Hirdetés
-
PROHARDVER!
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
xyzikeee
aktív tag
Sziasztok!
Múlthét csütörtökön váltottunk csomagot 10 megás net+ telefonról 30 mega+ telefonra. A hölgy a telefonba azt mondta hogy küldenek majd szerelőt és a modemet valószinűleg kicserélik.
Azóta se a sebességváltás nem történt meg se pedig a szerelő nem jelentkezett.
Ez normális?
Anno még aznap váltották a sebességet. De a szerelő is 3-4 napon belül jött ha gond volt.
Most meg csomagváltás volt és 1 hét után semmi jel... -
válasz
kabelmania27 #16894 üzenetére
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16894 üzenetére
Persze, meg ugye még új szolgáltatás relatíve, szóval van is idejük, csiszolgatni.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #14803 üzenetére
Azért a műsorújságon lenne mit finomítani.
Két dolgot hiányolok:
1. Nem lehet egyedi sorrendbe állítani a csatornákat, hogy úgy jelenjen meg amilyen sorrendben az STB-n, vagy a CA modulos Tévén van beállítva.
2. Nincs semmilyen nyomtatási lehetőség, nemhogy olyan finomságok, mint ezt vagy azt a csatornát ettől-addig.Az elsőre van megoldás, mert az Animare TV újság ezt engedi rendezni, viszont ott vannak olyan adók, amelyek az Invitel kínálatában benne vannak, az Animare pedig (még) nem ismeri őket.
(#16891) kabelmania27: Klassz pozitív DS.
-
Cinibn
csendes tag
Erre valaki? Esetleg?
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16889 üzenetére
Jaja, majd kinyomtatom, ha jönnek három betűséktől az ügynökök, elég lesz ezt lóbálnom
Az időjárás kellemes meglepetés volt, idén már nem számítottam több nyárra, legalábbis kánikulára, a "vénasszonyok nyara" az általában a két időszak közötti esős 15C fokot szokta váltani, száraz 20 C-fokra, most meg majdnem dupla annyi van
Aminek hatására minden értékem átment egy picit mínuszba:
Ami majdnem 36C-fokban egyáltalán nem rossz, az US meg kifejezetten szép.
Szerk: Ami kemény volt, tegnap... kaptam egy felkérést az a közelből, amit már eleve úgy vezetett fel az illető, hogy úgyis nemet fogok mondani rá... hát nem tévedett
Tudta, hogy úgyis elutasítom, de azért megkérdezte. Szóval így szólt a kérdés, nem e lenne kedvem megosztani az Intvitel Internetemet, és ő meg beszállna a havidíjba, mert ami most van neki az nem jó... mondjuk az tényleg nem jó
Az kellett volna neki, hogy a WiFi-mre rácsatlakozhasson - ehhez mondjuk kellett volna még a részéről egy jó nyereségű külső antenna is minimum - de igazán az döbbentett le, hogy valaki ilyet kérjen
Megjegyzem, az összes szomszédnál nézegeti nincs e nyitott WiFi. Ha találna nyitottat, simán szó nélkül használná, persze ha az övére - bár ki ácsingózik arra
-, csatlakoznának rá az már nem járja!
Az Internet ami a nevemen van szóval jól le van védve, bonyolult WiFi biztonsági funkciókkal, MAC szűréssel stb, és még a hatósugár is olyan hogy a kerítésen kívül használhatatlan a jelminősége
Azonban elgondolkodtam, hogy kinek engedném meg esetleg, hogy rácsatlakozzon. Anyum egyik unokatestvére Bécsben bírónő... na benne megbíznék annyira, hogy igen, csak ugye egyrészt nincs rászorulva az én kis netemre meg kicsit távol is lakik, de a lényeg, hogy kb az az egy személy akinek megengedném valószínűleg
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16882 üzenetére
Ja, mostanra kicsit tovább javult:
-
kabelmania27
félisten
válasz
headhunter #16885 üzenetére
Nálad is látszik, hogy jóidő van.
-
headhunter
addikt
-
kabelmania27
félisten
válasz
kisapa #16883 üzenetére
Okés, lehet karbantartás után alacsonyabb lesz az us érték.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16879 üzenetére
-
válasz
kabelmania27 #16879 üzenetére
Meglatszik a meleg ido hatasa:
-
kabelmania27
félisten
Invitel vs egyéb szolgáltató jellegű témával kapcsolatban IDE írjatok!
-
törölt tag
válasz
kisapa #16875 üzenetére
Ja a lakásban, meg belül T-van
Elvileg a várost lefedik 1 év alatt. Persze nem teljesen, mert bár olyan 90%-ban biztos elérhető az Invitel szolgáltatása a városban (xDSL, vagy jobb esetben ugye kábelnet), de például az egyik évfolyamtársamnál csak a mobilinternetet tudták létesíteni.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16873 üzenetére
Ja, akkor még csak analóg volt
Most voltam odaát, megindították az offenzívát a lakótelepen. Nálunk az ajtó egyik oldalán a UPC új hirdetése a másik oldalon még a régi Invitel féle.
-
kabelmania27
félisten
válasz
#41133696 #16872 üzenetére
Az szolgáltatóknak más-más alkupozíciójuk van pl hárombetűsöknél a tulajdonos liberty legnagyobb kábelcégként előnyösebb helyzetben van mint egy kis regionális szolgáltató, Liberty-hez képest az Invitel kisebb társaság.
Szvsz esélytelen hogy más társaságokhoz hasonló kiosztás legyen, max akkor ha kb annyi csatorna lenne mint 2000-es évek elején. -
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16871 üzenetére
A komolyzenei csatornák, réteg adóknak számítanak. Nagyobb társaság, több előfizető, a rétegben is több a felhasználó, ha maga az arány változatlan is marad. T-nél és UPC-nél lehet belefér, de T-nél is külön csomagban volt már utóbb, havonta 800 Ft-ért.
Látom, jön majd a a The Walking Dead sorozat 6. évadának premierje is a Fox csatornán. A másik adó még amit kedvelek a Paramount, és van egy amit meg hiányolok az az AMC. Azon megy a Fear the Walking Dead.
Igaz nem mostani kérdés a témában, az Invitel Facebookján, de mások is hiányolták.
-
kabelmania27
félisten
válasz
#41133696 #16870 üzenetére
Folyamatosan változtatják a csomagneveket.
Ha jól emlékszem a Mezzo devizás csatorna, de lehet tévedek+az is lehet, hogy olyan árat kértek amit az Invitel nem volt hajlandó kifizetni, három és négybetűsnél van.
Most néztem, hogy a Fox szeptember 15. és október 31. között nyitva van IPTV/dvb-c alap csomagban. -
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16869 üzenetére
Sőt ez a Nickelodeon JR is benne van az Extrában azt hiszem
Az ismeretterjesztő, az tulajdonképpen ez: HD Mindentudó, csak nem értem miért nem ezt a nevet írja ki
Az a helyzet, hogy a három csatornából, csak az M3 érdekel bárkit is a családban. A VH1-be belenéztem, de kb 10 másodperc is sok volt belőle, amire lenne még igény itthon az ez lenne: Classica és / vagy viszonylatban még ez Mezzo.
Viszont egyik sincs az Invitel kínálatában. T-nél mind a kettő volt, persze nem egyszerre, mert a Mezzo-t váltotta a Classica.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16864 üzenetére
-
frovery
senior tag
válasz
gabor9991 #16862 üzenetére
Felénk is ilyenek ezek a házaló ügynökök. Volt olyan ismerősöm, aki 3tv-re akarta az iptv-t. Felénk vdsl2 van, a jó kis slusszdróttal a föld alatt 1992-óta.
Egyébként én előre mondtam az ismimnek, hogy tuti nem fog ez menni, de arősködött.
Meg is beszélték a dolgokat, majd 2 hét múlva jött a szerelő, aki csak 1 tv-re kötötte volna be és így is csak 5 mega lett volna a net. Ott a távolság miatt max 10 mega lehet de jó ha 8-al megy a net. Természetesen el is küldte a szerelőt.Ők nem tudják, hogy melyik településen mi is van, nekik a darab számít, a többi le van tojva.
-
gabor9991
őstag
Valaki találkozott már olyannal, amikor az üzletkötő, házal a 60/7,5 -nettel, ad szórólapot, rajta az ajánlatával, ígéretet tesz rá, ha megkötöm vele a szerződést, max. 3 hét múlva bekötik az optikai hálózatba az én címem is.
Az ügyfélszolgálat szerint viszont legfeljebb 5 Mbit elérhető az adott címen, ha kell tv-is!?
Nincs 60Mbit , se 30, se 15.
Nem is tudnak hálózatfejlesztésről a környékemen.
Majd jelentkeznek, ha elérhető lesz nálam is FTTX hálózat. -
-
kisapa
senior tag
Gyorsan elszaladtam itt Kecskeméten két antennás szaküzletbe de mindkét helyen a multimédiás elosztót ajánlgatták. Konkrétan Teletronik 2-es elosztójuk nem is volt. Egyenlőre hagytam az egészet egyébként is csak kipróbálni akartam,hogy mennyire romlik a modem érték ha esetleg rá kerül az osztó. Novemberben amikor lejár a hűség majd meglátjuk mit ajánl a T és eldöntöm,hogy maradok-e vagy sem.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16855 üzenetére
Ja, náluk ez az előny, az Invitelnél viszont legalább nem HGW-t osztogatnak szerencsére. Egyébként, én a videótárat amúgy sem használnám, a Telekomnál is van valami ilyesmi, filmeket lehet kikölcsönözni, de azt sem vettem még igénybe
-
kabelmania27
félisten
válasz
#41133696 #16854 üzenetére
Kár hogy dvb-c területen nincs videótár akkor hárombetűshöz hasonlóan nem használnának mmwo és tratec-et.
Multimédiást nem biztos hogy a cisco szeretni fogja, ezért jobb a kettes, viszont ha magas lesz az us akkor lehet a hibaelhárítás csak az mm osztó visszarakása lesz. -
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16851 üzenetére
Novembertől kell Neki a tévé is, és akkor vagy multimédiás került fel (a szerelő valószínűleg azt teszi fel), vagy egy jobb kettes osztó. Akárhogy is, de ilyen vagy olyan osztó, szükséges lesz ugye.
Ősszel, télen, és tavasszal oké, de nyáron majd rezeghet a léc. Persze, nyilván a jóféle osztó sokat segíthet.
Ha a szerelő felteszi a multimédiást, és akkor az US vacak, mielőtt elmenne, meg kell nézni, az értékeket, és hibajegyet felvenni, hogy csináljanak valamit. Aztán vagy sikerül javítani rajta vagy nem, utána mehet fel a kettes osztó. Az is lehet ( volt rá a topicban példa), hogy maga a szerelő mellőzte a multimédiás aljzatot, hasonlóan kiélezett értékeknél.
-
kisapa
senior tag
válasz
kabelmania27 #16851 üzenetére
A "signal" az az osztó típusa ugye?
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16846 üzenetére
Ja, akkor egy jobb kettes osztó kell majd neki, ezen nem volt feltüntetve
(#16848) kabelmania27: Úgy emlékszem, közvetlenül rákötve is magas az adásija
-
kisapa
senior tag
válasz
kabelmania27 #16848 üzenetére
-
kisapa
senior tag
válasz
kabelmania27 #16846 üzenetére
Akkor ezt egyenlőre le is veszem.Majd szerzek valahol egy másik fajtát mondjuk azt a teletronik típust.
-
kabelmania27
félisten
válasz
kisapa #16844 üzenetére
Akkor ez kettes többet csillapít mint 3,5, az új osztót tedd a modem elé ez mehet a tévés ágra.
Mivel osztó nélkül 50-hez közel van az us ezért ezt a tipust javaslom de a Teletronik is jó lehet, de a Signallal nagyobb valószínűséggel lesz 52alatt az us.
GoodSpeed: Ez a tipus többet csillapít mint 3,5. -
kisapa
senior tag
válasz
kabelmania27 #16842 üzenetére
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16842 üzenetére
Ha pedig már rendel, és esetleg a bétacomból, akkor ajánlott, hogy ilyet is rendeljen:
SIGNAL 4645F tip. villámvédő .
Ebből nekem már kettő van
-
kabelmania27
félisten
-
kisapa
senior tag
válasz
kabelmania27 #16838 üzenetére
A szűrő nélkül is mehet? Jelenleg csak internetem van.
-
kisapa
senior tag
válasz
kabelmania27 #16835 üzenetére
-
válasz
kisapa #16833 üzenetére
A kettes splitter egy osztó amelynek a kimenetei ugyan akkora csillapításúak és egyenértékűek.
A HPF egy szűrő amit a tévés kábelágra kell tenni és amely megakadályozza, hogy a tévék felöl zavar kerüljön a rendszerbe. Ez a zavar főleg a netes ágat érintheti. -
kisapa
senior tag
válasz
kabelmania27 #16824 üzenetére
Cserélném ha tudnám,hogy mi az a kettes splitter+hpf. Egy kicsit bővebben tudnál róla írni? Esetleg ha bemegyek a boltba milyet keressek?
-
Boba0514
tag
Rendben, köszönöm az infót.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #16830 üzenetére
Biztos, hogy 14 napos elállási jog van érvényben, magam is arra hivatkoztam a Telekomnál, amikor az analógot lemondtam.
-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #16828 üzenetére
14 nap, újabban, én úgy tudom.
-
-
Boba0514
tag
Sziasztok!
Esetleg valaki meg tudná mondani, hogy Dunaharasztin a VDSL mennyire megbízható? Nincsenek kisebb, egy-két perces kihagyások?
-
törölt tag
válasz
kisapa #16822 üzenetére
Alapvetően a minél magasabb vételi a jobb, csak azért írtam, hogy az első a rosszabb, mert sütött róla, hogy minden bizonnyal nem közvetlenül kábelmodem újraindítás után készült, illetve látszott a képen, hogy Cisco EPC3208 kábelmodemről van szó. Ami azért érdekes, mert ennél típushiba, hogy 24-48 óránként "megbolondul" az értékjelző modulja (csak DS irányban), és fals értékeket mutat, általában felfelé mutat erősebb jeleket, nálam például nem ritkán 32 dBmV-t is nyomott.
A neted teljesen stabil marad a DKTV szolgáltatás igénybevétele mellett is, és ugyanolyan gyorsan is lesz mint volt, nem fog elvenni a sebességből.
-
kisapa
senior tag
válasz
#41133696 #16821 üzenetére
Jelenleg nem hívtam szerelőt mert nem tapasztaltam különösebb problémát. A próba oka kizárólag az,hogy ha esetleg novemberben előfizetnék tv-re is akkor mennyire marad stabil a netem. De abból amit írtál az alsó képen látható állapot a jobb. Az pedig már alkalmas a tv előfizetésére is.
-
törölt tag
válasz
kisapa #16820 üzenetére
Akkor az alsó hitelességi szempontból remek.
Jelenleg nálam, frissen újraindított kábelmodem után az értékek. A DS nálam gyengébb mint Nálad, viszont az US nálam alacsonyabb, tehát jobb.
Azt javasolnám Neked, hogy miután elment a szerelő (mert gondolom azért ki megy megnézni, meg rendezni a dolgot), cseréld a multimédiást egy kettes osztó + HPF-re, és nézd meg úgyis. Ha nő az adásid véletlen, akkor cseréld vissza multimédiásra. Ha érdemben nem változik, akkor meg hagyd a kettes osztót, és a HPF-et, mert nyáron jól fog jönni a DS-nél a tartalék.
-
kisapa
senior tag
-
taki01
őstag
Felhívtam az invitel hibabejelentőt mert kidőlt az invitelnek az egyik oszlopa. Az ügyintéző nő azt kérdezi tőlem milyen vastag a kábel. Mondtam neki hogy nem tudom, de ő még egyszer megkérdezte. Akkor már azt mondtam hogy kb 5 cm az átmérője. Azt várta hogy oda megyek egy mérőszalaggal és lemérem vagy mit?
-
törölt tag
válasz
#41133696 #16799 üzenetére
Azért a megrendeléstől számított 5 napos aktivációs idő, az nem kevés. T-nél nem ritkán még aznap aktiválták, persze ott is volt egy időintervallum amit meghatároztak, de az 24 óra volt. Most abban nem vagyok biztos, hogy az 5 nap az kizárólag munkanapokra vonatkozik e, mert akkor lehet egy hét is, a hétvége miatt. Egyébként két évvel meghosszabbítottam ennek okán. Most két szerződést fognak még küldeni, egyszer az Intek STB miatt, egyszer pedig a 390 Ft-os havidíjjal bíró M3 miatt
-
törölt tag
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 5.1 dBmV 41.9 dB
Channel 2: 4.8 dBmV 41.4 dB
Channel 3: 5.3 dBmV 41.9 dB
Channel 4: 5.2 dBmV 41.4 dB
Channel 5: 3.4 dBmV 42.5 dB
Channel 6: 3.9 dBmV 42.5 dB
Channel 7: 4.3 dBmV 42.3 dB
Channel 8: 4.5 dBmV 41.8 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 42.8 dBmV
Channel 2: 42.9 dBmV
Channel 3: 43.9 dBmV
Channel 4: 42.7 dBmV -
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #16810 üzenetére
A DS még oké, de az US az nagyon rossz. Kérjél egy hibajegyet, már nincs nyár, és még így is rossz.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
E.Kaufmann #16810 üzenetére
Túl magas az adásid, szerintem azért nincs meg a többi csatorna és azért szakadozik. Én bejelenteném hibára.
-
E.Kaufmann
veterán
Megszakadt a net, majd újraszinkronizálás után ez lett:
Egy csatorna lett a feltöltésé. A fejállomáson állítgathattak? Ezért zöld most kék helyett a középső (upstream) led a Thomsonon?
-
törölt tag
Van az a lehetőség is, hogy a CA modul időnként azt írja ki, hogy nem elérhető a szolgáltatás.
Például:
Ilyenkor a megoldás, hogy áramtalanítod a TV-t két percre (esetleg a CA modult is kihúzod arra az időre a foglalatból), majd visszakapcsolod, ha nem segít, akkor manuálisan frissíted egy kereséssel a programlistát, ha az sem segít, akkor 1445.
Nálunk ma is volt egy ilyen kör, de utána napokig vagy hetekig nincs vele baj. Megjegyzem STB-oknál ez nem fordult elő még nálunk, viszont a 2-3 hónapig nem nézünk tévét eset sem, így lehet tényleg van valami inaktiválási limit is, ami pluszban bonyolíthatja a helyzetet.
-
-
-
válasz
#41133696 #16805 üzenetére
Erre gondoltam, igen, de közben megoldódott a dolog. Úgy néz ki, hogy vagy a TV sajátossága, vagy a modul is annyi idő után tér észhez (vagy barátkozik össze a készülékkel), mint a STB szokott áramtalanítás után. Gondoltam itt nincs boot idő, de úgy látszik hidegindításnál van...Tudniillik ritkán nézek TV-t, nagyrészt áramtalanítva van, most hagytam három percig bekapcsolva, és egyszer csak bejött az adás, és azóta működik az összes (előfizetett) csatorna.
Eddig különösebben nem zavart a dolog, csak a net miatt van ez a csomag, de legalább már tudom, hogy működik a digitális TV is...
-
törölt tag
Mármint a CA modul helyett STB-ot? Ha bemész érte az Invitel pontba, akkor cseréltetheted ingyenesen.
Szerk: nekünk kihozták, és nem számlázták (eddig), igaz fordítva volt. STB-t vettek vissza CA modulra, de volt kavarodás, mert előbb jeleztem is nekik, hogy gond van az STB-szal (allergiás volt mindenféle túlfeszültségvédelemre), meg anélkül is néha lefagyott, utána úgy volt, hogy maradnia kellett volna, de a szerelőnek a csere volt leadva, így ezért mentem be pár hónappal később az Intekért. Aztán úgy döntöttek, hogy akkor így cserélik. Negyedéves történet már, mert ugye munkalapot nem hagyott itt, így utólag raktam össze a dolgot. Pedig a rekord számlánál azt hittem, azt számolták fel, aztán kiderült, hogy a rendkívüli telefonálgatás dobta meg. Ja és még előtte az egyik ügyintéző is kavarta a dolgokat.
-
Igényelhetek-e a HELYETT beltérit, ingyenesen? Mióta be van kötve a digitális kábelTV, egyszer néztem pár percig. Három hónap után bekapcsoltam újra, erre azt kapom, hogy nincs hozzáférés..., azóta hiába próbálom, mindig ez a hiba jön elő. A sima analóg és a nem titkosított pár csatorna megy...
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #16802 üzenetére
-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #16735 üzenetére
Szerintem erre gondolsz:
Viszont nálam egyből FW-t frissített. Szóval sokáig nem csodálhattam, az új FW pedig egy az egyben ugyanazon funkciókat nyújtja, ahogy én vettem észre, mint az Invitel ARC-1011YR esetében.
Melegedés: Idén már nem igen lesz nyári hőség, de jelenleg az alja meleg (ott ahol a számításért felelős egység van), a teteje pedig langyos, talán meglepő, de nem érzem melegebbnek jelenleg mint az ARC-1011YR-t odaát.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Logitech Momo racing
- 27% számlával! i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 3TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest