Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
válasz Avicularia #26871 üzenetére
Szóval ha elhasználok ott irdatlan mennyiségű áramot sem kell pluszban fizetni? Azért 6-10 rig már zabál rendesen.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz Avicularia #26874 üzenetére
Na az más.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
DigitXT
nagyúr
válasz Avicularia #26877 üzenetére
Ingyen ebéd nincs: ha túlléped az átalány által lefedett keretet, meg fogják emelni.
Következmény: te is többet fizetsz, meg mindenki más is, akikkel osztozol rajta...
Ha a lakótársak nem növelték a fogyasztásukat, csak te egyedül, ráadásul extrém mértékben, seperc alatt kiderül, hogy miért kellett átalányt emelni. Akkor ráb*sztál. (Senki nem fog közösködni* olyannal, aki 5-10x-esét fogyasztja a "normálisnak"...)
Tudniillik ez az egész átalányosdi csak addig működik, amíg mindenkinek hasonló a fogyasztása: ha valaki extrém keveset fogyaszt, a közösködéssel tuti rosszul jár, aki meg extrém sokat, az jól... De a számlát a végén valakinek ki kell fizetni. Tehát ingyen áram nincs. (Ha nem csinálsz te is áramlopáson alapuló lakóparkot.) Bár ha kiderül és beborul, és amiatt lecsuknak, az sem valami biztató alternatíva...
*: amíg nem derül ki, és te is fizetheted a megemelt átalányt, addig a szomszédok támogatják a bányádat... Ez persze neked tiszta haszon. Nekik meg veszteség.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Avicularia #26890 üzenetére
Hogy a viharba ne lenne keret? Ha átalány van, akkor jellemzően az előző éves fogyasztás alapján számolják ki az összegét, hogy azt biztosan lefedje. (Mivel az áramszolgáltató sem szeret "hitelezni"...) Amennyiben pedig a tárgyévi fogyasztás alacsonyabb, akkor a túlfizetés összege visszajár (elszámoló számla), és a következő évben értelemszerűen kisebb átalányt számolnak. Ezt megfordítva: ha több lesz a fogyasztás, tehát túllépi az átalány által lefedett keretet, akkor az elszámoló számlával ezt kőkeményen bevasalják, és a következő évtől magasabb átalányt számolnak. Ilyen egyszerű. A számlát a végén valakinek ki kell fizetni. Ergo aki extrém fogyasztást csinál, az csak a többiek kárára tud ideig-óráig annak megfizetése alól mentesülni, hosszú távon a saját túlfogyasztását a szomszédaival támogattatja. Ha azok hajlandóak erre. Nyilván függ attól, hogy mennyi szomszéd van, hogy milyen gyorsan borul a bili.
Természetesen fordítva is igaz: ha veszel egy 50W fogyasztású LCD TV-t az 500W fogyasztású plazma helyett (hasra ütött számok), akkor a lakóközösség teljes fogyasztása csökken, tehát a spórolásod nem csak neked jó, hanem eloszlik. Véletlenül se plazma vs. LCD vita! Csak a fogyasztáscsökkentésre írtam példának.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Avicularia #26895 üzenetére
Nem tudom pontosan de nem 1750 ft.-ot az biztos.
Tippemre, olyan 50-100 ft. lehet de majd megmondja más.[ Szerkesztve ]
-
vizimento
senior tag
Erste 2000 felett vont tőlem, mikor a barátom a kinti eurós számlájáról utalt nekem az itthoni forintosra
Nem, ez nem az árfolyamnyereség, ez egy fix díj! Be is mentem reklamálni, de mondták, hogy igen, ha nem a számla pénznemében jön az összeg (tehát HUF) akkor ennek ennyi fix díja van!
(Az már csak hab a tortán, hogy ezt csak a sokadik után vettem észre, mert persze erről nem küldenek SMS-t, hiába van beállítva értesítő, csak csendbe leemelik...)Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
klykkly
tag
Bizots hogy levesznek?
Elvileg nem kéne, csak az aktuális vételi árfolyamon átváltja és kész.
Mire fel von még le? Milyen jogcímen?
Én mi van ha devizaszámlára jön utalás? Abból is vonnak?meg kell nézni a számla kondíciókat ott benne kell lennie ennek a szopatásnak
az én bankomnál nem vonnak. legalábbis nem tűnt fel eddig.
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Nálam 613 Ft-ot vont le az OTP "Költség és jutalék" címen.
-
klykkly
tag
válasz Avicularia #26906 üzenetére
Jó hely Svédország. Pár éve hívtak Stokholba dolgozni de nem mentem. Persze kimentem megnézni a várost, a kinti cég fizette az utat. Durva a reptér a városban szó szerint a lakóházak felett húztt el a gépünk leszálláskor. Taxi se kellett , 10 perc séta a reptérről és már ott a metró. Tetszett a város is de nem volt egy darab magas szőke csaj se ahogy vártam ......viszont "indiánok" voltak az utcán kéregettek
lényeg hogy 40 felett már nem könnyü lelépni.....maradtam de nem bántam meg
[ Szerkesztve ]
-
Dronte
aktív tag
Ne menj vissza az OTP-hez szerintem. Lehet hogy ebben jók a kondícióik, de amúgy simán a legdrágább bank Magyarországon lényegében minden tekintetben, csak a "brand"-ből élnek, hogy az emberek megszokták jó régről "me az régi meg magyar"
Egyébként engem érdekelne, hogy milyen tapasztalataid vannak a kinti életről
Nekem amúgy bankolás terén Portugália volt óriási meglepetés, mikor kint laktam nyitottam számlát, és abszolút minden ingyen volt. Hülyének is nézett az ügyintéző mikor egyesével kérdezgettem mindennél, hogy akkor ez most pénzbe kerül-e (felvétel, befizetés, átutalás, stb). Még a hazai HUF számláról utalt pénz is euroban érkezett 0 ft kezelési költséggel.
Aztán a számlanyitás legvégén kiderült hogy a bankkártyáért fizetni kell egy éves díjat, 10 euro, ami ugye hazai viszonyokhoz képest nevetségesen olcsó. Majd hirtelen közölte az ügyintéző, hogy jaj bocsi, az első évben az is ingyenes
Na de abbahagytam az offot
-
tom_tol
addikt
"Svédországban készpénzmentesek a bankfiókok."
Azért ez nem egészen van így. Vannak bankok ahol ez szinte lehetetlen, de azért megoldható, pl. Forex -
cuko
aktív tag
válasz Avicularia #27368 üzenetére
Jó kérdés. Elvileg ugye "Important: The name on the bank account must match the name on your Kraken account.", ami nem teljesül itt. Én azt gondolnám, hogy ettől még meg kell érkezzen, de inkább írjál a supportnak szerintem, általában 24 órán belül válaszolnak.
-
cuko
aktív tag
válasz Avicularia #28304 üzenetére
Avicularia
(PH! kedvence)
=
Plasticbomb
(őstag)?
-
cuko
aktív tag
válasz Avicularia #28306 üzenetére
Ó a második accountod, vagy miért válaszolsz a te szituációd alapján a hozzá intézett kérdéshez?
Persze, van ahol kk-ben van az áram, meg van akinek van plusz áram napelemből, amit bukva tudna visszatáplálni csak - de én az ő számításaihoz kérdeztem, hogy biztosan végigszámolta-e.[ Szerkesztve ]
-
cuko
aktív tag
válasz Avicularia #28308 üzenetére
Ne érts félre, nem akartam, hogy bunkón jöjjön le, csak először azt hittem, hogy ő válaszolt, nem is értettem, hogy miért nem láttam korábban, hogy erről írt - aztán láttam, hogy másik nick, gondoltam megkérdezem, hogy dual account-e esetleg.
Te amúgy spéci (elég jó) helyzetből indulsz, de Plasticbombnak, illetve másnak is még így is megérheti meglévő hardverrel bányászni a holtidőben - viszont a beruházás fix költsége mellett nem szabad elfelejteni a fenntartási (extra)költséget, ezért is kérdeztem rá.
-
tisn
addikt
válasz Avicularia #32932 üzenetére
ETH-kaparok
A saját táblázatuk szerint 60 MH/s-re 0.00057 BTC kellene legyen 24 óra alatt, helyette 0.00003423 az egyenlegem ami kb. 0.5 euró.nanopool, 4$-om van, pont 24h alatt, 2x1060, 45MH/s
szerk:
hasznal valaki dualminert? mit erdemes masodik coinnak bekonfigolni? en most SC-t tolom, de nem neztem utana mi eri meg
[ Szerkesztve ]
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz Avicularia #33024 üzenetére
Ebbe 4 bele megy !
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
htc07
addikt
válasz Avicularia #33530 üzenetére
rengetegen, akiknek az 1-click minernél komplikáltabb (batch file futtatás) dolgok már meghaladják a képességeit.
-
Fiddlestick
aktív tag
Biztos lehetsz benne hogy siman van !
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
Danex
addikt
Attól függ, most van mit bányászni jó pénzért, de ha nem lesz egyértelmű mit éri meg tolni akkor simán el tudom képzelni, hogy külső walletra menjen, ha csak kicsi a bevételnél a difi.
-
tom_tol
addikt
Miért ne. Nem hiszem, hogy még egyszer eljátszanák ugyan ezt. Viszont amíg működött, jobb volt bármelyik másik pool-nál, legalább is nekem.
-
PowerBuldog
veterán
válasz Avicularia #33652 üzenetére
Szia!
4 darabot rendeltem ilyet, és rohadtul nem tudtam normálisan beüzemelni őket. (hol felismeri vele a kártyákat hol nem.) Kaptam kölcsön 3db 007-est azok meg lazán működtek, szóval nekem annyira nem váltak be.
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
subaruwrc
félisten
válasz Avicularia #33652 üzenetére
engem se győztek meg.
3 van használatban de abból az egyik rendszeresen elhagyja a gput ami benne van.
talán most 6 pin betáppal jobb lesz. -
Tamás9x
őstag
válasz Avicularia #33657 üzenetére
Ki szerkeszti az első HSZ-t?
Érdemes lenne Lefrissíteni a Riser verziókat.
Terhelhetőség szerint, ellátás szerint:
Sata 12V,5V -> Molex(4pin 12V, 5V -> Vga-6 pin 12V "Mini-Fit 4,2mm"https://www.youtube.com/@kisstontour
-
Yany
addikt
válasz Avicularia #33974 üzenetére
Az a Palit teljesen korrekt cuccnak tűnik. Illetve a KFA-n ne feledd, hogy több PCIe tápcsati feszeng, azokat etetni is kell.
NÁJSZHES infó. Szóljatok, ha lemaradtam egy fázissal, de nem emlékszem, hogy itt bárki felhívta volna rá a figyelmet. A kép magáért beszél:
Itt mindenki megnézheti a saját egyenlegét:
https://www.nicehash.com/miner/<btcwalletaddress>[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Janou
őstag
válasz Avicularia #39612 üzenetére
Kíváncsi leszek, mit mondanak. Nem vagyok érdekelt, de várom hogy miként kezelik a problémát.
-
Dictator^
veterán
válasz Avicularia #39892 üzenetére
Nyugi, már le lett írva. Itt mindenki sötét és/vagy tolvaj!
Bírom, amikor ilyen etikai hülyeség miatt megy az osztás.. Nem értem, hogy miért nem lehet ezt hanyagolni, vagy egyszerűen csak továbblépni rajta. (Ez a része nem neked ment Avi)
De, hogy On is legyek.. a Zec elkezdett feltápászkodni 320$~-ról.
ETH viszont ha jól látom volt 7xx -is? Sikerült vennie valakinek akkor?És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Pioneer
őstag
válasz Avicularia #39908 üzenetére
Nekem meg ha Auto-n, vagy GEN3-on van, akkor azt nem nagyon szeretni, viszont GEN2-n megy simán, gond nélkül.
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
tisn
addikt
válasz Avicularia #40520 üzenetére
kiserleti futes
-
AAntii
őstag
Ló***t, rekreációs célt szolgál, munka után letol mindenki egy-egy pubg kört és addig csak azért járnak a kártyák, hogy belemelegedjenek
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Iginotus
addikt
Egy közepes multinál be rakja a sarokba mobil nettel, akkor nem lesz gond... már ha az internet is kölcsönzött az necces...
Plug and Pray... :)
-
aleister
veterán
válasz Avicularia #40589 üzenetére
Főleg az oroszok nem viccelnek az ilyennel. Egy kis kőfejtés Szibériában, és mire elröpül az a 20-30 év a tajgán, már azt sem tudják, hogy mire való egy pool.
(#40586) olle:
Ezzel a 2020-ra ígért 1 exaflop teljesítménnyel már lehet domborítani a wallet-et.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Danex
addikt
válasz Avicularia #40614 üzenetére
Én amazonrol rendeltem, 6db volt 13ezer. Hétfői napon rendeltem, péntekre már meg is érkezett.
Ez a 6pines verzió volt, ami magyarban boltból kb 5ezer/darabja.
Ezt még az akkori árfolyamon is megérte megvárni .
Haver most rendel 18db-ot, ott azért már elég tetleges koltsegkulonbseg van, ROIban is erősen érezhető.
-
AAntii
őstag
-
tom120514
őstag
válasz Avicularia #45776 üzenetére
Krakenen 0.05 alatt nem írják jóvá, majd ha küldesz még rá és összegyűlik amnyi, akkor együtt, nem veszik el. [link]
Never go full retard.
-
Danex
addikt
válasz Avicularia #45779 üzenetére
1 nappal nem szabad számolni a Pool luck miatt.
-
Tamás9x
őstag
válasz Avicularia #46048 üzenetére
AB-t frissitetted? mentési profiloknál törölnék mindent és újra felvenném.
Hush
BTCZ
Votecoinhttps://www.youtube.com/@kisstontour
-
vizimento
senior tag
válasz Avicularia #46203 üzenetére
Nekem ilyen PCI-e Y elosztóm több is égett már el. Pedig úgy volt bekötve, hogy egy kártya ment rá (egyik a kártyára, másik a riserbe). Rx570, Rx470, de még 1060 kártyánál is! Napokig-hetekig működött, majd instabil lett a rig, rejtélyes újraindulások, és akkor vettem észre, hogy a csati tövében elfeketedett a sárga vezeték. Kábelcsere után újra stabil lett a rig.
Ellenben duplasata - PCI-e kábelekkel (pl) még nem volt bajom.
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
tom120514
őstag
válasz Avicularia #46573 üzenetére
Próbáltam már kalandozni, de induló vagy nem nagy coinokat nem tartok HODL. Ha nagyon jól hoz szedem és váltom, ha szimpi a coin és gyorsan jön a mennyiség az elején, tárazok és HODL, egyébként amit ki akarok venni, nagyot bányászok többnyire. Hiába hoz whattomine szerint sokat valami biszbasz ha két váltás meg egy utalás után nem ér annyit mint direktben azt bányászni ami azon a váltón van amit kiutalásra hasznalok.
Never go full retard.
-
koko52
nagyúr
válasz Avicularia #47643 üzenetére
Majd év végén a különbözetet fizeted. Jelenleg nulla vagy veszteséges a bányászat...De bányászhatsz és ha esetleg felmenne az ára akkor jól járhatsz, addig tartalékolod. De lehet rosszabb is és akkor bukta van...
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
shteer
titán
-
koko52
nagyúr
válasz Avicularia #47646 üzenetére
Azt is leírtam. Végig olvastad? ETH veszteséges.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
shteer
titán
válasz Avicularia #47647 üzenetére
ha áramot nem számolsz, kb jah
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
mepet
addikt
válasz Avicularia #47647 üzenetére
Te is ki tudod számolni, írd be a kalkulátorba, hogy az áram ára 0.14USD, ez megfelel a 40Ft-nak, MO-n a lakosságnak (akinek nincs kedvezménye) ennyibe kerül 1 kWh.
-
Vektast
aktív tag
válasz Avicularia #47651 üzenetére
Jelenleg nagyjából 25 forint van egy kártyán éteren miután levontuk az áramot /nap. És kb. ~10 év egy RX 580 megtérülési ideje.
Tehát hogyha veszel 100db RX 580-at mondjuk 10 millió forintért akkor az a 100 kártya hozni fog neked 2500 forintot naponta xdd[ Szerkesztve ]
A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
shteer
titán
válasz Avicularia #49910 üzenetére
minél jön több? direkt ETH bányászat? melyik poolon?
5 helyett 3 lett a blokk jutalom és ~3000-ről ~2000-re csökkent a diff
amit én realizálok, az az, hogy az eddigi bevétel ~80%-a jön - claymore v1.2, nanopool
szerintem jónak tűnik..
-
tom120514
őstag
válasz Avicularia #49921 üzenetére
Úgy legyen, de ahogy én tapasztaltam, az ethermine-on mindig kevesebb jött mint a whattomine szerint kellett volna, márpedig ott most napi 0.017
Never go full retard.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
- Virpil VPC WarBRD base + Grip
- FUJITSU ESPRIMO E500 E85+ SFF /I3 - 8GB DDR3 - 128GB SSD/ WIN10 PRO - 15mp bootidő UTOLSÓ DB !
- Xiaomi 14T Pro
- GAMER / KONZOL MÉRETŰ (ITX)-PC /I5 8600-6MAG- ASUS ROG WIFI-BT-16GB DDR4 -RX6600-8GB-DDR6 -1TB SSD/!
- GAMER PC /ASROCK-B460-STEEL- I5 10400F(6MAGOS) + VÍZ - 1TB NVME - 16GB RGB - RX 6600-8GB DDR6 + RGB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest