Sziasztok!
Készülékvásárlás előtt állok, ez lenne az első almás termékem egy meglévő windowsos PC és androidos telefon mellé.
Leginkább rajzoláshoz szeretném használni lakáson belül, ebből kifolyólag egy 12.9-es modellben gondolkodom. Kérdésem így első körben, hogy megérné-e beruházni az újabb, 2018-as modellre? Fontos számomra a megbízhatóság, időállóság, hogy minél hosszabb ideig tudjam használni a készüléket.
Számos tesztvideót és beszámolót megnéztem a témában, mégsem sikerült idáig konszenzusra jutnom.
A 2017-es modell mellett szól részemről a lényegesen kedvezőbb ára, valamint, hogy tudásszintben - amennyire én láttam - nincs lényegi eltérés a két típus között- ebből kifolyólag a feltételezett jobb ár-érték aránya.
Aggaszt azonban a pencil töltőegység nem túl szerencsés kialakítása. Akiknek van tapasztalata a 2017-es modellekkel, valóban potenciális veszélyforrás a készülékből töltés közben kilógó ceruza, vagy csak felfújják az egészet és ésszerű használattal könnyen elkerülhető a "baleset"?
A másik aggályom a korábbi típus kapcsán az időtállóság, meddig lesz alkalmas a digitális rajzprogramok zökkenőmentes futtatására? Mint említettem, van laptopom s egy kisebb Wacom Intuos táblám, azonban szükséges utómunkálatokat leszámítva, szeretném ezt a feladatot a leendő iPad-emre átruházni.
A 2018-as modell valamelyest fejlettebb specifikációkkal rendelkezik, kérdés, hogy ez a különbség időtállóbbá teszi-e a korábbi típussal szemben?
Az új pencil és annak töltési megoldása egyértelműen előny, noha ezúttal a lényegesen borsosabb ár mellett még a vékony káva miatt is aggódom. Képes egy ilyen keskeny keret tartósan megtartani a készüléket/kijelzőt?
Valóban kibír egy iPad pro alsó hangon 4-5 évet (anélkül, hogy ez idő alatt használhatatlanul belassulna, elévülne), vagy ez csak az újabb modellre igaz? Esetleg arra sem?
Továbbá, alkalmas-e a készülék komolyabb digitális festmények készítéséhez? Mert ennek kapcsán meglehetősen ellentmondásos válaszokba botlottam. Hallottam olyan grafikusról, aki gyakorlatilag hozzá sem nyúl a Cintiqhez, amióta megvan neki az iPad, míg mások szerint el lehet éppen firkálgatni, skiccelgetni vele, komolyabb rajzok készítéshez azonban nem a legjobb megoldás.
Ha valaki esetleg tudna segíteni a(z esetleges) kételyeim eloszlatásában, annak előre is köszönöm!