- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xkraiusx
tag
válasz
Zizi123 #75310 üzenetére
Ha raszabadul ez a sok számítás a piacra akkor felmegy a nehezseg nyílván, ekkor jön fél év amikor nem igazan éri meg bányászni és mindenki elad mindent.
Viszont ha valaki ügyes ebben az időszakban megtudja magát szedni kártyákkal.Eth is csak felvan hypolva mert mindenki azt bányássza...
Ha másra megy át ez a nagy teljesítmény akkor annak is felfogmenni ára mert sokkal többen fognak beszélni róla.Nem kell ETH utód, egy rakás kaki ha azt nézzük hogy a crypto lényege a bankok és annak hátrányai (költségek és privat "számla") elkerülése, ebben amúgy az ergo sem sokkal jobb, de jobb!
Mindez csak személyes vélemény!!!
-
varmi2
nagyúr
válasz
Zizi123 #73876 üzenetére
Feltelepítettem az új tabletre a binance appot. Be akartam lépni, de nem jött meg a kód a telóra. És onnantól a pc-n sem jön be az oldal. Mobilról az app-ba be tudok lépni, de csak akkor, ha nem wifiről megy a net, hanem a mobil hálózatát használom. Jártatok már így? Mit tudok tenni?
Megjavult........
-
Ferdzsoo
addikt
-
llacee
őstag
válasz
Zizi123 #73755 üzenetére
mondjuk azért sokan vannak, akik nem akarnak 300e venni egy 6600xt-t játszani boltból, de garanciális 5700xt-t igen fele annyiért vagy 5600-at
itt inkább a garancia nélküli "sokat látott" kártyákat lesz nehéz eladni.
Egyébként szerintem az nem bukás, hanem bevétel, amennyiben már hamarabb "0-ra" hozták magukat, kb mindegy mennyiért megy el. -
GabeE3e
tag
válasz
Zizi123 #72526 üzenetére
Közben nézem én is, hogy a Poolnál mi a helyzet, false számokat ír az nbminer, nem nézi azt, hogy LHR lock-ol a kártya, így kevesebb a hashrate, mint amit kiír, elhamarkodottan örültem.
Így még mindig a T-rex tűnik a legjobb megoldásnak jelenleg, de még próbálgatom, ezt az új nb-t.
-
3800+
őstag
válasz
Zizi123 #72423 üzenetére
Köszönöm! Akkor már csak azt kellene kitalálnom, hogy a rigbe vagy a játékos gépbe tegyem. Játékos gépbe lenne a legegyszerűbb csak akkor meg a 6600XT szerintem nem lenne egyszerű a hiveosban. Ti hogy sakkoznátok?
1. Ha ide kerül a 3060 Ti akkor gondolom minimum egy nvidia driver frissítés kell, illetve megpróbálom úgy sakkozni a kártyákat hogy a 2-es számú legyen a 3060 Ti és akkor könnyen tudom rajta kapcsolni az lhr-t.
2. Ide kerül a 6600XT akkor meg lehet kell egy hiveos frissítés, de az 5600XT újabb hiveosokkal nem volt stabil valami kernel hibára 30-40 percenként "gpu died, miner restart".
Szerintetek melyikkel van a kevesebb szopóálarc?
-
-
aerosmith
őstag
válasz
Zizi123 #71470 üzenetére
Ha ellopják az autódat akkor a biztosító nem ad neked egy ugyanolyan autót cserébe.
Ha ugyanazt az autót most drágábban tudod megvenni akkor se ad több pénzt.
Sőt kevesebbet ad mint amennyiért te az autódat vetted.
Nem lenne őszinte a mosolyom de józan paraszti ésszel is be lehet látni hogy ez a folyamat így működik. -
kenwood
veterán
-
Frozen
addikt
válasz
Zizi123 #71253 üzenetére
az nvidia hivatalos telejsítménye alapján nézd meg mennyi a % a két kártya közt senki nem mondta,hogy ugyan akkora a teljesítménye pusztán azt ,hogy a mininghez memoria sebesség ugyan az és ez meg mindig azon mulik ha van rajta réz akkor rendesen meg is van hűtve ha nincs akkor meg melegszik és elreped egy idő után.
egyébként az a pici venti közel 6000 rpm-et tud és sokkal pontosabban be van lőre arra a pontra amit hűteni (értsd irányított levegő) kell ellenben az asztali kártyákkal.kiegészítem még picit azzal is,hogy a mobilban minden sokkal közvetlenebbül csatlakozik egymáshoz minden ellenben az asztalival
-
Frozen
addikt
válasz
Zizi123 #71246 üzenetére
Ez üzleti fogás pusztán amit írsz.
A legtöbb kártyán csak 2 db ventilátor van, ezen felül a nagy méret és a desinghez igazitott borda nyomja a súlyt amit gy kecsegtetően el lehet adni. Nekem van pár kártyám a hátsó felén semmi értelme a bordáknak és az utolsó ventinek kb mert szinte szobahőmérséklet vagy talán picit langyosabb. A mobil grafika meg azért lényegesen kevesebb áramot vesz fel ergo nem termel annyi hőt hogy keljen rá 1,5kg borda meg venti, itt kevesebb cuda magés transitor is van meghagyva ,ami álltal nagyobb hézagot tudnak hagyni így jobb a hűtési lehetőség is. szóval bizony az a 2 pici ventilátor egy jó vrm el és ha allulról megnyomatod +2 extra ventivel bizony egész szép tempeket fogsz látni anélkül,hogy megfőne a tojás.Sehol nincs 100 fokon a memoria csak azoknál a akik a gyári gatyi megoldásokat használják és lusták vagy nem merik lepadozni a kártyát.
egy komplet repasta +újrapadozás után default értéken tuti hogy nem megy 55-60 fok fölé a 2 kilos kártya az más ha agyon huzod. Amugy még annyi hogy a gddr6 kevésbé melegszik mint egy gddr6x ergo az a 76-100 fokos tempek gddr6x nél vannak ..raktam fel egy videot ,a csatornámon ott van egy test pl amit lefutattam jól láttható hogy a 3dmark alatt sokkal jobban meg volt terhelve az egész gép mint a +2000 memoriás miningel
-
Kami11
őstag
válasz
Zizi123 #71092 üzenetére
A 3070Ti-t biztos nem ismeri fel.
Nem tudom mennyire jó 5let megpróbálni egy virtuális gépben, hogy ne kelljen újrahúzni a wint, de ezzel is tehetsz egy próbát, így megúsznád, hogy minden programot újratelepíts és beállíts a windows reinstall után. Ha megy virtuális gépben, akkor már érdemes lesz időt áldozni rá. -
Wackond
tag
válasz
Zizi123 #70927 üzenetére
184mh@175w volt nálam a max, de nem sokat húzkodtam a 3070TI-okat, mert jött a meleg...
Most ez a 178-181@166w elég vállalható és tartható is.@Shkiz0: 3090 ERG bányában, de ETH-n is kb ugyanígy ment. Ez megy majd át másik rigbe, egyelőre itt túrja az ergot a többiekkel, némi bukóval az eth bányaszathoz képest
-
válasz
Zizi123 #70914 üzenetére
Mennyire megérős most egy riget építeni ebből?
Nagyon kevés kalkulátorban vannak benne a Ti karik, ha van is csak kiindulási alapnak jó ahogy a whattomine is, mert ugye azoktól sokkal jobb perf/watt is kihozható.
Illetve mennyi ideje megy, mennyire látod vészesnek a memória hőfokokat, mert ugye ezeken már GDDR6X van, és tartok tőle, hogy ugyanarra a sorsra jutnak mint a 3080 és 3090-ek, hogy pár hónap elteltével pad cserések lesznek. -
Laraxior
titán
-
Frozen
addikt
válasz
Zizi123 #70547 üzenetére
Zizi én arra azt mondom ,hogy ki mennyit keres mellékes, a lényeg hogy profit nyilván jobb ha ez pl zseben marad vagy inkább coinban.
Sokaknak jól megy ,de mikor emelkedtek a kártya árak már 100-200 euror szívták sokan fogukat a kicsi ,ami időarányosan térül meg ugy mint egy kártya arra meg tesz rá valaki. -
zuchy
őstag
válasz
Zizi123 #70311 üzenetére
A 3070 a leghatékonyabb (és legproblémamentesebb talán mind közül) ami a teljesítmény/Hasht illeti. A többin mind GDDR6X van, ami ugyan gyorsabb, de arányaiban többet is eszik, ezáltal melegszenek ezek a ramok rendesen.
Az ERGO is lassabb az LHR kártyákon, de a Raven megy maxon vele.Az áruk nagyjából tükrözik a teljesítményüket ahogy én tudom.
Itt van egy jó teszt erről. [link]
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Zizi123 #69472 üzenetére
Szerintem félreértetted.
"2021.07.20. 10:24 - mostanáig a ténylegesen egyenlegem"
=
2021.07.20. 10:24-től a jelen pillanatig a ténylegesen egyenlegem--------------------------------------------
A mai nap a minerstat szerint jobban hoz a Hiveon. Eddig nem így volt. Lehet most kiegyenlítődik?
-
GabeE3e
tag
válasz
Zizi123 #69300 üzenetére
Én a Teslaról beszéltem, náluk volt már időszak, amikor elfogadták a btc-t autóért cserébe, tehát nem gondolnám olyan túl nagy álmodozásnak, hogy ismét elfogják, tekintve, hogy Musk ahhoz kötötte, ha 50%- felett zöld energiát fognak használni a bányák, akkor ismét fizethetsz náluk BTC-vel, állítólag ez megvan, hogy ez igaz-e azt nem tudom megerősíteni.
-
Frozen
addikt
válasz
Zizi123 #68412 üzenetére
Bocs hogy nem annyira nagyon pontosan írtam le az infot tudod nem erre kockulok hogy nincs meg a 0.05 tempo + most ép...
Egyébként még mindig van tartalék a ventiben is és a padozásban is. Ahoz képest hogy sokaknal 90-100 fok meg klima ahoz kepest sztem egy 32 fok koruli szobaba nem rossz klima nélkül!
-
Frozen
addikt
válasz
Zizi123 #68272 üzenetére
Ha látja ami kizárt max eun belül ,de én ezt is kizártnak tartom ,mivel még egy jogosítvány adatait is több hétbe kerül lekérdezni stb... Szóval ha lenne bármilyen rendszer akkor nem lenne ekkora idő...
A másik meg nem a 20 ezreddel vagy 100ezreddel fognak foglalkozni hanem azzal akinél hirtelen több millió vagy több tíz vagy száz millio tünik fel gondolom ennyit nem bányásztál 0-10 db közti videokártyával... -
Kiskokó
veterán
válasz
Zizi123 #67594 üzenetére
Igen?
Akkor ezen is változtattak? Mikor volt ez? Hát ja az már 10+ ezer ft
Ilyen dolgokat hasznos lenne össze szedni az összefoglalóba például.
olyan 3-4 hónapja face csoportban gond nélkül ingyen küldtek újat egy srácnak, csak utána az aktiválásnál kellet support neki, mert a régi kártya maradt neki virtualban és nem kérte az új aktiválását. De elintézték neki. -
törölt tag
válasz
Zizi123 #67563 üzenetére
Én még áprilisban igényeltem meg. Kb 1 hónap múlva kaptam egy mailt a Binance-től, hogy úton van a kártyám, de se egy tracking number, se semmi nem volt megadva, amivel a küldemény útja követhető lett volna. Azóta se kaptam egyetlen futárcégtől vagy a postától sem semmiféle értesítőt sem e-mailben, sem SMS-ben, pedig lassan már 1 hónapja, hogy a Binance szerint "Your Binance Visa Card is on its way!".
Annyira csak nem lehetnek hülyék a Binance-nél, hogy sima levélként küldik (tehát nem könyvelt küldeményként), mert ha igen, akkor azt az életben nem fogom megkapni, az ilyen dolgok ugyanis csak úgy simán el szoktak tűnni. -
Dare2Live
félisten
válasz
Zizi123 #67399 üzenetére
"Jon 1 meg okosabb (pl okoscoin v2), meg jobban felhype-olt,"
Értem én nagyon egyszerű a hypre/népszerüségre kenni de ETH nem a hype/népszerüség miatt lett nagy. Hanem mert az első "okoscoin". Max ezért hypolják és nem fordítva. Ha tetszik nem azért drága az ETH mert drága a vga hanem azért drága a vga mert "drága az eth". (Jó sokat lehet bányával keresni)
"Jon 1 meg okosabb (pl okoscoin v2), meg jobban felhype-olt, es akkor az ETH megy a "kukaba""
Meglepne. BTC se ment azért kukába mert jött az eth. És jópár okoscoin v2 van a csőben. Pont azok közül a két legesélyesebbet szoktam emlegetni.
"Ha az okoscoin v2 tortenetesen valami masik ETH-nal kevesbe hasznos problemara nyujtana megoldast, de 10x jovodelmezobb lenne a banyaszasa, akkor nincs ketsegem afelol, hogy mindenki azt banyaszna."
A bányát ne keverjük ide. Az szögegyszerű: Azt bányásszuk ami a legtöbbet hozza. Ennyi. A másik ami fontos: Az új okoscoinok közül a két legpotensebb aminek esélye lehet ethereummal szemben egyik se bányászható. (cardano+polka)
-
Dare2Live
félisten
válasz
Zizi123 #67358 üzenetére
Ez egy bányász topik. 99% ETHt túr. Innen ha ETH a plda az teljesen normális.
"Es nem azert lesz az ujabb nepszerubb (ergo nagyobb erteku), mert nemesebb celt szolgal, vagy hasznosabb a vilagnak, mert valami nagy problemara ad megoldast, hanem, mert tobbet lehet a banyaszasaval keresni."
Ez kb olyan szintű mint a frozen féle azért emelkedik a coinok ára mert új vgak jöttek a piacra.
Szerinted mért lett az ETH az egyik hanem legsikeresebb, "legnépszerübb", legtöbbet "hozó" coin? Mert ICO, NFT, DEFI, EBRD kötvénykibocsátás, Visa/MC USDC... Hasznosabb a világnak mint a többi. Nagy "problémákra ad" megoldást. Ahogy anno a BTC is. És tudod mi jelenleg a legnagyobb gond? Az, hogy lassú és drága. És tudod miről szól az egész ETH 2, Cardano, Polka vonal? Hogy zizikért menjen és gyorsan.
Persze aki pénz bevonzó shitcoinokba rakja a pénzét amik semmit se adnak, nem lesz tőle "jobb" a világ az ne csodálkozzon ha elbukja a pénzét. Ezek jeletős része sztem pont ezért van.
-
-
-
aradebil2
senior tag
válasz
Zizi123 #66377 üzenetére
a Crypto Trade topikban van pár shitcoin mágus, de szerintem most ezt már lekésted
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Xbox Ultimate előfizetések
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged