Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tooomi
csendes újonc
Sziasztok
Érdeklődni szeretnék hogy, az új LG 55 uj63 4K tv fekete vagy sötét részeknél főleg ha háterek kockásodik vettem hozzá egy új drága HDMI kábelt de az sem segített a FullHD pendrivés filmnél nincs ilyen illetve a 4K felskálázás automatikus vagy kilehet kapcsolni?
Előre is köszi.
-
Bekrepali
csendes tag
válasz
axlrose32 #8597 üzenetére
Ha ez így van, és a led szakad, akkor elvileg soros kötésnél a vele sorba kötött ledeknek nem lenne szabad működnie. Vagy csoportok vannak párhuzamosan kötve?
Az életben nem láttam ledest bontva. Szóval mint laikus kérdezem.
Szerk: Már látom... Szóval inkább drótként funkcionál.
Amúgy szemét sajátossága hogy minél jobban döglik, annál több áramot vesz fel. Minél több áramot vesz fel, annál gyorsabban halálozik. Ezt anno lézer diodanal tanultam meg. Amig működött, jó buli volt, a lufiárus legnagyobb örömére. -
morge
tag
Köszönöm mindazoknak akik válaszoltak a problémámra !
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Lackooo84 #8592 üzenetére
Elviekben nem. Mivel, ha párhuzamba vannak kötve, akárhány led esik ki, ugyanannyi feszkót kapnak, mint előtte. Amúgy viszont igazad is lehet(bár nem értem, hogy miért), mivel, ha épp szürkés színt jelenít meg a panel, az összes ledet látom világítani, persze, csak, ha koncentrálok. Tehát lehet, hogy tényleg jobban világítanak... Akkor csere az összes, igaz? Milyen led kell bele? Youtube-os videókban, ledcserekor szinte mindig tesznek rá ellenállást, de nem látom a színkódját.
-
Bekrepali
csendes tag
Sziasztok ismét!
Egy SP43T8HPX sasszi megérhet 7500+ postát? A nagyfesz zárlatos állítólag. Robbant a sorvég tranyó. Arra gondoltam hogy az enyémből átpakolnám a tranyót meg a trafót. Gondolom előtte azért mondjuk egy 60w izzóval kapna egy műterhelést.
Meg a másik hogy pl ha a hálózati kábellel sorbakötnék egy izzot azzal elkerülhető lenne a tranzisztor hirtelen halála? Természetesen csak a mérés idejére gondoltam. -
sz_abika
addikt
Sziasztok,
adott egy 6-7 éves Panasonic TV (L39E6E szériás) és a képen látható probléma van vele. Festés miatt előkerült a pincéből a doboz, amiben pár napot pihent, közben el is lett szállítva dobozában a hungarocellek között, mert más használja már.
Namármost, ha jól sejtem akkor ez nem egy klasszik pixelhiba / megnyomódás, mert több kisebb ilyen is van rajta és ez a legnagyobb folt. Létezik hogy a doboz lent megdohosodott? Esetleg penészfoltos lett? Lehet ezzel valami kezdeni?Köszi
-
Bizsu1st
aktív tag
Nem javítottam még tv-t. Ledek nincsenek, azt sem tudom, amíg nem látom, hogy hány mm-es és hány voltos van benne. Ezért kérdeztem, hogy tud-e valaki jó szakit a környéken. Egyébként milyen ledek kellenek? Nem esnék kétségbe, ha szét kellene szednem, de, ha nem muszály, akkor hagyom. Egyenlőre halvány sötét folt van a helyén, egyáltalán nem zavaró, ha így marad. Attól paráztam be, hogy tegnap kétszer elkezdett jobban világítani és 1mp-vel később elment a teljes háttérvilágítás. Viszont, ha meg lesz bontva, jobbnak látnám az összes led cseréjét.
-
Kernel
nagyúr
Sajnos vannak időszakos hibák, egyébként is, meg a kijelzőnél is. Ha már benne van a betegség, az általában vissza szokott térni, előbb-utóbb.
Óvatosan (nehogy betörjön) megnyomkodhatod a kijelző felületét, illetve körben a szélét, már ha elő akarod hozni ismét a hibát, de az sem biztos, hogy sikerül.
-
oil120
senior tag
válasz
pataslogeza #8580 üzenetére
Ennyi infoból inkább main, de ott angolhonban gondolom, mindkettőt néhány pennyért be tudod szerezni.
-
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Bizsu1st #8570 üzenetére
Ma már kétszer is elment teljesen a komplett háttérvilágítás...
Viszont most a fehér kör helyett halvány sötét folt van. Miért csinálhatja ezt?
Tatabánya környékén tud valami megbízható szakit, vagy inkább szedjem szét én és nézzem meg a ledeket? Apropó, a ledek sorba vannak kötve soronként? Köszi -
pataslogeza
aktív tag
válasz
pataslogeza #8579 üzenetére
Helyesbítenék. Nem a kijelzőn jön be az lg logo, hanem a keret alján lévő lg logó villan fel, majd a második kis kattanás után kialszik, szóval a kijelző nem kapcsol be, mint ahogy az egész tv sem. Se kép, se hang.
Tudom hogy ennyi infóból nehéz megmondani hogy pontosan mi baja van és mennyibe kerülne a javítás, de elég lenne annyi is, hogy alaplap, vagy tápegység, stb., akkor már utána tudnék nézni, hogy legrosszabb esetben kb. mennyi lenne a javítás. -
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
LG 65EC970V nem kapcsolódik be.
Bekapcsolásnál kis kattanás, bejön az lg logo, majd néhány másodperc múlva újra kattanás és kikapcsol.
Meg tudnátok mondani mi lehet a baja, és mennyibe kerülne a javítás? -
jattila79
újonc
Sziasztok.Az alábbi problémám van.Adott egy Samsung plazma tv PS43E490B1 tipus,és bekapcsolom 15 percig működik utánna kikapcsol magától,és villog a piros led,újrabekapcsolni csak ugy lehet hogy várok 1-2 órát kihúzom a hálózati kábelt és ismét működik 15 percet.Ez a jelenség egyik napról a másikra következett be.Van valakinek valami tapasztalata hasonló jelenséggel,javítható szerintetek?
-
Kernel
nagyúr
Mivel maga az LCD kijelző / lap / panel / nem ernyő formájú képernyő (vagy ki, minek nevezi) hibás, ennél súlyosabb már nem nagyon lehet.
Ilyen hibát nem tud okozni az alaplap vagy T-Con, utána pedig már csak a kijelző van.
Háttérvilágításra majdnem gondolhatna az ember, de az nem színez zöldre, meg egyéb okból sem így nézne ki.
-
Bekrepali
csendes tag
Hinnnye a húha anyját!
Jó vastagon fog a tolluk.
Alsó hangon benne lesz egy tizesbe a cucc.
Először azért megpróbálok bontottat szerezni. Aztán ha összejön a javítás, akkor betárazok belőle, mert sokan panaszkodnak az strx-re.
Mondjuk az első, hogy a vipert cserélem, mert a készenléti táp sincs meg. Az 1n4737 meg dróta másik zener nem zár :-\
A szerencsém az hogy nem durrant el egyik sem, mert erről a sassziról nincs doksi(j54a)
Amiket letöltöttem, azon a nyák elrendezés teljesen más. Egyébként SP43T8HPX/XEG a pontos típusa. -
Bizsu1st
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Lg 42lb5610-zc 3 éves tv. Ahol a háttér világításért felelős ledeket sejtem, ott világos, illetve sötét foltokat látok a kijelzőn(nem mindet, de jópárat)! Nem brutális(párom észre sem vette, amíg nem szóltam neki), de engem zavar. Viszont az egyik "villog", hol sötét, hol világos(mintha ki-be kapcsolgatna a led). Sajna csak világosan tudtam fotózni, akkor épp nem akart sötétre váltani... A többi "hiba" is ilyen alakú, csak jóval halványabb. ez a legzavaróbb! És egy van, ami állandóan sötét, de ott is tökéletesen látni a képet. Javítható és mi okozhatja? Láttam képet leesett prizmával, de az sokkal durvábban világít. Köszi
-
Bekrepali
csendes tag
Milyen rohadt nehézkes ebben az országban
az alkatrészek beszerzése...
Honnan érdemes rendelni áramköri alkatrészeket? A legfontosabb egy strx6459 lenne.
Meg 1-2 db viper12a. Na meg 1-2 zener (1N4737, z22ap)dioda kellene... Ha esetleg lapul valakinek (akár bontott is érdekel ha működik) a fiókban, akkor vevő lennék rá.
Már lassan az életkedvem is elhagy -_- -
Lackooo84
nagyúr
-
tpeter13
csendes tag
Sziasztok!
Egy kb. 7 éves LG 42LE5500 LCD tv a következő hibát produkálja.
Bekapcsoláskor nincs kép csak magas frekvencián sípol. 2-3 percig bekapcsolva hagyjuk, utána egy kikapcsolás és egy azonnali visszakapcsolás után tökéletesen működik. Kb. 1 hónapja kezdődött és azóta is csak ezzel a megoldással hajlandó működni. Esetleg lenne valakinek ötlete, hogy mi lehet a hibája? -
Kernel
nagyúr
válasz
Freedoc #8559 üzenetére
Ne gondolj "sorvégi tranyóra" mert ha az elszállt volna, akkor már nem lenne nagyfeszültség, aminek az áthúzását, sercegését hallod. Illetve nem feltétlenül nagyfesz., de nem sercegne.
Mindamellett projektoros TV-ket én soha nem vállaltam, errefelé 20 év alatt nem is volt sok hívás ilyenre, azt meg inkább kihagytam. Ezért típushibát nem tudok írni. Meg kell keresni a problémát, hol szikrázik stb.
-
Bekrepali
csendes tag
válasz
sajtos75 #8556 üzenetére
Azonnal méressétek ki a koax/ elektromos hálózatot! Azon túl hogy a tv kalapot emel, még a testi épségetek is veszélyben lehet.
Itt volt néha olyan impulzus(elektromos hálózat) hogy eldurrogtak a tápok a tvben és a számítógépben is. Ha coax/hdmi ki van húzva akkor is pattog? -
Freedoc
újonc
Sziasztok
Lenne egy samsung sp43t8he projektoros tv ami nem kapcsol be világit a piros led bekapcsolásnál villog hallani ilyen sercegő szerű hangot mint amikor a gázt szikráztatja az ember aztán ennyi ha megint megprobálom bekapcsolni ugyan ez történik nem tudom mi lehet a baja miért ne indul el.
Sorvégi tranyóra gondolok de nem vagyok biztos benne hátha valaki találkozott már ezzel a hibával és sikerült megoldania.Előre is köszönöm a válaszokat
-
Kernel
nagyúr
válasz
sajtos75 #8556 üzenetére
Akkor viszont elvileg a hangszóróból jön, legfeljebb megtévesztő. Készenlétben a hangvégfok tápja nem minden TV-nél kapcsolódik le, vagy az is lehet, hogy egy ideig a tápkondi megtartja a feszültséget.
Táp nélkül (teljes áramtalanítás, kapcsolós hosszabbító stb.) nem is reccsen, gondolom. Hiába van rádugva bármi más.
Az ok pedig lehet valamilyen zavarhatás is. Ha a set top box koax. antennahálózatra csatlakozik, annak GND-szintje és az elektromos hálózat között a HDMI-kábel hidat, illetve hurkot képez, bizonyos zavarokat felvehet.
Akár egy hűtőszekrény ki-be kapcsolásakor, a konyhában vagy a szomszédban keletkezet zavarimpulzust is. (Pontosabban az induktív fogyasztók kikapcsoláskor húznak ívet, a kapcsolón belül.)
Ha a koax. kábel kihúzására megszűnik a zavar (persze, a műsor is), akkor lehetne próbálkozni galvanikus leválasztó beiktatásával.
Az minden további nélkül előfordulhat, hogy egyik konstrukció nem csinál (vagy nem is tud) ilyet, másik meg igen.
-
sajtos75
tag
Sziasztok! Olyan problémával fordulok hozzátok ami egy jó ideje megkeseríti Anyukám életét.
Ott kezdődött,hogy egy éve vett egy új Samsung TVt. 180e forint volt. Ez lényeges! A TV elkezdett pattogni. Reccsen egyet Ez csinálta bekapcsolt és kikapcsolt állapotban is. Kb. 5 percenként. Kikapcsolt állapotban a kikapcsolást követő egy órán keresztül. Aztán abbahagyta. Ezt mindaddig míg elvitték szervizbe. Míg "javították" kapott helyette egy ívelt több mint fél milliós TVt a "javítás" idejére.1 hónap. Az nem pattogott.Visszahozták a" régit" de ugyanúgy csinálta. Csereutalvány mert nem tudott a Samsung a dologhoz hozzászólni.
Vett helyette egy Sonyt. Az is ugyan úgy pattogott. Az is szerviz. Cserélték. Hoztak egy újat. Az is pattog. Majd egy harmadikat is amin már egy évvel késöbbi ,de ugyan az a.modell. Az is pattog. Tudni kell ,hogy mind a Samsungnak és a Sonynak is külső tápja volt. Ez a pattogás nem a műanyag vetemedése ez a TVből jön onnan ahol az alaplapot sejtjük. Ajánlották,hogy cseŕéljünk HDMI kábelt.Megtettük. 8000 forintért vettünk. A lehető legjobbat ami ebbe belefért.Ugyan az a probléma. Mondták,hogy lehet a modem a gond amivel a netet kapja a TV. De Wifivel is csinálta,csinálja. A Settop boxot is kicserélték. A probléma ugyanúgy fenn áll. Egy esetben nem pattog ha nincs beledugva semmi az áramon kívűl. Ennyi tv ugyanaz a probléma. Kipróbáltuk más konnektorba.Más elosztókkal. Akkor is ez a gond.Biztos,hogy nem anyagvetemedés. Ez a TVből jön. Belülről. De olyan hangos,hogy TVnézés közben a hangot is túlpattanja.
Egy öt éves Samsungja is van az nem csinálja.
Valaki tud ehhez hozzászólni? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest