Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pánik a memóriapiacon
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Plazma TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcsabat
őstag
válasz
haddent
üzenetére
én csak a saját tapasztalatom osztottam meg. Számomra az a tény. Mondjuk én nem is i7 3xxx sorozatú processzorral hajtottam/hajtom a BF3-at hanem egy 920-al, de láthatóan "smooth"-abb ha ki van kapcsolva a HT. Valószínűleg az újabb i7-ek már annyira erősek, hogy ott ez nem látszik meg.
A végén valószínűleg i5 3570K mellett teszem le a voksom, gondolom jobb beruházásnak minősül ha játszani akarok mint egy sima i7 2600? Vagy rosszul gondolom? Csak ritkán szokott lenni némi videó vagdosás és konvertálás, a játék jellemzőbb.
-
bodva
aktív tag
válasz
haddent
üzenetére
Szerintem meg az FX6xxx áll közelebb hozzá, mert ebben legalább az alkatrészek nagy része ténylegesen meg van (ugye 3 modul van benne).
Az i3-ban pedig van 2 erős mag, meg 2 logikai, ami maximum 20-25% sebességnövekedést hoz és azt sem mindenhol!
Szerintem hosszútávra az FX6xxx speciel jobb az i3-al szemben.
Amúgy én FX8150-ről váltottam 3570k-ra. Benchmarkokon kívül semmi különbség nincs. Ezért is váltottam most tovább 3770k-ra
-
don dante
aktív tag
válasz
haddent
üzenetére
Hi!
Maga a proci 70 fok körül van, csak egy-két mag megy el 86-ig... Tegnap este a leg melegebb mag is már csak 82-ő volt de ez csak Linx alatt... Játékoknál max 45 fok a proci, a magok meg úgy 60-65 fok, a ventik amik hűtik a vizes blokkot, 1300-1400 Rpm-n mennek... Szerinted ez így még belefér...?
-
bodva
aktív tag
-
GabeTheWhite
tag
válasz
haddent
üzenetére
Igazából azért kéne, mert Ghost Recon Online-t játszom és streamelek. A GRO maga egy elég vasigényes játék és az XSplit is zabál mindent. Van 9GB-ramom, de a procit feltételezem kevésnek a kettő együttes kiváló működtetéséhez. Max. 1024-ben tudok streamelni 20 fps-el, pedig 25 fps kéne HD felbontásban. 80mbit net is van, tehát az se gond.
-
-
bodva
aktív tag
-
Colos1
őstag
-
Colos1
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Ok, akkor nem idegesítem magam vele

Igen, valaki azt írta, hogy ha manualon van, akkor is vissza kellene vennie a feszt, és mivel neked is ilyen lapod van, gondoltam megkérdem.
Azért nem volt egyértelmű mert ott két kérdés van, csak összefolynak

Szóval arról lenen szó, hogy az alaplapra ráengettem az OC Tunert, ami belőtte, hogy mi mennyi. Faszán visszaveszi az órajeleket, szóval működik. Kipróbáltam, hogy minden értéket, amit az OC Tuner átállított (fixált), egy load default után beállítgatom. Viszont ha én csináltam, akkor nem vette vissza az órajeleket.
Ezt nem értem
3X csináltam meg, de nem tudom mit hagyhattam ki 
Szerk: Linx -et meddig kell futattni? 4 percig ment 4096 MB -on, nem volt gond. Ennek a procinak mennyi a normális hőmérséklete? 70°C volt Linx alatt.
-
Colos1
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Igen, ezek érdekeltek

BF 3 közben 51...53 fokos, Linx közben néha felugrik 69 fokra. De megpróbálok lejjebb menni, viszont alapon 1,186V -ot állított be 3600 -ra, így nem biztos hogy sokat tudok.
A másik kérdésemre nem tudod véletlen a választ?

3X néztem át, amit a gép beállított, és mindent úgy állítottam én is, de nem volt hajlandó visszavenni az órajeleket
Nálad visszaveszi a lap a feszt, ha manualra rakod? Úgy akartam beállítani, de nem vette vissza, ezért ofszeteltem, - 0,025V van beállítva. Az még nem teljesen világos, hogy miből veszi le ezt a 0,025 -öt, de így 1,2....1,208 V -on megy...
-
bsh
addikt
válasz
haddent
üzenetére
nem van, hanem volt

msinél biztos így van, nekem legalábbis így volt. lehet bugnak is felfogni, abból van rengeteg, bár szerintem teljesen logikus, hogy ha fix szorzót állít be az ember, akkor az imndig annyin fog menni, mert felülbírálja processzor által beállított szorzóka. lehet ez más lapoknél nem így van, nem tudom. ugyanez igaz a feszültségre is, ha nem autón van, akkor ha kell, ha nem, mindig annyin fog menni a proci. -
04ahgy
nagyúr
válasz
haddent
üzenetére
1,9V+ Vcore, 4c8t 6GHz+ esetben azért fogyaszt az, hidd el. Főleg nyolc szálas terhelésnél. Megindítva a WPrime-ot így kezd forrni a nitrogén: 0:30-tól kapott terhelést a CPU. Igaz ez AMD volt, de 3770K-val is ez a jelenség. Ott nyugodtabb a nitrogén alapesetben, és majdnem annyira kezd zubogni, mint a videón látható.
helkis: egyelőre léggel-vízzel ismerkedek a lappal. Később jön persze subzero is. A 4200MHz azon a feszen nagyon jó, de többet mond a CPU képességeiről, hogy mekkora feszen SuperPi 32M stabil 5,00GHz-en. Elég két maggal is nézni, hogy a hőtermelést kordában tarthasd. Jónak ígérkezik.
HGyu
-
misionline
tag
válasz
haddent
üzenetére
Üdv.
Nyáron beteszem a hűtőbe.
Vízet akarok rá, csak nincs időm csinálni egyet, ugyanis készen olyan árakban beszélnek, hogy az nevetséges...ami olcsó az meg egy kalap...
Radiátorok ilyen 10 ezrek, közben 1500Ft ból megoldható, amúgy meg van Seat hűtőm még azt is feltudnám szerelni az íróasztal mögé...
persze felesleges. -
Colos1
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Nem az ára miatt akartam visszamondani (bár nem olcsó), hanem azért, mert a jelenlegivel még el lettem volna, ha nem megy tönkre.

Csak a megrendelés utáni napon véletlenül rájöttem arra, hogy a fél éve feltelepített AMD AHCI Driver volt a ludas...

Ha minden jól megy, hétvégére meglesz

-
-
helkis
veterán
válasz
haddent
üzenetére
ilyen kis csíkszélesség mellett egyre könnyebb előidőzni ezt (akár gyári állapotban), tehát a korábban 75-re becsült kiégetett silicium lapkák (pentium1 éra), ma szvsz max 10évig bírnák, tehát nem kell durvulni szvsz..
ezért is jött be ennyi energiagazdálkodási opció, hogy az úgymond "chip-en maradt fesz"-t se kapja állandóan meg a proci, csak ha muszáj.
régebben egy tuningos ezeket élből kikapcsolta, manapság meg már az a ajánlás nevesebb körökben, hogy érdemes bent hagyni mert stabilabb a rendszer.
-
Diocles
aktív tag
válasz
haddent
üzenetére
Csak éppen lehet, hogy igazságtartalma nincs.
Általában véve jó ötlet az óvatosság, csak kíváncsiságból szeretném végre tudni, hogy létezik-e feszültség okozta degradálódás, és ha igen, akkor mi a fizikai magyarázata. Annál is inkább, mert az eddigi ismereteim alapján ezt semmi sem indokolja.
-
Diocles
aktív tag
válasz
haddent
üzenetére
Külföldi fórumokon többször is visszaköszönt az alábbi vélemény.
"Ivy Bridge is less susceptible to degrade so running 1.35 vcore is not a problem even for a long time at 100%."Fogalmam sincs egyébként, hogy ez a kamu, vagy az, amit te írsz. Nem értem, hogy egyáltalán miért degradálódnak ezek a csipek a feszültségtől, és azt sem, hogy miért pont a kisebb csíkszélességű degradálódna kevésbé.
Értékelném, ha valakinek lennének erről megalapozott infói, és nem csak random netes mantrák.
-
krx21
nagyúr
válasz
haddent
üzenetére
Én alapvetően teljesítmény gépet szerettem volna építeni:
Ezért inkább feljebb keresgélek: Most 1.305V 4.664Gzh-et tesztelem max 72C linx...
Itt sem azt nézem, hogy 1.3V! hanem hogy épp hogy 70C felé kúszik! Elégedett vagyok...
Nagyon sokat variáltam is érte! Köszönet a fórumtársaknak aki tapasztalata és információja nélkül, sem a kupak, sem a paszta módosításba nem kezdtem volna bele!
Szerintem annak ellenére. hogy feszkívánós a procim az 5Ght-et is meg próbálhatnám léggel...
De az 90-100C alatt épp hogy lenne, bár ki tudja...(Nem próbálom meg...)
Nyári melegben ha a Linx egyértelműen 80C alatt van akkor az teljesen jó 24/7-re... (Hivatalosan még feljebb is jó kb.90C).
Tuning nélkül épp hogy 50C felett van a linx!!! De a hőmérsékleteknek csak akkor van haszna ha azt ki is használjuk! (tuningép esetében nem éjszakai passzív netgépnél...)
Szerintem az 1.4V-ot is nyugodtan lehet adni neki, csak 80-90C alatt maradjon! de én azért nem teszem...
Nitróval hűtve kapnak azok 2V közelében is! (1.8-1.9)Egyébként hihetetlen jó lett a hűtés az MX4-hez képest. -13C!!!
Nagyobb feszültségeknél ez a különbség még több!*** Liquid Pro: Veszélyes, alumíniumra! (vagy alumínium tartalmú felületre) nem szabad tenni, nehéz elkenni, mindig összeáll és könnyen spriccel, ha nem vagyunk óvatosak a fecskendővel! A nagyobbik fecskendő épp hogy elég a kupak alatt és feletti cseréhez! Eltávolítása is nehezebb mint a hagyományos pasztáknak...
-
Pubszon
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Ha az órajelet lefelezed, 2 ilyen GPU-nak akkor is karcsú lenne a ez a borda.
Szvsz ez a hőfelület passzívan még 60W-ot sem képes elvezetni, két általad említett GPU pedig meg haladja ezt, egy picit.
Maximum 2db 7750 lehet életképes ebben.
Ha ez így marad akkor nem ér semmit, mert annyira vissza kell venni a GPU órajelet/feszültséget, hogy nem lesz benne teljesítmény, vagy átalakítják vízhűtésesre esetleg egy nagy aktív hűtést rá.
De a nyakam ráteszem, hogy ha ez meghaladja egy HD7850 teljesítményét, akkor ebben az állapotban egy 3DMark sem futna le rajta..
-
válasz
haddent
üzenetére
970-980-990 és xeon társaik
3930K és 3960X és a xeonokkal is össze lehet hasonlitani.players111 : nem az a lényeg,hogy agyonveri vagy sem.
engem az érdekelne mit hoz azokhoz képest.
krx21 : abban az opcióban a proci tudása-ereje határozza meg az fps-t,majd abból számolja ki a pontokat.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
haddent
üzenetére
Az, hogy a CPU-Z mit jelez ki, az egy dolog. Nálam köszönőviszonyban sincs a mérőműszerrel mért értékekkel. Az X79-UD7-em pár ezred voltra pontosan tartja a feszt, idle és load alatt is, és a kis MSi X79MA-GD45 úgyszintén, persze mindkettőt a megfelelő load-line calibration beállítással tesztelve.
A HWBOT MPOWER topikjában például kitűnő CPU feszültség stabilitásról számoltak be.
HGyu
-
Winne
nagyúr
válasz
haddent
üzenetére
"Azzal a hűtővel, kupakeltováloítás nélkül szerintem esélytelen a 4.5GHz, az alatt pedig minek a K ?"
Itt bejön még más tényező is. Én 4 GHz-en használom most alulfeszelve, könnyebben tudom variálni a K-t, mint a simát, emellett ha két-három év múlva valamihez nem lesz elég, akkor viszont meglesz a lehetőségem arra, hogy hajtsam jobban is.

-
tirszin
senior tag
válasz
haddent
üzenetére
Az Msi mellett az szólt, h a jelenlegi AMD-s lapom (kb. 3éves) ettől a gyártótól tudott legkisebb hőtermeléssel üzemelni annak idején. Szintén annó, az Asus-al volt a legrosszabb a helyzet u.ezen a téren. A teljes rendszer fogyasztása Asus lapokban volt a legmagasabb.
(Gyári órajelen a lehető legcsendesebb PC-t szeretném összehozni) -
-
kisza25
félisten
válasz
haddent
üzenetére
nekem eddig BF3 terhelte meg legjobban a gépet ott pont ue az eredményeket mértem nem ment 65fok fölé, mondj egy olyan programot ami jobban befűti a procit, mint a sima linx és nem tesztprogram, vagy beanch
akkor ki csapja be magát, nem értelek
én játékokkal játszom, max stabilitást nézek linx-el, vagy max hőt, tuning nincs így marad a hő -
KAMELOT
titán
válasz
haddent
üzenetére
Kinek, hogy. Mint írtam ha jól szellőzik a ház akkor ezt a melegedést mérsékelhetjük.
pl. havernak i7-3770K van alapon intel hűtővel + CM Silencio 650 ház. LINX benyomásakor 1 perc után 85fok körül voltak a magok. És ugyan úgy 1,088V maxon ment. Egyből ki is kapcsoltam.
Azért a környezet nagyon is befolyásolja kinek milyen meleg a proci. Tehát ez individuális. Meg aztán az ki milyen procit kapott. Nem megfelelő a légáramlat a gép belsejében akkor persze hogy melegednek a dolgok.
Ha majd megvettem pár hónap múlva a NOCTUA NH-L12 hűtőmet akkor beszámolok mennyit is segített hőfokokban. -
JoolsNOS
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Nálam auto nincs. Csak offset meg manual. (De ha auton lett volna és emel feszt abból ilyen kis emelés szinten nem hiszem, hogy instabil múködés lett volna az eredmény amíg a hőmérsékletek jók) Offset alapfesz 1.136 terhelés alatt. A kérdésem igazából arra vonatkozott, hogy ezeket a PLL meg asus multicore enchance és társaikat állítsam-e a stabilitás érdekében.
-
HSM
félisten
válasz
haddent
üzenetére
Szerintem nem szabad egyetlen teszt eredménye alapján megítélni őket. Minimum ennyi kéne: [link]
Itt a 3770K-hoz képest (ami azért erősebb a 2600K-nál) elég szépen helytáll a 990X, jól látszik, valahol ő van előnyben, valahol a 3770K.Ami szerintem nem helytálló érv, az az, hogy a s1366 halott. Tény, hogy abból a szempontból halott, hogy nem jön abba a foglalatba új processzor. De ebből a szempontból a s1155 is halott, még max 1-2 új proci jöhet bele (ami úgyse lesz jelentősen gyorsabb vagy olcsóbb a jelenlegieknél) aztán jövőre le lesz cserélve az egész a Haswell-hez való 1150-re. Azt kell mérlegelni, mit és mennyiért kap az ember. Nyilván, nekem se véletlen van Z77+3570K, nekem az felelt meg az igényeimnek, de sokmindenhez még ma is lényegesen optimálisabb lehet egy régi X58 rendszer, igaz, ez valószínűleg nem az egyszeri home user lesz.
Abban maximálisan egyet tudok érteni, hogy ha új vasat vesz az ember, és nyers erő kell, akkor a s2011 (a s1366 utódja SB procikkal) a tuti megoldás.
-
kisza25
félisten
válasz
haddent
üzenetére
nekem már volt i7-870-em egy HD5850 mellett csak pihizett45-50%(alap 3Ghz) és szerintem a játékok 90% inkább ma is VGA igényes/limites, szóval egy i5-760 4Ghz-en szerintem megfelelően magas felbontáson bármilyen VGA mellé elég. Akinek munkára kell az meg vegyen ivy i7-et,
pl nekem egy HD 6850-et kell majd kiszolgálnia fullHD low felbontáson BF3 multiban 64-es mappokon ez a legnagyobb megterhelés ami érni fogja a procit, erre egy i5-760 is képes lenne, amúgy egy i5-760 20-25eFt egy i7-870 meg 30-35eFt ért beszerezhető, de félre ne érts mint írtam i5-3450-et veszek a jövő héten
ja amúgy i7-870 vs i5-2500K 10% különbség pont mint az órajel 3Ghz vs 3,3Ghz szóval a 10% ivy előny vs sandy az órajellel elveszik tehát fejben i7-870 vs i5- 3450 10% az előnye, ha tudsz még követni
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Én pont ez miatt várok még egy fél évet, addigra ha valami rottyravágja a lekupakolt CPU-kat akkor az addigra kiderül. Bár ez szerintem nem számít amit írtál.
krx21: Nah és így levéve a kupakot, mennyire frankón fel lehet már polírozni, nem félted a procit hogy megsérül mert egy másik fiókban lesz közbe.

-
Szatesz.
aktív tag
válasz
haddent
üzenetére
"Állítólag" Ráfog tapadni és alig fogom tudni leszedni a kupakot a magról a Liquid Pro miatt!
Ha ez tényleg így lesz akkor nem ragasztom mert így is ráragadt! Ha meg lejön róla akkor nem ragasztom rá csak ha lesz valami gixer vele és megy vissza gariba! Tudom nem garizzák le elvileg......
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- daninet: Automatikusan fordított magyar feliratok AI segítségével
- Milyen monitort vegyek?
- Spórolós topik
- ASUS routerek
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).
Köszi a helpet

3X csináltam meg, de nem tudom mit hagyhattam ki

Procinál mennyivel mért magasabb hőfokot?
én játékokkal játszom, max stabilitást nézek linx-el, vagy max hőt, tuning nincs így marad a hő