Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tybsen
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
“épp azon dolgozom részben, hogy kilépjek az apple ökoszisztémájából (…)... tök jól működnek együtt, de nagyon bele vagy kényszerítve.”
Ha valami jól működik, akkor miért probléma hogy az ember bele van kényszerítve a jól működő dolgokba?
Csak el kell fogadni, hogy nyilvánvalóan a régi eszközök egy idő után elavulnak és érthető hogy minden profitorientált cég újabb termékeket hoz, amivel még több pénzt akar. Emiatt tudatosan elavultatják a termékeiket, ezzel az új vásárlása felé mozdítva a vásárlót. Nem lehet minden évben ugyanazt a termeket kiadni.
Egy újabb konyhai robotgépnek is vannak új funkciói egy régihez képest vagy egy új autó is más egy ötéveshez képest.
Mármint értem én és nekem is van igényem arra hogy a legújabb legyen mindig, de pl. az én 2020-as iPad prom amit 2021-ben vettem ugyanazt az élményt hozza már 3 éve rendületlenül. Amit korábban más gyártó nem tudott számomra biztosítani. iPhone 13 pro ugyanígy tökéletesen működik (mindegyik a maga rendszerbeli sajátosságaival/korlataival persze). Korábban nekem nagyreszt androidos dolgok voltak kis kilengéssel de folyamatosan (napi-heti szinten) problémák voltak veluk, kb. 1-2 evente cseréltem, mert már idegileg nem bírtam. A különböző topikok különböző igényű és tapasztalatú tagjai valahogy mindig azt sugallták, hogy az újabb androidos termékek jobbak, ott már nincs gond, vagy éppen csak nálam van valami hiba a felhasznalasban, náluk minden jól működik. Apple szóba sem jött valahogy, mert drága volt mindig és unszimpatikus számomra, ami csak egy előítélet volt.
Itt 3 év után csak azért gondolkodom cserélni, hogy aktuális/frissen maradjon a megelegedettseg; de alapvetően nem lenne erre szükség, mert hibátlanul működnek a dolgok. Mármint itt is vannak idegesítő apróságok, de alapvető dolgok jól működnek.
Abban teljesen igazad van, hogy igyekszik az Apple az ökoszisztémában tartani a felhasználóit, de nem ezt csinálná mindenki, ha ő lenne egy cég, nem azt szeretné, hogy nála maradjanak az emberek? Samsung is ugyanezt csinálja, a többi gyártó is igyekszik ezt valahogy több-kevesebb sikerrel utánozni.
A szüleimnek androidos telefonok vannak, Samsung A54 és Honor 90. Alapvetően már jobban működnek mint évekkel ezelőtt amilyenek voltak, főleg a Honor nagyon gyors, amennyire néztem. Nyilván a helyükön és kategoriajukban kell kezelni ezeket, de már nem annyira idegőrlőek, mint korábban. Váltani egyikre sem valtanék, éppen amiatt, mert az Apple termékek nagyon jól működnek együtt - az AirPods már önmagában egy áldás, ahogyan ide-oda vált az eszközök között, hihetetlenül kényelmessé teszi a hétköznapokat.
A párom azt mondja rám, amióta Apple termékeim vannak, hogy Apple fan vagyok, ami nem igaz (ő pixelen maradt). Egyszerűen csak szeretem, hogy a napi dolgok jobban működnek és nem akarom földhoz vágni a különböző eszkozokoket (neki a relatív új pixel 8 már hozta a tipikus androidos “ez nem működik, az nem működik, ez újraindul, telefont újra kell indítani stb” játékokat - de nem hajlandó kipróbálni az iPhone-t). Fura módon, sosem hangsúlyozom ezt és nem beszélek róla, egyszerűen csak rám sütötte ezt, mert kívülről valószínűleg ilyennek látszom számára, pedig csak csendben és megelégedéssel használom a termékeket.

szerk: ezt amúgy nem ilyen megmondóember stílusban írtam
Csak mostanában több helyen hallottam-olvastam hasonló gondolatokat, amiket Te is írtál, és ezzel kapcsolatban gondoltam elmondani a véleményemet 🙂
Új hozzászólás Aktív témák
- reMarkable 2
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak mostanában több helyen hallottam-olvastam hasonló gondolatokat, amiket Te is írtál, és ezzel kapcsolatban gondoltam elmondani a véleményemet 🙂