Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
válasz aradebil2 #55255 üzenetére
Rosszul olvasod. A gpu bányába a cpunak nincs szerepe, semmilyen cpu nem fogja vissza a gpu-kat bánya közben. A cpu bányát meg csak amd procikkal van értelme, ott is éppen csak, hogy van értelme, keveset hoznak.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
Frozen
addikt
válasz aradebil2 #55472 üzenetére
És mit ér el vele? Az e tárca adja a címet az hogy bele tud nézni sztem egy dolog.azt már nem tudja melyik e tárca... Meg milyen mail es jelszó
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
gipszklipsz
csendes tag
válasz aradebil2 #55472 üzenetére
Egy wallethez (privát kulcshoz) több public addresst (publikus kulcs) is generálhatsz. Egyet használsz bányászásra, egy másikat meg megadod annak, aki küldeni fog rá. Így ő nem fogja ismerni a miner addressed. Lehet úgy is, hogy mindenkinek egy-egy külön címet adsz meg. Így block explorerben mindenki max annyit lát, hogy mennyi lóvé van azon a címen, amire ő küldte, és hogy onnan tovább lett-e küldve. Te viszont - mivel egy privát kulcshoz generáltad az összes címet - a walletedben az összes címre érkezett lóvét fogod látni összesítve.
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
válasz aradebil2 #55521 üzenetére
a szerencse nem a hashre van hatással, hanem arra hogy a pool milyen sűrűn talál blokkot, mennyi blokkot talál 24 óra alatt, ...nálad valami más bibi lehet, lehet rig leállás (elég hosszú ideig 0 volt a reported hash, vagy később egy rövidebb kihagyás, nálam most így nézz ki, mint látható a reported egyforma (vízszintes zöld vonal), ebben az időszakban nem volt leállásom vagy hash csökkenés valamelyik kártyánál
a reported és a current között mindig is van/lesz különbség, ezt majd a hozzáértőbbek megmondják mi az oka
nekem ebben az időszakban csak 96%-os volt a valid shares és volt 4% stale, általában 1-2% szokott lenni, most valamiért több[ Szerkesztve ]
-
madpapa
senior tag
válasz aradebil2 #55521 üzenetére
Ja. A zöld vonal az elméletit mutatja. A kék pedig az ahhoz képesti változást, hogy mennyi találatod volt. Az ugye változó. Növekvő diffnél kevesebb, alacsonyabbnál több lehet a találat. De pl. a hashrate csökkenhet ha hibázik a kártyád, rejectel pl.
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
-
Dare2Live
félisten
válasz aradebil2 #56381 üzenetére
ennél sokkal bonyolultabb a dolog.
Ott van pl a GAS fee. Kevés utalás nem fontos gyors legyen = beesett.Igazán jó leírást én se találtam még arról, hogy áll össze pontosan annak a bevétele aki poolon keresztül bányászik. Vszeg poolonként változik is.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
fireman123
őstag
válasz aradebil2 #56381 üzenetére
Alapvetően a nethash (és ebből következően a diff), a blokk jutalom, és a pool szerencséje határozza meg a pillantnyi bevételt, és ez folyamatosan ingadozik, ezért vannak jobb-rosszabb napok vagy akár hosszabb időszakok is.
A reward alaphelyzetben (amikor pangás van az eth láncán) 2 eth, ez fel tud menni akár 9-10 eth-ra is ha nagy a mozgás a láncon (pl. defi láz), a pool szerencséje rövidtávon változó, hol sűrűbben hol ritkábban talál blokkot, persze hosszú távon kb. 100 % minden poolnál, de a nagyobbaknál kisebb az ingadozás mert mindig több blokkot találnak időegység alatt mint azok a poolok ahol kevesen bányásznak kicsi hash-el. A nethash pedig jelenleg az egekben van, nyár óta duplázódott, szerencsére az eth ára is jól felment, de ez nem tart örökké. Amikor minden jó dolog együtt áll, no akkor jó a hozam, ha valamelyik változik akkor ingadozás van, vagy akár tartósan is mehet lefelé.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz aradebil2 #56520 üzenetére
Tudom, de milyen asic tud ilyet? Mindig csak azt hallani hogy azzal túrják de kik és hol? Iszonyú diff-je van.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Kiskokó
veterán
válasz aradebil2 #56612 üzenetére
Én ez teljességgel megértem, de azért ne 2 napig tartó hiszti legyen már belőle hogy nem 1 hanem 2 hét mire eléri a minimum kiutalást... húúúúúha...
Reggie0 : Mint mondtam, én se konyítottam a cryptohzo 2 hónapja csak annyit, hogy aha Bitcoin meg blokklánc... ennyit tudtam.
Én úgy vagyok vele, hogy amivel foglalkozok, amibe befektetek abba próbálok beletanulni.Ez gonoszul hangzik, de akinek az albi kiköhögése is nehezen megy az Ne gondolkozzon cryptoba. Ettől függetlenül szabad, csak akkor tudja hogy ku.va szoros az a nadrágszíj és nyelje türelemmel amit kell! Aztán egyszer jobb lesz.
Aki meg nem bírja ezt a stresszt az ne tegyen bele 5 ft-ot se mert azon fog izzadni álmában, hogy mivan ha elbukja... az ilyen embernek ez nem való, ha szabad beszállnia ha nem![ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
korcsi
veterán
válasz aradebil2 #56999 üzenetére
A bánya a saját blokkjában nyilván nem fog felszámítani csak minimális díjat (1GWei), ha innen átutalod másik számlára, annak már lesz díja rendesen (100-200GWei)
Érdemes etherchain-en böngészni a blokkokat sok minden látszik belőle.Általános technikai blokklánc leírás magyarul, szerintem nagyon jól megfogalmazva: PDF!!
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
GAbre
veterán
válasz aradebil2 #57015 üzenetére
Nem szeretek mindenféle programot leszedni,azt hittem gpu-znek kéne mutatnia.
Bár ebben csak memory junction van.Ami 100-110 fokot mutat.Mind1,hogy húzva van memória vagy nem.
Blackplate viszont iszonyatosan forró.Úgy látom van szépen hőpad rakva alá.Bár sztem túl vastagon is.[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz aradebil2 #57021 üzenetére
Igen,neki is álltam kicsit variálni.
Nem gondoltam volna,hogy ennyire melegszik lévén,az egész gpu hűtés egyben van 1 rézlapon elvileg memóriákat,és vrm-ereket is hűtő maga a víz.Úgy látszik mégsem,csak meg van növelve hőleadó felület,1 zárt gpu ház!Szép mondhatom....
Nem elég értelme nincs a víznek,mert tdp limit miatt,alig lehet húzni.Még a légeset is jobban lehet.
De ez nem magyarázza,hogy miért nem lehet alulórajelezni gpu-t,és miért esik akkor is teljesítmény.
Sajnos ez így nem sokat ér.
4 ventilátor fújja kártya felé levegőt,3 meg fölötte el.
És hiába iktatok be nyitott házat+14-es ventilátort közvetlen hátlaphoz.
A junction hőmérséklet ugyanúgy 110 fok jelenleg.
Bár annyit ért,hogy 100fölött bányászik kártya így legalább.Reggie0: Köszönöm a tippeket neked is.
Powerer: "És hiába iktatok be nyitott házat"
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
válasz aradebil2 #57267 üzenetére
Köszi akkor nem izgulok ezen annyira.
Viszont ez a hashrate ingadozás ez normális?
A gépen a program folyamatos 25-26 MH/s-t mutat de ha ránézek a 2miners oldalára ilyen kilengő értékeket ad. Pool-ban vagyok, nem tudom ez számít-e.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
3800+
őstag
válasz aradebil2 #57315 üzenetére
Köszi, igen ez a netről lekért current hashrate. Akkor emiatt sem izgulok.
Lenne lehetőségem 40k-ért egy RX580 8GB verziót elhozni, és egy régi AM3-as alaplappal összepattintani, hogy ne a "gamer" mindenes gépet nyúzzam. Megéri szerintetek? Azért is ennyi, mert újraforrasztott kártya alapfrekin stabil de húzni nem lehet. Ismerőstől lenne, évekig használta játékra, nem volt vele gondja. Bocsi ha ez már nem a legmegfelelőbb topik.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
Frozen
addikt
válasz aradebil2 #57337 üzenetére
Mod bios vagy más tipusra lesz frissitve a bios sztem ez kevés lesz hozzá. Bár olyan gyenge a kártya hogy szerintem 700 euroért senki nem fog venni amugy sem egy 40mh kartyat... ( Amenyit kb tudna alapból)
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
racskobalazs
senior tag
válasz aradebil2 #57337 üzenetére
pont pár napja futottam cikkbe, hogy az nvidia alig támogatja a bányászokat. Ezek szerint most már fogja
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz aradebil2 #57905 üzenetére
Nézd meg payoutsot. Olyan kiugrás van ott mint ide lacháza.
Közben nekem 1600kor jár le a hét, és még 1640kor 0zódott a Unpaid Balance. De pénz még sehol. Gondolom vami default kis gas priceval megy és még 1-2h míg megjön.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i3-4GEN I 6GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i3-4GEN I 8GB I 240SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3GEN I 8GB I 128SSD I NVIDIA I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- i5 10400 + RTX 3060 + 16GB DDR4 Igényes GAMER PC
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest