Hirdetés
- Azt hittük, a GeForce RTX 3060 már leköszönt, de úgy látszik, hogy mégsem!
- Porvihar, zuhogó eső és hó, de az Akasa passzív háza kitart
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Mostantól nem kell az Intel segítsége a többképkockás képgeneráláshoz
- Máris frissítette az ipari felhasználásra szánt Ryzen Embedded szériáját az AMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
togvau
üzenetére
Nézd nem mondom, hogy hibátlan a framework. Tele van apróbb hiányosságokkal, dokumentálatlan sok helyen, és a dobott hibák félrevezetőek.
De ha alaposan ismered, nem csupán a tutorialokat bújod, akkor fel fogod ismerni az alapvető összefüggéseket. A fenti lazy init probléma nem bug. Így működik a JPA, és ha a @Transactional használata problémát okoz, akkor nagyon gyorsan igyekezz elsajátítani, mert mint mondtam: alap.Az iménti kódrészlettel van egy baromi nagy baj, nem is csupán a paraméterek száma miatt. A query, amit leírtál, egy JPQL SELECT. Annyiban különbözik az SQL-től, hogy objektumokat kezel (többek között). A
p.user=?1nem a táblában lévő oszlopra vonatkozik, hanem a Photo entitás user adattagjára, ami gondolom User típusú. A JPQL nem long értéket vár, hanem egy User objektumot. Helyesen így lenne:select p.id from Photo p where p.user.id = ?1
feltételezve, hogy a user azonosítója az id nevű property, így lehetne Long paraméterrel hívni. A restricteddel az a baj, hogy feltételesen csapod a query-hez a criteria API-s implementációjával. Ilyet @Query annotációval nem lehet. Ott fixen meg kell adni a JPQL-t, amit nem módosíthatsz, magyarán:select p.id from Photo p where p.user.id = ?1 and p.restricted=?2
lenne a végső JPQL (ha el nem néztem még valamit).Ne ess abba a hibába, hogy a frameworkben keresed a bugot, miközben helytelenül kódolsz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Üzletből, garanciával, HP ZBook Studio 15 G8 i7-11850H/32GB RAM/512GB SSD/RTX A2000/FULL HD IPS
- Zotac GTX 1060 Mini 6GB Garanciával!
- INGYEN FOXPOST - BeQuiet System Power 8 - 600W 80+
- Precision 5570 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i3-1315U 8GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i7-13620H 4.9Ghz 10mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5060 8GB Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DAHUA 16GB DDR4 3200 MHz laptop RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest