Hirdetés
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Szuper kis összefoglaló, nagyon tetszik, első blikkre minden benne van, ami fontos!
Ami viszont a write only usereket illeti, nem hiszem, hogy sokra mennek ezzel. Ők ugyanis nem linkeket akarnak, meg érdekes olvasnivalót, hanem egy pontról pontra szájbarágást, hogyan tudnak munka, energiabefektetés, időráfordítás, kockázat meg úgy minden nélkül egy valag lóvét keresni a semmiből. Márpedig a bányászás nem ilyen.
Ugyanakkor az érdeklődő userek, akiknek nem az "ingyen gazdagság" a céljuk, nagy haszonnal használhatják majd, ebben biztos vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Carline
őstag
Biztos jó sokáig rágta magát valamely itteni tag, hogy másodnickkel létrehozza ezt az írást, mely megint a szarnak egy pofon szintű.
Én nem tudok angolul és hiába linkelgeti mindenki az angol fórumokat, hogy ott már megmondták a tutifrankót, mert nem értem sajnos. Ha tudnék olyan szinten angolul, nyilván nem ebben a kis közösségben kérdeznék.
A bitcoin matematikai alapjait meg szerintem mindenki lexarja. Az maradjon meg a fejlesztőknek.
A kezdőnek nem a rengeteg link a segítség, hanem az, ha leírják, hogy egy-egy bányászt hogy kell bekonfigolni (cpuminer egyes coinokhoz, guiminert, cgminert), hogy mi a pool és hogy kell belépni oda (esetleg példával).
Ha már megkeresett egy kis coint, azt hogy tudja pénzzé tenni? A marketekből én csak annyit látok, hogy van grafikon, meg táblázatosan jó sok coin és számok. Lehet aki már egyszer adott el vagy vett ilyen helyen annak egyértelmű a dolog, de sokunk számára biztos nem.Az aláírásomon lévő S Advance témaösszefoglalót is olyesformán csináltam meg, hogy az abszolút kezdő ne linkrengetegben keveregjen, hanem ha kell képernyőképpel segítve tudjon boldogulni.
Na, majd ha itt is lesz ilyen és a kezdő az abban leírtakat újrakérdezi (olvasás nélkül) akkor lehet felhorkanni és az összefoglalóhoz küldeni őket.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
HSM
félisten
Maximálisan egyetértek veled. Annál is inkább, hogy a topikban minimális munka befektetésével a legtöbb kérdésre magyar válasz is nyerhető. Azoknak meg nem fogok órákat pötyögni, akik pár óra keresésre/olvasásra sem hajlandóak, de szeretnének nagyon sok pénzt kaszálni ezzel.
Érted, neki drága rá az ideje, de az én időm nem drága neki. Hát kösz, kihagyom.(#8202) Carline: A hatalmas különbség, hogy ott nem "meggazdagodni" akarnak az emberek a te munkádból. Nonprofit én is szívesen segítek másoknak, persze, ha értelmes a kérdés, és nem arról van szó, hogy a kérdező lusta a keresőt használni. Nekem ezért gusztustalan sok új belépő hozzáállása, akik még a keresőt se hajlandóak használni, de írjuk le, hogy lesznek gazdagok. Többit lásd az előző bekezdésben.
Biztos, sokkal különb ember vagy nálam, de azért azon elgondolkozhatnál, nekem miért van vagy 10 000 szakmai hozzászólásom, míg neked a tizede...[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
Nem lomha a hashérték, hanem baromi gyors, szerintem 10 percen belül mérhető. Az ltc diff retarget ideje 3 nap kb. emiatt van 3 nap csúszás az árfolyamhoz képest a diffben. Tehát ha másik coint néznél, akkor azt vehetnéd észre, hogy a grafikon mindig a diff retarget idővel van eltolódva. Tegnap este a moon lódult meg, 20 alatti diff volt ekkor, már akkor írtam, hogy most bányássza aki akarja, mert a következő diffváltásnál (ez a moonnál kb. 6 óra) óriási ugrás lesz. Nem azért írtam, mert akkora zseni vagyok, hanem mert nyilvánvaló volt. Eddig rövidtávon minden esetben az árfolyamváltozást követte a diff változás és nem fordítva. Elég megnézni, hogy novemberben volt 45 fölött is az ltc 2000 alatti diffel, majdnem négyezernél járunk és mennyi is az árfolyam?
Az automatikusan átálló poolok idején ez így megy. A middlecoin előtti időkben annyi szerencsénk volt, hogy aki egész nap tud a gép előtt motoszkálni, az egy-egy árfolyamugráskor gyorsan lépve nagyobbat tudott szakítani, mert az átállás a többiek részéről nem volt automatizált.
A difft követi az árfolyam az Geller tézise, amivel kapcsolatban én még nem láttam semmilyen érvet, azt leszámítva, hogy ez így van és kész. Az ok-okozati összefüggés stimmel, csak a tagok fel vannak cserélve. Ez a felvetés rövid és középtávra érvényes, hosszútávon a fordítottját sem tartom elképzelhetetlennek.
A moon esetén azt leszámítva, hogy 100 btc ide-oda pakolgatásával egy ehhez értő spekuláns irtó sokat tudott és tud keresni, míg a btc kereskedésben ez a tétel elhanyagolható, így nem is nagyon hat ekkora tétel az árfolyamra, nem indokolta semmi a tegnapi és ma délutánig tartó emelkedést. A kereskedés volumene kb. 6-7-szerese lett a tegnapinak, ami már eleve egy felpörgetett érték volt, szóval borítékolható volt az emelkedés, ahogy az is, ha a befektető elérte a mai kitűzött célt és kilép a piacról elég emberes visszaesés lesz.
A coinexen délutánig a doge napi kereskedése csak 60 btc-t érte el kb., ha az a 900-1000 btc-nyi játékpénz a doge felé irányul maholnap, akkor simán felmegy az 300-ig is.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz geomin #12304 üzenetére
Köszönjük a kiegészítéseket, a cgminer és sgminer linkeket kérlek javítsd át olyanra ami nem a source file-okra mutat, hanem elkészült (compiled) windows és linux-os linkekre, mert ide mindig nagyon sok kezdő jön, valamint nem mindenki programozó, hogy el tudjon készíteni egy ilyet.
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
Zlcsi
senior tag
válasz geomin #12343 üzenetére
persze igazad van a legbiztonságosabb nyilván egy offline wallet
de keresd már meg légyszíves az mt.gox oldalán, hogy hol is van bejegyezve... nekem kb 15 percbe telt mire megtaláltam a Privacy Policy-ban elrejtve, míg a Krakennél ott van ahol annak lennie kell,
meg úgy általában is sokkal profibb a kraken, a regisztrálástól kezdve az utalásig.Persze itt is előfordulhat bármi, és én sem tartok rajta sok pénzt, de azért nem ugyan az a kategória mint a gox, ami minek is indult? valami kártya cserélgető oldalnak ha jól emlékszem?
-
almafa42
aktív tag
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz geomin #17865 üzenetére
Hmmm. "Nem decentralizált". Ezt légyszíves fejtsd már ki bővebben! Csak nem arra gondolsz, hogy van egy "hatalom" az érme mögött és az kezeli az aranytartalékot? Az lenne a decentralizáltság lényege, hogy mindenki anarhiában élve használja arra a digitális pénzeit amire csak akarja??
Számomra, a decentralizáltság azt jelenti, hogy nincs az érme kibocsátás egy kézben, nem tudja az az egy hatalom befolyásolni az érme mennyiségét, nem tudja kedve szerint növelni, ezzel elértékteleníteni az érmét, nem tud a levegőből újabb érméket kreálni (hitel)!Az összes eddig megjelent érmének az a baja, hogy mindenki félreérti a decentralizáltság fogalmát és azt, hogy mit is csinál egy állam, egy bank, stb. NEM LEHET A JELENLEGI HATALMAT (ÁLLAM) TELJESEN MEGKERÜLNI!!!!!!
Aki azt hiszi, hogy a kryptopénzek eljövetelével ez fog megvalósulni az téved!! Nagyon nagy fájdalmat fogok okozni neked, de el kell mondanom a következő 20 év történéseit!
1. 5 éven belül mindenki a Földön megbarátkozik azzal, hogy léteznek kryptopénzek.
2. Ezen időszak alatt a média is átvált antikrisztusból messiásra.
3. 10 éves távlatban kidolgoznak a világ nagyhatalmai egy olyan forgatókönyvet, amivel a kryptopénzeket bevezetik a jelenlegi papír alapú nemzeti valuták mellé. Természetesen ez ki fog terjedni az adózásra, az adózás elkerülésének a szankcionálására és a be nem vallott vagyon súlyos! büntetésére (ahogy a pénz feletti uralom kikerül a központi hatalom kezéből, életbevágóan fontossá válik számára, hogy az eddig "könnyen" beszedett, vagy behajtható adót MINDENFÉLE KÉPPEN megkapja, BÁRMI ÁRON!)
4. 20 év elteltével kihal a jelenlegi 60 év feletti, távkapcsolót is nehezen használó népesség és a kryptopénz totálisan fel fogja váltani a papír alapú pénzeket, ezek teljesen el fognak tűnni (nehézkes és költsége az előállítása, míg egy digitális érme két csettintés egy programozónak). A szabályok világosak lesznek mindenki számára, a szankciók mértéke miatt pedig akkora lesz a kockázata az adóelkerülésnek, hogy ezzel már senki vagy elenyésző % fog próbálkozni.A fejlődést nem lehet megállítani, de hidd el olyan keretek közé lehet szorítani, amilyen keretet még elbír ez a technológia! És természetesen a vezetőink azon lesznek, hogy minél később legyen elérhető ez a technológia, amiben fehéren feketén ott van, hogy ki mikor mennyit lopott és honnan!
-
ignorant
senior tag
válasz geomin #17877 üzenetére
Ez nem bullshit félmondat, hanem tény.
+1. Ugy erzem sokan nem ertik hogy mi a bitcoin lenyege es hogy miert nincs szukseg arany, vagy barmilyen (klasszikus ertelemben vett) fedezetre.
A bitcoin-t a kozosseg, a raepulo uzleti/kereskedelmi tevekenyseg, es a mogotte levo halozat "fedezi" (backing angolul).
Amit o hypeol renduletlenul az egy, az ezernyi shitcoin kozul aminek a celja naiv noobok lehuzasa.
[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz geomin #17877 üzenetére
Ez így már érthető. Igazad van, millió lehúzás után már nincs egyáltalán bizalom az újabb altcoin-ban, akármilyen ötlettel, újítással jön elő valaki, mások csak a lehúzást látják benne.
Sajnos egyelőre, az anyagi forrásaim szűkössége miatt, csak a Bitcointalk-on leírtak szerint tudom megoldani az Arany tárolását és az érmék esetleges visszavásárlást. Minden külső "fedezet" és egyén, cég bevonása pénzbe kerül amivel egyelőre nem rendelkezem (itt nem 10-20 ezer forintról lenne rögtön szó!)
@ignorant, itt a fórumon kb. 5 alkalommal említettem meg az érmémet, tehát a hype-ol rendületlenül leírást enyhe túlzásnak érzem. De ezt is azért bátorkodtam megtenni, mert azt gondoltam, hogy itt a fórumon már szereztem annyi bizalmat, hogy bátrabban promózhatom az elképzeléseimet. De hidd el, nincsenek illúzióim, Magyarországon divat lehúzni azokat aki vélt vagy valós sikereket értek el, ez valami nemzeti irígység ami beleivódott az emberekbe, a sok nélkülözés és keserűség közepette. Ha külföldön járok az emberek segítőkészek, még akkor is ha csak pár mondatot beszélek a nyelvükön. A szakadt románok, ha meglátják hogy bajba van a másik az autópályán külföldön, megállnak és segítenek, a magyar tovább megy és azt gondolja, hülye magyar minek jöttél el szar kocsival ilyen messzire...(saját tapasztalat, egy román, csavargónak kinéző pasi az út szélén cserélt agycsapágyat a kocsimon Franciaországban, és amikor pénzt akartam adni neki azt mondta inkább adjak neki egy üveg sört, mert látta, hogy van egy rekesz a kocsiban! Persze adtam neki 50 Eurót, amire majd összeszarta magát, hogy ennyi pénzt nem is ért az amit csinált! Basszus, fél órát fetrengett a macskahugyos földön a kocsim alatt, MEGFIZETHETETLEN volt amit tett!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- BestBuy topik
- Mi történik egy netes csalás után?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64gb - Makulátlan, új kijelző, akár beszámítással
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- LG Ultragear 32GQ85X Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/260hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR600/HDMi 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest