Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tupacamaru #75295 üzenetére
-
mokus1
addikt
Szerintetek mit rontok el.
Lga1155os lap. Ha csak egy kártyát is beledugok nincs kép. Ha kihuzom van.
Van vmi spéci BIOS beállítás? -
haly
őstag
válasz
fireman123 #75288 üzenetére
Nekem 90-98 fok között ugrált, átlag 93-95 volt a memória ethereum alatt.
Ezt így nem éreztem megnyugtatónak, főleg mert ez csak a játszós gépem.
Az ethereum miningra ott a rig, ennek úgy látszik sokkal jobb az ergo. -
válasz
fireman123 #75288 üzenetére
Az ergo még kíméletesebb. A kawpow viszont valóban brutál.
-
EQMontoya
veterán
válasz
DAVID0000 #75285 üzenetére
Viszont csak úgy tudtam elindítani a gépet hogy a táp kapcsolóját kikapcsoltam majd vissza és csak ezután reagált a bekapcsoló gombra...
Lehet tényleg a táp szarakodik?
Ezek alapjan biztos. Ez akkor van, ha a tap lekapcsol, zarlat vagy tulfeszvedelem okan. Utana csak igy indithato ujra.Probald ki, hogy egy kartyat lehuzol, vagy felparameterezed ugy a minert, hogy egy kartyat ne hasznaljon.
Ha ugy futva marad, akkor egyertelmuen a tap. -
Ismét Hive kérdésem lenne hátha tudja valaki a megoldást:
Autofant használok 55 fokra beállítva, ugye ehhez mérten szabályozza a VGA-k venti sebességét, de én szeretnék egy-két kártya eesetén még is manuális szabályzást alkalmazni. Van erre így lehetőség, hogy autofan be van kapcsolva? Mert kipóbáltam, de hiába állítom be, nem érvényesul az autofan felül írja.
A 3080-asnak feljebb kéne vennem a fordulatot, mert throttlingol szegényke.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz
EQMontoya #75284 üzenetére
Tápegység ami van: GIGABYTE SUPERB 720W, 12cm, 20+4 GIB
Néztem a hőmérsékeleteket, a videokártya 74 fok körül megy 100%-on
Proci nem megy 60 fok fölé, esetleg 1-2 fokkalAz előbb megpróbáltam ismét és szintén kikapcsolt. Viszont csak úgy tudtam elindítani a gépet hogy a táp kapcsolóját kikapcsoltam majd vissza és csak ezután reagált a bekapcsoló gombra...
Lehet tényleg a táp szarakodik?
-
DAVID0000
aktív tag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyan jelenséggel, hogy miután elindítom a bányászást, kb 3-4 perc után hirtelen kikapcsol a számítógép? SHIBA-t akartam bányászni
Kártya: R9 380 4GB
Programok amikkel próbáltam és ugyan ezt csinálta mindnél:
lolMiner1.36a
NBMiner
PhoenixMiner_5.8c
unMineable Miner 1.1.0-beta-mfi
Valami ötlet, hogy mi lehet?
Már próbáltam videokártya driver cserét is de semmi változás.
Köszi -
haly
őstag
Meguntam a 3070 Ti kínzását Ether bányászással, úgy döntöttem inkább ergot túrok vele.
Valaki próbálta már ezzel a kártyával az ergozást? Interneten rákeresve kb 180MH/s-okat írnak 170-190W körül.Én most 1 órája próbálgatom, de sehogy se tudom 167MH/s fölé tornászni. Igaz, ezt kemény 135W-al éri el, ami efficiency szempontjából jó.
A memóriának kifejezetten örülök, hogy végre nem 90-100 fok között főzöm egész nap, viszont szerintem van még benne potenciál.
Beállítások:
Lock core clock 1530MHz-en @0.819V -> A feszültségre iszonyú érzékeny. Ennél 15 mV-al lejjebb már nem működik rendesen.
Memória: +700MHz -> Erre szintén kényes, Ethereum bányászásnál is ez a sweet spot. Ha kicsit is fölé vagy alá megyek, már esik izomból a hashrate.Mivel a feszültséget a core clockkal lockoltam, ezért nem szükséges a power limitet buzizni, de egyébként 50%-nál már le-le ugrál az órajel és a hashrate is, 45%-nál pedig teljesen elhal. Ezen értékek felett pedig tökmind1 neki, így 100%-on hagytam.
Mindenféle tanácsot szívesen fogadok.
-
goodboy007
senior tag
Aki Zotac RTX 3080 Ti Trinity OC-vel -vagy akár sima 3080-nal- bányászik, mi a vélemény a hűtéséről, kell padozni?
Emag-on sikerült 700k-ért megrendelnem, úgyhogy nagy a csábítás, hogy az EVGA FTW3 3080-am helyett ezt tartsam majd meg (ha utóbbit jó áron el tudom adni), de ha 90 fok környéki memory junction-höz kb. +1200-as memory clock mellett marha hangos lenne a hűtése, akkor inkább marad az EVGA. -
xabolcs
őstag
válasz
SzlobiG #75274 üzenetére
A 0.6-211@211117 ChangeLogban epp memoriafogyasrol irnak:
GMiner v2.72 (fixed memory leaks on AMD GPUs; fixed compatibility with latest Linux distributions; fixed crashes appeared in v2.71)
Persze, ha nem GMinerezel, akkor nincs otletem. -
válasz
chungey9 #75273 üzenetére
Hát igen, a 2080Ti is elég jó, nekem az 135W-ból el van (Hive szerint).
Hive: Pár napja feltűnt, hogy kezd elfogyni a memória a Hive szerint, már csakk 600mb szabad memóriám van. Mitől fogyhat szerintetek? Ezidáig nem volt ilyen probléma egy 4 gigás modul van bent. Most elsőkörbe arra gondolok, hogy a logot kikapcsolom hátha az tölti meg.
-
xabolcs
őstag
válasz
mZoleee #75255 üzenetére
Alternativanak nagy okosok azt mondtak, hogy Coinbase-re kell kuldeni. Ott atrakni a CB Pro szamlara, ott sokkal jobb arfolyamon atvaltani eurora, s onnan mar mehet is SEPA utalassal a kedvenc euroszamladra 5 euroert.
Egy szo, mint szaz, ne a wallet-tel valtsd, hanem exchange-en!
EQMontoya: hive-replace lesz a baratod!
-
demmer123
őstag
Azért vannak fanatikus emberek, 3060ti lhr mentesért kiadnak 500-600k
-
prmcsk
addikt
Köszönöm fiúk,
működik a dög.
Letöltöttem a legújabb image fájlt, rufus, total commander, bedug és megy...
-
Đusty
addikt
válasz
Winchester95 #75253 üzenetére
És ez minden alkalommal így van amikor elindítom? Nincs valami gyorsabb? Mivel fél óra után sem jelent meg semmi lehet valami nem jól van beállítva.
-
mokus1
addikt
Látott már valaki olyat hogy hiveos szerint offline vagyok mármint ha a telomon nézem vagy máshol, viszont 2minersen látom hogy bányászik
-
'estét.
MEW-ről már nem lehet közvetlen EUR-t kiutalni? Akár hogy próbálom hibára fut.. -
Đusty
addikt
válasz
Winchester95 #75253 üzenetére
köszi
-
Đusty
addikt
Az ethermine.org-on mennyi idő után jelenik meg az adat a bányászat elindulása után? Addig folyamatosan mennie kell? Még azt sem látni, hogy aktív mindig inaktívot mutat.
-
Bazijoe73
senior tag
Sziasztok. Melyik a jobb a NiceHash miner, vagy a Phonix miner?
-
prmcsk
addikt
Uraim, újra baj van.
Gondolom másokat is érinthet...Van erre a kártyára [link] bármiféle megoldás, hogy hiveos alatt fusson ETH túrással ?
Phonixminer alatt én most ennyit látok belőle bordó színben, de ETH túrás nuku: Navi 23 [Radeon RX 6600/6600 XT] · PowerColorVan e hive alatt más alternatíva, algó és pool rá, mert ez így nulla.
-
llacee
őstag
azthiszem megvan a gond.az egyik gépben, amiben 6800xt(63mh) és 6600xt(32,5mh) vannak trm szerint a current hash és az avg stimmel, viszont a poolnak jelentett az 38-40mh/kártya, ami az egyiknél nagyon kevés a másik tipusnál meg sok....
-
llacee
őstag
válasz
tupacamaru #75240 üzenetére
TeamRedM 0.85, 0.86 csak amd kártyák, win10, hiveos
-
nagyonjjo
tag
Valaki nem tudja miért hoz nicehash most 1 eurónál is kevesebbet folyamatosan,mikor ugyanezen az árfolyamon amikor volt btc,ahhoz képest is?
-
RTX 3060 LHR "mentes" vga-t már csak fehér holló úgy lehet találni mi? Tehát arra gondolok ami megy az adott driverrel maxon.
-
szokeherceg
tag
válasz
animatrix11 #75214 üzenetére
Az még lhr mentes, menni fog 63-al!
-
mokus1
addikt
Ki akartam próbálni ezt az ajanlgstott tramredminert. De amit letoltene a hiveos nem fér el mivel 20mbra szeretne 36ot tenni? A partíció másik végén van még üres terület. Mit tudnék csinálni?
-
x_pnK
tag
Ha túrtál már közvetlenül ethereumot bármelyik poolra, akkor ugyanaz a módja, csak ETH tárca cím helyett BTC címet adsz meg.
Phoenixnél a legalapabb bat fájl valahogy így kéne, hogy kinézzen:PhoenixMiner.exe -pool eth.2miners.com:2020 -wal BTC_TÁRCA_CÍME.Rig001
Leírás itt. -
Egy darab 3090-el hol éri meg legjobban kaparni? NiceHash vagy közvetlen Phoenix ether esetleg más opció?
-
animatrix11
őstag
Sziasztok!
9-10 hónapos KFA2 3060ti az tuti lhr mentes és megy hiveos alatt rendesen? Köszi!
-
sakto
őstag
válasz
Winchester95 #75211 üzenetére
Nálad lesz valami gáz,nálam atom stabil a T-rex
-
aradebil2
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #75203 üzenetére
haha, ez jó vicc
Ha jól emlékszem BTC esetében a retail az kevesebb mint 5%-át adja a napi forgalomnak, szóval az hogy Pistike és Julcsika kariajit vesz egyáltalán nem befolyásolja az árakat, itt már régen az intézmények rángatják az árfolyamot kizárólag. -
-
shteer
titán
válasz
T0mBd1gg3R #75203 üzenetére
ez minden évben így volt kb a 2020-at kivéve - be is sz*ptam short pozival
-
shteer
titán
válasz
Winchester95 #75187 üzenetére
megoldottad? próbálj asia2 szervert
-
Immy
őstag
válasz
zotymosz #75206 üzenetére
Várhatóan júniusig egyenlőre marad a jelenlegi helyzet, valószínűleg addig nem tudod 100%-ban kitermelni a befektett hardverek árát.
Ettől függetlenül a járulékos hasznok mellett mint a plusz fűtés és az olcsóbb áram mellett én beszállnék egy pár videókártyás setuppal a te helyedben. -
zotymosz
csendes tag
Sziasztok!
Egyenlőre érdeklődés szintjén, de gondolkodom hogy befektetnék a kriptovaluta bányászatba. Első sorban az érdekelne, hogy ha van napelemes rendszerem akkor józan paraszti ésszel gondolom sokkal jövedelmezőbb. (természetesen nem meggazdagodni akarok ezen) DE érdemes még egyáltalán beszállni ebbe, hisz mindenki bányászik már lassan, a GPU árak az egekbe....stb. Szóval igazából valami biztatás félét tudtok mondani? Vagy inkább felejtős a dolog?
(Plusz passzív fűtésként is használnám, mert ahova raknám az egy igen stabilan 15 fokos helység.)
Köszönöm a segítségeteket -
krepp
tag
válasz
T0mBd1gg3R #75204 üzenetére
...hú nóóz?
Én megmérném infrás/ lézeres hőmérővel(én 6eFt-ért vettem) és összevetném a vram chip technikai specifikációjával (hogy belül van e vagy kívül).
És aszerint döntenék...
De az egyszerű öntapadós vram hűtőbordát szerintem lehet kapni... -
Újra megpróbálkozom a kérdéssel:
Memóriahűtő nélküli 1070Ti-t vettem. Kb egy hétig ment 9ghz-en (ddr5, valós órajel vgayis amit afterburnerben állítok 4500) gond nélkül.
Szükséges szereznem memóriahűtőbordát, és ha igen honnan, mert sehol nem találok, vagy használhatom így, vagy használhatom de csak 8-on amíg nincs borda. -
válasz
Winchester95 #75202 üzenetére
Pár hónapja mindenhol azt mondták krácsonyra 100 ezer lesz a btc. Ezt én kb úgy képzeltem hogy beszállnak az emberek és dec elején eladják hogy abból vegyenek ajándékot, magyarán zuhanás. És azért dec elején mert azt gondolják mindenki más majd csak 15-20adika körül fogja eladni és megelőzzék a zuhanást.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest