Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
-
PROHARDVER!
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #60997 üzenetére
térfogatnövelő szerek(ammónium-hidrogén-karbonát, nátrium-hidrogén-karbonát), lisztkezelőszer(nátrium-metabiszulfit)
Ezek mind adalékanyagok. Azaz E számok (csak a sok hűhó miatt már nem írják rá, hogy Exxx)
icecave: pontosan így kell. Tenni kell érte.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DanielK #60993 üzenetére
Persze, de pont nem érdekel, hogy az-e vagy sem, évekig kísérleteztem, mire ez lett a "befutó". Ha olyan lenne a belsőm, mint a páromé, nem érdekelne fele ennyire sem. Remélem, majd a szervezetem meghálálja a gondolkodást/odafigyelést. Bűnözni én is szoktam, mert néha kell és olyankor nem érdekelnek a következmények, olyan időpontra időzítem, mikor amúgy is otthon lennék utána. Volt minden bajom, de mostmár minden rendben, csak össze kellett kapnom magam, mindenféle szempontból. Azok szívnak igazán, akik semmit sem változtatnak, aztán várják a csodát. Elárulok egy nagy titkot: Nem fog jönni
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #60994 üzenetére
ez finom és korpában gazdag (szeretem).
DE ez van benne (adalékanyagokat nem lehet elkerülni...):
Összetevők: teljes kiőrlésű búzaliszt(82%), szójaliszt, növényi olaj, árpamaláta kivonat, térfogatnövelő szerek(ammónium-hidrogén-karbonát, nátrium-hidrogén-karbonát), szezámmag, só(nátrium-klorid, kálium-klorid), vitaminok és ásványi anyagok(E-vitamin, B1-vitamin, niacin, magnézium, vas), emulgeálószer(szójalecitin), lisztkezelőszer(nátrium-metabiszulfit).[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
válasz vadászcsiga #60994 üzenetére
Koszi, megkostolom.
-
DanielK
addikt
válasz icecave #60989 üzenetére
igazi paleolit!
Megértem egyébként. Én bírom, de páromnak a refluxa miatt most diétáznia kell. Tegnap voltunk a herbaházba, és qrva sok mindent tudtam magamnak is venni. És ami meglepő, hogy nagyon finomak ezek a dolgok. Alapból jó a rostban gazdag étrend, emiatt esténként desszertnek szoktam enni korpát, zabpelyhet és puffasztott tönköly búzát, mézzel és tejjel. Én is átálltam a változatos étrendre, de nem figyelem a tescoban, ha leemlek egy sajtot, hogy mi van benne.
De próbálom változatosan étkezni.
Néha bűnözök egy-egy whopperrel. -
r3dsnake
nagyúr
válasz vadászcsiga #60990 üzenetére
Nemtom mi az a korpovit de meglesem. Igazabol a jo minosegu szenhidrat lenne a lenyeg a szemet helyett, valamennyi feherjevel megdobva. Az lehet, hogy a csokis tapkiegbol menne bele.
-
nagyúr
válasz DanielK #60984 üzenetére
Nem szegényes. Csak "kategóriákat" említve, részletezés nélkül, Hús-zöldség-gyümölcsök. Plusz vitaminok, mert a mai világban muszáj. Egyébként meg kikerülni 100%-ban úgysem lehet a dolgokat, csak ha magadnak termelnél a saját földeden. Így inkább az van, hogy amit csak tudok, elkerülök, amennyire a mai világban lehet és nem "brahiból" mert nekem egyből szól a testem, ha valami nem okés. Pl. Mondhatja nekem valaki, hogy a karboxi-metil-cellulóz nem bizonyítottan káros, mikor ha valami olyat eszek, amiben van (tökmindegy, miért tették bele), akkor gyakorlatilag 2 lyukon pisililek, hogy úgy mondjam Nem volt ez mindig így, kialakult rá az allergiám, egy ideig bírta a szervezetem. A részleteket hagyjuk, az úgy is "egyénspecifikus".
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz madgie #60975 üzenetére
Tudom milyen a házi kolbász/sonka, mert nekünk is van. Disznót vágtunk.
Azért ha ennyire azt hiszed, hogy tudod kerülni, akkor ha valamit előveszel a konyhában, nézd meg, hogy mi van rajta/benne.
Lehetetlenség kikerülni az E számokat. Vagy ha akarod, akkor meg qrva drágán.
Vidéken, könnyebb, mert ha van saját kerted, akkor megtermeszted.
De elárulom, hogy télen akkor is valahonnan venni fogod a zöldségeket. Azok meg fene tudja, hogy honnan vannak.icecave: elég szegényes étrended lehet, ha tényleg csak olyat eszel/veszel amiben semmilyen adalék anyag van.
(#60983) nord_: mi is magunknak sütjük a kenyeret. Nagyon finom.
[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
válasz Cyberpunk #60981 üzenetére
Jaja, reggelre általában szintén müzli. A kefirt imádom, abba keverem bele. Hozzá egy nagy adag zöld vagy fehér tea (nem filteres).
(A kenyeret, kalácsot meg én sütöm, és valahogy ízfokozók, térfogatnövelők, tartósítók és egyéb, baromira fontos ökörségek nélkül is tökéletes...)Amúgy meg a változatos étrend a tuti. Disznóvágásos kaja, rengeteg zöldség, gyümölcs, de akár tatárbeafstek is jöhet.
-
r3dsnake
nagyúr
Szoktatok zabkasat tolni? A reggeli feher kenyeres szendvicseimet szeretnem kivaltani valami normalissal, de olyan furan nez ki a zabkasa, nemszar? Joghurttal erdemes vagy tejjel?
Amugy en minden kajamat teleszorom chillivel vagy kenek ra homemade paprikakremet. Nagyon csipem, ha csip. (kiveve, amikor ketszer... )
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz DanielK #60972 üzenetére
Nem is eszek fagyit De ha lehet, kerülöm a többi tartósított dolgot is, a fagyóban eláll a hús, megfőzzük frissen, ha kell, a füstölt-sós dolgok meg a kamrában is elállnak, nem úgy, mint a parizer
Persze tudom, hogy mondjuk Pesten ez nehezebben kivitelezhető... a hétvégén is volt hozzánk az egyik pesti cimbora, úgy rákapott a házi sonkára, hogy még éjjel 11-kor is azt ette
-
nagyúr
válasz DanielK #60970 üzenetére
Ezt már egyszer tisztáztuk, nem vagyok hülye, ismerem az E számokat, azt is tudom, hogy nem mind gáz. A E300 is csak sima aszkorbinsav...
Na-glutamát-ról meg keress mást is, ne csak wiki-t és majd megtudod, mire gondoltam. Én is tudok a dohányzásról is olyan cikket keresni, ahol egészségesnek állítanak be napi pár szálat...
Egyébként sem azt mondtam, hogy halálos, egy k*rva szóval sem.Az, meg,hogy ennyire figyelek mindenre, oka van, valószínűleg, ha semmitől sem f*snék (szó szerint), ami mű, akkor nem érdekelne, de így meg igen. A legtöbb embert addig nem is érdeklik ezek, amíg semmi baja sincs tőlük. Aztán ha lesz, egyből nem b*sz le másokat, hogy "nem kell mindentől félni" meg hasonlók, mert saját magán látja, hogy "hoppá, mégis vannak dolgok, amik talán nem olyan f*szák".
-
DanielK
addikt
válasz madgie #60971 üzenetére
Igen, de a legtöbb ma is használatos fűszert nem olyan rég "fedezték fel". Ízfokozók nélkül sokkal többet kellene az ilyen fűszernövényekből beletenni, ami megdrágítaná.
A másik, ahogy a cikk is írja, mindig csak aznapra tudnál kaját venni. Nagyon fontos az életek eltarthatósága is.
Ezekről tanultam, nem légből kapott dolgok. A sok e szám nélkül pl fagylaltot sem ehetnél, mert 1 nap alatt annyi kórokozó lenne benne, hogy rosszul lennél. De ezer ilyen étel van.
Nem azt mondom, hogy csak e számokkal jó az élet, de nem véletlenül lettek kitalálva. -
DanielK
addikt
válasz icecave #60968 üzenetére
Azért az említett szer, nem halálos.[link]
Nem kell minden szartól félni...
A másik, hogy próbáljátok ki, hogy milyen íze lenne az ételnek, ha úgy készítenénk el, ahogy azt pár ezer évvel ezelőtt tették. Elárulom: semmilyen íze nem lenne.
Ma egy kulináris világban élünk, ahol fontos a jó íz. Nem csak azért táplálkozunk, hogy energiát vegyünk magunkhoz, hanem az íz is fontos.Itt érthetően le van írva, hogy miért szükséges az E számokként ismert vegyületek a mai világban. [link]
Ez is jó: [link][ Szerkesztve ]
-
-
Cyberpunk
félisten
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Xero
nagyúr
válasz vadászcsiga #60964 üzenetére
Mi szánalmas van ezen? Vegyél már vissza az arcból.
(#60957) GeGexx: Kb sehol sem lehet. Én lengyelektől hozatom a folyadékot.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz manchester85 #60961 üzenetére
Inkább nem. Fiatal vagyok még, előttem az élet.
-
Cyberpunk
félisten
Lenyugtat. Valahogy sosem sikerült lenyugodnom konkrétan a cigaretta miatt. Esetleg csak egy múló pillanatra, amíg a cigi közben máson járt az agyam. Ma ugyan ezt elérem egy kis szellőzéssel, vagy séta, ha ideges vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz vadászcsiga #60956 üzenetére
Milyen idő? Semmi időmbe nem kerül kb.
Amúgy jólesik, a nikotin meg lenyugtat. Kb ennyi. -
Xero
nagyúr
válasz vadászcsiga #60948 üzenetére
Tudod mennyire letojom? Én élvezem, némileg egészségesebb, nem korlátoz a sportokban szóval nekem jó így.
-
nagyúr
válasz manchester85 #60947 üzenetére
Persze, ezt nem lehet kiszámolni, egyénre szabottan ugye., csak nagy tömegeket alapul véve, statisztikába szedve.
Amúgy, minden dohányosnak volt ismerőse (akire hivatkozhat), aki láncdohányos volt, és 80 évig élt. Előbbiek miatt sokra nem megy vele, de megnyugtatja valamiért.
Mondok mást, lehet, valaki vigyáz az egészségére, aztán elüti egy busz, vagy mint a barátom, aki leesett egy aknába a munkahelyén, aztán most nyakmerevítő, meg vérömleny a fejében, amit várunk,hogy felszívódjon. Addig meg, amíg nyomja az agyát, egyik szemére szarul lát, nem hall rendesen és néha nem jut eszébe pár szó, amit mondani akar
Viszont ő is dohányzott, de amióta ez történt vele és túlélte, egyből értékelni kezdte az életét és a testét, le is tette a cigit.
szerk.: Épp ma telefonált apukám, hogy egy ismerősünk leesett egy viztoronyról eddig tisztázatlan körülmények között (szerelni ment, ennyit tudni). Baj volt a szivével, ivott is, senki nem gondolta volna ezek fényében, hogy így hal meg. A végeredményt tekintve mostmár mindegy is
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
válasz vadászcsiga #60948 üzenetére
Persze addig utaltam hallgatni az ilyen nagyokosokat mint én
-
SÖ
addikt
Halkan teszem fel a kérdést, hogy benne vagyot-e, hogy vasárnaptól az ide járó dohányosok eldobják a cigit.
-
manchester85
veterán
válasz icecave #60942 üzenetére
Apám anno azt mondta, napi 4-5 szál cigi kb. olyan, mintha nem is dohányoznál. Azt is mondta, hogy az életmód kb. 10-15 évet szól bele az életbe. Magyarul ha élnél 80 évig, lesz belőle 65-70, ha belegondolsz, ez nagyjából stimmel is. Hányan végigpusztítják az életüket, és még úgy is szép kort élnek meg.
Más meg 20 évesen meghal leukémiában. (lásd Rakaczki Bence, a diósgyőri kapus, akit mellesleg apám kezelt egy darabig...)
Az, hogy a dohányzás következtében hunysz el (tüdőrák, érrendszeri betegségek, stroke, infarktus, stb) amúgy is "típusbetegségek", és mivel a dohányzás minddel kapcsolatban áll, így rá is lehet fogni, hogy amiatt haltál meg. De mutass már egy 20 évest, aki a dohányzás miatt halt meg. Az öregedés miatt halsz meg, vagy a genetika miatt, illetve a két tényező együttes hatása miatt. A cigi meg beleszól ebbe valamennyire, bizonyos szint fölött ugrásszerűen megnő a befolyása, de 4-5 szaros szálba csak az fog fiatalon belehalni, aki amúgy is meghalt volna.
"Ahogy téged ismerlek, 1-2 meki és stb. kajával sokkal több sz*rt viszel a szervezetedbe, mint 1-2 szál cigivel."
Az már a múlt, mióta nagyanyám főz rám, eszem a jó kis főzelékeket, sülteket, és a fogyó is útjának indul.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Xero
nagyúr
válasz vadászcsiga #60940 üzenetére
Nekem pedig gyógyszerész és rákkutató barátom is használja. Ők is tisztában vannak vele, hogy nem egészséges, de klasszisokkal jobb mint az analóg cigi.
Nem reklámoztam, de inkább ezt szívja mint a normál cigit.
(#60938) nord_: Kb ugyan az mint a vízipipa.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz manchester85 #60937 üzenetére
Ahogy téged ismerlek, 1-2 meki és stb. kajával sokkal több sz*rt viszel a szervezetedbe, mint 1-2 szál cigivel.
Azért a napi pár szál elenyészően káros kijelentést te sem gondolod komolyan... mibe szól bele jobban a genetika?
Biztos köze van a genetikának hozzá, de nehogymár az idén dohányzással összeköthető betegségben elhunyt 560 ezer ember nagy része csak a genetikai hajlamosság miatt halt meg, nem a cigitől....
Sö: jó dolog is az... amit pl. kolbászt kapsz egy intersparban, az már nem az... múlkor megnéztem olyan 40 kolbászt, és ezek 95%-ában volt tartósítószer, meg füst aroma, meg mesterséges szinezék, stb. Ilyenek soha nem is kellettek bele
[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
válasz manchester85 #60937 üzenetére
Nyilván. De ne adjunk az esetleges genetikus elváltozásoknak fórt.
(Én is kábé annyit cigiztem, mint te. Amikor letettem, egyik cimborám, akivel csak havonta párszor találkozom, azt mondta, láthatóan jót tett a bőrömnek. Jah és az ízek is valahogy teltebbek lettek, meg a zasszony is örült a változásnak. ) -
Xero
nagyúr
válasz vadászcsiga #60933 üzenetére
Ja a növényi glicerin pont szintetikus. Lehet 100% növényi glicerin alapú is a folyadék.
Maradjunk annyiban, hogy van vele 3 év tapasztalatom. Leírhatatlanul egészségesebb mint a hagyományos dohányzás. Még mindig közel sem az, mint egyáltalán nem szívni, de ha valakinek kell a nikotin és/vagy az élmény, akkor tökéletes választás. -
nagyúr
Évi 2-3-at vágnak a szüleim, megcsinálunk abból annyi kolbászt, sonkát, szalonnát, húst, stb-t, ami elég egész évben nekik és a testvérem családjának, meg nekünk a menyasszonyommal. Nem hinném, hogy ez a pár alkalom függőségnek számít, de hogy így semmi ipari szemét nem kerül a kajába, az biztos.
Bár, most figyelem, ha belegondolok, ha 3 egymást követő nap nem megyek el mozogni/konditerembe jól lefárasztani magam, akkor már szoktam remegni.
Meg talán rögeszmésen ragaszkodok ahhoz, hogy a munkakörnyezetemben rend és tisztaság legyen. Jobban szeretek dolgozni, ha minden szépen a helyén van és nem disznóól vesz körül. Egyesek szerint ez is függőség, hogy erre figyelek, nem?
-
Xero
nagyúr
válasz Cyberpunk #60930 üzenetére
Ez pontosan így van. Ha valaki ezt letisztázza magában akkor érdemes váltani.
Meg lehet próbálni csökkenteni a nikotin tartalmat majd kinullázni vele, de általában nem ez a cél.
Én arany/ezüst Marbit szívtam jellemzően. 18mg-os folyadékokkal kezdtem. Most 6mg. A nikotin bevitelem lényegesen kevesebb, de a lényeg, hogy nincsen millió meg egy égéstermék. Nem köhögök reggel, nem nehéz lélegezni nagyobb terhelésnél és/vagy magaslati levegőn.(#60929) SÖ: És ezen mi a meglepő? Azok minden tekintetben sz*rok. Mint mondtam rá kell szánni egy havi cigi árát a kezdésre és utána jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Szerintem, ha bár lehet ezzel nem fogtok egyetérteni, de az e-cigi is rossz. Ugyan is nem leszoksz, ha nem átszoksz. A függőségtől nem szabadit meg. Magyarán egy pótcselekvés, egy kevésbé rossz alternatíva, de attól még nem jó.
-
Xero
nagyúr
válasz vadászcsiga #60923 üzenetére
Bizony-bizony tudom.
(#60927) SÖ: Egyik információd sem valós. Lehet benne nikotin, sőt amit én használok abban van is. Az enyémben a lehető legkevesebb. Az EU pedig semmit sem tiltott be. A nikotint tartalmazó folyadékokat tiltották be itthon, "véletlenül" pont akkor amikor megindult a trafikmutyi.
Egyébként leírtam mi van benne. Itt van előttem az alaplevem:
propylene glycol 1.2 - 45%
vegetable glicrein - 44%
demineralized water - 10%
nicotine - 6mg/mlEbbe öntök aromát és pont.
[ Szerkesztve ]
-
GALARDO
addikt
-
Xero
nagyúr
válasz vadászcsiga #60919 üzenetére
Ételkiegészítő, szóval ugyan úgy beviszed, de van bőven vizsgálat róla, hogy kutya bajod lesz tőle.
De én magamnak hiszek. Dohányosként 3600m-en már nehezen lélegeztem. Rá egy évvel már semmi gond. Idén 3900-on szintén. Ettől jobb igazolás számomra nem kell.(#60920) icecave: Pont annyira macerás mint egy Zippo gyújtót fenntartani.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz manchester85 #60916 üzenetére
Havonta egyszer felújítom a kazánomat és naponta egyszer öntök bele folyadékot. Semmivel sem macerásabb mint a cigi, pláne ha az előnyeit is nézzük.
(#60917) sdforlife: Kicsit más. Meg kell szokni, hogy nyomod a gombot, és a gőz is más némileg. Utána a cigi esik rosszul, hiszen büdös és nincsen jó íze.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz manchester85 #60913 üzenetére
Havonta max 2000e Ft. Szemben a havi 30e-el.
Egyszer kell jók eszközöket venni (test, aksik, kazán), utána már csak a felújítási eszközök (fűtőszál, üvegszál) és a folyadék kell.
Szóval mondjuk egyszeri 20-30e Ft és utána havi 2000e. -
Xero
nagyúr
válasz icecave #60843 üzenetére
Lassan három éve használok e-cigi-t.
Az a gőz vízgőz. Propilén glycol és/vagy növényi glicerin alapú a folyadék, amiben még van aroma és nikotin ha szükség van rá. Lényegesen egészségesebb (nem egészséges!!) és költséghatékonyabb. Arról nem is szólva, hogy nem büdös és finom.Én némileg már komolyabb cuccal tolom legtöbbször. A toll méret még a noob szint.
-
madgie
titán
Igazából az a terv, hogy tavasszal veszek egy Olympus E-M10-es fényképezőt, ami wifin összelőhető a telefonnal. Kigurulok az autóval csillagfotózni, elindítom, majd beülök az autóba, a gép hadd dolgozzon én meg látom, hol tart (élőképen). Ennél nem lenne hátrány, ha a fényképező kijelzőjével ellentétben egy kalibrált megjelenítőn ellenőrizhetném a fotókat. És mivel a monitorom is WCG-s (sRGB-nél jóval tágabb színtéret is tud), így adja magát a szinén sRGB-nél szélesebb színteret tudó AMOLED (amit be kell lőni egy színprofillal).
Aztán persze ez lehet csak kifogás, egyszerűen ki akarok mást próbálni oszt csók
-
SÖ
addikt
válasz vadászcsiga #60896 üzenetére
Nem ma kezdtem. Még az sem igaz, hogy kevesebbet fogyaszt, mert napfényben megy a háttér világítás, de úgy sem látni belőle semmit. Nem véletlen, hogy már minden zászlóshajó IPS-t használ.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz madgie #60900 üzenetére
azt hittem, inkább a szőrösödés miatt probléma a pentile, a színek tekintetében van benne valami, de már közel sem olyan problémás, mint régebben, nem olyan kék már a fehér.
igaz, kölünböző állítható profilok is vannak már, részint emiatt.
nincs tökéletes kijelző, az amoled fehérje nem teljesen fehér, cserébe fekete a fekete, az ips fehérje szép fehér, cserébe nem elég fekete a fekete, és még lehetne sorolni...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Ragnar95
félisten
válasz madgie #60856 üzenetére
Szerintem a Pegasushoz lehetett szerencséd, annál sz@rabb "cigit" még életemben nem szívtam, undorító az egész Nincs benne szűrő és egy dohánylevélbe van beletekerve a dohány, így esik bele a szádba az egész + legalább 15perc 1 szál, de cserébe 20szál 300Ft
Amúgy az e-cigi az valóban jó, nekem nincs, mert minek, de néha ki szoktam próbálni haverokét és tényleg jó érzés azt szívni, főleg olyan helyen, ahol nem lehet cigizni, pl reptéri váróban elég feelinges a dolog Vízipipa nekem sose jött be, cigiről meg leszoktam már vagy fél éve...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
SÖ
addikt
válasz rayoliviero #60884 üzenetére
Nexusok a Google referencia modelljei. Ergo, stock romosak, ezzel szemben a G2 az LG saját telefonja, még most sincs rajta a legfrissebb 4.4.2 OS mint az én 3/4 évvel korrábbi Nesux4-em amit biztos nem kell romolni. Nem azt mondom hogy rossz a G2, mert most (fm miatt), én is azt venném, de ha már mókolásról van szó, az hamarabb szóba kerülhet, mint az N4.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Delta Force (2024)
- Képregény topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest