- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
legiaap
félisten
válasz
univerzita #2848 üzenetére
De akinek nincs Mac-je, mint pl. nekem annak mi köze a Mac-es frissítéshez?
-
törölt tag
Végre tudok iPadről beszélgetni iPhone-on keresztül. Csak a facetime beállításokban kellett beallítani az iPhone-on keresztüli beszélgetés engedélyezést.
-
StLui
veterán
válasz
univerzita #2842 üzenetére
Köszi! Az előbb befejeztük a beszélgetést lányommal 5S-en, most pedig kipróbáltam az itthoni 5S és az ipAd között a facetime-ot, de nem indult újra, annyi változás, hogy most ugyanazon a wifin lógott mindkét eszköz, nem értem.
-
legiaap
félisten
Ez a Handoff cucc működik nálatok? Bekapcsoltam Air-en, meg 5S-en is, de nem működik...
-
törölt tag
iBook se való semmire. Viszont olvastam, hogy hogyha pl van egy PDF cloude drive-ban akkor alkalmazás betudja olvasni, melyik app ez? A helytelen írásért bocsi, csak szaggat az írás és katasztrőfa... Aki ide ugyancsak ipad Airel ír annak is szaggat az írás? Vagy csak a safari szivat? Ez ellen esetleg mit lehet tenni?!
-
StLui
veterán
Kipróbálná aki teheti, hogy ipadair-en facetime közben állandóan újraindul-e? Nekem fél perc-egy percen belül. Jó lenne tudni, hogy a 8.0 hibája vagy valami komolyabb gebasz van-e.
-
Süvi
őstag
Ez a diktálásos funkció nagyon jó. Én ilyennel még nem találkoztam máshol.
Nekem ez nagyon tetszik -
StLui
veterán
válasz
vadászcsiga #2837 üzenetére
Csak Facetimenál, amúgy használtam órákat, netezés, meg olvasgatásra iBookból
-
StLui
veterán
Na iPad Air 8.0-val 5-ből ötször újraindul fél perc, egy perc facetime után, mi lehet ez?
-
atees
őstag
Nekem be van kapcsolva, de hogy hogyan mukodik nem jovok ra! Vmi nem stimmel ezzel az icloud drive-al😱
Illetve ez az ipad iphone parositás se megy nalam, wifi bt bekapcsolva, de semmi 😒 -
legiaap
félisten
Na akkor mégsem értem miért nem megy az icloud drive nálam.
Ezt olvastam az előbb a szifon.com-on:Az iCloud Drive-ra való frissítés azonban megfontolandó abban az esetben, ha nem tudjuk az összes készülékünket iOS 8-ra frissíteni, Mac-en pedig nem a Yosemite fut, mert az iOS és OS X korábbi verziói nem férnek hozzá az iCloud Drive-on tárolt adatokhoz. Elképzelhető, hogy később az OS X Yosemite előtti verziókra jön ezt lehetővé tévő frissítés, de erről jelenleg nincs információ.)
Nincs Mac-em. És az iPad-om és az iPhone-om is frissült.
-
aizen92
addikt
válasz
daniel909 #2825 üzenetére
Itt volt egy két vicces dolog. Safari még nem halt meg, de telepítés után szó szerint laggzott a cucc, főleg ha homegombot "nyomtam meg". Aztán beállt, majd kétszer a beállítások fagyott meg és laggolt a görgetés.
De úgy látszik, most már elég stabil.
Chrome-ot még nem sikerült szétfagyiznom.
(#2826) danilla: Köszi az infót!
-
Ragnar95
félisten
válasz
aizen92 #2823 üzenetére
Csak ugyanazon a wifi hálón kell lenniük, mert wifin keresztül megy a dolog.
iOS8 Continuity -
danilla
őstag
válasz
aizen92 #2821 üzenetére
Nálam működiknek a gestusok fektetett módban is.
Más: azt nem tudtam
, hogy a telefon nem csak a számítógéppel csatlkazik össze majd, hanem a tablettel is.
Jön be egy hívás egyszercsak elkezd csörögni az ipad, én meg csak nézek mi a szösz ez
Ezek után ha szanaszéthagyom a lakásba a telefont és az ágyból netezek az ipaddal, fel se kell majd kellnem, mivel a hívást le tudom bonyolítani a tabletról. Ezek tényleg azt akarják, hogy teljesen ellustuljak -
aizen92
addikt
Aki 8.0 van retinaminivel, azokhoz lenne egy kérdésem.
Jól veszem észre, hogy elforgatott módban nem akarja a gesture multitasking műveleteket alkalmazni??!! Néha beakad és csak akkor működik ha állóba teszem a tabletet.
-
aizen92
addikt
Tényleg itt van, sirit kellett bekapcsolni.Ezt a hozzászólást már ezzel írom. egész jól használható. És villámgyors.Köszönöm a segítséget!
-
aizen92
addikt
válasz
legiaap #2816 üzenetére
Vicces, mert tényleg nem látom!
Meg tudnád mutatni neked hogy néz ki?
-
Winne
nagyúr
válasz
Ragnar95 #2810 üzenetére
Nem szinkronizál közöttük, ezt már beállítottam, mert az egyik itthoni, a másik meg céges, először furán néztek ki az alkalmazásaim rajta, amit éjjel beszinkronizált a cégesre..
Az iCloud a saját helyzet megosztásánál a másikat készüléket tette be alaphelyzetbe valamiért, erre gondoltam, de láttam átállítható, ez zavart meg.
Az alkalmazás azt írja, hogy nincs helyre vonatkozó adat. Minden készülék online állapotú, de nem találhatók.
A helymeghatározást mindenképpen be kell hozzá kapcsolni? Nem elég, ha wifin neten van a gép?
-
Ragnar95
félisten
Dede, érdemes bekapcsolni, hogy semmihez ne férjen hozzá a tolvaj, főleg, mivel lezárt kijelzővel is csatlakozni fog a gép a netre, ha mobilnetes vagy ha ismert wifi közelében van.
Find my iPhone az app neve, illetve icloud.com-on belül is van Find my iPhone opció, ugyanazt tudja a 2.
Hogy érted, hogy meg van zavarodva? Az teljesen okés, hogy mindent szinkronizál a 2 készülék között, amit beállítottál,h szinkronizáljon, ez a dolga, de ettől még ő tudja,h melyik melyik -
Winne
nagyúr
válasz
Ragnar95 #2808 üzenetére
Áhh, érthető. Ebben az esetben érdemes jelkódot inkább nem használni, had menjen csak fel ha esetleg ellopta? Banki adatok nincsenek benne, a többin meg tudok jelszót változtatni telefonon, akkor az sem gond.
Nekem most itt van a kezem ügyében mindkettő, de nem találok olyan alkalmazást, amiről írt a korábbi részlet. Mi annak a pontos neve, hogy legalább megnézzem hova mutatja most a másikat?
Kicsit meg van most zavarodva az iCloud, hogy mi a kettőn bekapcsoltam és az egyikkel átvetette a másik identitását.
-
Ragnar95
félisten
Mindenképp érdemes bekapcsolni, mivel ha van olyan buta a tolvaj, hogy nyomjon egy restore-t, utána nem fogja tudni aktiválni a te jelszavad és ID-d nélkül, ergo használhatatlan lesz számára az iPad.
A megtalálásra valóban kicsi az esély, hiszen ahhoz netre kell csatlakoznia az iPadnek, de legalább azt elérheted, hogy ne tudja más használni és így talán leadja rendőrségen. -
HardRic
addikt
Most nézem hogy az a képfeltöltés chrome-ból volt. Tehát onnan megy, átmenetileg használjátok erre.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Lefrissítettem mindkét iPadet és itt felajánlja ugye az iPad keresésének bekapcsolását. Ezt mikor érdemes bekapcsolni? Ha van rajta jelkód, ha nincs, gondolom ha ellopják nyomnak egy factory defaultot egyszerre, akkor nem megyek vele semmire. Ez tulajdonképpen arra való, hogy bebattyogok a rendőrségre és bejelentem, hogy ellopták és mikor felmegy vele a gyöki tolvaj wifire, akkor feljegyzi a helyét? Erre kimegy a yard, vagy nekem kell menni a baseball ütőmmel?
Egy id van használatban mindkét iPaden.
"iPad keresése
Az iPad keresése funkció segít megtalálni és biztonságba helyezni az iPadet az (App Store áruházból ingyenesen letölthető) iPhone keresése alkalmazással egy másik iPad, iPhone, iPod touch készülékről, vagy egy olyan Mac vagy PC számítógépről, amelynek webböngészőjében bejelentkezett a www.icloud.com/find címre. Az iPad keresése tartalmazza az Aktiválási zár funkciót, amely nehezebbé teszi mások számára az Ön iPadje használatát vagy eladását, ha azt bármikor elvesztené. Az Apple ID-ja és jelszava szükséges az iPad keresése funkció kikapcsolásához, illetve az iPad törléséhez és újraaktiválásához. Az iPad keresése funkció bekapcsolása: Válassza a Beállítások > iCloud menüpontot. Fontos: Ezeknek a funkcióknak a asználatához be kell kapcsolnia az iPad keresése funkciót, mielőtt még az iPhone készüléke elveszne. Az Padnek csatlakoznia kell az internethez, hogy az eszközt meg tudja találni és biztonságba tudja helyezni. Az iPhone keresése szolgáltatás használata: Nyissa meg az iPhone keresése alkalmazást egy iOS-eszközön, vagy nyissa meg a www.icloud.com/find webhelyet a számítógépén. Jelentkezzen be, és jelölje ki a készülékét.•Hang lejátszása:
A készülék két percig egy dallamot játszik le.
•Elvesztve mód:
Az elvesztett iPad azonnal jelkóddal zárolható, valamint a készüléknek
elküldhet egy kapcsolattartási számot, amelyen elérhetik. Az iPad naplózza és jelzi a helyét,
így az iPhone keresése alkalmazásban láthatja a pozícióját.
•Az iPad törlése:
Törli az összes adatot és médiát az iPadről, és visszaállítja az iPad
alapértelmezett gyári állapotát." -
HardRic
addikt
Érdekes, hogy nem megy a képek feltöltése sehova. Frissen telepítés után feltöltött simán egy screenshotot imgurra, most meg semmi.
-
legiaap
félisten
Na eddig nem vagyok hanyatt esve a frissítéstől.
iCloud Drive, amire vartam még várhatok: [link]
Magyar billentyűzeten nincs szó felajánlás a billentyűzet felett, csak angolnál. Nem értem mivel a magyar diktálás meg megy. Tudom semmi köze a kettőnek egymáshoz, de ha az megy akkor ezt miért nem oldották meg.
Linket adni itt körölményesebb. Régebben rákattintottam a linkre és feljött az ablak benne a http://-el, ami kitöröltem azt bele a link. Most meg feljön az ablak ugyanúgy, csak a billentyűzet nem vele együtt. Még egyszer bele kell kattintanom, hogy feljöjjön a billentyűzet.
Beillesztek egy linket erre ez a kis szövegdoboz vagy minek hívjam amiben írok felugrik úgy, hogy nem látom hol tartottam az írásban. És tuti lesznek még f@szságok. -
szentkuti11
addikt
Bár itt off, de ezek alapján én egyelőre nem próbálom be az iPad Mini-n.
(iPhone 4S)
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Le Mans Ultimate
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Netfone
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 128gb 12.9" (2020) 4. gen. Cellular - Újszerű, akár beszámítással
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- iPad 9th. 64GB Wifi Újszerű/1 hónap gar./Akku 84%/p4225
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest