-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
először is mekkora a rászánt vinyó, illetve mennyi helyet tudsz a 2 rendszernek áldozni. nomeg mennyi memóriád van.
egy kis számolnivaló: ha 1 gb-nál kevesebb memóriád van, akkor a fizikai mem 2x-esét érdemes swap-nek adni. ha 1 gb, vagy több, akkor max. 1 gb-ot. nézd meg, hogy mennyit akarsz hagyni a winnek, aztán a fennmaradó részt oszd ketté testvériesen a 2 rendszer között. 4-6gb-on már kényelmesen elférnek.
a pm-et boot managerként nem ismerem.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
dr_strange #1496 üzenetére
no, akkor picit részletezzük tomikának:
partícionálás: 1 partíció a winnek
1-1 a 2 linuxnak
1 a swap-nek, egyszerre úgyis csak egy fog menni.
tetszőleges sorrendben felteszed a 2 disztribet, a boot managert (ami nagy valószínűség szerint a grub lesz) az mbr-be telepíted. szerintem automatice meg fogja találni a másik linuxot meg a win-t is. -
ngabor2
nagyúr
válasz
cortez25 #1494 üzenetére
ha adsz egy lspci kimenetet, akkor könnyebb segíteni. mivel nekem nf3 van, ezért tippre forcedeth-et, vagy nvnet-et mondanék. nálam asszem az elsővel megy a net (vagy sk98lin-nel, de az a gigabites), a második naz nv saját drivere. nem találtam eddig okot rá, hogy feltegyem, a kernelben levő is rendesen megy.
-
dr_strange
senior tag
megfelelően felparticionálod a merevlemezt, feltelepíted az egyik disztribúciót, beállítod a bootmanagerét, hogy induláskor választhass a windows és a linux között (a botmanager bekerül a primer merevlemez master boot recordjába), utána felteszed a másik disztribet is, létrehozol egy bejegyzést a bootmanager menüjében, és mennie kell.
-
tomika
aktív tag
Szeretném végre kipróbálni a Linuxot. A SUSE 10.0-át és az UHU 1.2-őt néztem ki magamnak.
Hogy lehet azt megoldani, hogy fel tudjam mindkettőt rakni a jelenlegi XP mellé? Azt szeretném, hogy a gép indítása után kiválaszthatnám a 3 lehetőségből, hogy melyik induljon el.
[Szerkesztve] -
cortez25
senior tag
na szóval, alaplapra integrált hálókarim van....nf4-es...alaplapi drivert futtattam...akkor milyen hálókarit választok a listából?
9.1-suse.... -
ngabor2
nagyúr
no, egy kezdő kérdés tőlem... valamire eddig nem sikerült rájönnöm.
felpakolom az lm-sensors csomagot. sensor-detect, végigmegy, megtalál mindent, beírja a megfelelő konfigfile-okba a betöltendő modulokat.
utána kézzel betöltögetem én is, nyomok egy sensors -s-t, majd
sensors
No sensors detected
restart, és utána már mindent kiír rendesen. mit hagyok ki, ami rebootkor lefut? egy pár linuxot telepítettem, de ebbe a problémába mindig beleütköztem. -
cortez25
senior tag
Sziasztok, 9,1-es suse-m van és szeretnék routeren keresztül netet csiholni rá. Milyen irányba haladjak?
-
emitter
őstag
nagy bajban vagyok, valami miatt nem megy egy progi, aminek pedig kéne mennie...
a saját wav-játszó progimról van szó, egy másik srácnál megy rendesen, elvileg ugyanazok a libek vannak fenn nála, mint nálam, és nekem mégsem műxik...
itt a bináris [L]emitter.uw.hu/wav_s[/L] vagy a forrás: [L]emitter.uw.hu/wav_s.c[/L]
így fordítottam (ahogy a forrás végén is le van írva)
gcc -O2 -o music_from_stream music_from_stream.c -Wall -lSDL -lSDL_mixer -L/usr/local/lib -I /usr/include/SDL -DDEBUG
erre mi fogad:
emitter@LAPTOP:~$ wav_s train.wav
open /dev/sequencer: No such file or directory
SDL_RWFromMem() OK
Mix_LoadMUS_RW() NO
LoadMusic() OK
Mix_PlayMusic() OK
Mix_PlayingMusic() OK
emitter@LAPTOP:~$
(itt tárgyaltuk ki a részleteket... nem sok sikerrel [link])
örülnék, ha valaki ki tudná próbálni, és ha megy neki, talán közelebb kerülnék a megoldáshoz... -
dr_ace
aktív tag
ASUS A6U-5040 notebook-ra tettem ubuntut ([link]), de nem ismerte fel a beépített wlan kártyát (ami szintén asus gyártmány). tud vki segíteni?
-
ALI_G
veterán
bash: ./ize.sh: bad interpreter: No such file or directory
ez az üzenet mit jelent? mit rontottam el a shell scriptemben?
[Szerkesztve]
post után rá is jöttem, hogy mivel win alatt írtam, ezért a fájl vége nem unix-os. Gyors átkonvertáltam és már műxik.
[Szerkesztve] -
TrollBalint
addikt
javaslom a gaim 2.0beta3-at
ugyanazok az msn ikonok vannak benne, és kezeli még az animált képeket is, amiket küldenek, bár nem méretezi át, hanem eredeti méretbe rakja ki, ami néha kicsit zavaró. Én win alatt használom, de ha sikerült netet varázsolni linux alá, akkor ott is ezt fogom -
TrollBalint
addikt
elvileg én a 64bites verzitó töltöttem le, de megkérdezte, hogy telepítse - e a 32bites kompatiblis akármit (nem tudtam elolvasni, mert a telepítő képernyő szét van esve... szóközök nincsenek, egymásra ir mindent, és amig nem nyomok gombot, nem látszik, hogy mik a választási lehetőségek...)
Én úgy gondoltam, hogy ez kellene fog a 32bites programokhoz és csak nem fog bezavarni, egyébként ez a jelenség, ha a nemet választom is... -
-
dr_ace
aktív tag
kösz, ezt használtam már, tényleg okos kis progi. esetleg olyanról nem tudtok ami a 'személyes üzenet'-eket is kezeli? (ez asszem a 7-es verziótól felfele van benne az msn-ben)
más variáció: valaki próbálta már win emulátor alól futtatni az eredeti wines msnt? megoszthatná a tapasztalatait. vagy az túl bonyolult ahhoz hogy legyen értelme? -
dr_ace
aktív tag
válasz
zLegolas #1472 üzenetére
okés akkor mondom:
böngészés (ha egy mód van rá akkor opera), mp3, filmnézés, office, IM
az IM-el kapcsolatban is akkor kérdeznék: tudom hogy többféle program is van linux alá amivel msn messenger-t tudok használni, nekem olyanra lenne szükségem ami: tudja naplózni a beszélgetéseket; ugyanazokat az szmájlikat használja mint az eredeti msn. tud valaki ilyenről? -
Sipi
addikt
válasz
TrollBalint #1469 üzenetére
Ez számomra azt mondja, hogy telepítettél egy normál, valószínűleg 32 bitesre tervezett nVidia drivert. Abban a lépésben azonban, amikor a rendszer frissíteni akart pár dolgot (nem a driver!), már a lib64-ben keresgélte a GL könyvtárat. Ez pedig 64 bites rendszereken létezik.
Lehet, hogy (amennyiben 64 bites processzorod van) rossz driver-verziót telepítettél.
Sipi -
dr_ace
aktív tag
üdv! fogalmatlan vagyok linux-téren szóval sorry ha hülye kérdés.
van különbség gyorsaságban és boot-időben az egyes linux disztrók között? ha egy hamar beboot-oló és gyors rendszert szeretnék akkor melyiket ajánlanátok? -
zLegolas
őstag
válasz
TrollBalint #1469 üzenetére
ERROR: Installation has failed. Please see the file
'/var/log/nvidia-installer.log' for details. You may find suggestions
on fixing installation problems in the README available on the Linux
driver download page at www.nvidia.com.
Ebben mit ír? -
TrollBalint
addikt
Szerettem volna felrakni nvidia drivert a kártyámhoz. Több driverrel is próbálkoztam mindegyinél ugyanaz a hiba fogadott. Bemásoltam a log file végét, és neten nem találtam ilysen hibára segitséget
Valakinek van valami ötlete? (most konkrétan a legújabb drivert szerettem volna felrakni, 2.6.16-os kernelem van)
-> The installer has encountered the following error during installation: 'Cann
ot create symlink /usr/lib/libGL.so.1 (File exists)'. Continue anyway? (''no
'' will abort)? (Answer: Yes)
ot create symlink /usr/lib/libGL.so (File exists)'. Continue anyway? (''no''
will abort)? (Answer: Yes)
ot create symlink /usr/lib/libGLcore.so.1 (File exists)'. Continue anyway?
(''no'' will abort)? (Answer: Yes)
ot create symlink /usr/lib/libnvidia-tls.so.1 (File exists)'. Continue anyw
ay? (''no'' will abort)? (Answer: Yes)
executing: '/sbin/ldconfig'...
executing: '/sbin/depmod -aq'...
-> done.
-> Driver file installation is complete.
-> Running post-install sanity check:
-> done.
-> Post-install sanity check passed.
-> Shared memory test passed.
-> Running runtime sanity check:
WARNING: Unable to perform the runtime configuration check for library
'libGL.so.1' ('/usr/lib/libGL.so.1.0.8756'); assuming successful
installation.
ERROR: The runtime configuration check failed for library 'libGL.so.1.0.8756'
(expected: '/usr/lib64/libGL.so.1', found: (not found)). The most
likely reason for this is that the library was installed to the wrong
location or that your system's dynamic loader configuration needs to be
updated. Please check the OpenGL library installation prefix and/or the
dynamic loader configuration.
-> done.
-> Runtime sanity check failed.
ERROR: Installation has failed. Please see the file
'/var/log/nvidia-installer.log' for details. You may find suggestions
on fixing installation problems in the README available on the Linux
driver download page at www.nvidia.com. -
emitter
őstag
válasz
Jester01 #1465 üzenetére
miért mutatja dpkg ezt, ha előtte apt-get removoltam a libsmpeg-dev-t?
emitter@LAPTOP:~/BME_nemet/Prog2/Nagyhazi$ dpkg -p libsmpeg-dev
Package: libsmpeg-dev
Priority: optional
Section: libdevel
Installed-Size: 432
Maintainer: Joe Drew <drew@debian.org>
Architecture: i386
Source: smpeg
Version: 0.4.5+cvs20030824-1.3
Depends: libsmpeg0c2 (= 0.4.5+cvs20030824-1.3), libsdl1.2-dev (>= 1.2.2-3.3)
Size: 112804
...
Egyébként megcsináltam kézzel a make uninstallt, és sok helyről le is szedte a cuccait, de pl. a /usr/lib-ben maradt pár .so fájlt, ezek nem zavarhatnak be egy későbbi installkor? -
Jester01
veterán
válasz
emitter #1463 üzenetére
Amit kézzel tettél fel, azt bizony nem fogod leszedni a csomagkezelővel.
Próbáld meg a make uninstall parancsot a lib forrásában kiadni.
Ha ezt nem csinálták meg, akkor kénytelen leszel kézzel takarítani.
Az 1 nem frissített csomag üzenetnek ehhez nincs köze.
MOD: Dehogynem, ott a verzió. Ez pl. a 0.4-es:
libsmpeg0c2: /usr/lib/libsmpeg-0.4.so.0
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
-
emitter
őstag
válasz
Jester01 #1462 üzenetére
köszi, és amit én kézzel forgattam libet, azt hogyan szedem le? mert a dpkg nem szedi le azt, illetve így csináltam:
sudo apt-get remove libsdl-mixer1.2-dev
azt írta, h 1 csomag lesz eltávolítva és 1 _nem_ lesz frissítve
megnéztem, és tényleg fenthagyott egy csomó headert, *.so fájlt, stb -
emitter
őstag
hali emberek! hogyan tudom megnézni, hogy egy adott lib fenn van-e a gépemen, ha igen, milyen verziójú, illetve hogyan tom leszedni?
köszi -
zLegolas
őstag
válasz
sanyixXx #1456 üzenetére
A rendszertöltő
A Linux békésen megfér más operációs rendszerrel egy merevlemezen, legyen az akár egy másik Linux, Windows, DOS, stb. Ilyen multiboot rendszerindítást lehetővé tevő programok Windows-ra is léteznek. A számítógép indításakor egy menü jelenik meg, ebből választható ki a használni kívánt operációs rendszer. Linux-on sokáig a Lilo volt a legismertebb ilyen alkalmazás, amely mára jobbára átadta a helyét a szélesebb lehetőségeket kínáló Grub számára.
Ezen jegyzet keretében nem kívánom a merevlemezek felépítését, működését, felosztását részletesen tárgyalni. Elég annyit tudnunk, hogy egy merevlemez felosztható több logikai részre -úgynevezett partícióra-, amelyek mindegyikén más-más fájlstruktúrát, vagy akár operációs rendszert van lehetőségünk elhelyezni. A mellékelt ábrán egy három partícióra osztott merevlemez vázlata látható.
Minden merevlemez tartalmaz egy Master Boot Record-nak nevezett, 512 byte méretű adatterületet. Az ezen a területen lévő bejegyzések hivatottak indítani a merevlemezre telepített operációs rendszert. Ez a fél kilobájtnyi terület magától értetődően nem elegendő komolyabb programok tárolására, egy több operációs rendszer indítását lehetővé tevő, úgynevezett bootloader program ennél nagyobb helyet igényel. Ezt a problémát úgy oldották meg, hogy a MBR-ban csupán egy utalás található, amely megmutatja a tényleges rendszertöltő program helyét, így az gyakorlatilag bármekkora méretű lehet.
Szal úgy állítasz be mindent, ahogy úri kedved kívánja. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
TrollBalint #1455 üzenetére
[link]
A következőképp kell berakni:
kitömöríted egy mappába, majd tc-ben:
Beállítások / Általános beállítások, azon belül Működés, majd ott jobb oldal alul FS-beépülők gomb, és ott az .xwf fájlt hozzáadni (output mappában van).
Ezután a hálózatoknál található meg, Linux-drives néven -
sanyixXx
senior tag
válasz
TrollBalint #1454 üzenetére
okés
még annyi, hogy ha fent van mindkét op rendszer, akkor bootkor a gép majd maga ajánlja fel a választást a kettő között vagy nekem kell valahogy beállítani
jobb lenne ha maga ajánlaná fel -
-
sanyixXx
senior tag
-
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
sanyixXx #1449 üzenetére
Windows nem fogja látni, totalcommanderhez van egy plugin amivel igen. Partícionálás Partition Magic-el tökéletesen menni fog visszafele.
Driverek, szoftverek:
WIndowsosok nem jók, driverek 99%-a bennt van alapból a linuxban, szoftverek már kicsit nehezebb kérdés, de egy disztrib elég sok mindent felpakol alapból, szóval az elindulás miatt nem kell aggódnod -
sanyixXx
senior tag
ha leválasztok egy partíciót a linuxnak, akkor az windows alól hogy fog kinézni? látja majd egyáltalán? ha monnyuk rájövök, hogy nem kell nekem a linux, akkor vissza tudom windózosra formázni az egész vinyót?
barátom járt úgy, hogy linux után nem tudták visszacsinálni a particionálást -
sanyixXx
senior tag
hi
szeretnék elkezdeni ismerkedni a linuxszal
igazából netezgetnék, szöveget szerkesztenék, dc-zgetnék, esetleg photoshoppolnék, meg filmeznék, zenét hallgatnék és képeket nézegetnék rajta (kb. ennyi)
eccerű home felhasználói progik, egyszerű home felhasználói szinten
pár kérdés akkor:
1. milyen klienssel érdemes elszórakozni tök kezdőként?
2. hol tudok hozzáférni ilyenekhez?
3. kellenek-e majd új driverek, szoftverek vagy a windowsosok is jók? -
emitter
őstag
miért nem tudom indítani ezt az sh-fájlt?
emitter@LAPTOP:~/Letoltesek/SDL_mixer-1.2.5$ sh install-sh
install: no input file specified
??? ha átnevezem .sh kiterjesztésűre, akkor is ugyanezt dobja
persze lehet, h vmit rosszul csinálok, ez a cucc ugyanis egy SDL-lib, ezt kén etelepítenem. Vagy nem az install-sh-t kell indítanom? -
ragazzo
őstag
Itt már sokan késremenő vitákat folytattak a gnome és a kde felület közötti különbségek ecsetelésében.Természetesen a kde sokban különbözik a gnome-tól, de mindkét ablakkezelő elég jó.A kde sokkal színesebb és csili-vilibb, míg a gnome letisztultabb.Itt [link] találsz hozzá cuccot a szépítgetéshez.
[Szerkesztve] -
svili
tag
válasz
ragazzo #1433 üzenetére
Most a SuSe LiveEval-ban KDE grafikus felületem van - sokban különbözik tőle a Gnome?
Persze az ubuntuból is van KDE-s..
Ja még egy kérdés: egy nyomtatóportra csatlakoztatott Agfa szkennerem van, ezt is felismeri az ''afrikai'' linux? Sajnos a SuSe csak az usb-s vagy scsi szkennert ''szereti''..
(Nem akarodzik újratelepíteni a WIndows-t - ha már belekóstoltam a linuxba és viszonylag könnyen ment az ''ismerkedés'' - nem fordultam sarkon az első randevú után...)
-
-
svili
tag
válasz
ngabor2 #1428 üzenetére
Igen, valójában 1,5 Gb, sikerült elgépelni...
Köszönöm a tippet - az Ubunturól már olvastam a weboldalán, remélem ez is olyan fitten felismeri a hardverelemeket mint a SuSe.
Persze ideje lenne egy normális méretű winchestert beszerezni, akkor semmi gond nem lenne - de most ennyivel kell gazdálkodnom...
Nem feltétlenül ragaszkodnék az OOo-hoz, gondolom az Ubuntu-ban is van valamilyen Word-höz hasonló szövegszerkesztő, az Acrobat Reader meg biztosan szériatartozék. -
ngabor2
nagyúr
/etc/init.d/boot.misc van? ha nincs, akkor csinálj, és csinálj rá egy linket a /etc/rc2.d-be, S99zboot néven. a z csak azért van benne, hogy biztos utolsóként fusson le. ha az /etc/inittab-ban az alapértelmezett futási szint a 3 lenne, akkor értelemszerűen az /etc/rc3.d kt-ba csináld a linket. vagy mindkettőbe, az a legegyszerűbb.
-
ngabor2
nagyúr
gondolom az a 1.5mb inkább 1.5gb...
ezesetben is nehezen fog felmenni rá. hacsak nem valami kizáró ok van, inkább egy ubuntut dobj fel, az nagyobb valószínűséggel felmegy. különösen, ha csak a gnome-ot teszed fel, és utána okosan válogatsz a programok között. az OOo magában vagy 150mb, úgyhogy az fogja a legtöbbet elfoglalni. -
svili
tag
Hi,
Pár napja használom a SuSe 8.0 LiveEval változatát, ami egy ''öszvér'' dolog, mert részben feltelepedett a winchesterre, de a CD is szükséges a futtatásához, sőt erről indul el.
Sajnos webböngészőből csak a Konqueror áll a rendelkezésre, de ez sajnos gyakran lefagy - azt hittem, hogy ez csak a windowsos progik tulajdonsága...
Persze érdemes lenne a ''rendes'' SuSe disztrót telepíteni - ha már a Live változat minden hardvert élből felismert, kivéve a nyomtatóportra kötött Agfa szkennert, de biztosan erre is van gyógyír..
Egy láma kérdés: valamelyik SuSe felmegy 1,5 Mb-os vinyóra? persze grafikus felülettel és a gyakran használt progikkal (böngésző, OOo, Gimp, Acrobat Reader) -
viny
tag
Viszont még 1 kis probléma:
Írtam egy script-et, és azt szeretném h minden indításnál lefusson. Vki tudja h UHU-ban hová kellene ezt bemásolnom / melyik fájlba kéne beírnom h ok legyen???
Mod:
Ja! Az /etc/init.d/common kilőve. Sajna az túl korán fut le a boot során, még a nekem szükséges modulok inícializálása előtt...
[Szerkesztve] -
viny
tag
válasz
dr_strange #1422 üzenetére
Köszi a tippet
, már találtam is egy jókis csomagot (Eclipse)!
-
viny
tag
Sziasztok!
Vki tudna nekem UHU alatt ajánlani egy jó JAVA grafikus fejlesztői környezetet (olyasmit, mint pl az anjuta, csak nem C/C++ra hanem JAVAra)? Létezik 1általán ilyen?
Sorry ha túl láma kérdés, de elég sügér vok a Linux-hoz...
És thx a segítségért előre is! -
Sipi
addikt
válasz
dr_strange #1418 üzenetére
Még egy: wine-nal futtatni.
Úgy emlékszem, az Office2000 elfut wine-nal.
Sipi -
Sipi
addikt
-
country
csendes tag
sziasztok
most a következőt produkálja /vagy én inkább/ a gedit parancsot nem ismeri a terminálban. ott került elő a dolog hogy a kolegához hasonlóan próbáltam láthatóvá tenni az ntfs partíciómat és miközben az ubuntus oldal tanácsait próbálgattam ezzel kellett szembesüljek. megtalálom a hda1partíciót de egy jó nagy lakat van rajta mintha nem lenne hozzá jogosultságom. -
b@ndi
tag
Sziasztok!
Már régen gondolkodom azon, hogy lecserélem a kicsi puhát a laptopon, mert nem használok semmilyen windows-hoz kötött alkalmazást (directX vagy .net).
Ami visszatart, hogy excell-ben elég gyakran kell visual basic kódokat írnom, és úgy hallottam, hogy ez open officeban illetve linux alatt ez nem megoldott. Tudtok erről valamit? (eloszlatni vagy megerősíteni a kételyt?) -
ngabor2
nagyúr
válasz
dr_strange #1411 üzenetére
kösz, majd leszedem, kipróbálom. mert (mindennemű programozási ismeret nélkül) nekem úgy tűnik, nagyon egyszerű és egyértelmű a használata, tehát egy normális frontendet nem nagy munka megírni hozzá annak, aki ért valamelyik grafikát jól kezelő programnyelvhez.
-
zLegolas
őstag
Valszeg nagyon felesleges volt a frissítés, a Voodoo karik az egyik alapból legjobban támogatott cuccok Linux alatt, szal simán mennek driverezdetés nélkül is. Szerintem menj be az /etc könyvtárba, ott találsz egy pár XF86 -tal kezdődő fájlt - ezekről legelébb is csinálj egy biztonsági mentést (+ tedd hozzá az fstab fájlt is!)
Ezután nézz körül és keress XF86config fájlokat. A sima XF86config az éles, a többi másolat (ha van ilyen). Ha találtál, akkor ezet a másolatot nevezd át XF86config-ra.
Ha szerencséd van, akkor ezzel visszaállítottad a frissítés előtti állapotot.
Ha így nem megy, akkor lehet, hogy komolyabb bűvészkedésre lesz szükség.
Így hirtelen ez jutott az eszembe.
Ja, nem mondtam, de a 3D-t nem ártana ha ellenőriznéd előtte, lehet, hogy nincs is semmi bajod, csak a game esik hasra a változtatások miatt. Esetleg game leszed + game visszarak...
[Szerkesztve] -
LuiT
aktív tag
Összeraktam a minap egy kis gépet amiben egy Voodoo 3 3000 PCI-s vga van és feltelepítettem a Suse 10.0-t.
Megpróbáltam frissiteni a vga driverét, ami látszólag sikerült is, de úgy tűnik mégsem, mert amint elindítom a GL-117 nevű alap játékot kidobja hogy nincs 3D támogatás vagy nincs beállítva a vga.
Eléggé láma vagyok még ehhez a Linuxhoz.
Jó volna, ha valaki felhomályosítana hogyan telepítsek valamit és egyáltalán hol kell beállítani a vga-t. -
Sipi
addikt
válasz
zLegolas #1395 üzenetére
A Canonok jó része nem ismeri az USB Mass Storage-t. Nem a Linux nem tudja kezelni, hanem nem is lehet. PTP-vel kommunikálnak az újabbak, a régebbiek pedig spéci Canon protokollal.
Az más kérdés, hogy pl. megfelelően beállított KDE a bedugott USB-s eszközt a kernel jelzése, majd a dbus-hal ''okítása'' után a libgphoto2-vel kezdi kezelni, kvázi háttértárként ''emulálja'' a Konquerorban.
Sipi -
zLegolas
őstag
válasz
ragazzo #1403 üzenetére
Bocs, nem emléxem. Tán a www.linuxforum.hu volt a lelőhely, szal csak feljegyeztem az infót, hátha jó valamire. Mint említém vala, én nem foglalkozom fájlcsereberélősdivel, ergo tapasztalatom sincs.
Szerintem keress screenshot-okat pl. a honlapján, hátha nem is érdemes vele foglalkozni. -
ngabor2
nagyúr
kipróbáltam a gphoto2-t. azt hittem, van hozzá graf frontend. lényegében működik, csak kissé macerás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest