-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
Hétvégi peca ugrott.
Hétfőn adtam le a horgászkártyát, és még most sincs kész. Talán jövőhét vége felé.
Köszi 50 ezerért... -
A Zéé
addikt
Egyesületi tag vagy pedig te is, maximum nem hangoztatták, vagy neked nem tűnt fel eddig.
Mohoszon van fenn táblázat, abban benne van, hogy 2000 Ft a minimum egyesületi tagdíj, amit szedni kell, + ehhez jön a gban által írt 4200 Ft, és így jön ki a 6200 Ft-os állami jegy díja. -
Batib
őstag
Akkor nem tudom.
Nálunk így van hirdetve. -
bilon73
aktív tag
értem amit írsz, és igazad is van.
ellenben nálunk 40 év óta a területi engedély az éves területi engedélyt jelentette, a napijegy meg a napijegy...
magyarán, ha bementem és mondtam hogy kell területi a dunára, meg a "szabira", akkor kaptam éves területi engedélyt.
a kiskunságira ha átmentem, ott napihegyet, vagy heti jegyet vettem, nem napi terültit, meg heti területit
de mondom izgazad, van, csak a mi "szelngünket" használtam...
-
gban
veterán
válasz
bilon73 #48182 üzenetére
területi engedély nekem nem kell, annyit nem horgászom, megoldom heti vagy napi jeggyel...
Pici képzavar van. Nem az éves jegy neve területi hanem mindegyiké - a napijegyé, a hetijegyé, és az évesé is.
A területi jegy szolgál arra hogy egy adott vízterületen horgászhass, függetlenül a jegy érvényességének hosszától.Batib: az állami jegy kiváltásának feltétele az egyesületi tagság, ára pedig:
Állami jegy + Fogásinapló 2200 Ft
Egységes Szövetségi Hozzájárulás 2000 Ft
A többi az egyesületi tagság díja.
Nem arra gondoltál hogy az egyesület vizére nem veszel területit?Duplakukacnál pl. az állami + tagsági összesen 6900 Ft.
-
bilon73
aktív tag
Sziasztok,
kérdésem lenne:
Muszáj egyesületi tagnak lennem? vagy anélkül is lehet állami jegyem?
illetve újpesten vagy a közelében hol tudom intézni az állami jegyet?területi engedély nekem nem kell, annyit nem horgászom, megoldom heti vagy napi jeggyel...
köszi
üdv
p -
Spoon16
tag
Köszi a rodpodos véleményeket, veszek is egyet a napokban.
-
partxxx
tag
válasz
Zoli bácsi #48166 üzenetére
Néztem ezt is, elsőre tetszett, viszont ~30 centi szállítási hossz különbség tetszetős
annyira nem drága, lehet rápróbálok
-
Spoon16
tag
Urak,mennyire szentségtörés feederbothoz rodpodot használni? Nem szeretem a leszúrókat és vacillálok,hogy rodpod vagy tripod legyen. A rodpod talán kompaktabb,hordozhatóbb megoldásnak tűnik.
-
hunited88
tag
Sziasztok!
Valaki hasznalt mar Tubertini Todat? Mi a velemenyetek rola? -
Zoli bácsi
őstag
válasz
partxxx #48155 üzenetére
Én ilyen allround botnak ezt használom: [link] Kicsire csukható, elsősorban pergető bot, de úszózni is jó, sőt könnyebb fenekező szereléket is elbír.
Van ennél kisebbre csukható 3,30-as botom is, valami Angel Star, de a saját súlyától hajlik, libeg, lötyög.....Ez, amit linkeltem feszes, könnyű, és 70cm körüli szállítási hossza van.Szerk: Szállítási hosszban nem sokat, de tévedtem, most nézem, 87 cm.....De ez sem vészes!
-
jansky1
senior tag
Én csak uni, nem keverem.
-
partxxx
tag
Travel botnak ez jó lehet?
Delphin Zephyr Travel
hossz : 215cm súly : 140g tagok : 4 dobósúly : 30g tagok : 4 száll.méret : 62cm -
@mriya@
őstag
Tegnap felkurbliztam a fenekezős orsóimra új damilt, a hét végén el kéne kezdeni az idei horgászatot!
Már csak előkének való friss damil kell, és néhány (beszakadós) etetőkosár.
De még van tavalyról néhány darab, szóval semmi nem tarthat vissza (maximum a lumbágóm). -
zeus_2k14
senior tag
Na horgász kártya megigényelve , szerintetek mennyi idő, mire kézhez kapom?
-
partxxx
tag
válasz
busman #48153 üzenetére
tavaly nyár végén kipróbáltam, nekem bejött
rendeltem idénre 25kilót haverral felesbe, de én is felütöttem unival és starterrelmás:
tudtok ajánlani valami értelmes teleszkópos allround botot ?
ilyen táskába eltevős, ha utazok és látok valami jó vízet alkalmakra kellene műcsalikhoz javarészt, de ha itthon jön velem vendéghorgász akár egy fenekező szereléket is rá tudjak tenni neki -
busman
veterán
Aqua Garantból a Classicot pontyra?
Most tervezek rendelni,nem akarok mellényúlni. -
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi #48140 üzenetére
Nekem tavaly a szilikonelőkésre jöttek a nagyobbak, a horogra fűzött keménykukoricára a kisebbek. 😎
-
gban
veterán
válasz
vihartigris #48141 üzenetére
Szeretem a megnevezést hogy 'L' - nehéz lenne mm-ben megadniuk a méretet?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74 #48135 üzenetére
Igen, jó a szemed, ez 0,12-es fonott, később vékonyabból kötöm. Ez olyan mint az első Görög isten: Prototipusz!
Nagy horgász ismerőseim állítják, hogy a fonott előkével jóval kevesebb a kapás, ahogy szilikon hajszálelőkével is. Szóval ezért próbálkozok ilyen öszvér megoldásokkal, majd 0,06-os fonottból kötök hajszálat. -
busman
veterán
válasz
vihartigris #48138 üzenetére
Dobtok linket?
-
saen
veterán
válasz
Zoli bácsi #48132 üzenetére
Szerintem ez borzasztóan túl van bonyolítva, én az egyszerű szerelékek híve vagyok. Ettől függetlenül lehet ez lesz a tuti
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi #48132 üzenetére
Hajszálelőkét max 0.08as fonottból kötnék így, amúgy az elgondolás nem rossz.
-
Zoli bácsi
őstag
Vélemény?
Fonott zsinórból hajszálelőkét készítettem, majd 0,2-es FC monofil zsinórral a fonottat a horoghoz fogatva hagyományos horogkötéssel megkötöttem a horgot.
Van egyszerűbb módja? Tisztán monofilból kötve a hajszálelőke iszonyatosan merev.gergo07: Szerintem vidd az adókártyád, és vizsga előtt vagy után....Esetleg közben
ott megcsinálják a regisztrációd.
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Napokban írtam ide a horgász vizsgával kapcsolatban. Nos, a mai napon új információ jutott a fülembe. Február végén lesz horgászvizsga végre
Viszont, a jelentkezési lapon ez szerepel : A horgászvizsgához a horgászkártya regisztráció szükséges!
Kérjük, hogy a regisztrációhoz szíveskedjen az adókártyáját magával hozni!Én azt hittem eddig, hogy miután megvan a vizsga, az után lehet horgász igazolványt csináltatni ( Ha ezt tudom, már rég igényeltem volna ) . Most akkor hogy is van, kártya nélkül nem is lehet menni vizsgára? Horgász igazolvány csak vizsgával lehetséges, vagy a nélkül is? Mert ha nélküle is, akkor még ma igényelem az igazolványt.
Kérem, valaki pontosan tájékoztasson erről.
Köszönöm.
-
Zoli bácsi
őstag
Na, tök jó, a házunktól 150-200m-nyire folyik a Kis-Rába. Veszek egy ilyen botot, és a kertből pecázok, átdobom azt az 5 telket ami a házam meg a folyó közt van.....
És akkor elmondhatom hogy csak 180m-es dobással lehet halat fogni! -
Batib
őstag
válasz
jansky1 #48122 üzenetére
A dobásoknak még nem lett vége, mert az egyik versenyző indulni akart egy magyar botépítő szériába gyártott, de a verseny napján még ugyancsak 1 példányban elkészült feederbotjával, amit a szervezők nem engedtek. Azonban a gyártó kérésére a szervezők Ígéretet tettek, hogy 3 dobást hitelesen megmérnek neki. Fiola Gyuri a feederbotos kategória 2. helyezettének dobása után megkértek engem is, hogy dobjak kettőt vele. Elsőre 189,90 métert, míg másodikra 190,99 métert a jelenlegi hivatalos feederbottal dobott világrekordot sikerült megdobnom.
-
jansky1
senior tag
Na felhívtam én a haltáposokat, 5 mm-es süllyedő tilápia tápuk lesz hamarosan, ha valakit érdekel. Szerintem túl nagy az már kosárba.
Más:
J. Krisztián melyik bottal dobta versenyen kívül a világcsúcsot? Valami magyar botgyártót emlegettek. -
partxxx
tag
Hali,
Az idei cafeteria törvény szerint csak a SZÉP kártya jöhet szóba
tudtok olyan jó boltot ahol lehet a szabadidő alszámlával fizetni ? -
saen
veterán
válasz
joe979 #48119 üzenetére
Hajók közé idén már nem kell menni...
Ez a sorozat eddig is népszerű volt, szerintem ez után is az lesz, ráadásul itt már kijavították azt ami a halálom volt az előző szériában. Hosszabb nyele van az erősebb botoknak. Én gondolkozom, hogy beruházok egy botra a Dunára és ez esélyes széria nálam, csak fogalmam sincs, hogy melyiket érdemes. Feltételezem a hossz/dobósúly témában meg az eladások diktáltak, akik finom botot akartak azok Seria Waltert vettek.
-
joe979
aktív tag
Fővárosi gettó pecára, több mint elég lehet, ha bírja 150 - 200 körüli terhelést .... Vagy bevinni hajók közé, mert ott nem mindig megoldható a 360H vagy 390H játéka , de akkor inkább Döme Power Fighter , és majdnem a zsé fele zsebben marad ... Szóval annyira nem értem , hova , kinek szánták ezeket ....
-
saen
veterán
válasz
BlackmMmDog #48114 üzenetére
Dunára jók lehetnek, meg úgy folyóvízre általában. Mondjuk a 3.3m H már elég extrémül hat
-
Gabesz26
senior tag
Az evo xt medium botok hiányoznak nekem is (330-as méretben tényleg nehezen érthető miért mh, h lett). Az evo x szériában a 360 m és mh között sokkal nagyobb különbség van, mint az mh és a h között... A 360 medium evo x saját tapasztalat alapján lágyabb bot mint a Supernova light, és jobb a karakterisztikaja is (jobban dolgozik a bottest).
A Manta Evo-k eddig sem a finom pecasoknak készültek, és úgy tűnik ez ezután is így marad, én ezért nem lepődtem nagyon meg, hogy ilyen "durung" botok kerültek a sorozatba.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
galervin93 #48113 üzenetére
Én is így érzem,sok x minek.
-
Gabesz26
senior tag
Soroksári Walterban már meg lehet meg lehet nézni a Manta Evo XT botokat [link]
-
dik
őstag
válasz
BlackmMmDog #48090 üzenetére
Aha kösz az infót. Nyilván ez ilyen bemondásos alapon megy.
Jött is a válaszuk kíváncsi leszek megint elszurják-e vagy sem...
"Köszönjük a megkeresést, sajnáljuk hogy nem azt a terméket kapta amit rendelt!
Pár nap türelmet kérünk és cserecsomaggal fogjuk cserélni az ön által rendelt termékre!
Arra szeretném kérni, hogy csomagolja vissza a hibásan érkezett terméket(saját doboza, plusz folpack), és a futárnak legyen kedves átadni.
Köszönjük a türelmét."
-
Steady74
Topikgazda
A nevem nem annyira ismert, mivel nem szereplek a médiában, de már szinte egybe cseng a Haldorádó csapatával. Navajonkivoltez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest