Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagoly
senior tag
Hát windowshoz a hálózati ismeretek azért kimerülnek az IP cím, az alhálózati maszk, meg az alapértelmezett átjáró fogalmában...Vagy te ide sorolod mondjuk egy layer 3-as switch vlan állítgatását, meg spanning tree kialakítását meg ilyesmit is? Amúgy merre dolgozol? Miért mentél el? (ha nem túl érzékeny téma)
gghrtz:
Nekem is érdekes, hogy ezek szerint:
1. 2007-óta eltelt 6 évben a 250 nettó ezek szerint (fórumtársak szerint) nem emelkedett. Ez a tudás ma is ennyit ér, sőt még kevesebbet, mert ma már ennyiért kell egy felsőfokú német nyelvvizsga is (minimum 1 év 0-ról, nem beszélve az MCSE+EXCHANGE vizsgákról, ami azért 1 év megint csak van. Nem hiszem, hogy ezek párhuzamosan beférnek a fősuli mellé...tehát ezt fősuli után, magánszorgalomból.)Nem tudom reálisan lőttük-e be, de ha igen akkor az siralmas szvsz......
-
FLx
addikt
Nehéz azért meghatározni, hogy pontosan mi mennyit ér, ez nagyon egyénfüggő. Én azt mondom a korábbi tapasztalatok alapján, hogy egy értelmes, szorgalmas, kb. MCSA szinten levő admin simán megkapja az említett összegeket, Pesten egy normális cégnél. Persze most ezt nem lehet kimondani, hogy csak ahhoz kell érteni ami az MCSA tananyagban megvan, de azt se mondanám, hogy rendszermérnöki szint szükséges, az már bőven magasabb kategória.
Fizetést nem szivesen mondanék, de nem is lenne mérvadó, mert vannak olyan minősítéseim ami az országban max egy marék embernek.

-
Bagoly
senior tag
Na ez akkor már konkrétabb.

Szóval MCSE + Exchange vizsgák + középfokú angol papír nélkül 2007-ben (válság előtt
) multinál 250 nettót ért. Tényleg hálózatokhoz (tűzfal, komolyabb router konfig) értettél akkoriban, vagy tényleg csak ennyi? Szerinted ez a kombó ma mennyit ér (MCSE+Exchange+közép angol), illetve szerinted ez ma is elég a boldoguláshoz, vagy ma már többet kérnek a cégek?Elvileg a T hirdetése is ez (gondolom a Windows serverhez elvárják a MS cert szintű tudást) csak kell még nekik német felsőfok is. Ez akkor kezdő pozíció szerinteted (1 év tapasztalatról írnak) és 250 nettót érhet?
-
gghrtz
őstag
Ha mar windowsnal jarunk. Cisco+halozatra gyurok nameg a foiskola, ciscobol ccnp szint lesz meg ccna secu+ceh, windowst is akarok tanulni, bar mar tanitottak a foiskolan, alap server konfig megy, ad meg ilyenek. Szerintetek erdemes nekifogni ms vizsgaknak? Csak annyira, hogy az alap vizsga meglegyen.
-
Bagoly
senior tag
Akkor MCSE+Exchage vizsgák + középfokú angol nyelvizsga nélkül....kb ennyit tudtál a 250 nettóért 2007-ben? A citrix-et a cégnél tanultad meg? Nem is kérték előre?
FLx:
MCSA az ugye három vizsga, amivel Windows serverhez és klienshez értesz, se hálózat, se exchange, se semmi más. Ez így szerinted nettó 250-300.000 Ft-ot ér? (Tehát bruttó 380-450000 Ft-ot).Ha nem túl bizalmas kérdés: Te jelenleg milyen tudással, mennyit keresel, mekkora cégnél?
Csak a szakértelem - fizetés reláció miatt érdekelne. -
bobsys
veterán
MCSE Messaginget csinaltam meg az 7 vizsga volt. Voltam tanfolyamon meg minden (elso auto arat koltottem ra). Angolt akkoriban (2007) kozep szinten beszeltem. MCSE tanfolyam utan mar nem tanitott senki minden ujabb vizsgat/technologiat itthoni tanulassal szereztem meg. A papir onmagaban szerintem szart se er lehet braindumpokat hasznalni meg lehet tudni az anyagot papir nelkul is. Minden azon mulik, hogy felveteli beszelgeteskor aki bent van az miket kerdez, papir MCSE emberkeket szerintem hamar ki lehet szurni, lehet latni ki az akinek nem csak az oneletrajza szep hanem tudas is van mogotte, de mint irtam ez cege valogatja mennyire kerdeznek interjun.
Arrol, hogy beszelek angolul a mai napig nincs papirom es nem is lesz. -
Bagoly
senior tag
250 nettó az 400 bruttó kb. (Amúgy itt egy kalkulátor hozzá: [link])
Szóval Te azt mondod, hogy egy frissdiplomás IT-s 400 Bruttót ér minimum, ha ért a szakmájához. Ez az "ért a szakmájához" mit jelent? Mihez kell és milyen szinten értenie szerinted? Te elvégezted már a fősulit, vagy még tanulsz és az iskolából ezeket az összegeket gondolod reálisnak? (Nem sértésnek szántam, érdekel.)
-
FLx
addikt
Ezt az 1 év tapasztalatos részt nem is olvastam, bár eleve nem értem, hogy jön az ki nekik, hogy fősuli + 1 év tapasztalat az egyenlő 3 év tapasztalattal, de mindegy. Szóval ha junior meló, akkor 250-300 nettó, most nem tudom fejből mennyi annak a bruttója. Ha nem junior állás, akkor továbrra is tartom a 400 nettó és plusszt.
-
Bagoly
senior tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Mi az elvárható szint és mennyit kap az olyan ember (profi linuxos), illetve ezt mi alapján gondolod? Én mondjuk tapasztalatból látom, hogy sok humán végzettségű diplomás ember megkapja a 270-290K-s kezdőfizetést, amit mondjuk egy IT-s is.
Mit tud egy profi linuxos, ha már itt tartunk szerinted és azt mennyiért?
-
Bagoly
senior tag
MCSE-t amúgy mennyi idő alatt tetted le? (Az öt vizsga, ha jól emlékszem). Számottevően nőtt a fizetésed utána? Idegen nyelvet (gondolom angolt) milyen szinten beszéltél akkoriban? Vizsgád volt róla? Téged tanított valaki mikor odakerültél, vagy csak te tanítottál újabb embereket és te magadtól tanultál?
Bocs a sok kérdés miatt, csak érdekel.
Ha olyan jellegűek a válaszok, akkor nyugodtan rázz le, vagy írd meg esetleg privátban. Egyszerűen azt próbálom belőni, hogy egy nyelvvizsga, egy MCP papír "mennyit ér" a munkerőpiacon és "kinek" (mekkora cég) éri meg ezt a pluszt, illetve milyen "szerepkörök" vannak amire érdemes lehet specializálódni. -
bobsys
veterán
Tobb tizezer fos it outsourcing cegnek dolgoztam akkoriban es europai ugyfelek rendszereit felugyeltuk, uzemeltettuk. igazsag szerint 2007ben ekkora fizetessel vettek fel, 2005 ota van MCSEm es 2003 ota dolgozom ITban nemetul meg nemtudok. Exchange pont nem volt, sim windows serverek, file clusterek meg citrix (server 2003on futottak) es ezen kivul meg demoztam/"tanitottam" a munkatarsak reszere.
Goose-T: azon nagyvonaluan atsiklottam

-
Bagoly
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Akkor ezek szerint egy főiskoláról kikerült, egy év tapasztalattal rendelkező ember, aki mondjuk exchange-hez épp ért (ezt ugye elvileg magától tanulta, mert főiskolán tudtommal nem tananyag - nekünk legalább is nem volt anno), az 400 Bruttót ér véleményed szerint. Mondjuk multi-tenant környezettel nem tudom ki találkozik egy évvel a fősikola után, igaz az csak előny.
Ha már itt tartunk a főiskoláról frissen kikerült "alap diplomás IT-s" mihez kéne, hogy értsen szerinted/szerintetek? (Komolyan érdekel, nem kötözködés....)
-
Bagoly
senior tag
Szia!
Köszi Neked is. A 250 nettó, az kb 400 bruttó amúgy. Amikor ennyit kerestél akkor mekkora cégnek dolgoztál és az exchange-n kívül miket kértek felvételnél? A cég/kollégák tanítottak téged valamire, vagy elvárás volt, hogy mindent magadtól tudj a kezdetektől?
Köszi:
Bagoly -
bobsys
veterán
250 nettot (fogalmam sincs az mennyi most bruttoban) utoljara 2009-ben kerestem hasonlo server uzemeltetes munkakorben - par szaz darab server, eventlogban jelentkezo hibak megfixalasa, havi patcheles es 3 hetente egy het oncall (EXTRA penzert) meg neha volt egy kis Citrix server masszirozas, telpeites, programok publikalasa
-
Bagoly
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Szia!
Válasznak írtam a nettó 400-at, mert FLx nettót írt. Én is bruttóban szoktam fizetési igényt meghatározni. Most eljutottunk a nettó 400-tól a nettó 250-ig. Érdekelne továbbra is, hogy ki mire alapozza ezt. Illetve ki mit gondol arról, hogy az Exchange-t "mennyire kell ismerni" ezért? Én általában MS vizsgaanyagokból tanulok és azt nem tudom belőni, hogy ezért a pénzért (amit eddig elég tág határokkal határoztunk meg) MCP szint dukál, vagy valaki már látott Exchange-t és az is elég...stb.
Szeretném felmérni magamban, hogy mekkora befektetéssel (mennyi tanulással) milyen haszon érhetó el, mert egyre inkább azt látom, hogy 200-300 között adnak egy bölcsésznek is a diploma után, úgy hogy semmit nem tanul utána, meg egy IT-s-nek is, csak elvárják, hogy utánna "szénné tanulja" magát plussz 50K nettóért. Most nem pont egy Exchange-re kell itt gondolni, hanem hogy mondjuk tudd az MS-SQL, Exchange, Windows Server, System Center, Sharepoint vonalat, konyíts a REDHAT, SUSE linuxhoz, MYSQL-hoz, JBOSS-hoz stb, amiket önállóan mind megtanulni mondjuk önmagában jópár év és kapsz egy kezdőhöz képest plussz 50K bruttót.
Kicsit ilyen érzésem van. Ezt szeretném eloszlatni, ha lehet.

-
Bagoly
senior tag
Szia!
Elsőnek is köszönöm a választ.
Másodiknak azonban érdekelne, hogy mi alapján gondolod, hogy nettó 400.000 Ft-ot adnának. Nem támadás miatt, csak érdekel, hogy valami tapasztalat mondatja ezt veled, vagy esetleg dolgoztál ilyen munkakörben, vagy miből gondolod, hogy ennyit ér ?Utálom, hogy MO-n nincsenek normálisan kiírva a fizetések egy hirdetésben, legalább keretek között, úgy ahogyan amúgy normálisabb országokban.
-
Bagoly
senior tag
Sziasztok!
T-nél (IT Services) Exchange adminisztrátor mennyit érhet?
Mintha lett volna valaki a fórumből, aki náluk dolgozott ebben a poziban. Ha valaki MS vizsgaanyagot vágja az vajon elég szint, vagy kell nekik a vizsga is?
-
FLx
addikt
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Nagyon cégfüggő, 2-300 bruttó között mozog általában.
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv
Budapesten Level 1-2-es Helpdesk munkakörben mi az átlag bér? 2 év tapasztalatom van, most budapesti állásokat pályázok, mert vidéken egy árva hirdetés sincs. Ha megkérdezik a "fizetési igényemet" nem szeretnék se túl keveset, se túl sokat mondani.
Komárom - Esztergom megyében 200.000 bruttóval voltam bejelentve, cafeteria és egyéb juttatás nem volt. -
törölt tag
Gyerekek.Nettó 64 rugóért ki szeretne dolgozni?Tudok egy jó lehetőséget...
-
_NCT
addikt
Jah, hát most nem dolgozom, holnap meg tudom neked mondani, szerintem nem fog menni. (Azt hittem gúnyosan guglira akartad irányítani a figyelmem, sorry, nincs jó napom ).
Lehet lámaság, de csináltam egy netstat -a -t a napokban és 443 nem volt nyitva, csak a 445.
https oldalkból csak a belső hálózaton lévő dolgok jönnek be.
-
_NCT
addikt
Kipróbálom majd.
-
-
_NCT
addikt
Na mostanában nem olvastam be ide. 200k-ért laptopot?
Magyarul 1 havi fizetésem dobjam ki 1 laptopért, amivel távoli asztalról akarok mahinálni? Csak én érzem ezt erős túlzásnak? Szerintem erre a célre meg fog feleni a 80ezres is....Amúgy a főnököm szokott ezzel viccelni, h bőségesen meg lehet élni 200k-ból, nincs rossz fizunk. Jah, meg lehet élni bőségesen, csak épp semmit nem tudsz félrerakni. Az nálam meg elképzelhetetlen.
Így se élek nagylábon, de havi 50-70k-t félrerakok, úgy hogy 100k csak az albérleti díjam.
Azt elfelejtettem, hogy a 210 nettó + 40k cafeteria havi mellé van céges telefon, 4gb nettel és korlátlan híváslehetőséggel bármelyik szolgáltatóba (természetesen ami belföld, de hívtam már küldölföt is, nem számlázták ki).
-
válasz
tPedro_
üzenetére
Csak kérdés, hogy ez ott mennyi. Ugye nem 1 ázsiai városról tudjuk, hogy a világ legdrágábbjai közé van besorolva, tehát egy durvább összeg is simán kicsúszik az ember zsebéből. Ezért is írta a kolléga, hogy semmi értelme átszámolni forintra, de erről úgy tűnik, hogy nem tudunk leszokni..

-
"Havi nettó 1.800.000 HUF + kocsi sofőrrel + lakás + évente 3-4 havi bónusz
17 év tapasztalattal
Elektronika gyártás területe
Ázsia
Villamosmérnök végzettséggel
Mernoksegi direktor (6 gyár)
Sok utazás Ázsiában
7 nyelv tárgyaló képes szintenCserébe : napi 16 óra munka (7-8 óra telefon konferenciák, a többi a napi 700 e-mail olvasása es a managerek irányítása)
Hétvége 1 hónapban maximum 2-3 napIlyen munka szép meg jo addig míg az ember össze nem szed egy kis tartalékot aztán menni kell mert egy létünk van es en azt élni szeretném"
wat?

-
sketchifun
senior tag
Elektronikai Technikus végzettséggel milyen fizetésre számíthatok Pesten, és környékén?
Érettségi, németből, Angol nyelvvizsga meg van. Szakmai vizsga még nincs, igyekszem a lehető legjobbra lerakni.
-
KMan
őstag
Témába vág

-
-
_NCT
addikt
Elhiszed, hogy már kipróbáltam egy rakat programot? 443 is tiltva van.... Nem akarom elmondani hol melózok, mert előfordulhat, hogy más is van itt attól a cégtől, de biztonság szempontjából nagyon nem mind1 mi van nyitva...
Szóval az irodai gépen kb 80-as port van nyitva és jóccakát.
sutszi: senkinek sincs god mode, még a vezetőknek sem
Kb 2 embernek van az egy 800 fő-s cégnél, gondolhatod... És van vagy 10-15 "rendszergazda". Mint írtam főleg IT Support vagyunk, akik kb hibajegyeket kezelnek és nagyon alap dolgokat csinálnak a rendszerben, illetve alap problémákat hárítunk el, ami teljesen cégspecifikus. -
FLx
addikt
Ha nem a munkának akarsz élni, akkor ez nehéz ügy lesz ám. Az IT nem a 8 órás szakma, főleg nem az első pár évben. Szóval el kell döntened, hogy maradsz a mostani félig meddig kényelmes helyzetben, vagy váltasz, de akkor ott bizony lesznek kemény évek. Lehet, hogy nem lesz hivatalosan készenlét meg ügyelet, de rengeteg idő mire szakmailag tovább lehet fejlődni, és erre nem elég a munkahelyi nyolc óra.
-
_NCT
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
Na igen, ez szép volna, csak nincs távoli asztal melóból. Le van tiltva még a stream is, és kb minden port...
Egy wifi hálózat van, amin ki tudnék menni, ami sima ADSL-en jön a céghez, azon tudnék kimenni, de ahhoz meg vennem kéne egy notebook-ot.... Azt a pénzt inkább félreteszem.
FLx: lehet rosszul írtam, nem azt mondom, hogy 0 befektetéssel akarok 100%-os nyereséget, de nem akarom azt, hogy semmire ne jusson időm (főleg a sport, attól nehezen válnék meg). Megpróbálom valahogy majd megoldani, hiszen szeretnék fejlődni szakmailag. Nem akarok várni a sült galambra...
-
Veszel egy fasza routert otthonra. Meg egy kb 20/10-as netet legalább. Építesz otthonra egy szervert. mini-itx, cpu, 16GB RAM...feldobsz rá egy hyper-v 2012-t vagy esxi 5.5-öt. Aztán uccu neki melóból távoli asztallal tudod buherálni az otthoni rendszert...lehet gyakorlatban próbálni amit közben elméletből átnéztél.
-
_NCT
addikt
Az a baj,hogy még normális tesztkörnyezet sincs, ahol vm-eket lehetne nyomogatni és tanulni interaktívan. Mert oké, megnézek oktatóvideókat, utána olvasok, de mikor hazaérek, nem az az első, hogy leülök és kipróbálom gyakorlatban, jó lenne ezt abban a 8 órában elkövetni, amit amúgy olvasással és oktatóvideók nézésével töltök.
Nem a munkának akarok élni....
Amúgy nem sírtam, csak érdekelt, hogy ez a fizetés mennyire jó stb.... Látom már valaki 250-et írogat... Jó is lenne. Maradjunk csak 210-nél havonta.....
-
FLx
addikt
Szerintem Pesten ez egyáltalán nem nagy fizu, persze nem ismerem a kollega szakmai tudását, de én 2008-ban kaptam ennyit egyetem után két hónappal. Azóta két évente váltok...
Amúgy tényleg azt kéne, hogy amikor üresjárat van a cégnél, akkor bújni a szakmai könyveket meg oktatóvideókat nézni. Vannak nagyon jók, amivel rengeteg tudást fel lehet szedni.
-
-
syl5
őstag
Azokból, amiket leírtál, el kell mondjam, hogy magyarországi viszonylatban első munkahelyen egyáltalán nem keresel rosszul!
Javaslom, hogy gondold újra a dolgokat és becsüld meg a helyet, amíg továbbképzed magad. Igen, a szabad idődet nem internetezésre kell fordítani, hanem tanulni. Ne sírj, hanem tegyél azért hogy jobb körülményeid legyenek! -
_NCT
addikt
Mivel ma du is dolgozom estig, megnézem majd a kollektív szerződést. De az tuti, h úgy lettünk felvéve, hogy már benne van a fizuban az ügyeleti pénz. Megjegyzem csak a mi osztályunkon van ez, mindenki más kap.... Ilyen ez mikor pályakezdő örül mint majom a farkának,ha egy első hallásra "jó" és pénzes céghez megy.....
-
gghrtz
őstag
-
FLx
addikt
Nyelvvizsga mindegy, tudj beszélni és kész. Négyes vagy kettes diploma megint teljesen mindegy. Munkaerőpiacon ezek semmire nem jók, tapasztalat és szaktudás kell. Mivel pályakezdő leszel első körben, ezért semmi esetre sem lesz csillagos ég fizetésed. IT iparban a tapasztalattal nő a fizetésed, minden más kb. mindegy. Én azt mondom kezdésnek nettó 250 körül gondolkodj, ha tényleg van is szaktudás a papírok mögött, nem csak braindump.
-
FLx
addikt
Ilyen nincs, hogy már benne van a havi bérben. Az ügyeletért törvényileg jár a 40% vagy 20% a rendelkezésre állás helyétől függően. Mellesleg ugye havi szinten max 168 óra lehet a készenlét és egybefüggően max 24 óra. Nagyon kétlem, hogy a munkaügyi bíróságon megállná a helyét a már megmondtuk, hogy benne van a munkabérben szöveg. Szerintem ezt még kollektív szerződéssel sem lehet megtrükközni, hogy mondjuk leírták, hogy te ingyen vállalsz mindent.
-
gghrtz
őstag
Mivel konkrétan nem válaszolt senki feltenném a kérdésem tömören.
GAMF-os mérnök informatikus diploma, FSZ Általános rendszergazda, Cisco CCNA Discovery +Security, CCNP, CEH, Windos Server ismeretek elmelyitesevel, ugy hogy a suliban is probalok 4-es folott teljesiteni, +Angol kozepfoku nyelvizsga is meglesz, kezdo allaskeresokent mennyi penzt kerhetek el realisan Pesten? -
_NCT
addikt
Munkaszerződésben rögzítve van, elég nagy melóhely Magyarországi viszonylathoz képest is. Tehát nem trükköznek semmivel.
És igen, elmondták az elején h nem lesz ügyeletért járó összeg, mert a fizetésünkben elvileg ez benne van már. És igen, ennyi a vége mindennel együtt..
Anno örültem, hogy munkát találtam, ki fogtok nevetni, de már ilyen nettó 130-140-et mondtam állásinterjúkon, annyira akartam a munkát.....
-
FLx
addikt
És az ügyelet mégis miként? Rögzítve van a munkaszerződésben? Fizetik rendesen az ügyeleti díjat és a rendkívüli munkavégzés díját? Azt ne mondd, hogy csak megcsinálod a rendes havi munkabér terhére. Ha igen, akkor nagy hiba volt már az előző két év is, azonnal elhúzni onnan.
-
_NCT
addikt
Egész hétvégén van ügyelet, szombat, vasárnap. Esetenként külföldi kollégákkal kell telefonon beszélni (tehát angolul kell tudni, elég ha megérteted magad szakmai nyelven), ha nagy gebasz van a rendszerben. Elmúlt hónapban kb 208 órát dolgoztam. Kb 2-3 hétig egymás után csak 1 nap szünet hétköznap (család, barátnő stb az elmúlt hónapokban teljesen háttérbe szorult....)
de és du műszakok vannak a du az 15-23-ig.
-
gghrtz
őstag
-
bobsys
veterán
En mindig ugy tanulok, hogy altalaban lemodellezem az egyik ugyfelemet a VMjeimmel vagy csak egyszeruen a konyvet olvasva szepen ossze lehet rakni egy ceg IT-jat (nem kell az egeszet csak egy reszet. Exchange 2013 peldaul ugy tanultam, hogy az egyik ugyfelem 2 datacenteres Exchange 2010 rendszeret megcsinaltam 2013 alapon a labben. Lyncet pedig ugy, hogy szpeen osszeraktam a fejemben mi kellhet mi nem hogyan lehet majd boviteni stb.
-
_NCT
addikt
Na ezért is akarok váltani... Anno készültem rá, sok hülyeséget kérdezgettem kraft-tól a megfelelő topic-ban és eljutottam egy szintre, de aztán jött ez a melóhely és szó szerint lebutultam, semmit nem használtam a már megszerzett tudásból (közben próbáltam 100%-ig megfelelni az itteni elvárásoknak és odatenni magam). És ez valami szörnyen aggasztó, hogy kb ott járok mint 2 évvel ezelőtt.
Eléggé elkeseredtem....Na mind1, akkor ne legyek rest váltani, ennyit sima mezei 8 órában is megkapok ezek szerint. Nemhogy műszakban...
-
_NCT
addikt
Tudom. De erősen ajánlott kategória, legalábbis a régi motorosok anno nekem azt mondták, hogy ha tudni akarom mire vállalkozom, nem árt végignyomni a tanfolyamokat.
Meg jó dolog a papír, de ha nincs gyakorlatom benne, akkor feleslegesnek tartom. 2 évente meg frissíteni kell, és ha megint olyan munkahelyre kerülök, ahol nem tudom 100%-ban kihasználni, akkor minek van.
(most számoltam ki, ha a prémiumokat beleszámolom, tavaly havi 220+cafeteria-t kerestem havonta.)
-
_NCT
addikt
Áhh, ezaz, hogy munka szinte csak a délelőttös műszakokban van, ott is napi rutin és kész, netezel meg csinálsz amit akarsz. Délutános műszak szintén csak net + egyéb elfoglaltság, ha hívnak telefonon, nyújtasz supportot, elmondod mit látsz a monitoron.... És ennyi, hivatalos support külföldön van...
Tehát mi csak vagyunk kb... Normális tesztkörnyezet nincs, csak ígérgetések....
-
_NCT
addikt
BP igen.
Gondolkodtam még régebben saját pénzből elvégezni a MCSA vizsgákat is, de feleslegesnek érzem addig, míg nincs megfelelő gyakorlatom, és egy cég, amely legalább a tanfolyam rész költségeit felvállalná. De persze ez még mindig a terveimben szerepel.
Reális amúgy 250, 260 nettóért megcélozni a következő munkahelyemet? 3 év tapasztalatot simán mondhatok, mert suli mellett is dolgoztam már.
Rendszergazda/support-os állás lehetne igazán amin el tudnék indulni.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Elég nagy cégnél vagyok lassan 2 éve, 210 nettó + ~40k cafeteria (ebből az értelmes rész kb a kaja, ami 22k). Évi 2 bónusz.
Ügyeletes munkarend, 2 műszak. Műszakok nincsenek normálisan beosztva, általában mindig változtatják, ezért tervezni sem lehet kb előre semmit. Minden 2. hétvégén bent kell lenni, műszakpótlék nincs. (bár van mikor beosztanak egymás után 3 hétvégére is....). Karácsonykor szintén munka, nincs leállás.
Sajnos 2 év alatt semmi informatikai szaktudást nem szereztem, nem fejlődtem, és a kilátásban az van, hogy nem is fogok. Tanfolyamra 2 évet vártam, de ez sem lesz nagy durranás, Microsoft vizsgákat meg felejtsem el kb. (alap linux + windows tanfolyam lesz).
Szerintetek érdemes váltani, vagy kezdő fizetésnek ez azért nem olyan rossz, próbáljak még kihúzni egy kis időt, vagy felesleges?
2011 novemberben diplomáztam le, 2012 elején kezdtem itt, ahol igazából csak tengek, lengek... Rendszergazdának vettek fel, de igazából ez egy adminisztrációs, robotmunka...(it support, de annak is a legalja..)
-
FLx
addikt
Cisco magában is elég lehet, ha mélyen értesz hozzá. CCIE mérnök például nincs annyira sok itthon. OS témában jó lehet mindkettő, de mondjuk nagyvállalatoknál tipikusan Windows-on fut minden. Volt szerencsém dolgozni elég sok itthoni nagyvállalatnál, meg kicsiknél is, és a Linux szerverek száma a tizede sem volt a Windows szervereknek. Persze a web site hosting pistike módra az más. De ebben az esetben is igaz, hogy mély tudású szakemberből van kevés. Hozzánk hetente jönnek tesztet írni az emberkék, de egy év alatt ha találunk egy normálisat az már nagy csoda.
-
gghrtz
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- EAFC 26
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung kuponkunyeráló
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Hasonló kaliberű embereket, aki tényleg ilyen szinten ért is hozzá, nem csak a braindump. alig lehet találni. A cégek hónapokat vadásznak egy jó emberre...
) multinál 250 nettót ért. Tényleg hálózatokhoz (tűzfal, komolyabb router konfig) értettél akkoriban, vagy tényleg csak ennyi? Szerinted ez a kombó ma mennyit ér (MCSE+Exchange+közép angol), illetve szerinted ez ma is elég a boldoguláshoz, vagy ma már többet kérnek a cégek?

Másodiknak azonban érdekelne, hogy mi alapján gondolod, hogy nettó 400.000 Ft-ot adnának. Nem támadás miatt, csak érdekel, hogy valami tapasztalat mondatja ezt veled, vagy esetleg dolgoztál ilyen munkakörben, vagy miből gondolod, hogy ennyit ér ?
Pont nekem való, Infósként így is annyi szart látok már
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Magyarul 1 havi fizetésem dobjam ki 1 laptopért, amivel távoli asztalról akarok mahinálni? Csak én érzem ezt erős túlzásnak? Szerintem erre a célre meg fog feleni a 80ezres is....

Tudom, hogy nem szamit hanyas vagyok, ezzel csak erzekeltetni akartam, hogy nem szarok bele a dolgokba, meg nem is vagyok sik hulye sem
Eléggé elkeseredtem....