Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz tibbike01 #21499 üzenetére
Az ablakhoz 12/24V-tal állnék ki és a tápegységeket, vezérlőt tenném el valahova. Nálam is a konyhai, előszobai ledek tápjai a kamrában vannak és az adott helyiségben sima fali kapcsolóval kapcsolom a 230V ágat.
A hálószobai, nappali hangulatfény dettó.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
tibbike01
őstag
válasz macilaci78 #21498 üzenetére
Ezt hogy érted?
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Éjszaka remek álmom volt.
Szóval nyáron készül el az új lakásunk, 4 ablak van, mind a 4 helyen elektromos redőny kiállás van. Arra gondoltam, hogy megcsapolnám a 220v kiállást és minden ablakhoz a karnissal párhuzamosan tennék fel led szalagot. Tehát ott fent lenne a trafó, a vezérlő és a szalag. Mind a 4 helyen külön szeretném szabályozni a ledeket. Olyan megoldást keresek, ami RF alapú, de nem érintő felületes távírányító, hanem nyomógombos, plusz mindemellett, ha menne wifin keresztül is a szabályzás az király lenne. Túl nagyot álmodtam vagy megvalósítható?Merre nézelődjek? Nem vagyok teljesen kezdő a témában, annó aliexspressről rendeltem pár szettet, azokat egész ügyesen összekötöttem. RGB+WW szalagot preferálom.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz bteebi #21490 üzenetére
Hogy tervezed? A mennyezet síkjában lenne a szalag, vagy alatta akár szigetként?
Azért a 160*160 cm nem olyan nagy. Ha egy mód van rá, én kényelmesen, asztalon szerelném, mint létrán egyensúlyozva fej fölött.
Ha forrasztod, bármelyik kötésnél adhatsz neki tápot. Én volt, hogy egy 225 centis szalagot a 65. centinél tápláltam meg.Ha egy táblán rakod össze és azt rögzíted, mint egy panelt, akkor a tábla hátoldalán viheted a vezetékeket, elfér a kötés, táp, vezérlő is.
Arra figyelj, hogy a szalag vágási egységei szerint alakuljanak a csiga szakaszok hosszai. Borítékolható, hogy nem 40 centis rasztert fog kiadni.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
-
bteebi
veterán
válasz ViZion #21488 üzenetére
Habár habár... egy ilyet még talán össze tudnék úgy hajtogatni, hogy ne (nagyon) legyen hézag a szalagokban:
Hja, még egy kérdés az általad linkelt toldóhoz. Az 90°-ban megtörhető? Mert a képen úgy néz ki, de nem írják sehol. A kategóriájában se találtam sehol olyat, amire eleve azt írták volna, hogy "hajlítható". Csak olyat, ami eleve derékszögű, de az meg elég nagy.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
ViZion
félisten
válasz bteebi #21490 üzenetére
60 led/m, csoda lenne, ha minden sarokra jutna led. De igen, a szalagot is lehet ésszel hajtogatni, van yt videó is, hogy kell 90 fok, vagy akármi. Angolul kell keresni, pl. led strip bend [link] Az anro oldalon láthatóknál jóval több kötőelem van, de mintának ezt találtam hirtelen.
Több betápra vagy vezetéket is viszel a profilban, vagy vhol megfúrod és a plafonban viszed.Proton: van betápra is, anronál is van.
st6969: lehet profillal is, de a faltól függ, h mi és mennyi ideig marad fent. Profil felfúrva a legbiztosabb. Vagy vannak klipszek, ahhoz nem kell profil elvileg, de az is fúrós.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
PROTRON
addikt
válasz ViZion #21488 üzenetére
A hagyományosabb csatlakozót, amit a videoban is mutattak azt én is kockázatosnak tartom ha nem nálam van, az enyémet fél évente meg kell szeretgetni, másnál nem használnám.
De ez a fajta amit linkeltél tettszik.
Betáp kábelhez is van ilyen lehetőség hogy ne kelljen ráforrasztani?Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
bteebi
veterán
válasz macilaci78 #21485 üzenetére
Az (nekem) nem szempont, hogy neki mi kényelmes, de neki az. Úri picsa minden kivitelező (ez épp tényleg), forrasztással szerintem kb. el se vállalná (ezért fogom valószínűleg azt magamnak csinálni... valahogy). Egyenes toldás amúgy oké lehetne, de amilyen derékszögű toldókat láttam... na azok elég nagyok (talán vagy 1,5×1,5 cm, pont a sarokban nem lenne egy darab LED se). Vagy valahogy rá lehet tolni a szalagot a toldásra, kb. "aláhajtva", hogy ne látszódjon a toldás?
#21486: Van forrasztásmentes csati, csak amilyet én láttam, az baromi nagy/hosszú. A profil amúgy talán 10-12 mm széles.
Hogy tudnám amúgy a csigamenetes szalagot 2 pontból megtáplálni? Más szobákban lehetne, mert van körbe padka, ahova el lehet rejteni (itt is van gipszkarton álmennyezet, de egyelőre csak a sarkához van kivezetve az áram, onnan nem tudom, hogyan lehetne tovább vinni; lehet, hogy ahhoz már bontani kellene). De amúgy ha van bármilyen 24 V-os alternatíva, az (nekem) talán jobb lenne. Én sajnos nem találtam.
#21488: Amúgy pont tök jól látszik az általad is linkelt toldónál, hogy milyen nagy hézag keletkezik. Ezt szeretném elkerülni a sarkaknál. Mert akkor kb. értelme se lenne a sarkaknak.
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Lányom szeretne led szalagot a szobájába. A fal és a mennyezet találkozásánál van holker díszléc, szóval vagy közvetlenül az alá a falra, vagy az mellé a mennyezetre. Olyat szeretne, amin látszanak a ledek, tehát nem egybefüggő csík. Kb. mint a képen (csak vízszintesen akar, függőlegesen nem):
Kérdés: ez így ránézésre milyen lehet, 60led/m? A másik: hogyan rakjam én ezt fel? Egy alu profilt átlátszó búrával ragasszak fel a díszléc és a fal találkozásához (fúrást jó lenne elkerülni)? Vagy hogy?
Köszi -
ViZion
félisten
válasz macilaci78 #21487 üzenetére
...ööö, ezt erre találták ki. A ledszalag szélességéhez veszed.
[link] nem linkelgetek, de van 2-5 eres, 90 fok vezetékes, vezetékmentes, stb.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz macilaci78 #21485 üzenetére
+1,
Annyi, h már filléres dolog a forrasztás mentes csati, van sokféle, nálam is üzemelnek rég. Fene forrasztana ilyen pici bizbaszokat már.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
macilaci78
nagyúr
válasz bteebi #21484 üzenetére
Miért szempont neked, hogy a kivitelezőnek mi a kényelmes? 10 métert nem is biztos, hogy egyben hagynék betáp szempontjából.
Egy 60 led/méter szalagot amúgy is meg lehet törni 90°-ban, nem egy ördöglakat. 16 mm tengelytávon vannak a diódák, még egy 5050 szalagnál is 11 mm hely van 2 dióda között.
Magamnak forrasztanám.Egy 12V-os szalagot miért akarnál 0-10V-on dimmelni a tápnál? Miért nem raksz fel egy ledvezérlőt is?
Minek neked 7000 lumen egy 11 m2-es helyiségben? Gondolom, nem a szoba közepén lesz a munkafelület, hanem a falak mellett. Ha a pultnál állsz, saját magad fogod árnyékolni a mennyezeti világítást. Ezen persze segít, hogy a mennyezeti világítást kb 2 m2-en osztod el. Inkább a pultvilágítást csinált meg jól.
-
bteebi
veterán
Sziasztok!
A konyhánkba csigavonalban vágattunk LED profilt alu sínbe. 160×160 cm-es, 40 cm-es közökkel, összesen 960 cm (gyakorlatilag 10 m):
Egy kb. 11 m2-es (314×360 cm) konyhába lenne. A probléma első körben a sarkaknál van, vagyis lenne. A kivitelező az egyszerűség kedvéért toldókkal szeretné megcsinálni, de mi úgy szeretnénk, hogy folytonos legyen a szalag, hogy a sarkakban is világítson (bár amúgy lesz rajta kívülről egy matt diffúzor). A forrasztás/toldás problémára talán találtam megoldást, egy ilyen elvileg "flexibilis" LED szalagot:2835-ös, meleg fehér, 12 V-os, dimmelhető. Méterenként 6 W, 60 db LED (talán egy kicsit kevés), illetve 720 lm. Ez szerintem kellően nagy fényáram lenne - névlegesen kb. 7200 lm. Ehhez kötődően lenne több kérdésem.
Egyrészt van-e már valakinek tapasztalata hasonló szalaggal? Vajon tényleg meg lehet ezeket biztonságosan törni 90°-ban?
Összességében elvileg elég lehet egy 75 W-os, dimmelhetős táp is. A LED-ek max. fogyasztása 58 W körül lenne, táp hatásfokot is belevéve elég lenne a 75, bár egy 100 W-os talán "biztonságosabb" lenne.
Egyelőre nem találtam nagyon sokfajta tápot, ami jó lehetne (12 V, kis teljesítmény, dimmelhető): lehetne pl. ez a 150 W-os Mean Well ELG-150-12B (kisebb teljesítménnyel meglepő módon nem találtam dimmelhetőset, de attól még lehet, hogy van), esetleg ez a 75 W-os, ipari Optonica.
Vegyük azt, hogy van megfelelő táp. Vajon nem lesz már probléma a 12 V miatt - igaz, 160×160 cm-be koncentrálva - a LED hossza miatt a feszültségesésből származó csökkenő fényerő? Esetleg tudnátok valami alternatívát ajánlani? 24 V, COB, bármi más jöhet. Előre is köszönöm a javaslataitokat!
-
ViZion
félisten
válasz troland26 #21481 üzenetére
Igen, ha nem cél a bővíthetőség vagy okosotthonba integrálás, akkor ez is jó. Találtam ócóbban. [link]
Trafó és a bekötése ha nem világos, akkor keress szakit, aki beköti.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
PROTRON
addikt
válasz PROTRON #21475 üzenetére
Latom tldr lett az elozo, szoval a kerdeseim tömören:
A fekete PMMA bura igaz-e hogy nagyobb mértékben caökkenti le az áteresztett fény erejét mint a grafit szürke?
Igaz-e, hogy a fekete bura kicsit megsárgítja, melegebb lesz az áteresztett fény?
Egy meglévő lineáris, opal buras, 4000 lumenes volagitas ele ha berakok meg egy fekete PMMA burat, remélhetem hogy kicsivel sötétebb es melegebb lesz az ateresztett feny?
Ha befújom fekete sprayel a burat, milyen vastagon fujjam hogy azert meg áteressze a fényt?
Köszi[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
ViZion
félisten
válasz troland26 #21478 üzenetére
okosrelé (230 V) vagy led vezérlő (12 vagy 24 VDC) megoldás lehet, de annak kell áram... szal. vki, aki megmondja, h ott milyen vezetékek vannak.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
troland26
őstag
Sziasztok,
Párom lakásába van a menyón körbe egy ledcsík. El van kissé burkolva kartonnal így nem látom hová miképpen van kötve. Feltételezem valami trafó be van iktatva. Van egy kivezetés ahol ki van lógatva egy kapcsoló amivel fel/le lehet kapcsolni a ledcsík fényét.
[kép] [kép]Ez így elég sz@rul néz ki. Szerintetek a kapcsoló helyére nem lehet tenni valamilyen vezetéknélküli megoldás adó részét és akkor le tudnám burkolni a nyílást ( nem egy papírlap lenne ott. Csak ötletelek még.... (nem vagyok villanyszerelő)
-
PROTRON
addikt
Srácok,
Szerintetek az alábbi linken lévő Optonica 5383 típusú, le-fel világító lineáris lámpát hogyan lehetne kicsit fényerőcsökkenteni kívülről(nem tápegység cserével)? [link]
Egy nagyobb méretű(5m x 5m, belmagasság is szintenként 5 m) lépcsőházban van oldalfalra konzollal szerelve a lépcsőfokok fölött és ahogy felfele sétálnak az emberek kiégeti a szemet, annyira erős az opal burán keresztül...persze hisz fővilágításnak, irodai asztalok fölé tervezték.
(Megjegyzés: tudom a topicban az optonica E27 meg más foglalatos villanykörtékről nincs jó vélemény, meglátjuk a fix bekötésű, 5 év garis termékekkel mi a hosszőútávú tapasztalat.)Arra gondoltam, hogy elé raknám ennek a 30x30mm-es sarok profilnak a fekete buráját, kívülről ráragasztva.
[link]Ezek a fekete PMMA burák mennyire veszik vissza a fényerősséget? A grafitról tudom hogy szinte alig.
Jól tudom hogy a fekete bura azért a semleges fényű led-et is kicsivel melegebb fényként engedi át? Tehát "besárgítja" kicsit? Valamelyik LED-es videóban úgy rémlik ilyet mondott egy LED boltos...Még ötlet, hogy barkácsbol-praktiker-obiban fekete spray és az eredeti opal burát lefesteni feketére, mind két oldalt...vagy a kettő együtt, tehát feketére festett saját bura + a profilból a burát is kívülről alá ragasztani...az adott helyen a lámpánként 4000 lumen kicsit sok, elég lenne 2800 is, de amiket találok egyéb oldalfali lépcső meg udvar világítások mind vagy kevés a fényük(nincs lehetőség többlet kiállásra), vagy az adott helyen nem fogadják el....csak szögletes, fekete, vékony lámpa jöhet szóba.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
macilaci78
nagyúr
válasz st6969 #21472 üzenetére
Nálunk a fürdőszoba tükör fölött van 4 db Gu10 egy vonalban egy falikaron. A mosdónál, tükörnél teljesen jó, egyenletes a fény. A padlón persze 4 árnyéka van a mosdószekrénynek. A mennyezeten egy 20W ledpanel van, ami egyenletes fényt ad, az a fővilágítás.
-
balojazz
aktív tag
válasz st6969 #21472 üzenetére
De a GU10 foglalatos lámpák spotok, nem? Azok irányított fényűek, oldalra és a foglalat felé nem szórnak. Spotokat csak pultvilágításra használok, ahol pont az a jó, hogy csak lefelé tolják a fényt, és nem szór a szemembe. Ami mégis lejut a padlóra ezekből, ott tényleg spotonként van árnyék, de E27-nél nincs ilyen hatás a földön sem, sehol, annyira elkeni a sok fényt szóró felület: a plafon, a falak, a szekrények, no meg maga a körte nagy felülete.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
balojazz
aktív tag
válasz st6969 #21470 üzenetére
A hagyományos izzó pontszerű, nem a LED-ek. Itt akkor sincs éles árnyék, ha nem opál a búra, noha opál jobban szór. A szórást viszont sok helyen rábízom a fehér plafonra és a több (2-3-4) izzóra, esetleg az opálbúrás ufólámpára. A "kezd tönkremenni" problémára kiváló megoldás a 2-3-4 izzó: ott csak cserélsz egyet, és kész. A 4000 lumen kellemesen valódi fehér, de nekem túl fehér otthonra, és nagyon háklis vagyok a kékes, sárgás, zöldes árnyalatra, ez gyakori hiba. Inkább 3000 ezért. Ideális a 3500 lenne, de olyan nincs.
-
st6969
őstag
válasz balojazz #21468 üzenetére
Én 2 (számomra) fontos részletre szoktam figyelni: az egyik, hogy 4000K legyen a színhőmérsékletA 3000K számomra elég sárga, és oldschool Eleinte kellett szokni a fehérebbet, de ma már nem váltanék vissza. A másik, hogy a fény minél kevésbé legyen pontszerű (főleg, ha ekkora a fényáram). Minél nagyobb felületen terítse a fényt, opál búrán keresztül, és akkor nem vakít
Értelmes áron 4400lm körüli lámpát szoktam látni, de abból egy kevés, kettőt kell venni (22m2). És a mérete is max. olyan 50-60cm (átmérő) körül van, aminél én szeretnék nagyobbat. Most 1db egy 80cm-es van, ez már egész jó méretű, 6000lm is éppen elég, csak kezd tönkre menni.
1db azért nem jó sosem, mert ahhoz, hogy egyenletesen terítsen, hatalmas felületűnek kell lennie. Ha meg többet teszek fel, drága, és több árnyék is van (bár ez leginkább akkor, ha pontszerű a fény, mint pl. egy E27). -
balojazz
aktív tag
válasz balojazz #21415 üzenetére
Na végre volt időm föltenni a 4 izzós csillárt. 8000 lumen kicsit brutálisnak tűnt elsőre, de kezdjük megszokni. A nappali bármely pontján lehet társasozni, de olvasni vagy injekciót beadni is kiválóan megfelel (műtővilágítás). 3000 kelvin kellemes, az izzók 12 wattosak, ha jól emlékszem. Eddig volt 4500 meg 7500 lumen, de a lámpatest sokat tompított, így új csillár kellett, na ez nem vesz el semmit a fényből: csak egy fémhuzalos kosár van az égők körül.
-
ViZion
félisten
válasz Primary92 #21465 üzenetére
Nem sok van, parancsolj.
Philips Master Value van még.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Van öltetetek arra, hogy hol keressek, ha egyáltalán létezik CRI90+, melegfehér E27, 2000 lumen feletti LED-et? -
PROTRON
addikt
válasz macilaci78 #21463 üzenetére
Ez a része oké, csak a led szalag vásárlási ajánlásra kérdezek, pl V-TAC-nak van-e értelme? az ali-s 1,73 usd/m-nek van-e értelme? hol az ár/érték/minőség határ szalagok terén?
-
PROTRON
addikt
válasz macilaci78 #21460 üzenetére
Köszi a tippet, már több helyen használtunk mean-well tápokat.
Ilyen linket kaptam: [link]
Running water flow...de sok féleképen megtalálható. Persze nyilván a címezhetőség az alapja, ami kapott egy flancos új nevet.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
Srácok folyosóra, 3m hosszan "fútófény" effekthez milyen LED szalagot, akár márkát javasoltok? Milyen tápegység a megbízható amivel napi 12 órás világítást feltételezve sem lesz gond hosszútávon?
Köszi.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Kezdőként
kezdő
válasz Dr. Szilikát #21454 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
ngaba
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #21456 üzenetére
OK. Köszi.
-
Dr. Szilikát
őstag
Ezek jó hővezető gázzal töltött lámpák, hogy a LED hűtése megfelelő legyen. Azért is készül üvegből, ami megtartja a gázt, amúgy műanyag olcsóbb lenne, gondolom. De így az izzólámpás gépsorokat csak át kellett konfigurálni LED-lámpákra és a gépek sem mennek a roncstelepre.
Nincs jelentősége elvileg, hogyan áll benne a szál.
[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
Na, rendeltem Allegroról 4 philips 1055 lumenes filament LED izzót. Elég a nappaliba. Na de, az egyik égőben tök ferde a filament, majdnem eléri a vége a körte üvegét. Világítani világít szépen. Visszaküldeni nem fogom, max veszek másikat, izzót nem Lengyelországból kell rendelni. Az esztétikai dolgon túl van valami kockázata, ha így használom?
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Kezdőként #21453 üzenetére
42 LED van soros kötésben, valószínűleg névlegesen 9 V-os, ahol egy tokban 3 chip van sorosan.
365-390 V szabályzási tartomány 42-vel osztva 8,7-9,3 V-ra jön ki, ami reális érték.
Hogy a driver 42 V-ra áll be, nem indikál egyértelmű hibát. TV-nél is vannak ilyen megoldások, hogy bekapcsoláskor ugrik fel a feszültség, de érzékeli a szakadást (nem jön létre áram), ekkor leszabályoz.
Ezért előbb a LED-eket kell megvizsgálni, mivel az szokott általában megszakadni, vagyis esélyesebb. A vizsgálathoz 10-20 mA áram is elegendő lehet, bár vannak olyan cseles hibák is, amikor kis áramon még világít, nagyobb áramon beleszakad.
-
Kezdőként
kezdő
Üdv.
A képen látható Ledpanelem van a garázsban.(is)
Kettő is elromlott. Az egyik teljesen sötét, az egyik halványan villog.
Lehet ezeket javítani? A tápnál megmértem, ott 42 Volt jön ki mind a kettőből.
A benne levő Led csíkokat hány Volttal lehet külön kimérni? Már ha lehet.
Köszi
-
Sleek
senior tag
válasz macilaci78 #21450 üzenetére
Vagy arra tudok még gondolni ,hogy itt valamelyik szín lumen értékét adták meg. A többi rgb szalagnál meg a kikevert fehér színt. Kérdeztem több boltot ezzel kapcsolatban, de azt mondták az új csomagoláson semmilyen lumen érték nincs megadva . Csak azt tudják ők is mondani amit én találtam a v-tac gyári honlapján.
Esetleg van valami jobb rgb szalag ? A cob szalag már rendelés alatt .<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Sleek
senior tag
Sziasztok srácok szerintetek ez elírás lehet a honlapon ,hogy egy V-tac 5050/60led rgb 7wattos ledszalag 140lumen /m tud?
Technical Data
Light color RGB
Luminous flux/m 140 lm
LED Quantity 60 LED/m.
Lumens per LED 19-22 lm
Beam angle120°
Szerintem az a 140lm/m az 140lm/watt akart lenni. Vagy a fene tudjaMert ha valóban ennyire gyenge akkor nem éri meg a majdnem 1000ft/m árat.
[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
carr
őstag
Megnéztem, működik így is. Csak ...
Nem elég világos. Vagy memtom. Halványnak tűnik ahhoz hogy kunkapadot megvilágítson. Nem lesz jó ha alá teszek egy nagy tápot, ugye? 240V-os. De memtom hány w. Megnézem majd.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
carr
őstag
Erős fejvakaras van
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
carr
őstag
Ez így helyes? Úgy gondolom nem.
Matrica is azt írja green red blue
Kicsi kínai unta a műszakot ? Átforrasszam?[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
carr
őstag
válasz Dr. Szilikát #21423 üzenetére
végül úgy érzem ez lesz amit választok, már csak a kérdés, hogy hogy tudom rávenni, hogy 5v-on is kezdjen dolgozni, mert 85-265v közötti feszen megyen. én meg lassan tönkre.
Van tipped Dr?vagy
ez
kell nekem? amit kaptam azon 4eres fekete-zöld-kék-piros vezetékek vannak. az első szimpatikusabb, de nemtom hogyan kellene bekötnöm. Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
OMG, most bukkantam rá erre a csoportra, millió kérdésem lenne, de tudom előtte el kellene olvasni az összefoglalót, addig is annyit szeretnék tudni hogy a Govee hivatalos oldalán, valós a black friday deal, tényleg olcsóbbak a cuccok, mert kellene pár dolog, de amíg nem tudom mi mivel kompatibilis és hogy lehet vezérelni addig nem vásárolnék.
Pl a fent linkelt Govee COB Strip Light Pro toldható, vagy ezekből az okos szalagokból, mint pl az RGBIC nem toldható egy sem? Én nem feltétlen hosszabbra szeretném, hanem úgy helyezném el hogy megszakítás van közte, és ott szebben tudnám elvezetni a sima kábelt.
A vezérlésről lesz majd még pár kérdésem, pl számítógépről is lehet vezérelni, vagy csak telefonról, ha van sonoff ledcsíkom, (azt is most rendteltem még nem használtam olyat) akkor telefonról lehet mindkettőt vezérelni hangüzenettel, vagy csak 1 gyártó modelljét tudja irányítani.Köszi, nagyon örülök hogy rátaláltam erre a csoportra, annyira le vagyok maradva ebben a témában, és most nagy segítség lesz.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
carr
őstag
Megjött a csoda.
Eh. Mobilon vagyok. Jó lesz soda. Fuck.
Szóval csak app által tudom be és ki kapcsolni meg szuper RGB. Nekem tök elég ha természetes fénnyel világít .
Van hozzá vezérlo ami ezt tudja ?
Valaki tudna küldeni, melyiket keressem? Ez valami borzasztó bonyolult. Lol
Teszek rá hővezető ragasztó 2 oldalú felteszem egy alu sínre és mondom a vezérlőnek hogy kapcsolja be 100ra mikor ott vagyok és 0ra mikor senki nincs benn. Mondjuk van 2 macska azok ejjel mennek mindenfele... Szóval lehet elég lesz a kézi is. Lol
-
macilaci78
nagyúr
válasz Helga0203 #21438 üzenetére
Lidl-nél nézz szét!
Az Auchan kép alapján csak 2 szál fut két led között, ezek szerint csak egy + és egy - ág, a diódák színe pedig fix. Az a 8 funkció valószínűleg csak a különféle villogások, fényerősség hullámzása, ilyesmi lehet, de a ledek színe állandó.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Helga0203
tag
Sziasztok.
A multicolor fényfüggöny tud melegfehér színben világítani? -
carr
őstag
válasz Dr. Szilikát #21432 üzenetére
[link]
Alin találtam csak ez 220as. Van esetleg 5v is? Van egy usb aljzat erre, amin 2.5A és 2 usbA anya aljzat van és egy 240v dugalj. Ha találok 5v ebből azt ugye be tudom kotni? Koszi[ Szerkesztve ]
-
szeraj
csendes tag
Esetleg valakinek megvan a 12464-1-2022 és 12464-1-2022 szabványa?
Légyszi írjon privátban. -
-
carr
őstag
válasz macilaci78 #21429 üzenetére
Elég szivatós megoldás , nem gondolod?
Előbb utóbb úgyis ellesik, azt akkor felesleges. A mennyezeti lámpák (4db E14 5w ledek búra nélkül mennek ) gondolkodom meg mi lenne megoldás hogy az sima mozgásérzékelős legyen. De a pult /munkapad feletti az csak akkor offoljon mikor nem vagyunk ott. Még kitalálom hogy lenne optimal
Köszönöm360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
MrSealRD
veterán
Van 2 külön álló LED szalagom, a leírás szerint 20W/m fogyasztással és 3-3 méter hosszúak. Akkor ezt 20% ráhagyással számolva 144W fogyasztást jelent, és ennek megfelelően egy 150W-os táppal biztonságosan tudom üzemeltetni. Vagy érdemes inkább fentebb menni még tápegységben? (Több led már nem lesz rákötve.)
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
macilaci78
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #21427 üzenetére
A garázsszinten a garázs mellett 2-3 méterrel van a tárolónk, saját villanyóráról árammal. A tárolóajtó fölé tettem egy led reflektort egy csengőkapcoslóval és egy lépcsőházi automatával ~3 percre állítva.
A 3 perc elég arra, hogy kényelmesen felöltözzek a tárolóból a motorra, bezárjak, zsebre tegyem a kulcsokat, kesztyűt fel és go. De ha valamit ügyködök a tároló előtt, például a héten izzót cseréltem a kocsiban, akkor nincs türelmem pár percenként a kapcoslóhoz nyúlni, akkor a lépcsőházi automatán átállítom fixre a lámpát és megy, amíg kell.carr: Ilyesmi megoldás nem lenne jó? Mármint hogy az alfák tornázzanak csak, ha nem akarnak sötétben lenni, te meg felkapcsolod, lekapcsolod, ahogy neked szükséged van rá...
-
carr
őstag
válasz Dr. Szilikát #21427 üzenetére
amit írtál az nem olyan a képen? Az jónak tűnik. köszi
-
Dr. Szilikát
őstag
Ismerem a jelenséget, garázsban is van egy régifajta, potméterrel max. időzítésre tekerve, de az is elég hamar lekapcsol. Normál mozgásoknál nem is gond, de az ember elkezd valamit szerelni a munkaasztalnál stb., akkor már zavaró. De ott van külön lámpa is, ezért annyiban hagytam.
Van egy E27 PIR lámpám is, ami nem állítható, de legalább gyárilag eltalálták úgy az időzítést, hogy tűrhető. Ami gyárilag gyors és állítani sem lehet, az már szívás.
De mintha láttam volna 12-24 V-ra is, csak olyat kell keresni, ami megfelelő. Ha nem írja az eladó, akkor rákérdezni esetleg.
-
carr
őstag
válasz macilaci78 #21425 üzenetére
Igen, mi felelősségteljes felnőttek így teszünk, de Itt vannak olyan barlanglakó gyerekek, akik 10ből 8x égvehagyják. beszéltünk róla ezerszer. leszarják. szimplán alfák, és milleniálisok... no comment. Kikerülném ezt a baszkodást. köszi.
-
macilaci78
nagyúr
-
carr
őstag
válasz Dr. Szilikát #21423 üzenetére
Olyan ez, hiába magyarázod, hogy ha nem vagy benne nem idegesít.
Az hogy 5 percig nem mozdulsz, nincs. Értem. Az a frusztráló hogy hiába van mozgásérzékelős foglalatú izzó, ha az nem állítható. Ezt amit küldtél nem tudom bele lehet e kötni egy usb-s 5 méter hosszú szalagba. Konyhapultot világít majd meg. Csak szeretném hogy lekapcsoljon mikor nincs ott senki. Vagy kimentünk a konyhából 3 perc mulva pl kikapcsolja magát.
Remélem jól magyarázom. Köszönöm a hsz-ed!360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Dr. Szilikát
őstag
Lesz egy kis félreértés, mozgásérzékelők vannak, ami lehet PIR vagy mikrohullámú, utóbbit nevezik "radarosnak" is, de ez csak laikus szleng. Noha érzékenyebbek általában, mint a PIR, viszont néha fals bekapcsolás is történhet.
De jelenlét szempontjából mindegy, a késleltetés számít. Alábbi példa, amit én is rendeltem nemrég, ez egy 230 V-os kapcsoló, relé nincs benne, csak 40 W-ot bír kapcsolni egy kis triac segítségével.
Mivel a késleltetést mindig a legutóbbi megmozduláshoz képest számolja, ha például 5 percre állítom, akkor elvileg 5 percig kellene mozdulatlanul ülni a konyhában, vagy a WC-n, hogy lekapcsoljon.
Tehát, ha 5 percen belül megmozdulsz, akkor nem kapcsol ki, csak ahhoz képest 5 perc múlva és így tovább.
"All day" annyit jelent, hogy nem figyeli a nappali világosságot, azaz nappal is bekapcsol.
-
macilaci78
nagyúr
Már az alis, ebayes cuccokra gonddolsz, amik vagy azok, amiknek hirdetik őket és vagy működnek, vagy nem? 230 V-os jelenlétérzékelőt bármelyik villanyszerelési szaküzletben tudnak adni, ha nem polcról, akkor rendelésre.
-
carr
őstag
Tényleg nincs igény vagy nem ismeri senki a jelenlét érzékelőket ?
Mozgásérzékelősnél állandóan lekapcsol az a szar ha pl. Egy helyben állsz/ülsz. Kurva frusztráló. Help!
HELP!360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
llacee
őstag
válasz macilaci78 #21416 üzenetére
Köszönöm
-
balojazz
aktív tag
válasz macilaci78 #21417 üzenetére
Azért van nekem is munkapultvilágítás, de ezt leírtam. Mellesleg nem árnyékolsz annyit, hogy ne tudj dolgozni, csak pultvilágítással kényelmesebb mégis.
-
balojazz
aktív tag
4000 lumen az gatya. A kb 10 nm-es konyhában a plafonon 3000 lumen van, de ha dolgozunk a pultokon, másfél méterenként van még 900 lumenes LED munkafény. A nappaliba alsó hangon 6000-t tennék (4*1521 vagy 3*2000 stb), de a miénkben 8000 lesz, ha lesz időm kicserélni a csillárt. A szín szubjektív, de dolgozni nálunk jobb a 4000 kelvin (asztali lámpa, pultvilágítás), mennyezetekre mindenhova 3000 kelvint tettem, mert az meleg, de nem sárga, csak kellemes "vajszínű'. A filamentnek nevezett égők közt van olyan, amelyikben LED csíkok vannak a tengely hosszában, azok tudnak 2000-2500 lument égőnként, és van átlátszó búrás is.
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Három évvel ezelőtt vettem aliról 4x5méter 2835 12V 60Led/méteres szalagokat.
Most elkezdeném a projektet végre és vásárolnom kellene hozzá tápegységeket.
Két 9 méteres lábazat lesz megvilágítva, külön-külön áramkörrel/tápegységgel a két végén és középen megtáplálva.Már az eredeti specifikációra nem emlékszem, így a webshopokat nézve kb 5-8W/méternek kéne lennie, de előbányásztam a labor tápegységemet és meglepődve tapasztalom, hogy az 5méteres rollok 12V-on 9W-ot vesznek fel.
Hogyan lehetséges ez? ez kb 1,8W/méter. Akkor elegendő lenne egy 40W-os Tápegység / lábazat?
Köszi!
-
macilaci78
nagyúr
-
ngaba
aktív tag
Sziasztok!
Ma voltam az OBI-ban, és azt mondta a szaki (bár említette, hogy nem ért az égőkhöz), hogy a fémszálhatású LED-es "körte" (azt hiszem filament a neve) csak dekorvilágításra való, sötét lesz tőle a nappali. Ezt én furcsállom, mert az 1000 lumen az 1000 lumen szerintem.
Na mindegy, inkább nem vettem semmit, nem kapkodom el a dolgot. Szóval mik a pro és kontra érvek a filament és a hagyományos LED E27 "körték" között? Engem az is érdekelne, hogy pl. a filament vakítóbb-e, ha belenézünk?
Az élettartam nem annyira érdekes, úgyis besötétedik a LED sajnos. 6 éve vettünk a nappaliba (az 55 m^2-es kétszobás egyenpanel nagy, kb. 25 m^2-es nappalijába) 4 db 60W-os normál izzónak megfelelő (806 lumenes) meleg fényű Ultratech csodát. Akkor még jó volt, de ma már elég halotti a fény.
Arra gondoltunk, hogy emeljük a lument, 4 db 75W-osnak megfelelőre (kb. 4x1000 lumen). A színhőmérsékletben nem tudunk megegyezni, így közepes, 4000K körülire gondoltunk. Annak természetes hatású lesz a fénye? Van ajánlott E27-es LED-körte ezekkel a paraméterekkel? Filament vagy normál LED legyen? Nem lesz sok a 4000 lumen? Tudom, a csillár is számít. A foglalatok körül tejfehér kocka alakú búrák, amik alul vannak kivágva.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
tt_to
tag
válasz Dr. Szilikát #21410 üzenetére
Mondanám hogy teljesen értem, de az hazugság lenne , de köszönöm a részletes magyarázatot, számomra ebből az jön le hogy vibrál, tehát felejtős, ezt egyébként mintha pár másik szintén 220as terméknél olvastam volna pár vásárlói megjegyzésnél tehát akkor biztosan így van.
Akkor nézek 24V valami COB ledet, mert hogy talán most ez a legjobb ha jól értelmeztem a különböző oldalakon olvasva. Esetleg Aliról tudsz olyat linkelni ami ár/érték arányban jónak számít? Vagy milyen típusú led az ajánlott arra amire nekem kellene mert olvastam itt 5050-es meg egy csomó más számozást, de sajnos nem nagyon értek hozzá, nem is gondoltam hogy ez ennyire bonyolult. -
Dr. Szilikát
őstag
Ezekkel az a gond, hogy nem sima egyenáramot kap, a kis dobozkában lévő egyenirányító az 50 Hz szinuszból ilyen 100 Hz hullámzó jellel látja el a szalagot, amitől az vibrál.
Ha elsőre nem is feltűnő, tartósan elviselni ilyet nem jó:
Ráadásul a linken triac szabályzós változat látható, ami a hullámzó jelet tovább hasogatja, azért is nevezik fázishasítónak:
-
tt_to
tag
Sziasztok, próbáltam keresgélni itt a fórumon a 220v betápos led szalagokról de nem sok minden van.
220V COB LED
A 12-24V-os plusz tápegység mizériát, meg az 5 méterenkénti betáplálást-vezetékelést-forrasztásokat szeretném megúszni valahogyan, mert nekem csak egy egyszerű egyszínű ledes cucc kellene kb 20 méter összméretig fali díszléc mögé hangulatfénynek a szobába. Elékötve egy Dimmer kapcsolónak meg gondolom megtenné egy ilyen is, és akkor minden ezzel kapcsolatos igényem meglenne a "projekttel" kapcsolatban.Ez a led szalag amit linkeltem Aliról milyen lehet, van valakinek tapasztalata ilyennel vagy hasonlóval? Amire a leírtak szerint kellene nekem annak szerintetek megfelelne, vagy milyen hátrányai vannak a 220-asnak a 24Voltos tápegységessel szemben?
-
Sleek
senior tag
Sziasztok bocsánat kicsit off a téma ,mert traktorról lenne szó. Szóval idén is lenne ünnepi trakis felvonulás, és szeretném a gépet kicsinosítani. Nem azt a tipikus karácsonyfára való dolgokat szeretném feltenni, hanem inkább led szalagot. Viszont nem tudom milyen típus legyen. A 30 ledes 3,2w/m el van tapasztalatom tavalyról. Nem nézett ki rosszul a sötétben.
Idén viszont egy kis extrát szeretnék.
pl kb ilyent. Bocsi a képért de csak kifotózni tudtam.
Vagy még tetszettek a led szalagos villamosok is meg a buszok.
A képen mellékelt kinézetet szerintetek 7-8watt os 60db led / méterrel szalaggal el lehet érni? Vagy cob szalag lenne az igazi ?
Gondolkodtam még rgb led szalagban is ,hogy tudjam a színeket váltani , vagyis nem én hanem a kishaverom aki jön velem. A trakiban csatlakozó ügyileg rendelkezésre áll
a 12V a következő csatlakozókkal .
2db 2 pólusú csatlakozó ami egy db 30amperes biztosítékkal van biztosítva
2 db szivargyújtó ajzat egy db 30amperres biztosíték
és plusz 6db munkagép aljzat ami szintén egy 30amperes biztosítékkal van biztosítva.
Segítségeteket köszönöm.Tavaly igy nézett ki a 3,2w led 30db/méter. Persze karácsonyi fényfűzér még volt jó pár ráaggatva.
[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #21405 üzenetére
Köszi, akkor ez sem játszik.
Marad a fénycső keresés...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Dr. Szilikát
őstag
-
nagyúr
Mivel fénycsövet nem találok CRi90 felett, így arra gondoltam, hogy ledszalagot barkácsolok.
Van az üzletben most ilyen halogén spot világítás, körben elhelyezve 20 db, de nem használjuk, mert leveri a biztosítékot, ha sokminden megy mellette.
24 V-os rendszer, van a falra szerelve egy b@szottnagy trafódoboz, onnan kapja a 24 V-ot, arra rá tudnám kötni a ledszalagot: [link]
Ez jó lehet? Hány méterenkén érdemes áramot adni neki?Aki él és nem boldog, az téved!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Brave_86 #21390 üzenetére
Nem tudom, a mozgásérzékelős kapcsoló egyirányú-e?
A szalagnak mindegy, hogy egyik, másik, vagy mindkét végén be van-e táplálva, de a kapcsolónak lehet, nem mingyed, melyik oldalán van a táp és melyiken a fogyasztó.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
mexel
veterán
válasz Dr. Szilikát #21401 üzenetére
Köszönöm szépen, értem. Aztán valamiért nem is jó igazán a dolog, mert világít, de a 12-24V-os wifis vezérlő mintha megbolondulna, nem azt csinálja amit kell, plusz a tápegységek sípolása is fura. Mondjuk ugyanazt a vezérlőt kipróbáltam 12V-os ledszalaggal is étt ott a szalag is sípol halkan ahogy villog. Ez fura.
Mindegy, inkább veszek 5V-os vezérlőt vagy másik szalagokat, nem nagy összeg, csak idő -
Dr. Szilikát
őstag
5 V-os szalagra nem jó a 12 V, még PWM-szaggatással leszabályozva sem, mert túl nagy csúcsáram jut a LED-ekre. Nem az 5050 tokméret számít, hanem 12 V-ra 3 chip kapcsolódik sorosan és egy ellenállás, majd ez ismétlődik paralel.
5 V-os szalagon 1 chip + 1 ellenállás sorosan és ez folytatódik párhuzamosan. A fehér LED nyitófeszültsége például kb. 3 V, azt kell kiegészíteni ellenállással, ami az áramot korlátozza / beállítja, illetve biztosítja a részben áramgenerátoros jellegű meghajtást. Ha az áram 5 V-hoz képest van beállítva, oda nem jó a 12 V.
A PWM fényerőszabályzó a 12 V-ot csak megszaggatja, de attól még ekkora a csúcsokat küld a szalagra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest