- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- OLED monitor topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
repvez
addikt
válasz
frovery #24211 üzenetére
Erősitős USB hosszabitót használok hozzá, hogy ki tudjam tenni az ablakon kivülre, de ezt nem mindig tudom megtenni télen vagy rossz időben és ahogy behozom beltérbe már nem jo a vétel.
Van , hogy a program se akar kapcsolódni a hálózahoz vagy hiába van térerő és mutat letöltési sebességet mégis DNS hibára vagy időtullépésre hivatkozva nem tölti be az oldalakat. -
M@Db0Y
senior tag
válasz
frovery #24007 üzenetére
Hát ezzel az optikával kapcsolatban vegyes érzéseim vannak.
Pilisvörösvár/Pilisszentiván körzetben elérhető már az 1000Mbit is de konkrétan ismerőseim már a 120-as csomagokra is panaszkodnak ,hogy szakadozik, ledobja, lelassul.
Invitelnél is vannak hasonló gondok az esti órákban, illetve lassulás is előfordul.
Van egy olyan érzésem,hogy a környékre jutó sávszél a kevés , amíg azt nem fejlesztik addig hiába van optika meg 1000Mbit... -
J.C.G.
aktív tag
válasz
frovery #23930 üzenetére
Valahol fentebb már írtam, hogy engem hidegen hagy a tévézés. Maximum heti 90 percig ülök a tv elött, ha éppen közvetítik a kedvenc csapatom meccsét. Egyébként hidd el, kissebbségben vagy ezzel a rögzìtem és hordozom dologgal. A legtöbben csak szeretnének leülni a tv elé és megnéznék azt ami megy. Azt se tudják, hogy tömörítve van-e a műsor vagy se. A FHD se érdekli a többséget. Az itt fórumozókat igen, de ez a kissebség. Én meg, ha filmet nézek azt általában online teszem. Néha feldobok a pendrivera pár filmet divix vagy xvid minőségben, számomra a DVD minősége tökéletes.
Ja... a család minden nő tagja imádja, hogy vissza nézheti az adást, számukra ez volt a döntő érv az invitel mellett. Én ha tehetném Digit választanék, de csak Telekom és PR lehetőség van. A 3 szolgáltató közül, szerintem az Invitel messze jobb minőségben szolgáltat nálunk. Telekom 1 Mb/s sebességű netet garantál felfelé. (optika) Vicc.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
frovery #23904 üzenetére
Az "ál-reality" gyakorlatilag mindent elárasztott, bármelyik csatornát is nézzük. Ebben valóban nem voltak jobbak a Discovery-k sem. Viszont számosnál rosszabak sem.
Az ES viszont legalább olyan - manapság valószínűleg ritka - nézőknek (pl. én) is adott valamit, akik nemcsak futballt akarnak nézni orrvérzésig...
De ez a váltás alapvetően nem a "minőségről", nézőszámról, meg ilyenekről szólt...
-
Martin Eden
tag
válasz
frovery #23904 üzenetére
Akkor megfordítva a dolgot, kivehette volna ő is a kínálatából az Eurosportokat meg a többi csatornát, még pénzt is spórolt volna vele, de valamiért mégsem tették, pedig a havidíjak náluk a legkarcsúbbak. A UPC is be tudta tenni a Vajna-kanálisokat mindenféle egyéb érvágás nélkül. De kb. fölösleges rugózni rajta, ez már így marad. Úgy gondolom viszont lesznek azért nem kevesen, akik a következő hűségidő hosszabbításkor nemet fognak mondani emiatt...
-
Linem
senior tag
válasz
frovery #23354 üzenetére
Én elég sűrűn követtem a discovery sorozatait. A foci érdekel, és mivel a Eurosport alig ad le heti 1-2 Bundesliga meccset, így részemről nem gond, ha kiveszik. A Fine és a Food csatornákat soha nem fogom nézni.
Ebből is látszik, hogy nincs egyszerű helyzetben egy szolgáltató sem a csatornakínálat összeállításánál, hiszen jelen esetben 3 előfizető 3 féle érdeklődési kör. -
zzola
titán
-
törölt tag
válasz
frovery #23129 üzenetére
Szerintem keresnek rajta. Vállalati ügyfélként még kedvezményüknek is lennie kellene.
Például ha én bemegyek a postára 2 KG-ig 1650 Ft-tól visz el egy csomagot az MPL. Ugyanaz az MPL kocsi viszont 950 Ft-ért szokta nekem ugyanazt a szolgáltatást nyújtani, mert V*** ügyfélként teszem
(#23130) GEPESZ66: Régebben az Invitel Pontban is volt rá lehetőség. A Smit kártyámat ott vettem át, illetve egy másik alkalommal az Intek STB-t. De pár hónapja ezt megszüntették. Mondjuk nekem a speciális helyzetem miatt - 0 Ft volt az útiköltségem - más nem is jött volna szóba, csak ha ingyen kiszállítják. Egyébként érdekes, mert az első CA modulomat, a Neotion-t ingyen szállította ki hozzám a szerelő, ugyanis cserélte az ARC-1011YR-t, ugyanis annál voltak fagyások.
-
törölt tag
válasz
frovery #23122 üzenetére
Az előfizetők, ahányan vannak annyiféle szerződést kötnek, és időben is ki ekkor ki meg akkor...
A szolgáltató egy adott napon köt szerződést az adott csatorna vagy csatornacsoport képviselőjével.
Azért kell mindig újratárgyalni a szerződéseket, mert folyamatosan monitorozzák a nézettséget. Ha nem válik be egy csatorna, azaz kevesen nézik, akkor értelemszerűen nem lenne jó egy 10 éves szerződés, mert a szolgáltató minél hamarabb ki akarja vezetni.
A szolgáltatónak több százezer ügyfele van (legalábbis a jobbaknak) és nem lehet tekintettel mindenki igényére. Most ugye eléggé megszívták, mert előbb jött a kötelezően beteendő M3, M4, M5 - az M3 nem volt kötelező de a többi igen, meg hely kellett a TV2 nívós adóinak is. Analógon baj van, de digitálisan sem végtelen a kapacitás.
Persze a Nóta tévéket lehetne jobban kivágni, de akkor még sok nyugdíjas morcoskodna. Olyan is van, hogy miután lejárt a szerződés, a csatorna fog díjat emelni (majd januárban a tv2 pl), és azt már a szolgáltató nem vállalja. Szóval én azt mondanám, hogy bonyolult a dolog, mert sok mindenre oda kell figyelni, és itt most még a politikai megfontolás is közbeszól.
-
pityaa23
senior tag
válasz
frovery #22991 üzenetére
Felhívtam őket, a műszaki részen megtörtént a módosítás már korábban, tehát a modemig eljutna a kívánt sebesség, de a köcsögök ülnek a papírmunkán, náluk áll a dolog, amíg meg nincs megcsinálva addig nem kaphatja meg a modem a sebességet. Ők meg csak hétfőn dolgoznak, ma nincsenek. Vicc.
-
törölt tag
válasz
frovery #22973 üzenetére
Amikor nekem Invitel ADSL-es korszakom volt - 8 évig 2003-tól - akkor ha valami technikai gond volt ugrasztották az akkor még matávos szerelőket és pikk-pakk megoldották. Amikor meg Invitel kábelnetem volt, akkor sem volt velük gondom, de itt volt konkurencia is. Szóval nem emiatt hagytam ott őket, hanem mert kiterhelték a műsordíjat meglévő előfizetés esetén is -biztosan megérte nekik, de ők tudják -, na meg mert lényegesen gyengébb ár/érték arányt produkáltak mint a UPC
-
pizzas84
tag
válasz
frovery #22865 üzenetére
Smart tech tv. Csak időzónát lehet állítani benne manuálisan, netről szedi a pontos időt és dátumot. 1970.01.01 1:00-ról indul :S Szinte semmi se megy a smart részen ez miatt. És érdekes, hogy az új Dlink router már pontos időt mutat, telefonról 10mp alatt frissít, de invitelről sehogy sem.
-
törölt tag
válasz
frovery #22850 üzenetére
Általában főszabály szerint azt szoktam mondani, hogy: soha ne mond, hogy soha. Ugyanakkor azt is vallom, hogy kivétel erősíti a szabályt és kivétel mindig lehet
Nálunk a költözés hol felkerül a napirendre hol meg le. Most éppen fel. Amik fixek:
- Ahol most lakom van UPC és van Telekom
- Ahova költözöm, ott lesz UPC, DIGI. és vagy Telekom.Szóval ez a kivétel esete, ezúttal azt mondom, hogy soha ameddig nem szorulok Kukutyinba, amire azért nincs nagy esély, mert én csak megyeszékhelyre költözöm ha költözöm, és annak is olyan részére, ahol van bőven jobb alternatíva a zöldeknél
-
törölt tag
válasz
frovery #22721 üzenetére
Minél magasabb az SNR annál jobb.
Ami a ZTE-t mint márkát illeti, valamint annak a nem túl acélos H108L típusát.
Minden gyártónak igazodni kell a piaci igényekhez, ha minden szinten képviseltetni akarja magát. A globálisan jelentős tényezőként jelenlévő ISP-k fújják a passzát szelet, a kisebb ISP-k mint az Invitel, meg alkalmazkodnak, és kihasználják a nagyok által kiharcolt lehetőségeket.
XY ISP azt mondja, hogy lenne igényem egy belépőszintű HGW-re, aminek nincsenek Gbps-os portjai, ADSL2Plust tud maximum, nem ismeri a VDSL szabványt, következésképpen 1 érpárt tud csak kezelni, nincs 5GHz-es WiFi, sok esetben még N-es 2,4GHz-es sem és még sorolhatnám... és erre van x mennyiségű $-unk. Nagyon nem kell tervezgetni, gyorsan összedobják. A HGW-re is csak azért van szükség, mert a szolgáltató VoIP és IPTV igényét így tudja érvényesíteni, egyébként kapna egy sima ADSL modemet aztán kész. Jó esetben 360R T1E-t.
Az Invitel - ahogyan arról már sokszor volt szó a topicban - az ország legnagyobb olyan szolgáltatójának tekinthető, amely olyan felhasználói táborral rendelkezik, ahol még az ADSL2+ maximális sebessége sem érhető el. Sőt van ahol 2 Mbps van. A szolgáltató részéről érhető, hogy nem fog odaküldeni egy ZTE 168N-t, amikor az drágább is, és technológiailag nem is indokolt. 10 Mbps alatt az IPTV már kiesik lényegében, de a VoIP roppant alacsony sávszélesség igénye ellenére szükségessé teszi a HGW használatát, ezért küldenek egy fapados "királyt" aztán le van tudva a dolog, hiszen az esetek jelentős részében nincs konkurencia, és belátható időn belül nem is lesz.
-
törölt tag
válasz
frovery #22232 üzenetére
Ez nem az az ország ahol ezt ki lehetne vitelezni. Illetve ahol ki lehetne, ott meg eleve be sem vezetik, mert tudják, hogy nem lehet megcsinálni
Szóval érted... itt azért vezették be, mert meg lehet csinálni. Tegyük fel, hogy:
"Minicsomagba vágják:" akkor jön az, hogy hatósági vizsgálatot indítanak a cégek ellen mondván, hogy a törvény szerint biztosítani kell a továbbítást. Persze ez alól lehetne kibúvó, ha az efi nyilatkozik, hogy kell a bokájának ez a cucc, de egyrészt a magyar ember megalkuvó, másrészt meg sok az agyoniskolázott, akinek kell a trash reality, meg JB és társai...
"vagy pedig mindenki (!!) aki tagja a szövetségnek, kiveszi a csatornákat.": Ez több okból kifolyólag nem fog bekövetkezni. Egyrészt azért, mert az állam itt közbelépne, és nem engedi. Másrészt Brüsszel sem engedné. Harmadrészt, sokan akik eddig is csak az alapcsomagot vették igénybe lemondanák az egészet, és menne a Mindig TV ingyen. Negyedrészt pedig ha csak nem ott helyben írják alá ezt a szándéknyilatkozatot a szolgáltatók képviselői, akkor ugye ott van a bizonytalansági faktor. Valakinek el kell kezdeni, és senki sem fogja bevállalni, mert mi van ha a többiek nem, vagy esetleg részlegesen egyik másik nem csinálja?
"amelyen leírják, hogy az eddi fizetendő, illetve a reklámok mellé még milyen összeget kér tőlük a TV2/RTL a továbbításért, és ezt áremelés nélkül nem tudják kivitelezni.
Véleményeket pedig az alábbi helyeken várnak:"A dolognak ez a része teljesült. A címet nem írták oda, de két pillanat és Google megadja hova lehet szaladgálni petícióval.
-
törölt tag
válasz
frovery #21996 üzenetére
Mivel az Invitel topicban vagyunk, így csak az Invitelről írok. Szerintem nagyon rosszul jött nekik. Ebből hasznuk nem lesz, mert a beszedett dellát továbbítani kell ennek a két remek minőséget sugárzó adónak. Az Invitelnek azért is jön különösen rosszul mert tekintve azt, hogy hol, és milyen régiókban, illetve városokban van jelen, elmondható, hogy sebezhetőbb mint a többi nagy szolgáltató. Lenyelni nem tudja, ezt le is írta. Két lehetőség maradt tehát, vagy egyben áthárítja, vagy kiszedi minicsomagba. Magam részéről arra számítok, hogy az előbbi lesz, mert nem fogja engedni ez a két adó, hogy repüljenek minibe. Az Invitel részéről az a baj, hogy sokan nem fogják tudni kifizetni a +1K-t majdnem, amiért cserébe még azt sem kapják, hogy kevesebb reklám vagy HD felbontás, és amint lejár a hűség lelépnek. Ők nem másik szolgáltatóhoz fognak, hanem egyszerűen lemondják a TV előfizetést, marad az Internet és esetleg a telefon, a TV-t meg Interneten nézik, vagy antennával fogják.
(#21998) janaman01: Természetesen a jövőben is örömmel segítünk
-
törölt tag
válasz
frovery #21870 üzenetére
Mondjuk most hogy előkerestem, hogy van rá mód az LG-nél is PC-n szerkeszteni a csatornalistát az azért nagyban megkönnyíti a dolgot. Csak az a lol, hogy LG és Sony esetén is harmadik féltől származó szoftverekkel kell megoldani a CA modulosoknak a komfortossági gondját, nincs rá hivatalos alkalmazás.
-
törölt tag
válasz
frovery #20753 üzenetére
Igen, nálunk meg az, hogy látják, hogy a kertes házas részén a városnak csak a Telekom VDSL2 szolgáltatása jöhet igazán szóba mint vezetékes konkurencia. Viszont kemény, hogy beírtam egy másik lakásunk címét is a városban és ott is olyan árakat ír ki, mint amiről ma már tettem be képet ebben a hozzászólásomban, pedig ott van 500 Mbps-os UPC is.
-
bopeti98
őstag
válasz
frovery #20728 üzenetére
Hosszútávon nem lehet tartani a reklámmentességet egy alapcsomagos csatornán.
Az AMC-n az utóbbi időkben elég sok szinkronos premier tartalom került képernyőre, és ezeket valamiből fizetni is kell.
Egyébként az AMC-n még így is jóval kevesebb reklám van a többi csatornához képest. -
törölt tag
válasz
frovery #20728 üzenetére
A FilmBox minicsomagnak az volt az előnye, hogy nem volt reklám a filmek közben. Sajnos viszont SD volt, mondjuk a FilmBox Extra HD-ben sincs szerencsére reklám. A legtöbb adónál viszont van, ehhez sajnos már vagy 25 éve hozzá kellett szoknunk. Anno a Spektrumon sem volt sokáig, aztán ott is bevezették.
(#20729) Zolar : Hmm... lehet... attól még olcsónak számít ahol nincs DIGI, meg UPC.
-
törölt tag
válasz
frovery #20690 üzenetére
A UPC Direct az tányéros, a DIGI-nél is ahogyan az Invitelnél is a vezetékes DVB-C vagy IPTV-re gondoltam.
Viszont tényleg elég gáz, hogy 13 évvel ezelőtt a világ boldogabbik részén már volt HD adás, és még most lesz általánosan elterjedt. Sokáig egyáltalán nem volt elérhető, és még tovább prémium csomagokban... -
-
válasz
frovery #20555 üzenetére
Persze, nincs ezzel gond, szerinted igy a jobb, szerintem meg az volt a jobb, hogy az invitelesek ide postolgattak. Engem nem erdekel a digisek sebtesztje, a digist meg az enyem nem valoszinu.
De koztes megoldasnak az megfelelne szerintem, hogy aki sebessegtesztet szeretne postolni, az csak linkelje es nem kepkent illessze, igy a mobilosok sem problemazhatnak rajt.
Mondjuk ezek utan mar nem sok kedvem az egeszhez. Azert postolgattam ezeket, mert van itt egy tarsasag, akit ez erdekel, en nem fogok egy tok idegen topikba postolgatni ilyeneket, inkabb hagyom az egeszet a francba.
-
törölt tag
válasz
frovery #20304 üzenetére
Voltam és vagyok illetve leszek is a Telekom előfizetője, ha a két szolgáltatót kell összehasonlítani, akkor itt városon belül az Invitel nyújtja a jobb szolgáltatást, mivel IPTV helyett DVB-C van, és többszörös a letöltési valamint a feltöltési sebesség mint a konkurensnél, ugyanakkor több ügyintézésre kényszerültem velük az egy év alatt mint Magentáék esetében 5 esztendő alatt, ugyanezen tapasztalatokkal bírok szolgáltatás kiesés terén is.
-
yodamastah
őstag
válasz
frovery #20244 üzenetére
Volt egy kis időm, tesztelgettem tovább. A mérések alapján kb. 5 megabitet kap a HD stream IPTV-nél. Ezt csak úgy tudtam megmérni, hogy speedtestet mértem miközben ment/nemment a HD adás. Stabil 5megibt volt a difi (34/29 megabit). A digi kábel HD olyan 10-12 megabitre közöttre jött ki (felvettem pár percet a TV-vel több csatornából). A minőség különbség kb ennek megfelelő, ennyivel jobb is a kábeles digi képe (sokkal).
-
törölt tag
válasz
frovery #19816 üzenetére
xDSL-es korszakomban elhasználódott a 15 méteres UTP kábel - még mielőtt kábelvezetőcsatornákat kezdtem használni -, szerelő kijött, derogált neki cserélni az egészet, ehelyett levágta és krimpelő-fogóval megtoldotta. Az szakszerű volt, csak nekem azért nem tetszett, mert még egy csatlakozási pont. Egyébként annak hatására kezdtem el kábelvezető csatornázni, és bárhova is megyek, ezt a szokásomat viszem magammal
(#19817) kabelmania27: A szűrő pedig járni szokott az ADSL modemhez, vagy a GHW-hez, benne van a csomagban, akkor is ha a szolgáltató adja.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
frovery #19724 üzenetére
A Cisco EPC3208-ben nem lehetne aktívvá tenni a 2. tel. portot? Ügyfélszolgálat esetleg nem segít ebben?
valószínűleg egy második előfizetés esetén lenne aktív aminek már más a kapcsolási száma,de lehet ez sem helytálló csak találgatok én is,de majd megkérdezem a helyi szakembert mit tud erről ha összefutok vele.
-
törölt tag
válasz
frovery #19436 üzenetére
Abban a korszakban amikor még az ADSL még korszerűnek volt mondható, és vezetékes Internet terén csak ADSL és kábelek volt, nos előbbi esetében az Invitel volt a második legnagyobb szolgáltató az akkor Matáv mögött.
Vidéken ahol van az Invitelnek ED3 ott jó is, csak kérdés, hogy tudja e majd tartani a lépést, azaz tud e 240 vagy 500 Mbps-ot nyújtani az évek múlásával. Most nem is tudom, valamelyik itteni fórumban volt olvasható, hogy valamelyik kisebb szolgáltató megszűnt azt hiszem, hogy jogutód nélkül aztán az előfizetők csak egy levelet kaptak, amiben közölte az ISP, hogy lehet máshova szerződni, mert ennyi volt.
-
törölt tag
válasz
frovery #19376 üzenetére
Minden valamire való szolgáltató fenntart magának egy 4 számjegyű hívószámot is ügyintézésre, tehát a külön szolgáltatói ezért nem nyerő. Egyszerűen ingyenesnek kellene lennie a hibabejelentőnek, vagy a 1288-on keresztül lehetne egy külön menü a hibabejelentésnek, és az egyéb ügyintézésnek.
Ott van például a T. 1412, nem kell külön megjegyezni telefonszámot a értékesítéshez, a hibabejelentéshez, és az egyéb ügyintézéshez.
-
törölt tag
válasz
frovery #19310 üzenetére
Pontosan ugyanezt mondta nekem is a szerelő, aki elvégezte a bekötést a szomszédban. Az jobb indoklás lenne a vállalat részéről, ha hozzá tenné, hogy számítanak arra, hogy az előfizető aki jelenleg csak Internet szolgáltatást vesz igénybe, esetleg a későbbiekben bővítik a megrendelt szolgáltatásaik körét VoIP telefonnal és kábeltévével. Utóbbi esetben nincs szükség kábelmodem cserére azoknál akik Cisco EPC3008 készüléket kaptak sem, előbbinél viszont már olyan eszköz telepítése szükséges az előfizetőnél (például Cisco EPC3208) mely rendelkezik RJ 11 csatlakozóval is. Továbbá indokolhatták volna mintegy extraként, hogy a multimédiás osztókkal egyszerre kerül beépítésre HPF szűrő, és túlfeszültségvédelem, azzal a kitétellel, hogy ragaszkodnak hozzá, hogy az alvállalkozó megfelelően földeli is azt.
-
kigyi_23
addikt
válasz
frovery #19191 üzenetére
Nem érted a lényeget a másik szolgáltató fejleszt és ott lesz normális szolgáltatás, csak az Invitel nem csinál semmit, nem lép és még információt sem ad arról, hogy mi várható. Még mindig a 15/3-as maximum elérhető sávszéllel van a bajom. Amikor sokkal több is jöhetne szinte minimális befektetéssel.
Nem érdekel engem más országban mi van, csak az érdekel, hogy itt nálunk mi az elérhető.
-
törölt tag
válasz
frovery #19185 üzenetére
Köszi, akkor emelkedett, persze 10 éve volt a legutóbbi, akkor még nekem is ADSL költöztetés volt. Mert gondoltam arra, hogy átcuccolás után, erre a címre invitálok sikeresen -3K, de azt hiszem van olyan kikötés is, hogy 90 napig az adott címen nem lehet előtte Invitel előfizetés
.
Szerk: Ez még csak ilyen tájékozódás, hogy majd hogyan és miként... szóval hogy ebben a tekintetben is képben legyek.
Ja meg átköltözésnél újraindul vajon a 2 év? Ha az új címen erős konkurencia van, akkor ennek azért van jelentősége, mert akkor onnantól 2 év amikor érvényesíteni tudnám a kedvezményesebb havidíjat?
-
törölt tag
válasz
frovery #19134 üzenetére
Olyanból nekem is volt itthon, el is adtam mind a kettőt, az utolsót pár napja, így nálam már semmilyen xDSL eszköz nincs. Sajátok voltak, a szürkék nem a legjobbak típusukból adódóan, de az áruk is ahhoz mért volt
Egyébként milyen sebességű Invitel ADSL2+ kapcsolatod van? A szürke 360R-rel dchard féle vonaldiagnosztikai szoftvert nem fogsz például tudni használni.
-
SunyiKing85
újonc
válasz
frovery #19132 üzenetére
Nekem ez a csoda Annex B-t ír, tehát ezt használ, én már feladtam nem kötök semmit utána, egyébként próbáltam egy Asus wifit utána kötni, nem javít a dolgon, mivel az alap ZTE ZXHN H108L-el van a gond, folyton szakad a net, amit megold egy laza ki be kapcsolás úgy hogy nincs egy hónapja, hogy megint cserélték, szóval a modem a gond, vagyis a gagyi minősége. Eddig nem kaptam érdemi választ sehonnan, de az én utána kutatgatásom alapján nem látom akadályát annak, hogy lecseréljem egy fentebb írt ADSL modemre amit a megfelelő hangolás után tudok használni és kiiktathatom teljesen ezt a ZTE csodát.
-
kabelmania27
félisten
válasz
frovery #18985 üzenetére
Az erősítőtől nem egyforma távolságra vannak az előfizetők így előfordul hogy míg az egyik házban erős a bejövő addig a másikban határeset vagy már gyenge, nem egyszerű beállítani, de nem lehetetlen.
Lehet sietett a szerelő.
GoodSpeed: Szomszédnál ki kellene venni az osztót, feleseleges a 10dB csillapítás. -
törölt tag
válasz
frovery #18985 üzenetére
Nos ennek is több oka van.
1. Az ilyen cucc mint a Tratec/Technetix amolyan minden egyben termék, mert tartalmazza egyben a HPF szűrőt is tévés ágon, és egy túlfeszültségvédelmet is, amit viszont sajnos nem földelnek le a szerelők.
2. Valószínűleg olcsóbb a cucc, mintha ezeket külön építik be
3. Az idő pénz. Egy ilyen beszerelése rövidebb ideig tart mint külön három alkatrész (osztó, szűrő, túlfeszültségvédő) beiktatása.
4. Itt nincs amit az alvállalkozó lenyúljon, á nem kell ez ide...
5. Nyárig általában nem vesz észre az efi semmit, hiszen legtöbbjük azt sem tudja, hogyan kell elérnie a kábelmodem felületét a szerelők nem fognak nekik oktatást tartani, másrészt ha látnák is nem tudnák értelmezni az értékeket.
6. Ha nagyon stabil és erős a jel, akkor nem éri el a nyári hőségben sem azt az értéket, aminél abszolút nem tud a kábelmodem felcsatlakozni.
7. Ha kiesik a 4-ből 2 feltöltési akkor sincs még sebességbeli probléma. Egészen biztos vagyok benne, hogy sokaknál főleg nyáron így üzemel évekig a szolgáltatás. Illetve van olyan is, hogy eleve a szolgáltató részéről sem érhető el mind a négy.
8. A szolgáltató adja az eszközöket. Az Invitelnél ebből láthatóan sok van, az alvállalkozó nem kérhet pénzt a beszerelésért, és nyilván nem a saját maga ellensége, hogy saját költségén kettes osztót + HPF-et pakoljon fel.
9. Az alvállalkozók illetve azok alkalmazottainak képzése hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen olyan helyekre is beépítik a multimédiás aljazatot, ahol csak Internet szolgáltatás van. Itt a topicban is van rá példa, vagy ugye a szomszédom esete... ott elég lett volna közvetlenül bekötni, még mindig úgy van nála multimédiással
Jelenleg nálam:
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 5.7 dBmV 41.7 dB
Channel 2: 6.3 dBmV 41.9 dB
Channel 3: 6.6 dBmV 41.9 dB
Channel 4: 6.9 dBmV 41.4 dB
Channel 5: 7.2 dBmV 41.0 dB
Channel 6: 7.5 dBmV 41.4 dB
Channel 7: 7.5 dBmV 41.4 dB
Channel 8: 7.5 dBmV 41.3 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 43.0 dBmV
Channel 2: 43.5 dBmV
Channel 3: 43.2 dBmV
Channel 4: 43.2 dBmV -
törölt tag
válasz
frovery #18947 üzenetére
Azt kifelejtettem, de akkor most leírom.
Alapesetben három féle ember van, aki saját STB-t akar.
1. Aki spórolni akar csak. Velük az a gond, hogy ők tényleg abból is valami silány minőségűt vennének valószínűleg, ami a szolgáltatóit is alulmúlja.
2. Aki kiszámolja, hogy abból a pénzből, amennyit betermel 3-4 év alatt vásárol két jó minőségűt, 1,2 vagy 3 év garanciával.
3. Aki spórolni akar a havidíjon, de vásárol legalább olyan minőségű, de inkább valamivel jobbat mint a szolgáltatói eszköz. Igazából az a helyzet, hogy a harmadik jár legjobban, mert nyilván nem várható egy jó minőségű STB-től sem, hogy Blu-ray minőségű képet adjon, ha egyszer sem az ISP, sem az adott adó, tömörített, 1080i-ben, lényegesen alacsonyabb bitrátával továbbítja a műsort. Ami viszont igen, hogy ezeken sokkal több csatlakozó is lehet, például Displayport, amivel olyan bemenetű monitorra is kötheti, a készüléket.
Premium kategóriás anyaghasználat, tartósság, stabilitás stb...Viszont ellene szól, ha lejár a garancia, és véletlen elromlik, akkor megy a kukába.
Szerk, közben ezt találtam: NEOTION DVB-CI Conax CAM modul MinDigTV Extra szolgáltatáshoz 10.990 Ft
Az Invitelnél az egyik Neotion CA modul, persze nehogy bevásároljon itt belőle valaki, aki az Invitelnél van, mert nem fogják neki összepárosítani!
-
törölt tag
válasz
frovery #18944 üzenetére
Mert a legtöbb szolgáltató saját boxot párosít csak össze, aminek több oka is van:
1. Az extra boxokért - tehát az első ingyenesen túl - havidíjat szednek be, ami rendszerint 1000 Ft/hó magasságában termel. 1 extra box, évente 12 K, 2 extra box már 24 K bevétel a szolgáltatónak, és csak az STB-ről beszéltünk. Ma már több az olyan háztartás, ahol egynél több TV van a családban minden bizonnyal. Szóval jó üzlet.
2. Kevesebb a hiba lehetőség, és ha nem megy a beállítás az EFI részéről a szolgáltató ügyfélszolgálata, egyből tudja, hogy mi hogyan ,és hol van az opciók között, hiszen csak pár STB típus van náluk használatban, amiknek a kezelőfelülete is platformonként közel azonos.
-
-
-
Roland-87
aktív tag
válasz
frovery #18726 üzenetére
Én nem is értem miért szenved az invitel is ezzel a saját routeres dologgal, vagy bármelyik szolgáltató. Semmi értelme ameddig nem adnak tényleg használható eszközt de arra aztán várhatunk, nekem a ZTE sima modemként van beállítva és így is trágya, fokozatosan csökken a net sebessége bekapcsolás után, 1 max 2 nap után már észreveszem a csomagvesztéseket is, a TV az 5 6 órán belül már szaggatni kezd, a jelerősség a modem szerint nem változik közben se a vonali sebességem ennek ellenére a kapcsolat minősége fokozatosan romlik, használhatatlanná válik, újraindítás után ideig óráig jó, a gond az hogy kiszámíthatatlan mikor hal be, van hogy 2 napot is bír de van hogy alig pár óra alatt jutunk el idáig. Az invitel saját szerelője is elárulta hogy ezek a ZTE-k ilyen szarok, azt mondták ÜF-en nincs már csak ZTE modem érjem be ezzel. Kivi leszek ha indokként ezt említem meg a kilépéskor akkor majd hirtelen előállnak-e azzal hogy találtak egy normális modemet
-
Roland-87
aktív tag
válasz
frovery #18720 üzenetére
Annavölgy a település és én is igen jókat hallottam róla én is, egyébként nem is biztos hogy bármi áron váltanék ha kapnék egy Huawei HG622-es modemet amivel évekig semmi gond nem volt, se szakadás se lassulás, a gond a csere óta tart, ideiglenesen volt nálam kölcsön egy Hg622 és jó volt vele, csak azt mondták azért szakadok mert nincs jelerősségem (ha-ha akkor a Huawei miért nem szakad?) Na mindegy. Egyébként a Jurop remélem nem Natolt IP-t ad hanem egyedit ami mögé servert is tehetek, ez alap elvárás, több server is fut itthonról meg távoli elérések is. A saját router meg nem hogy gond hanem kifejezetten előny számomra, nekem ne adjon szolgáltató ilyen gagyi valamit. Épp a minap rendeltem meg az Asus Ac56U routerem, naná hogy azt akarom használni majd
-
-
törölt tag
válasz
frovery #15934 üzenetére
Igen, ez szolgáltatóváltásnál sokaknál gond, én addig nem mondtam le a régit ameddig be nem aktiválták az újat
(Illetve volt mellette folyamatosan mobilinternetem is).
#15935) kabelmania27 : Pontosan ezt írtam én is, csak nem írtam bele, hogy MMWO helyére, hanem multimédiás aljzat helyére, ami ugye vagy Tratec/ Technetix, vagy MMWO
-
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged