-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RicsiSuly
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #75298 üzenetére
Énis Óvárri vagyok szép hely dunasziget :) szerencse nekem is a telkem végén folyik a duna. Csak nagy a sodrás 100 120as ólom áll meg nekem.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
andrew911 #75296 üzenetére
Áh....
Én nem kívánkozom ilyen helyekre.
Sógornőmék vettek egy vízparti nyaralót, egy Dunai holtág mellett, de az élő folyó is nagyon közel van, azt mondják. MM. óvár mellett, valahol...Talán Dunasziget..?
Remélem oda majd elnézhetek, most álltak neki a telket, meg az ingatlant rendezni. Nyugdíjas korukra majd oda akarnak költözni (2 év azt hiszem).
Na én inkább ilyenre gyűjtögetnék.......Mint utazásra.....
Szerk:
Ja, és görbüljön, annak aki kint van!
Én nem mentem, megint ez a hülye szél fúj, ha a város közepén fel akarja dönteni az embert, akkor tapasztalatból tudom, hogy a prérin mi a helyzet......
Nem szeretem ezt az ökör szelet, a 10 fokot elviselném, de ez utálatos..
Berendeltem a Pecapláza 3000ft feletti ingyenes szállítása miatt pár apróságot, amit nem kapok itthon.... Ha valakit érdekel, még tart az akció.. -
andrew911
tag
válasz
Zoli bácsi #75279 üzenetére
3300 EUR-ért (plusz repjegy) simán mehetsz te is.
-
andrew911
tag
Tegnap voltunk az Eldorádó kettes tavon, az időjárás eléggé megviccelt minket. Délig voltak kapások, érdekes módon csak a Ready Mehtod Spring etető és Sipi2 (narancs+fahéj) kombinációra, bármelyiket megváltoztattuk, elmaradtak a halak. A ready mehtodot csak azért vettem, hogy tudjunk dobálni, amíg bekeverjük az etetőanyagot, de ha lecseréltük, nem volt mozdítás sem. Aztán délben mindenhogy elvágták, utána nem volt semmi.
A jobb oldali szomszéd család nem fogott semmit, a bal oldali fiatal párból is csak a lány fogott egy kis harcsát meg egy pontyot.
Mi négy kisponttyal kb. szummma 6-8 kiló között fejeztük be (mondjuk a délután már csak kísérletezéssel telt). Érdekes, hogy a 20 méter széles tóra is hozott valaki egy etetőcsónakot. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
RicsiSuly #75287 üzenetére
Szerintem neked ez kell
[Döme praktikák 18. rész - Hogyan készül a sodort zsinóros verseny feeder végszerelék?]
Walternek is van ilyen videója, de most nem találom
-
RicsiSuly
aktív tag
Feder szereléket hogy kötitek meg? Gubancgátlót nemakarok, mert mindig elenged a karabiner ellenbe leszedhetős legyen a kosár mer 100g-os kosarakkal dobálozom és a bottartó zsákba ne húzza a spiccet.
-
RicsiSuly
aktív tag
válasz
BlackmMmDog #75222 üzenetére
Megjött megtapogattam biztos nem cserélem le a Daiwat :D. Daiwához képest a nevis egy babkaró pedig mind a kettő 150g-os.
-
jjohn
aktív tag
Én csütörtökön voltam egy kis kiruccanáson Pápa Strandi tavon.
Akkor se nagyon ment hal, elvétve fogtak párat, de a megszokotthoz képest nagyon kevés.
Methoddal három távot próbáltam a nádfal elé, nyíltabb vízre és közel 10 m-re. Szerencsére még senki nem parkolt le ide, mindenki velem szemben akart pecázni. Mondjuk nem is volt sok választásom, jónak is tűnt, mert itt sekélyebb a víz.
Nagyon nem lehetett dobálni, mert sokan és közel voltunk egymáshoz. Így is láttam a tőlem balra lévőt nagyot dobni, a velem szemben lévő is ugyan arra helyre. Volt is összeakadás.
Nádfal elől jöttek kárászok de nem sok, végül egy 3 kg-os potyek lett a jutalom.
Mivel az elején nem nagyon ment a hal (utána se), próbáltam jobban meglebegtetni a csalit, elengedtem az egyik szerkót fenéktől 5, 10 majd 20 centire, de semmi reakció.
Halibut pelletet használtam, csalinak több féle ízt, nagyságot próbáltam.
Halat most csak Tímár Double pellet, abból is 11 mm-es adott, semmi másra nem volt egy csippentés sem.
Már bánom, hogy nem vittem magammal hosszú előkés szerkóhoz való cuccot. Viszont kellemes kikapcsolódás volt ennek ellenére. -
PpenoO
őstag
válasz
KunEmber #75278 üzenetére
Nekem nincs különösebb problémám vele. Tény, hogy rengeteget tett és tesz azért, hogy ott tartson a horgász kultúránk ahol most tart, aki ezt nem ismeri el az egy másik bolygón él. Nem ismerem annyira, hogy véleményt tudjak alkotni arról amit vele kapcsolatban negatívumokat mondanak. Egyedül a halcsókolgatós/babusgatós jelenetektől tikkel a szemem, de ez már az egyéni szociális problémám, igaz néha megosztom veletek
-
Spoon16
tag
Nálunk is nagyon gyenge volt a tegnapi nap,két holtágon voltam,de egyiken sem igazán láttam embert halat fogni,pedig mindkettőn volt telepítés 1-2 héten belül.
Más: nemrég egy ismerős mondta,hogy ő palomar csomóval köti mindig a lapkás horgokat. Elsőre furának tűnt,nem is találtam a neten semmit ahol így kötnék de kipróbáltam és működik. Használja más is ezt a módszert? -
jansky1
senior tag
válasz
Zoli bácsi #75279 üzenetére
Nézd úgy, mint egy természetfilmet.
-
KunEmber
senior tag
válasz
PpenoO #75277 üzenetére
Megmondom őszintén, én tisztelettel adózom Dömének. 15 ezer ember belenézett a videóba és tegnap, mikor feldobta a YT nekem a felénél, egyszerre 2200an nézték a premiert.
Alapvetően élőközvetítésekben dolgozom, én tudom értékelni ezeket a számokat. Ügyes nagyon!(A hozzászólásom nem érinti sem a film tartalmát - nem láttam - , sem a by Döme Team Feeder cuccok minőségét.)
-
PpenoO
őstag
Arapaima vs báj Döme Gábor. [link]
-
-
B.i.L
senior tag
válasz
fojtviki #75254 üzenetére
Szia!
Első szónak magyar oldalakon 60 ezer forint környékén vannak az új orsók.
ha példának a matekot vesszük,és 3x60=180 ezer forint,azt nem fogja neked oda adni senki a töredékért,de ha nagyon meg van szorulva,akkor se ennyiért….vagy megérted,hogy átvernek,vagy,ha féláron van ,akkor is 90 ezer forintért nem fogod tudni megvenni,mert vagy nem jó,vagy átverés….de ha van rá pénzed,egy próbát megér. -
B.i.L
senior tag
válasz
galervin93 #75270 üzenetére
Nagy GRAT! Tedd össze a kezed,mert nagyon kapástalan idő volt
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93 #75270 üzenetére
Grat-grat! Ne legyél bús emiatt, az olvasottak alapján igazán odatetted Magad! Mindent bele holnapra!
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93 #75239 üzenetére
Hú a fene egye meg.
Nem szerették a halak ezt a front előtti meleget... Szektor 5. lett a vége szűk 7 kilóval, közvetlenül a jobbomon Nagy Martin (Promix) 9 kilóval nyerte a szektort. Volt két potykám, 80 deka, kiló körüli méret, meg egészen banális eset, konkrétan a dudaszó után 5 másodperccel merítettem meg egy 50-60 deka körülit, ami persze már nem számított, azzal 4-es lett volna.
Mindenesetre érdekes peca volt. Martin kitartott végig az apró kárászok mellett, de gyerekek, hogy április közepén szúnyoggal kelljen 5-7 dekás kárászokra menni... Na én nem is erre készültem, meg eléggé megállt a vége felé (feljöttek vízközé+partszél), váltottam pontyra (ugyanazon a távon ahol kárászoztam), elkezdtem tolni befelé a kukoricát, és meglett az eredménye. Volt még egy szakításom is rögtön az első kukoricás dobásnál, az tisztán az én blamám, mert nagyvonalúan a kárászos szerkóra tűztem a kukoricát és még klipszelve is voltam... Utána egyből váltottam erősebb cuccra, azzal már kijöttek a fentebb említett pontyok. A dudaszós potyka is meglehetett volna kis rutinnal... De hát az nincs.
Hát ennyi az első nap, holnap jön a zárszó. -
sasa311
veterán
Jelentem Rsd-n elkepeszto semmi, még keszeg se jön. Csak sneci, semmi más.
-
hermanyi
addikt
válasz
BogyóBP #75244 üzenetére
pár kérdés . írod ,hogy víz taszító zsír javasolt . Én kb 25 éve keresek olyan zsírt ami vonzza a vizet segíts már lécccccccci .
Shimi 25 éve megmutatta ,hogy elég 3 db igen 3 db csapágy az orsóba ha jó helyen van .De javaslatom neked ,hogy spiccbot . rengeteg agyi gyötrelemtől mentesít . Nincs rajta sz@rul megtervezett orsótartó , olcsositott gyűrűsor ami elbutitaná a botot . Ilyen vacak tekerők sem kellenek reá . És sokkal nagyobb élményt biztosit nem csak a maga egyszerűségével hanem fárasztási tulajdonságaiból adódóan is ,mint 80 méterről kitekerni a pár kilós halakat .
-
Sziasztok. Shimano Ultegra 5500 XTB orso ajanlott vetel? Marketplace-en van 3db, potdobbal es dobozaval. £170 lenne egyben ami durvan 77000Ft. Koszonom
-
faragojof
őstag
válasz
Zoli bácsi #75250 üzenetére
Ha mindenki egyforma lenne, ki lenne az "etalon"?!4!
-
@mriya@
őstag
Rendben, megértettem.
Eztán visszafogom magam. -
Zoli bácsi
őstag
Erre szoktam mondani, milyen szerencse hogy nem vagyunk egyformák.
Így kerek a világ. Máshogy látjuk a dolgokat, más a fontos.
Ezért jó egy ilyen fórum, megosztjuk a tapasztalatokat, nézőpontokat. Tanulunk egymástól.
Én szeretek horgászni is, másik oldalon (néha azt hiszem túlzásokba esve) szeretem karbantartani minden holmimat. Legjobb példa az autóm, 18 éves elmúlt, újan vettem, de ha kijövök a mosóból, egyre többen megnézik. Szerelő mondja hogy hülye vagy, idehoztad olajcserére, felírtam tavaly mikor volt, alig ötezret mentél....Nem érdekel, az idő letelt...
AZ olcsó orsóimat szétbontom újan. Higgyétek el, bármi gond lenne, nem cseszegetném a boltost a gari miatt. De megnézem, lezsírzom, a féklamellákat is, kipróbálgatom.
Az új botokat szépen lekenem az autó waxával. Könnyebb a tisztítás szerintem utána. A toldások is finomabbak egy kis viasztól.
De én így érzem jól magam, tudom, hogy minden rendben van. De azzal sincs bajom, ha valaki csak használja a felszerelést, elvileg arra való.
Nem vagyunk egyformák. Hál' istennek. Ki d..á meg a duci csajokat, ha mindenkinek a vékony tetszene..? -
@mriya@
őstag
válasz
KunEmber #75247 üzenetére
Én csak a magam nevében írtam.
Engem jobban érdekelnek a horgászati beszámolók fényképekkel, mint az ilyen barkácsolósok.
Az elmúlt kb. 48 évnyi horgászatom során én bizony még egy orsómat sem szedtem szét, nem hézagoltam, nem modifikáltam.
Viszont a parton voltam annyit, amennyit csak tudtam.
Lett légyen odalent 3-4 fok, vagy 60 kilométeres szél.
Ma azért hagyom ki a pecát, mert szerintem (még) sokan lehetnek lent. Majd lemegyek, ha már mindenki hazamenekült a hidegfront miatt.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Jövök egy kis tech update el. Tudom nem túlzottan forumhoz köthetőek általában a hozzászólásaim de hátha valakit ez is érdekel. Annó szóba került a Daiwa Whisker 25QD orsó mint egyik alternativa ami elvileg jó. Nos az egyik kedvenc orsóbütykölő kb 1 éve (amit ma találtam meg) felrakta a whisker tuningját illetve szétszedte és bemutatta nekünk a felépítését. Nem mondok újat azzal hogy nem lepődtem meg hiszen 2-3 minimális változáson kivül szinte 1:1 ben az előző 2 modell belső szerkezetét használja. (Ugyebár Castizm, tdr distance 25 ről beszélek), pár apró kivétel közül az egyik ilyen kiemelendő dolog hogy itt már a wormshaft tengelyt tartó persely csapágyra cserélhető, mig az előző modellekben a rögzitőkengyel elhelyezkedése és szerepe miatt erre nincs lehetőség. Vagyis igazából van csak akkor már a szerkezet stabilitása megingana mert a wormshaft tengelynek holtjátéka lenne horizontális irányban ami nem túl egészséges és igazából funkciónális szempontból nem is javasolt. Egyszóval ahogy bontotta lefele a szerkezetet egyből feltünt a nagy magsealed olaj tömítés (nálunk ennek nincs sok jelentősége nincs sós víz), aztán pedig előbukott a már nagyon jól bevált tűgörgős visszaforgásgátló rendszer ami személyem szerint a daiwanál nem túl nagy de mégis jó megoldás mert egyben van és nem esik szét. Tisztitása emiatt nehézkes de benzinbe áztatva pillanatok alatt átmosható és ujrakenhető. Nos sajnos amitől tartottam ez az orsó is megkapta az előző modellek zsinorvezető megoldását ami jó is meg rossz is. Jó azért mert a korrozió és külső behatások sós viz stb ellen sokkal ellenálóbb mint egy golyoscsapágy, viszont rosszabb is mert siklócsapágy lévén (perselyek) folyamatos gondozást igényel és kikopik a kenőanyag ami a zsinor által felhordott viz miatt viszonylag gyorsan megtörténik egyből becsavarja a zsinort. Természetesen a cast izm, tdr d25 nél látott upgrade itt is megoldható, 3 alátéttel és 2 csapággyal ez a megoldás cserélhető bár én nem vagyok benne biztos hogy ez tökéletes megoldás lenne mivel így ugyebár oldalról semmi se védi a futómechanikát a bejutó viztől tehát az egyből a csapágyakon landol. Érdemes lehet ide viztasztió spéci zsírt tenni pl marine grease vagy lehet még a magsealed olaj is jó lehet ha van. Én biztosan zsirt tennék ide mivel annak ellenére hogy lassitaná a csapágyak forgását még akkor is megérné mert legalább foylamatosan kenné és védené a viztől piszoktól. Tömören és röviden ha valaki távdobo daiwa orsot keres én azt mondanám vegye a cast izm et, 5 ezer ft ból TDR/Whisker25 csinálható belőle igaz nem lesz 2 dob hozzá, de még így is megéri minthogy 50 el többet költsünk erre.
Visszatérnék kicsit a kisebb daiwa modellekre is. Ide sorolható ugye a TDM,TD feeder, Lexa sorozat. Ezek nagyon jó kis szerkezetek, talán a TD feeder 4012 QD az ami valamennyire kilóg a sorból a fentiek közül miven ennek a dob alatt is található csapágy amiből az egyik csak egy sikló ez simán cserélhető csapágyra tovább nehezitve az amúgy se könnyű 440g os súlyát. Meghajtás szempontjából ugyanazok én kifejezetten preferálom ha a kisebb meghajtó kerék a kulisszás meghajtású orsók esetében rögzitve van a házhoz csavarral ne adj isten csapággyal bélelt mert így elkerülhető hogy nagyobb terhelés hatására ez a kis kerkék fel le mászkáljon a saját tengelyén még ha nagyon kicsi is ez a holtjáték. Zsinorvezető szempontból a TDM,LEXA,TD feeder egyforma és csapágyra cserélhetőek pontos adatokat viszont nem tudok róla de elvileg 2 alátéttel ez megoldható.
TDR 4012QD. Ez már egy kicsit komolyabb szerkezet 8 csapággyal. Ebben a zsinorvezető már másabb, tömített, felépitése viszont azonos csapágyazása viszont megfelelő további alkatrészek hiányában nem lehetséges ergó nehézkes feltételezem a daiwa gyártott ehhez külön csapágyas megoldású kieg csomagot is.
Összegezve. A kisebb orsók jó kurblik futásuk kimagaslóan sima, a tűgörgő viszont mindegyik modellben csontszáraz ezt vásárlás után mindenképp le kell eddig bontani és kicsit megkenni különben a rotor lassú mozgására nyekereg. A nagyobbik orsók már elgondolkodtatóak kinek éri meg a 25mm es dobemelés nyújtott dob. Fékben mindegyik modell pazar, a kicsiknél a lehajtható kar praktikus. Kenés általában mindegyik orsoban minimális, egy szezont kibir ilyen használat mellett is. Szerintem a nagyobb orsók hézagolása kicsit hiányos mig a kisebbeké jó. Kicsiben talán a TDM és a TD feeder 4012/3012 prima vétel, nagyból pedig a castizm felbővitve lehet jó fogás. TDR szerintem túlárazott nem sokkal hozhat többet mint ezek, talán leginkább a TD feeder 4012 lehet ennek (TDR 4012QD) a butított verziója. A Lexa W amit Walter Tamás fémjelzésével készitenek nem az igazi lexa, inkább egy régebbi modell átfestése és kicsit modosított változata ha jól láttam. Mindazon által az is remek orsó ha hozzávesszük hogy 3 dob jár hozzá. Ha van rá igény szivesen írok tapasztalatokat más brandokról is. Sziasztok -
Zoli bácsi
őstag
Tegnap föltettem pár Rábcai képet, hogy fogtam a tenyeres kárászokat.
Ugyanezeket a képeket feltettem a Rábcai pecás FB. csoportba.....
Ma már volt fönt kép, ugyanott egy zsák kárászt fogott egy sporttárs, aki írta is, még soha nem is járt eddig errefele....(50 km-ről jött..)
Szerintem húsvétkor nem lehet majd leülni, annyian lesznek ott......
Nem baj, had fogyjon a kárász.
Már kitapasztaltam, ilyenkor tavasszal, mikor melegszik a víz, elindulnak a folyón felfele a kárászok(Gondolom ívni). A zsilipnél nem tudnak feljebb menni, összegyűlnek a zsilip alatt. Iszonyatos mennyiségben, és van kilós is. Aztán később eltűnnek, ki tudja hova....... -
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #75239 üzenetére
leeresztés óta nagyon nem egyszerű Maty ér
-
galervin93
addikt
Hú de hektikus ez a Maty-ér.
Tegnap a közepére ültem le és megúsztam 4.5-5 kiló apró kárásszal. Rendes pontyot akkor senki nem fogott, max 50-80 dekásakat, de abból se sokat, pár 20-30 dekás nekem is jött.
Ma a pálya déli végén ültem, magasan a leghaltalanabb rész volt, mint utólag kiderült... Vidó Fecitől kaptam egy kis okosságot - ha nem feléd fúj a szél, akkor gatya. Úgy is lett... Azért összeszedtem olyan 7 kiló apróságot (5-15 dekás kárászok, egy keszeg, 3-4 jobb kárász meg ugyanennyi kölyök ponty. Az utolsó órában már el-elesett egy-két jobb ponty a környéken, de senki nem fogott egynél többet, ott a közelben 5-6 kiló fölé senki nem ment tisztán ponttyal. Az utolsó fél órában én ia megpróbáltam, de nekem nem jött.
Sajna tisztán apróval biztosan nem lehet sok mindent elérni, de legalább a ponty is nagyon nehezen jön. Szóval legyen okos az ember...
Azért jót szórakozok, az élmény megvan.De brutál fárasztó is, nem egy hétköznapi peca, és nem feltétlenül a versenydrukk miatt, egyszerűen amikor 160 ember horgászik egymás mellett, ott okosnak kell(ene) lenni.
No de majd holnap kiderül ki derül... -
WarninShotZ
tag
válasz
Steady74 #75237 üzenetére
Nekem meg amilyen jól működtek tavaly ezek a bait bayonetek, idén akkora csalódás kb..
Prestont és Daiwat is próbáltam, a Daiwa nagy előnye, hogy vékonyabb, könnyebben belemegy a csaliba, főleg a puhább horogcsalikba. Na viszont ha már 1 kicsit keményebb, tényleg nem kell, hogy kőkemény legyen, akkor már simán hajlik, illetve, talán könnyebben leesik róla a csali. Viszont merítőbe még nem akadt bele egyik sem, illetve nem estek le, nem hagytam el őket. Úgyhogy most visszatérek a 7 mm-es csalitüskére, kíváncsi leszek rá. Majd elválik hogy teljesít. Szilikon karikáról nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam még.
-
Steady74
Topikgazda
grat a halakhoz meg a pecához!
Csalitüske le szokott szakadni akkor amikor a hal vergődik a szákban, és a tüske beleakad a hálóba, a hal rúg egyet, és máris szakad a rövid zsinór. Sokáig ezért nem használtam csalitüskét, hanem szilikonkarikát, azzal nincs ilyen gond.
Kunember: grat nektek is!
-
iceQ!
addikt
Mai horgászatról pár mondat:
Helyszín: Majosligeti Horgászpark
Csali: Tornádó Szamóca + Promix pellett 2mm + vörös démon (HD-s adalék), Wafterek, pop-upok, pelletek minden ízben.Reggel 6:15-re érkeztem meg, 7-kor volt az első bedobás. 7:01 első kapás, de elment. Aztán egész nap nagyon keservesen jött a hal, hol közeli hol távoli dobások váltották egymást. 4 leakadás volt, illetve 5 hal amit sikerült kivenni. Volt egy szép 7,30 kg-os ponty is(a többi 2-3 kilós volt) ennek igazán örültem. Fárasztása minden percét élveztem, egyszer a partról volt egy kitörése, de végül csak a szákban landolt. Utolsó halat, már úgy fogtam, hogy már szinte mindent elpakoltam csak a 2 bot volt bent. Egyszer csak hallom felsír a fék....Hoppá egy kis ponty érkezett meg 2-3 kg közötti, de gyönyörűen karikába rakta a bot végét.
Összességében nehezen jött a hal, de így sem panaszkodom. Jobb és bal oldalon is ültek, de nem fogtak semmit. Én szerencsés voltam ma
A múltkori horogelőkés dologra visszatérve:
Ma nem volt szakadás, új zsinór, új kötési módszer amit javasoltatok. Kicsit izgultam is, hogy jó lesz -e, de végül azt kell mondjam hogy ez a módszer tökéletese nekem. 3x tűnt el a csalitüském, hogy azt nem tudom, mivel a zsinór nem szakad és a kötés sem bomlott meg. Valószínűleg gyári hibásak volta, és a kis lyuknál a visszahajtásnál nagyobb hely marad és kifért a zsinór (ezt gondolom). A Preston horogelőkének való, nagyon jó zsinór!
Pár kép: [link]
-
WarninShotZ
tag
Kint voltunk mi is Majosligeten barátnőmmel ma.. Hát.. A halak nem igen voltak kapókedvükben..
9 után érkeztünk egy kicsivel, háromnegyed 10kor dobtam az elsőt, kb negyed 12-ig, fél12-ig nem történt semmi, 1 mozdítás se.. Na azt utána gyorsan sikerült akasztani 3 pontyot, abból 2 meg is lett. Majd kicsit nagyobb szünet után jött még 2 ponty, kb 2-3.5 kiló közt voltak. A hideg víz ellenére igen jó erőben voltak a halak. Jó kis peca volt, ahhoz képest, hogy valahol még mozdítás sem volt.
-
Zoli bácsi
őstag
Áh, át lehet szerelni egy könnyebb feedert is úszós bottá, működni fog.
Más:
Tegnapi pecám után, konkrétan azok után, hogy egy kb. 10 kilós, iszappal tele lévő hátizsákot kihúztam a bolognai bottal (Na jó, óvatosan, centiről centire persze), és láttam karikába, szó szerint karikába az 5m-es bolot, én tuti hogy legközelebb match bot helyett boloval fogok bányatavon úszózni.....És nem érdekel hogy nem arra való. -
diablo1984
veterán
válasz
Zoli bácsi #75224 üzenetére
Carp expert nekem is van, na annak minimális a nyúlása, az egy fos. Drennan az jó, drága, de jó.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
diablo1984 #75217 üzenetére
Nyúlik, nagyon jó. Eddig Drennan-t használtam, a Dömés jóval nagyobbat nyúlik.
Ami még volt a kezemben, az a Carp Expert method gum..Annak is örültem, kétszer! Mikor megvettem, meg amikor kivágtam a kukába....Tényleg nem ér semmit, ellenben a Dömés nekem bejött, többszörösére nyúlik, nem merev, és az 1mm-es méretben tényleg betölti a gubancgátlás szerepét is, nekem pont jó az állaga. Kötni is jó.
-
RicsiSuly
aktív tag
válasz
BlackmMmDog #75222 üzenetére
Oké meggyőztél
marad a daiwa
-
RicsiSuly
aktív tag
Sziasztok!
van egy Daiwa Procaster 360 60-150g-os feeder botom(foliás még) , vettem egy Nevis vanity 360 50-140gos botot. Érdemes a daiwát is lecserélnem hogy tipizáljak vagy hagyjam? Dunán horgászom. -
iceQ!
addikt
Reggel irány a Majosligeti ismét
-
WarninShotZ
tag
válasz
diablo1984 #75216 üzenetére
Nem kell gubamcgátló, a gumi megoldja, kb 10-15 cm hosszban. A karabiner alá be szoktam rakni egy gumigyöngyöt, illetve 1 gumi stoppert, a stoppert ráhúzom a csomóra, már az megfogja a karabinert, de a gumigolyó még pluszban tompít a kosáron, illetve jobban eltartja.
Ja, Ukpeca saját keszeges gumiját használom, ha jól emlékszem 0.08-as, kellemes, lágy gumi, jól nyúlik, de nem szakad olyan könnyen. -
diablo1984
veterán
válasz
Zoli bácsi #75215 üzenetére
ja, igen, az 1mm-es gumi. Eddig 0,65öst használtam az viszonylag lágy, ez az 1mm-es döme gumi nyúlik rendesen, nem túl merev?
-
diablo1984
veterán
válasz
Zoli bácsi #75215 üzenetére
Köszönöm!
Eddig a gubancgátlós, kosaras récsen gumiztam a szereléket, ami nem országos feeder szabály kompatibilis(nem végtelen csúszik a kosár, csak a gumin) , most meg megyei válogatóra illene kompatibilist kötni.... -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi #75214 üzenetére
Egyenes gubancgátló ez: [link]
Annyit módosítottam, hogy egy fél centis szelepgumi, meg csepp ragasztó segítségével a cső tetejénél, a gumisapka alatt fixáltam a forgót, nem tud a csövön csúszkálni le-fel.
A cső alatt van egy kis gumigolyó, alatta egy stopper.
Feeder gumi Dömés, 1mm-es. Forgókat Clinch csomóval kötöm, majd a levágott véget öngyújtóval megsütöm, lesz egy kis csomó, hátha szét akarna csúszni...
Nekem ez, vagy a hasonló végszerelék bevált, eléggé gubancmentesen tudom dobni.
Egyenes gubancgátló csövet barkácsolni is szoktam, fültisztító pálca műanyagcsöve pont jó, azt hiszem 8-as forgókapcsos karabiner pont rácsúszik. Alul-felül szelepgumidarabot ragasztok egy csepp ragasztóval..Tökéletes. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
diablo1984 #75213 üzenetére
-
diablo1984
veterán
válasz
Zoli bácsi #75210 üzenetére
És így szimplán nem akad fel a kosárra? Mert a gumi is fel tud minden alakzatot venni... Valamivel kell a csomót védeni? Gondolkoztan a Jerabek féle gumi sodraton, de azt 0,65ös gumival megcsinálni beton kemény cuccot kaptam, ami nem látná el a funkcióját, a horogelőke szakadna mint a rongy.
-
WarninShotZ
tag
válasz
diablo1984 #75207 üzenetére
A főzsinór felöli részére egy sünit, azt uni csomóval kötöm fel a főzsinórra, a másik felére pedig egy forgókapocs, azt egy végfülbe kötöm és a csomót a 2 szabad gumiszállal lehúzom a forgóra. Fontos, hogy meg kell nedvesíteni és csak a legvégén meghúzni koppra.
-
smokiii1
aktív tag
Komádi közelében, a Gyékényes horgásztavon járt már valaki? Esetleg tippek ilyenkor milyen etető anyag, csali, távolság lehet jó? Bár a távolság annyira nem is fontos mert úgy tudom több tó van ott és mindegyik kicsi (2-3-4 hektár).
Mondjuk még a módszerben se vagyok teljesen biztos. Jó lenne match botozni, csak nem tudom mennyire lesz szeles, meg idegen vízen mennyi sikerélményem lenne. Szerintem inkább feedert viszek. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
diablo1984 #75207 üzenetére
Én vagy forgókapcsot kötök a főzsinór felől, a horog fele meg egy forgókapcsos karabinert, a másik megoldás az Uni kötés, vagyis fél Uni.. Itt megtalálod: [link]
Verseny kompatibliitásról nem tudom mi a helyzet.
De ha a főzsinórhoz kötöd Uni kötéssel, alulra meg kötsz egy szimpla csomót, ahhoz hurkolod az előkét..Az biztos jó. Bár ha nem tiltja semmi, azért legalább egy forgókapcsot tennék valamelyik oldalra. -
Zoli bácsi
őstag
Rábca, Madárvártai zsiliphez látogattam el délután. A zsilip felett szinte áll a víz, tiszta hordalék az egész. A zsilip alatt a szokásosnál kisebb, de azért horgászható a szint. Etetés után bolognai bottal, kis horoggal, csontival kezdtem a pecát. Az apróhalak ráálltak az etetésre, bedobás után 10mp.-el már a horgon volt egy küsz, vagy apró bodorka. Aztán sikerült csontival valami igazán nagyot fognom, 5 perc küzdelem után szákoltam volna, de nem fért el a szákba.....Kézzel kiemeltem, alig bírtam el!Bajban voltam..Őshonos? Idegenhonos? Nincs rá tilalom..? Külső akadás történt, nem a szájába a horog.... Hm.... (Ne irigykedjetek, képeket nézzétek..Poén..
)A küzdelem után félretettem a bolot, két feedert tettem be. Ímmel-ámmal kapás, ritkán egy kárász. Na, visszavettem a bolot, csonti helyett kukoricával csaliztam. Tenyeres egyen kárászok jöttek, meg egy szebb bodri. Sikerült egy szebb kárászt akasztanom, ezért jöttem, tavasszal vannak szebbek...Már meghúzta a féket is, meg tekert pár kört mire szákoláshoz fel tudtam húzni..De nem bírta a vékony csontis horog, leakadt merítés előtt. Nem baj, a kukorica szelektált, apró hal nem jött, jobbára ezek a tenyeres kárászok. Jó szórakozás volt......
Ennyi halat idén nem fogtam mint ma, igaz nagy nem volt, ez a jó tenyeres méret...
Nuovo bolo igaz hogy nehéz, olcsó bot, de nézzétek meg amit kihúztam vele..Saccra 10 kiló..(tele iszappal) Minyimum!
-
diablo1984
veterán
gumit hosszúelőkés feederbe hogy szoktátok bekötni? Főleg úgy, hogy mohosz verseny kompatibilis legyen a cucc....
-
takessz
senior tag
Valaki rendelkezik Master carp pro 6000 első fékes orsóval ha igen leírná mi a véleménye róla???
-
KunEmber
senior tag
Tegnap végre eljutottam az RSD-re (Csepel), érdekes peca volt. Leégtem, eltörtem egy MAP spiccet, egyszer beszakadtam (tavaly az RSD-n egyszer sem sikerült ez, egész év alatt sem), de ami a legfontosabb: kint ültem 4 órát a napon, szívtam a víz-szagot és csak töltődtem a tél után.
Decathlonos keszeges anyagot kevertem fele-fele arányban Walter Bream olcsóval, raktam bele kis Aquát, kendermagot, angolmorzsát, kukoricát, menet közben élőt. 3 távot horgásztam, 15 m, 30, 45. Mindenhol fogtam halat, de messze a legjobbnak a kinti táv tűnt. Mivel ezen a helyen van egy nagyobb lapos rész a vízben, vélhetően megindultak a halak már a sekélyebb, gyorsabban melegedő vizekbe.
Fogtam gébet, snecit, karikát, de a max. méret csak ilyen női kéz méretű volt. Egy nagyon heves kapásom is volt, meg is lepődtem, de nem akadt meg. Kukoricával és csontival csalizva mozdítás sem volt, az egy szem csonti és egy szem pinki, és a kettő pinki kb. egyenlő arányban hozott eredményt.
Élveztem, alapvetően elégedett vagyok.
-
B.i.L
senior tag
válasz
BlackmMmDog #75202 üzenetére
De beteg
,modjuk ez nem rapid peca,hanem bojlis cucc,ahogy nézem.
-
tepenzed
őstag
válasz
BlackmMmDog #75200 üzenetére
Hehe vannak érdekes dolgok, azt mondjuk nem gondoltam volna, hogy konkrét utánfutót lehet bicóval húzni forgalomban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest