Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Nikon DSLR topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teplic
tag
DAO ETH-ra már visszaváltható a váltókon. 100:1 arányban
-
LLam
senior tag
válasz Omega7plusz #19398 üzenetére
"Az üzleti érzékem viszont a béka farpofái alatt található."
Ha ez igaz lenne akkor nem lennél itt és nem próbálkoznál. Az önsajnálat viszont igen energiaigényes dolog, célszerű gyorsan elfelejteni. (tapasztalat)a "kis pénz nagy szégyen" közmondás? még nem találkoztam vele és kib.szottul nem igaz szvsz.
Stay hungry!
-
Omega7plusz
tag
válasz Mesterlovesz #19396 üzenetére
Köszönöm! Ha belegondolok, hogy valamikor elkezdtem bányászni a bitcoint még egy 4850-es kártyával, majdnem a kezdetekkor, akkor tudnám verni a fejem a falba, hogy kevésnek találtam a napi bevételt és abbahagytam... Azért kapkodok most fűhöz, fához meg egyéb növényekhez, hátha valamelyik bejönne úgy, mint ahogy a bitcoin jött volna be. Az üzleti érzékem viszont a béka farpofái alatt található.
[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Omega7plusz #19394 üzenetére
Hát igen, a bitcoin-t bányászó felhőbányász projektek általában 8-10 hónap alatt térülnek meg, ha megfelelő mennyiségű THS-t vettél. 0,1275THS az ma már lófütty, nekem a 0,5 Ths-es bányászgépek hoztak darabonként 300 Ft-ot naponta a felezés előtt. Azokat le is kapcsoltam, próbáltam eladni az egyiket, de mivel az egyik panelen van két hibás chip ezért nem érdekelte az embereket, pedig ez nem vírus, hogy terjedjen, dehát ez van.
Én még 2014 évelején kezdtem a bányászatot GPU-kkal, szóval nekem maradt abból az időből 750-es, 1000w-os táp, alaplap, ram, szóval csak a videókártyákat kellett megvenni. Ezért könnyebb volt a dolgom, de ez is sok pénzbe került, 290x-ekkel és egy R9 390-el "játszom". Kb. havi 60-70 ezret hoznak, remélem 3 hónap alatt visszajön a kártyák ára, akkor kezdem majd igazán jól érezni magamat.
Felhőbányászok közül az ethtrade.org-ot tesztelem most, 0,1 BTC-t tettem bele, ez kb. 10-25% havi nyereséget ígér, 2 hónapig viszont csak nagy utalási költséggel lehet kivenni a lóvét, szóval reménykedek, hogy nem fognak eltűnni a semmibe, mint a hashocean.
Van még egy hasonló, már kb. 1,5 éve működő asset a NXT platformon, az is érdekel, de most még nem volt időm utána nézni, szolid havi 6%-ot ígér, ami talán azt jelenti, hogy nem egy scamgyáros, hanem "jómunkásember" az asset tulajdonosa. Ha lesz valami kézzel fogható akkor majd mesélek.
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
LLam
senior tag
válasz Omega7plusz #19394 üzenetére
ahogy a legismertebb magyar mondta: "Kis pénz, kis foci..." nem sértésnek szántam!
Stay hungry!
-
Omega7plusz
tag
válasz Mesterlovesz #19393 üzenetére
Én pc-s tárcát használok, eddig nem vettem észre különösebb problémát. Mondjuk nem tudom, hogy mi lesz akkor, ha behal a winchesterem, mert egyelőre csak ott van mindenem. Tudom, a siacoinnal nincs ilyen gond, de ha mást is bányásznék, azért eléggé el kellene gondolkoznom valami külső tárolón. Csak ugye ez mind befektetés. Kellene egy új videókártya, de ahhoz már egy rendes táp is, ami el tud látni egy bányászgépet. A külső tároló se egy nagy összeg, de mindent összevetve már 150000 forintnál járunk, ami viszont elég gyászos szám. Próbálkoztam már mindenféle bányászcéggel is, elvégre ott nincs azonnali százezres befektetés, de most már nagyon vicces jóváírásokat kapok a genesis-miningnél is, például ilyet, hogy 23 satoshi. 0,1275 Th/s-re. De az x11 se egy világmegváltó találmány náluk, szóval valahogy nincs szerencsém. Már azon is gondolkoztam, hogy miért ne vegyek még egy 370-es kártyát, az fele annyiért kapható, mint a 480-as és a kettő együtt tudja hozni az egy 480-as szintjét. De amilyen rohamosan növekednek a nehézségek, úgy ér egyre kevesebbet az egész kóceráj.
[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Omega7plusz #19392 üzenetére
A Siacoin egy felhőtárolást megvalósító érme, decentralizált tárolóhely. 50ezer Siacoin kell ahhoz, hogy tárhelyet vegyél. Ez az értéke. egyébként meg lehet, hogy fel fog menni az ára, nem tudom, egyelőre ez az a érme amit bányászni és eladni érdemes. Ha esetleg megtartasz belőle 10ezer darabot akkor lehet, hogy 10 év múlva gazdag leszel belőle, de lehet, hogy akkor már semmit sem fog érni. Egyelőre sajnos még a tárca sem igazán jó, én már egy hete szórakozok vele, hogy szinkronizáljon, tegnap egész nap ment, aztán átmásoltam egy teljesen más file-t a telefonomra, erre behalt a tárca, pedig már 80%-ban leszinkronizált. A lényeg, hogy van kb. 40ezer érmém 2 tárcában, de nem férek hozzájuk, mert nem tudtam szikronizálni a tárcát. Itt dől meg az az elméletem, hgoy minden érmének tárcában a helye, ezt a sz.rt én is váltóra utalom, mert egyelőre csak szívok a saját tárcával.
Érméből azért van sok, mert lehet átverni a népet, sokan úgy akarnak meggazdagodni (és meg is gazdagodtak belőle), hogy sorra adják ki a szép, csilli-villi érméket, erre beugranak az emberek, feltolják az árát, a fejlesztő eladja az érméit, elhagyja a projektet és csinál egy másik érmét. Ezért van az, hogy sokan nem is foglalkoznak olyan új érmékkel amiknek a fejlesztője a bitcointalk-on egy új accounttal indítja el az érmét! Az általában scam gyanús rögtön, de persze ezt a szerencsevadászok és a hozzá nem értők nem látják és bedőlnek.
Azt, hogy egy érme jó-e vagy van-e jövője abból tudod meg, hogy a bitcointalk-on milyen beszélgetések zajlanak, látszik-e valami fejlesztés, aktív-e a fejlesztő, vagy fejlesztő csapat, stb. Ha pozitív a dolog, mondjuk hetek elteltével sem tűnik el az ember akkor lehet gondolkozni rajta, hogy szerez az ember egy kisebb mennyiséget belőle, hátha...
-
Omega7plusz
tag
válasz Mesterlovesz #19391 üzenetére
Én is eladtam mindent, amit bányásztam, most már nagyon gyengén muzsikál az egy kártyás művelet. Van összesen 2000 siacoinom, de azzal se tudom, hogy mit kezdjek. Fogalmam sincs, hogy az ilyenek mennyire szoktak felmenni, vagy mikor. Semmit se tudok a dologról, hogy mit kell figyelni, honnan lehet tudni, hogy egy coin mennyire várható befutónak, de igazán azt se értem, hogy miért van ilyen sok. Persze majd a jövő eldönti, de pl. a siacoin mire való? Fizetni nem lehet vele sehol, mint a btc-vel, csak spekulálni és az olyan, mintha a holdon vennék telket. Esetleg rosszul látom?
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz gipszklipsz #19387 üzenetére
Köszi, ez elkerülte a figyelmemet. Azért azt elmondom, hogy az expanse lehet egy fiatal ethereum is, attól függetlenül, hogy az ethereum feltámadt a hardfork után! Az expanse is ígéretes, most még elég jól lehet bányászni, nekem 3 kártyával napi 11 expanse jön, ez havi szinten elég jól jövedelmez, valamint azt is kell nézni, hogy hiába jött vissza az ether, az expanse ára nem esett vissza a kezdeti 50ezer satoshi körüli értékre!
Elég jól dolgoznak az expanse fejlesztői, tehát a lehetőség megvan arra, hogy az expanse ára ne álljon itt meg, hanem fokozatosan emelkedjen. Én személy szerint bízom ebben a projektben, szeretnék eltárolni vagy 1000 expanse-t jobb időkre. Én ilyenkor arra gondolok, hogy akkor amiko r 1 280x-el napi 1 ether-t tudtam bányászni, akkor nem adtam volna el, hanem gyűjtöm mostanáig, mennyi pénzem lehetne most ha átváltom. 8)
-
pappkarcsi
senior tag
ohh, mennyi új komment január óta! :0
lehet most valamit csak cpuval bányászni?
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
AnonyX
tag
Dwarfpool helyett én át tértem az official poolra Expanse téren. A címe: http://pool.expanse.tech
Nem rossz pool, szépen dolgozik, nagyon gyorsan írja az aktuális MH/s adatokat, illetve 6 óránként fizet. Na mondjuk lehet nem annyira részletes infókat közöl mint a Dwarfpool. Sajnos Expansenál is a diff az egekben, emiatt elég kevés Expanse bányászható ki. 1 hónapja még 20 EXP/nap volt nekem most meg már csak 4-5 EXP/nap... -
Omega7plusz
tag
Köszönöm! Ízlés szerint.
-
gipszklipsz
csendes tag
válasz Mesterlovesz #19386 üzenetére
Expanse+Siacoin:
EthDcrMiner64.exe -epool exp-us.dwarfpool.com:8018 -ewal EXP_CÍM -epsw x -allcoins exp -eworker worker -ethi 14 -dbg -1 -dpool "http://sia-eu1.nanopool.org:9980/miner/header?address=SIACOIN_CÍM&worker=worker -dcoin sia -dcri ÍZLÉS_SZERINT
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Omega7plusz #19383 üzenetére
Expanse+siacoint nem.lehet bányászni, vagy expanse-t vagy siacoint tudsz a claymore-al bányászni, a clamore mappában van egy readme annak a végén van egy leírás egy példával, hogy hogyan kell beállítani a programot.
-
AnonyX
tag
-
Teplic
tag
ETH hír:
1920000. block-nál hard fork lesz. Július 20-án szerdán.
"The ETH hard fork
As you may know, the Ethereum community has elected to do a hard fork in order to resolve the DAO exploit. The MainNet block on which the hard fork will occur is set at 1920000, which should be reached on Wednesday July 20 (this is only an estimate however)." -
Omega7plusz
tag
válasz Mesterlovesz #19354 üzenetére
Tudnál nekem egy ilyen leírást az expanse+siacoin megoldásra? Valamit nem jól csinálok, mert semmit nem akar elindítani.
-
Reggie0
félisten
válasz Elbandi #19381 üzenetére
Hat ebbol a tanulsag, hogy a penzt rogton mosni kell es mas coinba forgatni. Foleg bitcoinba.
Ezert veszelyesek ezek a kis coinok, mert egyszer valami mondvacsinalt ok miatt, vagy a fejlesztok koze beszabadult kommancs miatt, mas nagyobb sincsenek biztonsagban.[ Szerkesztve ]
-
Elbandi
aktív tag
válasz Teplic #19379 üzenetére
ha jol vettem ki innen, akkor ethereumnal az ellopott coinokat egy kozos szamlara fogjak iranyitani (kvazi elveszik a haxxortol), es onnan fogjak visszajuttatni az eredeti tulajoknak. Sok idejuk nincs gondolkodni a megoldason, a protokolban levo 30 nap (addig fagyasztva van minden) hamarosan lejar, ha nem lepnek a haxxor eltuntetheti a penzt.
[ Szerkesztve ]
-
Teplic
tag
válasz Omega7plusz #19378 üzenetére
Elloptak jó sok ethert, több milliót. A tranzakció visszavonhatatlan. Ha tolvaj eladja, sokat dob piacra akkor bezuhan az ár. Ha nem is adja el, akkor is lopta. Így már nem lesz decentralizált az ether, vitalikék az ethereum atja, akivel a dao-t is csinálták a befektetők pénzét visszaakarja szerezni, mert a popsijában játszadozna a patásördög . Szóval, igen szigorú szabály lesz, mert átírják kinek mennyi ether van a walletében. aki egy hibát kihasználva "lopott" a rossz kód miatt, attól veszik el és írják más számlájára.
-
Elbandi
aktív tag
válasz Omega7plusz #19374 üzenetére
olyan uj wallet kiadas, ami nem kompatibilis a regivel: atalaban valami uj szabalyt tartalmaz (vagy szigoru vagy enyhito), amit a regi wallet nem fogad el, es igy a blockchain "kette" valhat. meglevo coinok nem vesznek el, csak a "rossz" iranyban megerositett tranzakciok, ervenytelenek lesznek. altalaban a poolok frissitenek az uj walletre, igy olyan blockokat fognak csinalni amit elfogad az uj wallet. neked semmi dolgod vele. (ha viszont nem frissit, akkor a pool a rossz agban fog banyaszni, 0 valodi rewarddal, igy csak pazarolja a banyaszok eroforrasat)
-
rolko
őstag
Sziasztok!
Nemrégiben hallottam még az ETH/SC felől (annó btc-ről olvasgattam sokat, de végül nem vágtam bele a dologba).
Olvasgatom már itt a fórumot kb fél napja, és olyan kérdésem lenne, érdemes-e most belevágni sc bányászatba RX480 (nettó ár) kártyákkal? -
Omega7plusz
tag
válasz Omega7plusz #19374 üzenetére
Már úgy értem, hogy mi a hatása a bányászatra meg az árfolyamra?
-
Omega7plusz
tag
Mit jelent a hard fork?
-
-
deadwing
addikt
válasz gipszklipsz #19369 üzenetére
Ez kb reális.
GoMiner kieg:GTX 980 Ti: 1500-1600
GTX 970: 900-100060Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
gipszklipsz
csendes tag
válasz Reggie0 #19368 üzenetére
-------------------------------------------------gominer------genoil sia
sapphire r9 270 dualx (945/1400)---- 497-------------- 500
gigabyte 7870 oc (1100/1200)--------- 582-------------- 582
Gigabyte 7950 (900/1250)-------------- 671-------------- 666
Sapphire r9 280 dualx (940/1250)---- 701-------------- 696
Asus r9 280 dc2t (980/1300)----------- 717------------- 726
Gigabyte r9 280x (1100/1500)--------- 932-------------- 932[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Van mar tapasztalat, hogy egyes kartyatipusokkal mennyit megy?
-
gipszklipsz
csendes tag
Genoil-féle siacoin miner: [link]
Bizonyos kártyáknál előfordulhat teljesítménynövekedés (én csak a 280x-en próbáltam, ott 40 mhs-sel lassabb volt, mint a gominer) -
deadwing
addikt
válasz Omega7plusz #19364 üzenetére
Lehet a verzióddal van a gond. Ha otthon leszek, megpróbálom elküldeni azt amivel nekem jó volt. Az max holnap lesz mert ma 24 órázok holnap reggelig...
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Omega7plusz
tag
válasz Mesterlovesz #19359 üzenetére
A gominerrel egyszerűen nem tudom 50-90% alá hozni a rejectet. Próbáltam notebook-on is (AMD), ott is 50% fölött volt. A claymore egy nap alatt 0,5%-os rejectet produkált. Egyébként ilyenkor van valami forgatókönyv, hogy hány százalékos emelkedésre lehet számítani, vagy van valami jel, hogy MOST kell eladni? A siacoin-ra gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
Omega7plusz
tag
válasz gipszklipsz #19362 üzenetére
Értem, köszönöm! Akkor nem vergődök vele tovább, sőt, nem is húzom. 1 - 2 Mh/s plusz miatt felesleges. Amíg jön belőle valami, addig csinálom, utána vagy lesz új kártya, vagy nem, ahogy telik.
[ Szerkesztve ]
-
gipszklipsz
csendes tag
válasz Omega7plusz #19361 üzenetére
Ezeknél kisebb teljesítményű/régebbi kártyáknál (pl. pitcairn /78xx, 270, 370/, tahiti /79xx, 280/) az idő múlásával (pontosabban a DAG file növekedésével, kb 4-5 naponta) csökken az ETH bányászás sebessége. A 290, 390-es kártyáknál állítólag nem csökken a sebesség.
Tehát egy áprilisban beírt szénné húzott 370 tudhatott 15 mhs-t, ma már csak 12-13-at fog menni.[ Szerkesztve ]
-
Omega7plusz
tag
válasz Mesterlovesz #19359 üzenetére
Ha itt beütöm a 370-et, akkor 14,5 a legkisebb érték etherre. Valami ilyesmit vártam, húzás nélkül. Ellentétben az én húzás nélküli 11-12 Mh/s sebességemmel. De igazság szerint már régen leesett, hogy egy kártya, nem kártya. Az jelenthet valamit, hogy a bányászprogramok csak 3Gb memóriát látnak a kártyán?
[link][ Szerkesztve ]
-
ff-thomas
aktív tag
Köszi az infót! Átváltottam decred helyett sia-ra, meglátjuk, mit hoz, 2,1GH.
find a way or make one..
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Omega7plusz #19358 üzenetére
Háát, nem tudom, hogy milyen értékeket vársz, de szerintem a sima 370 (nem x-es) nem fog tudni ennél többet. Nekem a 7970, ami ugye 280x azt tud 19mhs-t és kb. 300Mhs-t sia-val (claymore dualminerrel). A 2 db 290x tud dualban 61Mhs ether-t és 910-Mhs-t sia-nál. Ezzel 1,5 nap alatt tudtam 8000 Siacoin-t gyűjteni, óránként pedig 110-et. Van még egy lehetőség, hogy csak Siacoin-t bányászol a gominerrel. Szerintem az neked jobban megérné.
Szerintem kb. 30%-ot húzhatod a kártyát minden további nélkül, de az az 1500Mhz az nagyon sok volt ár, azért volt annyi rejected! 1150 helyett 1300 és 1050 helyett 1250. Ezzel próbáld meg.[ Szerkesztve ]
-
Omega7plusz
tag
Egy óra alatt 20 SC lett a termés. Szerintem ez így se éri meg, hacsak nem megy fel legalább a százszorosára az ára. Jelenlegi áron (0.60 $/kSC) ötven óra alatt hoz 60 centet.
-
Omega7plusz
tag
Töröltem a drivert, újraraktam, indítottam a claymore-t az általad ajánlott beállításokkal. Az ether továbbra is 13 Mh/s tuningolva, a siacoin peddig 194 Mh/s. Lehet, hogy újra kellene telepítenem az oprendszert. Vagy az opencl-t, bár abból leszedtem a legújabbat és feltettem, nem sír egyik program se, hogy gondja lenne vele.
"Leszedtem" a tuningot, mert nagyon pörgött a venti. Így 11,8 az ether, 177 Mh/s a siacoin. De legalább 0% a reject (eddig)
[ Szerkesztve ]
-
Omega7plusz
tag
Köszönöm! A claymore-t kipróbáltam már, egy régebbi verziót, azzal se tudott többet. Oprendszer win7 64bit, a 4Gb ram megvan, igaz, csak DDR2. A proci is jó régi, egy C2D E8400, de két magos. A kártya 4Gb-s, de ennek ellenére már a setx beállításokat is végigjátszottam vele. A tuningpotenciál elég jó, csak tuninggal érem el azt a sebességet, amit mások tuing nélkül közölnek. Így maradt a driver, azt megpróbálom leszedni és újratelepíteni.
[link] -
Elbandi
aktív tag
válasz Omega7plusz #19342 üzenetére
mar keszul az sgminer ehhez a sia-hoz, 1-2 nap aztan lehet suprnova poolon nyomni
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Omega7plusz #19353 üzenetére
Hát akkor ne etherminer-t használj! Használd a Claymore-t azzal még tudsz Siacoin-t is bányászni, az 5.0-ás verzióval!
Egyébként milyen oprendszert használsz? Bányászatra win 7, de inkább win8.1 az igazi, legalább 4 GB ram kell a gépbe, a proci bármi lehet, de legyen legalább 2 magos. Alaplap szintén nem számít csak legyen benne legalább 2-3 1x PCIe foglalat a normál hosszúságún kívül.
Ha a vincsin volt már másik videókártya driver, vagy megy az ATI driver mellett Nvidia akkor azt töröld mégpedig a DDU driver eltávolító programmal, ez maradéktalanul eltávolít mindent.Azt tudni kell, hogy nem mindegyik kártya megy bizonyos sebességgel, ez lehet oprendszer függő is, no meg lehet hogy nincs benne elég tuningpotenciál, vagy a kártya nem bírja. Erőlködni felesleges, ha működik akkor jó.
A Claymore-ra visszatérve, itt egy működő bat file tartalom amivel tuti lehet bányászni:
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100EthDcrMiner64.exe -epool eu1.nanopool.org:9999 -ewal ethercímedideírd -epsw x -eworker workernév -dpool "http://siamining.com:9980/miner/header?address=ideírdasiacoincímed&worker=workernév" -dcoin sia
Ezt elmented notepaddal és átnevezed a txt-t bat-ra. Ezzel simán bányászom 7970-el, 290x-ekkel. De a setx-ek arra valók, hogy régebbi vagy kisebb memóriás (2GB) kártyák is működjenek rendesen.
Remélem segítettem...
-
Omega7plusz
tag
válasz deadwing #19352 üzenetére
Nálam az ethminer is csak 13 Mh/s-t tud. Rendesen meg kellett rángatni az órajeleket, hogy a több helyen is leírt 15-öt tudja. Valami nem stimmel, azt tudom, a driver 15.12, tehát az se lehet gond. Gondoltam arra, hogy a régi alaplap a PCI-e 2.0 a ludas, de a riser kártya egy egyszerű pci aljzaton is jól dolgozik, tehát ez se lehet ok. Már nem is töröm a fejem rajta, megy így, amíg megy.
-
deadwing
addikt
válasz Omega7plusz #19349 üzenetére
Amúgy ez azért fura mert 3 db 280-as kártyával jött be 1 óra alatt 460 SC.
Akárhogy is számolom nálad valami nagyon félrement.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz Omega7plusz #19349 üzenetére
Ha annyi rejected van, ne csodálkozz.
Ha meg 1 kártyád van csak, szvsz nem éri meg az időt se foglalkozni vele...60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz Omega7plusz #19347 üzenetére
Nemtom, próbálgassad...
Amúgy még jó hogy ma egész nap ezzel foglalkoztam mire megint rájöttem hogy hülyeség az egész. Hiába számolok ki bármit, a gépeim úgysem mennek nonstop, azért a pár ezer forintért meg nem fogok szarakodni.
Na de legalább kipróbáltam60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz Omega7plusz #19344 üzenetére
Igen. Hol bányászol?
A siamining.com-on nyomjad ha esetleg nem ott lennél.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz Omega7plusz #19342 üzenetére
Az nagyon sok az a reject...
Igaz nálam is az AMD-s gépben eléggé megszaladtak a rejectek. 2% kb.
Ettől függetlenül egész jól sikerült belőnöm a gépeket.
Meglett a 4900-5000Mh.Esetleg próbálj az intensityvel játszani, lehet túl sok a kártyádnak a default.
-I 28 ennyi a default, de ez még nálam is úgy megfogja a 980 Ti-t hogy kb használhatatlan a gép desktopra is.
Most próbálgatom én is kisebben.Közben meg is lett, I=25-ön kb 20 Mh-t veszít ami lófütty, így még tudok gépelni is
[ Szerkesztve ]
-
Omega7plusz
tag
válasz Omega7plusz #19341 üzenetére
Az Asus Strix r7 370 495 Mh/s körül dolgozik, de kicsit hangosabb a venti mint az ethernél. Éjjel már nem szívesen hallgatnám ezt.
76.5% rejects[ Szerkesztve ]
-
Omega7plusz
tag
Ez most anyagilag éri meg jobban, vagy csak egy esetleges emelkedéskor? Mármint az etherhez képest-.
-
deadwing
addikt
válasz AnonyX #19339 üzenetére
Értem.
Kicsit mintha alacsonyak lennének az értékeid.
Nálam 2 db sima 280 meg 1 db 280X meg 1150-es tuning mellett 2600-2700 körül.
Igaz így már nyöszörög a klímám, szóval visszavettem 1000-re a tuningokat, így most 2400-at megy együtt a 3 kari.
Azt viszont meg nem mondom melyik gominer, a legújabb amit találtam. De ezekben nem nagyon viszik túlzásba a verziók meg az example leírását...A 980 Ti-vel még egyelőre szívok. 1500-at megy ami kevés a neten talált értékekhez képest.
Egyébként ezért fogom kipróbálni ezt a coint mert a 980 itt már érezhetően jól dolgozik. Sokkal jobban mint az ETH-nál.[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
Kitépem az összes hajamat.
Ez a miner, meg a Klaus féle sem indul el cudart64_75.dll-t hiányol...
ááááááá60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz AnonyX #19336 üzenetére
Előző hszemben az első linket ha megnézed, van ott egy miner amit Vorksholk's CUDA Miner-nek hívnak.
No ezt próbálom életre kelteni ez idáig kevés sikerrel.
Sokkal gyorsabb mint a gominer, csak azért.
Aki esetleg tud vele bányászni, segítsen má' pls.Mennyi karival milyen Mh-val nyomod?
-
AnonyX
tag
válasz Omega7plusz #19333 üzenetére
Poloniexen a Siacoin Deposit addresst adod meg a bányászprogramnak. Én a GoMinert használom és szépen dolgozik, már át is utaltak 4800 SC-t Poloniexre...
-
-
Reggie0
félisten
válasz Omega7plusz #19333 üzenetére
Minden cim allando, de alapvetoen csak egyszer hasznaljak a progik. Tehat ha egy regi cimedre kuldesz, akkor ugyan ugy megkapod.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz AnonyX #19330 üzenetére
Közben találtam egy ilyet.
Itt nagyjából kiderült mit tud a vasam, aztán meg elmentem ide.
Itt kiválasztottam azt a sebességű bányászt aki én éppen lehetnék.
Parasztmódszer, de működik
Lehet mégsem adom el a kártyáimat, a fene egye meg... Mondjuk nem akkora pénz de valamennyivel tényleg jobbnak tűnik, mint az ETH.Már csak az a kérdésem, hogy melyik váltón érdemes foglalkozni vele?
-
AnonyX
tag
Jelenleg az én számításaim szerint jobban megéri a Siacoin (SC) bányászat mint az Ethereum vagy Expanse. A Nanopool még beta fázisos, viszont a SiaMining az szépen dolgozik.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Mesterlovesz #19328 üzenetére
Most néztem, hogy a Bitshares 5000-ről 400-ra esett le május óta, most pedig már 700-on van. Ez esetleg egy belépési pont lehet, hogyha nincs valami óriási gubanc a programmal magával. Érdemes utána olvasni.
Látom a Claymore-al lehet siacoin-t is bányászni. Elég jól néz ki a bányászható mennyiség, egyelőre a Poloniex-en lehet vásárolni 107 satoshiért. Ígéretes érme és mivel most rászabadul pár millió ether bányász, ezért a diff is meg fog nőni jócskán, ami remélhetőleg árnövekedést is fog maga után hozni. Érdemes lehet betárazni belőle pár 10ezer darabot, hátha lesz egy ugrás.
Arra azért vigyázzunk, hogy dögmeleg van és baromira megnöveli a vga-k hőleadását a kettős bányászat, szóval csak óvatosan.
A másik, hogy a fentiek természetesen csak az én szubjektív véleményemet tükrözik, minden befektetés előtt utána kell nézni a előzményeknek, infókat kell gyűjteni, valamint csak annyit érdemes befektetnii amennyit nem sajnálsz elveszteni!
-
P3Dr0
senior tag
válasz Mesterlovesz #19326 üzenetére
Kerses csak az hogy talalja meg az ember azt a coint ami a "tuti" uzletet igeri.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz ff-thomas #19325 üzenetére
A baj az, hogy az altcoinoknál nem a chart számít. Normál körülmények között valóban, ha van fejlesztője, jutnak egyre előrébb az érmével, android tárca, fizető helyek, webshopok, stb. akkor megy fel az ár. De sajnos vannak olyan csapatok, akik összeállnak, összedobnak pár 100 btc-t és megpumpolnak egy régi, de jelenleg alacsony értéken lévő érmét, persze ilyenkor az egyszerűbb, no és az új krypto lovagok beugranak, hogy hűha ez az érme már 2 éve megvan, tökjó dolgokat lehet olvasni róla, itt a lehetőség beszállok. Na ezekre az emberekre várnak az ilyen csoportok, amikor elkezdik venni az érméket akkor ők eladják a felhalmozott, nagyon nagyon alacsony áron vett érméiket ezzel megnövelve a vagyonukat, a többséget meg otthagyják egy nagy halom értéktelen érmével.
Hogy ezt hogy lehet kivédeni, hááát, talán egy módja van, amikor már egy ideje benne vagy krypto világban akkor látod, hogy egy patinás régi érmének leesik az ára, lásd NXT, 1000 satoshi körül volt még pár hete, napja. Aztán jött az ether félcsőd és megháromszorozódott az ára! Szóval aki nem fél befektetni egy kisebb, nagyobb összeget az ilyen érmékbe, az időről időre megduplázhatja, triplázhatja a pénzét. Én kb. úgy képzelem, hogy évente 4-5 alkalommal lehet ilyen vagyongyarapodásra számítani, kb. 2-3 bitcoin-t kellene beletenni, 0,1-0,3 BTC-kkel venni az alacsony árú, ígéretes érmékből.
Persze mindez csak egy eszmefuttatás, nehéz kitalálni, hogy melyik érme fog felfutni valaha is. Pl. Ribbitrewards, a békajutalom érme, hát ez röhej volt számomra, amikor elindult, most mégis az első a Bittrex-en 200-300 btc-s napi forgalommal.2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Omega7plusz #19323 üzenetére
Nekem is van több helyen "cloud mining" bérletem (genesis mining-nál is), kíváncsi vagyok rá, hogy a "BTC block reward halving" után mi lesz.. Alapvetően kb. 0 profitra számíthatunk, ha marad a jelenlegi BTC ár és/vagy nem cserélik le az ASIC-jeiket.. (olyanra, ami kevesebbet fogyaszt, vagy ua. fogyasztás mellett többet termel).
Én a DASH -re szavaznék egyébként, de ehhez nálam jobban értenek itt páran, én egyelőre csak bányászok, de nem értek a chart-ok elemzéséhez..
find a way or make one..
-
ff-thomas
aktív tag
-
Omega7plusz
tag
válasz Mesterlovesz #19317 üzenetére
Köszönöm, közben rájöttem, hogy hülye a tükröm. Van valakinek ötlete, hogy mit érdemes bányásztatni a genesis-mining x11-el? Ezek vannak: DASH, START, LTC, DOGE, BTCD, PPC, NMC, CURE, de ha btc-ben kifizet, akkor nagyjából a befizetés egyharmada fog megtérülni. Ha ezek közül valamelyik várható, hogy felmenjen, akkor abban kérném ki a napi termést és várnék, míg emelkedik. Esetleg valami egyéb stratégia?
-
deadwing
addikt
válasz AnonyX #19320 üzenetére
Bármilyen drivert raktam is fel, semmi szembetűnő különbséget nem tapasztaltam...
A minereket is váltogattam, a végén a ethminer-0.9.41-genoil-1.1.6-pre lett a nyerő.
Ez még DAG-et sem csinál, lehet hogy 2 gigás karikkal is megy. Nem tudom.
Kb 10 másodpercet szarakodik, aztán indul is.
A DAG létrehozás meg tudjuk mennyi idő... nem ennyi60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
AnonyX
tag
válasz Mesterlovesz #19319 üzenetére
Az új 4.7-es Claymore tudja azt, hogy Expanse + Decred. Próbáltam és dolgozik szépen. Dwarfpoolon megy az Expanse + Decred a Suprnovan.
-
AnonyX
tag
Sziasztok. Gondolom vannak itt a fórumon Ethereum bányászok és traderek egyaránt. Csak a tapasztalatomat szeretném megosztani. Ugye eddig 15.12-es Crimson drivert ajánlotta mindenki, mivel az első 16-os drivereknél jelentős MH/s esés volt tapasztalható, valószínűleg az OpenCL teljesítmény nem volt jól belőve. Ma letöltöttem a Crimson 16.6.2-t. Tökéletesen dolgozik, sőt mintha 0.5 MH/s-el még gyorsabb is lenne a 15.12-eshez képest. Nem nagy változás, de azért jelentős, hiszen azt jelenti kijavította az AMD az OpenCL-el kapcsolatos teljesítmény problémákat, illetve előrevetítve ez jól jön az új Radeon RX 460-470-480 as triónál is. Illetve a játékok szempontjából sem hátrány a Vulkan stb támogatások miatt. Na de visszatérve jelenleg Gigabyte Radeon R9 380X-em 1000MHz GPU és 1500MHz RAM beállításokkal Claymore 4.7-es Dual Minerrel 20.8 MH/s-ot csinál Ethereumon + 310 MH/s-ot Decred bányászatban. Egyelőre a 3xRadeon 270-es rigre nem telepítettem fel, de majd tesztelem. Ti melyik drivereket használjátok AMD vonalon illetve melyik bányász programot kedvelitek?
-
Faaaguuu
csendes tag
válasz Mesterlovesz #19314 üzenetére
Köszi. Végül is a tűzfal fogta meg a forgalmat az eddigi kísérleteknél.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Omega7plusz #19316 üzenetére
Mihez képest? Most 0,01577...De ha az neked jobb akkor 12-14 dollárra.
-
Omega7plusz
tag
válasz Mesterlovesz #19315 üzenetére
Mihez képest 0,021-23?
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Omega7plusz #19309 üzenetére
A megélhetési bányász pedig bányásszon ether-t mert még mindig az éri meg a legjobban. Legalábbis nálam úgy látszik. De én bízom abban, hogy az ehter pár hét múlva visszamegy 0,021-23-ra, mert akkor lesz értelme megint eladni.
Amint az ether folyamatosan leesik 0,014 alá akkor kell átváltani expanse-ra, de az sem tuti befutó megélhetésre.2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Faaaguuu #19313 üzenetére
Én sima etherminerrel bányásztam, egyébként meg nem suprnova.cc:4000 hanem 3000, ugyanis nem stratumos.
INNEN lehet letölteni a csomagot (to download gexp,... szövegre kattintva) amiben van egy expminer file, abban van suprnova bat is, azt kell átírni, hogy a te beállításaid legyenek benne.
-
Faaaguuu
csendes tag
válasz Mesterlovesz #19307 üzenetére
Szia! Tudnál adni ezzel kapcsolatban valami útmutatót, mert eddig ahol próbáltam bányászni (http://exp-eu.dwarfpool.com:81 és http://exp.suprnova.cc:4000) nem sikerült, és csak connection error hibaüzenetet kaptam?
-
ff-thomas
aktív tag
Mit gondoltok, az RX 480 -as kártya a 15.12 -es driverrel működni fog? Vagy csak a legfrissebbel?
find a way or make one..
-
ff-thomas
aktív tag
Az expanse bányászathoz hol találok vmi infót?
find a way or make one..
-
deadwing
addikt
válasz Omega7plusz #19305 üzenetére
Nálam így mentek:
280 3GB ~19-20Mh
970 4GB ~19 MhA 280-ak jelenleg 38-40k körül mennek aprón, a 970-ek meg 70-75 körül. Nyilván a 970 nem kifejezetten bányára való, de nekem tetszett mert nem fogyaszt/melegít annyit mint a 280, és full csendben van.
Egyelőre semmit se raktam fel, ma este még 970 SLI tesztet csinálok haverral.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Omega7plusz
tag
Jó lenne, de én minden kibányászott holmit azonnal eladok, hogy pénzre váltsam. A befizetni valók nem várnak, míg felmegy az árfolyam. Főleg a villany amit azért fizetek, hogy tudjak bányászni, amit meg azért teszek, hogy tudjam fizetni a villanyt.
-
Omega7plusz
tag
válasz Mesterlovesz #19306 üzenetére
Értem, köszönöm. Sajnos mindig negatív vagyok és azt várom, hogy minden bejelentés után leesik az árfolyam, vagy ránk szakad az ég.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Omega7plusz #19301 üzenetére
Bányássz expanse-t akkor. Én etherminerrel bányászom, letöltöttem egy csomagban a tárcát meg a bányászprogit, azzal dolgozom. Gyűjtsd abból is legaább 2-300 db-ot, mertha véletlenül felmegy úgy az ára mnt az ethernek akkor jó ha van belőle egy 2 jegyű darabszám.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Omega7plusz #19300 üzenetére
Félreértetted a cikket. A váltók, akik FIAT valutára is váltják a bitcoin-t és egyéb érméket, azok már most is nyilvántartják az adataidat. Kraken jó példa erre, ott is be kell írni a valódi adataidat, hogy bankszámlára utald a pénzed!
Szóval semmi nem változik. Egyelőre. Aztán lassan ezzel is be fognak fürdeni a nagy okosok, mivel egyre többen használnak majd BTC-t vagy egyéb kryptoérméket, a kényelmes volta miatt, vagyis el fog jönni az a pillanat amikor egyik másik szektorban lefedik a teljes láncot, az előállítástól a kiskereskedelmi értékesítésig, és akkor már a szereplők is egymás között BTC_vel fizetnek. Azt meg nem lehet bevezetni, hogy egy nyalóka vásárlásnál személyit kell majd adnom!!
Szóval ez is csak egy olyan meggondolatlan hülye húzás aminek nem sok értelme van.Egyébként meg ma olvastam, hogy az ISIS mobilon árulja az elfogott nőket és dollárt valamint eurót kér értük. NEM BITCOINT!! Vagyis, ha a terrorizmus finanszírozásának megszüntetése a cél akkor titsák meg a készpénzt és kész!! Mert az illegális és terrorista ügyletek 99,99%-a még mindig kp-ban zajlik! Vannak ilyen tanulmányok, de természetesen ezek lesz.rják nagyívbe a honatyák, mert itt a nem is olyan nagyon titkolt cél az, hogy a kisembereket zárják el az adócsaló módszerek elöl, hogy minél több bevétele legyen az államnak.
Ez a mögöttes tartalom. Ennyi.
-
deadwing
addikt
válasz Omega7plusz #19303 üzenetére
2 db R9 280, meg 2 db strix gtx 970 és a testem
-
deadwing
addikt
válasz Omega7plusz #19301 üzenetére
Nekem is elegem lett. Hardverapró ma nagy barátom lesz megint
-
Omega7plusz
tag
válasz Omega7plusz #19300 üzenetére
Mennyire várható, hogy feljebb menjen az ether ára? Lassan abba kell hagynom a bányát, mert nem elég, hogy zuhan, de egyre kevesebbet bányászok egy nap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Iphone 13
- Samsung Galaxy Note10+ 12/256GB Karcmentes, gyönyörű állapot!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest