Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ST05
őstag
válasz
bandika0626 #14298 üzenetére
Sőt! továbbmegyek a gondolatmenetbe és:
höcsövekről lévén szó, hatákonyságuk 50, de inkább 60 fok körül kezd jó lenni,
amikor a folyadék a hőcsöben elkezd párologni,
tehát adott esetben ,még az is lehet jobb, ha csak 2 höcső van közvetlen kontaktban ,ezzel ők sokkal jobban felviszik a csőben a hőt, ezzel hatékonyságukat elérve,
ellenben ha mondjuk 4 höcső van kontaktban ( majdnem fele hővel kell elbánniuk / höcső)
ergó 2 "sütősebb" höcső még mindig hatékonyabbnak gondolom mint 4 langyoska, ahol a höcső érdemben még el sem kezd "dolgozni"az ezüst dolgot is inkább tartottad volna magadba, annak 430 a hőmérséklet vezetési tényezője, a réz 400- ával szemben , elenyésző a különbség, főleg ha egy néhány grammos mm vastag lapkárol van szó,
felesleges hülye elméletekbe belemenni, mi lett volna ha , lennének lábai a procinak, de bazz nincsenek -
ST05
őstag
válasz
bandika0626 #14298 üzenetére
Asbee, bandika0626:
proci kupakja négyzet alakú, teljesen mindegy hogy van alatta a chip!
Márpedig a hütő a kupakrol kapja a hőt közvetlenül az egész bemelegszik, olyan mindegy hogy kresztbe vagy kasul, ezt már kitárgyaltuk Bandika, hogy a felület uyganaz marad ,3x4 is 12, és a 4x3 is 12
mert még kupak nélkül aláírom lehet valami a dologban, de igy semmiképpAsbee: viszont szerintem az inkább számít, hogy a lamellák függölegesen vannak, meleg levegő felfele haladási irányában, ezzel is elő segítve a hőleadást ( hát igen itt piszont a vga 35 fogkját kapja, igy viszont ez a hátrány Bodva-val egyetértek )
ui: Bandika: ezt akartad megértetni? fizika az fizika ,sztem ne eröltesd, nekünk van egy elképzelésünk neked meg egy másik!
miért erölteted a megértetését? miért akarsz meggyőzni ezzel bárkit is, ha te ugy érzed ugy jobb, hát tedd, -
bandika0626
senior tag
Rendben. Majd ha lesz komolyabb direkt hőcsöves hűtőm ahol a hőcsövek szorosan egymás mellett vannak Pl.: CM hyper 212 EVO akkor majd kikapom a gts450-et belőle és kipróbálom.
Asbee: én is annak idején ezt akartam megértetni. Mert milyen jó is az ha a proci legmelegebb részénél csak 2 hőcsővel érintkezik. És mennyire jó hogy a másik 2 hőcsőhöz meg még végig kell vándorolnia a melegnek a kupak anyagában. Hiába rézből van és az egyik legjobb hővezető anyag azért neki is van ellenállása. Ezüstből jobb lenne de ki fizetné azt meg? Akkor inkább ledobják róla a kupakot és megspórolnak még 2 hőátadási felületet.
-
Asbee
veterán
-
bodva
aktív tag
válasz
bandika0626 #14295 üzenetére
Ezzel így nem értenék egyet.
A VGA nyákja alapból mindig olyan 35 fok körül mozog. Az már eleve okoz meglepetést a bordának. Minél melegebb levegővel fújod, annál kevésbé hűl. -
bandika0626
senior tag
Én is felvetettem ezt a kérdést még bulldozeres koromba de azt mondták nem lesz semmi különbség. Én mégis kipróbáltam és volt a két felszerelés között 4-5 fok különbség. Aztán erre azt mondták, hogy azért lett melegebb mert a vga felől szívta a levegőt. Szerintem ez így baromság ha nincs terhelve a vga akkor az nem fűt annyira, hogy bezavarjon. Én is úgy gondolom, hogy a direkt hőcsőves hűtőknél jobb lehet ha minél több cső érintkezik a DIE vonalával.
-
Asbee
veterán
Valaki aki Brockent használ, nem próbálta véletlenül, hogy mekkora különbség van, ha lentről szív illetve ha ház eleje felől szív között? A direkt hőcsöves megoldás miatt én jobbnak tartom, ha lentről szív, úgy a magot keresztezik a csövek, viszont ami új alaplapot kinéztem, arra így nem fogom tudni szerelni. ( nem fér el
).
-
Repsol600
addikt
válasz
csucsbicep #14284 üzenetére
Hát ez bírja még.
Gondoltam veszek egy extreme 4-et az tuninghoz azért jobb lenne.
-
Repsol600
addikt
válasz
csucsbicep #14281 üzenetére
Ja, árához képest jó lap.
-
Repsol600
addikt
válasz
bandika0626 #14279 üzenetére
Ok, átállítottam őket. 10-10-10-27 2T-ben volt. Nekem 1600mhz-s 1,5V-os Corsait Vengeance LP van. most 9-10-9-24 1T @ 1,485V. Remélem nem fog kéket dobni így, ha mégis majd adok neki + feszt.
-
Repsol600
addikt
válasz
bandika0626 #14273 üzenetére
Hát ja, kifogtam szerencsére egy jobb darabot. 4,4-et nem is próbáltam csak 4,5-öt így kb. 1,1V-ot kér úgy emlékszem.
Nem próbáltam. Most 1866mhz-n megy CL10-el 1,485V-on. Javítana valamit ha CL9-re raknám? -
-
Repsol600
addikt
Úgy nézett ki, hogy a Cr-esek jobbak tuningban, legalábbis a régebbiek jobbak voltak álltalában.
Az enyém 3218B778
Egy ilyen aidás tesztet futtattam, de linxet nem merek ráengedni a kupak miatt, talán ha majd megcsinálom.
[link] -
bandika0626
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #14265 üzenetére
Ezt én is alá tudom támasztani mivel nekem is costa-s van és mégis nagyon sokat kér 4.5-hez. A 4.6 már nem is próbáltam.
-
Winne
nagyúr
válasz
peti500tc #14268 üzenetére
Ez jelenthet valamit, ha több ugyanilyen számú egy időben gyártott proci kb ugyanazt tudja.
Apropó elég jó darabnak tűnik ez is, de a számítási teljesítményének nem kellene magasabbnak lenni 6 GB-al tesztelve? Futtass egy tesztet 3 GB-on is légyszíves. Ez már kitesztelt fesz?
Érdekes, amiről múltkor szó volt, hogy a gyengébb lapokkal nem mennek a procik jól, hát ez erre egy jó ellenpélda.
-
peti500tc
tag
Szevasztok! Sikerült szert tennem egy 3570K-ra, ezek az első teszt eredmények. Milyennek számítanak jónak vagy csak elmegy?
http://kepfeltoltes.hu/view/130223/4500Mhz_www.kepfeltoltes.hu_.png
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Teljesen amatőr vagyok tuning terén!
Szeretnék egy stabil 4200-4500mhz-et kihozni a prociból de fogalmam sincs mennyi feszt adjak neki.
Igen, tudom hogy minden proci más de légyszi valami kiindulási alapot adjatok nekem.A crysis 3 miatt akarok tuningolni mert azt mondták hogy a megtuningolt 7950-het kéne vagy 4400mhz-es cpu...
-
R3laX
addikt
Na majd lesz több időm Crysishez kipróbálom a 4,2-4,4-et
.
Na köszi mindenkinek, Üdv!
-
R3laX
addikt
51000 volt a 3570K, Asrock z77 Extreme 4 meg 32000. Régi rendszert P5KC + Q6600 + HyperTX2-t meg most adom el 30-ér. Postaköltséget nem számítva 53-ér (60) lett egy frankó kis masinám
.
Ja plusz Alpenföhn Matterhorn 10-ér. Szóval kicsit több mint 63 inkább
-
R3laX
addikt
válasz
csucsbicep #14254 üzenetére
Fix 1,15 volton próbáltam a 4,6-ot, semmi mást nem állítottam. Elég bonyolult így Asus P5kc bios után ez a grafikus bios. Hozzá kell még olvasnom, meg tesztelgetnem. Offset-et sem ismerem még.
-
R3laX
addikt
Aha, hát egy 7850-es Szafim van, mondjuk köv vga-hoz adnék már neki. Anno q6600-al is így voltam vhogy 3850 atihoz még elég volt, aztán 4850-es atival még 3,0-3,2-3,4ghz-t adtam neki végül 7850 mellé, és Far Cry3-at is kényelmesen végignyomtam vele
. Lehet felrakom 4,2-re, meglátom majd Crysis 3-on is mennyit dob.
Egyelőre még töltöm a Crysis-t
Köszi
-
JoolsNOS
veterán
Nem kell egyből 4600ot. Viszont lapórajelen vétek hagyni. Próbáld 4200-n. Az már bőven látszik teljesítményben, és meg se kottyan a tiednek. Én is úgy használom, és nekem a 4200höz kell majdnem annyi fesz mint neked a 4600hoz. 4200t kicsit több mint 1 volt körül elviszi neked szerintem.
-
R3laX
addikt
Na nem erőltetem szegényt, próba volt csak. Majd 1,5-2 év múlva adok neki apránként
. Jó ez 3400-en is bőven.
Üdv, és köszi a segítséget:
Jocó
-
R3laX
addikt
válasz
LeslieG Jr. #14246 üzenetére
Aha, na most azért már hibázott, kell még neki volt, meg finomhangolások.
-
bandika0626
senior tag
válasz
kockaharcos #14235 üzenetére
Aida64-el csinálnál egy memória benchmarkot 2400-on.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
bandika0626 #14234 üzenetére
Én használok igen!
-
bandika0626
senior tag
Valaki használ közületek Kingston Hyperx Predador 2400 ramokat?
-
bandika0626
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #14232 üzenetére
Én is vissza rakom a 2.10-t mert azzal valahogy jobb volt az LLC. Amit beállítottam neki az tartotta is.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
bandika0626 #14231 üzenetére
Nekem a 2.70-es BIOS van fent. Gondolkodtam hogy felrakom a ujabb 2.80-ast de nem biztos hogy jót tennék vele. Ha minden megfelelően működik és nincsenek inkompatibilitási problémák akkor minek. Jó ez így is. Bár majd lehet hogy letesztelem de egyenlőre hagyom mert még ezzel szórakozok.
-
bandika0626
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #14224 üzenetére
Neked melyik bios verzió van fent?
-
Speed®
titán
válasz
Strix Aluco #14227 üzenetére
Priviben is írtam, bár nem szokásom ott szakmaizni (sem), mint azt már kifejtettem radi8tor1 kolléga jelenlétében is azt hiszem, a baráti topikban.
Ne légy sóher, inkább i5+7870, mint i3+7950..nagyon visszafogja sajnos.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Strix Aluco #14227 üzenetére
Kérdezd meg Speed(R) kollégát privátban, neki volt tapasztalata ilyennel.
-
Strix Aluco
aktív tag
Üdv,
Bocsi a banális kérdésért: egy i3 3220 képes lenne kihajtani egy HD7950-et, esetleg egy 7870-et, vagy ne legyek sóher, és vegyek i5-öt?
Köszi!
-
Rexcor
őstag
Úgy tűnik sikerült megoldanom.
-
Rexcor
őstag
Sziasztok!
Frissítettem a BIOS-t és az a problémám, hogy frissítés előtt 1.275V-on stabil volt 4,6 Ghz-nél most pedig kifagy és semmi nem tudok emelni az órajeleken.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
bandika0626 #14223 üzenetére
"Fix-nél nem találatam olyat hogy visszavenné" Csak költői kérdés volt.
Amúgy lehet játszadozni a offset + LLC párossal rendesen. Kicsit több offset +- és nagyobb LLC. Én is tesztelgettem mikor 4.6Ghz-re raktam a szendszert hogy több offset-tel állítottam be vagy nagyobb LLC-vel. Aztán úgy lett jó hogy az offset +0,110V az LLC meg Level 3. Level 2-ön már a 1.400V-ot nyaldosta nagy százalékban míg Level 3-on olyan 1.376V-1.400V között.
Persze ezeket az adatokat már egy exel táblába vezetem magamnak.
-
bandika0626
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #14222 üzenetére
Fix-nél nem találatam olyat hogy visszavenné de nem fogyaszt idle-be fix fesszel pár wattal többet. Én egyszer néztem, hogy meddig lehet 1600MHZ-n feszültséget csökkenteni és valami 0.75V-ig jutottam. Eddig volt türelmem hozzá. Fix 16-ra állítottam a szorzót és toltam neki a P95-öt. 1600-on ment 0.75V körül és nem hibázott. A kutya 1600 és a max beállított szorzó között van elásva.
Igen azt értem csak így meg több feszt kell beállítani és azért jobban is fűt a nyavalyás. Én legalábbis ezt tapasztaltam. Lehet, hogy másnál másképp van azt én nem állítom, hogy mindenkinél igy van.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
bandika0626 #14221 üzenetére
Természetesen többet kap mert -0,050V offset-tel közel 1.2xxV körül add neki mint nálam is. Csak kíváncsi voltam megy e nálad is ezzel a beállítással. Amúgy nálam is -0,060V offset-nél kezd el elhalálozni mert mikor leveszi a teljesítményét 1600MHz-re már olyan feszültséget kap azzal a -0,060V-tal hogy lefagy szegény mert kevés neki a vcore.
Én azért offset-tel állítom be mert akkor leveszi a feszültséget idle módban kb 1V környékére. Vagy fix feszültségnél is van olyan opció hogy leveszi a feszültséget idle módba?
Meg azért használom LLC Level 4-en 4.2GHz-nél mert minek calibrálja feleslegesen magasabbra a vcore-t ha nem kell. Így is stabil LLC4-el is.
Droop-oljon ha akar. Addig míg stabil nem érdekel mennyit droop-ol.
-
bandika0626
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #14220 üzenetére
Úgy kevesebbet eszik 150-160W között igaz ez nem sok de legalább nem fűt annyira. 1.19V beállítok neki és stabilan megy vele. Ezt az 1.19V nem tudom offsettel belőni mert 1600 és 4200 között valahol kevesebbet kap mint kellene és elhalálozik. Mondjuk szép kék háttérrel és probléma leírással fogad a win8.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
bandika0626 #14219 üzenetére
Köszi hogy megnézted.
Sokat eszik így? Ha fixfeszültséggel nézed úgy nem eszik sokat? Meg amúgy is max terheléssel ment szegényke.
Szerintem mindennapi használat alatt nem fog olyan sokat enni processzorügyileg.
-
bandika0626
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #14218 üzenetére
Parancsolj.
Csak így marha sokat eszik. 160-175W fogyasztásmérővel monitor nélkül.
Egyébként miért az LLC4-et használod. Ott sokkal többet droppol a lap mint LLC2-nél és ráadásul akkor kisebb vcore-t kell beállítani.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
bandika0626 #14217 üzenetére
Nekem is hasonlóan megy 4.2GHz-en. Kiváncsiságból beállítanád nálad a következőket?
Offset: -0,050V
LLC Level 4Kiváncsi vagyok így le futna-e nálad a Linx AVX problémamentesen, no meg hogy alakulnának a hőmérsékletek és a Core voltage.
-
bandika0626
senior tag
Ma reggeli eredmény bios frissítés után 2.10->2.80.
Érdekesség képpen mindent ugyanúgy állítottam be és 1.19V-ról 1.168-1.176V-ra droppol a lap az új biosszal, míg a régivel tartotta az 1.19V LLC2-vel.
-
Winne
nagyúr
válasz
JoolsNOS #14214 üzenetére
Én nem használom, így erre a felére nem adok választ, viszont a másik dolog, hogy ha egyszer kiteszteled a feljebb lévő értékeidet, akkor azt a profilt egyben ahogy van le tudod menteni, mint ahogy a 24/7-es beállításodat is, így már egy újraindítás, egy betöltés és még egy újraindítás az egész, egy perc.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Szoftveres tuningnak mi a hátránya? tudom, hogy tuningolni biosból illik, én is mindig úgy csinálom, de sokszor csak pontvadászatra emelem, és akkor sokat kell sz*rozni a biossal egy-egy menet miatt. Illetve ha a hátrányok nem nagyok, akkor melyik programot ajánljátok?
köszi -
kovsol
titán
válasz
#35434496 #14210 üzenetére
Van amiből nem brutál tuningos cuccot fogsz ki ?
48. helyre volt elég az én kártyám egy könnyed alapfeszes tuninggal
Sajnos nem volt még progi akkor amivel tudtam volna húzni a feszültségen rajta, azóta meg eladtam. Sajnos a gyenge proci potok miatt erősebb kártyával nem is érdemes próbálkozni pontvadászatban nekem xD Még jó, hogy játékban nincs ekkora eltérés az i5 és az i7 között.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PlayStation 5
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest