Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Nikon DSLR topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- Canon EOS DSLR topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz Geller72 #18499 üzenetére
Úgy igazán egyiket se, csak néha szétnézek, hogy mi a helyzet.
A kártyák nagyobb részét már eladogattam, a többi a dobozában várja új gazdáját. A váltókhoz se nagyon nyúltam mostanság, csak mikor így hirtelen megzizzent a hangyaboly, ez kis mozgásra ösztönzött (ezért kevertem el a 2FA privát kulcsaim is, már rég nem használtam őket, fel sem tűnt, hogy a telefon "elfelejtette" egy OS update során, elő kellett túrnom egy régi backup-ot a Data partícióról, amiben már/még benne vannak | coin-okat nem hagytam egyiken sem, ha nincsenek aktív licitben, akkor kiutalom őket, így nem éreztem kritikusnak külön is eltenni őket).Most pedig ha már hozzányúltam az exchange acc-okhoz, mindjárt eladom az összes rajtam ragadt altcoin morzsákat, amiket az utolsó hetekben bányásztam, jó olcsón eladom az értük járó BTC-t, majd jelképesen veszek belőlük egy fagyit.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Én inkább a BTC/DRK párt figyeltem és ma nyestem is rajta, miközben az LTC továbbra is oda tart, ahová szerintem a Scrypt ASIC tömeggyártás beindulása óta logikusan is tartozik.
Nagy kár, hogy az XDN-ről lemaradtam. Venni akartam még 10 sat alatt (később 20 volt a csúcs), csak nem sikerült belépni a Bittrex accomba és nem volt elég szabadidőm gyorsan megoldani (és ráfogtam, hogy "ez talán egy jel, hogy ne").
Az LTC-hez én már bottal se nyúlnék szívesen a nagy DRK pumpa óta. De ezután már talán a DRK-hoz se, erősen kifingani látszik (mint az LTC pár hónapja). Még most meg kéne találni a következő napi >1000 BTC forgalommal pumpálni szánt, egyelőre csak rejtőzködő coin-t (már ha még lesz egyáltalán ilyen mostanság).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Zizi123 #18488 üzenetére
Zizi, nem a számokkal játszom, hanem a saját számolási módszeremet adom közre. A barátom a saját házához szerelte be a napelemeket. Mint mondtam ő is bányászik, de nem mindig mennek a gépei, no meg ő is fejleszt néha. Mi úgy egyeztünk meg, hogyha az ő átlaga feletti lesz a havi áramszámla akkor azt felesbe fizetjük.
Természetesen van bekerülési költsége egy napelemes rendszernek, nem is kevés, de ez szerintem ebben az esetben nem számít, ki tudja mennyi ideig fogjuk ezt a gépet használni, valószínű nem 5-6 évig.Aki pedig ilyen rendszer építésében gondolkozik, mert még nincs neki, az vagy legyen nagyon gazdag, vagy ne csak kizárólag a bányászathoz építse, hanem a saját háza korszerűsítésére.
Ja, és azért ne felejtsük el, hogy azért még mindig jobban termel így egy gép, tehát van rajta nyereség, mintha simán GPU-val bányásznánk. Mennyiben kerülne egy 20 Mhs-es Rig-et (rigeket) összerakni?
[ Szerkesztve ]
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
Geller72
veterán
válasz Reggie0 #18491 üzenetére
Egy komolyabb rendszerre eleve legalább 10 év gar van. Az is igaz, hogy egy komolyabb rendszer, ami tudja stabilan napi 10 órában a több kWh-t, az nagyjából öt milla. De ezt tényleg nem a btc miatt teszi az ember fel, hanem több okból is. A baj ott van, hogy nálunk közel nincs olyan szinten támogatva, mint az EU más országaiban. Sajnos. Eleve nincs olyan magas annak az áramnak az átvételi díja, mint az említett országokban. (Németország, Ausztria, Hollandi..(komplett benelux).
-
Zizi123
senior tag
válasz Mesterlovesz #18485 üzenetére
Mesterlovesz, te ugy csinalsz, mint a mindenkori kormanyok, jatszol a szamokkal. Azert, mert napelemes rendszere van a haverodnak, nincs ingyen az aram, ugyanis legjobb tudasom szerint (ha nem igy van,. akkor majd kijavitasz), a napelemes rendszer ugy mukodik, hogy amikor sut a nap, akkor aramot termel, es amit nem fogyasztasz el, azt visszatermeli a szolgaltato halozataba, tehat negativ elojellel meg fog jelenni a szamlan.
Ergo amit eddig nem fogyasztottal, azt megvette a szolgaltato, ami most nem lesz, tehat neked azert csak penzedbe kerul. -
xuser
tag
válasz Mesterlovesz #18485 üzenetére
lehet tudni melyik scrypt asic? zeus?
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Geller72 #18483 üzenetére
@Geller, azért vágtam bele ebbe a vásárlásba, mert tulajdonképpen ketten vettük egy barátommal, akinek van egy napelemes rendszere a háza tetején, ezért kb. naponta 12-14 órán keresztül ingyen van az áram, a háza fogyasztása kb. 6-7 ezer forint úgy hogy február óta bányászik, én ismertettem meg vele a Bitcoin-t és társait. (emeletes ház). És így jön ki a 0,3 BTC, hó. Még egyszer, nem sok, de ha sikerül elkapni 2-3 új érmét mellette, akkor ennek akár a többszöröse is bejöhet. De tudod, a puding próbája az evés, 1 hónap múlva majd referálok, hogy megérte-e megvenni a cuccot. (addigra meg remélem meglesz az ASIC bányász is, arra is nagyon kiváncsi vagyok)
@Reggie, ha valóban csak multipool és Litecoin bányászatban gondolkoznék, akkor tényleg sosem térülne meg, de én folyamatosan pásztázom az altcoinokat és keresem azt az érmét amit érdemes bányászni. Szerintem meglesz a 0,3 BTC, de ha szerencsém van akkor ennek a többszöröse is.
-
Reggie0
félisten
válasz Mesterlovesz #18482 üzenetére
Ezeknek mindig 2 honap a megterulese. 2 honap mulva is... Figyelembe kell venni a folyamatos diff novekedest es mar nem is olyan rozsas a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Mesterlovesz #18482 üzenetére
Ez a 0.3 BTC ez minden költséget levonva értendő? És az áramdíj is benne van?
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz azmo31 #18478 üzenetére
Én most vettem egy Asic Scrypt bányászgépet, 20 Mhs és 500W-ot eszik. Ha a legrosszabb módon bányászom vele, (multipool, litecoin, stb.) akkor is hoz havi 0,3 BTC-t. Kb. 2 hónap a megtérülése úgy.
E mellé fogok még venni egy sima SHA-256-os Asic bányászt is, így meglesz a szett: Scrypt Asic, Asic, GPU rig. Ezzel maximalizálom a bevételemet, bármit tudok bányászni és az új érmék sem tudnak úgy megszivatni, hogy egy napon indul el 3 jónak mondott érme és csak kapkodom a fejem, hogy mit is kellene bányászni!
-
azmo31
csendes tag
hello, csak érdeklődöm farmol-e még valaki? 6 db 280x-et vettem nagyjából3-4 hónapja, pont amikor hanyatlani kezdtek az árfolyamok és minden nehézség elindult az égbe, tökkkkéletes belépési pont volt......lényegében van 65 db ltc-m és most ülök rajta és várom a csodát, közben farmolom x11el a darkcoint p2p-ben.....nem, nem én fizetem az áramom, úgy végképp kikapcsolnám az egészet a fenébe.
-
janos666
nagyúr
válasz Zizi123 #18475 üzenetére
Azt meg előbb-utóbb és így vagy úgy be kell fizetni. Még 1000Ft-ot is kivernek az emberből, csak akkor már legalább egy nullával drágább lesz...
-
mepet
addikt
Technikai elemzésem az LTC/EUR kereszthez: (ismétlem euró, nem usd!!!)
Mára megtorpant az egy hónapja zuhanó LTC/EUR. A júl. 16-i csúcstól a tegnapig tartó medve piac fordulni készül, ugyanis D1-es charton a 9-3-3-as stochastic már metszette a 21-3-3-as RSI indikátort.
Fibonacci fan, fibo retracement fentebb látható. (retracement: júl 16 max-tól tegnapig)
Vételi jelzés: 50% fibo szint (5.44 EUR) fölött záró D1-es (de minimum H4-es) gyertya.
Short jelzés: tegnapi minimum alá esés esetén. Ezesetben a tavalyi növekedések alapján meghatározott fibo szintek alapján akár 1.7 EUR is lehet a TP szintünk, ha elég bátrak vagyunk.
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
Vegyen már meg valaki tőlem 0.015 BTC-t
-
BRIKLY
veterán
kraken-en a sepa-s iban-os izén bankszámlaszám helyett nem lehet valahogy PayPal-t megadni? Én oda szeretnék pénzt juttatni anélkül,hogy az OTP-s bankszámlám benne legyen a körben.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz abw6291 #18464 üzenetére
Minimum 3 Scrypt Mhs kell ahhoz, hogy értékelhető bevételed legyen, valamint már csak 7950, 7970, R280x és e feletti teljesítményű kártyákkal lehet jó eredményt elérni. Esetleg meg lehet próbálni egy 6 db-os 750Ti Nvidia szettel is a bányászatot.
-
abw6291
tag
Megéri-e még manapság egy R7 260X vagy GTX 750 Ti kaliberű kártyával coin-t bányászni?
-
bazsyka
tag
Skacok elindult a HDD mining BURST coin akit érdekel ITT informálódhat
-
wlk
tag
Többkártyás Nvidia rendszerben milyen progival lehet állítani egyenként a kártyákat?
-
GG888
senior tag
válasz Mesterlovesz #18456 üzenetére
Nem rossz valóban, de a Kapcsolat fül alá feltölthetnél valami infot azért
pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.
-
Mesterlovesz
aktív tag
Igen, biztos volt ilyen és utólag is köszönöm, hogy segítő kezet nyújtottál! Én azonban akkor úgy gondoltam, hogy szeretném a saját kis programommal megszerkeszteni a weboldalt, hogy bármikor kényelmesen alakítgathassam és erre szükség is volt, sok változás történt közben.
Most kaptam egy weboldalt kompletten az egyik "befektető"-től, ez nagyon jól néz ki, most tettem fel a régi helyett.
-
janos666
nagyúr
válasz Geller72 #18452 üzenetére
Először pontosan annyit írtam le, csak beleszerkesztettem, mert bár részben viccnek szántam (noha ténylegesen is áll felé az ajánlatom, ha megkeres privátban) ez így karistolja a fórumszabályzatot (ebben a topicban, vagy úgy általában a fórum azon részein, ami nem annak van dedikálva, ugyebár nem szabadna üzletelni). Illetve azt sem akartam, hogy mindenki BTC-t akarjon nekem eladni, mert nem áll szándékomban sem nagy, sem kis tételekben vásárolgatni, csak láttam hogy ő nagyon közel lakik hozzám (a 2k már simán kifutja az üzemanyagot oda-vissza, ha csak emiatt jön el, de valószínűleg gyakran elgurul a ház előtt) és ennyiért nem érné meg Kraken-re regisztrálni...
-
janos666
nagyúr
-
BRIKLY
veterán
Cryptsy-n hogy működik a BTC/USD váltás? Mi kell hozzá? Azt írja : "This market is only available to Verified Accounts." de nem jöttem rá mit akar... Illetve az érdekelne,hogy ha sikerül USD-re váltani,akkor azt ki tudom küldeni PayPal-ra?
-
gyuszaa
őstag
válasz Mesterlovesz #18443 üzenetére
Jól hangzik, sikerült elérned, hogy megbízzanak benned, ami nagyon fontos ennél a rizikós koncepciónál, pláne ezen az ingoványos talajon.
Szépen le van vezetve a táblázatba tisztán minden mozgolódás, szerintem ott lenne a helye az első postban a vault-os publikus link mellett. Valahogy jobban ki kéne ezeket emelni.
Kicsit át kéne formázni egy két pontot az első posztban, csak azt látja meg először az érdeklődő, aztán egy normális weblapon ott lennének a részletek, beágyazott táblázattal, impresszummal stb..Láttam a POD keretében verifikáltad magad, kommunikáció is rendben zajlik a közösség felé, szerintem itt megtettél minden telhetőt, most már csak egyre nagyobb figyelmet kéne kapnia végre, jól hangzik ez a heti vásárlásos terv, ez hiányzik már csak. Sok sikert. Utána meg már minden jönne magától.
Sok időt és energiát fektettél bele, az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
GG888
senior tag
Nem is olyan rossz, hogy internetszolgáltatónál dolgozom
-
GG888
senior tag
Mikor csak tervben volt az érme, már akkor mondtam, hogy segitek a weblap elkészítésében....
-
Cathfaern
nagyúr
Esetleg megérné megpróbálni bter-re is felkerülni.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz gyuszaa #18440 üzenetére
@gyuszaa, igen, szerencsésen eljutottunk idáig. Sikerült egy közösséget verbuválnom az érme köré, így egyre jobb és jobb ajánlatokat kapok arra, hogy milyen szépítéseket, javításokat lehetne csinálni az érme körül, ami természetesen még több és több kereskedőt, vásárlót vonzana.
A tervekről: jelenleg heti 1-2 gramm arany vásárlása a cél, ezt minden héten megpróbálom teljesíteni a premine kis részének eladásából, ezt pl. úgy is meg tudtam oldani, hogy jelentkeztek páran akik piaci ár felett (500 sat) vették meg a heti adaghoz szükséges érme mennyiséget.Bittrex egyelőre nincs képben, jelenleg 3 BTC-t kérnek azért, hogy felkerüljünk a váltójukra, így ezt sajnos nem tudom sehogysem megoldani. Remélem, hogy lesz annyi újítás az érme körül ami már elég lesz ahhoz, hogy ingyen és bérmentve feltegyenek a váltóra.
Ami készül: Új weboldal, igényes, szép külsővel, profi kivitelezésben, egy szebb tárca, egyelőre ez csak dizájn újítást jelent, később beépített funkciókat szeretnék, mint pl. block explorer, IRC chat, stb. Ezeket már használja pár érme, az ő forráskódjukból implementálnánk ide.
Van 2 webshop ahol aranyat lehet venni bitcoin-ért és altcoinokért, őket is meg fogom környékezni, hogy vegyenek fel minket is a listára, ez nagyot dobna az érme elismertségén.
Egyelőre ennyit tudok mondani, a távoli jövőre is vannak terveim de azokat még nem írom le, mert még nagyon messze vannak!
-
gyuszaa
őstag
Most nézem az XGR mostantól only PoS, gratula.
Valami bennfentes infót kaphatnánk dev, hogy mi lesz a közeljövőben.
-
Cathfaern
nagyúr
Csak kíváncsiság, van még aki bányászik valamit? Illetve inkább úgy kérdezem, hogy olyan aki maga fizeti az áramszámlát
-
somogyipeti
csendes tag
Sziasztok!
C++ programozót keresnék mellékállásban, már létező VMC coinunk fejlesztéséhez.
Részletek privátban!
Üdv!
virtualminingcoin.org
-
janos666
nagyúr
Mit nézel honnan? Nyilván csak úgy van eladás, ha van rá vevő, de a forgalmazott mennyiség az magáért beszél. (De szerintem az sem elhanyagolható paraméter, mikor ennyire domináns módon az eladó megy egyre lentebb az árral, nem a vevő csipeget vagy nyaldos szinte az ártól függetlenül.)
Tegnap amúgy én is sorba álltam egy kis DRK-ért, de épp nem pakolták tele a 0.0073-as ajánlatom, mielőtt visszapattant picit.
-
janos666
nagyúr
DRK felvásárlás? Épp ezt figyelgettem, hogy masszívan szánkázik ma lefelé.
Az LTC-nek is alig van most forgalma a stagnálás mellé (az utóbbi hét összesen jóval kevesebb, mint egy-egy nagy kiárusítási napon volt).
A TIPS-re még emlékszik bárki?
A TES-ről most hallok először, de ahogy nézem, mást se nagyon érdekel.[ Szerkesztve ]
-
asaca
tag
Hihetetlen mekkora felvásárlások folynak. TES-DRK-LTC-TIPS
BF3: aSaca-Hun
-
Spirit
őstag
válasz Elbandi #18429 üzenetére
Igen, volt hasonló, de azért nem olyan egyszerű a téma, mivel ő már jó ideje "csak" a programozás részért felelős, amit viszont rendesen csinál. Hogy aztán ki hazudott az jó kérdés, mert van 1-2 konkurens pénznél lévő nagyszájú, akik szó szerint lejárató kampányt folytattak ellene még év elején. A lelépés kifejezés meg eleve igen erős, mivel a saját pénze volt. Kit érdekel mi lett vele?
Én csak tippet szerettem volna adni, mert megy a szervezkedés a háttérben(most szavaznak a szervezet elnöki posztjáról, Swisscex-re kerül ma, marketing kampány a CryptoAve-nek, ha elkészül végre, stb..) az ár pedig irreálisan alacsony. Nem bizonygatok én semmit, nekem olyan mindegy ki mit csinál és nem két prohardveres miatt fog felmenni az ár sem. -
Spirit
őstag
Ajánlom figyelmetekbe a Digitalcoin-t(DGC). Tavaly május óta követem/gyűjtöm és az instabil árfolyamon kívül más rosszat nem igazán tudok róla mondani. Stabil hálózat, megbízható fejlesztők, foundation alakult, több,mint 40 forkolásos kísérletből egy sem volt sikeres. Érdemes utána nézni,mert a régebbi kicsit közül talán a legkomolyabban gondolt coin, nem egy egyhetes pump and dump. Az ára pedig Cryptsy-n jelenleg siralmas. Őszre szerintem az 50k satoshit fogja verni megint.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Meg tudja valaki mondani, hogy a 290-es hany MH/s-t tud a groestlcoinnal es a myriad-groestl-vel? Vagy mekkora a ketto ertek aranya?
-
Mesterlovesz
aktív tag
Azt ugye mindenki tudja, hogy a Mintpal-t sikeres hacker támadás érte! A támadás nem a BTC tárcát érintette, hanem egy másik altcoint. A Mintpal forgalma emiatt erősen leesett, jelenleg a Bittrex átvette a vezetést napi forgalomban!
A Mintpalon felfüggesztették a szavazást is, ehéten nem lesz új érme feltéve. Aki náluk kereskedett az inkább egy ideig ne ott tárolja a pénzét!2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
janos666
nagyúr
válasz gyuszaa #18416 üzenetére
Ezt máshonnan is kiderül azon túl, hogy visszadobja a terminál?
Beléptem, és csak annyit így egy ilyen WBK-s kártyához, hogy 1.97 EUR van rajta (1000 HUF-ra kereken fejhető, így ennyi maradt...).
Bár én direkt vásároltam is vele, nem sorban minden nap ~44kHUF készpénzterhelést kapott, míg kimerült a kártya éves limitje.[ Szerkesztve ]
-
gyuszaa
őstag
Hallottam az összes prepaid lengyel kártyát befagyasztotta a kibocsájtó bank a visszaélések miatt, csak szólok ne küldjetek oda pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
D@reeo
aktív tag
válasz Mesterlovesz #18413 üzenetére
Akkor már megérte posztolni Élménybeszámolót várhatunk?
-
bazsyka
tag
Valaki megtudná nekem mondani hogy hogyan kell soloban bányászni mert nekem a miner so akar kapcsolódni
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz bazsyka #18411 üzenetére
X15-re is igaz, hogy a régebbi kártyákhoz a bitblockold algoritmus kell, nem a sima bitblock. Ha ez nincs benne a kernel mappába akkor ITT a 48-as hozzászólásban van egy régebbi x15-ös sgminer ebben benne van a bitblockold algo.
-
Zizi123
senior tag
-
bazsyka
tag
Ezt miért csinálja az sgminer x15 alatt?Akármit állítok nem jó!
-
bazsyka
tag
Tudna nekem valaki linkelni sgminert x15-höz mert amit leszedtem az 4.2.1-es de nem akar menni
-
D@reeo
aktív tag
Hátha érdekel valakit: Bitcoin Budapest - Bitcoin Drinkup
Blummer Tamás is ott lesz.[ Szerkesztve ]
-
bazsyka
tag
Sikerült beállítani a 7750 kártyát azért volt HW hibám mert valamiért nem szereti az újabb drivert most a 13.11 driverrel vígan karcolja a 810 kh/s-t 57 °C-on
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Star Trek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Lexus, Toyota topik
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Mobil flották
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Iphone 13
- Samsung Galaxy Note10+ 12/256GB Karcmentes, gyönyörű állapot!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest