Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A yahoo időjárás nemrossz alternatíva!
-
vtechun
veterán
már máshol is megkérdeztem, de érdekelne itt is, hogy időjárás téma csak ennyi van ipaden ios7 alatt? ez az értesítéseknél lévő pár soros szöveges dolog? Valahogy vágynék egy kis grafikára, napocskára, felhőre, stb. ilyen nincs ipaden a gyári szoftverben
-
Szabikaa20
őstag
Egy kis érdekesség cseppet off,de érdekes...
-
Akve
tag
válasz
Szabikaa20 #394 üzenetére
Igazad van, én megvettem és nagyon bejön a Puffin, fizetős
-
ferikek
aktív tag
Sziasztok,
tapasztalat: ipad4, ios 7.1: jóval gyorsabb és folyamatos az OS működése, végre úgy működik, ahogyan egy apple terméknek működnie kell. sajnos safari még mindig eléggé korlátozott, sok weboldalon belül nem lehet ezt-azt megnyitni/kiválasztani (pl. portfolio.hu-n), de erre ott a chrome, az viszont lassu és nem szeretem
régi safari százszor jobb volt
üdv.
ferikek
-
GALARDO
addikt
válasz
Szabikaa20 #389 üzenetére
Itt. Kikapcsoltam az fb-t, de semmi.
-
GALARDO
addikt
Sziasztok! Ebben tudna valaki segíteni?
-
erdoke
titán
válasz
daniel2121 #386 üzenetére
Értékállóságban nagyobb a különbség. Komolyan.
-
univerzita
addikt
válasz
daniel2121 #382 üzenetére
Bizonyos értelembe lehet böviteni ezzel: Lighting Adapter Camera Connection Kit For Apple Devices. De ez egy eléggé kollátozot megoldás . Igazi megoldás a wireless storage.
-
válasz
Szabikaa20 #383 üzenetére
Nekem újraindította, mert be volt kapcsolva - úgy rondább.
@daniel2121: nem lehet bővíteni, nincs memóriakártya nyílás. Egyedüli megoldás: wireless storage, nekem nincs még.
-
Coc@s
őstag
válasz
Szabikaa20 #379 üzenetére
Biztosan igazatok van, hisz többen is panaszkodtok rá, de nekem a retinán nem tűnt föl.
-
válasz
Szabikaa20 #379 üzenetére
Beállítások, kisegítő lehetőségek menüben.
iPad 2 gyorsabb lett
@coc@s: nekem a régi jobban tetszett, ez olyan.... Hmmm ... Túl kontrasztos
-
Coc@s
őstag
Nekem is lejött a frissítés.
Mi a gondotok a billentyűzettel? Nem teljesen világos, mire gondoltok. -
válasz
Szabikaa20 #376 üzenetére
Próbáld meg kikapcsolni a félkövér szoveget, úgy valamivel szebb lesz a billentyűzet. Igazán szép nem lesz.
Nekem feltűnően lassan ment a telepítés, lassabban mint 6.1.3-ról 7.0.1-re. Másnál is?
-
Szabikaa20
őstag
válasz
univerzita #373 üzenetére
Már megy nekem is...
jah láthatóan jóval gyorsabb és az összecsippentést is megoldották...
de ez a billentyüzet szar..hol kell visszarakni?
-
randras
veterán
Első generációs iPad mini tulajok véleményét várom az iOS 7.1-ről.
-
törölt tag
Szerintem lokálisan nálunk nincs, azért nem találod. De nemtudom. Kicsit még szokni kell az új de erősebb billentyűt.
-
univerzita
addikt
válasz
Szabikaa20 #372 üzenetére
Jóval gyorsab lett, csak a iTunes rádiót nemtalálom.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
univerzita #369 üzenetére
Én éreztem,hogy ma kijön!Ma 2x is megnéztem napközben máskor nem szoktam...
-
törölt tag
Setup nálam is, kivi leszek.
-
univerzita
addikt
Megjöt iOS 7.1 !!
-
-
seneca07
tag
Szia!
Tisztában vagyok azzal, hogy "a kijelzőnek mindegy, hogy mit nézek rajta", a kérdésem a következőre vonatkozott. Amikor (pl.windows-on) böngészünk, you-tube videokat nézünk a cache, ill.a temp mappa telítődik ideiglenesen letöltött file-okkal, amiket egy idő után érdemes törölni mert hosszabb idő után több gb-nyi is lehet. Ezért kérdeztem azt, hogy az iOS-on ezt hogyan lehet/kell e kezelni, tisztítani, hogy ne okozzon lassulást. Nyilván elképzelhető az is, hogy az iOS, Mac másként működik mint a win. Erre is vonatkozott az eredeti kérdésem.Üdv.
-
Xero
nagyúr
válasz
daniel2121 #356 üzenetére
Ha nem retina mini, akkor az eredeti mini, ami felejtős. Teljesen mindegy mikor vette.
Egyébként a mai fogalmak szerint alkalmazott tablet, az az iPad volt legelőször. Tehát az iPad-ek A nagybetűs tabletek. Kár is mást nézni.
Ha van rá lehetőség, akkor csak és kizárólag iPad Air vagy iPad mini retina. Attól függően melyik méret szimpatikusabb.
-
erdoke
titán
Attól függ, mit szeretnél megosztani. Filmek, zenék működnek egy megfelelő médialejátszó alkalmazással.
A másodikra: Nem biztos, hogy tudsz vele mit kezdeni, de pl. iFiles támogat WebDAV, AFP, FTP és SFTP megosztásokat.(#350) daniel2121
Attól függ, melyikről van szó. Az első generációs (2012-es) már megjelenésekor is kissé elavult hardvert kapott (zsugorított iPad 2), most már kerülném, ha hosszabb távra kell. A Retina kijelzős 2013-ból hatalmas ugrás kvázi mindenben.(#351) Succor
Nem használ neki, az biztos. A Li alapú akksik 40 % környékén szeretnek lenni! a nagyon alacsony és magas töltöttséget egyaránt érdemes kerülni, ha nem szükséges. Ha valaki nagyon spórolni akar az akksi élettartammal, akkor 20-80 % között használja. Illetve 1-2 havonta érdemes egyszer lemeríteni és teljesen feltölteni. -
atees
őstag
válasz
Szabikaa20 #352 üzenetére
Igen köszi stream az oké, de úgy szeretném, hogy mindent elérjek ami a hdd-n meg van osztva, nem csak a filmeket!
-
Szabikaa20
őstag
Szia!
Már sokszor volt róla szó...NPlayer nagyon jó progi...És itt a beállítások win 7-re...De ha nem kell fizetös akkor VLC player is szóba jöhet,de rengeteg sok más progi van még...
-
Succor
csendes tag
Sziasztok, nekem a stúdióm közelében van az Ipadem (wifi-s mix consoleként) és folyamatosan be van dugva hálózatra, tehát állandóan 100%-on van.Ez okozhat bajt, vagy hagyhatom egész nap bedugva?
-
atees
őstag
Sziasztok! Tudnatok segiteni, adott egy win7es gep halozati meghajtokent a benne levo hdd meg van osztva, masik wines geprol elerem. Letezik iosre olyan app amivel latnam ezt a hddt? Ha nem akkor vhogy mas modon megtudnam ezt csinalni?
Koszi! -
Bodz
nagyúr
válasz
daniel2121 #347 üzenetére
Az iPad is tablet.
-
daniel2121
őstag
Lehet hogy hülye kérdés, de mi a különbség egy ipad és egy tablet között. Tableteket nézegettem, de egy ismerősöm most vett egy Apple ipad minit és ezt ajánlotta.
-
seneca07
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! iPad 1-em volt, most adtam el kétévi használat után a következők miatt. A Safari sokszor nem nyitotta meg az oldalakat, kilépett alaphelyzetbe. Elsősorban on-line filmek nézésekor jelentkezett ez a probléma. Újraindítás után ideig,óráig megoldódott a probléma. A végére már rendszeressé vált ez az anomália! You-tube videók nézésekor és jétékok közben is kilépett a gép. Az Apple store-t is sokszor nem lehetett elérni!
Mivel ez már hardveresen egy régi konstrukció, ezért vásároltam egy 3-as modellt.
Kérdésem a következő: okozhat e egy iPad-en problémát az, hogy napi szinten You-tube videókat néznek, ill. online filmeket rendszeresen?
- létezik e vmilyen rendszerkarbantartó szoftver az ios-hoz (mint pl.a windowsnál a ccleaner, stb.), amellyel lehet/kell az oprendszert tisztítani, optimalizálni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv. -
Tibee86
nagyúr
Üdv Urak!
Retina Mini-hez keresek smart cover-t, esetleg valaki tud ajánlani? Persze nem az eredetire gondolok, pár ezres hamisítvány is megtenné. -
Drachoo
senior tag
válasz
univerzita #335 üzenetére
"nemjártam magyar iskolába"
Nem semmi, ehhez képest nagyon jól írsz! Grati!
-
Bodz
nagyúr
Nem tud valaki működő lighting CCK-t iOS 7.0.6-hoz? A gyárin kívül.
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz
univerzita #324 üzenetére
Köszi a válaszokat, még van egy kis időm eldönteni, hogy iPad lesz a kiválasztott vagy valami más.
-
erdoke
titán
válasz
univerzita #338 üzenetére
Köszönjük. Az összes többi nem zavaró egyébként, és ahhoz képest, hogy nem tanultál magyarul írni, nagyon jól csinálod.
-
erdoke
titán
válasz
univerzita #335 üzenetére
Nem bonyolult: Amikor nemzetközi s-t akarsz írni, az a magyarban leírva "sz", a betű kiejtve "esz". Ha csak s-t írsz, az a magyarban "sh" kiejtve.
Tehát "esz" = sz (számít). Slovak vs. Szlovák
"esh" = s (pl. sisak). Škoda vs. Skoda (shkoda) -
weinmaker
őstag
válasz
univerzita #331 üzenetére
Nem megy a z betűd, elég vicces így amit írsz.
-
pomk
őstag
válasz
univerzita #331 üzenetére
Te vagy az Én emberem.
Ment PÜ. -
erdoke
titán
válasz
univerzita #330 üzenetére
Nem próbáltam H.265-ös kódolású videót az nPlayerrel, és tudtommal annak hardveres dekódolását nem is támogatja a vas.
Amihez PC-s kliens kell, az könnyen lehet, hogy átkódolja, és iPaden végül nem az eredetit nézed. -
univerzita
addikt
Kösi nekedis és Xero nak is a válast. Asisem megvesem. Olvastam hogy talán a Infuse2 player képes netröl feliratot letölteni de nem próbáltam. Visont ésrevettem hogy a h-265-ös kodek filmeket nálam csak a VLC képes hálozatról simán lejátsani. Ijen filmet már próbáltatok nPlayerlel?
-
pomk
őstag
Tudom, hogy ez nem NAS topic, de onnan irányítottak ide, mert szorosan kapcsolódik az iPad-hez a kérdésem.
Szeretném valamivel kiváltani a laptopomat, mert jelenleg kizárólag torrentezés miatt megy.
Van egy iPadom amivel szeretném kezelni a NAS-t. A következő funkciókra tudtok ajánlani valami NAS-t ami kompatibilis iPad-dal?
- torrentek kezelése, letöltése, elindítása, leállítása, törlése, stb.
- NAS-ra letöltök zenét, albumot majd azt felmásolom iPad-ra?
- Opcióként ey utolsó: létezik valami megoldás arra, hogy a NAS-on tárolt zenéket lejátszam a TV - erősítő - médialejátszó rendszerben úgy, hogy a lejátszást az iPad/iPhone-ról irányítom? -
erdoke
titán
válasz
univerzita #326 üzenetére
Hálózati lejátszásra az nPlayert ajánlom. Az kezeli a külső feliratokat, ill. lehet ezek betűméretét és színét is állítani.
A netről felirat letöltést igazából soha nem próbáltam, mert nem volt rá igény. -
Xero
nagyúr
válasz
univerzita #326 üzenetére
nPlayer kezeli
-
erdoke
titán
válasz
univerzita #324 üzenetére
Külső feliratot sok lejátszó app kezel, némelyik akár hálózatról is, de nem tudom, hogy van-e olyan, ami netről le tudja szedni a filmhez.
-
univerzita
addikt
válasz
Arthuro_Adam #321 üzenetére
Én se találkoztam lejátszóval ami est kezelte( nem jelenti ast hogy nemlétezik) . Én a feliratokat belerakom a filmbe.
-
erdoke
titán
válasz
A filmhez felirat nem biztos, hogy fog netről letöltve működni, leginkább a lejátszó apptól függ.
-
br4adam
aktív tag
válasz
Kb. 12 GB szabad hely van alapból.
-
Arthuro_Adam
őstag
Egy 16 GB-os iPad Airen mennyi szabad hely marad alapból?
Google Drive-ból vagy netről bármilyen kiterjesztésű fájlt tudok lementeni rá? (mondjuk egy filmhez felirat, amit aztán átnevezek és mellérakok)Köszi.
-
Coc@s
őstag
De, telepítős. És mivel a tanárnak van csak meg, már laptopon is okoskodni kellett vele, ha érted, mire gondolok.
Lehet, hogy nem is nagyon érdemes vele foglalkozni, mert azt hiszem én is - érzésre - hogy nemigen fog menni, túl sok energia lenne a részeredmény is.
A kiterjesztéseket azért majd megnézem kicsit később. -
erdoke
titán
-
Coc@s
őstag
Van egy problémám.
Adott egy DVD (angol nyelvkönyv interaktív DVD), amit Windows, Linux és Mac-ra is lehet tenni.
Van valami halvány esély ezt iPad-ra varázsolni, vagy teljesen felejtős?
Itt most csak az elvi lehetőségről kérdezek, és nem is akarom itt tovább ragozni! -
f.szabo
tag
Üdv, beállításnál kérte a bankkártya adatait az ipad, most a számlámról le is vont: -608,02 HUF APPLE ITUNES STORE-EUR ITUNES.COM ez mit jelent, ráadásul kétszer levonta ezt az összeget.
-
tothm
őstag
Hello!
Nem tudjátok, hogy ha nincs fizetve egy T-s iPad akkor azt tudja tiltani a T? T-s iPad, T függő?
Köszi! -
Isikamika
tag
Üdv
Milyen módon tudom megnyitni Ipad -en az odt kiterjesztést? -
i.attila
tag
válasz
Alliterator #294 üzenetére
Szia, én év elején vettem airt. A nagyon olcsó GSM boltok egész egyszerűen nettó árakat adnak meg, ha felhívod őket kiderül a turpisság. Először valami varius elektronika shop-ból rendeltem, ki is fizettem, de aztán eltűntek. Szerencsére paypal-al fizettem, így a pénzt visszakaptam, de mielőtt vásárolsz nézz utána a cégnek. A fentit 2013 decemberében alapították a cégközlöny szerint, szóval ilyen friss cégnek semmiképp ne utalj előre. Amúgy én a GSM Line-tól rendeltem, ők legalább baromi gyorsak voltak.
-
válasz
univerzita #303 üzenetére
Kicsit szétOFFoljuk a topikot...bocs.
Igen, jónak tűnik. Nekem azonban külső HDD-m van, az atees fórumtárs által javasolt cucc viszont normál 2,5"-es vincsesztert fogad be, ha jól láttam, igy számomra nem alternatíva, mert nem akarok új HDD- t venni.
-
válasz
univerzita #299 üzenetére
Nekem is 2,5"-os HDD van és megy laptopról, TV-ről is, de a TV-n direkt van olyan USB, ami 5V/1A áramot ad, erre kell a HDD-t kötni. Az is igaz, hogy a HAME is lead 1A-t az adatlapja szerint.
Azt olvastam valahol, hogy a TV-re HDMI-n csatlakoztatott Andoidos "okosító" kinyírja a HDD-t, mert nem tud elég áramot biztosítani neki, ezért töltős USB-hubon keresztül kell rákötni. -> Ez az aggodalmam alapja.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Ingyenes parkolást!!!!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Microsoft Surface Pro 7 12.3" i5-10. 8GB/256GB Windows tablet,üzletből, 27% ÁFÁS
- Ipad Pro 9.7 Wi-Fi+Cellular 32GB Space Gray, üzletből, garanciával,
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G 2028.04.22. gyártói jótállás
- Ipad Pro 12.9" 1. GEN 256GB Wifi+Cellular, Szép állapotban, üzletből,
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest