Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Kínában debütált Xiaomi Pad 8 és Pad 8 Pro is
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Nos, a következőkre jutottam:
- Leszedtem az összes fglrx-es dolgot a csomagkezelőből és újból felraktam őket. Kiderült, hogy 9500-nál újabb kártyákkal működik együtt, ezért etávolítottam őket a csomagkezelővel.
- Feltettem újra (immár a Mandrakes verzió nélkül) a netről letöltött ati drivert és láss csodát: működik!
Köszönöm szépen a segítséget.Elindítottam egy wines programot Linux alól Wine-vel (amivel eddig próbálkoztam), mostmár tökéletesen működik, akadás nélkül... úgyhogy játékokról nagyjából ennyit, de fogom még használni a 3D-t, ebben teljesen biztos vagyok.
...ha most elárulom a játék nevét, hülyének fogtok nézni...
Szóval, ezt a Win-re lefordított nagyszerű játékot... khm... SuperTux-nak hívják... igen, jól halljátok, SuperTux...persze, természetesen lefordították Linux alá is...
...de így érdekesebb volt
Tényleg csak a teszt miatt próbáltam, így már nyugodt vagyok és rögtön megnézem a csilI-vili Linux felületet is, csupán kíváncsiságból.Viszont most elgondolkoztam, hogy mi is a különbség az első probálkozásomhoz képest (a két fglrx összeakadása előtti próbálkozásnál), és azt hiszem, talán a kernel-forrás feltelepítése + gyári ati driver volt a kulcs. Remélem, jól rémlik, hogy mást nem tettem fel, ill. legalábbis a többit leszedtem utána.
A következő próbálkozásom a billentyűkiosztás átszabása lesz, szólok, ha elakadtam...
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget.
-------------------------
Még valamiben szeretném a segítségeteket kérni, ha lehet.
A routeremen egy Linux fut (Asus WL-500G).
Ez egy kissé butított rendszer, ún. BusyBox, vagy mi fut rajta.Anno eljátszottam a WShaper nevű traffic shaping (QOS) scripttel. Ezt crontabs-sal napszakonkénti különböző beállításokkal időzítem (mármint a script futását).
Majd családtag háromműszakos munkája miatt jelenleg 3-heti különböző crontab-beállítás létezik, amelyek automatikusan váltják egymást.
Egy dolog hiányzik még: esetleges újraindításkor automatikusan meghatározni, "melyik hét" van a 3-ból.Ehhez szükségem lenne a következőkre: date által meg tudom határozni, hányadik hét van. Kimenete egy string.
- Ezt szeretném számként kezelni.
- Az adott számnak moduloját venni
- Modulo eredménye alapján valamit végrehajtani.Ha ennek mikéntjét valaki el tudná mondani, megköszönném. Legfontosabb az lenne, hogyan tudok egy szöveges kimenetet számként kezelni, ill. második legfontosabb, hogy műveletet hogyan végezhetek (modulo), de az elsőnél alakadtam.
Kicsit több dolgot kell majd hozzá figyelembe vennem, de ha a fenti dolog megvan, a többit még hozzáveszem.
Előre is köszönöm és mégegyszer köszi a 3D segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3454, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest