Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• inferno88

őstag

válasz Dr. Akula #3886 üzenetére

Ahogy olvastam a bejegyzéseket, azon gondolkoztam, hogy vagy nem az IT szakmában mozogsz vagy unatkozol és szándékosan trollkodsz. :C

Személy szerint 5 év alatt végeztem el a BME Mérnökinfo BSc-t, a diploma átvételekor már 1 éve dolgoztam gyakornokként. A munkahelyen(250+ fős KKV) nagyon sokat tanultam a kollégáktól(végig úgy éreztem, hogy egységnyi idő alatt többet fejlődtem, mint a suliban), amit az egyetem hátralévő részében is tudtam kamatoztatni. A cégnél maradtam teljes állásban. Az egyetem - munka szerintem kiválóan kiegészítik egymást.

Elárulok valamit: nem. Papír nélkül meg se kérdezik van-e gyakorlatod.
    De. Egy srácot most vettek fel hozzánk a csoportba(Szoftverfejlesztés). Nincs szakirányú felsőfokú végzettsége, de rendelkezik tapasztalattal, referenciával és egyértelműen átjön az elhivatottsága. Teljesen jó agya van, egyszerűen a családi körülmények gátolták abban, hogy megszerezze a papírt(aminek pótlására most vág neki meló mellett a felsőoktatásnak).
    Az persze elképzelhető, hogy egy multinál tényleg kiesett volna a rostán, de az már az ő baromságuk, főleg az IT piac ismeretében.

Aztán lehet magyarázkodni hogy miért 6 év kellett elvégezni egy fősulit.
    Ha a 6 év fősuli alatt gyakorlatot is szereztél, akkor miért kéne magyarázkodni?

Annak van lehetősége gyakornoki programra, aki fluent English nyelvtudással rendelkezik, és van energiája az ötszáz előadás, gyakorlat, meg tanulás mellett 20-30 órákat hetente ledolgozni, plusz nincs élete...
    Így van. A nolife geekeken kívül nem jellemző.

Az ismeretségi körömben azok, akik dolgoztak suli mellett(beleértve magam is), nem a "nolife geekek"-ek körébe tartoznak, ez butaság.

Új hozzászólás Aktív témák