Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRIKLY
veterán
válasz RECSKA #26220 üzenetére
Kevesled a kiírt fogyasztást?
Ez még alap beállításokkal sem nyel be 115W-ot. azt hiszem 80-90 körül volt úgy,mikor próbáltam.oké.
(#26221) DzsedalY: Próbáltam,mikor a 4. kártya külön gépben volt. kb 0.5 USD/ nap-al hoz úgy többet, cserébe többet eszik (GPU-z szerint a 470-es 74W-ot, a 460-ak meg 36 körül), 5-8 fokkal melegebbek, és most,hogy a táp határaival játszok,azt már nem hiszem,hogy bírná.
Köthetnék rá ugyan egy kisebb tápot másodiknak,de ha így stabil marad,ahogy van,akkor a 2. táp vesztesége kb több lenne,mint amit a Decred hoz. Épp emiatt tettem át azt az 1 kártyát a másik gépből,hogy minél kevesebb fogyasztással menjen ez a 4 kártya.. Pláne,hogy az az egy, ami egy Asus Strix, nem megy többet 12MH/s-nél. Unlockoltam a kártyát,de időzítést nem tudom,hogy mit-mire kéne módosítani,azt nem bántottam. így viszont visszavett GPU órajellel 1800MHz-VRAM sem stabil,meg nem is hoz többet.
[ Szerkesztve ]
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz RECSKA #26566 üzenetére
Nekem a lapon van a monitor, de szerintem ehhez semmi köze, hogy nem látja...
Igazából látja a progi az info részben, de semmi érték nem jelenik meg.
::::::Xiaomi Mi11i SnapDragon Powered::::::pü-t hamarabb észreveszem! Ha nem veszem fel a telefont, írj pü-t! {30/912-7553}
-
Yany
addikt
válasz RECSKA #26704 üzenetére
Nincs. Maradt 770W.
Így belegondolva eléggé kíváncsivá váltam, hogy egy ésszel hajtott 6-os RX480 vagy 580-as rig mennyit kajál a konnektorból. Gondolok itt arra, hogy a gpu nincs szénné tuningolva, vagyis vissza van véve, amennyire csak kell és a TDP is le van fojtva. (aki ilyen géppel tolja, annak tudnia kell, mire is gondolok). Szóval nekik mennyi ez a 770 vajon? Van köztünk itt 6x rx580-as bányász?
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
cuko
aktív tag
válasz RECSKA #27075 üzenetére
Nem értem, hogy miért olyan drága szerinted.
a) opció
- 6 kártyát fogadó alaplap 30k
- CPU 15k
- DDR4 4GB 10k
- ATX elektronika / táp a lapnak ~10k
mindből 2-2db
130kb) opció
- 12 kártyátfogadó alaplap 80k
- CPU 15k
- DDR4 4GB 10k
- ATX elektronika / táp a lapnak ~10k
115kErre jön 2db vs 1db pendrive vagy SSD ízlés szerint Linux vagy Win alá (mondjuk +4k / 18k) és még nagyobb a különbség (mondjuk, hogy Win alól megy-e 12 kártyával, vannak kétségeim ).
Olcsóbb 6 kártyás megoldás:
- Biostar TB85 32k
- G1840 13k
- DDR3 4GB 7k
- táp 10k
mindből 2-2db
124kZlcsi azt kérdezte amúgy, van-e valakinek tapasztalata vele, ami engem is érdekelne, mert papíron szerintem megéri. De ha olyan problémás, mint a H81-es BTC alaplapok, akkor lehet más mellett rakom le a voksom.
[ Szerkesztve ]
-
melkah
tag
válasz RECSKA #27084 üzenetére
Bocs a tudatlansagomert, de egy erdekes jelenseget vettem eszre es szeretnem megkerdezni, hogy szerintetek ez mitol lehet.
Hobbi banyaszkodom, -semmi komolyan- csak kivancsi vagyok, hogy hogyan is mukodik ez.
1db (nem modolt) 1060 6gb-on, porog a banyaszas win10-en, claymore 9.7-el, ha eppen nem csinalok semmi komolyat a gepen.
Only ETC-t mineolok vele nanopoolra es 384.76 driver van fent.
Elmult penteken inditottam el es azota folyamatosan fut.
Hetvegen folyamatosan csekkolgattam nanopoolon a statot es az avg 6 hours, konstans ilyen 21Mh/s koruli hashratet mutatott. Ami erdekes es tegnap (hetfon) figyeltem meg, hogy az utolso 6 ora hashrateje felkuszott 28Mh/s-re. Semmit nem valtoztattam es folyamatosan ment a banyaszas. Ez mitol lehet ? Whattomineon neztem, de ott is ugy lattam, hogy a normalis hashrate az kb 21Mh/s kellene, hogy legyen ezzel a kartyaval. -
mepet
addikt
válasz RECSKA #27091 üzenetére
Érdekes tapasztalat, én eddig úgy tudtam, hogy a legmegbízhatóbb, legajánlottabb, legkiforrottabb, a legtöbbek által használt bányász lap az Asrock H81 PRO BTC. Sosem volt velük problémám, csak ajánlani tudnám a típust. (Természetesen számtalanszor voltak hibáim, pl. nem ismerte fel az összes VGA-t, de mindig kiderült, hogy más a hiba forrása, nem az alaplap.)
SSD helyett én 80GB HDD-ket használok (2,5' és 3,5' vegyesen). Mivel párezer Ft, így van otthon 3db tartalék is. Így olcsóbb, ráadásul ha elromlana az egyik, akkor egy másik működőről ghosttal 10 perc alatt lemásolom az OS-t egy működőről...
Mondjuk én rendszerint hangosan felnevetek, mikor ilyen marha drága, ipari aluprofilokból épült, szépen lefestett állványokat és vadiúj SSD-ket látok egy rigben, de hát akinek túl sok a pénze van, felőlem aztán szórja nyugodtan...
Lehet most belefújtam a nullás lisztbe, de ez a véleményem. Cryptomined és Székely Vegán után szabadon mindenki azt csinál amit akar... Nem hülyeség bevált recept alapján főzni, de a majmolás nem vezet jóra. Pl: magam is benéztem, mert elhittem Vegán elméletét, hogy a referencia RX470-ek célszerűbbek, mint a kétventisek. Hát nem. Leégett jónéhány itt is, ott is. Ma már neki sem ez a véleménye. De azon is jót mulattam, mikor Vegán közölte, egyből a beüzemelés után, hogy milyen marha jók az egyventis GTX1060-ak. Egy nappal később többszáz darabot felvásároltak MO-n, elfogyott mindenhonnan. Ja hogy a határon jár a hűtése, és vagy visszaveszed, vagy leég? Tapasztalatból megtanultuk ezt is. Csak annyit szerettem volna kihozni ebből, hogy ha van saját elképzelése az embernek, az nem feltétlenül probléma...
-
zserrbo
aktív tag
válasz RECSKA #27181 üzenetére
Biztos nem éri meg?
Ahogy én látom: 1db 1050 ti 14-15MH/s, egy 6GB-os 1060 23-24MH/s. Gondolom kb a 3GB-os is majdnem ennyit hoz. Nem értem mitől hoz pont annyit. Az 1050 ti-t kb 2-6 ezerrel drágábban meg lehet már venni, mint amennyiért a drágulás előtt volt. Egy két ventis 3Gb-os 1060 15-20 ezerrel kerül többe, mint korábban. Ha visszacsúsznak az árak és én el akarnám adni, csúnyán bukhatok vele.[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
válasz RECSKA #27329 üzenetére
mennyit tudnak az RX580-ok így!? MH/s-be / kártya? És mekkora TDP limitet állítottál be nekik?
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Robcsa
tag
válasz RECSKA #27865 üzenetére
Sziasztok!
Ezt honnan veszítek ? A PoS és a PoW még egy darabig fog egymás mellet működni. A PoW nem fog megszűnni azonnal a PoS-ra váltásnál. Úgy akarják majd megszüntenti, hogy ne érje meg (diff növelés, reward csökkentés, illetve elős körben ilyen hbrid pow/pos rendszer lesz és csak valamikor a távolabbi célok között szerepel a csak pos), de alapvetően a PoS nem szűnteti meg a PoW-ot. Szóval nagyon nem lehet tudni még, hogy meddig fogja megérni bányászni az ETH-t.
Üdv.: Robi.
[ Szerkesztve ]
Robcsa
-
-
cuko
aktív tag
válasz RECSKA #28320 üzenetére
Igen.
És akkor ott van, hogy egy 10 éves, használt tápra ráköt 200 ezer forintnyi hardvert, 6->8 pines és molex/sata -> 8 pines átalakítóval.
én már a 6->8 pines átalakítót is soknak éreztem magamnak és inkább vettem drágább 6x8 pines tápot a 4x8 + 2x6-os helyett, pedig még kevesebbet igénylő 1060-asok alá kellett...Ne számoljon 2x185-tel, de azért mégis...
[ Szerkesztve ]
-
melkah
tag
válasz RECSKA #28365 üzenetére
Hmm, akkor valamit beneztem. Viszont az arra vonatkozo kerdesem, hogy miert nagyobb az ETC dag file-ja mint az ETH dag file-ja, az meg mindg fennal ?
Egyebkent ETC dual mining eseten is koszoni es jol van meg ?
Ha az ETH-nal meg kb 1 evig eleg a 3gb, akkor az ETC-nel mikor lesz keves ? -
sanzi89
addikt
válasz RECSKA #28387 üzenetére
A 6GB-os régen Samsung ramos volt, a mostani 3GB-os pedig Hynx.
Feszültséget igazából nem állítok, MSI Afterburber-rel nézem, hogy adott órajel eléréséhez mennyi feszültséget ír ki szintén az Afterburner."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest