Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabró

    tag

    válasz djgeg #5036 üzenetére

    A vezető tisztségviselők (6 fő) 295 millió forintot kerestek, így annyira durván nem is húzzák fel az átlagot, és nincsenek benne a béren kívüli juttatások. Az viszont igaz, hogy ezek a számok éves összegek. Tehát nem az 1/12-e a személyi alapbér. A bónusz, a 13. havi (ha van) és a sales (esetleges) jutaléka is benne van.

    A magas bérköltségre (ami egyébként csak a létszámhoz képest magas, az árbevétel (13 Mrd) arányában már nem extrém) egy lehetséges magyarázat, hogy az ott dolgozók jelentős része expat. Ezt valamelyest alátámaszthatja az export árbevétel magas aránya (durván 2/3). Ennek némileg ellentmond, hogy nem értem, hogy az IT szektorban miért lenne szükség nagyszámú expatokra, MS leány gondolom mindenhol van. Hacsak nincs itt valami tudásközpontjuk (erről nem hallottam - de ez nem jelent semmit). Szintén ellentmond a feltevésemnek, hogy a 6 fős vezetésből is csak 1 fő expat.

    No mindegy, lehet, hogy az IT szakik nem keresnek annyit mint a sales, csak arra szerettem volna reagálni, hogy nem tudom elképzelni, hogy az MS Mo-nál bárki is a vicc kategóriában keresne. Valószínűbbnek tartom, hogy szinte mindenki a Mo-i iparági átlag felett keres náluk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák