Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #83530 üzenetére
szerintem ne személyeskedjünk, az hogy kinek milyen cucca van ez nem az ovoda,hogy felvágjunk vele kinek van nagyobb. sajnálom,hogy így lesülyedt a színvonal és nincs érdemben egy rendes hozzászolás a topikban, cserébe van autótól kezdve minden téma már.... Nem is értem miért nem zárják le a topikot hiszen minden kérdés megtalálható benne , jelenleg pedig egyetlen egy bányászható érme sincs , még akkor sem nagyon ha valaki lopja az áramot.Szóval igazából lehet x sebességed,ha nem tudod egyiket sem profitra váltani.
ha lehet kocsikról is témázni meg minden másról akkor beszállok én is szívesen,hogy még több legyen az offolás.... csak ha valakinek nem tetszik akkor egyformán mindenkire vonatkozzanak a szankciók ! -
törölt tag
válasz
Shkiz0 #83287 üzenetére
Nem, csak példát írtam. Ráadásul nem általánosíthattam, mert azt írtam, hogy "szépen lassan igaza lesz". Ráadásul nem én licitáltam rá arra, amit Frozen mond, hanem a fórumtárs, aki 260 ezres 3090-et említett. Szóval nem, még nem történt meg egyelőre, ami felé tartunk.
Csak annyi zajlik, hogy bővül a kínálat az aprón, egyre több a magyar 1-2 év garis kártya, és szépen szolidan, főleg a fentebbi kategóriákban 2-3 naponta 5-10.000 Ft-tal csökken az az ár, amiért már jegelik a kártyákat, miközben árban fölötte picivel folyamatosan sűrűsödik a mezőny.
Tehát ahogy vártam, szépen lassan, fokozatosan. Semmi több.koxx: Igazad van, ennyiért nem sokan fogják megvenni, így megy lejjebb.
-
-
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #83130 üzenetére
több helyen le van írva,hogy az ethw egy klonozott dolog, ezen kívül az a lánc nem fogja megkapni az eth rendes frissítéseit ergo ez a dolog már most elbukott az árfolyam meg még bileg egy darabig míg 0 nem lesz.
de egyébként minek szenvedne bárki a túrással? Mikor kb 5 dollár 1 coin kapásból napi áramból több érmét vesz bárki mint amut gpu-val ki tudna tórni
elég karcsú nálunk egy lakatos keres 3800 br-t +pótlék és napidíj a netto 4400 felett van -
törölt tag
válasz
Shkiz0 #83130 üzenetére
Semmi gond, szívesen válaszolok:
Először is: Ezek nem igazán negatív vélemények, szupernek és elképesztő viccesnek tartom a cryptót minden egyes elemével, viszont nincs érzelmi kötődésem a coinokhoz (vagy éppen a bányászathoz) mint sokaknak. Ha lefelé tart valami (mint idén a teljes piac), akkor lefelé tart, nem "reménykedek", csak felmérem a helyzetet és reagálok legjobb tudásom szerint. Ez rohadt sok embernek nem megy, itt a topic-ban sem. Végigkereskedtem cryptóval az elmúlt kb. 1,5-2 évet, bár már korábban kezdtem vásárolni, igazából 2018-tól figyelem igazán. Videokártyás topic-ban, ehhez kötődő hírekkel kapcsolatban tesztelgettem korábban hsz-ekkel, hogy vélekednek általában az emberek a jelenséggel kapcsolatban, de ennyi.Nyilván így a bear market harmadánál/feléhez közeledve (és remélhetőleg nem a crypto-korszak végéhez ugyebár
), Merge után ez a legérdekesebb része jelenleg a dolognak, már csak a PoW jövője szempontjából is, így kíváncsi vagyok, hogy ki hogy látja, hogy gondolkodik. Mivel az emberek maguktól főleg annyit mondanának a topic-ban, hogy "majd várok, majd jó lesz, majd változik, majd a következő ciklus", a többiek meg megerősítenék ebben (Fless elég jól vázolta fel a csoportokat) így nyilván nem rajongtok Frozenért, aki elég rémisztő jövőképet fest a bányászatnak. Ahogy írtam korábban, szerintem a tendenciával/jövővel kapcsolatban jobban látja a helyzetet, mint a topic javarésze, viszont - és nem bántásból írom - sok olyat ír, ami könnyen támadható. Támadja is hát bőszen mindenki, nevetségessé kell tenni, és egyben egyenlőségjelet tenni a téves meglátásai és a teljes személye közé, hogy aztán el lehessen hessegetni mindent, amit mond (az esetleges jó meglátásokkal együtt).
Szóval nagyjából ez ösztönzött arra, hogy megnézzem, milyen ellenvéleményt kapok itt, ha igyekszem kihagyni a támadhatót, és meghagyom a logikusat, az elgondolkodtatót, az ijesztőt. Általában rühellik az emberek, ha valaki rámutat a valószínűre, ha az ellentétes az érdekükkel. Szerencsére nem zavar, ha emiatt "nem kedvelnek", sőt, szórakoztató, főleg később, amikor vissza lehet nézni a folyamatot, hogy ki tippelte jobban meg a jövőt, ki látta jobban a helyzetet. Abszolút win, akkor is ha tévedek, mert tanulni mindig lehet belőle.
De innentől már nem nagyon van mit írni, ki lett tárgyalva szerintem a dolog, majd visszanézek pár hónap múlva.
LuckyL
"és ezeket már beárazta a piac"
Ez az "ezt már beárazta" gondolkodás a második, amit érdemes elfelejteni cryptóval/tőzsdével vagy akár most a videokártyákkal kapcsolatban, közvetlenül az "amíg nem adom el, addig nem veszítettem vele" után.Ha ez így nem győz meg, akkor konkrétan a videokártyák árával kapcsolatban gondold át, hogy mit/kiket jelent a piac, tedd a szívedre a kezed, és mondd azt, hogy "igen, ezek mind tökéletesen racionális szereplők, a piaci mechanizmusok pedig tökéletesen végbementek már a Merge előtt".(és ennek a folyamatosan bővülő HA-s kínálat, a Merge előtt a Merge-dzsel kapcsolatban hitetlenkedők száma, meg az ilyen EVGA-s, nvidiás hírek és az új szériák érkezése sem mondanak ellent)
-
Zsoca_D
tag
válasz
Shkiz0 #83064 üzenetére
Nálam kb 25Ft, de így is minden mínuszos. Az időjárást elnézve viszont lassan besegít a fűtésbe, így még nem kapcsoltam le.
Gondolom van más is, aki tovább járatja, így kíváncsi lennék, hogy mire állt (egyenlőre), és miért épp arra.
Nem ártana megosztani egymás között a véleményeket, tapasztalatokat. -
-
válasz
Shkiz0 #82861 üzenetére
Persze lehet áresés, de egy most 300-ért futó 3080-at 100-150-ért várni...
Látszik, hogy most 300 körül elviszik a normálisakat. Vagyis ennyiért megéri. PS-hez viszonyítva is megéri már a mostani áron is. Ha nagyobb kínálat lesz némiképp olcsóbban azt felszívja a piac örömmel.185e FT-os konzolok is 208-235-ért mennek. Tavalyi I 13Pro 430-as ára is 460 már. Nem értem miért indul ki mindenki az amúgy is hibásan értelmezett MSRP árból.
-
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #82764 üzenetére
Mi az ,hogy senki nem tudja mi lesz? Több helyen is kifejtették már merge után semmibek nem lesz értelme kaparni,mivel minden veszteséges lesz.Hogy érthető legyen az áramból több coint veszel.....
Ezen felül a tény adott ha nem éri meg fizikai kártyával túrni akkor az a piacra kerül. Sok sok kártya a piacon nem árnővekedést fog hozzni ,ehez nem kell sok ész. Ezek tények és nem negatív dolgok,csak ki hogy nézi őket. -
törölt tag
válasz
Shkiz0 #82764 üzenetére
Így van, fenébe állandóan a negativitással, próbáljuk más szemmel nézni:
Tök jó lesz, hogy olcsón lehet majd cryptót és kártyákat venni! Mindenki kap egy új esélyt, hogy bevásároljon az alján és aztán később szuperprofitra tegyen szert! Én kifejezetten várom a merge-et és az azt következő néhány hónapot! Szuper lesz!
(mindjárt jobb, nem?) -
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #82760 üzenetére
nem kárrog senki , a tények lettek leírva ,hogy ahogy közeledik a merge ugy halványul el sokaknál egyre jobban a remény,hogy el lesz tolva még x ideig.
igazából ez majd azoknak lesz lecke akik nem hitték el ,hogy egyszer eljön ez a nap.
#82761cyberwarfare
Fel vagy le senki nem tudja, de most nem bika piac van,hogy csak úgy duplába vagy többszörösére emelkedjen valami. Inkább lefelé kuszik minden minthogy fel. -
törölt tag
válasz
Shkiz0 #82673 üzenetére
"Ha nem lesz darabszám az érkező cuccokból akkor az megint árfelhajtó, és ha az új drágább akkor húzza magával a használtakat is."
Az, hogy minden második cikk az Nvidiáról az, hogy fél, hogy nem tud megszabadulni a készleteitől, mire az új széria jön, ezért még csúsztatják is a megjelenését, meg a TSMC-nél könyörögnek, hadd csökkenthessék a már korábban rendelt mennyiségeket, arról árulkodik neked, hogy nem lesz darabszám?
"ha az új drágább akkor húzza magával a használtakat is"
A kereslet-kínálat-ár nem igazán így működik, az a helyzet. Ha az új kártyát drágán próbálod adni, miközben a használt, régi kártyákkal tele a piac, ezért jobb az ár-érték aránya, akkor nem az új kártya ára fogja felfelé húzni a használt kártyák árát, hanem fordítva. -
GAbre
veterán
válasz
Shkiz0 #82244 üzenetére
Azt én tudom,hogy azok nem pöcre pontosak.
De ahogy nézem ugyanannyit fogyaszt gép, 90w-ot monitorozó 5600xt,mint 60ti-al.Csak épp ott 120+w-ra monitorozza magát.(kipróbáltam riser nélkül,mint ahogy volt).
Ami azért nem épp "logikus".Főleg nem 30-50w különbség van,és ennyire szarul mér....Frozen:
Kerestem erre keresőben:
És talán min.félig legörgettem találatok között de 1ELTALÁN NEM VOLT SEMMI KONKRÉT ÍRVA 1 db riser fogyasztási értékéről! [link]
Ahogy google-ban sem pl.: [link]
Bocs,ha furcsának találok 40-50w-ot és bekérdezek,hogy normálisnak számít-e?
Mert hogy is kérdeztem?
"Riser kábelnek mennyit kéne fogyasztania?Kicsit sokallok egy 40-50w-ot. "
Jah,hogy raktam bele 10w-ot esetlegesen,hogy nem pontos az érték,amit kiír.....
Mellesleg,ha valakit érdekel,most hirtelen nézve úgy 10w 1 db riser fogyasztása. -
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #81659 üzenetére
Maradjunk annyiba ,hogy aki komolyan tolja az asicot vesz vagy vett aki meg hobby szinten az vga kartyakat. Hangart en meg nem lattam sem kinaban sem mashol videokartyakkal megtoltve...
Az hogy melyik orszag penzneme mit er ez politika ami nem ide tartozik ahogy az is hogy melyik orszagba ki mennyiert veszi a kartyat vagy arulja..
A 2018 eset azert volt mas mert ekkor tudtal mit turni,de most ez majd megszunik es egy teljesen mas alternativara zudsz majd atalni ami veszteseges lesz es a tovabbiakban sem valószínű hogy ez valtozna hiszen energiaigenyes a vulagas iranyba megy. Ezen felul meg az is egy fontos szempont hogy a banyasz elad es nem befektet... Ergo hiaba turnak sokan egy egy coint ... A remeny hal meg utoljara szoktak mondani,de ahogy en mondtam varjuk ki a merget mikor jon mar vegre el. Meg utana varjunk meg egy kicsit majd meglatjuk hova fog szakadni a piac -
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #81654 üzenetére
A bányász az bányász mind1 hol van , most megint mondtál pár olyan példát amivel okosnak hiszed magad amit olvastál a neten cikkeket a gáz,hogy még az usát is így leírtad..... Biztos a boltba mikor bemegy a csávó és megveszi az összes kártyát egyszerre az tuti 1-5-10 kártyával játszik... vagy amikor a bmw csomagtartojába több kártya van...
Mondtam már gatyi olcsó kártyából lehet sokat venni semmi értelme , ha nincs mögötte teljesítmény. Ahol pedig pénz van az nem a gpu kártyával fog szarakodni hanem vesz egy asicot amit bedug beállít és nem kell hozzányúlni nem véletlen a hangárok is ezekkel vannak tele és ezzel bányásznak. Ez a videokártyás dolog igazából nagy részben skalperkedés meg kevés ember túr vele érdemi szinten,viszont az jól látható hogy ahogy közeledik a bányászat vége most még időben páran megszabadulnak a kártyáktól ami már most 20-30% lejebb tolta az árakat. Merge után ez lehet még további 50% vagy még több korábban írtam mivel bányász kártyáról van szó aminek minden bányász kinyomja szinte a szemét az utolsó tízedért is azok a kártyák annyit is érnek. És most hiába írja le bárki hogy nem volt széthajtva aki megveszi majd vagy megvenné annak nem tudod bebizonyítani az ellenkezőjét ergo kb eladhatatlan kategoria lesz ahogy korábban is írtam. -
BeZol
őstag
válasz
Shkiz0 #81355 üzenetére
Kártyákat legdrágábban 2021 május közepe-végén lehett eladni.
Utána július-augusztusban volt egy mélypont, amikor olcsóbban újra be lehetett szállni. (750-800ezer Ft-ról 500-600ezer Ft-os sávba kerültek a mentes 3080-asok)
A kb. 2021 május közepi-végi videókártyaárak (LHR-mentesek) '21 október legvégétől kezdtek újra kialakulni és egész novemberben drágán mentek.
December első hete volt még "jó", utána kezdődött az, hogy egyre több és több hirdetés lett, árak pedig nem csökkentek (de nem is fogytak a kártyák!), ami egészen 2022 január végéig tartott, amikor eddiginél is jobban beszakadt a crypto na és akkor indult meg a következő árcsökkenés ami nagyjából 2 hónap alatt végbe is ment (de volt olyan webshop ahol 2 hét alatt!), ezt követően ápr-májusban kb nem változtak az árak és most júniustól kezdenek megint lejjebb csorogni, de a mélypont valszeg next gen érkezése előtt lesz (ahogy a 2xxx szériával is történt 3xxx érkezésekor), tippre október elején, és akkor 2/3 ennyibe kéne kerülnie a használt kártyáknak
Tehát a legjobban azok jártak (csak az új szériákat nézve), akik megjelenéskor vásároltak 2020. szept. 19től kezdődően, és vagy eladtak 2021 május közepén majd nyár közepén/végén újra visszavették és termeltek '21 november végéig,
vagy szimplán '21 november végén adtak el mindent,
viszont '21 november végén a megtermelt coin-t is el kellett volna adni 4500+-os árfolyamnál.A kérdés az, hogy most 1000-1200 körül érdemes lenne-e a fenti forgatókönyv által realizált nyereséget újra befektetni, vagy még megyünk lejjebb 500 USD környékéig és inkább ott, mindezt abban a reményben, hogy lehetőleg 10ezer USD vagy afölé megy majd az ETH
Aki '22 január vége óta termel, az kb. annyit termelt (ha át is váltotta havi szinten), hogy kb. annyit bukott a videókártya árán, amennyit termelt crypto-ból ("nagyjából").
Elkövetkező maradék pár hónapra ilyen árfolyamok mellett + érkező next gen miatt fixen bukta megtartani bármilyen rig-et, hacsak bele nem nyúl az ember a lecsóba és már most termeli az új "ETH-utódot", ami még nem tudjuk mi lesz
Tehát egyfajta káoszt vízionálnék év végére (nem tudni mit lesz érdemes termelni), főleg ha nem lesz gáz/villany sem az oroszok miatt
, de erős kétségeim vannak afelől, hogy megéri-e majd bányászni a gpu-kkal, mert még 2-3 éves távon is esélyesen jobban megérheti most olcsóbban coin-t venni, és akkor nem kell a rigekkel bíbelődni.
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
Shkiz0 #81361 üzenetére
EUR is nagyon rossz, nézd meg mi történt az USD-hez képest vele. Forint az ahhoz képest járulékos veszteség. Akkor az üzemanyag költség, ellátási láncokban alkatrész hiány stb. ne is beszéljünk erről.
Az alaplapok egyébként tényleg nagyon durván elkezdtek drágulni, de nem csak a 1700..
-
-Skylake-
addikt
válasz
Shkiz0 #81138 üzenetére
"Szerinted akinek van penze ebbe sulyos milliokat tenni az hulye?"
Szerintem mind minden hasonlóban, ebbe is az amcsik tettek leginkább súlyos pénzeket, márpedig ott aztán egyértelműen lehet pár milliód - 10 milliód - 100 milliód akkor is ha ostoba vagy mint egy zsák szar. Sőt, talán akkor még nagyobb eséllyel is.
-
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #81125 üzenetére
Hogyne lenne , persze azokra nincs amit ebeyről meg össze vissza buheráltan veszel meg és kitudja még hogy. Jóhogy nem azt mondod valaki bevásárol 100 miláért egy hangárt a fele lefüstől pár nap után és hello volt.... ezt szerintem te sem hiszed el ,egyébként meg mindenre kell kötelezően adni garanciát nem csak europában ,de szerintem kínában vagy mitudom én hol gyártják.
-
fireman123
őstag
válasz
Shkiz0 #81082 üzenetére
bőven rengeteg a fele hash is a kicsikre, ha már csak duplázódik egy-egy coinon az is hazavágja, nézd meg pl. a ravent most van rajta 2,5 Th/s....ha ráesik csak további 3 Th/s akkor vége....viszont kb. felszabadul az eth-ról vagy 500 Th/s (ha a másik 500 asic).....csak számolni kell nagyjából (mivel pontosan nem lehet)
-
pst3000
csendes tag
válasz
Shkiz0 #80615 üzenetére
Most rendeltem 2 ilyen ventit hozzá. Hasonló módon fogom felrakni.
https://www.alphacool.com/shop/luefter/industrieluefter/26770/alphacool-es-120mm-4000rpm-fan-120x120x25mm-two-ball-bearing-dc#80616cyberwarfare
Ok köszi utánanézek ennek a bordának is -
s7evcsenko
addikt
válasz
Shkiz0 #78212 üzenetére
lehet, hogy ott benne volt a topik szabályzatban, hogy linkelni KELL, nem csak beilleszteni, s mivel többször rászóltak, így ment a pihi.
Itt meg nincs benne az ékezet... még...
de amennyi emberkének szúrja a szemét a kolléga, megoldás lehetne, ha belekerül "véletlenül"... -
RockHaRD
addikt
válasz
Shkiz0 #78195 üzenetére
De ilyen hogy lehet? Legalább 4-5 éve megvan az accountom náluk, soha nem volt semmilyen gubanc. Most meg egyszer csak kapok egy ilyen emailt, ha belépek, akkor pedig ott van az 50 féle crypto valuta, és kéri, hogy mindegyiket vagy küldjem tovább, vagy donateljem, aztán lehet bezárni a bazárt.
A bajom, hogy a bánya ide megy, azon meg változtatni nem tudok nyilván egyik pillanatról a másikra.Melyik oldalt ajánljátok most egyébként eth walletnek, ahonnan viszonylag olcsón át tudom dobni Revolutra euroban a kibányászott lovettát?
-
omfgk
veterán
válasz
Shkiz0 #78072 üzenetére
Nagyon szar relatív nincs, mert igazából itt nincs nagy hőterhelés.
https://www.youtube.com/watch?v=K8ibHJC1nyw
Azért a Bioszarnak ezt is sikerült elcsesznie, hiába a kis hőtermelés. 3500 rpm mellett is 90 fok volt a hotspot.
2000 rpm mellett meg már 106 fok. -
-
viharhozo
addikt
válasz
Shkiz0 #77255 üzenetére
Netto arakat nezve meg mindig ~400 nap a megterules, vagy alttal akar ennel kevesebb is lehet. Nem sok olyan legalis eszkoz van, ami ezt tudja, tehat ha vkinek van olcso/ingyen aramja, akkor onti bele a penzt.
Az mindenkepp erdekes, h a piac nem nagyon akar tudomast venni a Merge-rol.
-
Frozen
addikt
válasz
Shkiz0 #77195 üzenetére
még január van hosszú még az év minden esetre az biztos,hogy most jelentek emg a titánok és hamarosan követni fogja az új széria is, lásd tavalyi évet. Azt nehezen képzelem el hogy ne hoznának új kártyát év végén mert akkor max a q1 ben már villantani kell valamit jövőre és ne feledjük el nem csak ők vannak a piacon.
-
Wackond
tag
válasz
Shkiz0 #77156 üzenetére
Ez érdekes téma. Nekem is van 2 win gépem, 5950x procikkal, az egyik egy aorus x570 pro lap (tőled jött :) ), nvidia kártyával, most 62 nap uptime után lőttem le. Könyörgött már a frissítésekért, de azon a winfos megértette, hogy nem akarom.
A másik egy msi x570 lappal fut, msi rx480 kártyával, valamint volt még rajta riseren 2db rx6800 is. Na ez kb ugyanezt csinalta, mint nálad, bár volt hogy bizonyos frissiteseket mégis feltelepített és újraindult, meg volt, hogy csak simán leállt mindkét miner; bár logban sose kerestem, mert annyira nem zavart, max pár perc kieséseket csinált. Ugyanebben a cpu bányászat is kevesebb hashrate-et eredményez. Fura.. -
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Shkiz0 #77156 üzenetére
Ezek ilyen anomáliák, nálam 17 és 19 nap között lehal az egyik GPU, restartol a miner és megy tovább. Viszont utána ez egyre gyakrabban megesik és újra kell indítanom a bányát.
Majd megint megy 17-19 napig. De ekkor mindig összekakilja magát. És random GPU szóval nem hardveres hiba. Nem akartam megfejteni, ha így akkor így. Újraindítom 17 naponként. Belefér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Anime filmek és sorozatok
- Acer PL3510ATV – A tökéletes otthoni mozi?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LEGO klub
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sorozatok
- További aktív témák...
- DJI Air 2s drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS + extrák (2S4) kettő darab akkumulátorral
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4070 SUPER GDDR6X +Új 16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512/12GB Fekete / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest