Hirdetés
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Egy kiegészítővel headsetté alakítható egy sor Sennheiser fejhallgató
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
TAKÍÍ
tag
válasz
ubyegon2 #30705 üzenetére
Na gufw telepítettmem a paranccsal, de sehol se találtam a menüben, így terminálból indítottam el. Elindult bekapcsoltam és elvileg működik.
A hang probllémát probáltam megoldani: szoftverkezelőben kerestem alkalmazásokat: sound mixer, volume control címen, de nem nagyon találtam. Végül feltettem a Gnome alsa mixert, ami rengeteg mindent lehet állítani, csak pont ezt nem.
Teljesítmény: Igen ez igazándiból két kérdés volt: Egyrészt akkor nem lassul, ha van a 180 GB vinyón 100 GB adat. (OKé, nem terheli ámen.)
A másik része pedig az volt: hogy a FULL HD felbontás mennyire terhelné le a videokártyámat? Fontos itt nem a film nézésre gondolok, hanem hogy ekkora felbontástól lassulna-e a gép?
Itt én úgy kalkulálom 1280x1024 vs 1920x1080. Azaz ki kell rajzolnia ilyenkor kb. 40% több pixelt? Ez mennyire terhelné le a videokarit vagy mennyire lassítaná a gépet?
A videokártyám: ATI 9600 pro 128MB Vram és ez pedig cinnamon, ami elvielg grafikus igényes.
Az előző oldalakon is felfigyeltem a következő jelenségre: kártya túl régi fos Ati 9200 SE 64MB Ram vagy valami x700 és telepítés után fekete képernyő. Vagy elindul de túl sok fagyás és újraindulás. Ezután a megoldás az volt, hogy váltson az illető Mate re vagy Xface- re, mert a cinnamon túl sok lesz az adott videokarinak.
A lényeg, hogy akarunk venni lehet egy FULL HD monitort és valszeg ezzel a Linux géppel használnánk. Faterom fél attól, hogy nem a videokártya: "kevés lesz/vékony jég, szűk keresztmetszet stb. és bevallom nekem sincs fogalamam a dologról. Régen eszembe nem jutott volna Xp alaltt ehhez a sz@rhoz monitort venni, de most a Linux gyors és őszintén szólva fogalmam sincs. Viszont annak nem örülnénk, ha lassulna vagy fekete képernyő fogadna, amikor újonnan rákötjük.....
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- iPhone topik
- Formula-1
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3268, 100% Akkumulátor
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest