- OLED TV topic
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Laptop, ha kivehető az akku, vedd ki, és ha van dugd be egy mezei fogyasztásmérőbe. Olyasmibe mint amit feljebb fényképeztem.
Nézd meg tétlenül mennyi, majd altasd. Sokkal kevesebbnek kéne lennie, ha nem akkor nem alszik hanem teker valamin.
Laposok alvásba nagyon hosszú ideig el szoktak lenni akkulemerülésig, több hétig is. -
natë
nagyúr
[ 3445.843396] PM: suspend entry (s2idle)
[ 3445.843646] Filesystems sync: 0.000 seconds
[ 3445.846213] Freezing user space processes ... (elapsed 0.001 seconds) done.
[ 3445.847969] OOM killer disabled.
[ 3445.847969] Freezing remaining freezable tasks ... (elapsed 0.001 seconds) done.
[ 3445.849155] printk: Suspending console(s) (use no_console_suspend to debug)
[ 3445.893628] wlo1: deauthenticating from 00:5f:67:93:d0:0a by local choice (Reason: 3=DEAUTH_LEAVING)
[ 3446.015478] queueing ieee80211 work while going to suspend
[ 3446.015483] queueing ieee80211 work while going to suspend
[ 3446.231964] ACPI: EC: interrupt blocked
[ 3456.246464] ACPI: EC: interrupt unblocked
[ 3456.602493] OOM killer enabled.
[ 3456.602495] Restarting tasks ...
[ 3456.602848] mei_hdcp 0000:00:16.0-b638ab7e-94e2-4ea2-a552-d1c54b627f04: bound 0000:00:02.0 (ops i915_hdcp_component_ops [i915])
[ 3456.609841] ata2: SATA link down (SStatus 0 SControl 300)
[ 3456.616345] done.
[ 3456.634509] PM: suspend exit
[ 3460.387398] wlo1: authenticate with 00:5f:67:93:d0:0a
[ 3460.390798] wlo1: send auth to 00:5f:67:93:d0:0a (try 1/3)
[ 3460.427210] wlo1: authenticated
[ 3460.432462] wlo1: associate with 00:5f:67:93:d0:0a (try 1/3)
[ 3460.434103] wlo1: RX AssocResp from 00:5f:67:93:d0:0a (capab=0x1011 status=0 aid=36)
[ 3460.436612] wlo1: associated
[ 3460.446594] wlo1: Limiting TX power to 30 (30 - 0) dBm as advertised by 00:5f:67:93:d0:0a -
Emlékszek igen, mondtam is hogy az akkor nem tudom mit csinálhat de hogy nem alszik az biztos. A kis mini gépem ha tétlen akkor 3-5 watt, ha meg alszik 0,7W vagyis az tényleg elalszik, a tiéd meg nem.
Vannak ilyen esetek, sokszor belefutok ilyesmibe amit nem lehet megoldani csak megkerülni vagy azt se. -
-
urandom0
senior tag
Én csak Manjaroról tudok nyilatkozni. Használtam kb. fél évig, magával a rendszer stabilitásával nem volt problémám (az fontos, hogy folyamatosan frissítve legyen!), csak a gpg kulcsos mizériába futottam bele egyszer (ez a fejlesztők hibája volt), illetve a szoftverek közül volt olyan, ami Fedorán és Kubuntun futott, Manjarón viszont összeomlott.
-
Warton
őstag
Kb. 2 éve felraktam egy Manjarot, azóta a rendszer látott 3 alaplapot, 4 processzort és kitudja hányféle VGA-t és egyáltalán nem fosta össze magát. Ami problémák adódtak az szinte mindig hardverre visszavezethető volt: elszálló videókártya, túlmelegedő cpu, haldokló táp, BIOSos eltákolás, merülő gombelem
stb.
Az én tapasztalatom az, hogy a Manjaro: betonstabil.
-
-
-
cigam
titán
Néztél hozzá fw javítást?
-
-
cigam
titán
Ez egy sokismeretlenes egyenlet. Pl. az Ubuntu-ék lehet saját kútfőből patc-eltek valamit, amit nem adtak vissza a közösbe, vagy a csomag (kernel?)készítők úgy gondolták, hogy az felesleges bele.
Az sem teljesen világos, hogy pontosan mi a difi A és B distro között. Csak a kernelt n+1 opcióval/paraméterrel lehet fordítani, nem beszélve az összes többi program működést befolyásoló konfigurációs beállításról. Nagyon sok függ attól milyen gépeket használnak a fejlesztők/tesztelők.
PL. megnézted a smartctl -a /dev/nvme0 kimenetét, hogy milyen PowerState állapotokat támogat? Könnyen lehet hogy Ubuntu-ék beletették ezt a maximum exit latency paramétert, hogy mindenképpen kezelje/működjön. Ami ritkán, pl. az esetedben megoldás lehet a problémára, a többi distro faragó meg úgy gondolta felesleges.
Mikori a BIOS? Pár napja (23-01-31) is kiadtak egy javítást. Plusz miért olyan gépet veszel, aminek gyárilag csak Windows támogatása vanEsetleg próbáld megnézni (kitenni szövegmegosztóra) a kernel/rendszer üzeneteit. Lehet ennél többet is ír a naplóba, mielőtt megjelenik a hibafelirat, és lefagy.
-
cigam
titán
Itt van pár tipp, hogyan küszöböld ki a suspend-el kapcsolatos problémákat.
Zenebohoc
Amikor ezt műveli nem írkál hibákat a kernel naplóba? Pl. a dmesg parancs kimenetét tedd fel valami szövegmegosztóra.
Az USB csatlakozó az alaplap hátsó felépítményébe van kivezetve, vagy egy külön hátlapi csatlakozó van kábellel az alaplapra csatlakozva? Mert lehet HW hiba is. Kontakt hiba, vagy az USB (táp)kiszolgáló elektronika hibája is.
Lehet ideje elengedni ezt a gépet. Nem akarok a pénztárcádban turkálni, de 30-40k-ért már i3-al szerelt komplett gépet kapsz. Persze meglehet próbálni egy USB bővítőkártyát szerezni, de lehet kidobott pénz lenne, és azt a pár ezrest az "új" gépbe kellene fektetni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akkor most éppen suspend a neve. Mindegy.
Átírtad a kernel paramétert a grub-ban, frissítetted a grubot, rebootoltál és utána is fagy alvásból visszatérve?
De egyébként komolyan, friss bios fent van? Céges laptopokkal jártunk úgy, hogy muszáj volt bioszt frissíteni rajtuk, mert egyszer csak fagyott velük a W10,pedig korábban nem, és benne is volt a biosz changelogjában, hogy ezt kijavították...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Teljesen mindegy, mert ha nyitsz egy böngészőt akkor az bezabálja a ramot.
De pont megnéztem ezeket, az év elején ezt mértem:
Win 10 2021 LTSC
44GB telepítve, 3.3GB ram fogyasztás indítás után.Mint Cinnamon 21.1 (ez nem friss telepítés, 20-ként telepítettem de érdemben sosem használtam, csak backup volt szóval kvázi új)
19GB telepítve, 990MB ram használat indítás után.EndeavourOS KDE
8.3GB telepítve, 1.1GB ram használat indítás után.Valamit tudott a Manjaro KDE, mert azzal még alacsonyabb ram használatot láttam indítás után. De mint mondtam, az tartott addig, amíg el nem indult a böngésző.
Viszont ott van a Lubuntu, a 20.04 LTS-es SVN szerver gépem több nap működés után sem használ összesen 500MB ramot...
-
-
Abszolut elhanyagolható erőforrás szempontjából a különbség ma már, a KDE jobban konfigolható, de már a Cinnamon is annyi beállítási opciót kínál, hogy nagy részéről azt se tudom, mire való 9 év használat után.
Egy óriási különbség van azonban! De ezt a Mint Cinnamonra írom, amikor a Mintes fejlesztők megkapják a már kiadott Ubuntus core alapokat, amire építik az új kiadást, akkor még jó sok hétig csiszolgatják a Cinnamonnal és a Nemo fájlkezelővel plusz a Xapps-szal, nem véletlenül nem olvasol meglepetésekről az említett disztrónál. KDE esetén nem tudok róla, hogy lenne ilyen sok hetes fejlesztői összecsiszolás. Innentől Te döntesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kicsit outdated, de igen. Pl. ha SSD-n van a rendszer, akkor a /tmp ramba helyezése nem igazán fog semmit sem gyorsítani.
Inkább ezt nézd meg: https://gitlab.com/cscs/maxperfwiz -
Vagy 2 Linuxot dobsz fel és mindenki, te is asszonykád is olyanná hekkeli csicsázza amilyenre neki tetszik, (erre amgy KDE lenne a tanácsom, riasztóan aprólékosan szénné lehet hekkelni a felületet)
Vagy 1 disztró , rá lehet rángatni akár több DE-t is.
Nálam évek óta békésen megfér az alap Ubuntu (brrr...rettenetes) az XFCE (kisebb brrr, fapad) és a KDE.Az elsőt találom jobb megoldásnak.
Ha igénylitek a közös adat, video, letöltések stb.stb. könyvtárakat akkor kell egy külön adatpartíció és arra irányítani amiket közösen használnátok.
Így megmarad a saját home alatt némi magánszféra is, pl lehet neki is neked is Viber, FB, böngésző appok egyebek. -
törölt tag
Minden DE (Asztali környezet) egy komplett szoftver csomag, egybeépítve. Azért, hogy ez által a user minden alapalkalmazást tudjon használni. Ha másik szimpatikusabb fájlkezelő, médialejátszó vagy bármi egyéb kell azt fel tudod rakni. Kivenni nehezebb a "bedrótozott" függőségek miatt. Ilyen pl.: ha Cinnamon-ra a Dolphin fájlkezelőt akarod a "gyári " Nemo helyett. Akkor jönni fog vele a fél Plasma5 is.
Ha annyira személyre akarod szabni, hogy tényleg csak azok legyenek amik neked kellenek. Akkor valamelyik WM (Ablak kezelő) alkalmazást kell választani és arra felépíteni a saját asztali környezeted. Ez sokkal macerásabb, de nem lehetetlen. -
Ha nagyon zavar, nézegesd a dependency-s parancsokkal, de sok vizet nem zavarnak ezek. Ha nem indítod el, olyan, mint ha nem is lenne, gondolom nagy helyet nem foglalnak el. Ha rugalmasabban akarod kezelni ezt a kérdést, akkor valóban Debian-t kell felraknod...és utána látni fogod, mi az előnye, hogy a Mintes csapat így összegyúrt mindent!
Viszont a Debian egyébként nagy függőségkirálynő, tud hisztis dolgokat csinálni, érdemes ezzel is elszórakozni, nagyon jól lehet tanulni így a csomagkezelést, függőségkezelést és sok mindent, ami kezdőként minden más disztrónál hasznos lehet!
Nemrég már nem lecserélted a Linux Min-et amúgy?
-
Amellett, hogy ennél kb nem tudok elképzelni értelmetlenebb dolgot, fórumtársaknak igaza van. Totál össze van építve a DE a fájlkezelővel és szerintem az Xapps saját fejlesztésű appokkal is, itt egy példa, mi történik, ha a Nemo-t el szeretnéd távolítani.
Terminalból apt-cache depends csomag parancs megmutatja, milyen függőségei vannak adott csomagnak....
ubyegon@Mint-20-3c-8570p:~$ apt-cache depends nemo
nemo
Függ ettől: cinnamon-desktop-data
Függ ettől: cinnamon-l10n
Függ ettől: desktop-file-utils
desktop-file-utils:i386
Függ ettől: gsettings-desktop-schemas
Függ ettől: gvfs
Függ ettől: libglib2.0-data
Függ ettől: libnemo-extension1
Függ ettől: nemo-data
Függ ettől: shared-mime-info
shared-mime-info:i386
Függ ettől: poppler-utils
poppler-utils:i386
Függ ettől: exif
Függ ettől: id3
Függ ettől: odt2txt
Függ ettől: catdoc
Függ ettől: untex
Függ ettől: html2text
Függ ettől: python3-xlrd
Függ ettől: libatk1.0-0
Függ ettől: libc6
Függ ettől: libcairo-gobject2
Függ ettől: libcairo2
Függ ettől: libcinnamon-desktop4
Függ ettől: libexempi8
Függ ettől: libexif12
Függ ettől: libgail-3-0
Függ ettől: libgdk-pixbuf-2.0-0
Függ ettől: libglib2.0-0
Függ ettől: libgsf-1-114
Függ ettől: libgtk-3-0
Függ ettől: libpango-1.0-0
Függ ettől: libpangocairo-1.0-0
Függ ettől: libx11-6
Függ ettől: libxapp1
Függ ettől: libxml2
Ajánlja: gvfs-backends
gvfs-backends:i386
Ajánlja: gvfs-fuse
Ajánlja: librsvg2-common
Ajánlja: nemo-fileroller
Ajánlja: gnome-disk-utility
Javasolja: eog
|Javasolja: evince
Javasolja: <pdf-viewer>
okular
atril
evince
gv
mupdf
qpdfview
viewpdf.app
xpdf
xreader
zathura-pdf-poppler
|Javasolja: totem
Javasolja: <mp3-decoder>
mpg321
opencubicplayer
vlc
Javasolja: xdg-user-dirspici help a témához:
How to Check Dependencies of a Package in Ubuntu/Debian-based Linux Distributions -
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem, elsőre nem javasolnám kezdőnek. Viszont:
https://www.techradar.com/best/best-arch-based-linux-distros
https://itsfoss.com/arch-based-linux-distros/
https://www.tecmint.com/arch-based-linux-distributions/gy.k. minden ilyen cikkben a Manjaro-t hozzák ki arra a célra.
-
K0zm0
aktív tag
@CPT.Pirk
Előre is bocs, de ha szóba hozzátok a Manjarot, mindig ez az oldal jut eszembe: [link]
(Mondjuk most 56 napja nem b***tak el semmit rajta!)
Én még kezdőnek vallom magam, bár már jó néhány distro-t kiprobáltam, de én maradtam a Mint-nél Cinnamon felülettel. Egyszerűen azért mert ez áll kézre. De szerintem azt válaszd, amelyik tetszik és amelyikbe hajlandó vagy időt és energiát fektetni!
-
Remélem nálatok is bejön majd a Mint tartóssági szempontból...egyébként direkt csak a fenti példát említettem, mert a sok év során rengeteg embert kényszerítettem Linux Mint Cinnamon használatára.
Sokat eszik suspendben? No látod ez nekem sötét terület, mivel 99%-ban hálózatról használjuk a notikat. A HP Elitebookom 4 éve napi 12-16 órát lóg áramon és az akksija simán jól érzi magát...
ubyegon@Mint-20-3c-8570p:~$ inxi -Bxxx
Battery:
ID-1: BAT0 charge: 35.9 Wh (97.8%) condition: 36.7/36.7 Wh (100.0%)
volts: 12.4 min: 10.8 model: Hewlett-Packard Primary type: Li-ion
serial: 33254 2013/03/12 status: N/Aubyegon@Mint-20-3c-8570p:~$ upower -i `upower -e | grep 'BAT'`
native-path: BAT0
vendor: Hewlett-Packard
model: Primary
serial: 33254 2013/03/12
power supply: yes
updated: 2022. dec. 31., szombat, 09:14:10 CET (25 seconds ago)
has history: yes
has statistics: yes
battery
present: yes
rechargeable: yes
state: fully-charged
warning-level: none
energy: 35,856 Wh
energy-empty: 0 Wh
energy-full: 36,6984 Wh
energy-full-design: 36,6984 Wh
energy-rate: 0 W
voltage: 12,365 V
charge-cycles: N/A
percentage: 97%
capacity: 100%
technology: lithium-ion
icon-name: 'battery-full-charged-symbolic'ubyegon@Mint-20-3c-8570p:~$ upower -i /org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0
native-path: BAT0
vendor: Hewlett-Packard
model: Primary
serial: 33254 2013/03/12
power supply: yes
updated: 2022. dec. 31., szombat, 09:18:10 CET (106 seconds ago)
has history: yes
has statistics: yes
battery
present: yes
rechargeable: yes
state: fully-charged
warning-level: none
energy: 35,856 Wh
energy-empty: 0 Wh
energy-full: 36,6984 Wh
energy-full-design: 36,6984 Wh
energy-rate: 0 W
voltage: 12,365 V
charge-cycles: N/A
percentage: 97%
capacity: 100%
technology: lithium-ion
icon-name: 'battery-full-charged-symbolic'Azért raktam be pár terminal parancsot, hogy ezekkel nézegethesd az akksikat.
-
Melyikkel lesz kevesebb nyűgöm? Ugye szempont az is, hogy a feleségem is használja, ő meg az első hibánál pánik gombot fog nyomni.
Baráti család női és férfi tagja is általam beszerzett notebookon használ Linux Mint Cinnamont sok éve, az ember gépére még én raktam új Mint-et márciusban, amikor kinn voltam náluk a 18.03. volt még fenn, szóval nem mai telepítés. Kb a legelején volt pár kérdés, betűméret, etc. szintű, de egyébként kérdés nélkül használják mindketten évek óta. Alap média, böngészés.
Manjaro-t soha nem mernék külföldön élő barátok gépére tenni, saját 9 éves tapasztalataim legalábbis ezt dobták eddig. Egyébként bejön nekem a Manjaro, de minden gépemen trükközött eddig valamit.
Meg ugye rolling...
májkimiki
Neked is különös érzéked van előásni valami rettenet próbálkozós disztrót!
Amúgy dekoratív nagyon.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lassan 2 éve használom, ráadásul a testing ágon mert nem tudok várni
, de még össze nem omlott soha. Ráadásul 2 gépen is használom párhuzamosan.
Olyan viszont volt párszor, hogy rövidebb-hosszabb ideig nem tudtam frissíteni, mert lejárt az egyik-másik ssl tanúsítványuk. A rossz nyelvek szerint ez nem jelent jót...
Viszont most gondolkodok a váltáson, talán tiszta Arch-ra. Mivel a Manjaro az egy német cég terméke, így ők is beálltak abba a sorba, ami kivette a mesa-ból az X264 és X265 kodekeketet, így nekem AMD hardver mellett ezeknek megszűnt a hardveres gyorsítása. Agyrém, főleg mert annyi éven át ez senkit nem zavart, de most ez van...
*fájlrendszer ellenőrzés szerint minden rendben van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mindkettő egyformán könnyen kezelhető. De a Manjaro rolling volta miatt gyakrabban frissül (amit neked is követned kell) és ugyanakkor néha igényel felhasználói beavatkozást, amihez nem árt tudni angolul.
A Mintnél minden lassabban történik és régebbi csomagokkal, de cserébe ott nem lesz ilyen amit írtam. Viszont Mint-ből akkor már inkább a Cinnamon felületet javaslom, szerintem könnyebben kezelhető, barátságosabb dolog mint az xfce.
-
Ez gáz, pár hónapja olvastam ilyesmiről, de sajna kifejezetten notebook tipus specifikus a dolog, úgy rémlik. Kb a nem tudsz mit csinálni ill vársz újabb kernelre, etc,... megoldás merül fel ilyenkor.
Ilyen ötleteket lehet olvasni, mint itt is a Hibernate and suspend don't always work well: they make some computers malfunction or even enter a coma fejezetben
-
Mintha 80%-ban mutatná a Linux, nem tudom érthető-e...
Ööö...nem az. Bár Wint nem használok, de ha teljes méretben egy kép kisebbnek tűnik, az szerintem más felbontás eredménye lehet. Nem Linux miatt lehet ez, hanem a képnéző/szerkesztő programok beállításai miatt inkább. (mivel azt írtad, amit írtál, kénytelen vagyok elárulni, hogy Linux alatt is van több különböző képnéző/szerkesztő program, valamit biztosan használsz most is, de nézz meg másokat is és főleg a beállításokban nézz körül - ugyanaz a kép ugyanis ugyanakkora)
Ez kb a tizede a fellelhető picappoknak:
7 Best Linux Photo Management Software
Vannak csak viewer appok is:
-
Megvettem, mert nagyon jó cuccnak tűnik 1000000 év windows után.
Használd egészséggel!
Nam akarok galádkodni, de a szerintem teljesértékű free verzióval ismerkedhettél volna előtte egy ideig, de tény, hogy Win után felüdülés lesz. Nekem anno túlzottan Windowsos kinézetű akart lenni meg aztán Gnome 3 alapra nem egyszerű jó DE-t faragni, aztán meg nagyon Mac-es kinézete lett...de sokaknak meg ez jön be. Nekem az egyszerű klasszik Wines elrendezésű Cinnamon kevésbé feltűnő, inkább visszafogottabb, de bő 8 éve stabilan működik!
De írtad is, hogy neked a Mint Cinnamon nem jön be....
Belegondolni is rossz, hogy bő 8 éve még Winnel szívtam, szinte havonta reinstall, küszködés a virusok, malware-ekkel, online védelem terhelte ezerrel a gépet.....rémálom volt.
-
Rimuru
veterán
mert most ingyenes - inkabb ugy fogalmaznek hogy visszavonasig, Canonical launches free personal Ubuntu Pro subscriptions for up to five machines.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, Ubi vonalon PPA-k vannak. Arch vonalon AUR, vagy Manjaro esetében a disztró sajátja. Én eddig mindent megtaláltam magamnak a Manjaro saját közösségi tárolójában, de persze másnak más igényei vannak.
De mondok neked egy merészet, ha amúgy játszol is a gépen, akkor nézd meg a RegataOS-t, az OpenSuse alapú KDE-s disztró. Én is ki szeretném próbálni, csak még nem jutottam oda.
Petya XT: én igen, mert csak úgy lehetett friss mesa-t rakni Mintre.
-
5leteseN
senior tag
Nekem az MX-Linux, és az itt ajánlott Porteus is tetszett, mindkettő "szinte megduplázza" a géped teljesítményét egy W10/W11-hez képest, hasonló feladatú programnál .
...de: Szinte mindegyik Linux sokkal jobb (fajlagos) teljesítményre képes ugyanolyan "vason" a Windows-okhoz képest.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest