Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dr_strange

    senior tag

    válasz bszl #1767 üzenetére

    Szia!

    1. Mindenki azt fogja ajánlani, ami a szívének kedves. Én azt mondanám, hogy a vezető bináris disztribúciók közül (RedHat, Mandriva, Opensuse, Ubuntu) gyakorlatilag mindegyik ajánlható kezdőknek is, mert széles felhasználói bázissal rendelkeznek, sok program elérhető rájuk stb. A szokásos válasz az, hogy ha van jó ismerősöd, aki használja valamelyiket, és szívesen segít, akkor válaszd azt, ha nem, válasz ízlésed szerint. A legtöbb linuxos amúgy is kipróbál jó néhány terjesztést, mire megállapodik egynél, hiszen mindegyiknek megvan a maga előnye és hibája egyaránt, kinek ez jön be, kinek az.
    2. RedHat és Mandriva hivatalos oldalról nem tudok; de a nagy linuxos portáloknak vannak RedHat és Mandriva-specifikus fórumaik (hup.hu, linuxforum.hu, és biztos van más is, meg persze itt a PH!-n is)
    3. A legtöbb terjesztés ingyenes és letölthető, másolható sb. A nagy terjesztéseknek (Novell/Suse, RedHat stb.) vannak vállalati felhasználók számára készített, meg boltban árult dobozos változataik is, ezek fizetősek, de itt is elsősorban a terméktámogatást és a dokumentációt fizeted meg.

    4. Letöltésre millió hely van, rövid googlizással bizonyára találsz majd néhányat.

    JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk

Új hozzászólás Aktív témák