Hirdetés
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Milyen notebookot vegyek?
- Raspberry Pi
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
eldobos
újonc
Csináltam egy eldobós accot, csak hogy vissza térjen a topik az eredeti sémához.
Nem: Férfi
Kor: 23
Munkakör: Java fejlesztő
Végzetség: érettségi
Nyelvtudás: Angol
Netto fizetés: 380k
Tapasztalat: 1,5év ebből 1év java
Egyéb: 20k cafeteria
Hely: Budapest -
Érdekes irány... Elgondolkodtató kérdés.
Tudok olyat akinek jó neve volt országosan, nemrég beolvadt egy külföldi nagy multinak a haza leányába...
Biztos nem szeretnék a neve ellenére sem ott dolgozni, mert rossz tapasztalatokat hallottam első kézből.Szóval fontos lehet a név, de más szempontok meg tudják vétózni.
-
amargo
addikt
A felsorolt pontok nálam is szempontok, ez kimaradt, de listára való!
sutszi: Nem csak a régi és új helyet lehet összehasonlítani, ha megfogalmazódik benned a váltás szándéka, akkor igazából az első kicsit is jobb munkahelynek igen-t mondasz. Ugyanakkor több lehetőség esetén pedig jobban megtudod nézni mire is van szükséged, merre akarsz tovább lépni és egyre több pontot lehet belerakni, hogy mi alapján vizsgáld meg a lehetőségeidet.
Mi a helyzet a karrierrel? Avagy van-e különbség, hogy valaki egy nagy nevű cégnél csinál valamit vagy egy kisebbnél, ami nem ismert. Azaz, ha ismert nevek vannak felsorolva az önéletrajzodba, mennyire számít?
FLx: A távmunkának megvan egy elég erős hátránya is, főként család mellett. Van, aki ezt tudja kezelni és van, akinek nem való. A kötetlen munkaidőt pedig legtöbbször a cégek generálják, hogy nem akarnak túlórát fizetni, bár ebben az esetben is van mindig törzsidő.
-
Én épp most vagyok a váltás kellős közepén... Előzőleg nem gondolkodtam a váltáson, de aztán elromlott pár dolog...így amikor ajánlatot kaptam nemrég, akkor nem elutasítottam, hanem belementem a tárgyalásba és végül igent mondtam.
Kulcs tényezőkkel voltak problémáim.
Magán jellegű szempontok:
- Fizetés: Kevés volt és elmaradozott...ígéretek voltak, de nem várhatok az örökkévalóságig. Az új helyen duplázok. Az anyagi helyzet pedig elég sok dolgot tud befolyásolni az ember életében...ezt nem is ragozom.Szakmai jellegű szempontok:
Volt egy szóbeli megállapodás, hogy én mivel "szeretnék" foglalkozni...Nem kell nagy hókusz-pókusz-ra gondolni, csak annyi volt a lényeg, hogy nem akartam mindenféle dzsunka technológiákkal... A cégnek is jobb ha inkább expert vagyok néhány területben, mint kezdő a sok mindenben...Én szeretem a DB tervezést, az Oracle cuccait PL/SQL-t, ezen kívül Java SE-t is, és később EE-ben is szerettem volna jobban belemenni... Ez 2-szer is megdőlt. A második ráadásul egy halott Silverlight alkalmazás felélesztése volt ami egy tragikomédia szintjén ment. Most kilátásba került egy olyan helyzet ami alapvetően határozta volna meg a szakmai fejlődésem és 1-2 évig biztos, hogy nem oda kerültem volna azokra a területekre amikre szerettem volna...
Ekkor kaptam ajánlatot és elfogadtam.
Szóval az új helyen van előrelépési lehetőség, biztos háttér, akár távmunka/otthon is lehet később(eleve így kezdtem az új helyen), képzési támogatás, munkakörnyezet is jó lesz...
Szerintem amiket felsoroltál mind jó szempontok, de mindenkinek mások a prioritások...
Azt gondolom ha valami jó akkor nem gondolkodsz ilyeneken...ha pedig elromlik akkor át kell gondolni, hogy lehet- változtatni a helyzeten, vagy váltásra kényszerülsz. Ami az aktuális helyen nem felel meg, az lesz az új helyen a fontos...különben nem váltottál volna...
-
-
Mercutio_
félisten
Hehe, ez a nem osztogattak hanem fosztogattak, nem volvókat, hanem volgákat tipikus esete.
20 éve még a programozás is kreatívabb dolog volt, manapság meg sokszor droid meló az is. Az általad írtakból nekem az volt a benomyásom, hogy nem volt IT-s előképzettséged amikor kezdted, ez akkoriban egy alternatív módja volt az önképzésnek, manapság ez már az IT HD-re nem igaz

-
FLx
addikt
Én ilyen példát nagyon ritkán látok, az esetek nagy részében a helpdesk-es emberek max 1-2 év alatt kitörnek ebből a pozícióból, vagy bent ragadnak majdnem örökre. Aztán sok helyen sokféle a helpdesk, ahol csak próbálta-e már kikapcsolni-bekapcsolni feladatok vannak, ott semmire nem megy vele az ember ha évekig ott ül. Ahol már átmegy level 2 felé, az más téma. Én az elmúlt hat év alatt három pozíciót léptem előre, és soha nem voltam helpdeskes, eleve sys adminnal kezdtem. Soha nem bírnék ki egy másodpercet sem a helpdesken, monoton feladatok helyett automatizálok, szóval nem is akarok ilyesmit megszokni. Helpdesken mindent lehet tanulni, csak kreativitást nem, az pont, hogy olyan mint a szalag. Rutint meg ismeretanyagot se ad az esetek 99%-ban, mert kb. egy papírra van felírva, hogy mit mondjál a telefonba. Szóval érdekes helpdesk lehet ahol te dolgoztál. A világ egyetlen helye lehet ami nem a sablon szalagmeló...
60 szoros pénz is érdekelne, mert nettó 80-at azért adnak egy helpdesk-es embernek, ha most 5 millát keresel akkor megyek oda én is.

-
Pé
senior tag
Sok ? Nem egy nem kettő embert ismerek aki tizen x éve csinálja...
Én 4 évet nyomtam le Help Deskesként. Több dologra volt jó:
- Rengeteg "megmagyarázhatatlan" hibával találkoztam amit meg kellett oldani, és ez adott egyfajta gondolkodásmódot, és iszonyat nagy rutint
- Rengeteg idióta usert kellett supportálni, az utolsó senkitől kezdve a vezérigazgatóig (bank) . Megtanított kommunikálni, viselkedni, konfliktusakat megoldani, és kapcsolati tőkét hozott
- Megtanított a monotóniatűrésre az, hogy 10000-szer kellett ugyanazt megcsinálni, elismételni
- Kreativitásra nevelt, pont az ilyen feladatok miatt
- Megtanított priorizálni - (mindenkinek minden azonnal kell ) és munkát beosztani
- A ténylegesen széleskörű ismeretanyagból el tudtam kezdeni specializálódni, Először alap dolgokat teljesen felelősség nélkül, majd egyre több mindent átvéve a rendszergazdáktól előbb utóbb én is rendszergazda lettem.
Az a fajta gondolkodásmód és mentalitás ami a Help Deskes évek alatt belém ivódott nagyban hozzájárult ahhoz, hogy most kb. a 60 szorosát keresem az akkori fizetésemnek. -
-
amargo
addikt
Én is kérdezek, mert lehet ez kell a lelki békémhez.
Milyen pro-kontra érveket érdemes összevetni munkahely váltáskor.
Amiket eddig én alkalmaztam - nincs fontossági sorrend:
- Hol helyezkednek el, mert végső soron ez is beleszól a bérezésbe, bár lehet a cég közelébe is költözni.
- Munkakör
- Előrelépési lehetőségek
- Biztos háttér, mennyire hosszútávon számolnak az emberrel
- Anyagiak
- Törzsidő
- Távmunka lehetősége
- Képzési támogatások
- Egyéb juttatások
- Fejlődési lehetőségek, kihívások
- Munkakörnyezet
- Cégvezetés -
polonic
félisten
Udv!
Itsh-nal milyen osszegre szamithat az ember, ha ket ev ibm-es l2 sysadmin tapasztalata van?
-
Köszi a választ mindenkinek, ez a cca. 350-400 is bőven OK volna

-
Jim-Y
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Én egy hasonló cégnél dolgozom jelenleg mint gyakornok, és ha felvesznek utána, akkor már tapasztalattal a hátam mögött is "csak" ennyire számíthatok. Tapasztalat nélkül nem hiszem, hogy ennyit el lehet kérni.
Persze... biztos van kivétel, de szerintem az átlag kb ennyi lehet kezdő fejlesztőként, tapasztalat nélkül.
-
Sziasztok, ilyen NSN-nél, Ericssonnál kb. mennyi bruttót kérhet az ember 3 évvel egyetem után /L1 sysadmin, semmi extra/, de kb. 0 fejlesztői tapasztalattal /Java, PHP, C, linux alapok azért mennek/ fejlesztő pozícióban? Budapest természetesen.
-
amargo
addikt
Hi,
Bocs, ha nem ide illik, de a laurius.hu-tól hívtak, hogy kérik az önéletrajzomat és elég fura, hogy semmi sincs a honlapjukon, de még is tudták a céges számomat és mivel foglalkozok - fejlesztési területen belül is -.. találkozott már valaki velük?
-
stoilt
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Magam is úgy gondolom, hogy esetemben nem lényeges a pénz mennyisége, hanem tanulni, tapasztalatot szerezni szeretnék, de ettől függetlenül még mondanom kell valamit, ha megkérdezik. Ezen a héten voltam egy újabb interjún, itt nem kérdezték meg, hogy mennyit szeretnék, hanem szimplán közölték, hogy bruttó 1100 forintot fizetnek a gyakornokoknak (iskolaszövetkezeten keresztül, ami azt jelenti, hogy csak a 16%-nyi szja-t vonják le). Ez kb abba a sávba esik, amire én is gondoltam, és amit néhány hozzászóló is említett, szóval szerintem reális.
-
Jim-Y
veterán
Szia!
Én MsC-s hallgató vagyok, a zsebemben már egy programozói diplomával, most gyakornokként heti 24 órában dolgozom Java fejlesztőként egy cégnél, a sulin keresztül. A fizetésemet sem a cégtől kapom közvetlen, hanem a sulitól, így havi 75k-et kapok nettó. Ez kb olyan 800/h lehet. Nem panaszkodom, jó a munka, fejlődök benne, és egy kis otthoni szupporttal a 75k is elég egy hónapra. Egyébként a sulis helyek közül a maxot kapom, ennél csak kevesebbet lehet kapni egyes helyeken, ez a cég a maxot biztosítja.
Nem látok mögé, de úgy gondolom, hogy ha a cégtől kapnám a fizut, akkor többet kapnék ennél, mert szerintem a suli jócskán lecsíp a fizumból, ellenben ha letellik a gyakornoki időszak akkor kapok kreditet is, tehát nem panaszkodom. Illetve van esélyem utána a cégnél maradni, amikor is ugyanazért a munkáért egyik napról a másikra dupla annyi cash-t kapnék (~).
Én azt mondom neked, hogy így gyakornokként (ha megteheted) ne a pénz legyen a motiváció, hanem a munka jellege. Ahol programoznod kell, új technológiákkal találkozol, változatos munkákat kapsz, az többet ér, mintha a gyakornokságod alatt 800 helyett 1000-es munkabéred lenne. üdv
-
-
-
M.Úr
tag
Annyiért vállald el, ami szerinted korrekt összeg, amennyiért szívesen csinálod. Ha nettó félmilliót kérnél, akkor is lenne egy-két "ismerősnek az ismerőse", aki nettó 700-ért gyakornokoskodik, és hülye vagy ha ennél olcsóbbé' dolgozol. Egész életedben mindig lesznek emberek, akik szítani próbálják benned az elégedetlenséget. Ne hallgass rájuk. Általában olyanok mondják, akik még annyit se kapnak amennyit te.
Még ha van is valóságalapja az ilyen anekdotáknak, sosem hallod a teljes igazságot. Hogy például nagyon spéci területen van a sokat kereső illető, alapos és speciális tudással, vagy épp multimilliomos haver apjának a cégénél van, vagy hogy heti 80 órát gyakornokoskodik... Szerintem az a jó hozzáállás, amit te is írtál, kiszámoltad hogy te mennyivel lennél elégedett. Mondj e fölé kb. 10-20%-kal, akkor nem eshetsz pofára.
-
stoilt
csendes tag
Sziasztok!
Végzős BME-s mérnökinfós hallgatóként gyakornoki állást keresek. Voltam múlt héten interjúkon, illetve a héten megyek még párra, és azt szeretném kérdezni, hogy Java fejlesztő gyakornoki állásra mennyi pénzt kérhetek el szerintetek? Releváns tapasztalatom nyilván nincs, de a Java + némi SQL meg hasonlók egészen jól mennek. Eddig 2 helyen volt szó a pénzről, mindkettőnél nettó 800 HUF/órát mondtam, az egyik helyen azt mondták, hogy az okés, a másik helyen meg már a jelentkezésnél kérték, hogy írjam, ezt írtam, és behívtak interjúra, szóval gondolom ők is okénak tartják. Amúgy szerintem is ez egy reális gyakornoki fizetés, teljes munkaidőben mondjuk 160 órával számolva ez ugye nettó 128e, ami nem az eget veri, de egyelőre diploma és tapasztalat nélkül szerintem ez is jó. Aztán persze ősztől kb heti 20-24 órát mennék a suli mellett, ez így kb 65-75e/hó, ami elég arra, hogy jól kifizessem a kolit, bkv bérletet, kaját, mozit barátnővel, stb. Tehát nekem elég. A probléma, hogy itt az egyetemen ezt mindenki kevésnek tartja, mindenki ismer valakit, aki gyakornokként 200e-t keres nettóban, meg óránként nettó 1000 alatt el ne vállald, stb. Szerintem ez hülyeség, nehogy már egy gyakornok nettó 160-at vigyen haza diploma és tapasztalat nélkül. Vagy szerintetek lehetséges? Esetleg még én is túl sokat mondok a nettó 800 Ft-tal?
-
Pé
senior tag
Dejó.. még létezik ez a topik ?
Emlékszem amikor nyitották, mi is jól megbeszélük egymásközt a melóban. -
törölt tag
ugyanez a történet bármelyik svájci nagyvárosban vagy kiemelt helyen: szobakonyhás max. 30m2-es 1500franktól felfele, lokalizációtól függően. Kaját ki lehet hozni, ha tudsz főzni 300/fő és ha olcsó láncnál vásárolsz... A rezsi havi 200.- ...Kell egy havi bérlet, ami 100 körül megy (autó felejtős, mert a parkolás mission impossible és ultra drága) és még nem éltél és nem mozdultál ki...
(#2627) emvy: én becsülöm azokat akik elvégezték. Én 1 év után feladtam a BME-t. Most viszont belőlem él a könyvelő, az állam, meg 3 ember

-
M.Úr
tag
Ki állította (rajtad kívül), hogy havi 200 euróból kajálok? Én azt írtam, havi 1000 euróból megvan a lakhatás + rezsi + kaja. A többit te költötted hozzá. De akkor tessék: 400 a lakhatás, 95 a rezsi, a többi kaja meg egyebek (net, telefon). 1 szobás lakásban lakok, jó állapotú lakás (igaz ez szubjektív), egyedül, kb. 40 négyzetméteren, a Stadthalle mellett, csendes, tiszta, biztonságos környéken. Két metróállomás van 10 percen belül (U3 és U6), számtalan busz és villamos. A belvárosban amúgy sincs dolgom (az alkalomszerű "turistáskodáson" kívül mit is kéne ott csinálni?), a munkahelyem pedig gyalog 5 perc. De egyébként is kb. 10 perc metrózás avagy fél óra séta a város legközepe (1. kerület).
Szóval ennyit a "lehetetlen 1000 euróból normálisan megélni" mítoszról. Persze, van akinek az a "normális", hogy 1. kerületi 2 szobás lakásban lakik és 20 euró alatt nem tud jóllakni egy étteremben. De az én helyi ismeretségi körömben (főleg jól képzett, főiskolát egyetemet végzett 30 körüliek) sokkal inkább jellemző az általam is választott életvitel.
-
Huma
addikt
Nem viszem bele. Nekem is van egy rakás papírom. Egyikhez sem értek pedig a papírjaim szerint kellene.
"Te már csak tudod."
Ezt kivételesen jól látod. Nem a levegőbe beszéltem."Csak mert én egyetlen bölcsész munkanélkülit sem ismerek"
Én se sokat. Elég gyakran összefutok velük a mekiben vagy miközben polcot töltenek fel egy közértben.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Diákokat oktató tanárból hiány van. Viszont tanárból túl sok. Általában azért választják rengetegen a tanári képzést mert az adja az egyik legkönnyebben megszerezhető diplomát. De miután kézhez kapták a diplomájukat inkább keresnek valami kényelmesebb munkát amihez csupán egy akármilyen diploma kell. Rengeteg ilyen munkahely van az állami szektorban.
(#2623) Mercutio_:
Nem is lógok itt folyton. Meg nem is sírok.
Mondjuk az tény hogyha érdemeim szerint keresnék akkor már milliárdos lennék. -
Nem kéne a személyes frusztrációidat belevinni az érvelésedbe.

hogy nem értenek ahhoz amit vagy öt évig tanultak és Józsibá a nyolc általánosával hatszor annyit tud az adott területről mint ők.
Józsibá szerintem nehezen dobna össze komplett cash-flow terveket, és ezekhez neccesen túrná elő az adatokat Oracle-ből. Igen, mindezt tanítják az egyetemen.
Persze szükség van diplomásokra. Valakinek a facebook-ot is néznie kell munkaidő alatt.
Hát hogyne, mert a diplomások mind ezt csinálják. Te már csak tudod.
Felesleges ennyi tanár meg ilyen-olyan bölcsész - Fizika/kémia, stb. tanárból elég nagy hiány van. Infó dettó. Azt amúgy honnan veszed, hogy túl sok bölcsész lenne? Csak mert én egyetlen bölcsész munkanélkülit sem ismerek, mérnököt meg speciel igen.
Szerk: egyébként jó lenne, ha megpróbálnál társadalmi szinten gondolkodni. Annak mekkora a valószínűsége, hogy valaki 8 általánossal zseni? Gyakorlatilag nulla. Annak viszont már jóval nagyobb, hogy ha valaki egy normális egyetemet el tudott végezni, akkor nem teljesen hülye.
Diplomát pedig nem azért akarnak az emberek, hogy ne kelljen dolgozni, hanem hogy ne annyit keressenek, mint egy árokásó munkás. BTW miért számít problémának nálad, ha valaki könnyebb munkával akar több pénzt keresni?

-
Huma
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Az is lehet zseni, nem?
Az egyetemekkel az a baj, hogy nem az életre készítenek fel. Teletömik a diákok fejét, jórészt hasznavehetetlen, felesleges tudással. Aztán mikor bizonyítaniuk kellene akkor kiderül, hogy nem értenek ahhoz amit vagy öt évig tanultak és Józsibá a nyolc általánosával hatszor annyit tud az adott területről mint ők.
Persze szükség van diplomásokra. Valakinek a facebook-ot is néznie kell munkaidő alatt.
A felsőoktatási felvételit szigorítani kellene. A büfészakokat be kellene szüntetni. Felesleges ennyi tanár meg ilyen-olyan bölcsész. Nagyon nincsenek a helyükön a dolgok jelenleg.
Én a felvételt pl IQ teszthez kötném és 120-as iq alatt nem lehetne felvenni senkit.
-
Huma
addikt
Nem a papír teszi az embert. Diplomával is lehet valaki agyhalott és hozzá nemértő. És egy nyolc általánossal is lehet valaki zseni és hozzáértő.
Nálunk sajnos mindenki diplomás akar lenni, hogy ne kelljen dolgoznia. Ezért van az hogy már lassan a wc pucoláshoz is felsőfokú képesítés kell.

-
Mercutio_
félisten
Itt 8 EUR a napi menü, nem tudom a hely és a tartalom mennyire elfogadható, vakmajom ajánlotta annó a blogján, ugyanonnan Plachutta-Grünspan 9EUR.
Jhonny06: Merkur szerintem elég jó bolt, és annak az árai pont fent vannak a neten.
-
djgeg
őstag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Végül is

Épp ezért írtam, nekem mi a normális. A gyors-étterem is étterem, csak akkor nevezzük nevén a gyereket.
Nem, hiszem, hogy pont én lennék a normális átlag, de nem is a kint 800-1000 ből teljesen megkajáló és élő ember se. Azonban persze akár 500 EUR ból is kijövök kint, max lefogyok egy kicsit xD -
Tulajdonképpen ez is étterem:

Egyébként _PONT_ nem kell ahhoz kint élni, hogy tudd a lakások árait, bárhol meg tudod nézni a neten. Külföldön is ugyanazt az oldalt fogod megnyitni, amikor lakást keresel. Teljesen mindegy, hogy ezt milyen országból teszed.

Az élelmiszerek árai az egyetlen olyan téma, hogy tényleg ott kell legyél hozzá, hogy tudd. Egyrészt ugye ezek általában nincsenek fent neten, meg 1000 fajta bolt/étterem létezik.
És igen, azt mondjuk nem árt tisztázni, hogy kinek mi a normális, mert szerintem mások az elképzeléseitek picit..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
djgeg
őstag
Tudod az a baj, hogy éltem 4 évig Ausztriában.Én nem tudtam találni anno normális albérletet 600-800+ rezsi alatt. Persze mindenkinek más a normális. Nekem egy központban közel a tömegközlekedéshez/munkához/belvároshoz csendes, liftes, legalább 1-2 szoba/félszoba min 40-50m2 körül, nem lepukkant azért a közelmúltban felújított és mindezek mellet berendezett. Persze lehet mást is találni, nekem ez a minimum.
Az, hogy te pl havi 200 EUR ért étteremben eszel minden nap, az kb a hihetetlen kategória, vagy nagyon nem ugyan az a fogalmunk az étteremről. Egy hónapban 6 EUR/nap de munkanappal számolva 9 EUR/nap. Ebből egy étteremben nem kajálsz meg teljesen... és akkor a nap többi részéről nem is beszéltünk, de te 200 ból eszel egy hónapban. Mindezt úgy, hogy ennyiből egy normális étkű ember még itthon is többet költ kajára, úgy hogy nem étterembe jár.
Persze, lehet, hogy te beéred egy levessel meg szenyával egy nap és kijössz a 6 EUR ból... de abból több nagyon nem jön ki...Éltem kint van fogalmam mi mennyi, és természetesen minden viszonyítás kérdése, de te szürreális dolgokat állítasz, az én szemléletemben és igényeimmel szemben.
Lehet, nem én vagyok az átlag, aki egy értelmes kis lakást akar jó helyen amiben elfér. Normálisan étkezni napi 3x legalább, az aki nincs el egy levessel ebéd gyanánt, de te se lehetsz az átlag aki napi 6 EUR ból eszik... 1843 Ft ból úgy, hogy kint azért jóval több minden drágább, (persze olcsóbb dolgok is vannak).
Az ember örül, ha idehaza megoldja 1500-2000 Ft ból a normálisabb étkezést/nap -
M.Úr
tag
válasz
thaler2
üzenetére
Hát igen, én próbálom nem felkapni a vizet, amikor valaki aki sosem járt itt, megmondja nekem hogy miért is képtelenség 800 euró alatt lakást bérelni, meg 1000 euró alatt kihozni a lakhatás-rezsi-kaja hármast. Nem számít hogy én így élek két éve, ez akkor is lehetetlen, mert ő "utánanézett" meg hallotta az ismerőstől.
Egyébként ha már ismerősök: egy ismerős srác idejött nagy arccal, hogy ő mostan munkát fog találni, de nettó 2000 alatt sehova nem megy ám el, mert nehogymá' ő szaros ezernyócé dolgozzon. Mindezt szinte nulla gyakorlati tapasztalattal, némettudás nélkül (abszolút nulla), "hülyék vagytok hogy ti kevesebbért elvállaltátok". Fél évig próbálkozott, csodálkozott hogy nem vették fel sehova, buziosztrákok.
-
thaler2
senior tag
Imadom a kommentelok 90%-a meg eleteben nem dolgozott kulfoldon de az eszosztas az megy. Ennyi inkorrekt informaciot mar reg olvastam. "Ahogy en tudom" meg az "az egyik ismerosom" kommentelok csak tobb kart okoznak a kulfoldre keszulo kollegaknak mint hasznot.
Tudom ajanlani inkabb hogy aki kulfoldre keszul keressen par szakmai fejvadasz ceget az ADOTT ORSZAGBAN es kerjen tanacsot milyen eselyei vannak az elhelyezkedeshez es milyen berre szamithat. Ennel relevansabb forrast nem tudok elkepzelni. Jomagam is ezt tettem mielott kijottem Dublinba es hala egnek minden gordulekenyen is ment es nem ert meglepetes.
A masik dolog pedig a megelhetesi koltsegek. A rent arakat, a szolgaltatasok arait(viz gaz,mobil,internet,tv, tomegkozlekedes,stb) mind meglehet talalni neten illetve az elelmiszerek arait. Innentol kezdve marcsak osztani, szorozni kell.
Ami szerintem meg nagyon fontos, hogy ne hagyja senki se befolyasolni magat pozitiv es negativ elmenyekkel, mert mindegyikbol kismilliard van a forumokon...Csak a sajat celjaink megvalositasara kell koncentralni. Kello kitartassal minden CSAK ido kerdese.u.i.: Ha barki keszul Dublinba nyugodtan keressen meg. IT teruleten sok hasznos tanaccsal tudok segiteni.
udv,
Adam -
A nettó alapbérre vagyok kiváncsi.

-
-
H A M M E R
csendes tag
Lehetnek eltérések, ahogy Budapesten is kétszer annyit lehet keresni, mint vidéken, Külföldön sem mindegy, hogy melyik városban dolgozol. Én Dortmundban voltam, és ott a friss diplomás németek 3500 EU-t kaptak pár évvel ezelőtt. Persze pozíciók között is nagy eltérések vannak, Magyarországon sem annyit keres egy toner cserélő rendszergazda, mint egy java fejlesztő. Ezért nem érnek sokat a statisztikák, meg az hogy mennyi az átlagbér, mert hatalmas eltérésekből jön össze az átlag.
-
Sziasztok
Media Markt-ban szám.tech. eladóként mennyit lehet keresni? (netto)
-
Solange0818
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne,hogy a Győri Audinál Robotcella üzemeltető mennyit keres? Csak azt tudom hogy napi 10óra a munka. Most mint plc programozó vagyok,és nagyon kiváncsi lennék hogy megéri váltani vagy nem. Köszönöm a válaszokat
-
törölt tag
ismeros viszont bevallalta es koppant. Otthoni netto 500k huf-s fizujat cserelte le egy netto 8ezer frankos fizura es bizony rosszabbul el mint 4 eve

(#2599) M.Úr: izlesek es pofonok, felenk a ketkezi melosok kapnak 5ezer frank netto-tol felfele. IT-s arcok netto 8-10, kozepvez. 15 (de ezert hajtani kell mint allat, hetvegen is, private life 0). Felsovez szinte nincs ralatasom, de gyakran cikkeznek az ujsagok rola, hogy sokszoros szorzo. Volt egy nepszavazas, hogy hozzak 12x-esre a legkevesebbet es a legtobbet kereso szorzojat, de le lett szavazva...Lehet viszonyitani

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Filmvilág
- Battlefield 6
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Milyen notebookot vegyek?
- Raspberry Pi
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i7 8700K 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)