- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlrose32
őstag
válasz
Vasshammer #8393 üzenetére
Szia!
Ha van külön HDMI switch, akkor esélyes, hogy annak cseréjével, ha nincs akkor alaplapcsere jellemzően ...
Menet közben nem dugdossuk a hdmi kábel, legalább az egyik készüléket áramtalanítani is kell.. -
laller79
csendes tag
Sziasztok!
Van egy panasonic tx-p42g30e plazma tv. Mostanság bekapcsolas után hidegen a világosabb részeknél lila ködölés villog pulzalva. Majd egy idő utan megszűnik, ha bemelegszik. Mi lehet ez?
Előre is köszönöm! -
Fairplays
aktív tag
Üdv!
Készülékem
hilips 6188k/12
Sajnos az ambilight össze vissza villog rendszertelenül, de általában nem is világit, vagy csak nagyon gyengén.
Valakinek ötlet hogy mi lehet a gubanc? -
Vasshammer
tag
Sziasztok!
Van egy NAVON 40 FHD TV-m, melyen korábban régi Ati VGA-t próbáltam, HDMI-n. A próba közben a VGA megmakkant és úgy néz ki, hogy vitte magával az egyetlen darab HDMI-t is. Azt lehet valahogy javítani?
Sajnos más csatival (RCA) szellemképes a kép még DVD lejátszón is.köszönöm
-
mikcsek2
újonc
Sziasztok, olvasgattam hozzászólásokat hátha választ kapok a kérdésemre, de azért szeretnék véleményt is kérni tőletek ha lehet.
Van egy Samsung PS50C430 50" plazma tv-nk és nem olyan rég óta vékony fekete vízszintes vonalak jelentek meg a képernyőn. Ahogy telik az idő, egyre több van belőle.
Fekete háttérnél egy-egy vonalnál a háttér mintha színesen villogna néha. Nem mindig.
Ahogy olvasgattam a posztokat szeretném megkérdezni, hogy ez akkor kijelző hiba lenne?Köszönöm előre is.
-
khorvat
senior tag
-
Kernel
nagyúr
Mármint a MOSFET? Lényegtelen, azt lehet helyettesíteni is, hasonlóval. Ha meg a komplett tápra gondoltál, azt javítani illik.
Szerk: közben látom a másik hozzászólást, ez már szervizfüggő, de ahol ilyenekkel foglalkoznak, nem jelenthet gondot szerintem (vagy csak magamból indultam ki).
-
Gollam1974
csendes tag
Üdv!
Philips 40PLF4528H/12 tipusú smart tv felprogramozás után távirányítóval kikapcsolva 6 percenként bekapcsol.3 napos cseregariban kicserélték.Beüzemelés után a másik is ezt csinálja.Beállítások jók.Lekötöttem róla a wifit,kábel tv koaxot,mindent.Csak a tápkábel volt bedugva.Akkor is csinálja.Vigyem vissza ezt is 3 napos cseregariba,vagy van megoldás rá?Köszönöm a válaszokat. -
JohnyBlue
addikt
sziasztok,
olyan problémánk lenne, hogy adott egy LG 39LA620S televízió ami bekapcsolás után 3x pislant elöl a piros jelzőfényével és utána semmi. Max néha mintha itt ott felvillanna valami de amúgy semmi. van remény vagy zöld edény? Válaszotokat előre is nagyon köszönöm.
-
Kernel
nagyúr
Ami még lemaradt, hogy a kiváltó okok között szerepelhet sustain zárlat is, ami még további téma. Elvileg zárlatvédettek a tápegységek, gyakorlatban mégis elpukkanhat sajnos egy zárlattól.
Vagy még nemrégiben is javítottam azokból a képcsöves Vestelekből, amiben a táp FET csak saját fáradása miatt szokott zárlatba menni, nem külső ok miatt. Amellett kinyom még egy védőellellenállást is, diódákat, de csere után megy tovább, nincs más gondja.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Andris... #8371 üzenetére
Az nem LED-képernyő (nem OLED), hanem LCD, ami nem vetít sehová.
A háttérvilágítás LED.
LED TV-nek nevezik, ami nem nagyobb butaság, mint a LED-izzó, de ez már csak így megy.
A folt láthatóságát befolyásolhatja a szintbeállítás, ami talán eltérő, ezért nem tűnik fel mindig. Ez az LCD kisebb gyártási egyenetlensége valószínűleg, ami még nem számít hibának.
-
Andris...
tag
43UJ670V 107 cm - egy hete vettem. Csak most vettem észre, hogy a tévé jobb felső sarkában egy kb 2x3 centis szürke amorf folt van, de csak full fehér háttérnél látszik. Oldalról közelről nézve észrevettem, hogy csak a külső, nem teljesen rögzített plexin látszódik, a belső, konkrét led képernyőn nem. És csak ha PC-ről viszem át a képet. Ha viszont USB-t csatlakoztatok és egy full fehér képet kinagyítok a tévén, nincs folt egyik felületen sem. Azt is észrevettem, hogy teljesen random, mi hol jelenik meg.PC-ről átvitt kép a külső plexire van vetítve, de PC-ről átvitt txt például már a hátsó felületre, így a hiba egyáltalán nem látszik. A tévé saját dolgai is a hátsó felületen jelennek meg.
Mi lehet a hibajelenség oka? Mi a különbség a külső plexin átjövő kép és a belső képernyőn átjövő kép között? Miért lehet különbség aközött, hogy PC-ről viszem át a jelet / usb-t közvetlenül csatlakoztatok?
-
Kernel
nagyúr
"Tipikus kontakthiba" ez azért kicsit erős volt. Tipikus kontakthibák eleve nem nyomják le a kismegszakítót, vagy ha igen, akkor ott már egyéb gondok is lesznek.
Ahol sárga nyíllal jelöltem, nagyjából azon a részen égett meg, a túloldalon:
Láthatóan a GND-re menő FET Gate és a meghajtótrafó közötti rész égett szénné:
Ha az kiégett, nyilván nem ok nélkül, ott már a FET-ek is elszálltak, meg ami még kiderül munka közben.
Szépen rendbe lehet hozni ilyen dolgokat, de azért egyszerű kontakthibánál komolyabb téma.
-
lovap
újonc
Sziasztok! Van egy LG 42LW4500 tv-m. A gondom az hogy nem tudom bekapcsolni. Bekapcsoláskor a készenléti dioda kétszer villan pirosan és egyszer fehéren, utána semmi. A kondikat átnéztem, egyik sem púpos. Esetleg valaki megtudná mondani hogy mi lehet a gond?
-
Sügike
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Philips 49pus6561 típusú led TV-t. 2 problémám van vele. Az első a felhősödés. Ezt a hibát ismerem, tipikus. A második probléma zavar jobban. Xbox játékok közben ha gyorsan mozgatom a kamerát csíkos a kép. Ez az égbolton látszik. Ha függőleges irányba mozgatom a kamerát akkor vízszintes, ha vízszintes irányba mozgatom akkor függőleges halvány csíkok láthatóak a képernyőn. Mit gondoltok?
-
Antonio
senior tag
Sziasztok
Samsung 65KS8000 nél pár perce történt ez a sajnálatos dolog
2 csík a képernyőn, kérdés ez HW probléma vagy SW esen lehet valamit kezdeni? félek HW
de várom a segítséget ha van, félek csere gari nagyon körülményes lesz,
most mintha azt látnám csik alatti képernyő mintha ugrálna néha, valami nem kóser,
valami beállítási ötlet?el vagyunk keseredve ... köszönöm a segítséget ...
-
Mozgógázos
újonc
Szia! Az én problémám a következő! Adott a Samsung UE46D6500-as tv-m,a következő képet produkálja pár hete.A felső 10-13 cm es sávban becsikozodott,azota ez nem változott.,,már szétszedtem megnéztem a szalagkábeleket,, nincs -e elválva.6 db van alul.Nincsennek elválva,T con hibát írtak még hibalehetőségként.Mit tanácsolnál? Találtam hozzá T con panelt 59 Euroért.Merjem-e vagy ne? Köszi szépen a segítséget!
-
Csiga74
csendes tag
Sziasztok . Van egy Samsung UE43M5502AKXXH tv . HDMI portokon a hang véletlenszerű időközönként kihagy, de a kép viszont nem . Hiba csak a HDMI portokon jelentkezik , a tv saját hangszóróján is és optikai kimeneten is. HDMI kábelt már cseréltem 1.5m , több eszközzel is kipróbáltam de a hiba mindig megmaradt . Szerelővel beszéltem szerinte Tv szoftver hiba . 3 alkalommal volt frissítve a tv szoftvere de nem változott semmi Találkoztatok e már ilyen jelegű hibával és ha igen mi lett rá a megoldás . 3 hónapos a Tv . Most már meglehetősen bosszant a dolog. Segítségeteket , véleményeteket előre is köszönöm .
-
oil120
senior tag
válasz
paxiangeza #8351 üzenetére
Igen és írj privit kérlek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged