Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stigma

addikt

Sziasztok.

Párszor nekiugrottam a témának, sajnos elég sokminden közbeszólt így sajnos a kivitelezésbe, ezért szeretném a projektet most 1-2 héten belül végigvinni.
    Régebbi hsz-em amibe sokmindent visszalinkeltem: Link
    Erre a hsz-re kaptam választ (macilaci78 fórumtárstól ) : Link

Projekt az alábbi:
    Nappalinkban ami ~20nm-es(4,7m*4,30m-ert mértem) az álmennyezetben lévő régi ledszallagot kell lecserélni + az álmennyezetbe épített 3db spot lámpát

Kezdetben RGBCW,RGBWW ledeket néztem ami hideg fehér vagy meleg fehér, viszont jobban átgondolva a dolgot lehet RGBCCT kellene vennem ami állítható.
    ezeket szeretném venni:
    1. LED szalag: Ali lengyel raktár
    60Led RGBWW 4IN1 24V - IP30 (1. sor balról az 5.-ik)
    60Led RGBCCT5IN1 12V - IP30 (2. sor balról az 3.-ik)
    A 2 led között sok különbség nincs: 24 vs 25 euro az ára az 5m-es darabnak
    Leírásban ez szerepel: Power : 14.4 w/m, 72 w/5m.
    Tehát ha 20nm-es a nappalim kb akkor 4db-ot vennék belőle, vagy biztonságképp +1-el vennék ha bármi baja lenne, vagy bármit még itthonra LEDezni akarnék :DDD
    Akkor a 4x72W => 288W a maximális fogyasztás

2. Táp: aliexpress lengyel raktár
    12V 16A néztem/ajánlottatok, ami ugye 192W-nyi teljesítánnyel beír el:
    2db-ot kell vennem => 2x192W => 384W a max, de ugye -20%-al számolva 308W

3. vezérlő: Táv + vezérlő = Kína
    valószínűleg telóról vezérelném Wifiről talán(?)BT-ról nem biztos, viszont egy távot veszek hozzá biztonságképp hátha az asszonynak nem tetszik és nyomkodna valamit :DDD

Itt eddig tanácsatalan vagyok, mert nekem csak wifis kellene BT-os nem, viszont jó ha támogatja az alábbiakat:
    - Wifis vagy BT-os legyen
    - Home Assistant / Google Home / Tuya Smart támogasson
    Ez sajnos kintről jönne(Kína), viszont tudtok ajánlani más vezérlőt+távirányítót ami RGBWW vagy RGBCCT támogat?

4.Spot lámpa: GU10 kellene itt nem kell okosnak lennie
    Linkelt macilaci78 fórumtárs : Link
    Itt eddig ez lesza befutó : Link
    Ehhez tudtok ajánlani valami dönthető ajzatot?

Amit szeretnék kérni ha segítenétek:
    - LED szalagot rendelném + tápot mindenképp
    - Ha vezérlő is jó és nincs ilyesmi jellegű itthon akkor kintről megrendelném
    - GU10-es sporhoz dönthető ajzat kellene, hogy ne csak fixen lefele világítson.
    - Illetve ha valamit kihagytam azt megírhatnátok egy linkkel összekötve ha nem nagy kérés.

Segítséget előre is köszönöm. :R

OFF: Én csak a logisztikus leszek :DDD aki kintről/itthonról beszerzi az alkatrésezket.
    Szerelést ismerösőm végzi aki szakember, szóval ha valami írgalmatlan hülyeséget írtam vagy félrement szóljatok kérlek mert hétvégén az első kört amit lehet szeretném rendelni.

Új hozzászólás Aktív témák