Hirdetés
-
PROHARDVER!
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
törölt tag
Van az a lehetőség is, hogy a CA modul időnként azt írja ki, hogy nem elérhető a szolgáltatás.
Például:
Ilyenkor a megoldás, hogy áramtalanítod a TV-t két percre (esetleg a CA modult is kihúzod arra az időre a foglalatból), majd visszakapcsolod, ha nem segít, akkor manuálisan frissíted egy kereséssel a programlistát, ha az sem segít, akkor 1445.
Nálunk ma is volt egy ilyen kör, de utána napokig vagy hetekig nincs vele baj. Megjegyzem STB-oknál ez nem fordult elő még nálunk, viszont a 2-3 hónapig nem nézünk tévét eset sem, így lehet tényleg van valami inaktiválási limit is, ami pluszban bonyolíthatja a helyzetet.
-
-
törölt tag
Mármint a CA modul helyett STB-ot? Ha bemész érte az Invitel pontba, akkor cseréltetheted ingyenesen.
Szerk: nekünk kihozták, és nem számlázták (eddig), igaz fordítva volt. STB-t vettek vissza CA modulra, de volt kavarodás, mert előbb jeleztem is nekik, hogy gond van az STB-szal (allergiás volt mindenféle túlfeszültségvédelemre), meg anélkül is néha lefagyott, utána úgy volt, hogy maradnia kellett volna, de a szerelőnek a csere volt leadva, így ezért mentem be pár hónappal később az Intekért. Aztán úgy döntöttek, hogy akkor így cserélik. Negyedéves történet már, mert ugye munkalapot nem hagyott itt, így utólag raktam össze a dolgot. Pedig a rekord számlánál azt hittem, azt számolták fel, aztán kiderült, hogy a rendkívüli telefonálgatás dobta meg. Ja és még előtte az egyik ügyintéző is kavarta a dolgokat.
-
kabelmania27
félisten
Tévéből kihúzom a koaxot és gépből az utp-t, ettől független bőven elég ha az in-ről lecsavarod az F csatlakozót és áramtalanítod.
Tied a 15300-as hsz.
Lauda: Nincsmit, értelme van hátha kiadják, ettől független előfordulhat hogy csak a 30-ast adják ki.
GoodSpeed: Környéken volt aki mikrósnetről váltott koaxra. -
-
törölt tag
Mielőtt hívnád a hibabejelentőt, áramtalanítsd le 2 percre, majd kapcsold be, és indítsd el újra a keresést, esetleg vedd végig egyenként ezt:
Invitel CA modul üzembehelyezési útmutató
Az Inviteltől kapott routert használhatod a lakásban vagy a kertben a WiFi kiterjesztésére is.
-
kabelmania27
félisten
Szerintem is jól jártál.
D2 területen 9ezerért 6/1 és 40 analóg tv telefon van, sajnos nincs dvb-c.
kigyi_23: Nekünk is jött hasonló, a megadott időben nem volt kiesés.
GoodSpeed: Nézd meg modem újraindítás után, meg kellene próbálni tratec nélkül esetleg kettes splitterrel. -
kabelmania27
félisten
Lehet a költöztetéssel kapcsolatos dokumentumot kaptál, ügyfélszolgálatot kérdezd meg, elvileg költöztetéskor nem változik a vevőkód, ezt is az ügyfélszolgálattól kérdezd meg.
Néha érdemes újraindítani a modemet, 50felett a modem nem tud négy frekin adni.
kigyi_23:Az is kérdés, hogy folytatódik-e a docsis3/dvb-c fejlesztés.
2015-ben legalább a mindigtv-t lekeverhetnék ha már nincs dvb-c szolgáltatás.
IPTV-nél kötelező a box, utp kábellel össze kell kötni a modemmel, egy előfizetéshez max három kérhető, most rendes ip-t kapsz, hgw-nél nincs bridge mód.
GoodSpeed: Ez jó kis csomag, kár hogy a koax terület többségén nem elérhető... -
törölt tag
Ahogyan előttem is írták azok is splitterek, csak annak egy speciális formái (multimédiás aljzatok). Olyan helyeken használják őket, ahol a bejövő koax több multimédiás szolgáltatást nyújt, Internet, telefon, kábeltévé.
Fent nekem ilyen (is) van. Ebbe fut be a légkábel, és utána van még két "sima" osztó, az egyik a padláson fent, a másik pedig lent az előszobában, és a DKTV-t osztja kétfelé.
Multimédiás aljzat Technetix/ Tratec TRIS-210EEN
Normál osztó, a tévés ágon
Lent:
"sima osztó" szintén
A "sima" osztóktól eltérőek a multimédiásak méretben is, és tartalmazhatnak extra funkciókat, mint túlfeszültségelleni védelem, HPF szűrő, Galvanikus leválasztó.
-
-
-
kabelmania27
félisten
Igen ez 8dB-t csillapít lefelé felfelé kb 2,5, ezek az értékek még elfogadhatók kettes splitterrel kb +5lenne a ds, az a lényeg hogy 50alatt legyen az adási. Látszik hogy nem docsis3-hoz van szintezve az erősítő.
GoodSpeed: Lehet nodenál vagy másik erősítőnél vagy fejállomáson szinteztek. -
kabelmania27
félisten
Intruder2k5 leírta a lényeget.
Attól függ hogy hányas a szám, SNR értéked rendben, az adási értéket nézd meg mennyi illetve azt is fontos információ hogy milyen osztó van.
pl -1-2-3 de még a -5-6 is jó de a -8alatti már nem igazán, de nem mindegy hogy splitter után vagy tratec/mmwo után van a modem. -
-
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Huawei Y7 2019 Dualsim kártyafüggetlen dobozában
- HP t630 Thin Client 256GB SSDvel - leírást olvasd
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest