Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Nikon DSLR topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz ff-thomas #19498 üzenetére
Riserből nem jó az Aliexpress-ről rendelhető? Nekem ilyenek vannak és 20-ból 1 volt rossz, még 2014-ben rendeltük amikor dübörgött a gpu bányászat, összeálltunk és rendeltünk vagy 50-et DHL-el itt volt 10 nap alatt.
Mondjuk, ha csak párat rendelsz akkor ki kell várnod a 3 hetet, de szerintem megéri.
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
Reggie0
félisten
DDos coin proof-of-ddos algoval: [link]
(Csak koncepcio.)[ Szerkesztve ]
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Reggie0 #19483 üzenetére
Hm.. jogos, ezt már csak tippként kaptam (mármint a memória késleltetést), de ezek szerint marhaság.
Épkézláb riser-t nem találtam sehol. Próbáltam Asrock BTC Pro Kit -et szerezni, de nagyker is csak 20 db-tól rendelhet a gyártótól. Másutt nem találtam.
find a way or make one..
-
Mesterlovesz
aktív tag
Értem már, kevered a fogalmakat. A rig az egy bányászgép amiben általában több, legalább 3-4-5 videókártya van. Ha te csak egy gépet akarsz összeállítani, amivel tudsz bányászni is és mondjuk otthon gépezni akkor mi sem egyszerűbb, vegyél egy R9 390-et, ez tud 31 Mhs-t és tökmindegy milyen a mostani géped, csak legyen benne egy pciexpress foglalat a videókártyának.
A coin vadászatot nem értem. Ha pár oldalt visszaolvasol, vagy csak a coinwarz-t nézed akkor láthatod, hogy egyszerűen le kell töltened a Claymore dual miner-t és ether-t+sia-t, ethert+decred-et, ETC-t+sia-t, ETC+decred-et bányászol. Ezeket jól eladod, mondjuk úgy, hogy eleve váltóra bányászol és kész. Egy R9 390 kb. 70-80 ezer Ft itt a hardveraprón, több év garival pár hónapot használt kártyák közül tudsz válogatni.
Ha azt veszed, hogy egy ilyen kártya hoz 0,1 BTC-t havonta, akkor kb. 5 hónap alatt megtérül. És persze tudsz bármilyen más érmére rállni, ahogy az idő halad előre és mondjuk valamelyik érme lehanyatlik.
-
janos666
nagyúr
Ha csak a hardware amortizációt számolod (az eredeti ár és a saccolt jövőbeni használtpiaci ár különbségét), akkor szerintem visszajöhet egy éven belül. Olyan értelemben, hogy visszakapd az összes készpénzed anélkül, hogy akár csak részben felszámolnod a bányát, nekem is 400+ nap köré jött ki a becslésem. Persze ez Bitcoinföldén, ilyen távlatban legalább +/-50%. (Mához pár hónapra érhet dupla vagy fele ennyit egy BTC, illetve ezen felül is lehet dupla vagy fele ennyi a BTC-ben kifejezett bányász profit/loss is, szóval ha minden ellened kezd dolgozni, akkor könnyen lehet, hogy a végén mínusszal szállsz ki...).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
F34R
nagyúr
válasz Mesterlovesz #19494 üzenetére
Egy main rig-et akarok, mint ami most is van, ez idejet multa es nem vagnek bele a coin vadaszatnak, ha meg mindenkeppen uj kell akkor olyat veszek amivel mast is tudok mellette csinalni. Igy irtam azt hogy nem termenlne ki az arat egy ev alatt.
Most egy regi gtx-es nvidia-m van single card. -
Mesterlovesz
aktív tag
Hát, szerintem valami nagyon drága hardverboltba akarsz vásárolni. Alaplap, 4 gb ram, egy 2 magos proci, egy 5000 ft os merevlemez, ezek együtt kb 40ezer, egy 1200 w-os táp, 35-40ezer itt a hardveraprón, 4 db rx 480 320-350ezer, a 4 kártya tud tunungtól függően 100-112 mhs-t. A coinwarz-on 1 évre 108 mhs-el 960ezer Ft ot hoz ki. Te mivel számoltál?
Az általam írt konfigból csak 3 elem használt, a többi új, garis cucc.
-
F34R
nagyúr
Sziasztok.
Ezen oldal szamitasai mennyire valosak? [link]
Jelenleg regi hardverrel nem vagnek bele, sot egy kartyaval sem, igy viszont a befektetett penzt nem csak vga-ra kell ertenem.
Ezzel egyutt a megterules egy ev alatt nem jon vissza.
Jol vezettem fel a gondolatmenetemet? -
janos666
nagyúr
Készítsd egy mentést a kulcsaidról és frissítsd a tárcát (legújabbra), majd:
1/a: szinkronizáld le a blokkláncot "Support DAO Fork"-al,
1/b: küldd be az ETH-id a Poloniex-es ETH deposit címedre2: töröld (vagy archiváld, avagy mozgasd át máshova) a blokk file-jaid
3/a: szinkronizáld le a láncod "Don't Support DAO Fork"-al,
3/b: küldd be az ETC-id a Poloniex-es ETC deposit címedreEz a kapcsoló megtalálható a GUI-n a Develop/Fejlesztés menüben, vagy vannak rá parancssoros kapcsolók is. Geth-el:
--support-dao-fork vagy --oppose-dao-fork (előbbi az alapértelmezés)
és érdemes lehet használni a --fast kapcsolót, ha úgyis kiüríted a tárcád (ez talán csak a parancssoros geth-el működik, a GUI-val nem biztos, vagyis csak ha manuálisan indítod előbb előbb így a geth-et, majd rá a GUI-t kapcsolók nélkül, hogy csak kapcsolódjon a már futó geth-hez).Sőt, úgy hallottam (de nem próbáltam), hogy erre még rá lehet triplázni, és duplán elkölteni a coin-okat néhány helyen (pl. Poloniex-en), de lehet hogy mostanra már minden exchange védi magát ez ellen, ha vannak a hadrofk előtti coin-jaid (ebben nem tudok segíteni, de keresd úgy, hogy "replay attack").
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Mesterlovesz
aktív tag
Pedig János jól válaszolt! Ha jól tudom, akkor, ha mist walletet használsz és a 0.8.1es verziót akkor a program megkérdezi, hogy támogatod e a forkot. Ha igennel felelsz, akkor az új blokkláncot tölti le (eth). Ha szinkronizálás után mondjuk a Poloniexre küldesz ethert akkor lesz a poloniexes számládon eth és etc is! De persze ezt le kell tesztelni, mondjuk 1 eth küldésével az eth számlára.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Dexar007 #19486 üzenetére
Hali, igen, videókártyával, (RX480, R9 390 min. 8GB Ram/kártya) lehet ethereumot, expanse-t, ethereum classic-ot bányászni, Claymore dual minerrel meg egyszerre valamenyiket a fentiek közül ÉS még Siacoin-t vagy decred-et. Ezzel 100 Mhs-re jut kb. 70-80 ezer Ft mínusz áramköltség.
-
janos666
nagyúr
"[...]most ez ETC vagy tovabbra is ETH?"
Mindkettő!
Mármint el tudod költeni őket az ETH és az ETC láncon is. A Poloniex-en pedig el tudod adni mindkettőt. Bár az ETC most durván csak a 15%-át éri az ETH-nak és az ETH is kevesebbet ér ma, mint 3 hónapja.[ Szerkesztve ]
-
P3Dr0
senior tag
Kedves forumtarsak. Egy kis segitsegre lenne szuksegem. 3 honap "szabadsag" utan most ujra coinoznek de latom az Ethereum kornyeken kis fennforgas volt.
Van nekem egy fel eves ETH tarcam amiben csucsul par ethereum es bevaltanam BTC be a poloniex-en.
Az a kerdesem,hogy most ez ETC vagy tovabbra is ETH? -
Dexar007
veterán
Erdemes megint kapalni? Felpörgött megint a topik.
Give me your cum,bull!
-
tetris
tag
válasz Reggie0 #19483 üzenetére
Ilyen risereket használok 280x, 380 és 390eknél és makulátlanul működik mind anélkül, hogy a PCIE beállításokhoz hozzányúlnék... Más lesz ott a gond.
Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
Reggie0
félisten
válasz ff-thomas #19482 üzenetére
Ha mar a RAM CAS latency-t allitod akkor megigazithatod az ajto elotti labtorlot, hatha az segit De igazabol semmi koze sincs hozza. PCIe latency-t viszont erdemes maximumra venni.
A linkelt riser ranezesre egy kalap szar, az 1.27mm-es raszteru szallagkabel nem alkalmas nagyfrekis atvitelre. Esetleg megprobalhatod levinni a PCIe-t 1.0-ra, mert ott csak 2.5GHz-vel kell megkuzdenie az 5GHz helyett, de en a helyedben kivagnam a kukaban es vennek egy normalisat, ami usb3-mas kabelt vagy FPC kabelt hasznal.
[ Szerkesztve ]
-
ff-thomas
aktív tag
válasz deadwing #19480 üzenetére
Köszi, próbálkozok majd az afterburnerrel, hogy optimalizáljam a fogyasztást/hashrate-et.
De most sokkal nagyobb szívásban vagyok, vettem PCIe riser-eket, külső betáp nélkülit és külső betáposokat is, de fagy a gép bármelyikkel (próbáltam csak külső tápossal kötni a kártyákat) és nem találom az okát. Átállítottam a PCIe -ket bios-ban Gen2-re, a RAM CAS Latencyt próbáltam magasabbra húzni, de egyelőre semmi változás. Valaki használ ilyen risereket? http://hardverapro.hu/apro/pci_express_riser_kabel_pci-e_pcie_x1-x16_es_x1-x1_akar_m_1
find a way or make one..
-
echo001
aktív tag
válasz tetris #19470 üzenetére
en tetris kolegaval ertek egyett semmi fontos adat nincs errol az asicrol pl:
mennyi memcsi van benne mert ugye eth-nal eleg fontos mennyi videomemoria van benne ahogy no a diff ugy no a mem foglalas szerintem ez egy ujjabb lehuzas mesterlovesz is mondta amig nincs rola teszt addig nem is letezik...Echo
-
deadwing
addikt
válasz ff-thomas #19479 üzenetére
A settingsben kiválasztod a megfelelőt és onnantól azt mutatja... Meg ugye testre kell szabni az összes megjelenítendő jellemzőt is a monitoring menü alatt.
+ van ilyen opció is, hogy azonos GPU típusoknál egyszerre állítsa az összes kártyát.[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
ff-thomas
aktív tag
-
tetris
tag
válasz janos666 #19475 üzenetére
A wattman rohadt bugos. Nekem állítgatások között legtöbbször kell egy reboot, hogy felfogja őket...
4 kártyával simán tudom külön állítani mindnek, ref sapphire.Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
janos666
nagyúr
Igen, ref.
Nem hiszem, hogy erről van szó, mert mindhármon ugyan az a BIOS is, és látszólag számított neki, hogy melyiken van aktív kijelző és melyiken nincs (bár ez lehetett véletlen), illetve nem konzekvens (látszik, hogy valami "beragadt", nem rendeltetésszerűen működik).
Szerintem ref kártyán is engednie kéne mindet, amit elérhető a WattMan felületen, hisz ez is az eredeti AMD szoftvercsomag része és pontosan a referencia kártyákhoz lett kitalálva. A többi gyártó mellékeli a saját tuning szoftverét az egyedi kártyáihoz, ha szeretné (és szokta is, még a refekhez is).Azért is szeretem a ref kártyákat, mert ezek általában határozottan egy irányba fújják a levegőt (és így jó nagy lendülettel), így nem kötelező külön egy nagy ventilátor a kártyakupac mögé, ami messzebb fújja a szerteszét lengedező meleg levegőt (hogy ne "egymást fűtsék" a kártyák).
Nézegettem most a GTX1060-asakat is, hogy esetleg legyen kicsit diverzifikáltabb a gép (úgy látom vannak most algók, amiket szeretnek a Geforce-ok), de csak olyat találtam belőlük raktáron, amin két ventilátor ereszti mindenfelé a levegőt, nem a kijelzőcsatlakozók felé fúj (létezik ilyen, de azt 3 hetes rendelési idővel találtam).
-
janos666
nagyúr
válasz tetris #19474 üzenetére
Nálam nem működik a WattMan minden funkciója. A memória frekvenciát normálisan lehet vele állítani minden RX 480 VGA-n, de a GPU feszültséget és órajelet nem engedi piszkálni. Először azon az egy kártyán látszólag engedte állítgatni a GPU értékeket, amire a kamu monitor van kötve, a többin viszont ki van szürkítve még a GPU tuning szekció ki/be kapcsoló gombja is, aztán mióta egyszer kikapcsoltam a 0. VGA-n, azóta bár vissza tudom kapcsolni, de nem tudom használni, a freki és fesz rublikák/csúszkák továbbra is tiltottak.
Most 16.8.1 van fent, de hasonlóan fura volt 16.7.2-vel is.
Az ASUS GPU Tweak pedig igazából semmit nem tud csinálni, csak monitorozni jó (vagyis annyira nem, de funkcionalitási szempontból).
És nem igazán értem miért, de egy idő után visszaesik ~27-ről ~24 Mh/s-re (amit alap memória frekivel megy), pedig a GPU-Z szerint nem változik semmi frekvencia (megmarad a GPU tuning is és nem vág vissza a GPU-n sem).
[ Szerkesztve ]
-
tetris
tag
válasz AnonyX #19473 üzenetére
480-nál Wattman-nal lehet egyelőre (driver része), remélhetőleg előbb-utóbb frissítik hozzá az MSI Afterburnert vagy az Asus GPU toolját... 380X-nél szerintem utóbbi kettő valamelyike, Afterburnert használják sokan.
Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
Reggie0
félisten
válasz tetris #19470 üzenetére
A kerdes sosem ez. Ettol meg rengetegen megveszik az ASIC-ot, ami miatt lemegy az arfolyam es a GPU-val ki kell szallni, mert veszteseges lesz.
Hardver ritkan megy a kukaba banyaszasi lehetoseg hianya miatt, mert elobb utobb valaki ugyis csinal egy uj coint arra az algora. Egyedul a gazdasagossag tesz keresztbe mindennek.[ Szerkesztve ]
-
tetris
tag
válasz Elbandi #19462 üzenetére
És ha vége az ETH bányászatnak az ASIC gépet (ami így második ránézésre elég scamgyanús) az életben nem adod el (vagy tizedáron), szemben a GPUkkal...
A 1070 amúgy saccra 6-8 hónap ROI nicehash-el, nem rosszabb, mint egy RX 480 ETH-n most, lehet később váltani.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Mesterlovesz #19465 üzenetére
Lehet, hogy a gyakorlatban jól fizet a NiceHash, de elvben szerintem ez nagyon kedvezőtlen piaci struktúra a bányászokra nézve. Ahogy elnézem, ez lényegében egy hasrate piac, ahol kvázi limitálatlan a bemenő hasrate (mennyiségileg és árfolyamilag is, esetleg hasra ütés szerű limitek vannak megszabva az extrém esetekre, mikor valakit mégis elutasítanak), tehát minden Elad = bányászik a pool-ban irány automatikusan belevág a pillanatnyi rendelési könyvbe, aminek a másik oldala tetszőlegesen töltődik fel a vásárlók kedve/hangulata/pénztárcája alapján. A bányász oldal a kvázi "végtelenhez", míg a megrendelői oldal a ~0 köré konvergálhat (alapfelállásban) és ez fluktuál véletlenszerűen (piaci viszonyok függvényében). Ha minden tankönyv szerint zajlik egy ilyen a piacon, akkor durván nullára jönnek ki összességében a bányászok (épp csak az áramdíjat és hardware amortizációt kapják vissza), bár persze csak hosszú távon ingadozva (lesz aki csíp egy kis profitot, lesz aki elkönyvel némi veszteséget), az esetleges profit pedig a hasrate vásárlók zsebében landol (persze ők is bukhatnak az egyes coin-ok piacának függvényében).
Jó, persze a coin-ok piacainak is így kéne normalizálniuk a bányászatot, de tudjuk, hogy lényegében minden (alt)coin egy "pump and dump hype vonat", szóval ez legfeljebb nyugalmi időszakban sikerül. Erre a hasrate piacra pedig ez csak áttételesen, tompítva fejti ki a hatását (miközben a cél, hogy a bányász minél többet bukjon, a hasrate spekuláns minél többet nyerjen).
Ettől az én szemszögemből (mint bányász) ideálisabbnak tűnik egy olyan multipool, ami egyszerűen csak bányászik (amit épp jónak gondol az algoritmusa) és a termést adja el, nem a termelési kapacitást. Akkor csak az egy-egy időszakban relatívan legjobb ár/értékű coin-okat bányássza a pool és csak az adott coin-ok piacától függ a végleges nyereség vagy veszteség, nem egy közbeiktatott extra spekulációs rétegtől, ami elszakadhat a külső piactól, de odabent közvetlen módon a bányászok profitja ellen dolgozik.
Persze itt is lehet "hasrate bubble", avagy "pump and dump" a hasrate piacon is, így nyilván lehet ez nagyon kedvező a bányásznak is (ha épp olyan a szituáció, legalább is időszakosan). De akkor is egy extra felesleges tényező.
[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz echo001 #19466 üzenetére
Azért a 900W 200 Mhs szerintem jó arány. Ezt nem tudod GPU-ból kihozni sehogyan sem. A másik, hogy az igaz, hogy csak ethereum algót tud, de szerintem lesz még sok olyan érme ami ezt fogja használni, a mostani érmék meg miért váltanának algót, többet között ez nem olyan mint a többi Bitcoin, litecoin klón, itt nehéz beprogramozni ezeket a dolgokat, vagyis újrakódolni.
Nekem mondjuk tetszik még az A4 scrypt bányász is, valami 250-300 Mhs és az is 1000w-körül van. 1800 dollár előrendelve. Ha azt elkezdik tényleg árulni, akkor lehet azt jobban megérné venni.
-
echo001
aktív tag
válasz Mesterlovesz #19465 üzenetére
re
hat azert annyira nem eri meg szerintem jelenlegi diff-vel is minimum 6 honap a megterules 218 mhs re mond 47 eth-t most es akkor meg az aramot nem is szamolom + ugye 2600 ert sehol nem kapod meg afa vam stb meg rajon. persze tudja clone ermeket is de meddig mi van ha valtanak az algoban ? akkor dobhatod ki sajna.
udvEcho
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz janos666 #19464 üzenetére
Igen, ez sajnos így van, ami nagyon megéri arra rögtön kijön egy asic. X11-re már az aliexpressen is lehet venni 25 mhs-es gépeket, ami elég jó sebességben, de árban még kicsit magas szerintem. És az is igaz, hogy a táp és az alaplap, ram, cpu rész mindig fix marad, csak kb. 1,5-2 évente a videókártyák avulnak el. Ha 3-4 hónap alatt sikerül visszahozni az árukat akkor már jó vagy, mert az eladásnál még visszajön egy kis nyereség.
Jelenleg a Nicehash az ami jól fizet, ezt olvasom mindenhol.
Ja, és az fő szabály, hogy előrendelni nem szabad semmit, csak ha színes, szagos már a gép és mondjuk a cryptomining blog letesztelte akkor érdemes venni belőle, 200 Mhs-ért azért elég jó ár a 2600 dollár, vastagon megérné, mert tudja az összes ethereum algós érmét.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Elbandi #19462 üzenetére
Ez egyáltalán nem új keletű dilemma (ASIC -vs- GPU), már ~1.5 éve is szembesült vele a kezdő/hobby bányász.
8db RX 480 étvágya Ethereum bányászat közben ~1200W kéne, hogy legyen (így, hogy nincs teljesen leterhelve a GPU, mikor csak ETH-t teker, szerintem belefér a névleges 150W TDP-jébe, bár még nem mértem hosszabb időszakot - sőt, talán lehetne picit alul-feszelni a GPU-t) és ezt könnyebb eladni, vagy más coin-ra ereszteni, ha egy bizonyos algót már nem éri meg GPU-val tekerni (mint pl. ma az X11-et, ha jól látom, na meg nyilván Scrypt-et és SHA-256 algót már nagyon rég).
Ha beindul némi verseny az ETH ASIC gyártók közt, illetve kiforrják magukat gyártón belül is az ASIC-ok, akkor tuti lemossák a GPU-kat, ez mindig is így volt és vélhetően így is lesz minden algóval. Ettől függetlenül figyeltem fél szemmel akkor is, mikor nem bányásztam és az volt a konklúzióm, hogy hosszabb távon mégis megérheti (akkor is ha néha le is állsz akár hónapokra, de nem adsz el rögtön mindent).Mivel tegnap kezdtem (újra), ez még tesztüzem. Egyelőre még jobban érdekel, hogy stabil-e a gép (szoftveresen és hőtermelés/hűtés ügyben), mint hogy pontosan mit is bányászik. Biztos van, amit jobban megéri most GPU-val bányászni és ha odaérek majd keresgélek is. De szerintem pillanatnyilag az ETC+DCR is profitot hajt (ha nem is a lehető legtöbbet, amit GPU-val el lehet ma érni).
Apropó... Van most valami divatos multi-pool, ami BTC-ben fizet (és elég nagy hogy ne a szerencsén múljon a blokk találat, illetve nem ver át túlzottan a "rejtett" költségekkel)?
[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
-
janos666
nagyúr
válasz Mesterlovesz #19457 üzenetére
Kettőt egy ismerőstől (saját részre lefoglalta már korán, de mégsem kellett neki otthonra), egyet pedig véletlenül találtam a hardverker-nél szintén ~94k bruttóért. Az Aqua-nál is volt pár darab ~100k-ért, de jövőhéten állítólag érkezik friss készlet, így gondoltam abból kár lenne csipegetni.
Mindhárom ref, Sapphire és Gigabyte dobozban (de ugyan az a VBIOS is), 1x6 tűsek.
ETC+DCR közben azért ez is szépen tud melegedni: [kép].
-
gipszklipsz
csendes tag
válasz janos666 #19455 üzenetére
win7 alatt VNC-vel tűrhető a távelérés sebessége, és nem kell kamu monitort se dugni a radeonra. A Claymore minerhez tartozik egy ethman.exe, amivel távolról lehet monitorozni a rigeket + config fájlokat cserélgetni/küldeni a rigeknek távolról, plusz még az ethman monitorozását el lehet érni http-n.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Kellemes meglepetés, hogy Win10-el már használható a natív Remote Desktop, ellenben az a trükk nem jött össze, hogy az Intel GPU feleljen az asztal megjelenítésért, így ne akadozzon az asztalkezelő bányászat közben (csak akkor megy jól együtt a monitorozás/tuning és a remote desktop, ha az Intel-t kilövöm és csak az egyik AMD kártyán van kamu monitor [ami még mindig kell]).
-
janos666
nagyúr
válasz AnonyX #19452 üzenetére
Alapjáraton Ethereumot ~24.7Mh/s-el teker: screenshot
A monitorozás láthatóan a GPU-Z-nek sem megy, az ASUS GPU tweak pedig el sem indult így (hogy remote desktop-ot használtam és csak az Intel GPU-ra van monitor kötve), de majd körbejárom (gondolom kötni kell valamit legalább az egyik AMD kártyára, és/vagy kiváltani az RDP-t, netán letiltani az Intel GPU-t).
A riser-el sincs gond, miután Gen2-re állítottam a PCH PCI-E sebességét (de nem tudom, hogy a kábelminőség nem elég jó a Gen3-hoz, vagy csak a latency beállítás a más ezek közt a preset-ek közt a háttérben).
-
janos666
nagyúr
válasz AnonyX #19449 üzenetére
Szerintem a megválaszolt hsz-ben rögtön ott van egy elég jó példa. A Linux azonnal figyelmeztetett, hogy az USB3-as riser-es kártyánál adatátviteli hibák vannak, míg Windows-on valószínűleg csak annyit vettem volna észre, hogy egyszerűen nem látni a kártyát (miután automatikusan letiltja), vagy véletlen időközönként lefagyott volna a miner/driver/OS, amin csak vakargatom a fejem, míg(/ha) valahogy kisakkozom mi a gond.
Ha most Windows-t teszek rá, akkor is kell egy Linux pendrive-on, hogy ilyesmiket debug-oljak (jelen esetben kipróbáljak majd másik riser-t és piszkálgassam az UEFI Setup-ot).A másik ok szimpla berögződés. Mikor régen bányásztam (még Litecoin Scrypt volt a divat), a teljesítmény is jobb volt egy kicsit (nem ég és föld, de néhány százalék is megérheti, ha csak ennyin múlik). Na meg a Window a hatalmas pagefile-al együtt nem fér el egy kis 16Gb-os SSD-n, mint a Linux (ami swap nélkül is enged lefoglalni temérdek virtuális memóriát és nincs is gond ha igazából nem akarod telepakolni).
+ még néhány dolog abból, amit Reggie0 is mondott
(#19452) AnonyX
Ha beindítottam végre, akkor megírom mennyit fut.
-
Reggie0
félisten
válasz AnonyX #19449 üzenetére
Azert az baromi nagy elony, hogy vnc helyett karakteres konzolbol lehet managelni, mar csak a szukseges savszelesseget nezve is. Arrol nem is beszelve, hogy igy telefonrol is konnyen kezelheto marad. Windows alatt grafikus felulet elegge akadozik, ha nagy az intensity.
A minert forditani/modositani is egyszerubb ra.
Ha a neten kint log(nem router mogott) akkor helybol biztonsagosabb is.A masik szempont, hogy a linux ingyen van, a win fizetos. Persze lehet lopni...
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz ff-thomas #19446 üzenetére
Ma összeraktam egy kis gépet (ASUS H170 Gaming lap + 3db RX 480) és bányászni még ettől függetlenül sem tud, de a riser-t sem szereti, mert olyankor telefolyik PCI-E hardware layer error üzenetekkel a linux kernel naplója (de majd áttúrom holnap az UEFI Setup-on, mert van ott nagy rakás PCI-E beállítás, noha latency-t még nem láttam).
Ettől függetlenül két kártyával a gyárilag 16x hosszú slot-ban is segfault-ot kap a miner program a libamdocl64.so-ra mutatva.
Először Gentoo-val akartam felállítani a cuccot, de aztán láttam hogy az AMD még csak az Ubuntu-t támogatja ezzel a 480-hoz is jó amdgpu-pro driver-el, így inkább azt telepítettem (mégsem jó). Ebből így valószínűleg inkább Windows lesz.
[ Szerkesztve ]
-
ff-thomas
aktív tag
Van valakinek tapasztalata PCIE riser használatával? Stabilan megy a gép, viszont ha akár csak 1 kártyát riser-re kötök, akkor legfeljebb 1-2 órán belül lefagy..
Ha kiveszem a risert, újra stabil a gép.
Minden beállítás/érték/stb. gyári, semmit nem módosítok a default értékeken a kártyáknál, vagy ramnál.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
Omega7plusz
tag
válasz Mesterlovesz #19442 üzenetére
Az Ethereum Wallet Backup menüje az Accounts és az Application data lehetőségeket adja. Ebből az Account a keystore, az Application data pedig a Mist mappára mutat. Mind a kettőt szoktam menteni, mint ahogy minden fontos adatomat - cobian backup, tömörítve, (durván) jelszavazva és EverySinc-el két felhőbe feltöltve. Plusz a gépre is, másik meghajtóra. Csak hát ez napi rendszerességgel elég tenkintélyes méret lesz idővel, ezért kérdeztem, hogy mennyire fontos ezeket folyamatosan menteni. De akkor gondolom a keystore mappát csak akkor kell, ha esetleg létrehozok egy új tárcát, vagy címet. Vagy akkor sem? A Mist mappát viszont nem tudom, hogy miért ajánlja a program.
Ebben a pillanatban néztem rá, miután tegnap már több mint fele megvolt, most teljesen újra kezdte a szinkronizációt nulláról. Nálam itt van vége a bulinak, ez már tényleg nem normális.
[ Szerkesztve ]
-
tetris
tag
Jah és a legújabb AMD drivernél limitálták a 480 RAM OC-t 2050Mhz-re, tehát nem ajánlatos arra frissíteni...
-
tetris
tag
válasz Mesterlovesz #19441 üzenetére
Kösz, de ezzel nem akarok bányászni, saját gépben van, csak rápróbáltam
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Omega7plusz #19439 üzenetére
Hmm, ha a keystore a mist mappát menti neked akkor ott valami nagy baj van. A keystore a documentsandsettings\felhasználónév\appdata\roaming\ethereum mappában lévő keystore mappa, ebben UTC kezdető 491 byte-os file/ok vannak, ezek a tárcáid. Ezeket elég egyszer elmenteni (ezt a mappát speciel) ezt bármikor ebbe a könytárba visszatöltve a már itt lévők mellé, látható lesz a tárca és a benne lévő érmék, ha tudod a jelszót akkor még hozzá is tudsz férni.
-
-
tetris
tag
1070 -el rápróbáltam Windows alatt, driver szerintem még nem szereti, mert csak 4mh körül ment, állítólag linux alatt 24-26 között tud futni.
Ezzel nem ethereumot lenne érdemes bányászni, inkább Lyra2 valamit...
ITT egy normal benchmark...Gigabyte 390 hűtéssel pedig nekem személy szerint nincs gondom, 63-67 fokon mennek 90% fan mellett hűtetlen helyen (kicsit szaunajellegű ilyen melegben).
Hátrányként talán a voltage lockot tudnám megemlíteni, bioscserével orvosolható garanciabukás terhével...480 referenciahűtésről is pár szó, -15% power mellett 2200as ramokkal (többi defaulton) stabilan 27.3mh és be van lőve 70 fokra, 60-65% -on megy hozzá a fan, csak ajánlani tudom (már amikor lehet kapni).
[ Szerkesztve ]
-
Omega7plusz
tag
válasz Mesterlovesz #19438 üzenetére
Köszönöm! Meglepő, de a fele már megvan. Így még ma kész lesz, nem tudom, hogy az első alkalommal miért tartott annyira sokáig. Egyéként ezeket a backup mappákat elég egyszer menteni? A keystore meg a Mist mappát menti. Vagy ezek is változnak és napi (heti, havi) mentést igényelnek?
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Omega7plusz #19433 üzenetére
Ha kételyeid vannak, akkor (és ha a legújabb mist-ed van, és azt mondtad, hogy yes a forkos kérdésre) a tárcában csinálj egy új account-ot és arra bányássz.
elkéstem a válassszal, de talán segítehetek: töltsd le a geth-et a githubról. geth latest.zip valami ilyesmi. Tömörítsd ki a c:\ re.
azután parancssor elnavigálsz c:\ gyökérbe és geth --fast --cache=1024 --support-dao-fork
ezt beírod, mindegyik előtt két kötőjel van. Ezzel kb. 3-4 óra alatt leszinkronizál a blokklánc. A tárcát nem kell elindítani hozzá, sőt nem is szabad a tárcának mennie a szinkronizálás közben. Ja és csak akkor működik, ha az appdata\roaming mappában nincs még ethereum mappa, de VIGYÁZAT, a keystore mappát el kell menteni, mert ebben vannak a wallet file-ok, ha ez elveszik akkor elveszik a tárcád tartalma is örökre![ Szerkesztve ]
-
Omega7plusz
tag
válasz gipszklipsz #19436 üzenetére
Köszönöm! Ha volt valami, amit nem kívántam, hát ez az volt. Legutóbb három napomba került. Persze, hogy a fork után tettem fel, hát gondolod, hogy gondolkozok?
-
gipszklipsz
csendes tag
válasz Omega7plusz #19435 üzenetére
Ha még fork előtt feltetted a mist 0.81-et, és kiválasztottad benne, hogy a fork-on szeretnéd folytatni az életed, akkor nem kell törölni a letöltött láncot. De ha a fork megtörténte után tetted fel, akkor törölni kell a c:\users\<username>\Appdata\Roaming\Ethereum\Chaindata tartalmát, és mehet az újraszinkronizálás.
-
AnonyX
tag
válasz Omega7plusz #19433 üzenetére
Én is eth.nanopoolon bányászok de Poloniexes címre küldi a nano, eddig sosem volt gond legalabbis március óta amióta bányászok...
-
Omega7plusz
tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy hova megy az ether, amit mostanában bányászok a nanopool-on? A tárcában nem jelenik meg, (a legfrissebb verzió). A nanopool szerint kiküldte, Az etherscan.io szerint ennyi az egyenlegem: ETH Balance: 0.75051814 Ether ($7.13) Nem azért kérdezem, mert hú de sok, hanem mert ha nem kapom meg, akkor feleslegesen bányászom.
-
janos666
nagyúr
válasz Mesterlovesz #19431 üzenetére
Ja, tényleg, a Tonga GPU mellé (főleg 285-ön) a RAM is sovány. Akkor viszont már egyszerűbb is a képlet, hogy a 8Gb-os 480 kéne nekem (ha tudnék venni, főleg 1-2 darabtól többet 1-2 hónapon belül és azt se prémium áron, amiért nincs belőle).
Ezzel akkor már csak az a kérdés, hogy lehet-e a 480-akat két tápról etetni, bár nem az a legnagyobb tét, csak kényelmes lett volna, ha már úgy is ott porosodik (de nem akarom 50/50 eséllyel letesztelni magamnak), meg amúgy is szerettem hogy 1 lapon volt 5-6 VGA, nem 3 felé.
--
Közben pedig egy kis ETC kifestő. Stabil, mint a beton.
[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz janos666 #19430 üzenetére
Ehhez csak annyit tudok hozzátenni, hogy ahogy olvastam, a 1060-1070 garnitúra nem tud olyan jól bányászni, hogy megérje vele vesződni, itt még mindig az AMD a nyerő. A 390 valóban a 290 kipofozása, de érdekes módon jobb az áramfelhasználása, hűtése, ezért meggondolandó. Egy szabály van, gigabyte-ot ne vegyél, a hűtésük mindnek el van b.szva. Msi, XFX, Asus, bármi csak ne gigabyte.
A 285-el is az a baj, hogy csak 2GB-os, akkor inkább már 380 4GB rammal. Azok nem fogyasztanak annyit és elég jó a teljesítmény/ár arányuk, talán mondhatom, hogy a legjobb, csak a ram mennyiség ront a képen.
A többiről talán valaki más akinek van is Nvidia-ája vagy 285-380-al bányászik.
-
janos666
nagyúr
válasz Mesterlovesz #19429 üzenetére
Kösz az összefoglalót.
Onnan jött elő megint a bányászkedv, hogy poénból ráállítottam ETC-re az asztali PC 290X-ét (régi "csákány", amit azóta alkalmi játékra használok vízhűtéssel), mikor belehallgattam a Ethereum DAO-fork polgárháborús balladájába ("muszáj" volt jelképesen támogatnom az ETC-t egy kis hashrate-el és egy kis adag vásárlásával, főleg miután közvetve "Bitcoin Maximalist"-nak bélyegzett Vitalik, ahogy előtte autistának egy crypto chat többsége, amiért nekem kívülállóként tetszett a DAO-fork ötlet).
A Radeon-okat egész jól el tudom helyezni (legszívesebben 480-akat vennék, esetleg 285/380-akat, de ismeretlen régió a friss Geforce), a hasznosabb kérdés tehát talán az lett volna, hogy:
1: van-e most bármi értelme megnézni az új Kepler-es Geforce-okat: 1060 vagy netán 1070, mert ezekről nem találtam google-el hasznos adatokat: ahányan lemérik, annyiféle Mh/s jön ki nekik Ethereum-ra és nem tisztázott az sem, hogy melyik felállásban (de főleg ahol értelmesen pörög, tehát Linux alatt) kb. mennyit fogyaszt bányászat közben (a TDP egy dolog, de ha nincs jól szaturálva a számításokkal a GPU, viszont hatékonyan gazdálkodik ilyenkor az energiával, akkor még esetleg lehetne jó a perf/watt, ha nem is a legjobb).
2: aki most jobban benne van napi szinten, annak most mi a véleménye a bővítésről, avagy vissza-/belépésről a most legjobbnak tűnő kártyákkal (pl. 480, netán Kepler). (Ha megint túl sokat akarnak most be/visszajönni, mint én, abból rövid/középtávon úgysem lesz már megint semmi jó )
---
A 480-as PCI-E áramfelvételi drámája csak annyiból érdekel, hogy ha képes sok áramot felvenni a sínből, sőt firmware/driver tudja szabályozni az arányt, akkor ezeket a kártyákat talán nem is tudom úgy hajtani, ahogy régen a 290-eseket: az alaplap+CPU egy ATX tápon, a kártyák PCI-E csatijai pedig egy >1kW szervertápon (amiből most is pihen egy a garázsban, így felszerelve PCI-E tápcsatikkal).
---
Mint fent írtam, kipróbáltam most piciben 290X-en az ETC bányászatot. Mogorván figyelmeztetett a program, hogy 15.12, vagy semmi, de vígan elmegy nálam 16.7.x-es driver-el. Igaz, ez Windows 10, nem régi Windows, vagy Linux (de a bányászgépre szívesebben tennék Linux-ot, mint Win10-et).
2013 végén 290(X) 4Gb kártyákkal indultam neki, úgyhogy ezeket ismerem. Az egyik legnyomósabb okom pont az volt 2014 nyár elején kiszállni, hogy nem mertem ezeket a kártyákat belehajtani a kánikulába (sem a ref. hűtőseket, sem azokat a custom-okat amik épp nálam voltak, mert azoknál is megvoltak a kétes dolgok, pl. jobb GPU, de gyengébb VRM hűtés, stb, amint meleg lett leállítottam őket már azelőtt, hogy elkeltek) és nem tűnt gazdaságosnak és/vagy jó mókának se a légkondicionálás, se a hűtőcsere (pl. vízzel meg tudtam volna oldani, ha akarom, de nem tűnt se jó szórakozásnak, se feltétlenül gazdaságosnak annak fényében, hogy épp hosszú vérzése volt a BTC árfolyamnak). Télen fűtetlen garázsban is 100%-on ment a ventijük és mikor már nem fagyott kint a víz, akkor kezdett is downclock-olni (nyáron tuti minimum 25%-ot le kellett volna venni statikusan és még akkor is húzgálta volna magát tovább lefelé, miközben a NYÁK forróbb lett volna, mint télen azonos GPU hőfok mellett is).
A 390 a 290 minimálisan módosított revíziója, a lényegi különbség a picit kipofozott RAM kezelés (a világot nem váltja meg), illetve hogy alapértelmezésben 4 helyett 8Gb RAM-al jön. Szóval ez sem tetszik, főleg így nyáron megvenni (majd talán télire párat ősszel, ha addigra még olcsóbbak lesznek és "elkap a géplánc").
A Fury praktikusnak tűnne a gyári vízzel, de egyrészt drága, másrészt max 4Gb, ami, ahogy írod, most már kevés lehet, illetve "böhöm nagy" GCN (és a GCN elvileg nem skálázódik elég jól, ahogy hizlalják felfelé, vagyis jobb belőle kisebb GPU-t csinálni, mint a nagyot).
A 285=380 már inkább jöhetne szóba, mert nem olyan "túlméretes" GCN, mint a 290/390 (vagy a Fury). Viszont ez hasonló kategória, mint a 480, ami kisebb csíkszéles készül és szintén egész jól látszik egyensúlyozni a monolit méret és perf/watt közt (nem túl pici, nem túl nagy GCN GPU).
[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz janos666 #19425 üzenetére
Helló! A helyzet az, hogy a 480-asok az új driverrel mennek, meg van egy kis energiafelhasználási problémájuk, de persze sokkal kevesebbet fogyasztanak mint mondjuk egy R9 390. Amit tudni kell, hogy az ethereum egy DAG file-t használ, amit a videókártya memóriájában tárol. Ez a file idővel mindig nagyobb lesz. Ez azt okozza, hogy a régebbi, 2-3 Gigabyte memóriás kártyáknál lassulás tapasztalható, ahogy egyre közelebb érnek a max memóriájukhoz. Ezért van az, hogy pl egy 280x az ethereum első pár ezer blokkját még 25 Mhs-el bányászta ki, most pedig ugyanez a kártya már csak 19 Mhs-t teljesít.
Ennek tudatában kell videókártyát választani hosszabb távra. A lényeg, hogy mostmár, akármelyik érmét is bányászod, érdemes 8GB rammal szerelt kártyát venni. Ethereum bányászatnál tehát a 280x kb. 19-20 Mhs-t teljesít, a 290-290x-ek 29 Mhs-t, az R9 390-390x 31 Mhs-t. 380-380x-em még nem volt, de mivel 4 Gb ramos, ezért gondolom ez is kb a 280x körül mozog 20-22 Mhs-t tud.Tehát, ha csak pár kártyában gondolkozol, akkor R9 390 8GB rammal, ebből 3db már tud 93 Mhs-t ezzel elég jól lehet érméket bányászni. Jelenleg az Expanse+Sia coin elég jól hoz, ezt a Claymore féle etherbányász programmal lehet bányászni. Egy 290x 450 Mhs-el bányászik Siacoin-t az expanse mellett, én 2 db 290x-el napi 2600 siacoin-t bányászom. 3 kártyával 2 db 290x, 1 db 390 összejön napi 10-11 expanse. Ezzel lehet számolni jelenleg.
Esetleg, mivel leesett a hashrate, ether-t is lehet bányászni, azaz ETH-t, mondjuk a nanopool-on, vagy a dwarfpoolon.
U.I.: dwarfpool néha nekem sem jön be, de amikor visszatér az oldal megvannak a bányászott érmék, szóval csak frontend problémájuk van néha.
Ja, a 480-asok helyett, ha tudsz várni, akkor érdemes megnézni a 490-eseket, hátha azoknak nincs baja.
[ Szerkesztve ]
-
ff-thomas
aktív tag
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Omega7plusz #19424 üzenetére
Bocsánat, igen, közben megtaláltam, csak már szerkeszteni/törölni nem tudtam a hozzászólásomat :S
köszönöm!
find a way or make one..
-
janos666
nagyúr
Már vagy két éve nem bányásztam, így le vagyok maradva, de most megint elkezdett bennem motoszkálni, hogy újra belevágjak pár VGA-val (amolyan hobbiként).
Vannak esetleg valakinek kéznél olyan adatok, hogy melyik most a legjobb választás teljesítmény/fogyasztás szempontból (vagy esetleg az alapján, hogy várhatóan [BTCUSD mozgástól eltekintve] melyik dolgozza le a saját bruttó vételárát leghamarabb a saját telj./fogy. értékével), pl. Ethereum bányászat alatt (közelítésképp, mert tudom, hogy semmi sem stabil és/vagy tart örökké)?
Ami most elsőre felmerült nekem, az a Radeon 480, de nem nagyon lehet kapni (bár egy pár darabot talán össze tudok szedni, sokat meg most nem is akarok). Ezt használja most valaki? Bírja a gyári ref. léghűtésük a nyári meleget?
-
Omega7plusz
tag
válasz ff-thomas #19422 üzenetére
Kicsit menj feljebb az oldalon, ott találod gipszklipsz hozzászólásában.
"Expanse+Siacoin:
EthDcrMiner64.exe -epool exp-us.dwarfpool.com:8018 -ewal EXP_CÍM -epsw x -allcoins exp -eworker worker -ethi 14 -dbg -1 -dpool "http://sia-eu1.nanopool.org:9980/miner/header?address=SIACOIN_CÍM&worker=worker -dcoin sia -dcri ÍZLÉS_SZERINT"[ Szerkesztve ]
-
Teplic
tag
válasz AnonyX #19420 üzenetére
ezt senki nem tudja. nekem is van belőle. portfolioban egy kicsit nem árt belőle tartani. sokan el fogják adni, ahogy a tolvaj is piacra dob belőle. Ez árfelhajtó hatást nem fog generálni. Utána meg meglátjuk, megszűnik, vagy mi lesz vele. rövidtávon volt jó. Kérdés mennyien fogják bányászni, mennyire jövedelmező. ha átáll pow-ra, akkor mi lesz? jó esetben szerintem 1 év időtávlatban is stagnálás, de inkább csökkenés. De nem vagyok jós, és mivel kicsi van belőle, mégis tartom, hogy hátha mégis emelkedik.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Mesterlovesz #19415 üzenetére
EXPanse + SIAcoin bányászatot mivel lehet egyidejűleg végezni? Erre is alkalmas a Claymore?
find a way or make one..
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Mesterlovesz #19413 üzenetére
Igen, a legfrissebbet használom, 1.02 -est. Lehet, hogy a portforwarding vagy vmi más nincs megfelelően beállítva, átnézem újra.
find a way or make one..
-
AnonyX
tag
Mit gondoltok életképes az ETC hosszútávon? Mondjuk én nem bánnam ha felhasítana magas árra. Legalább jó áron eladnám és visszavenném a 300 EXP emet amit áron alul adtam el az ETC trade miatt...
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Reggie0 #19417 üzenetére
Hát, akkor az már biztos, hogy itt nem ez történt! 8) Ahogy írtam, 0,0013-on kezdett az ETC, leesett 0,000755-re, onnan kezdett el szárnyalni, 0,0048-ig. Ezt biztos nem botok hozták össze, sokan, sokat vásároltak és adtak el ez alatt az idő alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Mesterlovesz #19414 üzenetére
Mondjuk a forgalom sokat nem mond. Ha egymasra akad ket trade bot es jobbra-balra pofozgatnak 1 BTC-t, akkor is megvan 150000 tranzakciobol mikozben nagy valtozas nem tortenik a piacon.
-
zichie
senior tag
válasz Mesterlovesz #19403 üzenetére
Ma du. a Kraken is bevezette az ETC-t, itt is annyi ETC-t kapott ingyen mindenki, amennyi ETH-ja volt.
[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz ff-thomas #19410 üzenetére
Igen, a hogy látom ez csak egy fellángolás volt, az ingyen érme öröme. Ugyanis az mostmár mindenkinek megvan ugye, hogy mi is történt? Akinek volt etherje a tárcájában a fork idején annak a régi láncon (etc) és az új láncon is lett érméje. Vagyis kvázi megduplázódott az érmék száma. A Poloniex jó érzékkel nyitott elsőként piacot a régi láncnak (etc) és kb. 2-.3 napig 150ezer bitcoin forgalma volt. Ha ezt fee-be kiszámolom, háát, kb. egy éves fizetés naponta vagy még több.
Mi ebből a következtetés? Ha jön egy Bitcoin hardfork akkor mindenki adja el a házát (ez most komoly) vegyen belőle bitcoin-t amennyit csak tud, aztán a fork után várja meg a Poloniex lépését, és még akkor is, ha a régi láncon lévő bitcoinokat az új tizedéért fogják árulni, akkor is ingyen pénz lesz amivel annyi lóvét lehet gyűjteni, hogy sokáig elég lesz!
-
deadwing
addikt
válasz Mesterlovesz #19408 üzenetére
ethc.epool.io-nak kampó van? Nem jön be az oldal.
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Mesterlovesz #19408 üzenetére
Ez az ETC (tehát a hard fork előtti ethereum) szerintem megy a süllyesztőbe.. aki nem tért még át, az kénytelen lesz hamarosan. Nem jól gondolom?
(abban nem kételkedek, hogy pár napig jövedelmező dolog ETC-t bányászni, de talán azt is kellő gyorsasággal érdemes átváltani)
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Mesterlovesz #19393 üzenetére
Nekem ezzel a SIA-UI progival nem sikerül tárhelyet bérbe adnom.. már vagy 2 hete beállítottam, "accept contracts"-ot bekapcsoltam, "announce" is megvolt. Vagy túlkínálat van ilyen tárhelyből, az a baj, azért nem keresik még?
find a way or make one..
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Teplic #19406 üzenetére
Igen, az ETC jelenleg a legjövedelmezőbb érme, ez kb. 2-3 napig fog tartani, utána meglátjuk. Az ETH azért esik, mert a befektetők eladták az ETH-t és okosan ETC-be fektettek, így napon bleül 2-3-5 szörös pénzt tudtak csinálni. A bányázsok meg mindig a legjövedelmezőbb érmét bányásszák, ezért az ETH-ről lejöttek és mentek ETC-t bányászni.
Akit esetleg érdekel az bányásszon az ethc.epool.io ethereum classic poolon, poloniexre, vagy bittrex tárcába bányászva ETC-t. Ez most kb. 2-3 napig megéri nagyon, akármilyen kártyával bányásztok.
-
Teplic
tag
érdekes, mert az ETH hashrate folyamatosan csökken, az ETC-é pedig nő.
Többet is profitál jelenleg. -
Teplic
tag
válasz Omega7plusz #19405 üzenetére
hard forkolták az ETH-t, blokkláncelágazás volt így.
Az eredeti (no fork) ethereum lett az ETC (Ethereum Classic), a forkolt lett az ethereum.
Tehát az ETC az eredeti ETH, de a fejlesztők az új vonalat viszik tovább vagyis az ETH-t.
mindkét blokklánc él most.Nem konszenzusos fork volt, belenyúltak. bányászok egy része pedig úgy döntött az eredeti vonalat viszi tovább. nagy kavar van az ETC-nek nagyobb a forgalma, mint íz ETH-nak. Bányászati ereje kb. az hatoda. de az ETC jelenleg sokkal jobban jövedelmez. kérdés mi lesz vele és az ETH-val. Mindenki mond mindent, valaki ezt a vonalat képviseli, valaki azt.
[ Szerkesztve ]
-
Omega7plusz
tag
Ok, megint lemaradtam. Azt se tudom mi az az ETC, de kérlek mondd meg, mint egy hülyének: amivel most bányászok az ethminerrel a nanopoolon, az mi?
-
Teplic
tag
Nekem DAO-m volt, akkor ezek szerint ETC nem jár, mert nem kaptam. ETH-ra ma váltottam át a DAO-t.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Teplic #19402 üzenetére
Hahó, az ETC hatalmas hajrába kezdett, nekem sikerült még 0,0016-on vennem, most már 0,002 és nem igazán akar megállni. egyes azt mondják, hogy 0,01-ig is felszaladhat, akkora a hype!
A lényeg, hogy igen, akinek volt a Poloniex-en ETH-je, annak ingyen lett ETC-je a fork pillanatában. kb. 2 millió ETC volt eladó a Poloniex-en most már kevebb mint 850ezer db. Arra azért kiváncsi leszek, hogy mi lesz azután ha elfogy a mennyiség. Vagy bagholder lesz mindenki, vagy sosem látott magasságokba fog szaladni az ETC.
Egyébként most ez a legjövedelmezőbb érme, ha a tegnapi és mai bányászatomat veszem akkor havi 0,9 BTC lenne a jövedelem! Persze ez nem fog addig kitartani, de azért érdekes a játék annyi szent!2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
Teplic
tag
Kicsit lemaradtam. Oké, HF volt. Most akkor viszik tovább az eredeti blokkláncot ETC-ként, és ETH-ként a forkot? ETC-hez DAO tulaj nem juthat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Iphone 13
- Samsung Galaxy Note10+ 12/256GB Karcmentes, gyönyörű állapot!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest