Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- LED / LCD TV topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLx
addikt
-
amargo
addikt
válasz
belotas
üzenetére
Azért a realitás talaján érdemes mozogni, ha már van fix munkád, ami jó, de érdekel máshol mit lehet kérni ennyi tapasztalattal, akkor érdemes bedobnod ilyen számokat.
Ha 8 órában dolgozol, akkor mi másnak számolnák el? Esti/levelezői esetén biztos ez a helyzet, ha nappalin vagy, akkor a HR en múlik mennyire hiszi el. -
belotas
csendes tag
FLx sokszor szoktam látni, hogy nagyobb összegeket írsz(legalábbis számomra annak tűnik jelenleg) kevés tapasztalatra is. Én most kezdek majd dolgozni msc mellett 8 órába, és az lenne a kérdésem, hogy ezt a munkáltatok rendes 2 évnek tekintik majd vagy nem? Ha igen akkor majd 2 év tapasztalattal + msc(proginf) + angollal java vonalon is lehet majd 600brutto körül keresni pesten?
-
syl5
őstag
-
sss
őstag
Hali,
Látok Lufthansanál egy ilyen álláshirdetést:
"Linux Operator
Currently we are looking for a new member in our second level Unix/Linux team.
Tasks:
Monitoring LINUX servers
Ensuring high-level availability solutions
Opening and handling of incidents
Keeping contact to providers and relevant departments
Troubleshooting of LINUX OS-level problems and outages according to the documentations
Solving simple service requests for the customersRequirements:
Basic LINUX or Unix knowledge and/or willingness to learn LINUX technologies
Basic networking backgrounds (TCP/IP)
Relevant basic education or equivalent working experience in this field
Ability to work in 24*7 shifts
Certificate of good conduct (erkölcsi bizonyítvány)"Csak úgy érdeklődésképpen, szerintetek ilyen munkakörben milyen fizetésre lehet számítani?
(Szakirányos végzettséggel + 1,5 évnyi (a leírás alapján) hasonló területen szerzett munkatapasztalattal.) -
törölt tag
Banknál, budapesti munkavégzéssel üzleti elemző/adatbázis-szakértőként egy éves munkatapasztalattal milyen fizetés lehetne reális?
-
HoTDoG
tag
válasz
teaster
üzenetére
Budapesten egy nagy multinál voltam ezzel foglalkozó pozícióban. Azt hiszem amit ők alkalmaztak az a magyar munka törvénykönyvéhez igazodott a következők szerint:
A készenlét ideje: órabér 30%-a, tehát ha egész hétvégén készenlétes vagy akkor 48*órabér*0,3
Ezen felül a ténylegesen munkával töltött idő a Te választásod szerint:
- órabér*1,5 plusz ezt az időmennyiséget szabadságként kiveheted
vagy
- órabér*2Az ünnepnapokon talán még pluszba volt egy szorzó, de erre már nem emlékszem pontosan.
Mondanom sem kell, valamit valamiért, a pluszban összeszedett zsebpénz néha a szabadidő és a hétvégék rovására ment.
-
FLx
addikt
válasz
teaster
üzenetére
Mindenhol máshogy. Ha szerencséd van a törvény szerint fizetik, de a pihenőidővel pl. sehol nem foglalkoznak. Sok helyen meg fixen fizetnek pár forintot, mert a törvény szerinti túl sok lenne. Van ahol meg nem is fizetnek érte.
A lényeg, hogy már a szerződésedben legyen benne a készenlét, túlóra különben simán nem fizetik ki. -
teaster
csendes tag
Helló
IT security területen dolgozom, eddig nem volt olyan munkáltatóm, ahol ügyeletet kellett vállalnom. Legyen szó hétvégéről vagy éjjeli rendelkezésre állásról, érdekelne, hogy ezeket általában hogyan fizetik meg? Mik a tapasztalatok?
új terület fele szeretnék mozogni ahol elvárás lenne.
(mondhatnánk IT automatizálási terület, ahol bármikor előjöhetnek problémák)Üdv teaster
-
FLx
addikt
válasz
lockdown90
üzenetére
Leírtad a megoldást, attól függően, hogy mi érdekel, CCNA, CCNP vonal, vagy MS minősítések. Mindkettőhöz van sok tonna anyag interneten, virtuális környezetek, laborok otthon simán építhetőek, 1-2 év alatt magadtól is sok tudást össze tudsz szedni. Amúgy ha piacképes tudást szeretnél MS vonalon, akkor nagyon ajánlott felhő vonalon mozogni, a következő X évben ebben lesz a nagy pénz.
-
44kos
csendes tag
válasz
lockdown90
üzenetére
Nálunk az FSZ-eseknek két szakiránya van, egyik a webprogramozó, a másik a mobil app programozó, tehát nem egyenlő a rendszergazda OKJ-vel.
És igen, a FSZ-en megszerzett krediteket beszámítják Bsc-n. Egy elvégzett FSZ-ről a 6 szemeszteres Bsc-n kb 2 szemeszternyi tantárgyat számítanak be.
-
44kos
csendes tag
válasz
lockdown90
üzenetére
Szia!
Én Programtervező Informatikus szakon tanulok (BSC) és elég sok olyan óránk van, ami közös a Programtervező Informatikus FSZ képzésen tanulókkal. Ezek leginkább az alapozó szakmai tárgyak(pl. Programozás I., Programozás II.)
A legnagyobb különbség ott van a két képzési forma tantervében, hogy FSZ-n 1-2 matektantárgy van a tantervben, míg BSC-n kb 7-8, és a BSC szakosoknak pár tantárgy esetén van a tantárgynak második "része", vagy a témakörhöz kapcsolódó egyéb tárgyak. Például adatbázisrendszerek témakörben a BSC-n lehet szabadon választható tárgyakat felvenni, ez +3 tantárgy.
Azt még hozzáteszem, hogy az én meglátásomban az FSZ inkább technológiai/gyakorlati megvalósítási vonal, a BSC-n a tervezés, fejlesztési vonal a fő "csapásirány".Remélem írtam olyat, ami hasznos neked.
Üdv!
-
válasz
lockdown90
üzenetére
Diploma után én a helyedben nem mennék FSZ-re. Te is leírtad a megoldást, néhány jó cert már beugró egy junior poziba, onnan meg egyértelmű a dolog. Angolul tudni kell!
-
lockdown90
senior tag
sziasztok
ezek a foiskolan oktatott FSZ-es IT kepzesek pl a FSZ Mernokinformatikus kepzesek mennyit ernek? megerne-e a penzt amit fizetni kell felevente...??
(rolam: Van mar egy BSC diplomam, ugyan nem mernokinfo, hanem terinformatikai de el szeretnek mozdulni + angolul beszelek viszonylag jol) Matematika nem igazan az erossegem, de a Progalap meglett halistennekHol lenne erdemes elkezdeni? Rendszeruzemeltetes, karbantartas, adatbázisok, Linux vonal erdekelne.. rendszergazda OKJ-ra nem lenne ertelme elpazarolni 2 evet gondolom..
-sokan irtak olvastam, hogy akinek nem megy a programozas azok probaljak meg a halozatos vonalat (CCNA, CCNP) illetbe MS certek..
(igen ismerem a sokasos szoveget, nagyabol vegig olvastam a korabbi hozzaszolasokat, hogy semmit nemernek a kolunbozo papirok megfelelo hattertudas nelkul)
-
Gerzsi
tag
Szerintetek magyarországon vidéki városban egy startup cégnél szoftverfejlesztőként (android) mennyi fizetést lehet kérni amit megadnak? (kezdőnek)
-
syl5
őstag
Sziasztok,
3 év Oracle tapasztalattal PL/SQL fejlesztőként alsó-középfok angollal mennyi bruttó kérhető el szerintetek?
-
válasz
H A M M E R
üzenetére
Miféle pozíció? T alatt mit értesz? T-Sys, Telekom, ITSH?
-
H A M M E R
csendes tag
Ebben a T-s pozícióban 5 év szakmai tapasztalatot kérnek. Bruttó 600 alapbér + juttatások reális? Főként attól várok infót, aki ott melózik és ismeri s bérsávokat...
-
djgeg
őstag
Minden téren ez a tendencia. Alap cég pozíciókban egyre általánosabb az informatikai tudással rendelkező emberek megléte. Olyan pozíciókról beszélek amik alapvetően nem igényelnének informatikai tudást, de mivel az IT ennyire nyomul mindenhol mindenhova ezért már az alapvetően irrelevánsnak tűnő IT tudás nagyon hasznosnak bizonyulhat egy nem IT poziban.
-
vzozo
senior tag
Ez már nyilván emberfüggő.
Én technikai beállítottságúnak vallom magam, ugyanakkor a legjobban eddig tanácsadói szerepkörben éreztem jól magam, ami kvázi magában foglalta a rendszermérnök területet is. Gondolkodom rajta, hogy nyugdíj előtt átváltok tréneri állásra, de az még nagyoooon messze van, lehet akkor már mindenki agyi implantátumokkal fog tanulni, vagy pontosabban csak az infót önmagába letölteni.
Nincs kristálygömböm, nem tudom mi lesz a jövőben, de azt sejtem, hogy a robbanásszerű fejlődéssel + felhősödéssel nehéz lesz lépést tartani. Senki sem lesz képes feldolgozni és beépíteni azt a több(tíz)ezer oldalnyi friss tech anyagot, ami évente kijön ilyen-olyan formában.
Ezzel szemben úgy gondolom, hogy aki képes mérnöki gondolkozásra, van rendszerszemlélete, megfelelően kommunikál az emberekkel és képes oda-vissza fordítani az üzlet és az IT között, na annak lesz munkája még egy darabig.
-
> (tanácsadó, tréner, technical sales)
Mondjuk ezek eleg sokszor pont azok a melok, amire egy technologus egyaltalan nem vagyik. Arra lehet szamitani a kovetkezo par evtizedben szerintem tovabb fog noni a 'kemeny' szakmai tudas erteke es tovabb fog csokkeni a projekt menedzsment/etc. melok erteke - ez a tendencia nagyon eros az utobbi tiz evben.
-
vzozo
senior tag
Szóval a kérdés mit csinál pontosan a rendszermérnök akkor?
Mondom, kérdezd meg tőlük.
Mivel ez egy mérnöki pozi, ideális esetben tervezned kell, milyen meglepő: rendszereket.
Magyarul szolgáltatások-hálózat-infrastruktúra-biztonság-stb. megtervezése, bevezetések-migrációk tervezése. Talán belefér az operations dolgok kidolgozása is, egyfajta útmutató készítése a rendszergazdák számára, akik majd üzemeltetni fogják az egész hóbelevancot.Nem árt, ha a rendszermérnök képes emberi - üzleti nyelvű kommunikációra is, nemcsak lefelé az üzemeltetés, hanem felfelé a menedzsment irányába is. Sőt, alapvetően egy (IT) mérnöknek alap feladata a business igények lefordítása az informatika nyelvére.
Hosszútávon rendszergazdaként nehéz nőni vagy karriert építeni, rendszermérnökként még lehetsz akármi (tanácsadó, tréner, technical sales), teljesen jó elindulási alap.
-
tlac
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
gondolom azért kérdéses mert egy ismeretlenre váltana 55k-val kevesebbért (azért ez nem egy jelentéktelen összeg)
ha lehetséges, akkor inkább a cégen belül próbálnék váltani pozíciót először
-
pstomi
csendes tag
Hello. Jelenleg egyetem (ELTE Proginf) utolsó évét kezdtem meg, de 3 hónapja dolgozok főállásban egy nagy multinál, szoftvertesztelőként nettó 235 ezerért. Én fejlesztő szeretnék lenni, egyáltalán nem tetszik ez a szoftvertesztelés, nagyon monoton meg egyáltalán nem értem ezt a mobil hálozatos technologiákat, úgy érzem amióta itt dolgozom megálltam a fejlődésben, itt olyan technológiákat és program nyelveket használnak amit sehol máshol. Most kaptam állásajánlatot egy másik multitól, szintén dolgozhatok heti 40 órában, de ott csak netto 180 ezret kaphatnék, viszont Java fejlesztő lehetnék, nagy fejlődési lehetőséggel, de ez határozott idejű szerződés lenne, és a diploma megszerzése után átkerülhetnék a friss diplomás programba ami már határozatlan idejű lenne (de ismeretlen fizetésért), ahol mehetnék több hónapra New Yorkba. Ti mit tennétek a helyemben? Maradnátok a jelenlegi helyen, vagy váltanátok a kisebb fizetésű helyre ahol többet lehet fejlődni és később ez kamatozodhatna.
-
vzozo
senior tag
Szvsz egy rendszermérnöknek nem feltétele az, hogy rendszergazda legyen előtte az illető, lehet csak én nézem ezt nagyon sarkosan, de valamilyen szinten így gondolom:
- Rendszergazda: szakmunkás
- Rendszermérnök: ahogy a nevében is benne van, mérnökSzóval itt akár még értelmezhető is lenne a junior kifejezés kezdők számára, más kérdés, hogy a kiíró mit gondolt, mivel nyilván egy divatos szóról van szó, aztán meg takar, amit takar.
Ahogy írtátok, erre vissza kell kérdezni. -
MajaG
senior tag
Sziasztok!
Felhívott egy fejvadász cég, junior rendszermérnöki állást ajánlottak, egyáltalán ez mit takar? Mi a feladata egy junior rendszermérnöknek?
S milyen fizettséget jelenthet? -
belotas
csendes tag
Sziasztok
Szerintetek utolsó éves egyetemistaként Java vonalon mennyit lehet kérni(nettó) 25-30óráért budapesten? Nem olyan fontos a pénz, de nem szeretnék túl keveset kérni. Nem dolgoztam még, de az egyetemi Java SE mellé tanulgattam hibernate-t, vaadin-t, springet
Érdekelne multi, közép, kis cég, mert most mennék interjúkra. Multik kevésbé vonzanak, de nem tudom, hogy szakmai fejlődés szempontjából érdemes lenne-e inkább arrafelé menni meg a későbbi referencia miatt, mert egy nagy multi név azért jól hangzik.
Az eddigi hozzászólásokban óriási szórások voltak, vmi reálisabb dolog érdekelne. -
FLx
addikt
Eleve ha egy adott cégnek havonta fix összegeket számlázol be, arra már szoktak ugrani. Tehát meg kell trükközni majd, hogy miként állítod ki a számlákat, mondjuk csak három havonta, meg mindig más összegeket, különben bújtatott munkavállalás miatt fognak vizsgálódni. Ja még valami. Alvállakozóként a szerződésben rögzítsetek valami emberi fizetési határidőt, mondjuk a teljesítéstől számított max 15 napot, mert áfát előre kell fizetned pl. hiába nem kaptad még meg a pénzt.
ps. Szopás az egész amúgy, ha egy cég főállású munkavállalóból ki akar szervezni, akkor várd meg amíg kirúgnak inkább a végkielégítés miatt és még meg is szabadulsz tőlük.

-
FLx
addikt
válasz
H A M M E R
üzenetére
Ha nem nagyon tudsz költségelni, és ha szabályosan akarod, akkor nem fogsz tudni, úgy legalább 850+áfát kell kérned. Ez majdnem 5000 forintos órabér lesz. Ja és ebbe még nem számoltam bele a szabadságot, ami nem nagyon fog amúgy sem menni, ha határidős melóid lesznek.
Tehát ha te még egy hónapot nem is szándélkozol dolgozni, úgy inkább 900 felett gondolkodj plussz áfa. -
azbest
félisten
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ráadásul, ha valójában csak nekik dolgozik ugyanúgy tovább, akkor bizonyos feltételek teljesülésekor a NAV simán bujtatott munkaviszonynak vélelmezi és ha nem tudja bizonyítani ennek ellenkezőjét, akkor bírság / kiszámlázott vélt adókülönbség...stb...
Ha meg tényleg önálló, akkor a felszerelését is magának kell megvennie. -
Mercutio_
félisten
válasz
H A M M E R
üzenetére
Nem ismerem a körülményeket, de azt is vedd figyelembe, ha a jelenlegi munkahelyeden sok éve ott vagy és sok végkielégítés járna, akkor ez arra is mehet, hogy önként jöjj el, így nem kell végkielégítést fizetni és egy (al) vállalkozó bármikor lapátra tehető.
-
azbest
félisten
válasz
H A M M E R
üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű.
Ha egyéni vállalkozóként végzed és nem léped túl a havi 500e-t a kiállított számlákkal (pontosabban az aktív honapok * 500 egy évben) KATA módban, akkor alanyi áfamentesként is lehet működni. Ilyenkor nem lehet elszámolni semmit költségként.
Számlatömb helyett léteznek ingyenes elektronikus számlázó szolgáltatások.
Ilyenkor fix költséggel lehet számolni adóügyileg. Ha nincs más főállás, akkor 50eft / aktív hó (ha heti 36 óránál kevesebb és folyamatosan van más főállás, akkor 25eft). Kötelező kamarai tagság 5eft/év. A bejelentett székhelyen pedig iparűzési adó, több félképpen lehet, de ott is van fix összegű, ami úgy évi 50 eft.Tehát nem nettó hanem bruttó 500 ilyenkor a határ. Felette már bonyolultabb az adózás, de akkor már költség elszámolás is lehet. Ja és persze kisebb összegnél is lehet a bonyolultabb módot választani annak előnyeivel és hátrányaival együtt.
Ha adószámos magánszemélyként működik valaki, akkor azt hiszem hogy céggel szembeni számlánál kb úgy lehet számolni, mintha megbízási szerződéses lenne, szóval nem minden adó jeleik meg a számlán, hanem van ami a megbízó cégnél jön be. Magánszemély felé viszont saját magának kell mindent befizetni. Úgy emlékszem ilyenkor kb 63%-ot kell rátenni, hogy a nettónál legyen.
De biztosan van sokféle mód ezen kívül.
Fontos: Ez nem jogi tanácsadás, csupán átolvastam a témát és erre jutottam. Szakember segítsége erősen ajánlott a témában.
-
H A M M E R
csendes tag
Jelenleg normál munkavállalóként melózok.
Most mondanom kellene egy összeget, hogy alvállalkozóként mennyiért vállalnék el egy munkát.
Hogy érdemes számolni? Gondolom, ha vállalkozó az ember, akkor nincs szabadság, hanem ha nem dolgozom, nem fizetnek. Szóval évente négy hét szabadság, évente négy hét fizetés nélkül, amit érdemes belekalkulálni.Ha pl. havi nettó 500.000 Ft ot akarok kapni, ahhoz mennyit kellene számlázni?
-
azbest
félisten
válasz
Mercutio_
üzenetére
gyerek nélkül 480 körül, a munkaadó bérköltsége pedig 620 körül [link]
(#3222) FLx:
csak az nem mindegy, hogy amennyi megmarad, azt mennyivel több mindenre lehet elkölteni.
Itthon a háztartások fele 25-50% közt költ csak erre. Ha még bérleti díj is van... [link].
Persze, ha a 15% úgy jött ki, hogy többen bérlitek a helyet az egészen más felállás, mert akkor a rezsit is elosztjátok. Saját családban nem lehet másnak odaadni a számlát. -
-
kraftxld
félisten
Ha egyedül laknék simán kijönne 15%-ból nekem is, de ez egy 200m2 körüli kertes ház 3 és fél szobával, 2 fürdővel, dupla garázzsal 5 perc gyaloglásra a városközponttól. Tény, hogy nem olcsó, de ahogy mondani szokták, túl szegény vagyok, hogy olcsón szart vegyek

De még így is sokkal jobbak az arányok mint egy átlag magyar családnál, főleg ahol hitel is pörög. -
FLx
addikt
-
(#3217) polonic : Pedig hallani ilyen esetekről is. Pont ezért érdeklődtem.
(#3218) Mercutio_ : Hát az egy más világ az biztos... és jól is teszi.
(#3219) kraftxld : Tervekből, lehetőségekből nincs hiány az biztos.

Ez a jó ebben a melóban, ha úgy van akkor tajgáról is tudsz dolgozni. -
kraftxld
félisten
válasz
MrSealRD
üzenetére
Jövőre állampolgárság meg remélhetőleg a 2. gyerek

Aztán meglátjuk, én szeretnék mondjuk 1-2 évre Mo-ra költözni, közben az itteni gyárnak termelek, mert 2013-ban tök jó volt mint turista. Meg a gyerekekre se csak az angol ragadjon.
De a skót whiskylepárlókat is végiginnám egyszer, az is egy két éves project, minden hétvégére egy
Még nagyon sokminden van a levegőben, és vannak lehetőségek bőven. -
kraftxld
félisten
válasz
MrSealRD
üzenetére
A cégnél csak annyi a kikötés, hogy egy nap meg kell legyen az 5.5-6 óra amit kiszámláznak az ügyfélnek.
Teljesen rugalmasan megy a dolog, ha pluszban melózok azt lecsúsztathatom, kérhetem, hogy kifizessék túlórába. De mondjuk van amikor lelépek délután 3-kor mert tudom, hogy este 8 és 10 között még meló van.
Ebédidőben van amikor nyugisan hazaballagok, van amikor bent gyorsan bekapok pár falatot, attól függően, hogy mennyi meló van.
Pár kollega úgy akarta nyomni, hogy mittomén reggel 7-től 12-ig kiszámlázták a minimumot aztán leléptek
Persze nem ők kapták aztán a jobb dolgokat meg a fizuemelésnél se nekik jutott a nagyobb százalék 
Ha az ügyfél elégedett, megvan a szükséges minimum óraszám akkor nagyjából leszarják, hogy mikor dolgozik az ember, én általában 9-től 5-ig vagyok bent plusz minusz pár óra ahogy alakul. -
kraftxld
félisten
válasz
MrSealRD
üzenetére
Inkább százalékosan mondom, nincs értelme forintosítani. Egy keresős, 3 fős családmodell

- Lakbér + rezsi + internet + 1 mobil: 35%
- Kaja, pelenka, kisnyúl, szórakozás, apró kirándulások, minden egyéb: 30%
- Magánnyugdíj ami egyéni számlás, én jelentkeztem önként: 8%
- Megtakarítás: 22%
- Likvid felhalmozás ha kell új porszívó vagy akármi, mondjuk félévente egy kisebb beruházás: 5%- Kocsi:0% (céges, lehet magánfelhasználásra is nyomni
)Hitel nincs, nem is lesz, megtakarítás növelés van most ezerrel.
Az a fura, hogy rengeteg helyi kétkeresős modellben sokkal több nettót rak össze egy hónapban aztán megy a sírás, hogy jaj de nincs pénz, de csak kifolyik a kezük közül. -
kraftxld
félisten
Hogy on topik is legyek, az igyencsak fokozódó nemzetközi helyzet (devizaárfolyamok
) és a gyár elé kirakott fényképem miatt (szerencsére elégedett velem a vezérkar), a legutolsó fizu emeléskor, egy elég emlékezetes határtlépett át a fizum nettóban és Ft-ban.
Nem túl sok értelme van forintosítani, de amúgy az a legdurvább, hogy itteni viszonylatban még csak kb az átlag fölött keresek nem is túlságosan kiemelkedő a pénz, tehát van még hová fejlődni
-
Mercutio_
félisten
válasz
polonic
üzenetére
Itthon is van szociális osztály és segíjjke...
csak míg külföldön menő élni a lehetőséggel itthon ciki ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#3202: Ha nem kell sap tudás, akkor ott max a sap alatti hw-n futó oprendszer támogatása történik nem?
Ott pedig ne a sappal dolgozók bérét várjuk, hanem egy Linux /Unix sysadmin szintet, persze az se rossz. -
polonic
félisten
Ehhez a pozícióhoz nem volt szükséges a SAP tudás. Betanul az ember folyamatosan. Elég volt 2-3 év OS tapasztalat.
Azért érdekel ennyire, mert a SAP-ról nagyon jókat hallani itthon. Kiváncsiak vagyunk nagyon egy ilyen pozinál mennyi lehet az annyi a fentebbi feltételekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Jövedelem
- World of Warships
- World of Tanks - MMO
- Magisk
- Anyagi helyzetek és életutak
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

persze lehet, hogy csak én értettem félre, írásban nem jön át a hangsúly.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)