Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

Sziasztok!

Kéne egy gyors meg egy általánosabb segítség azoktól akik laptop/notebook használók. Egy Lenovo G-G580 laptopról van szó (rendszerinfó). Barátom gépe, ill. a felesége használja teljesen home userként, a HDD fejhibás, így most úgy oldom meg a problémáját, hogy a HDD helyére beraktam egy Adata 128 GB-os SSD-t, arra felraktam a Mint 18.1-et Cinnamonnal. Működik tökéletesen minden, de én desktopon szoktam huszárkodni a VGA driverekkel, bár azokat se nagyon ismerem, viszont itt az Intel és Nvidia párossal kapcsolatban lenne gyors kérdésem:

Graphics: Card-1: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
    bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:0116
    Card-2: NVIDIA GF117M [GeForce 610M/710M/810M/820M / GT 620M/625M/630M/720M]
    bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:1140
    Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) (CODE)FAILED: nouveau(/CODE)
    Resolution: 1366x768@60.00hz
    GLX Renderer: Mesa DRI Intel Sandybridge Mobile
    GLX Version: 3.0 Mesa 11.2.0 Direct Rendering: Yes

Van ez a FAILED: nouveau sor, ami miatt gondolom telepíteni kéne valami nyílt drivert még, szoktam olvasni ezekről itt a topikban, de most nem nagyon találom, amire szükségem van, prime a neve talán.

Szóval miket érdemes frissíteni rajta, amivel hibátlanul fut, arról fogalmam sincs, hogyan/mikor vált a két vga driver között, de érdemes felrakni az Ubuntu topik Összefoglalóban lévő PPA-s MESA drivert, azzal működik rendesen?

Ebben a leírásban írtakat próbáljam ki a prime driverrel kapcsolatban?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

A ráérős kérésem az lenne, hogy akinek van ilyen G580 laposa, ide a Melyik Linuxot Notebookra topikba írhatna teleíptési tapasztalatokat, valami ilyesmire gondolok!

Előre is köszi a segítségeteket! :R

Új hozzászólás Aktív témák