Hirdetés
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
válasz
janos666 #76178 üzenetére
Szerintem félreértettél. Binance felé bányászok és abban fizetnek amiben szeretném ha ki akarnám, venni az ETH-t. Nekem egy "starter" kellene amibe beállítom a kártyákat meg a binance poolt meg a minert. Most teszteltem az Awesome miner nevű programot, de ott is pénzt kérnek a programért ha már profilozni szeretném a gpu-t. Tehát a kérdés, hogy van e erre jó ingyenes program vagy fizessek annak akinek tetszik a programja.
-
prmcsk
addikt
válasz
janos666 #55162 üzenetére
Ennek a risernek nem csak 12v kell. Van egy 5 voltos ága is (piros madzag). Csakis a VGA-k tápját ellátó tápra kötheted, velük együtt. Ha szervertápról üzemelteted a kártyákat, aminek csak 12 voltja van, akkor egy step-down tápon keresztül előállítod hozzájuk az 5 voltot.
A lényeg, hogy két táp esetén nem keverhetőek bizonyos dolgok, mert "füst milán" lehet a vége...
-
Powerer
tag
válasz
janos666 #55162 üzenetére
Hali!
Ha két tápot használsz egy géphez, akkor egy tápelosztó segítségével mindenképp kösd össze őket. -
aleister
veterán
válasz
janos666 #52159 üzenetére
Ha nem adóztak utána akkor az adócsalás. Viszont erről nem szólt a fáma.
Továbbá erre is igaz, hogy csak a 600.000 forint bevételig vagy 200.000 forint haszonig nem kell adóznod. Szóval az elmúlt 2 évben nemigen kellett. Kivéve a mostani dömpinget.
Továbbá a kibányászáskor aktuális árfolyamot kell nézni. -
varmi2
nagyúr
válasz
janos666 #52159 üzenetére
Tudomásom szerint, itthon, a kryptók nem fizető eszközök, nem pénz, nincs elismerve fizetőeszközként, innentől ,ilyen profitra gondolsz?
Meg lett vásárolva a hardver, normál áfás áron, az áram is fizetve van, innentől az államnak semmi köze hozzá, az én felfogásomban. -
thoger
csendes tag
válasz
janos666 #52125 üzenetére
Szia! Engem is érdekelne hogy ezek az új kártyák hogyan tudnak hasznot hozni a konyhára.
Sosem bányásztam még, de most lehetőségem lenne beker áron kártyákat venni akár ezt a típust is, de egyszerűen rendesen fizetett árammal nem látom hol a profit a tevékenységben. több mint 2 év mire visszahozná egy 3080-3090 az árát, miután visszahozta képes rendes profitot termelni? Hogyan lehet egy ilyen csúcs kártyából tényleges profitot kicsikarni fizetett áram esetén? Valaki világosítson fel miért, vagy hogyan éri meg bányászni. -
zovifapp111
senior tag
válasz
janos666 #29314 üzenetére
Mint laikus úgy gondolom, hogy a gpu-ba rögzítve van minden adat (ezért is ismeri fel pl. a gpu-z is),de a gyári "beégetés,regisztrálás" után semmi mást nem tud rögzíteni, mármint maga a hw. Az már más kérdés, hogy mit küld ki a hálóra, de ezt egy "halandó vásárló" úgy se tudja ellenőrizni.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
janos666 #29120 üzenetére
Egyet is értek, meg nem is.. Egyébként én is a saját építést választanám, ha valami űbernagyot építenék. Főleg a garancia miatt.
Csak eszembe jutott a finanszírozás oldala a dolognak.. és onnan nézve nagyon nem mind1, hogy 1 héten belül 100%on fut a bánya, vagy 2 hónapig épül és fokozatosan éri el a 100%-ot ezidő alatt. De ha hirtelen lehet 10 embert előrántani, akik 1 hétig dolgoznak a kicsomagoláson és összeszerelésen, akkor már más a helyzet. 1 szó, mint 100, mindent meg kell tervezni alaposan és optimalizálni a folyamatokat, le kell tesztelni kicsiben, én ennek a híve vagyok. (Abraham Lincoln mondott talán valami olyat, hogy ha 8 órája lenne kivágni egy fát, akkor abból 6-ot a fejsze élezésére fordítana.)
Pl. nálam az összeszerelés után viszonylag gyorsan indul a csákányozás: van egy image, amit macrium reflect-tel 3 perc alatt rádurrantok az ssdre (Win10, driverek, teamviewer, ownlcoud, minden telepítve, minden konfigolva, pl. win update és auto restart off, auto login, startup, stb.), csak bekapcsolom a vadonat új gépet, rögtön a legfrissebb miner, config, stb. szinkronizálódik rá a felhőből, adok neki egy fix IP-t a monitorozás miatt, ha kell, állítok a config-on és start.
Visszatérve a nagy bányánál jelentkező extra tényezőkre és költségekre: ezek miatt hiába olcsóbb egységáron jutsz hozzá 1000 kártyához, mint 10-hez, és hiába olcsóbb valamennyivel az áramod, rengeteg olyan költséggel kell számolni, ami kicsi és közepes méreteknél nem jelentkezik. A legjobb megtérülése szerintem a közepes méretű bányáknak van, ahol még nem kell helyet bérelni és személyzetnek fizenti, egyszerű a hűtést megoldani, de mégsem 2-5-10 kártya zúg az íróasztalod alatt, hanem mondjuk 50-100 a garázsban, pincében, akárhol.
ui: persze, ha sikerül az áram oldalon eleget fogni (pl. erőmű közelébe települve és benti levegő cseréjével hűteni) akkor már megérősebb nagyban.. - ld. pl. genesis mining izlandon.
-
Omli85
őstag
válasz
janos666 #29002 üzenetére
32-33MHs-t kihoztam a 390-ből is még "elfogadható" fogyasztással szóval nekem erősen sántít ez a 35-36 de valamilyen szinten nem is baj így is körülményes beszerezni ha még a bányászok is rárabolnának csak nagyobb szívás lenne (mondjuk szerintem így is volt jó pár 56-os ami a bányába került az első nap).
Amúgy is eléggé szép gödörben van a vga piac jelenleg nem lesz ennek jó vége a gyártókra vetítve se ha visszaborul a használt piacra a kártyák nagy része.. majd ugyan az lesz mint a 290-es érában... fasza lesz...
-
P3Dr0
senior tag
válasz
janos666 #28950 üzenetére
Valoszinuleg az allando melegtol a VRM resznel levo kondenzatorok eresztik,ereszthetik az elektrolitot. Hajszalrepedes lehet valamelyiken. Legalabbis nekem az RX470-eken (sapphire) ez volt. 11 honap non-stop mukodes utan a heten sikerult kiszorni az osszeset. Raadasul dragabban mint a veteli ara volt.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
@janos666: jaja, nekem is ilyen "olajat" izzadnak a 470-ek magukból, kb. minden második, le se lehet rendesen takarítani... de alaplapom is volt már, amin "kifolyt" ez a lötty. a régi kártyáknál semmi hasonlót nem láttam.
@deadwing: osztrákiában dolgozó barátom vett le a kinti bankkártyájával pénzt. egyből EUR-t kérdez, EUR-t ad, ez az ATM nem váltogat semmit sehová. nekem van cryptopay kártyám, de még nem próbáltam ki azzal az EUR felvételt. ha te megteszed, kíváncsian várom majd a tapasztalatot, hogy mennyit vontak le a tranzakcióért.
-
Zoz
őstag
válasz
Nekünk pont pár napja pukkant el (szó szerint!) egy 290X, és konkrétan egy kis pocsolya lett alatta ilyen olajos trutyiból, amit mi is csak ektoplazmának tudtunk beazonosítani :-) Viszont a többi kártyán nem láttam nyomát trutyinak, így arra gondoltam, hogy a pukkanásnál jött ki az ektoplazma valahonnan, bár ötletem sincs miből. A PCI csatlakozótól hátrafelé a kártya végéig trutyis a kártya alja. A szétégett VRM rész az ok, az nem paranormális.
-
aleister
veterán
válasz
janos666 #28946 üzenetére
Persze, ha többet ki akar hozni a dologból, akkor érdemes lehet eladni a gari lejárta előtt a krátyákat. De a jelenlegi 36 hónapos garanciaidőket nézve, addigra ezek a kártyák már 4-5 szörösen behozták az árukat.
Btw mennyi most egy kW áram ára? A 35, 31 érvényes 7/24-ben?
-
-
haxiboy
veterán
válasz
janos666 #28379 üzenetére
Ez a driver más mint ami legutóbb érkezett 17.8.1 ha jól emlékszem?
Ebben valóban javítva van a dag probléma? Mert az előző béta driverrel nem volt változás, és a Watt tool is lehalt, a mostanival (legfrissebb) jó a watttool de a dag problémát nem oldotta meg, vagy csökkenés nem lesz több? Pár hete még 28+ ment az összes kártya...
-
Omli85
őstag
válasz
janos666 #28379 üzenetére
Hát jah
bár beta drivereknél szokták ezt csinálni régebben is, hogy csak a dátum változik.
Holnap ha lesz időm kipróbálom működik e esetleg ezzel a driverrel az undervolt claymoreból paraméterezve mert jelenleg ez az egyetlen nyűgöm az új driverrel... frissebb claymore verzióról meg semmi infó, hogy készül e vagy sem. -
Plasticbomb
addikt
válasz
janos666 #28199 üzenetére
Tegnap, mielőtt elindítottam 3.45 TB írás volt az 500ason, most nyomtam ki, 4.64TB irás van rajta. Teljesen mindegy, honnan nézzük, akkor is veszettül vacakul működik. ~90GB volt a mappája, most 106GB. Az oké, hogy sokat bírnak az SSD-k, de azért ez túlzás.
Viszont végre megírtam oda is, ahova irányítva lettem . Elképesztő azért ez ebben a formában.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
janos666 #28176 üzenetére
Nem az ár miatt kiakasztó a dolog, hanem mert nem arra terveztem, hogy egy alkalmazás barom megoldása miatt menjen végül tönkre az adott eszköz. Arra vettem az 500GB-os ssd-met, hogy az ne legyen gond, amikor valami sokat akar írni, de a rendszer ssd esetében más volt a lényeg.
-
P3Dr0
senior tag
válasz
janos666 #27748 üzenetére
kb. 2 TH/s csupan. Nem jo az semmire de pl. kivancsisagbol 1 napra atalltam ZetaCoinra es talaltam 2 blokkot
BTC nel es BCH nal is szerintem eselytelen,hogy blokkot talaljak bar ha joltudom par GH/s is kb. annyi az eselye egy block talalasanak mint akar 10 TH/s nek.Neztem a nicehash solo minig pooljat es az utolso blokkot aprilisban talaltak. Szep kilatasok
De mindegy en azert a haz vegeben eldugtam a regi minerekbol 1-et had menjen. -
deadwing
addikt
válasz
janos666 #22574 üzenetére
Igen, tettem a fáradtságot, tudom hogy működik.
De neked is leírom, nem volt még eddig ilyen, ennyire látványos csökkenés.
Ezért aggódtam, nem megszokott ez tőlük.Egyébként most le is állították az EU oldalát, nyilván valami komolyabb probléma lehet most náluk, nem arról van szó, amit te leírtál.
Remélem hamar helyreáll.Szerk: közben megállt USA is.
-
Szoszo94
őstag
válasz
janos666 #22540 üzenetére
Nekem megint gyorsult, vissza voltak véve kicsit a kártyák (30MH/s stabilan megvolt, de kis tartalékot akartam hagyni a kártyákban így levettem az órajelet egy 100-assal és a kettő együtt 59,7MH/s-ot csinált stabilan) és ugyan azokkal a beállításokkal, illetve az új asm kóddal most mindkét kártya 30 felett tol picivel. 0,5MH/s gyorsulás van minimum, a semminél több, de persze sokat nem hoz
-
deadwing
addikt
válasz
janos666 #22505 üzenetére
Ha ezt tudom, akkor...
"(arról szerintem enged vásárolni)"
Itt is bajom van. Direkt feltöltöttem btc-vel de hogy lesz ebből EUR? Nem jöttem rá.
Szerk: most nézem, hogy az EUR accountnál is van btc cím... na jólvan... Már most elegem van ebből. Mondjuk lehet hiba volt csak kutyafuttában foglalkozni ezzel, nem úgy, hogy közben egész mást csinálok.
-
deadwing
addikt
válasz
janos666 #22482 üzenetére
Na akkor erre rátromfolok.
Jelenlegi beállításokkal, 3.9 effit tudtam elérni, 90W/kártya, sebesség pedig kártyánként csökkent 45-50-et.
707 hasht megy 2 db 1070 180W-ból, ez 60% power limittel. + 150MHz mem tuning, 3950MHz a vége.
Limit nélkül 790hash és 290W, itt 1820 az órajel.
Így az effi 2,8.
Erre az 1 dologra valóban rosszul emlékeztem, nem voltam otthon. Igaz tuningot nem néztem.Szóval akárhogy is nézem, a sebesség pedig közel sem annyit csökkent arányaiban nézve, mint a fogyasztás. Nvidiánál ez a helyzet, ezért kértem hogy nézd meg, vagy valaki, hogy is néz ez ki amd esetében.
-
deadwing
addikt
válasz
janos666 #22479 üzenetére
Nálam most pont a fogyasztás lesz nem elhanyagolható tényező, ezért maradtam nvidia vonalon. Jön a nyár, van klíma ugyan, de az megint többlet költség a villanyban. Annak meg semmi értelme, hogy btc-re váltsam a villanyszámlára befizetett pénzt
Így az efficiency 3.2 fölött van. Tuninggal ez simán 2 alá esik. 75-80% power limit mellett hogy alakul a 470 effije? Meg tudod nézni nekem? -
mepet
addikt
válasz
janos666 #22445 üzenetére
"Általában a Hynix a legjobb választás." Úgy legyen! Majd megosztom mit sikerült kihozni belőle, ha egyszer lesz időm nekiugrani.
ETC pump: Nagyon gyanús volt, hogy hónapok óta jelentősen kevesebbet hozott a kalkulátorok szerint, mint az ETH. Nem így szokott lenni ez, emlékeim szerint 2016 végén pl. folyton váltakozott, hogy éppen az ETH vagy az ETC hoz többet. Mondjuk azóta nagyon nagy a csend is az ETC körül. Pedig nem rég még azzal példálóztak más coinok fórumain a btctalkon, hogy bezzeg az ETC-nek micsoda profi fejlesztő csapata van...
-
CocooN-z
őstag
válasz
janos666 #22424 üzenetére
Szia! Köszi az infókat. Pont én is elgondolkodtam egy plasztik rendelésén, de ez így tényleg nem jó.
Korábbi hsz.- ok ból kiindulva regeltem és terveztem hogy fogom használni, miszerint anonym..volt.. de ez akkor már a múlté... Mennyire ""hátrány"" ha ID val igazolod magad? -Tudom megint a paranoia, de ez sztem köztünk "normális"- Mégis csak az anonimitás miatt volt vonzó.Persze ott a másik oldala is: Hogyan és Ki tudná lekövetni, bizonyítani, miért és minek...
Örök téma tudom -
deadwing
addikt
válasz
janos666 #22424 üzenetére
Hm.
Akkor az a 2.25 euró az micsoda? Kp felvételi díj lehet?
Én amúgy azt hittem, hogy vásárláskor a mindenkori btc árfolyamon dolgozik.
Számomra az valahogy logikusabb... De ezek szerint ahogy feltöltöd már akkor átváltódik euróvá a btc?
Mondjuk így se rossz, legalább tudja az ember, azonnal, hogy mennyi van a bukszába'A validálós tortúrának nem örülök
-
Dexar007
veterán
-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
válasz
janos666 #22268 üzenetére
Mert nincs is értelme.
Ha a power limit megfogja a kártyát, nyilván a hash is kisebb lesz. Azt kéne az embereknek megérteni, hogy a hash/watt viszony az állandó, ugyanolyan gpuk esetében. Épp ezért én annak a híve vagyok, hogy gyári fesszel inkább megnézni mennyit megy tuningban, aztán úgy használni. Ez egyszerűbb mint a biost tekergetni, jóval kevesebb idő... Alulfeszelés épp ugyanennyire értelmetlen. Ami kisebb feszen megy gyári órajellel, az nyilván gyári fesszel tuningban feljebb megy, stb... -
ff-thomas
aktív tag
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
janos666 #22173 üzenetére
Játszott már valaki 7 és 8 kártyás rig összeépítésével? A 7. kártya bekötésével nem indul az Asrock H81 Pro BTC v2.0 lap. 6 kártyával (úgy, hogy abból 3 az extender riser-re van kötve, másik 3 sima riserre úgy még OK, vagy nyilván úgy is, hogy mind a 6 az alaplapra megy sima riserrel.
Szóval mit kell tudni desktop alaplapok esetén, mivel lehet elérni, hogy több eszközzel is elinduljon?
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
janos666 #22106 üzenetére
Igen, az RX470 cryptonightra tud 720-at még optimális keretek között. De ethash-re is 26 körül ad sztem. Persze full gyári bios és gpu/mem értékek mellett kb azok a számok, amikkel mepet számolt.
Btw: a bios módosítás garancia vesztéssel jár? (akkor is, ha visszatöltöm rá az eredetit később, még a gariba visszavitel előtt?)
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
janos666 #21869 üzenetére
Pontosan.. csak gondolom sokan meglepődtek a "power spike"-ok miatt, az eddigi minereknél nem volt tapasztalható, vagy nem olyan mértékben, hogy bárkinek problémát okozzon. No meg mennyi marha van ott a fórumon, akik csak a fesztivált csinálják.. szűrni kell a hülyésget és így kezelni a kommenteket.
Btw a BTC árfolyamát figyelitek? Miért ez a rohamos emelkedés? (847USD perpill)
És még 1 kérdés, amire nem találtam eddig választ: XMR nethash miért esett felére hirtelen dec. 14-étől?
-
westlake
félisten
válasz
janos666 #21771 üzenetére
Ezzel nem írtál újdonságot, ezekkel a dolgokkal én is tisztában vagyok. Viszont a Flypool három napos kifizetései pont elegek az összehasonlításhoz. Ha az első napon nem is számoltak volna el valamit, a másodikon hozzáadódott volna az aznapi termeléshez. De ha a második napon nem, akkor a harmadikon. Azt meg nem tudom elképzelni, hogy annyira lassú legyen a kalkuláció egy része, hogy két napnál tovább tartson.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
janos666 #21560 üzenetére
Igaz.. de azért tákolás és tákolás közt is van különbség, vannak fokozatai a tákolásnak, kókányolásnak, vagy ki hogy ejti.. - legalábbis én érzem
Amúgy tudja valaki, hogy ezt milyen házba építik? Keresgéltem 4U IPC házakat, de nem találtam ezt: http://mintmining.com/mining-equipment
(azt látom, hogy a fogantyúkat és a bekapcs részt áthelyezte az elejéről a hátuljára, ennyi, de ettől függetlenül nem találom, milyen ház az alapja)
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
janos666 #21543 üzenetére
Engem azért az árkülönbség és a hashrate-ben nyújtott nem számottevő különbség (azaz a kettőt együtt nézve a megtérülés ideje) meggyőzött ill. a bányához szükséges darabszám pedig egyértelművé tette, hogy a 470 4GB-t kell választani
A te megközelítésedet is alkalmaztam, vettem én is az elején az egyik rig-be 480 8GB-ket hasonló indíttatásból. Majd az idő eldönti, h helyesen döntöttem-e a 470-esekkel kapcs.ban.
-
deadwing
addikt
válasz
janos666 #21486 üzenetére
Még jó, hogy nem csak ez a 2 véglet létezik.
Egyébként ki is próbáltam azt amiről beszélek.Kéne már valami új shitcoin... mindenki zekit bányászik már... ZCL nekem tetszett, sokkal többet kivettem belőle mint amennyi ZEC-el lett volna. Kár, hogy az is elmegy szépen a levesbe...
-
deadwing
addikt
válasz
janos666 #21475 üzenetére
Nem annyival szerencsésebb a legnagyobb pool, mint amennyivel több az ott dolgozó workerek száma. Nekem az a tapasztalatom, hogy a teljes network kapacitás több mint felét birtokló pool kevesebbet hoz mint egy olyan, aminek a kapacitása kb ennek fele/harmada. Hiába ő találja a legtöbb blokkot, sokkal több felé osztódik a reward, ami fix coint tartalmaz, és az sem másodlagos tényező, hogy egy blokktalálat nem másodpercenként történik hanem percek alatt. Szóval 2-3-5 percenként kapsz valami borzalmasan kevés jutalmat, egy közepes poolban ennél jóval több jön ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Kegyelmet kaptak Trumptól a BitMEX társalapítói
- FOTÓS beárazás
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- World of Tanks - MMO
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Dell Precision 7540 I7-9875h - 16Gb - 256 GB NVMe NVIDIA Quadro RTX 3000 Szép állapotban eladó
- The Legend of Zelda Tears of The Kingdom Collector's Edition Nintendo Switch gyűjtői kiadás játék
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i7-4GEN I 8GB I 512SSD I NVIDIA I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Új FULL HD webkamera + Számla + Garancia
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest