Új hozzászólás Aktív témák
-
Pimpő
tag
válasz
jetarko #6819 üzenetére
A Linuxban jóval több lehetőség van mint a Windowsokban. Az alap dolgokban, mint process ütemezés, memória management, I/O is jól odaver a Windowsnak. Tisztességesen scriptelhető, parancssorból is jól használható. A szoftverek installálása, törlése, kultúráltan, csomagkezelővel történik.
Csak akkor vágj bele, ha van türelmed hozzá. A kezdeti lépések nehezek lehetnek, mert a Windows-os gányolás linuxon általában nem működik. Más szemlélet kell hozzá. Sokat kell kezdetekben guglizni, kérdezni, kisérletezni.
Nekem a kedvenc disztróm a Fedora, szerintem annak a legjobb a csomagkezelője (rpm, yum). Az Ubuntu viszont jobban támogatot (két gépemen is az van), több mindenen elfut.
Linuxnál még az is szívás lehet, hogy gyakran újjítanak, cserélgetnek komponenseket, technológiákat, amikkel ugyanazokat a dolgokat lehet megcsinálni, csak másképp. Ez további tanulást és utánnajárást igényel és sokszor akkor amikor az embernek marhára nincs kedve és ideje foglalkozni vele.
Linuxon nagyobb a szabadság. Pl. az ablakezelőt is megválaszthatod. A fő disztrók alapból vmi trendi ablakkezelővel érkeznek (Unity, gnome-3). Azonban ezeknek más a filozófiájuk, mint a megszokott Windows-os GUI-nak, és nem is annyira produktívak (hiába hazudják azt róluk). Ezért érdemes lehet vmi hagyományos ablakkezelővel installálni a rendszert, mint pl. XFace, gnome-mate. A könnyítés kedvéért vannak olyan install médiumok, amik default-ból ezekkel teszik fel a rendszet, pl: Fedora XFCE spin, xUbuntu.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Corsair K100 RGB INGYEN FOXPOST
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest