- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen nyomtatót vegyek?
- OnePlus Pad 3
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sallylla
csendes tag
Sziasztok!
Készülékvásárlás előtt állok, ez lenne az első almás termékem egy meglévő windowsos PC és androidos telefon mellé.
Leginkább rajzoláshoz szeretném használni lakáson belül, ebből kifolyólag egy 12.9-es modellben gondolkodom. Kérdésem így első körben, hogy megérné-e beruházni az újabb, 2018-as modellre? Fontos számomra a megbízhatóság, időállóság, hogy minél hosszabb ideig tudjam használni a készüléket.Számos tesztvideót és beszámolót megnéztem a témában, mégsem sikerült idáig konszenzusra jutnom.
A 2017-es modell mellett szól részemről a lényegesen kedvezőbb ára, valamint, hogy tudásszintben - amennyire én láttam - nincs lényegi eltérés a két típus között- ebből kifolyólag a feltételezett jobb ár-érték aránya.
Aggaszt azonban a pencil töltőegység nem túl szerencsés kialakítása. Akiknek van tapasztalata a 2017-es modellekkel, valóban potenciális veszélyforrás a készülékből töltés közben kilógó ceruza, vagy csak felfújják az egészet és ésszerű használattal könnyen elkerülhető a "baleset"?
A másik aggályom a korábbi típus kapcsán az időtállóság, meddig lesz alkalmas a digitális rajzprogramok zökkenőmentes futtatására? Mint említettem, van laptopom s egy kisebb Wacom Intuos táblám, azonban szükséges utómunkálatokat leszámítva, szeretném ezt a feladatot a leendő iPad-emre átruházni.
A 2018-as modell valamelyest fejlettebb specifikációkkal rendelkezik, kérdés, hogy ez a különbség időtállóbbá teszi-e a korábbi típussal szemben?
Az új pencil és annak töltési megoldása egyértelműen előny, noha ezúttal a lényegesen borsosabb ár mellett még a vékony káva miatt is aggódom. Képes egy ilyen keskeny keret tartósan megtartani a készüléket/kijelzőt?
Valóban kibír egy iPad pro alsó hangon 4-5 évet (anélkül, hogy ez idő alatt használhatatlanul belassulna, elévülne), vagy ez csak az újabb modellre igaz? Esetleg arra sem?
Továbbá, alkalmas-e a készülék komolyabb digitális festmények készítéséhez? Mert ennek kapcsán meglehetősen ellentmondásos válaszokba botlottam. Hallottam olyan grafikusról, aki gyakorlatilag hozzá sem nyúl a Cintiqhez, amióta megvan neki az iPad, míg mások szerint el lehet éppen firkálgatni, skiccelgetni vele, komolyabb rajzok készítéshez azonban nem a legjobb megoldás.
Ha valaki esetleg tudna segíteni a(z esetleges) kételyeim eloszlatásában, annak előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Revolut
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Milyen autót vegyek?
- Battlefield 6
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- Apple iPad 8 (2020) 10.2 128GB 91% akku + utángyártott érintőceruza
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- iPad 9th gen. 64GB WiFi asztroszürke
- Lenovo Tab M11 / TB330FU 8/128Gb
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 9400F 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Xiaomi Mi 11 Lite 6/128GB / 12 hó jótállás
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest