- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
galervin93 #85897 üzenetére
Nagyon jól eltalált perspektívájú képek, látszik hogy nem mostanában kezdtél fotózni.
-
hermanyi
addikt
válasz
sasa311 #85890 üzenetére
Mi az , hogy halálra van fárasztva ? Az hogy irányítva úszkál és szépen ki van vezetve part közelbe ,hogy meg lehessen meríteni ? Mert ugye itt ez történt . Rá volt kényszerítve ,hogy nem mehet minden felé ,és közben szép lassan közeledett a parthoz . Gondolom ez miatt a hal szája (vagy ahová akadt a horog) sem szakadt szarrá . Egyszóval én véleményem az ,hogy finom szerkóval is lehet nagyobbacska halat fogni , és sokkal nagyobb élmény egy 30-40 perces fárasztás egy 5-10kg-s halnál ,mint 5 perc alatt kiszedni mondjuk 24/22 vel .
És igenis azért fizetek ,hogy ezt ki élvezzem . Neked akkor adnék igazat ( szívem szerint soha senkinek) ha Pl akadós a terep . és fent áll a valószínűsége ,hogy mondjuk 10 halból 5 megtép. De Ordason nem igazán van akadós rész , és az orsón van annyi kanóc ,hogy 2x körbemehet a hal a tavon akkor sem fogy le a dobról .
-
galervin93
addikt
Holnap reggel meg megyek a Dunára pergetni, remélem nem lesz nagy szélvihar és/vagy zivatar.
Mindenesetre a frontos idő szerintem megmozgatja a halakat.
-
galervin93
addikt
Voltunk tegnap hajnalban az Ipolyon, Őrhalom alatt, azokon a részeken, ahol gyakorlatilag az egész horgász gyerekkoromat töltöttem...
Csodálatos élmény volt újra látni a tájat, azokat a helyeket, ahol sok-sok évvel ezelőtt hol horgászbottal, hol fotómasinával a kezemben vártam a napkeltét, az első fényeket, csatangoltam órák hosszat a hajnali harmatos fűben, fotóztam tücsköt-békát-bogarat, mindent...
Horgászatilag gyenge volt amúgy a dolog, egy bicska csuka meg két pici domi jutott, de ez a ködös, párás, harmatos reggel... Ez nagy szerelmem, mindig is imádtam ide járni. De beszéljenek inkább a képek...Ez itt egy átlagos horgászhely, általában 10-20 méternyi ilyen dzsungelen kell átverekednie magát az embernek, hogy lejusson a partra. Természetesen nyakig vizes lesz az ember... ...de az élmény!
Ezen a szakaszon gyakorlatilag szabályozatlan az Ipoly, úgy alakítja a medrét, ahogy a tankönyvben megvan írva, szemet gyönyörködtető meanderező itt a folyó. Például ez, balra is az Ipoly, jobbra is (jobbról balra folyik), a kép közepe meg maga a kanyarulat. Alig van pár tíz méter a két rész között (felülnézetben mintha egy omega két alsó szára lenne), miközben maga a kanyarulat van vagy több száz méter hosszú... ( [link] )
Hát így készülnek a holtágak...
Előbb-utóbb (néhány tíz év) ez a két rész összeér, maga a kanyarulat levágódik, és előbb-utóbb elszakad a folyótól. Az ember szembe előtt zajlanak ilyen folyamatok, egészen elképesztő, imádom.
(Lehet kicsit elragadt a hév, nagy szerelmem a hidrogeográfia.)
Így néz ki egy "kanyar csúcs":
Ez fog előbb-utóbb leszakadni, ez lesz a holtág.Ez pedig már egy élő holtág, gyerekként ezen is sokat horgásztam, akkor még jó volt rá az ipolyos jegy.
Ma már külön területi jeggyel horgászható, igazi vadregényes kis víz, hivatalos keve Kövecses-holtág, de mindenki csak Tökösként ismeri. Szerintem sejtitek miért...
Hát ilyen csudijó élményekkel gazdagodtunk a minap, isteni volt. -
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi #85893 üzenetére
-
iceQ!
addikt
válasz
Zoli bácsi #85893 üzenetére
Mocsán a Király Ponty horgásztavon hármat is fogtam egy nap alatt(compó). Az egyik szép méretes példány volt, de kép nem készült róla.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi #85891 üzenetére
Semmi érdemleges hal, pár tenyeres kárász. Minden bolora, úszóra. Method volt még betéve, az nem adott halat. Ez a Rábca szakasz Földszigetnél van, pár kilóméterrel lejjebb, mint ahol pecázni szoktam, a Madárvártai zsilipnél. De míg a zsilip alatt 60-80cm a víz, itt a partszélben másfél méter, középen meg engem simán elnyelne (194 cm vagyok). De az a helyzet, jelenleg sem ott, sem itt nincs valami nagy halsűrűség, küsz van rengeteg, apró keszeg, meg pár tenyeres kárász.
Titkon egyszer egy compó fogására vágyom, kb 40 éve fogtam, azóta sem. Elvileg van a Rábcában, de nekem még nem sikerült fognom.
Fájdalmas véget ért a peca, az etetőanyagot gyúrtam át, illetve gombócoltam etetéshez, amikor hirtelen valami őrült égő, csípő fájdalmat éreztem a tenyerembe. Mint kiderült, valami méh méretű, fekete rovar megcsípett, belerepülhetett a kajába, és nem vettem észre. Iszonyúan fájt, mérgembe ki is öntöttem minden etetőanyagot.
Szerencsére ki tudtam húzni a "csalitüskéjét"(Fullánkját, megfelelt egy 7mm-es tüskének amúgy), aztán csökkent a fájdalom. Csípett már meg méh, az nem fájt így. Ennek a dögnek szélesebben álltak a szárnyai, és fekete volt, és mintha pöttyös is lett volna, beleesett a vízbe, láttam a bitangot!
Na, legközelebb a Csatornát (Hansági) nézem meg. Rába, Rábca kipipálva.... -
Zoli bácsi
őstag
Jó reggelt elvtársak.. .őő..ja, az régen volt, szóval jó reggelt sporttársak
Rábca, nem sok remènnyel,de legalább szèp. -
sasa311
veterán
válasz
Steady74 #85885 üzenetére
Szerintem ez Lajos bácsi "szabálya ". De úgy értettem nekünk felesleges róla vitázni, ha ez a szabály b
amelyik fax még bele tud tépni egy 28-as zsinórt egy halba olyan helyen ahol egy nadszalnyi akado sincs... azon semmi sem segít. Sokan úgy tépik a halat, hogy a pumpa felmegy bennem mikor látom, fogalmuk nincs hogyan kéne kíméletesen farasztani. Amúgy a szakállas horog ott nem tilos (ahogy a matrac /bölcső meg nem kötelező, ezt sem értem)
Hermanyi
Én úgy vagyok vele, hogy kíméletesen, de a lehető leggyorsabban kell farasztani a halat. Nem tartom azt sem jónak ha halálra van farasztva egy hal, hogy meg lehessen meríteni. Aztán ebben vagy igazam van vagy nem.Grillo
Ne vedd magadra, csak filozofalok -
Steady74
Topikgazda
válasz
Grillo #85887 üzenetére
Steady egyik pontyánál olyan szinten volt széttépve a szája a halnak, hogy konkrétan a sebben nem látszott a horog szabadításnál. Azt a pontyot kifejezetten sajnáltam, durván szét volt tépve a szája. Volt kék fertőtlenítő, kapott rendesen a seb, remélem gyógyul valamennyire.
-
Grillo
őstag
válasz
sasa311 #85883 üzenetére
Azt nem tudom, hogy mi a rosszabb, az biztos, hogy volt még 2 ponty, az egyiknél szákolás előtt akadt ki a horog, a másiknál pedig az úszóm veszett oda (letekeredett a súlyokról?), a horog ott is kiakadt, maradt az előkén. A teljes belső oldalon mi ketten ültük, senkit nem zavartunk, és mindegyik hal óvatos kezelés után (én nem fotózkodom, bár egy puszit utólag azért nyomnék
) távozott saját uszonyán. Biztosan elfáradtak, én is, remélem nem lesz izomlázuk.
Steady egyik pontyánál olyan szinten volt széttépve a szája a halnak, hogy konkrétan a sebben nem látszott a horog szabadításnál.
A szerelékre térve szerintem sokkal jobban egy erősebb zsinórral sem téptem volna, mert még így sem volt egyszerű a szákolás, másrészt a match bot akkor is adott lett volna. Ha váltok feederre, akkor is a Supernova volt nálam, az szerintem még gyengébb, mint a 420-as DartMatch, de a medium Silstar sem egy erőgép (bár azt még nem avattam fel).Elfogadom, hogy erősebb cuccal valamivel gyorsabb lett volna, de szerintem így sem voltam sem felelőtlen, sem figyelmetlen. Ha ültek volna mellettünk, akkor nem kérdés, hogy a Yokozuma jött volna 22-es zsinórral.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sasa311 #85884 üzenetére
Lehetne azért vitázni, mert kíváncsi lennék Tamás mi alapján tartja indokoltnak a max 22-es zsinórt. Jelzem, hogy az egyik fogott pontynak a szájában egy szakállas horog volt pelletkarikával kb 26-28-as zsinórral. Ehhez képest türelmes fárasztással 16-18-as zsinórral is meg lehet fogni a halakat, nyilván nem mindegyiket. De egy min-max zsinórméret mindenképp szükséges szerintem ahol ekkora és ilyen sok hal van.
Grillo nagyon szépen megoldotta a két nagyobb halat. Nekem eldurrant a 22-es zsinórom, elvitte valami gőzmozdony. Nehéz megtalálni a jót a halaknak és a horgászoknak.
-
sasa311
veterán
válasz
Steady74 #85882 üzenetére
Arról kár lenne vitázni, hogy butaság-e az ordason a max 22 zsinór vagy nem ekkora halakhoz, ez adott, ez a szabály, nyilván úgy gondolják van ráció mögötte. De én nem tartom fairnek keszeges cuccal nekimenni ekkora halaknak, akkor sem ha ügyes a horgász és megoldja, mert akkor 22-ben negyed annyi idő alatt megoldotta volna.
-
sasa311
veterán
válasz
hermanyi #85881 üzenetére
Nem, de az sem, hogy 45 percig setaltatom teljesen feleslegesen a halat, mert a nem odaillő szerelek miatt nulla kontroll van afelett, hogy mit csinál és merre megy. Ez a halnak legalább annyira nem jó mint mikor kitepi a jobbágy a 6 libras bojlis bottal 40es zsinorral a 10 kilós halat 60 MP alatt, szája meg nem marad.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sasa311 #85880 üzenetére
exkuzémőá, én 22/22 ben nyomtam
én nem szarozok. Nekem elment 4 kg erjesztett kukorica 2 l búza meg egy kg kendermag.
hogy a Haldorádó mérleget senki nem említi meg, az már lassan sérő
sasa311 #85883: nem vitatkozva veled, mert alapvetően egyetértünk, de múlt héten egy komámm 22/22-ben feederezett, 18-as pontyot akasztott, nagyjából 50m-t sétált a hal jobbra-balra.Köze nem volt halhoz jó 40 percig, pedig kimaxolta a szabályok adta keretet.
Elég hülye korlátozás ez a max 22-es zsinór, án 28-asban maximálizálnám és 20-asban minimalizálnám a zsinórméretet.
-
Grillo
őstag
válasz
Steady74 #85878 üzenetére
Jaja, köszi én is, így én még szeptember közepén nem pirultam le. Megittam közben vagy 2,5 litert, de jó volt. Szépen jöttek a dévérek olyan 20-80 deka között csemegekukoricára fenéken, és hát csak fel sikerült avatni a match botot és orsót így, 3 év után. Soha rosszabbat. Ide még menni kell, az biztos, egésze nap elfogyott nekem összesen 2 konzerv kukorica, de az utolsó nagy ponty pl. gilisztára jött. Mondjuk egy erősebb magos etetéssel biztos kevésbé jönnek rám a dévérek, de ez így volt jó. Főleg, hogy a nagy készülésben még a száknyelet is otthon hagytam. Meg kb. az első 2 órában deglett meg az összes csontim és pinkim, mert kint maradtak a napon.
-
Steady74
Topikgazda
Mai mini fórumeca Grillo-val az Ordas tavon egészen jóra sikeredett. A Nagy tóra ültünk le, ő matchbottal és leheletfinom szerelékkel pecázott, én a szokásos pontyos-rakós témában nyomultam. Sok keszeg mellett egy szép, hasi úszóba akadt pontyot fogott 14-es előkével (ott ez életveszély, de aki szereti a veszélyt...
), tokok jöttek neki, a végén egy Hermanyi Mestert megszégyenítő fárasztás következett, az akkora már szarrá durvított szerelékkel (18/16). A közel 45 perces fárasztás végén lehetőségem volt szákolni, egy közel 10-es potyesz esett el. Nekem fsza volt a hosszú fárasztás, alatta szétszedtem a rakót, eltöröltem a tagokat, elpakoltam a ládát, az összes kacatot
Nekem 15 halam lett nap végére, 2 vagy három db lett 10+-os, 2 tok, a többi ponty 4-7 kg közötti. Jó peca volt, kicsit megfogott a nap, jót dumáltunk peca közben. Klassz volt.
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi #85874 üzenetére
3 kg ra saccolom a kezedet elnézve és abból azt leszűrve ,hogy nem vagy velem 1 súlycsoport
Remélem mind a 2 horogtól megszabadítottad .
-
Zoli bácsi
őstag
Dógozik a Preston ultra könnyü fej...Csak kicsi.....
Előbbinèl kisebb, de jól harcoló márna...
-
FireFox1996
őstag
válasz
Zoli bácsi #85874 üzenetére
Ez legalább 60cms? 2.5-3kgs?
Nagyon szép fogás, gra! -
Zoli bácsi
őstag
Ö egy márna. Fogta màr ma?
Én igen, 5 perc fárasztás... Ment vissza. Hermanyi, mekkora szerinted? Nem mèrtem, de valakit már megtépett, volt egy horog a szájába. Mármint +1 horog...
-
Zoli bácsi
őstag
Jó napot sporttársak!
Remélem felismeritek, melyik folyó
Igen, pecázás esete forog fönt...
Hiába van nyár, találtam őszi kikericset, szóval ősz van....
-
Steady74
Topikgazda
Holnap akkor Ordas? Esetleg csatlakozna más is?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #85866 üzenetére
Igen jó lett a hangulata, fura látni, hogy egy márka megálmodója, névadója jelen van és, hogy mennyire közvetlen tud lenni. Azért az a kevert angol-olasz why... azért az odabasz
-
galervin93
addikt
Sziszi legújabb videója baromi jóra sikeredett, kicsit most inkább az érzelmi oldaláról közelíti meg a dolgot, ha lehet így mondani. Ez a peca lényege, de minden más hobbinak, kikapcsolódásnak is - örömet okozzon. Én nagyon tudok azonosulni a látottakkal-hallottakkal.
A legjobb, amikor arról van szó, hogy nem mindig az a cél, hogy a legtöbb halat fogja az ember, hanem úgy horgásszon, ahogy szeretne... És ha azzal töredék annyi halat is fog, akkor is sokkal jobban élvezi...
-
sasa311
veterán
Péntek este lesuhantunk a Tisza tóra. Új helyet próbáltunk, sulyom széle a semmi kellős közepén. Sima magos etetés bydömeteamfeder (
) triplex aromával és fahéjjal főzött tigrismogyoróval.
4 felé etettünk be. 7-kor beköszönt egy kisponty, éjszaka egy 8 kilós és egy 5,5 kilós. Aztán reggel jöttünk is haza.Kikötőben haverokkal összefutottunk, mondtuk nekik hova etettünk, üljenek rá. Este kimentek, ráültek. Első este egy 15 kilós türkös meg egy 5,5-es, ma délután egy 9,5-es nyurga... Kár volt hazajönni
-
busman
veterán
A hétvégi ponytyozás eredménye.
-
Zoli bácsi
őstag
Meleg volt nekem a pecához, no meg kedvem sincs, megszaladt a hét (Hétfő, szerda, péntek, vasárnap meló, ebből a péntek volt a 12 órás, többi 24, szóval a mai az egyetlen szabadnap)
Gondoltam megnézem a Rábát. Motorra...őőő vagyis kínai brand Benelli-re pattantam, és irány Nick.
Na, ahol pár hete erdőket sodort az ár, ott száraz lábbal lehetett sétálni, feltöltődött hordalékkal a gát alatt.
Kicsit lejjebb úszkáltak, fürödtek, a gát fölött viszont minden hely foglalt volt, végig horgászták a parton, és ahogy a FB csoportban látom, fognak is!
Megyek én is, persze hétközben.
Hazafele megálltam Dénesfán, van egy kastély, parkkal, tóval, elme szoc. otthonnak használják, dehát én meg tudom a kapukódot.....
Napijeggyel horgászható amúgy a tó, egy külön kis kapun megközelíthető:
A Répce egyik ága táplálja, van egy nagyon mesterséges vízesés rajta:
Így néz ki a tó mögötti Répce ág, keresztülfolyik a parkon, ha nyugton marad az ember, lát szép domolykókat:
Mielőtt kérditek, kiengedtek! Vagyis, rossebeket engedtek, tudom a kapu kódot....
Még egy helyet kukkantottam meg hazafele. Répce part, Gyóró melletti,szebb napokat megélt vízimalom mögött kialakult kis kiszélesedés. Nyomokból ítélve horgásszák, de nem tudom magánterület, vagy jó rá a jegyem....Szép hely, megérne ez is egy pecát.
Szoktátok mondani, hogy tetszenek a képeim, akkor tessék, így jártatok!
Megyek majd pecázni, ma csak benéztem a helyeket, lehet ezt a Dénesfai tavat is megvallatom napijeggyel, vannak padok is a tó körül, illetve most is pecáztak, mellettem, ahonnét fotóztam. -
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
Végre meló mellett újfent tudtam horgászni. Mostanában a Duna vízállása is nagyon ingadozik, hol lent hol fent. Ha levonul akkor szokott helyemen sár van, persze a kavicsos rész is tök dagonya, de gyorsabban szárad. Ez az év eléggé rapszodikus ebből a szempontból.
Így maradt Pápa strandi tó. Szintén rövid időtartamú.
Gondoltam letesztelem, a DOVIT Method pellet Eper-Halibut kaját. A Carp Zoom Négy évszakos Method folyékony aroma halas-gümölcsös, és Carp Zoom Favourite folyékony aroma csípős-fűszeres koncentrátumot.
Dovit Krill-Fokhagyma 5 mm csalit.
Mondjuk ezeket a megérzésemre hagyatkozva választottam
Elsőre meglocsoltam a csípős-fűszeres-el. A method kosárra pedig tettem a 4 évszakosból.
A távolság először a nádas előtt volt, rögtön vesztettem is halat, mondom ez nem lesz jó így visszább jöttem olyan középtávra, a másik botot pedig letettem kb 6 m-re. Ez lett aztán a nyerő távolság.
Ugyan kicsit többet kellet várni a kapásra, mint ahogy megszoktam, de megérte.
Nem sok halat fogtam, de szépeket, és persze volt ami szákolás előtt lépett le, nem kis bosszúságomra.
Próbáltam más csalit is, de nem volt rá érdeklődő, Timár Etreme double smoked tenger gyümölcse 12 mm, Tímár Mix Method Serie csoki narancs.
Egyértelmű lett a Dovit Krill-Fokhagyma 5 mm csali, és a fent említett etetőanyag kombináció elég jól vizsgázott.
-
andrew911
tag
Swingerre gondolsz? Nekem van Carp Academy Dropback, meg valami legalja Aliról is, de egyik sem hullott még szét soha.
-
eisento
addikt
Sziasztok.
Tudnatok ajanlani LANCOS KAPASJELZOT olyat ami nem hullik szet 2 alkalom utan?
-
Gyok2
senior tag
válasz
galervin93 #85849 üzenetére
Kicsi feeder kosár érdekel engem is
-
jansky1
senior tag
válasz
galervin93 #85849 üzenetére
Szia!
Engem érdekelnének a motyók. Ha van olyan, akkor átvenném szept 30-án, ha összejön.
üdv
J -
galervin93
addikt
Hölgyek-urak, kihasználatlanság miatt eladó lett pár cuccom, elsősorban apróságok amit sajnálnék kidobni (pl. kosarak), de van saját gyártású előke is, meg egy-két bot, orsó. Részleteket inkább privátban!
-
galervin93
addikt
Tegnap elmentem már egyet spiccbotozni, hiányzott egy kis laza minimálpeca. Vödör, bot, merítő, egy szivacs a hátsóm alá
aztán hajrá. Mivel van törpe a vízben, így azoknak csináltam egy édes etetős, csontis-kukoricás etetést lentre, kemény gombócokkal. Ezt időnként pótoltam, szépen le is foglalta őket a fenéken. A keszegeknek vízközt csemegét szántam, mivel rövid volt a táv (6-7 méter), így kézzel dobtam. Nem sokat, 3-5 szemet, de azt folyamatosan. A horogra csonti, giliszta, csemege került. Nagyon szépen jött a keszeg, apróságoktól kezdve jó 30 dekáig. A csemege nem sokat szelektált, igazából ettek mindent. Az előke 30 centis volt, egy 8-as ólom volt mindössze a jelző, a következő ólom ettől 80 centire, majd még 3-4 darab ólom, de ez is legalább fél méteren elosztva. Így a 3 grammnyi súly kifejezetten "magasan" volt és jól szét is lett osztva, ezáltal nagyon lassan tudott süllyedni a csali. Ami kellett is, mert a keszegek vízközt voltak, olyan másfél méteren, de méter fölé is felmerészkedtek a becsobbanó csemegére.
Nagyon jó kis peca volt, élvezetes volt a keszegeket aprítani, a törpék alig zavartak. Amikor mégis, akkor dobtam 2-3 etető gombócot, az teljesen lefoglalta őket.
A végén még rápróbáltam fenéken csemegével, és bár láttam pezsdülést, iszapgázokat, de nem sikerült malacot fogni, pedig gyanús, hogy voltak az etetésen.
Nagyon jó idő volt, száz ágra sütött a Nap, és a naplemente is csudiszép volt. Isteni ez az idő, kitarthatna jövő tavaszig... -
@mriya@
őstag
válasz
Szirtimorc #85845 üzenetére
Én utoljára egybe bambuszbottal, tároló orsóval horgásztam a Balcsin nád mellett.
Nagy pontyot sosem, de 1-1,5 kilós vörösszárnyút szakmányban fogtam.
Igaz, ennek már 47 éve. 😱 -
Szirtimorc
senior tag
válasz
sasa311 #85819 üzenetére
Sokat nádi pecáztam régen, akkor a "nagyok"' 300g-os Shakespeare Alpha-val nyomták. Próbálkoztam 5lbs-s boljis bottal, jó is volt addig, amíg nagy nem jött. Tette a dolgát, görbült, be is ment a hal a nádba. Az igazi nagyágyú nálam egy régi Daiwa Liftscope, annak csak bőven 10+ -nál van értelme. A "mezei" egy Silstar 300g-s. Muzeális darabok, de bőven tudja amit kell.
-
gg72
veterán
Ma reggeli kajakos balinozás a Balcsin, egyet sikerült becserkészni.
[videó]
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
aladarazurbe #85841 üzenetére
-
mdav88
aktív tag
válasz
aladarazurbe #85841 üzenetére
-Ilyen felhasználás mellett egy finomabb bot is megtenné, pl Benzár Concourse 20-60g. (30g kosárral, a 330as is bőven dobja az 50m-t) Czero botokat is érdemes lehet nézni, nekem Spec a tubertini EA botok is teteszenek.
-Szállítási hosszt 390ig bármi tudja, mert háromrészes botok.
-Keret tág, sok-minden belefér. -
aladarazurbe
csendes tag
válasz
hermanyi #85827 üzenetére
Köszönöm a kérdéseket, pontosítok.
Létezik e olyan feeder bot ami az összes kritériumnak megfelel? (esetleg konkrét típus?)
- egész bot dolgozik (parabola akció) , itt a célhalak maximum 4-5 kilósak
- ~50-100gr dobósúly
- szállítási hossz max 160cm
- hossza 300-330-360 körül
- anyagi keret: max 50000Ft ( ez a lent említett "Döme royal method" ez nagyon a teteje, bár kissé hosszabb...) -
Gyok2
senior tag
Milyen szép horgászidő volt ma, semmi szél, kellemes napsütés.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Sungoo #85834 üzenetére
Hát ez a víz arra jó, ha halat akarok fogni, hát legyen. "kockató", mert mesterséges, de a kis szigeteivel azért eléggé érdekes.
sasa #85831: csak annyi, hogy így a hal szerintem jobban felveszi, a másik meg, hogy ezt a kemény kukoricát igen nehéz a horogra felszúrni. Talán így kevésbé veszi észre a hal a horgot.
Grillo: lehet jövő héten még egyszer elmegyek, ha úgy lesz, előtte szólok mondjuk hétfőn, ha belefér a táncrendbe.
-
Steady74
Topikgazda
Kicsit kifújni a gőzt kimenetem ma pecázni az Ordas tavakra. A Nagy-tóra ültem le, oda, mint 2 hete, rakós peca, 18-as gumi, 22/22 szerelék, 10-es horog, 0,5gr úszó, kukorica, kender és aprómagos etetés, csalizás 2 szem kukorica. 7-kor érkezés, 8kor kb kezdés, 15 óráig voltam, 18 hal, legkisebb 7 körül volt, 12 a legnagyobb, 3 hal meglépett. Elfáradtam, jó peca volt.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
aladarazurbe #85824 üzenetére
bothosszt és a rászánt pénzt nem írtál
-
hermanyi
addikt
válasz
Kérdés mekkora hal alatt dolgozik az egész bot ? Mert van az a hal ami alatt a seprűnyél is parabolába van , De egy 4-5kg-s hal alatt csak az első 30cm
-
jansky1
senior tag
válasz
by Döme royal methodjai (390, 420) tudják ezt szerintem.
-
aladarazurbe
csendes tag
Sporttársak! Létezik e olyan feeder bot ami az összes lenti kritériumnak megfelel? (esetleg konkrét típus?)
- egész bot dolgozik (parabola akció)
- ~50-100gr dobósúly
- szállítási hossz max 160cm -
Spoon16
tag
válasz
sasa311 #85819 üzenetére
Ha nem a szállítás miatt kell a teleszkópos kivitel, akkor aktívabb csónakos pecásként mondom,hogy egy kétrészes bottal sokkal jobban jársz. Szerintem egyszerűbb összerakni-szétszedni a kétrészes botokat. Nézz valami 3 libra körüli 2,70-es vagy 3 méteres bojlis botot, az tökéletes lesz erre a feladatra.
-
törölt tag
válasz
sasa311 #85819 üzenetére
Egy időben sokat horgásztam akadóban úszóssal pontyra. A legjobban bevált eszköz erre nekem a bojlis bot. Tudom teleszkópost keresel és rövidet de gondoltam leírom . Előnyei a bojlisnak , nagyon jól dolgozik fárasztásnál, a hossza jól jön bevágásnál és fárasztásnál is akadóban , és viszonylag vékony (30-35-ös monofillal ) elég jó halakat megfoghatsz vele akadóból (5-10 kiló közötti pontyokat)
3 librás körülit használnák 30-35-ös monóhoz, ha nagyon durva a helyzet kapitális halakra és nagy akadóban akkor 3,5 librás 40-es monoval minimum.
Szerintem jobban jársz vele mint egy rövid teleszkópossal akár nádi peca akár hínár akár tuskós fás akadóban. Annyira dolgozik a bot nem könnyen szakít a hal parabola az a hosszú bot . Ha nagyon kemény botot használsz arról ponty könnyebben leveri magát egy durva fárasztásnál és könnyebben tépi a zsinórt is . Rövid bot eleve bevágásnál nagy hátrány lesz úszós akadós pecánál . Úgy szoktam csinálni a bevágás annyira erős már azzal próbálom emelni a halat erre nagyon jó a bojlis bot hossza kisebb halnál 5 kiló alatti a bevágás erejével ezzel a hosszú bottal már nyertél zsinórt .
Használtam egy időben 4,5 méteres teleszkópos silstar 40-80 grammos botot. Azzal is fogtam szép halakat akadóban . Azzal a fárasztás úgy nézett ki nagyobb halnál a mellkasomnál volt kb betámasztva a bot és a vizet verte a vége annyira karika volt a 4,5 feles bot amennyire tudtam emeltem vele monofil 40-esig használtam.
Annak is a hossza nagyon jól jött fárasztásnál bevágásnál pedig közelre max 10-15 méterre pecáztam. Viszont a bojlis összességében jobb volt erre mint ez a konkrét bot mert a nyele is hosszabb a bojlisnak jobb vele emelni jobban dolgozik és talán a 4,5 feles hossz már kicsit sok is volt .
-
andrew911
tag
válasz
sasa311 #85819 üzenetére
Igazi dióverő a Daiwa Megaforce, 210-420cm, 7-től 300g-ig minden van belőle. Kilenc kilónál még nem görbül a spicc a 40-90g-oson.
-
sasa311
veterán
Valaki tud tippet adni egy úszózó botra, ami:
Teleszkópos
Csónakos pecahoz (nem kell hosszú legyen) max 15-20 méterre.
Nád/ hínár előtti pecahoz kellene, szóval nem lehet elengedni a halat, húzni kell, úgyhogy ilyen 16/18 előke szóba sem jöhet, valami diovero kéneJavaslat?
-
törölt tag
Nem kapja meleg víznél akkor nincs ott. Olyan szokott még lenni csak a picik csipkedik kínlódnak vele nem tudja lenyelni. Ha ezek a combos méretek ott járkálnak akkor süllyedés közben elkapja sokszor. Versenyeznek melyik éri el előbb.
Megnézném a helyedben este azt a pályát ilyen csalikkal harcsára. Ott a nád előtt .
-
-
FireFox1996
őstag
-
iceQ!
addikt
-
Steady74
Topikgazda
válasz
FireFox1996 #85810 üzenetére
Szervezzük, egyik kiemelt helyszínünk egy balatoni stég lesz, kiváló fogási lehetőségekkel. Lehet, hogy kicsit szűken leszünk de majd sorsolunk ki álljon melles csizmában a vízben
Nyiss topikot lsz, és beszéljük ott meg, hogy hol legyen és mikor. -
FireFox1996
őstag
Már szeptember van, mi a helyzet az őszi fórum pecával?
-
törölt tag
válasz
sasa311 #85801 üzenetére
Ha egy ilyen halastavon egy olyan horgász aki horgászvideókat készít nem tud halat fogni akkor fene megette az egészet. Fenntartani a tavat neki stb , nem tud horgászni a kapástól inkább az lehet a probléma legtöbbször.
Mennyire fogós az etetője meg a legújabb üveges bogyó kb azt akarja megmutatni vszínű vagy a vizet is reklámozni. Nem hinném egy Döme Jankovitch Szilvási és hasonló szintű pecásoknak egy ilyen víz nagy fejtöréseket tud okozni telepített ponty fogásra.
Mondjuk én Jankovitch videókban azt csípem sokszor nincs teletömve reklámmal hanem valami horgászat is van benne.
-
törölt tag
bodri, vörösszárnyú imádja a konzervkukoricát. Natúr is jó neki nem kell kényeztetni annyira csoki narancs stb. Amíg meleg a víz kb olyan áprilistól-októberig nagyjából . Hidegebb víznél viszont nem kell neki akkor jobb a csonti a nagy méretekre is. Harcsázásnál ezzel szoktam szelektálni mert csontira minden kis halacska rámozdul meleg víznél . Ilyen méretű mint a képen van az több mint fél harcsa , mert az meg a bodorkát, vörösszárnyút szereti annyira mint ezek a konzervkukoricát.
(ponty is egyébként legalább ennyire szereti a konzervet agyonveri a sok szír szar csodacsalit )
-
PpenoO
őstag
Kész a szett, rapala kötéssel, feeder bot legkeményebb spicc (lol), 35gr műcsali, good luck
-
hermanyi
addikt
válasz
jansky1 #85797 üzenetére
horgászik és kérdezed tőle ,hogy milyen táv mivel és mennyit etet és mi van a horgon. Ugye ezek alap információk. Ő mondja 60m 40g 7 soros alagút kosár 15 percenként újradob a kosárban monkey kaja ,a horgon pedig Air wafters . Te megkaptad a várt infót mert láttod hogy húzza a halat . A valóság brutális bordás kosár 8 percenkénti dobással 110m , kosárban valamilyen pellet , a horgon meg venom bojli .
-
sasa311
veterán
Nem tudom mit kéne elhinni, mi mikor Majosligeten voltunk (nyitás után kb. rögtön) akkor kérdeztem a tógazdát, hogy hogy volt az a videó forgatás JK-val, hogy lezárták neki a tavat vagy hogy? És azt mondta, hogy egyátalán nem, sőt, beült bármiféle kérés nélkül egy szabad helyre pecázni és csak annyit kért, hogy ólommal pár helyet letapogathasson, hogy mliyen a meder és addig amig eldöntni addig foglalják azt a helyet neki. Tehát kb. fél órára. Fene tudja akkor, hogy mi igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest