Hirdetés
- Canon EOS DSLR topic
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yany
addikt
Radeonosok, figyelem!
Claymore híreket hozott: "Finally I can test and confirm that AMD has fixed the issue with slowdown at high DAG epochs for Vega/Polaris/Fiji cards. They are going to release new drivers in a few days."
Vagyis pár nap múlva gyorsabb driver várható, DAG-hiba javításával.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Yany
addikt
válasz Con Troll #27292 üzenetére
Ez kifejezetten imponzáns teljesítmény. A TDP és GPU clock csúszkákkal tudsz játszani, hogy még ennyit se figyasszon telj.veszteség nélkül: Power kb. -10%, GPU kg. 1150. A metódusról, ami hamar eredményre vezet, a Dual Mining optimalizálás cikkben írtam (nem linkelem, mert vannak, akik szerint szentségtörés cikk formájában segítséget adni, ahelyett, hogy ide írnék kilométeres hozzászólást).
#27293: itt egy GPU hashrate adatbázis, bár elég nagy marhaságok vannak benne. Pl. GTX 1070-es 20 és 40 MH/s-el is fel van töltve ugyanazzal a beállítással. De irányadónak jó lehet: [link]
[ Szerkesztve ]
-
(jan)
őstag
Sziasztok!
Ha nem kell az áramért fizetni, mi az a minimum hardver amivel érdemes lehet foglalkozni? Nagyon furdal a kiváncsiság
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
Con Troll
senior tag
Sziasztok,
pénteken végre megérkezett a Gigabyte Aorus 580-om (8GB), tegnap be is fogtam munkára.
Szöszöltem a BIOS-szal, picit állítgattam az órajeleken, most jelenleg Claymore Dual minerrel (eth+dcr) ilyen értékeket fut:
Eth: 28,5-29,3 Mh/s, Dcr: ~850 Mh/s.
Mindezt HWInfo és MSI afterburner szerint 144 Watt körül.Érdemes lenne még finomhangolnom valamit akár a teljesítmény(profit) növeléséért, vagy a fogyasztás csökkentéséért?
Köszi -
Parano1d
tag
Nekem konkrétan 1 Mhs-el lassabb, mint a 16.11.5 driver. Nektek megy rendesen?
-
Gh0sT
addikt
Aki krakent használ: hagytok bent a fork idejére BTC-t, vagy biztos ami biztos, inkább nem?
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
klykkly
tag
Nekem az sem tiszta hogy a BCC mitől is ér egy fillernél többet? Ki fogja tudni használni? Milyen walletből?
-
Smithy87
senior tag
Még maradt offline walletben (dbixwallet) dbixem- amit nem enged kiautalni mert jelszóval kell megerősíteni
ilyet nem kért az elején, hogy tudom így elutalni? Mondjuk szerintem buktam azt a 10$-t . -
Black-core
aktív tag
Zcasht bányászik még valaki? Milyen pénztárcát használtok hozzá?
-
Black-core
aktív tag
válasz Sidorovich #27275 üzenetére
Nem épp Augusztus 1 jére mondtak valami "gikszert" a bitcoinnak?
-
klykkly
tag
válasz Sidorovich #27275 üzenetére
electrum wallet elég jó szerintem
-
Sidorovich
senior tag
Elsőre nekem is kicsit a túl szép, hogy igaz legyen kategória volt ez. Lehet, hogy a fork után az egyik ág kb. semmit nem fog érni?
Egy kis összegért (amit még nem fáj annyira elveszíteni, ha balul sülne el) most én váltottam be ETH-t BTC-re emiatt.
BTC-hez szoftveres privát walletet tud valaki ajánlani? Eddig csak ETH-val foglalkoztam, ott a geth és a Parity a legnépszerűbb kliensek. BTC-nél mit érdemes Windowson használni, ha én akarom birtokolni a privát kulcsot?
[ Szerkesztve ]
-
madpapa
senior tag
Érdekes jelenség. Van egy vegyes rigem. Van 3db GTX kártya és 3db RX kártya. Ebből az egyik egy RX480. Ez iszonyat instabillá vált ebben a setupban. Amikor inicializálja az RX480-on a DAG-ot, hibával elszáll ez az ey kártya. Amúgy viszont teljesen rendben van a kártya. Ha netán valaki, valamit hallott volna, megköszönném. A többi kártya remekül van és szépen működik. WINDOWS 10 alatt is szépen látszódik minden. Viszont Claymoreral fennakad.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
-
sorry. bullshit.[ Szerkesztve ]
-
Robcsa
tag
Sziasztok!
Nem tudom veletek volt-e már olyan, hogy megállt az ewbf cuda mineretek. GPU stopped hibával és nem indult újra automatikusan. Velem sokszor előfordult, ezért írtam egy programot, amit monitorozza a status-át a miner-nek és ha elhal gpu stopped hibával, akkor automatikusan újra indítja. Továbbá minden 30 percben küld egy e-mail értesítés az aktuális állapotáról a minernek. Hiba esetén azonnal e-mail-t küld és újra is indítja a minert.
Ha szeretnétek kiróbálni, akkor innen letudjátok tölteni:
[link]Figyelem!
A progi 12 percet bányászik egy huzamban minden 24 órában (Vagyis naponta 12 percet) a developernek. Ha ezt nem szeretnétek természetesen kilehet kapcsolni, a program bath file-jában meg kell adni a következő paramétert: --dev_fee N
A program egyenlpre windows-on fut. Win 10-en lett tesztelve. 1.8-as java szükséges hozzá.
A programot a csatolt bat file-al kell indítani![ Szerkesztve ]
Robcsa
-
szilardf
tag
DAG epoch problémát javította az AMD a 17.7.2-es driver csomagban.
Valaki leírná nekem, hogyan kell ezt használni 8 kártya esetén?
Eddig össze kellett másolni az újat egy tavaly szeptemberivel.
Most mit kell tenni, hogy az új driver működjön ennyi kártyánál is? -
Franklin
addikt
válasz Overlocker #27267 üzenetére
Csókolom és mikor lesznek a hardveraprón 40e Ft-os 570-ek?
-
KAMELOT
titán
Jó ez a fórum!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Parano1d
tag
válasz Stanlee #27258 üzenetére
Az a lényeg, hogy a meglévő ethereumod után fogod kapni a jutalékot, nem pedig a számítási teljesítményed után. Akinek sok van, annak magas lesz a profit, akinek kevés, annak elenyésző.
Valamennyi számítási teljesítmény kelleni fog, mert ugyanúgy validálni kell a tranzakciókat, de elenyésző az eddigiekhez képest. -
Stanlee
őstag
Engem is erdekelne, hogy mi lesz majd a PoS bevezetese utan. Olvastam rola, de mindenki kerulgeti a forro kasat es oldalakon keresztul a nagy semmit magyarazzak.
Ha valaki elmagyarazna mondjuk 5 par soros bekezdesben, annak nagyon orulnek.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Black-core
aktív tag
válasz Plasticbomb #27256 üzenetére
Ha valakit érdekel ezt találtam az átállással kapcsolatban [link]
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz Black-core #27255 üzenetére
Mivel, gondolom ott is a hash power kell majd a validáláshoz, így kelleni fog hozzá a gpu, de alapból csak akkor fogsz bármit kapni, ha beteszel némi tőkét is. Esetleg itt az lehet a kérdés, hogy a poolokhoz csatlakozottaknál is ez lesz a megvalósítás, vagy a poolok hozzák a tőkét, mi meg adjuk a hash powert, és továbbra is kapunk vissza valamit, vagy lőttek az egésznek?
De ezek csak az én gondolataim, nehogy készpénznek vedd.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy ha a fogyasztás nem számít "ingyen vannak a kw-ok" és nem valami felfújt árú videó kártyát szeretnék venni, akkor melyiket ajánlanátok Eth -ra? Olyan 40-50 000 ft (használt) / db körül gondoltam kezdésnek. És még egy olyan kérdés hogy lehet valamit tudni a PoS át állásra, hogy mikor lesz ? Annyit tudok hogy majd" bele kell dobni a gépbe" eth-t és utána bányászhat az ember csak,de vajon a gpu-kat fel lehet e használni?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
E8400-am volt sokáig, meglepően sokáig bírta az a 2 magos csoda 4 GHz-en.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
őstag
Bitcoin plusról mit tudtok? 100%-t emelkedett ma.
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
Kraken: Bitcoin Cash and a Critical Alert for Bitcoin Margin Traders
All Kraken clients holding Bitcoin (XBT) balances at the time of the fork will be credited with an equal amount of Bitcoin Cash (BCH)Ki mer ilyenkor margintradelni?
[ Szerkesztve ]
-
dmon
aktív tag
válasz Joe123 #27246 üzenetére
A POS ra gondolsz ? Az lehet csak jövőre jön.
Vagy a rendszerben lévő diff bomb ra ? Azok jönnek sorban.
De eddig abban éltünk hogy mindegy ha jön a POS akkor majd bányászunk ETC t vagy bármit ami akkor épp megéri majd, csak ha az amiről beszélek megvalósul akkor ennek a lehetőségnek is nagyjából annyi lesz. -
dmon
aktív tag
válasz Reggie0 #27243 üzenetére
Szerintem ha olcsóbb lenne megrendelni egy külső gyártótól és nem a saját gyártói kapacitásuk egy részét akarnák erre átállítani, akkor nem tárgyalnának semmiről az nvidiával, mert tök fölösleges lenne.
Azért nincsen régen ilyen amiért nem olyan régen ugrott ekkorát az ETH árfolyama, és úgy néz ki hogy ilyen árak mellett, már érdemes ilyenen gondolkodniuk. Nem véletlenül épültek a giga VGA farmok sem izlandon mostanában,úgy gondolom az etherben a btc hez hasonlóan sok nagy befektető hosszútávon gondolkodik.
A baj az hogy ha valamilyen nvidia chip alapú szart fejlesztenek akkor az jó lesz bármire, szóval nehéz lesz menekülő coint találni a VGA bányászoknak.
-
Reggie0
félisten
Szerinted nem lenne meg olcsobb megrendelniuk ezt egy kisebb vga gyartotol, aki mar ugy is marokszam rendeli a gpu chipeket es minden NDA,IP megvan nekik ami kell? Mar reg lenne ilyen. De jelenleg az a problema, hogy maga az AMD/NVIDIA nem gyart eleg chipet, tehat hulye lenne barki is olcsobban adni, meg ha csak egy celkartyara megy.
[ Szerkesztve ]
-
dmon
aktív tag
válasz Reggie0 #27241 üzenetére
Szerinted nincs annyi pénzük hogy nagy tételben vásároljanak memóriát ahhoz képest fillérekért mint amennyiért mi vesszük a kész VGA kon, aztán felszórják egy nyákra pár nvidia gpu val ?
Gyakorlatilag tudnak építeni kurva nagy teljesítményű kvázi vga kat, sokkal olcsóbban mintha készen vennék a gamer vga-kat a gyártóktól mint mi. Az eredmény ugyanaz lesz mint az asicoknál volt, tök mindegy hogy valójában nem asic, durva diff növekedés lesz belőle. -
Reggie0
félisten
De itt mas a helyzet. Muszaj kulso memorait rakni ra, tehat kell az IC-be memoria interfesz, lehetoleg GDDR5 vagy hasonlo sebessegu. Az pedig eleve nem olcso IP, igy jelentosen megnoveli a beruhazas koltseget, ezen felul extra labakat igenyel a chipre, tesztelni es meretezni kell, hogy az elektromos kompatibilitas meglegyen a nagysebessegu interfeszen, stb. Es a szilicium teruletet is viszi. Mig a scryptnel siman megoldottak chipen belul, max a chip meretenek novekedese volt az extra tenyezo. A megterulest tovabb rontja, hogy a memoria fogyasztasan nem tudnak mit javitani, az adott dolog, tehat a hatasfok nem tud olyan mertekben ugrani, mint a scrypt eseteben.
[ Szerkesztve ]
-
dmon
aktív tag
válasz Reggie0 #27239 üzenetére
"Kepesek, csak nem eri meg"
Szerintem azt ők ki fogják számolni hogy mi éri meg. Az LTC 30 dollár volt plafonban akkoriban és még 10 dollárnál is tolták be az asicokat, az ether 400 körül járt de most is 200, szóval szerintem más a matek hiába kell többet beletenniük. Ráadásul kényszerhelyzetben is vannak a BTC kódváltás miatt, onnan ki fog esni egy csomó bevételük.Ha egy ilyen Jihan Wu kaliberű pali lenyilatkozza hogy már tárgyalnak az nvidiával, akkor azért szerintem rezeg a léc a vga bányászat alatt. De majd meglátjuk, legyen igazad.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Kepesek, csak nem eri meg, mert a scrypttel ellenetben itt mar sok GB-nyi adatokrol van szo. Ahogy latod a scrypt asic is ugy sikerult, hogy kulso memoria nincsen rajta.(Amugy scryptbol keszult FPGA-is, ami elore vetitette, hogy lesz ASIC. ETH-hoz nincs fpga.)
[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
válasz melkah #27232 üzenetére
Én speciel a VGA memóriájának a szar időzítésére gyanakszom, amit ugye az RX 580-asoknál pl szoktak átütni BIOS editorral.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Yany
addikt
válasz Sondi1986 #27235 üzenetére
Van egy elméletem:
Pánik/rossz hírek --> beesik minden, és ahogy az lenni szokott, az altok a btc-hez képest is esnek.
Jó hangulat/hírek --> Mindenki veszi a BTC-t (akár pénzért, akár altcoinért) --> altcoinok stagnálnak, BTC erősödik.Lehet, hogy tévúton járok, de jobb magyarázatom nincs.
-
Yany
addikt
válasz Zoo123 #27231 üzenetére
Végre egy nagyon jó összegző írás: Mi for történni augusztusban? - Variance.hu
Olvassátok el, Jubileum, neked is válaszolni fog a cikk.Más. Megfigyeltétek ti is az utóbbi napokban, hogy amikor BTC zuhan, akkor piac pánik és minden zuhan? Most, hogy felerősödött a BTC egész 2770 USD-ra, az altok meg sem moccantak. Ez már a második ilyen viszonylag nagy varia az elmúlt 1-2 hétben.
Még valami. Aki nem CoinBase-es, de kíváncsi, hogy ők mit kommunikálnak, ezt a levelet kaptam:
[I]"Dear Coinbase Customer,
We wanted to provide an update on proposed changes to the Bitcoin network and what that means for bitcoin stored on Coinbase. You can read more about what a digital currency fork is https://blog.coinbase.com/what-is-a-bitcoin-fork-cba07fe73ef1.
Our first priority is the safety of customer funds. In the event of a fork, customer fiat currency (USD, EUR and GBP) and digital currencies (bitcoin, ether and litecoin) are safe.
On August 1st, 2017 there is a proposal to make changes to the bitcoin software. This proposal, known as Bitcoin Cash, is likely to create a fork in the Bitcoin network. This means that after August 1st, 2017 there are likely to be two versions of the Bitcoin blockchain and two separate digital currencies.
In the event of two separate blockchains after August 1, 2017 we will only support one version. We have no plans to support the Bitcoin Cash fork. We have made this decision because it is hard to predict how long the alternative version of bitcoin will survive and if Bitcoin Cash will have future market value.
This means if there are two separate digital currencies – bitcoin (BTC) and bitcoin cash (BCC) – customers with Bitcoin stored on Coinbase will only have access to the current version of bitcoin we support (BTC). Customers will not have access to, or be able to withdraw, bitcoin cash (BCC).
Customers who wish to access both bitcoin (BTC) and bitcoin cash (BCC) need to withdraw bitcoin stored on Coinbase before 11.59 pm PT July 31, 2017. If you do not wish to access bitcoin cash (BCC) then no action is required.
We plan to temporarily suspend bitcoin buy / sells, deposits and withdrawals on August 1, 2017 as the fork is likely to cause disruption to the bitcoin network. This means your funds will be safe but you will be unable to access your bitcoin (BTC) for a short period of time.
We will keep you updated on this event through our blog, status page and Twitter.
Thank you,
Coinbase Team"[/I][ Szerkesztve ]
-
-
Zoo123
senior tag
Bocsánat a láma kérdésért, de ha NiceHash-el bányászok CoinBase pénztárcára akkor mi lesz 2017.08.01 után?
Pont akkor kapnám meg a következő kifizetésem, meg fogom kapni egyáltalán?
Ha igen, akkor BTC, vagy BCC-t fogok kapni?
A jövőben esetlegesen beérkező BTC-t támogatja-e a Coinbase vagy azokat már meg sem kapom.
Váltsak másik/saját pénztárcára?Nem világos nekem egyáltalán a hardfork történet, aki tisztán lát segítsen megválaszolni a fenti kérdéseket.
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
Avicularia
veterán
Tegnap volt 4 db giga 1070 G1 viszonylag jó áron az egyik boltban (150K alatt kicsivel) gyorsan berendeltem egyet belőle a másik mellé, ma meg is jön elvileg. Ezzel ki is maxoltam a hobbibányászatot azt hiszem
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Vigilante #27227 üzenetére
Zcash-t tudsz vele bányászni, 320sol/s körül. Az RX570 és 580 sem tud többet Zcash-en.
Sajnos a 9Gbps kártyákkal én is megszívtam, gondoltam milyen jó, hogy gyárilag megy annyival, mint a normál kártyák húzva, de valamiért ebből nem lehet annyit kihozni ETH-ra, mint a 8Gbps kártyákból. Az okát nem találtam még meg.
find a way or make one..
-
Vigilante
őstag
válasz ff-thomas #27220 üzenetére
Hát áprilisban se voltak azért fele annyiért. az ASUS GTX 1060 9Gbps -os kártyáimat cserélném le, mert azok mindenre jók ,csak pont bányászatra nem...
-
haxiboy
veterán
válasz Vektast #27223 üzenetére
Nem lesz több coin forgalomban akárhány bányász is van a blokkidő azonos (erre van kitalálva a diff).
(#27224) dmon : Nemhiszem hogy ETH-ra képesek lennének asicot építeni. Az SHA256-ra és a Scrypt-re viszonylag könnyű volt.
Célhardver ide vagy oda bizonyos limiteket nem tudnak ők sem megkerülni, na meg elég ha belegondolsz hogy gyorsabb ramot nem tudnak gyártani ha belehülyülnek sem. Ha tudnának akkor azt a teljes piacon felhasználnák nem csak a Bitmain kizárólagos joga lenne. Jelenleg a HBM2 a leggyorsabb, illetve a GDDR5X. Ha képesek lennének gyorsabb ramokat gyártani (memória intenzív algokról beszélünk) már megtették volna. Egyedül azt tehetik meg "egyedi harver alatt" hogy gyors ram és olcsó szutyok lassú GPUk egy nyákon. Amíg az SHA256 asiceket tudtommal ők tervezték, sem az Nvidia sem az AMD nem fogja őket beengedni a tervezési fázisba, pláne nem mainstream termékek esetében amit kizárólag ők vehetnének meg. Inkább megtervezné az adott gyártó és elérhetővé tenné a piacon bárki számára.[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
dmon
aktív tag
válasz haxiboy #27221 üzenetére
Nem az ETH POS a legnagyobb veszély hanem ez :
"A LiteCoin és a Dash mellett a bitmain aktívan vizsgálja a lehetőségét annak, hogy az Ethereumhoz is készítsenek célhardvert, ehhez aktívan egyeztetnek az NVIDIA-val egy spéci megoldás kapcsán. (Eth ASIC?)"
(Variance blog)Ha ez megvalósul akkor felejtsetek el mindenféle VGA bányászatot jó ideig, mert Jihan Wu-ék simán ráraknak jó pár GPU-t majd egy nyákra a saját gyárukban, és ezekből irdatlan mennyiséget fognak üzembe állítani, olyan diff növekedést eredményezve hogy nem lesz értelme semmit VGA val bányászni. Pont mint a Scrypt algoval csinálták.
Rá is vannak kényszertíve mert a BTC bányász dominanciájuk szépen elolvad a segwit bevezetésével, ezért küzdöttek annyira ellene, odaver teljesen a hardver-szoftver kombójuknak. -
Vektast
aktív tag
Ha sok etc-t bányásznak akkor több lesz a kínálat mint a kereslet, így hohy a bányászok el tudják passzolni a coinokat és hogy rendezzék a számlákat alacsonyabb áron kell majd hogy adják azt. Nem hogy nőni fog a coin értéke a diff növekedésre hanem csökkeni fog durván.
[ Szerkesztve ]
A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
ff-thomas
aktív tag
Szerintem nem fogják (nem tudják) lekövetni a coin-ok árfolyamai ezt. Növekedni fog az árfolyam, de annyival nem, hogy kiadja a mostani - egyébként szerény - profitot. Irreális mennyiségű kártya van bányászatra fogva. Kb. 2,5 millió db az ETH hálózatán. És az összes többin együtt véve talán 1 millió van még. Nem fogja ilyen szintig érdekelni a piacot, hogy drágább fenntartani a hálózatot és kibányászni az új coint, ki fog hullani rengeteg bányász, akik a nagy hype miatt szálltak be. Meg akiknek magasabbak az üzemeltetési költségei. És balanszba kerül a dolog. - Én így gondolom.
Ha igazad van, és leköveti az árfolyam a diff növekedést egyenes arányban, akkor meg minek bányagépet venni? Többszörösére fog emelkedni az ETC, ZEC, stb. árfolyama. Akkor azt kell venni, mégpedig minél előbb.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Vigilante #27211 üzenetére
Dzsííízász, ezeket az árakat 2-2 db-ra írtad? Mert kb. dupla ár, mint áprilisban voltak.
Egyébként mi a motivációd a jelenlegi helyzetben, hogy bányát építs?
Többieknek mi a véleménye? Én most nem kezdenék el rig-eket építeni, hamarosan (néhány hónapon belül) az ETH "PoS" átállás folyamata miatt felszabadul szó szerint milliónyi videókártya, a várható bányász profit a többi coin esetében bizonytalan - valószínűleg béka segge alá esik majd és az áramszámlát se lehet belőle kifizetni (átkerül nagyon sok számítási kapacitás az ETC, ZEC, EXP, stb. hálózatokra). Nagyon sok eladó, pár hónapot használt kártya (is) lesz a piacon, olcsón. Nem lehet előre megjósolni, hogy mikor áll "helyre" a profitábilitás, egyáltalán hogyan fog alakulni a GPU mining a következő 3-6-12 hónapban.
Félre ne értsetek, meg nehogy páikoljon bárki is, csak nézzük realistán a dolgokat. Ezért kérdezem, miért akar bárki most új rig-et építeni, a jelenlegi és reálisan várható profit figyelembe vételével, továbbá az ETH-val kapcsolatos kilátások miatt, pláne ilyen videókártya árakkal?
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
Vigilante
őstag
Akkor megéri azt a +29-et az 580 8 GB!? Azt a +174-et 6db esetén kérdés mennyi idő alatt tudják ledolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Vigilante
őstag
Lenne egy kérdésem: RX 570 4GB 110 ért vagy RX 580 8GB 139-ért!? Természetesen jelenleg Ethereum bányászatra lenne. 6db...
-
vizimento
senior tag
A Claymore (9.7) és az MSI afterburner (4.3.0.9276) nem ugyanazt a venti sebességet mutatja.
Ez mitől lehet, és vajon melyik a valós?Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
Balupapa
senior tag
válasz zserrbo #27180 üzenetére
nekem is most 1050tiből és 1060bol áll a rigem
árához képest nagyon jol termel az 1050ti. én 45ért vettem ujonnan 3ev garival es 15.5 körül haselnek 80% power limit gpu alapon mem+ 960
1060 sem rossz, power limit 70, gpu def, mem +760 és 24.5 körül tudnak.[ Szerkesztve ]
_-=*WheelWhores*=-_
-
tom120514
őstag
válasz zserrbo #27180 üzenetére
Asus Prime z270-p lapon 4 Gb memóriával 6x1050ti (1 OC-s) megy, 90-91 körüli ETC only, 100% power limitnél kb. 500W.
Most próbálom 75% power limitnél kb. 380W a fogyasztás, ETC+Libry dual megy 85.2+80.6.
A táp feleslegesen drága ehhez szerintem, FSP Hydro 700W nem egészen 23-ért tökéletesen megy.
Never go full retard.
-
Parano1d
tag
Én meg azt nem vágom, hogy ha nicehashel dual miningolok, akkor az ethash dag file méretét kicsinek látja konkrétan #2-nek.
Emiatt dual miningben gyorsabban csákányozza az étert, mintha eth only módban lenne. Polaris kártyákról van szó természetesen.
Na erre adjon valaki logikus magyarázatot. -
Zoo123
senior tag
válasz ricshard444 #27203 üzenetére
Azt hiszem az Eth az DaggerHahimoto, Ethminer.exe csákányozza!
Amikor sol/s-ot látsz (talán Equihash) akkor pedig Z-cash-t csákányol.''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
Zoo123
senior tag
válasz ricshard444 #27198 üzenetére
Szia!
A nicehash webes felületén össze-vissza ugrálnak az értékek, egyáltalán nem pontos.
Mit ír a nicehash program? Nekem mindig stimmel az amit maga az alkalmazás ír, de annak is kell adni pár percet míg beáll a hash egy fix értékre..Én úgy vettem észre hogy ha automatán hagyod a nicehash nagyon szépen váltogatja a pénzeket, annak megfelelően éppen mi hoz a legtöbbet. Lyra2-öt nekem napjában többször is szokott csákányolni, de csakis akkor amikor hirtelen felmegy az ára néhány percre, utána leesik az ára és már vált is át másik coinra.
Úgy vettem észre hogy Zcash, és Ether megy szinte állandóan, néha egy kis Lyra, Lyra2, X11Ghost, más nem.Remélem segítettem.
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz ricshard444 #27200 üzenetére
Nálam ha algoritmus váltás van equi-ről Lyra-ra, akkor a Lyra pár percig hoz többet, mint az equi, utána kevesebbet és vissza is áll.
::::::Xiaomi Mi11i SnapDragon Powered::::::pü-t hamarabb észreveszem! Ha nem veszem fel a telefont, írj pü-t! {30/912-7553}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Iphone 13
- Samsung Galaxy Note10+ 12/256GB Karcmentes, gyönyörű állapot!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest