Új hozzászólás Aktív témák
-
djgeg
őstag
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Ezt folyamatként képzeld el. Fent felsorolt dolgokat nagyjából egyszerre kezdtem el és azért volt egy alap tudásom. Ha jól emlékszem (nem vezettem naplót
) 3 hónap volt mire teljesen kikapcsoltam a feliratot.(az angol feliratos idő) Ez annyit jelent, hogy ma már jó biztonsággal nézek meg szinte bármilyen sorozatot vagy filmet és 98%-ban értem. Persze néha becsúszik egy slang vagy egy kifejezés amivel akár esélyem se volt eddig találkozni, de azért ezeket ki lehet következtetni a szókörnyezetből és a jelenetekből. (amúgy ezzel még az amcsik is így vannak néha "tudományos" szóhasználat esetén
)Nekem inkább a beszéd és a szóismeretem volt gyér, így ez szépen fejlesztette. Igaz a beszéd részét értelemszerűen a társalgás fejlesztette a legjobban. Volt, hogy pl tudtam egy kifejezést. Értettem hallás után, a fejemben ki is tudtam ejteni. Aztán amikor elhelyeztem szókörnyezetben egyszerűen alig tudtam kiejteni a szót ténylegesen.
Ezért nem lehet elhanyagolni egyik részét se a nyelvtanulásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 i5-10210 / 16GB RAM/ 256GB NVMe SSD világítós EU bill, kiváló állapotban
- vizes GAMER PC - RYZEN 5 7600X / 32GB DDR5 / RTX 5070 12GB
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U / 16GB RAM / 256GB SSD Szép állapot, EU bill, gyári töltő
- A KINCS ! Új HP EliteBook 860 G10 Profi Fémházas Laptop -50% 16" i7-1355U 32/1TB FHD+ IPS MATT
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -30% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) 3 hónap volt mire teljesen kikapcsoltam a feliratot.(az angol feliratos idő) Ez annyit jelent, hogy ma már jó biztonsággal nézek meg szinte bármilyen sorozatot vagy filmet és 98%-ban értem. Persze néha becsúszik egy slang vagy egy kifejezés amivel akár esélyem se volt eddig találkozni, de azért ezeket ki lehet következtetni a szókörnyezetből és a jelenetekből. (amúgy ezzel még az amcsik is így vannak néha "tudományos" szóhasználat esetén