Hirdetés
- iPad topik
- Már felhőből is etethető tartalommal a PlayStation Portal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
Sapphire RADEON HD 7870 GHZ Edition Core: 942 Mem Clock:1450
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
cgminer --scrypt -o http://xxxxxx.pool-x.eu:xxxx -u XXXXXX -p XXXXX --shaders 1280 --thread-concurrency 15232 --intensity 19 -g 1 -w 256A legújabb driver kell neki. De semmi sem biztos. Főleg az nem, hogy a ti kártyátok is megy ennyit. Minden kártya más, még egy azonos típusból is. A 300 az átlag. Amúgy meg olvass utána ezeknek a coinos dolgoknak, mert láthatóan fingotok sincs az egészről. Simán előjön, amikor orbitális baromságot kérdez valaki.
-
Geller72
veterán
"csak mindenki veri a f@aszát az ati kártyákra, nekem meg GTX 660-nal (OC), 220-250 kh/s-t produkált a legújabb cudaminer, húzás nélkül"
-Erre azért ne legyél büszke, mert egy 7970 700 felett tud, amihez képest az a 220 eléggé gyurma. És a 7970 egy relatíve régi vga..Megsértődhetsz, de attól még igazat írtam. Nekikezdesz valaminek, amiről lövésed sincs, aztán megsértődsz, ha a fejedhez vágják? Hogy van ez?
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
"GPU: 2 x R9 270x erre gondoltam - 110 eFt
Oprendszer, háttértár: 2/4 GB-os USB 2-es pendrive (vagy inkább USB 3-as kellene?) - 5 eFt
Alaplap, proci: ez mennyire kritikus? minél olcsóbban lenne jó - 25 eFt?
Ház - 10 eFt
Táp - 15 eFt (500-550 W)"-GPU: Ha találsz 5870-et, akkor a 110k-t minimum megfelezed.
-Háttértár attól függ, milyen OS lesz. MS-re elég karesz lenne.
-Alaplap+proci:25k . 5k-ból megvan. Akármilyen lap jó, amin van PCI-express aljzat, és legalább 2-4 gb ramot kezel. A legelső S775-ös lapok bármelyike elég, ha a fenti kritériumoknak megfelel.
-Ház..?? Minek? No meg ezért 10k-t szó szerint kidobni? Aki itt nyomja, annak a 90%-nak asztalon, dobozon, polcon van max..Hűtés is jobb.
-Táp: Vegyél egy picit jobbat 20k körül, ami elviszi majd esetleg az erősebb karikat is, ha fejlesztesz. 700-750-es.
CM i700-am volt, vagy FSP aurum. -
-
HSM
félisten
Nekem két 280X-em van, simán lehet játszani az egyiken, ha a másik bányászik. CPU-mining persze, akkor felejtős, az kell a játékhoz. CF-híd nem kell ilyenkor, meg semmi CF. 700W szerintem éppen elég a 7870+280x+cpu-mining alá. Talán egy 800-850-essel jobb lenne, nem lenne kicentizve.
-
AAntii
őstag
Lehet a 7870 mellé 280x-et is tenni, ha tudsz venni, nem tudom jelenleg hogy állnak a készletek. Ugyanakkor tehetsz mellé r9 270(x)-et is, ebben az esetben ha már nem bányászol vagy épp szünetel a bányászat játszhatsz crossfire alapon is, ugyanis ezek a kártyák az azonos chip miatt mehetnek crossfireben. 650-es fsp raider elég a két kártyához (lehet ez akár 280x + 7870 kombó is), de persze olyat veszel amilyet szeretnél. A 700-as aurum 6-8 hónap alatt hozza vissza a többletet a raiderhez képest, ha 0/24-ben megy a gép a kedvezőbb hatásfok miatt.
Megoldható a játék ha két kártyád van az egyikkel, ilyenkor kikapcsolod, ha nem játszol bekapcsolod, a cgminerben 3 gombnyomás. A kártyákat egyébként nem kell összekötni crossfirebe a bányászathoz. Persze összekötheted így a játékok ha mindkét kártyát játékra használod akkor jobban fognak futni, de ha az egyikkel bányászni akarsz továbbra is, akkor a crossfiret a catalystban úgyis le kell tiltani.
Két 7870 helyett árban jobban jársz egy 280x-szel, ha tényleg ilyen 350kh/s a plafon ezeknél a kártyáknál, akkor pláne.
Ha egy darab 280x-ed van és a kártya tudja tartani a tdp limitet, akkor még az xfx táppal is lehet egy próbát tenni. Persze ekkor nem fogsz tudni játszani, miközben bányászol, de valamit valamiért.
Ezzel kapcsolatban kérdezősködj körbe, hogy aki mérte ezeknek a kártyáknak a bányászat alatti fogyasztását, az mit tapasztalt."Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
AAntii
őstag
Nekem minden további nélkül ment két eltérő kártya a gépben dummyplug nélkül is, ahogy 3 egyforma is [azért nem írom, hogy 3 különbözővel mi a helyzet, mert személyes tapasztalatom még nincs róla]. Win7 alatt.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
AAntii
őstag
Ha ingyen van az áram, akkor szerintem többet hoz, ha pár ember gépét befogadod, aztán az áramszámla 2/3-át elkéred kézbe. Adj fel ezzel kapcsolatban egy hirdetést az aprón.
Annyi, hogy tanulás közben lehet egy kicsit zavarni fog a zúgás, de ez egy irodai munka során is benne lenne a pakliban és itt még a főnök sem cseszeget.Az ingyen áramról az jutott eszembe, hogy lehet Széles Sándor nálad teszteli az energiacellát, arra azért szeretnélek megkérni, hogy a gravitációt ne kapcsold ki
Ha az áramköltség nem számít, akkor 5850-et is vehetsz vagy 3-4-et a 280x helyett, árban ugyanott leszel, teljesítményben pedig kétszer annyit tudnak. Kicsit erősebb táp kell, aztán mehet is a mutatvány. [lapot nem írtál a konfigodnál, 6 pci-e slotos gamer lapot veszek kiindulási alapnak]
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
janos666
nagyúr
A sebesség még ugyan az, de már CTRL+C kilépéskor sem fagy le tőle az asztalkezelő. Illetve legalább biztató, hogy most már végre csinálnak vele valamit.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Mesterlovesz
aktív tag
#Chappy, az Ebay-es Paypal eladásokkal nagyon vigyázz! A paypal visszafordítható, ha a vevő azt mondja a Paypalnak, hogy nem kapta meg az árut tőled!! Ezért ha Ebayen adsz el coint több dolgot kell megtenned. Először is adott nyelven írsz egy adásvételit, amihez letöltesz egy általánosat a netről és átírod az adott eladás tárgyára. Mondjuk xy felhasználónév elad xy terméket xy mennyiségben yx felhasználónak. A fele egyetértenek abban, hogy először vevő utal, ha megérkezett az összeg akkor eladó küldi az árut. (érmét, stb.)
Ezt aláírva színesben scannelve elküldöd a vevőnek, aki írja alá kék tollal és scannelje be színesben, küldje vissza. Ha megvan és küldi a pénzt, akkor azonnal vedd le a paypalról, utald a számládra, onnan ha megérkezik, azonnal tedd át másik számlára ami nincs a paypalhoz kötve! Csak ezután küld a coint a vevőnek! A tranzakciót örökítsd meg akár egy videóval, mondjuk a bb flashbackkel:
http://www.bbsoftware.co.uk/bbflashback.aspx (ezt egyszerű használni)
Csinálhatsz képernyő mentést is de az nem annyira bizonyító erejű.
Ha ez mind megvan és a vevő visszavonja az átutalást akkor max a paypalos számládon lesz egy - összeg, mivel nincs rajta semmi ezért levonni sem tudják. Ezután felteszed a youtube-ra a kis videót és küldöd a linket a paypal ügyfélszolgálatnak.
Én most a lehető legrosszabb esetet és annak megoldását vázoltam fel, de jobb előre levédeni magadat.
8)
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
Mesterlovesz
aktív tag
#Chappy, előző héten vertcoinoztam, gyűjtöttem egy fél napnyi adagot, aztán mentem tovább. A stratégiám az, hogy minden értelmesebbnek tűnő coinból gyűjtök egy napnyit, aztán visszaállok arra ami a legjövedelmezőbb. Így, ha valamikor a közeli vagy távoli jövőben megugrik az árfolyam vagy Litecoin féleség lesz valamelyikből akkor nem maradtam ki a dologból.
Ha igaz a middlecoin, hogy 1,5 MH/s-el 0,04BTC/nap akkor ott a helyem. Most tesztelem a dolgot.
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
gcsordas
csendes tag
Jó ötlet. Nyilván valamilyen raid-en (1,5) van a virtuális gép. Ajánlott továbbá a legalább napi backup a wallet.dat-okról. Valahova, biztos helyre. Titkosítva. Plusz felhőbe. Plusz dvd-re, és szalagra. Meg "még egy felhőbe".
Sőt egy olyan mentőszerverre, ami nincs a hálózaton, csak mentés idejére.Egy (volt) rendszergazda
-
oleslie
aktív tag
0/24 support biztos nem lenne (akkor nem ennyibe kerülne, valamiből ki kell fizetni legalább 2 droidot + járulék, amelyik bent mereszti a seggét, fölemeli a telefont, és időnként megnyom egy reset/pwr gombot), szóval nem, ilyen tutira nem lesz
szünetmentes? ha nincs áram, net sincs. Amúgy nem jellemző az áramszünet (utoljára 2 éve volt, rétinégerek basztatták a trafót az olaj miatt, és rossz néven vette ... felrobbant).
túlfesz.védelem igen (nehogy szó szerint lángra kapjon, mint nekem egy nyomtató a fenti esemény következtében. szó szerint kijött belőle a füst, és mint az köztudott, az elektromos készülékeket a beléjük zárt füst működteti, ha a füst kijön, nem működik tovább a készülék), ha ennek ellenére eldurran, akkor i.j. (mmint az ügyfél, lásd fentebb, jó neki a noname táp. Ugye nem gondolod komolyan, hogy ezért is vállalnom kellene a felelősséget)
nem építek ki olyan cuccot, amit távolról telefonnal/sms-el lehet vezérelni.
A bejutás itt is velem együtt történne (nincs 0/24 -ben bent ember az irodában), de ezt már leírtam párszor.
Irodaház, szóval nem fognak "fentről" eláztatni. Vizesblokk az emeletek végén van, alattuk nincsenek irodák.Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem
-
gyuszaa
őstag
Milliószor volt már erről szó, hogy a pool által jelzett hashrate-re nem szabad alapozni, mivel nem teljesen pontos, kalkulált adat.
Arra jó, hogy ha nulla, vagy 2000 KH/s helyett 200-at ír (=durva eltérés) akkor már van valami gebasz.Cgminer-re kell hagyatkozni, azon belül lesni R/A arányt, WU a hashrate 92%-a legyen körülbelül, és HW alatt 0 szerepeljen.
-
gyuszaa
őstag
Egy hét alatt sok víz lefolyik a Dunán még. Ebben az esetben mindenféleképp middlecoin, rosszabbul nem járhatsz, csak ha ltc-t bányászol konkrétan.
EU/USA middle szerveren kívül legyen egy backup is, biztos ami biztos. Mondjuk egy dogehouse, vagy doge hashfaster pool, ez mind mehet egy bat fájlba.(#9518) agentJ
Összesíttet listában nézz rá, gondolom míg nincs meg az első kiutalás nem hoz létre külön profilt.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
A gépet be lehet állítani úgy, hogy bekapcsoljon, ha kikapcsolt (áram kimaradás).
Be lehet állítani, hogy a bat automatikusan induljon.Rakd be a middlecoint olyan intenzitással, hogy akkor se legyen gond, ha anyud bedörrent egy kicsit a fűtésnek, mert ugye most könnyen lehet, hogy pár napig éjszakára -13 fokok lesznek, biztos csavar egyet a fűtésen néha-néha...
Legyen legalább 2 failover cím. Ha az első nem megy, átáll a másikra, de ha az első újra megy, visszaáll. Ha vannak pót ventik a házban, akkor azokat rögzítsd, nehogy elmozduljanak. Én visszavenném a cucc teljesítményét 75%-ra az tuti. Gondolom, nincsenek otthon egész nap. Eléggé cinkes én nem hagynám fullra egyedül az tuti. Nekem nem volt, de a haveromnak igen negatív tapasztalata. Full leégett a házuk egy hasonló miatt. Úgy értem, hasonló árammal kapcsolatos dolog miatt. -
-
AAntii
őstag
Saját lakásban én hagytam már itt a gépet 3 napra is, max. rányitom résnyire az ablakot, hogy hűvösebb legyen, de nem tudok 0/24-ben itt lenni vele. A kockázat persze adott, de ki az aki egész nap otthon van és tudja figyelni a gépeket? A kollégiumba úgyis hamarabb kiérnek a tűzoltók, szóval rá se ránts.
-
deadwing
addikt
Egy megoldás amitől nyugodtabban alszol, ha a gépet egy elszeparált helyre rakod, ha esetleg kigyulladna, ne tudjon terjedni a tűz. Pl fémpolc. Nálam a földön van, borkolólapon, és nincs semmi a közelében, van hogy 3-4 napra is itt hagyom egyedül...
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
aAron_
őstag
válasz Chappy #10027 üzenetére
Szerintem semmi probléma nem lenne a házzal és a szellőzéssel, inkább a többivel
MÁS: valaki tudna adni egy forrást, ahonnan le lehet tölteni napi felbontással lehetőleg legalább egy évre visszamenőleg az LTC árfolyamadatokat ill a difficulty-t? elöbbi mondjuk meg is van, cryptocoincharts.info-ról, de a másikat fogalmam sincs hol szerezhetném meg.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
Reggie0
félisten
válasz Chappy #15076 üzenetére
FSP Raider 750 boven eleg.
(#15077) folditomi: annyit tudok, hogy a hashrate noni fog, ha nem is allandoan, de atlagban folyamatosan, hiszen egyre tobb asic fog beszallni es vga farmok kiszallni. viszont ha egy vga farm kiszall, akkor meg jobban megeri asiccal beszallni.
(#15085) csaba951: van amelyik kettot is tud.
(#15087) GIJoe: Igen, oda az is jo, de a 7950 tobbet zabal. A raider 750-es csak 21k. Ennyit meger a felar.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- iPad topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Már felhőből is etethető tartalommal a PlayStation Portal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Politika
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest