Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
alexhorvath
üzenetére
Nekem matt, ha ez nem lett volna egyértelmű.

-
alexhorvath
csendes tag
Nagyon jó az Ipad matt fóliával, amikor használom a pencilt egy picit tapad, és nem csúszik úgy mint az üvegfólián valóban olyan mint ha egy igazi tollat használnék.. Köszi a javaslatot mégegyszer..

-
alexhorvath
csendes tag
Köszönöm, a segítségeteket.. akkor a héten veszek egy pencilt hozzá!
meg persze matt fóliát. -
válasz
general
üzenetére
Flexibilis hátlapot írnak TPU rövidítéssel ami thermoplastic polyurethane rövidítése angolul. Így nem szilikon , ellenben puhább a hasonló anyagú társainál. Picit össze is lehet nyomni.
alexhorvath
Én annyival egészíteném ki SMC kolléga bejegyzését ( ha nem sértődik meg
) hogy érdemes matt kijelző fóliát venni , mert az előadótermek vagy tantermek lámpáit fogod vissza tekinteni a kijelzőn. -
NGA
addikt
válasz
Csillagkuty
üzenetére
Semmilyen. Én nem raktam rá fóliát, nem karcolódott. A matt fólia csiszolja a pencil hegyét, és elkopik. Nekem 1 év után is tökéletes volt, semmi kopás.
-
válasz
Csillagkuty
üzenetére
Matt, csakis.

Képminőség nem lesz 100%, de legalább nem csúszik el a ceruza. -
Képes leesni, és mindig a hegyére.
Már két hegyem bánja, szóval óvatosan.
Ugye nem tudsz vele kilépni a fő képernyőre, de ha ilyen vágyaid lennének, akkor kapcsold be a kisegítő lehetőségekben az assistive touch-ot, ezzel kapsz egy lebegő home gombot, amit beállíthatsz sima, dupla és hosszú érintésre (pl home, dock, multitask) így mindent elérhetsz a ceruzával.
Matt fólia +50%-kal megdobja az élményt.
-
Mr.C
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Na, pedig pont most tervezek beszerezni egy matt lapot a minihez. Akkor nem üveg lesz, csak sima fólia.
btw van valami trükk a kijelző tisztításához? Ugyebár mindenféle finomsággal be van vonva, nem szeretném, hogy baja legyen a coating-nak mondjuk egy denaturált szeszes takarítástól
-
válasz
tomi5244
üzenetére
Szia,
Én rendeltem egyet gearbest-ről, az oldalt is védi, ezáltal nehezebb kiszedni belőle, de masszív és jók a mágnesek. Kb 3000 Ft
Egy másikat ebayről, ez az Apple féle utánzata, kb 4000 Ft volt kínából. Ez kinézetre jó, tapad eléggé hozzá, csak a hajtogatott háromszög egy picit laza, de lerakva nem dől el, használható. Másik hibája, hogy ha hátrahajtod teljesen és kicsit jobbra eltolod az előlapot(ami a gép hátuljának van hajtva) akkor hajlamos lezárni a tabletet mágnesesen. Együtt tudok élni ezekkel a hibákkal, így ezt használom a mindennapokban. + kaptam hozzá egy fóliát is grátisz.
sima puha cucc, nem matt vagy üveg.Linkek:
[gearbest]
Az eBay-es már nincs fent, de van már elég sok helyről.
Tuti nem olyan királyak mint a gyártói, de tizedannyiba kerülnek. -
A kettesben nincs póthegy már, vehető Apple-től 4-es packban.
Kopni nem kopik, max ha matt fóliát használsz. Nekem azért kellett cserélni mert leesett, pont a hegyére.. ismerőstől kaptam hegyet, neki az első pencil-hez volt még, ugyanaz.
Kopogni kopog, kicsit hangos is lehet valakinek. Fóliával picit halkabb talán, illetve kínaiak valami sebtapaszt ragasztanak a hegyére, amitől halkabb lesz, mivel az ő írásmódjukkal sokkal több a kopogás.
Engem igazából nem zavar, a körülötted levőket lehet hogy fogja.
egyén függő, illetve attól is függ mit csinálsz vele.
Karc? Előfordulhat, érdemes rátenni egy fóliát ha szeretnéd karcmentesen megőrizni.
Akku jó, két órát szoktam általában egyhuzamban használni, aztán pottyan a helyére és tölti is vissza, nem láttam még 80% alatt.
-
Sallylla
csendes tag
Mi volt a gond vele? Magam is gondolkodom egy matt kijelzővédő vásárlásán, ám a YouTube, meg úgy általában az internet, szokás szerint nem sokat segít a döntésben...
Egyesek szerint sokkal jobb élmény a Paperlike/matt fólián rajzolni, ugyanakkor sokan említik, hogy textúrájából adódóan zavaróan szemcséssé teszi a kijelzőt. Gondolom az igazság - szokás szerint - valahol a kettő között lehet.
Mondjuk, a Paperlike, mint gyártó, sanszosan körbepromózta magát a (digitális) youtuber-művészek körében, tehát kérdéses, hogy a termékeikre vonatkozó "kritikák"-nak mekkora hányada lehet őszinte.
-
Süvi
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni.
Még évekkel ezelőtt rendeltünk a mini2-re matt fóliát, hát rögtön mini1 lett belőle, szörnyű volt a felbontás
Az Iphone SE -re tett fel ismerősöm matt fóliát, nagyon pixeles lett tőle a kép.Ipadot sose használtam egy percig se fóila nélkül, de most a 10,5 fóila nélkül van, mert csúszik a megrendelés, de a fóliókhoz képest egyszerűen csodálatos a tükröződés és a zsírosodás területén - még nem kellett megtörölnöm.
-
Cyberpunk
félisten
Használ valaki matt fóliát? Mennyire torzítja a színeit egy 10-es skálán, ahol az 1 a legjobb, és a 10 a legrosszabb? Esetleg ajánlat milyet vegyek. iPad Pro 10.5 szabadban is használnám, és rajzoláshoz is jól jönne.
-
SidCorky
őstag
Sziasztok!
Első iPadem vásárlása előtt állok, el van döntve, a 10.5 Pro lesz, néhány héten belül. Egy Samsung Galaxy Tab S3-ról váltok, és lenne néhány kérdésem.
1. Tok. Nagyon szerettem a Samsung gyári tokját, hasonló volt mint a Smart Cover, csak a hátulját is védte,a hátlapra cuppant fel mágnessel, észre se vettem mennyivel lett vastagabb, nagyon kényelmes volt.

Hasonlóan vékony és igényes megoldást szeretnék iPadre, ami védi a hátulját is, szóval a Smart Cover kiesik, pedig a gyári megoldásokat jobban szeretem. Van valami hasonló alternatíva? Nem fontos hogy mágnessel lehessen rögzíteni, csak ne legyen bumszli tőle, valami olyan érdekel ami védi elöl-hátul, vagy hátulra egy rápattintható vékony matt műanyag "shell", ami mellé rátehetem a Smart Covert is. Tudtok ilyen hátlapra pattintható tokról?
2. Hdmi kimeneten keresztül VLC-vel átáll 16:9-re egy 16:9-es tv-n ha elindul a film? Tudom hogy a menüben meg a többi helyen marad az eredeti képarány, de úgy tudom bizonyos appokban átáll 16:9-re film közben.
3. A Facebook Messenger működik slide over nézetben? Sehol nem találtam erről infót.
Ha még jut eszembe kérdés akkor írom is

-
zolikaDB
veterán
Előlap ilyen velúros tapintású, mágnes szépen fog, tudja ébreszteni a készüléket, bár a belseje koszolódik, de kefével, kis tisztítószerrel meg lehet pucolni.
Hátlapja matt, az élek fényesek.
Nekem nagyon bejött, veszek másikat is, ha ez elpusztulna, bár 1 év alatt használódás jeleit sem mutatja.
Volt olyan tokom, h spontán töredzett szét, meg repedezett a hátlap. Na az volt 5$... -
Süvi
őstag
válasz
randras
üzenetére
Ez esetleg ?
TPU soft matteEgy ilyet rendeltem a Pro-ra, még nem jött meg, nem tudom, hogy lágy-e vagy kemény.
(Én ragasztottam az Pro és az Air2 hátára is fóliát, és így a kemény, bepattanós tok sem tesz kárt.
-
randras
veterán
Srácok meguntam a kísérletezést/kutatást, ezért feltennék két tartozékkal kapcsolatos kérdést, aztán maximum nem kapok választ.
iPad mini 4-hez keresnék
- ehhez hasonló tokot, ami TPU/szilikon/nem felpattintós (mert az alá bemegy a por), és matt a hátulja. Ez sajnos szarul illeszkedik, eláll, igénytelen. Még ez is jobban tetszik, pedig hát...
- matt fóliát, aminek a leszedő stickerei a hátulján a home gombnál vannak alul, szóval fel is tudom rakni normálisan. A Nillkin nem ilyen.
Vagy már akkor egy drágább is jó lenne helyi boltból, amit felraknak normálisan helyben, mert nekem így nem sikerült.
-
Peddy789
őstag
en butus ebay.com-on nezten , de ha ebay.eu -rol nezem bejonnek az eus sellerek is, united kingdom / germany. De a link ugyanugy ebay.com a search utan... nah mind1 megoldodott
csak azt nemtudom foliabol glass, vagy matte glass, vagy matte folia? mi az ami erdemes? kicsit hajlok az uvegfliara mivel alitolag ved az utodestol is valamelyest -
LilProphet90
senior tag
Én költségkímélésből ezt az 1500 Ft-os kínai smart covert rendeltem be, valószínűleg nem olyan minőségi, mint a fentebb linkeltek, de jó tapintású matt hátlapja van, és az előlap is kellemes anyagú, tartóssága majd kiderül. De adtak hozzá fóliát, jack védőt és ceruzát is ajándékba.
-
zolikaDB
veterán
Tud valaki Air 2-re itthon is kaphato, matt, kemeny felpattinthato hatlaprol? Vagy olyan kulfoldi forras, ami postazik Magyarorszagra is? Ilyesmire gondolok: Belkin
-
milszab
senior tag
Nekem tűnik csak szürkébbnek és halványabbnak a mini2 kijelzője vagy tényleg az? Eléggé zavaró hogy nagyon hamar leszabályoz és alig látni rajta valamit. Másikkal ilyen gondom sosem volt. Ja és az 1-esen még egy matt fólia is van ami még pluszba leveszi a fényerőt. Mi lesz ha rakok erre is... Ezt azokról csináltam:
-
Auratech
őstag
Az Air2-höz beszerzett tok szétesése után a hónapok óta félretett félkész fatokot befejezni "kényszerültem".
Belül párnázott és minden gomb, mikrofonnyílás, csatlakozóhely... rendesen működik. Ha megérkezik, egy üvegfóliát még felteszek a mostani matt helyett. Nem törekedtem mértani pontosságra(kívül), szabadkézzel fabrikáltam, farigcsáltam. Százeves szekrényből van a faanyag java meg olcsó fenyőfurnér az előlap. Abból 2 van. A letört sarkok próbálgatás után a legkényelmesebbnek bizonyultak. Pont jól támaszt.
A gombok működése, okozott némi fejtörést de végül megjött a megoldás belülre feszesen felragasztott gumiszalag képében, amikhez a 3 pici fagomb (kikapcs és hangerőgombok) ragasztva lett. A pontos nyomásponttal jó sokat kísérleteztem. A gombok 6-os tiplifából lettek levágva, csiszolva.
A többi kütyüvel.
-
Auratech
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Belefutottam egy olyan apróságba, hogy a fedél mágnese a posztóba belevonzott pár láthatatlan fémszilánkot. Csak azt vettem észre, hogy a frontoldali kamera mellett apró karcolások jelentek meg, amitől agybajt kaptam és nem értettem, miért. Ha eléri a kamerát, elszúrja a képét és akkor már tényleg zavarna.
Egy jó fólia nem teszi tönkre... bár fólia nélkül valahogy minőségibb a kép..
A matt fólia meg sokat gyengít a képen viszont érzésre szinte papírszerű a lapozáskor, már ha olvasgatok. Nagy dilemmák ezek.. -
D@niel
addikt
válasz
vtechun
üzenetére
én retina minire sima üveg fóliát tettem fel; tervben volt a matt, de azt írták itt, hogy az nagyon lerontja a kijelzőt (retinából simát csinál). nekem nem annyira gyűjti az új lenyomatokat, mint a családban lévő z1c-n lévő, szintén "alap" fólia, talán más típusú.
más: se telóra, se iPad-re nem ment még fel az update, úgy látszik az új apple radio megmozgatja a tömeget.
-
Ragnar95
félisten
Semmilyen eszközre nem ajánlott a matt fólia. Jelentős mértékben rontja a felbontást, ha retina kijelzőre felrakod, tényleg kb semmi értelme nem volt retinás modellt venni.
Az egyetlen előnye,h kevésbé gyűjti az ujjlenyomatot, dönteni kell,h melyik a fontosabb, a felbontás vagy hogy kevesebbszer kelljen törölgetni a kijelzőt...
Amúgy az üvegfóliának a tapintása és védelme is sokkal jobb, a sima átlátszó fóliának csak annyi az előnye a mattal szemben,h nem rontja a felbontást. -
D@niel
addikt
akkor még egyszer utoljára, retina iPadre a matt fóliát nem ajánljátok? legyen a sima üveg?
telón matt van és tetszik jó rajta söpörni és a nap fényben is jobban látható. nem tudom mennyire butítja le a kijelzőt, mert 4s-re egyből feldobtam miután megvettem és eszem ágában sincs levenni.
emlékszem valaki írta közületek, hogy a matt elveszi a retinát iPaden.
döntenem kell, holnap fel teszek rá valamit, az üveggel kapcsolatban az a gondom, hogy a családban levő Sony telón nagyon gyűjti az ujj lenyomatot, a matt fólián szinte semmi nem látszódik. -
skiny83
aktív tag
Köszi a válaszokat!

@matthew@: Legújabb 8.3 volt rajta kb 2 napja amikor produkálta. Igaz abban a két napban nem nagyon használtam. És a két frissítés között, hogy használtad a telót? Amúgy visszaraktam a 8.2-őt de továbbra is fenn áll.
z67: ez szuper tehát lehet a telenor még azért megy mert ott még nem ment végbe a process. A szolgáltató kiad ilyen információt, hogy tiltva van-e az adott IMEI?
Wlac: de ha hardver probléma lenne akkor a telenoros hálózat sem jönne be nem?
-
D@niel
addikt
maradok az üveg fóliánál, meggyőztek az érvek (4s-en matt van, tetszik).
se vlc, se más media player nem játssza le a filmeket, próbáltam mkv-t, avit. elindultak, de hang nélkül, ráadásul a feliratot se jelenítették meg. mi lehet a gond?
-
Winne
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
Ez jelenti azt is, ha veszünk alapul két ma vásárolható típusú notebookot, melyeknél az egyik matt a másik pedig fényes kijelzős, akkor a mattnak rosszabb a képe?
-
silmatauki
őstag
válasz
teguran
üzenetére
"Eles a kepe mindenkeppen.
Ha nagyon kozelrol nezem, es apro targyakrol van szo, akkor latszodik csak.
Kinek mi. Egy ekkore feluleten a sok tapinyom sem nez ki jobban, sot...
Mattnal pedig nincs ilyen."Ragnar95-nek teljesen igaza van. A matt fóliák pont úgy működnek, hogy szétterítik a fénysugarakat. Ezáltal érik el a szinte teljes tükröződésmentességet. Igenám, de ezzel a felbontás is csökken, és rossz esetben még a nyakadba is kapsz egy jó kis négyzethálósodást is. Nem véletlen, hogy pl. az Apple egyáltalán nem árul (már) matt iMac-eket, és hogy pl. a régebbi (amúgy, bár viszonylag olcsó, de attól még kitűnő) Dell nagyfelbontású monitorok (U2711 / U3011) legnagyobb problémája pont a túl erős AG coating volt (példathread). (Szerencsére az új U2713H/M már nem szenved ettől.)
-
Ragnar95
félisten
-
teguran
tag
air2on matt foliam van.
+: elegans erzes, azonosul a hatlap tapintasaval, ujjlenyomat, maszat sokkal kevesbe marad meg (szinte semennyire), karcok nem lathatoak, eles marad a felbontas
-: eles a felbontas, de ha nagyitoval nezed, akkor nem annyira eles, mint egy clear folia. de abszolut nem zavaro.en csak ajanlani tudom
-
D@niel
addikt
használ valaki matt fóliát iPad-en? tapasztalatok?
-
Ragnar95
félisten
Igen, kötelező,de ez alól jó ideig ügyesen kibújt az Apple, mostmár nem tudnak/akarnak valamiért. Bár ez iPhone-nál volt leginkább, mivel azt nem forgalmazták függetlenül itthon hivatalosan, iPadnél asszem az elejétől kezdve él az újraindulás.
Na igen, ez lehet a baj, hogyha az Apple rendszerében nem indul újra, akkor nem sokra mész vele, hogy a bolt újraindítaná.
@matthew@: igen, az, szerepel az Apple weboldalán is, ha rákeresel hivatalos viszonteladókra. -
Süvi
őstag
Egyes matt képernyővédő-fóliák nagyon nagy minőségveszteséggel járhatnak a felbontás terén.
A párom mini retinájára tettünk rá és olyan lett a felbontása mint a sima mininek.
Én jobb minőségű ultra clear Hd
kínait vettem az Air-re (kb. 1000 Ft/3 db) és az jó, bár nem lesz tartós már látom.
A kollégám vett hivatalos apple matt fóliát hivatalos boltban mini retinára, és annak jó volt a mennyisége (csak 15* annyiba került).
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Tőzsde és gazdaság
- Lightyear - befektetési app
- Háztartási gépek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Társasjáték topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Ajándék Galaxy Buds 3 + gyári tok
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

) hogy érdemes matt kijelző fóliát venni , mert az előadótermek vagy tantermek lámpáit fogod vissza tekinteni a kijelzőn.
Vagy már akkor egy drágább is jó lenne helyi boltból, amit felraknak normálisan helyben, mert nekem így nem sikerült.