Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
- Pánik a memóriapiacon
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Léghűtés topik
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Annyiban kérdés a formája, hogy amikor én ilyent csináltam Ubuntu alatt, akkor az VBox volt, valószínűleg a gyári 8GB-os mérettel. Ott amúgy se lett volna maradék. Node, nekem ezen a szón állt meg a szemem.
Maradék? Miből? Ezt ki dönti el? Az Ubuntu amúgy is felhasználóbarát telepítővel rendelkezik, és ehhez illő frissítési mechanizmusai vannak. Ha én dönthetnék, és tudnám, hogy: 1) Aki ezt választja, az nem a particionálás nagymestere, 2) A feltelepült rendszert lehet frissíteni, így nagyon telepítővel remélhetőleg sokáig nem találkozik, 3) a telepítő sem(!) törli a /home mappát, hacsak valaki nem kéri a formatot, ami ugyancsak nem része a Guided-automatikus folyamatnak.
A formatálgatás amúgy is rossz wines beidegződés, csak úgy mint a home usernek a kismillió partíció. A /boot is szimpla öngól Ubuntu alapon, a kernelek nem törlődnek maguktól, felgyülemlik, és mindig csak reklamál. Ma már én is csak akkor használom, ha ennek valamilyen haszna van.
Nálam az úgy tudom, az olyan, hogy biztos, visszakereshető oldalon olvastam, magam tapasztaltam. Persze, minél régebbi, annál kevésbé pontosan.
Ezzel nem akartam szembeállítani az én sejtésem, főleg, hogy abban sem voltam biztos, hogy melyik OS-ről van szó. Nekem az is új volt nem rég, hogy egyes disztrók (na nem az Ubi
) az SSD-t felismerve discard-ot tesznek az fstabba.Neked is adtam lehetőséget utána olvasni, ha nem lennél benne biztos, és magamnak is adtam lehetőséget tanulni, ha a sejtéseim nem tükrözik a valóságot. Semmi rosszat nem tettem.

Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagyon jól néz ki a Nothing Phone (3a) limitált kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS routerek
- Bittorrent topik
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÚJ ASTRO A50 5th Gen LIGHTSPEED WIRELESS HEADSET + BASE STATION fejhallgató
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4060 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Ezzel nem akartam szembeállítani az én sejtésem, főleg, hogy abban sem voltam biztos, hogy melyik OS-ről van szó. Nekem az is új volt nem rég, hogy egyes disztrók (na nem az Ubi
) az SSD-t felismerve discard-ot tesznek az fstabba.
CPT.Pirk