Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bucsupeti
    senior tag

Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Konyvtar osztály és egy Konyv osztály. A Konyv osztályban vannak szerző, cím stb. adattagok. A Konyvtar-ban a Konyv[] típusú tömbben tárolódnak a könyvek. A feladat az, hogy ha van két példányosított könyvtáram akkor tudjanak egymás között könyveket cserélni. Hogy lehet ezt megoldani? Elméletben hogyan csinálnátok meg? Semmi ötletem sincs, nem értem hogy tud két példány kommunikálni egymással.

én csinalnek efy diszpecser osztalyt ahova be lehet regisztralni a konyvtar objektumokat valamilyen konténerben tarolva:

List<Konyvtar> konvtarak = new ArrayList()

Ennek a diszpecser osztalynak lenne egy swapBooks() metodusa ami lezongorazna a cseret ugy hogy a konyvtarak sajat metodusait hivogatna.

A Konyvtar osztalynak a cseret metodusokkal kell tamogatnia. Tudni kell kezdemenyezni a cseret, valaszolni egy csere kerelemre befogadni a cserebe kapott konyvet, kiadni a cserebe adott konyvet.

a cseret a diszpecser osztaly bonyolitja le akinek a szabalyait elfogadja minden regisztralo konyvtar. ezzel biztosithato hogy a cserek "becsuletesen" fognak lezajlani.

a pelda kapcsan inkabb az oo elvek megertesere alkalmazasara torekedj ugyanis az a lenyege ennek a feladatnak. ha nagyon profi akarsz lenni akkor tervezesi mintakat is bele lehet szoni...

Új hozzászólás Aktív témák