Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Igen, de nem lesz jó.
A benne lévő egy áramgenerátoros táp, fix 260 mA-t ad le 135-155V feszültség mellett. Valószínűleg a panel 150V körül áll be.Amit linkeltél, annak feszültsége a szükséges kevesebb mint harmadát adja.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Joe123
senior tag
Szia,
Egy 60x60-as panelhez én most vettem egy ilyet:
Elsősorban azért akartam lecserélni a gyári driverét, mert telefon kamerával ellenőrizve vibrált vele a panel. Ezzel a táppal megszűnt a vibrálás, legalábbis telefon kamerával nem kimutatható. Bónuszként dimmelhető a táp úgy, hogy a megfelelő kapcsaira 0-10V egyenáramot adsz. Nekem nincs dimmerem, de kipróbáltam egy 1,2V-os akkuval, rákötöttem és szépen leszabályozta a panelt, villódzás akkor sem volt. Szóval ha találsz olyan távirányítható kütyüt ami tud a tápnak 0/1-10V vezérlést adni, akkor egy ilyesmi táppal megoldható a dimmelés. Nyilván olyan tápot kell keresni - ahogy feljebb is írták - ami áramgenerátoros és ugyanakkora a névleges árama mint a panel gyári driverének.
-
4D4M
aktív tag
Ha leszeded és megnézed a tápegység adatlapját, azon lesz egy áramerősség. Olyan áramgenerátors (constant current) tápegységet kell keresned, ami ennyi vagy ennél kevesebb áramerősséget tart. (Lesz rajta egy nyitófeszültség intervallum is, de az nem szokott eltérő lenni általában)
Ezen kívül a másik kulcsszó a kereséshez a dimmable:
- vagy valamilyen applikációbázisú okos drivert keresel, amit bluetooth, wifi, zigbee vagy akármilyen protokollon keresztül vezérelsz normális kapcsoló mellett
- vagy triac dimmable verzió, ahol a kapcsolót le kell cserélni valamilyen fázishasításos dimmerre. Ebből ha jól tudom van két féle is. Valószínűleg lefutó él / hátsó él / trailing edge működési elvű fog kelleni. Ezzel kapcsolatban talán valaki jön és megcáfol vagy megerősít....mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
Dr. Szilikát
őstag
A 230 V bemenetű szokványos tápegységeket nem lehet dimmelni, mivel csúcsra pufferelt egyenirányítóval kezdődik az egész, mindennek tetejébe a kimeneti stabilizálás (akár áram vagy feszültségre), mindenáron arra törekszik, hogy a primer instabilitást kiszabályozza, tehát a bemeneti változásokra érzéketlen legyen, már amíg lehetséges.
Mivel sok helyen adottak voltak a klasszikus (izzólámpához való) triac dimmerek, külön tápáramköröket kellett fejleszteni, hogy azzal kompatibilis legyen a LED-lámpa (tápegysége). Ezen felül megjelentek később a lefutóélű fázishasítók, ami triac helyett MOSFET-kapcsolóval működik. LED-driverekhez kedvezőbb, de ezek is csak dimmelhető tápegységet (lámpát) tudnak vezérelni.
Csak két link a témában, amit dobott a kereső:
https://www.electroniccircuitsdesign.com/led-driver-circuits/20-w-triac-dimmable-led-driver-using-lt3799-driver.html
https://www.electronicsweekly.com/news/products/led/choosing-the-right-dimmable-led-driver-2013-08/[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Ha jobban megnézed azt a profilt, látod, hogy van egy téglalap keresztmetszetű cső a szalag és a függesztő közt. Abban elfér a táp és a vezérlő is.
A végzáró elemet 4 csavar tartja, az alsók a szalagot tartó lemez vonalában vannak.
Ha elég magasan van a profil, felül lehet nyitott is, pl H alakú.Kapcsoló: alternatív kapcsolóként kell bekötni a fali kapcsolót és a mozgásérzékelőt. A másik lehetőség, hogy a relével kapcsoltatod a lámpát, a relének a jelet meg kaphatja akárhonnan.
Lakásfelújítás topik.[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Viccrovat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Diablo IV
- Apple notebookok
- Vicces képek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest