Hirdetés
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple asztali gépek
- Milyen egeret válasszak?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mini PC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Értem amit írsz, ebben az esetben nem a hitel a járható út, szerintem sem, de itt inkább az embereknek a pénzhez való hozzáállásával van a gond. Rengeteg a pénzügyi analfabéta, és szerintem sokan ezekből az emberekből is indulnak ki, amikor a hitel ellen kardoskodnak.
Viszont van a másik oldal, akik azért tudatosan hozzák meg ezt a döntést, felmérve az anyagi helyzetüket/lehetőségeiket. Szerintem ezt sem szabad elfelejteni. Továbbá, hogy milyen gazdasági környezetben vagyunk. -
amargo
addikt
Ezek teljesen jó elképzelések, mert ezt a részét én is látom, viszont a kérdésem inkább arra domborítanám ki, hogy mi van, ha az albérletet sem tudod fizetni? Mert nekem azon akadt fennt a szemem, hogy 20-30 éves elkötelezettség (lehet 5-10 évre is felvenni) az huuu meg ha, de az albérletnél, ez miért is nincs meg?
Albérlete valogatja, mit kell és mit nem kell fizetned, amibe én lakok, nekem kell kifesteni, mindenért nekem kell utána járni, butorozatlan is volt, cserébe olcsó (de én ilyet is akartam).Legtöbb helyen min félév, de inkább 1 évet iratnak alá veled. Ott a foglaló, stb.
Viszont, ha valaki sűrűn szeret vagy kell költöznie, annak a bérlés az opció, ez igaz.
Inkább tényleg úgy látom, hogy ezt is bőven életkörülménye válogatja.
-
amargo
addikt
válasz
üzenetére
Alapjában véve igazat is tudnék adni, viszont az albérlet az mi pluszt ad? 1,5-2x áron bérled. Ha meg nem megy, akkor mész vissza mama hotelbe vagy mi lesz?
Mi a különbség a kettő között, hitel vagy albérlet? Mind a kettő hosszútávú elkötelezettség (10 éve bérlek is). Nincs olyan, hogy olcsóbb albérletet keresel jelenleg. 4-10 éve abszolút nem érte meg vásárolni, jelenleg tőkével rendelkező hitelképes embernek, értelmesebb venni, mint bérelni én így látom. Kíváncsi vagyok a másik oldalra is, én mindig is bérlés párti voltam, de a jelenlegi gazdasági helyzetben a vásárlást gondolom okosabb döntésnek.
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
válasz
golfvariant
üzenetére
Nettó 1xx-t simán jelenthet, az igaz, hogy ez valakinek csak pár %.
-
amargo
addikt
Főként telefonon nem is figyelek.. hajj pedig kellene.
Nem engem kell meggyőzni, a hatóságok a lényeg
ezért mondtam a szerződést, mert az védeni fog.
Osztalékot felejtsd el.. nagyon drága.
Én alapítottam egy kft-t. Telephelyek díja, hitel fizetése, ezekre éri meg. Mondjuk a cégem a rendes munkámon felül van. -
amargo
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
"Persze lehet jönni azzal, hogy járjak papucsban, rövidnadrágban meg pólóban, de szerintem komoly ember nem jár így dolgozni."
Szerintem ez elég erőteljesen munka függő meg napközben esetleg kikkel találkozol. Én pl olyan helyre nem is mennék, ahol rám erőltetnek ilyen álruhákat, ez nem jelenti azt, hogy ne öltöznék fel normálisan (a flip flop papucs és egy sportosan elegáns cipő között is van már különbség). De nekem ez az öltözz ki dolog inkább visszataszító. -
amargo
addikt
válasz
azbest
üzenetére
Èvi tobb mint 50 nap szabadságot számolok, leírtam ezt is. Elég komoly problémák érzem, hogy többen két bruttó számot egyből nettósítanak, mi alapján? Ez komoly pénzügyi alapismereti hiányokat vet fel számomra. Kevés ember volt képes megugrani az értelmes válaszadást és inkább fiktív számokat talaltak ki meg vágyakat. Ez számomra meredek.
-
amargo
addikt
Köszönöm, így érzem én is. Pont ilyen tapasztalatok felől érdeklődők tulajdonképpen.
"Maximum talan munkaerokolcsonzovel egyutt, tobb lepcsoben szamlazva, de ez megint mas tema." Több kollégám ezt csinálja, anyagilag jobban jönnek ki nincs vita ebben, de itt már mindenképpen morálisan tudnia kell az emberek, hogy mit csinál.
-
amargo
addikt
Pedig valahogy a két összeget egymás mellé kell állítani. Milyen szemmel nézzem?
Nekem csak az a furcsa, hogy egyből megy a támadás és hülye aki nem vált, de senki nem ismeri a másik hátterét.
A bankot pl azért kevertem ide, mert hitelt is vesz fel az ember. Sőt 3 gyereke is lehet (812 vagy több) az embernek.
-
amargo
addikt
válasz
azbest
üzenetére
Banknál jártál már? Kérdeztél utána ennek?
Az az 1000Ft-ot honnan vetted? Csak a szabadsagokat beleszámolva -250 és akkor még csak ennyit raktam bele.
Félreértés ne essék én tudom, hogy feketén jól jár az ember, sőt. De pont az a kérdésem, ha valaki ezt tisztán szeretné, akkor is megeri-e? -
amargo
addikt
Ismered a KATA-t?
Nekem az jön le, hogy nem. Igen tudom szeretnek sokan adót csalni ezen a címen ez tény. Én nem látom azt a fene nagy különbséget, te miben látod?Goose-T, rákérdezzek, te is inkább az adócsaló részét használod ki a kata-nak vagy több helyre is számlázol és persze magad uraként fejlesztesz?
-
amargo
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Nekem van több ismerősöm is, akik hasonló évi 12-14M számláznak ki, és mindegyik azt mondta, hogy inkább az 1M bejelentetten, mint 1,2M számlázással. Hozzáteszem, ők mind törvényesen nyomják, azaz érzésem, hogy sokaknál ez inkább nem jellemző és ügyeskednek, úgy tényleg marginálisan jobban jön ki a képlet.
(#10016) Jhonny06 :
"Ugyanúgy adózott, bejelentett jövedelem." No itt jön egyből a képletbe, hogy mennyit jelentesz be, ha rendesen bejelented magad, akkor már is nem alakulnak olyan jól a számok. Konkrétan a bankomat kérdeztem meg, nyilván ismerik a mostani jövedelmi szintemet, de akkor bizony fél év számlakimutatást kérnek, de van ahol egy lezárt adóévet.
Én évente 1x vagyok max beteg és a hó is vagy esik vagy nem. Betegszabadságod lehet pl a gyerek miatt is, de 100x másik ok is van rá, bizony nem pénz ez igaz, de van, a másik esetben pedig nincs. Van egy leukémiás kollégám 1 éve nem dolgozik, mutass egy biztosítót, amelyik ezt fedezi? (nyilván erre nem tervez az ember és részemről is sarkalatos példa, mert programozni még akár vért hányva is lehet a tiszta szobává alakított lakásban) -
amargo
addikt
válasz
Vision
üzenetére
"Egyébként bizonyos szint fölött (1M+) már ésszerűbb a beszámlázást választani szerintem."
Ez érdekelne, hogy miért?
Múltkor is kérdeztem, de végül mire visszanéztem már nagyon elpörgött a thread.
Hitelt nem vehetsz fel, csak ha van egy lezárt éved. Betegszabadság nincs (?). Nekem ez mese szerű, hogy kifizetik a szabadságaidat (esetembe ez jelenleg 52 nap - így alkudtam ki..). Bármikor kirakhatnak, mondjuk ez nem akkora gond. A cégnek semmi kötelezettsége veled szemben - bár szerződés kérdése lehet ez is. Ahhoz, hogy jól járj számlákat kell szerezned. -
amargo
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
"Minél magasabb fizetésű helyre sikerül bekerülnöd, annál biztosabb lehetsz benne, hogy olyan munkát csinálsz, ami értékes."
Ez szerintem egyáltalán nem igaz, a minél magasabb fizetés csak annyit jelent, hogy többet tudtál kiharcolni. Annyi link alakot láttam és dolgoztam velük hogy megszámolni se tudom. Egészséges esetben, igazat tudnék adni, de jelenleg a világ nem ilyen, az kap több fizetést, aki jobban kitudja harcolni. -
amargo
addikt
Graphisoft-tól van itt valaki? Egy senior .net-el betaláltak. Nem mennék senior pozícióba. Viszont érdekel, hogy mit lehet elérni mostanában anyagilag, akár ebben a sávban is (több idő miatt). Interviewn nekem az derült ki, hogy senior pozícióban inkább csak átlagos a fizetés ~900br. Más is így látja?
-
amargo
addikt
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Ok fontos a pair programming (szerintem is hasznos bizonyos helyzetekben, de nem hosszú időre)
1) baromi drága, kritikus helyeken, időnként még jó és hasznos.
2) ha tanulni akarsz, akkor inkább foglalkozzon egy senior többet/többször időközönként veled, mint hogy folyamatosan ott üljön, neki főként nem lesz jó, mert a többi feladatával nem tud haladni. Effektívebb többször segíteni kevesebbet. White box. Kis inputot adni a kollégának, hogy tovább tudjon lépni a problémán, majd hagyni gondolkozni. -
amargo
addikt
válasz
adalbert1
üzenetére
Én azt az oldalát akartam kidomborítani, hogy aki szokott erre járni láthatja, már most is irgalmatlan dugók tudnak kialakulni, amikor kiakarsz menni a felső rakpartra, de a Bogdányi útra is kb 5-10 perc kijutni
Ha ebben a formában marad ott a be és kihajtás, akkor az egy külön program lesz az autósoknak. -
-
amargo
addikt
válasz
skristof
üzenetére
Szakmailag nem igazán tudom, mert könyvelőt ismerek onnan. Viszont a bérezés nem tűnt túl jónak bruttó 700-800. Architect két is ~ 900.
Továbbá vedd azt is figyelembe, hogy nemsokára kész az Ericsson székház és akkor mozdulni se lehet arra felé, ha autóval mennél egy rémálom lesz. -
amargo
addikt
Önkormányzati bérlakást (bér tehát piaci alapon megy) bérlek 51e 55+10 nm loggia, nem a legjobb, bár 05' ben építettek. És jól tudom, hogy nem a belváros, hanem Csepel Imre tér, de kb minden hónapban egy 50-100-al többet tudtunk félre rakni 8 éven keresztül, plusz 2x10 perc utazás árán.
Ez igazából csak infó, nem vitatkozas vagy bármi, csak ilyeneken is lehet fogni némi pénzt. Sokan le is sajnálnak, amikor Csepelt említem lakóhelynek, de ez sose érdekelt.Ui én sem akartam soha házat venni, de van az a helyzet, amikor célszerű. Nalam a gyerekek azok..
-
amargo
addikt
Volt benne túlzás, amit irtam, csinalgatnak valamit, de az annyira messze van az elvarttol, hogy nem is ertem. Igen hiany van es szinte barmi aron megtartjak az embereket, ez es ezt sokan tudják is. Multinal dolgozom, majdnem mindig ott is voltam, tehat innen tudok csak peldaval szolgalni, lehet ez a baj..
Ui elég komoly gond volt, amikor SM is voltam, hogy lekezeljem ezt a nagy foku munkakerulest, lehet onnan maradt bennem tuske.
-
amargo
addikt
Kérdés ki mit ért felelősség alatt, tobb kollégám is van, volt akik hónapokig, sőt meg megmerem kockáztatni, hogy évekig az egvilagon semmit nem csinaltak, ha néha néha valamit delivereztek, még azt is elbasztak, akkor se történt semmi, mert ember hiány van. Gyakorlatilag könyörögni kell sok fejlesztőnek, hogy csináljon valamit, mint a dedoban. Szóval igen, lehet csak rossz tapasztalat, de sokan dolgoznak ennyiért és semmit nem tesznek az asztalra és ez működik scrumban is.. bőven
Ui is igen, pofátlanul elkérnek annyit, amennyi egy architektnek járna.
-
amargo
addikt
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Senior és felelősség nélküli a lényeg, akkor talán ott lehet a plafon, lehet többet is kiadnak valakiert, de akkor ott valami olyan extrát tud tud az illető.
-
amargo
addikt
válasz
[1st]Diablo
üzenetére
Ehhez már át kellene menni a megfelelő programozás topicba (viszont hasznalj boundle-t) mert én látom, hogy a szavak megvannak meg nyílván a mögöttes is (egy full stack fejlesztés komplex gondolkodást is megkövetel). Pont ezért írtam, hogy érdemes lenne a programozást megnézni, mert jelenleg borzasztó nagy a hiány, ha a referenciát is megmutatod helyben, akkor tényleg csak arról kell beszélni, hogy mikor tudsz kezdeni.
-
amargo
addikt
válasz
[1st]Diablo
üzenetére
Mondjuk, ha magad raktad össze az oldalt, igaz képről sok mindent nem lehet leszűrni, akkor mar egy junior programozást bőven megfoghatsz es ott nem 160-t kapnal kezdesnek. Erdemes lenne kiraknod a site-ot valahova és lehet referenciának is mutogatni.
-
amargo
addikt
Szerintem van az az élethelyzet, amikor bejön az otthon munka.
Párszor én is csináltam, de gyerek mellett már elég komoly szabályokat igényel, mert amíg kicsi, hiába mondod neki, hogy apu most dolgozik.. ha egyszer ott lát téged.Tehát, csak azt akarom írni, ha otthon vagy, akkor otthon vagy, akkor majd a párod mondja, hogy kell neki egy csomag sütőpor a süteményhez ugorj ki légyszíves, mert Ő éppen nyakig benne van a sütésben. Ezeket egyedül még könnyebb feloldani, de ha már emberekkel élsz együtt, akkor tudatosítani kell mindenkiben, hogy te éppen dolgozol, akár egy tök külön eldugott dolgozószobával.
-
amargo
addikt
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
csak igazat tudok adni. mondjuk, ha van ott egy senior kollega akkor sokat tud segiteni es vezetni, de nelkule rengeteg melo lesz. eleg csak az ide-t megemliteni mint megtanulando feladat.
-
amargo
addikt
válasz
skristof
üzenetére
Hozzáteszem, ezekhez nem kell külföld, bár olyan értelembe igen, hogy egy külföldi multinál azért ez többnyire meg van.
Azért egy EPAM nálam még mindig inkább a futottak még kategória, több onnan elszabadult kolléga is bizonyítja, hogy a felsoroltakat még csak nem is hallották ott vagy ha igen, akkor a cégre "faragták" a flow-t. -
amargo
addikt
Vannak magyar cégek is, amelyek megadják ezt a pénzt, mert kell a fejlesztő nagyon.
Én is azt mondom, hogy fejlesztőnek maradj meg. Én mellette, próbálok beindítani egy üzletet is és nem azért mert kevés lenne a pénz, de később jól jöhet még.
Amúgy én pl contractor vagyok külföldi cégnél és az eddig leírtak alapján hasonló kvalitássokkal rendelkezünk.Az én tapasztalataim szerint architcetként e fölött is adnak.
-
amargo
addikt
válasz
H A M M E R
üzenetére
contractorkent ismerem/ismertem, alkalmazottként viszont vicc fizetések vannak lent ezt hallom mindenkitől, jó projektre is kerülhetsz, de a munkakörnyezettel kapcsolatban van aki elviseli es van aki utálja. irhatsz nekem is.
-
amargo
addikt
lehet szamlazni millios nagysagrendben is nem vitatom, 600nettohoz sokat kell szamlazni (szerintem tobben megkeresunk hasonlo osszeget, de nem ennyi tapasztalattal), sot azt is leirtm, hogy elfeketezve is megadhatjak akar ennyi idore is.
itt az a kerdes, hogy megadjak-e ennyi tudasra tisztan. ismetlem nem tudom mit tud, de 3-4 evre en eleg elrugaszkodotnak erzem.
de aztan irja meg, hogy mit sikerult elernie es lehet egy jo ellen pelda 😊 -
amargo
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ez mindig vita lesz szerintem azok között, akik ki mentek és akik otthon maradtak.
Én is kb csak azt az érvet eltudom fogadni, hogy egy HR ezt nézi, de kb ennyi is a jelentősége, semmi más. Szakmailag semmilyen előnyt nem kapsz külföldi munkától, ezt nem is értem, itt mire gondolsz, ha kifejted azt megköszönöm. -
-
amargo
addikt
Nem mondom, hogy rossz és nem akarok senkit befolyásolni, így majd ha lesz lehetőséged kimész és eldöntöd. Voltam már pár helyen, de Londont egyszerűen élhetetlennek tartom.
(#5382) emvy: Időjárást tuti nem veszel pénzen.. a forgalomba ugyan úgy mész, emberek közé is ki fogsz menni, ha ezeket ki akarod kerülni, akkor nincs értelme az egésznek.
-
amargo
addikt
válasz
freaghill
üzenetére
Mérnők volt egy nagy nemzetközi multinál. A motiváció, hogy kipróbálja magát és talán elege lett az itteni állapotokból. A kiköltözés maga viszont kemény a gyerekük éppen most kezdi az iskolát, de a kezdetektől várta Ő is. A cég leszervezett mindent a költözéssel kapcsolatban és bizonyos keretig mindent állt (ami már önmagában elég nagy összeg volt), apuka előre kiment, hogy mindent elintézzen, amit kell, majd a család is ment utána. A gyerkőc első 1-2 hete elég kemény volt a suliban, de mára már vannak barátai is és élvezi is, ahogy elképzelte az elején

Eredetileg pár évre terveznek kiköltözni, hogy kint járja ki a gyerek a sulit, aztán meglátják mi lesz. Itthon sem voltak anyagi gondjaik, jó munkahely, szakmai elismerés, külföldi utak, stb.Továbbá látom itt sokan már álmokat szőnek és meséket találnak ki, lehet nyugodtan folytatni, mert az emberi elme határtalan, csak jelen esetben értelmetlen.
-
amargo
addikt
Erről a kinti megélhetéssel kapcsolatban mint mindenkinek nekem is van tapasztalatom ismerősök/rokonok révén is. Több rokonom is 1,5-2e eur dolgozik ausztriában szállodában vagy hüttékben, ha a hüttében vagy, akkor mindent fizetnek neked csak legyen egy kis szabadidőd, hogy a pénzed el tud költeni, ketten 1 év alatt kb 30e EUR raktak félre, ami jól hangzik, de cserébe rengeteget dolgoztak és a hüttéből még lemenni sem csak tudsz akármikor, hogy költsd a pénzed. Viszont az iPhone röhögve megveszik, ha kiszabadulnak..
-
amargo
addikt
válasz
grabber
üzenetére
"Akinek 500k a havi rezsije azt miért kell támogatni?" szerintem nem az, nyilvan felretud tenni milliokat, de attol meg nem lesz milliomos..
Oppenheimer:
ezert nem ertem ezt a számolást, mert ez csak akkor mukodne, ha egy vadideggenel koltozol ossze, de a paroddal nyilvan kozos a kereslet, igy nem lehet felezni a dolgokat.kovsol: igen gondolom, csak a gondolatmenetet nem ertem, de erre is irtam alternativakent egy idegen lakótársat.
-
amargo
addikt
"De persze ertem, tajekozottnak kell lenni." Pont ez a lényeg
én nem érzek benne ellentmondást, mert megkérdeztem, hogy kiakarod-e zárni a web-es munkákat, ha nem, akkor bizony készülni kell rá, ha interview-n rákérdeznek nálad "és mit tettél eddig azért, hogy web-el ismerkedj" és csak annyit mondasz, hogy "semmit, mert az új munkáltató, majd úgy is megtanítja (a saját frameworkjére)", erre valaki azt mondja, hogy jó igaz valaki azt, hogy köszönjük.
Én csak a véleményemet írtam le, mert lehet olyan is, akit nem érdekli kit vesz fel, mert úgy is ki/átképzi.
-
amargo
addikt
nem, de tobbet fogsz annal, aki semmennyire nem ert hozza. nalam elonyt elvez az, aki kepes tanulni es nem csak varja, hogy majd lesz valami. az oneletrajz meg kb semmit nem er, egy felveteli elbeszelgetes a problema megoldo kepesseg vizsgalataval. esetleg egy otthoni hazi feladattal sokkal tobbet meglehet tudni. borzaszto nagy kereslet van ma a fejlesztokre csak rengeteg a junior es az expert beginner..
-
-
amargo
addikt
Mondjuk ennek is meg van az oka, hogy miért írnak többen többet egy kezdő fizura, az én egyik lehetséges válaszom, hogy ezzel is a piacon megteremt az ember egy alapszintet. Ha valaki minimál béren is megcsinál valamit, akkor a cégnek nem lesz érdeke többet fizetni egy szakembernek. Hiába a jó szakember, annak azt fogja mondani felvesz 2-3 kezdőt és majd azok összetákolnak valamit.
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
válasz
szakmaster
üzenetére
Ha a 3 év alatt a tesztelésben erős tapasztalatot szereztél (kérdés milyen), de az is olyan szerteágazó, hogy ennyi beírásra én semmit nem tudok írni. 260-400n ig is elkérhetsz. Én 3 éve érdeklődésileg elmentem egy nemzetközi céghez, ahol automatizáltál tesztek írása volt a főfeladat, a ~500n is megadták.
Egy manuális tesztelés is lehet értékes a tudástól, de erre nem tudok mit írni, egy volt kollégám kb szintén 3 éve 370b tudott elkérni érte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Hardcore café
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple asztali gépek
- MÁV topic
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ezért mondtam a szerződést, mert az védeni fog.