Hirdetés

2014. október 31., péntek

Hozzászólások

(#26901) ignisz válasza Csokiii (#26900) üzenetére


ignisz
(tag)

Ezt hova és hogyan helyezzem el? A kerthez közeli szobában lévő pc a switchről kapja a netet. A router a ház másik oldalán van, új kábel kihúzása a routertől nem lehetséges.

(#26902) ignisz válasza ignisz (#26901) üzenetére


ignisz
(tag)

Van egy wifis routerem, azt lehetne valahogy használni?

(#26903) Csokiii válasza ignisz (#26902) üzenetére


Csokiii
(fanatikus tag)

Az emeleten bedugod egy konnektorba és a routerből megy bele egy utp és a földszinten egy tetszőleges konnektorba bedugod, rádugsz egy utpt ami a lenti routerbe megy és nem kell bekábelezned az egész házat, de lent is teljes értékű wifi lesz.

(#26904) tibcsi0407


tibcsi0407
(tag)

Sziasztok,

Erre a kérdésemre esetleg van ötletetek?

Már a "semmi sem a régi" sem a régi.

(#26905) mezis válasza ignisz (#26902) üzenetére


mezis
(PH! kedvence)

Típusfüggő.
Ha azonos a másik WiFi routerrel és van WDS üzemmód, akkor csak beállítás kérdése.
A többi esetben ha nem Ralink chip-es, akkor pl egy firmware cserével rávehető repeater üzemmódra. Ha van rá 3-rd party firmware.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#26906) ignisz


ignisz
(tag)

Köszönöm a válaszokat, a segítséget.

(#26907) vadasz70


vadasz70
(tag)

Sziasztok! Csináltam egy virtuális wifi kapcsolatot de nem működik mert a telefon nem tudja lekérni az ip címet mi lehet a probléma?Köszönöm

(#26908) krealon válasza Csokiii (#26891) üzenetére


krealon
(Szakértő)
LOGOUT blog

"Szeretnék egy tplink wr841nd-t range extenderként használni kérdésem az lenne hogy tudnám a vezetékes részt is használni vagy csak wifit továbítani?"

Semmi akadalya a vezetekes resz hasznalatanak.
Gargoyle firmware-t ra, majd beallitod repeater uzemmodba.

(#26904) tibcsi0407
"régi TP-Link 841ND-met repeaterként fogom a hálózatban használni"

Neked is a fenti modszert ajanlom.

[ Szerkesztve ]

(#26909) poffsoft


poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Adott egy ZTE „ZXHN H108L” modem, unnumbered ip-vel adja a WAN-t egy TPlink WDR3600-nak (SAMKNOWS), onnan pedig egy TPLink WR1043ND-nek ismét WAN-t.
mindhárom eszköz wifi-n routol,dhcp-zik (ZTE x.x.1.1, 3600 x.x.2.1, 1043 x.x.3.1 alhálón LANol). A tplinkeken openwrt van.
Sok szenvedés után sikerült összehoznom, hogy bármely routerre csatlakozva van net, de a WDR3600-ra csatolt samba winyót csak a wdr3600-ról érem el, a másik kettőről nem.
Vajon hogyan kellene beállítanom a két tplink-et, hogy bármelyikről elérhessem a winyót, ill. hogyan tudnám elérni, hogy pl. a ZTE-re csatlakozva a 3600 lucit és az 1043 luci-t is elérhessem?

Szájbarágósan kellene, mert mindig elveszek az interfészek protokoll/fizikai beállítás/tűzfalzóna szentháromságban :O

köszi :)

"... ha nincs rajta smink és két copfban van a haja akkor 'teen', egyéb esetben 'milf'; az életkor tök lényegtelen..." By DeltaPower

(#26910) krealon válasza poffsoft (#26909) üzenetére


krealon
(Szakértő)
LOGOUT blog

"Vajon hogyan kellene beállítanom a két tplink-et, hogy bármelyikről elérhessem a winyót, ill. hogyan tudnám elérni, hogy pl. a ZTE-re csatlakozva a 3600 lucit és az 1043 luci-t is elérhessem?"

Azonos alhaloban kell lenni az osszes eszkoznek.
Most 3 kulonbozo alhalod van
x.x.1.1
x.x.2.1
x.x.3.1

"Szájbarágósan kellene, mert mindig elveszek az interfészek protokoll/fizikai beállítás/tűzfalzóna szentháromságban"

1 router DHCP szerverrel es ket switch konfiguracioban fog mukodni.
1.1 --> router DHCP szerverrel
1.2 --> 3600, DHCP szerver off, switch uzemmod
1.3 --> 1043, DHCP szerver off, switch uzemmod.

DHCP szerver off helyett lehet a LAN DHCP kliens uzemmodban.

(#26911) poffsoft válasza krealon (#26910) üzenetére


poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez pontosan mit jelent, mit kell állítanom?
Dhcp tiltás a 2 tplinken?
Ipv4 gateway és broadcast kell? Gondolom x.x.1.1 lenne mindkettőn?
Lan dhcp kliens az hol, hogyan?

[ Szerkesztve ]

"... ha nincs rajta smink és két copfban van a haja akkor 'teen', egyéb esetben 'milf'; az életkor tök lényegtelen..." By DeltaPower

(#26912) poffsoft válasza krealon (#26910) üzenetére


poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szóval:
1.) modem dhcp x.x.1.1
2) 3600: wan:dhcp client, lan:dhcp client
3.) 1043: wan:dhcp client, lan:dhcp client

és nem érem el a teljes saját hálózatot, internet sincsen.
A két router most kikapcsolva, így tudok felmenni a netre.
Azt nem mondtam, hogy a 3600 muszáj a WAN porton csatlakozzon a modemhez.
szóval a kérdésem:
1.) mi legyen a WAN interface beállítása a két routeren?
2.) Gondolom a LAN maradhat DHCP client.

"... ha nincs rajta smink és két copfban van a haja akkor 'teen', egyéb esetben 'milf'; az életkor tök lényegtelen..." By DeltaPower

(#26913) szabi_zoli82


szabi_zoli82
(újonc)

Sziasztok!
Egy különös hálózati problémával találkoztam. A 240-es internet letöltési sebességem az asztali gépen 130-150-170Mbps, a feltöltésem mindig megvan 20Mbps. Teljesen ingadozik a letöltés, 50ms körüliek a ping idők is. A rendszer Win7 x64 Ultimate. Router az jelenleg a szolgáltatói, egy gigabites switch van még pluszban a rendszerben. Milyen probléma lehet a gép beállításaival? A notebookommal is teszteltem a letöltést, azzal megvan a 230-250Mbps 17-20ms-os ping idővel. Ugyanazon rendszerrel tesztelve. A notival kipróbáltam 64 bites Kubuntu linux alatt is, ugyanazok a jó eredmények születtek. A beüzemelés után kb 2 hétig az asztali gépen is megfelelőek voltak a letöltési értékek, ~29.7MBps volt a letöltési sebesség. Milyen frissítés vagy beállítás okozhat ilyen hibát? A switch kikerülése sem hozott eredményt. A kábeleket átnéztem, összecserélgettem, de nem javult semmi. A gép kártyája integrált gigabites realtek.
Köszönöm.

(#26914) krealon válasza poffsoft (#26912) üzenetére


krealon
(Szakértő)
LOGOUT blog

(#26915) fil válasza poffsoft (#26912) üzenetére


fil
(senior tag)

Az ,hogy wan dhcp client ,az rendben van ,mert a szolgáltatód fog osztani neki címet. De a lan az ,hogy lehet dhcp client? Kitöl kap címet? A lan vagy fix ip ,vagy kell még egy dhcp szervernek lenni rajta. Nálad meg mindkét routeren a lan kliensre van állítva.

[ Szerkesztve ]

(#26916) mezis válasza szabi_zoli82 (#26913) üzenetére


mezis
(PH! kedvence)

Az asztali gépnek milyen processzora van ?

mezis

(#26917) szabi_zoli82 válasza mezis (#26916) üzenetére


szabi_zoli82
(újonc)

A CPU E7500-as, 2x2.93GHz C2D. Mellette 4GB RAM, amiből 3.37GB használható az alaplap miatt. :(

(#26918) mezis válasza szabi_zoli82 (#26917) üzenetére


mezis
(PH! kedvence)

Azt már több esetben tapasztaltam, hogy Win frissítések néha elbabrálják, működésképtelenné teszik a WiFi drivert. Tégy most egy próbát a drótos ETHERTNET csatolóddal: távolítsd el a drivert (különben nem hajlandó újratölteni a lusta disznója).

mezis

(#26919) szabi_zoli82 válasza mezis (#26918) üzenetére


szabi_zoli82
(újonc)

Ha az első bejegyzést elolvasod, ott szerepel hogy az asztali gépen sz@r a net, a notebook-on jó, az volt a referencia gép. :) A Wi-Fi-t az esetleges korlátok miatt nem is próbáltam. Kizárólag kábelen mért adatokat írtam be. De a driver eltávolítást megpróbálom. Az üfsz-on is jelezte a kolléga az esetleges frissítési anomáliát. Kivételesen egy hozzáértő személlyel beszéltem.

(#26920) mezis válasza szabi_zoli82 (#26919) üzenetére


mezis
(PH! kedvence)

A WiFi-t csak azért említettem, mert eddig annál tapasztaltam egyértelműen a frissítések esetleges mellékhatását.

mezis

(#26921) szabi_zoli82 válasza mezis (#26920) üzenetére


szabi_zoli82
(újonc)

Értelek. Arra is figyelek majd, köszönöm. Jelenleg a driver reinstall van folyamatban.

(#26922) szabi_zoli82 válasza mezis (#26918) üzenetére


szabi_zoli82
(újonc)

Driver reinstall elkészült. A legfrissebb illesztőprogramot letöltöttem a Realtek oldaláról. Van a gépben egy másik Realtek gigabites PCI-os kártya is, ahhoz is jó volt a driver. Egyszerre frissült mindkettőé. Ez az eredménye: http://www.speedtest.net/my-result/3859150325 A notebookon is megcsinálom majd ezt, attól függetlenül hogy abban Broadcom hálókártya van. A Wi-Fi-nek sem fog ártani. Köszönöm a segítséget!

(#26923) mezis válasza szabi_zoli82 (#26922) üzenetére


mezis
(PH! kedvence)

Korábban én is a speedtest-et használtam. újabban az a gyanúm támadt, hogy a sok reklám hamisítja az eredményt. áttértem a www.szelessavindex.hu-ra.

mezis

(#26924) szabi_zoli82 válasza mezis (#26923) üzenetére


szabi_zoli82
(újonc)

Milyen irányban hamisította meg a mérési eredményeidet? Most néztem a http://www.szelessavindex.hu/-t, a max segesség kb 140Mbps volt, de akadt 60Mbps-os mérés is. A speedtestnél ki kellett kísérleteznem melyik szerver tudja kiszolgálni a 240mbps-ot. Ez Bp-en a Telenor, a GTS Hungary LTD, és a SzerverPlex.hu; Dunaújvárosban a Digi. A többi szolgáltató belefullad 100Mbps körül.

(#26925) dethroner


dethroner
(senior tag)

Sziasztok!
Otthoni csoportban van asztali pc és laptop. Mostanáig működött a megosztás a gépek között, azonban valami történt és most már csak a laptop éri el a pc megosztott mappáját. Az asztali gép is látja a hálózaton a laptopot, de amikor meg akarom nyitni, hálózati jelszót kér. A laptopon nem is találom a a jelszót, csak az asztali gépen, amit hiába írok be, nem működik. Ha meg a laptopot akarom rávenni hogy az előbb említett jelszóval csatlakozzon otthoni csoporthoz, azt írja hogy a windows nem tudott otthoni csoportot beállítani. És az összes lehetséges javítás és egyéb lehetőség sem használ. Van ötletetek?

Nincs semmi más, ami jobban egységbe forrasztja a normális értékrend szerint nevelt futballszurkolók táborát, mint a Bayern München feltétlen gyűlölete.

(#26926) totoka23


totoka23
(újonc)

sziasztok olyan gondom van hogy van egy tplink 741nd routerem amibe belemegy a digi wan kábele van egy gép lanba téve és a wifi eszközök két okoska egy tablet meg egy laptop ezeken az eszközökön jó a net de a lanos gépen nagyon lassú a net letöltési sebessége is ha direktbe kötöm max 0,5-1 mbittel jobb a letöltési sebesség hivatalos oldalról vaklami firmwallt frissitettem meg a hálókártya drivert némi gyorsulást elértem de így is csak 5 mbitet produkál az 50 hjelyett de pl laptopon wifin kiméri az 50/30-at mit csináljak azon kivül hogy dobjam ki az ablakon router témában új vagyok de a gépek között nem jah konfig amin nem megy amd a4 4000 richland asrock fm2a55-hd+ 4gb ram
naprakész driverek vannak feltéve

(#26927) krealon válasza totoka23 (#26926) üzenetére


krealon
(Szakértő)
LOGOUT blog

A gep szoftveres problemainak kizarasara, boot-olj CD-rol live Linux-ot (pl Lubuntu) es azzal teszteld a sebesseget.
Ha ott jo, akkor a gepen az internet security (tuzfal) program beallitasai korul kene a problema okat keresni.

(#26928) Andrewstarr


Andrewstarr
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Van egy Airlive wl-5460ap router (mikróhullámon jön a net), utána és az asztali gép közé szeretnék tenni egy ZTE ZXV10 H201L routert. A ZTE-be RJ11 dugó megy csak, van rá valami lehetőség az összekötésre? Van ilyen, hogy RJ11-RJ45 kábel, vagy átalakító? :F Segítségetek előre is köszönöm! :R

Andrej (Andrewstarr felhasználónak 54 pozitív és 0 negatív értékelése van a régi rendszerben :)

(#26929) And válasza Andrewstarr (#26928) üzenetére


And
(PH! kedvence)

Mivel az a ZTE ZXV10 H201L nem szimpla router, hanem modem-router (home gateway), nem igazán nyerő a célra. Maximum switch-ként tudod használni, megosztó routerként nem, mivel nincs IP-alapú WAN-portja. Ez nem a csatlakozók fizikai kialakításán múlik (RJ11: telefonvonalra - érpárra - csatlakozik, nem ethernetre).

(#26930) Andrewstarr válasza And (#26929) üzenetére


Andrewstarr
(fanatikus tag)

Köszönöm válaszod! :R Tehát akkor ez a ZTE nem ajánlott oda wifi létrehozására? Tudsz ajánlani esetleg valami más wifis alaptípust? Például ez megfelelne? :R

[ Szerkesztve ]

Andrej (Andrewstarr felhasználónak 54 pozitív és 0 negatív értékelése van a régi rendszerben :)

(#26931) And válasza Andrewstarr (#26930) üzenetére


And
(PH! kedvence)

Erre egy külön topik van: Milyen routert?
Annyi a lényeg, hogy neked egyszerű routerre van szükséged WAN- / LAN-portokkal, nem pedig egy olyanra, amelyikben modem is van, mert utóbbinak fizikailag nincs WAN-portja, mivel az internet felől ethernet-kábel helyett más közeget fogadnak (TV-koaxkábelt vagy telefonvonalat).

[ Szerkesztve ]

(#26932) ignisz


ignisz
(tag)

Sziasztok! Új hálókártyát vettem a gépbe. A hozzáadott lemezen lévő driver frissebb, mint amit a windows 7 erőltet. Hiába tallózom be a lemezen lévőt csak a win 7-es megy fel. Tudna valaki segíteni?

(#26933) tibcsi0407 válasza ignisz (#26932) üzenetére


tibcsi0407
(tag)

Nincs valami 32 és 64 bit a dologban? Tehát milyen a driver és milyen a windows?

Már a "semmi sem a régi" sem a régi.

(#26934) mezis válasza ignisz (#26932) üzenetére


mezis
(PH! kedvence)

Üdv.!

Lehet, hogy a chip gyártójánál van még frissebb ?

BIOS-ban le tudod tiltani a többi ethernet vezérlőt ?

Alaplap driverei frissek ?

mezis

(#26935) ignisz válasza tibcsi0407 (#26933) üzenetére


ignisz
(tag)

Win 7 64 bit, a driver win 7-es, 64 bites

(#26936) ignisz válasza mezis (#26934) üzenetére


ignisz
(tag)

A BIOS-sal és az alaplappal nem foglalkoztam még. Megnézem.

(#26937) tibcsi0407 válasza ignisz (#26935) üzenetére


tibcsi0407
(tag)

Akkor nincs ötletem. Én is egy netről letöltött friss verziót javaslok.

Már a "semmi sem a régi" sem a régi.

(#26938) ignisz válasza tibcsi0407 (#26937) üzenetére


ignisz
(tag)

A neten olyat találtam ami a kettő között van. Újabb a win7-nél régebbi a lemezen lévőnél. Köszi a segítséget.

(#26939) ignisz válasza ignisz (#26936) üzenetére


ignisz
(tag)

A BIOS-ban olyat találtam: OnBoard LAN>auto vagy disabled. Az alaplapom régebbi ASUS.

[ Szerkesztve ]

(#26940) tepenzed


tepenzed
(tag)

Sziasztok! Van nekem egy ZTE H168N routerem amit vdsl-hez használok.

Az a problémám,hogy internet csak akkor jön,ha a kábel a 4 foglalat közül a LAN1-be van bedugva és csatlakoztatnám a PS4-et bármelyik másikba de nem jön róluk internet és pcn is csak akkor ha a kábel a LAN1be megy, pedig írja a modem hogy pl LAN4 UP és forgalmat is mutat rajta.

Valaki esetleg teamviewerrel bele tud nézni a router beállításokba? fizetek is akár paypalon csak nagyon idegel a dolog

Dell Inspiron 7537,PS4:tomyp92,Lg G2 CloudyG3+Dorimanx

(#26941) mezis válasza tepenzed (#26940) üzenetére


mezis
(PH! kedvence)

Üdv.!
Az internet kapcsolat így van beállítva a routeren és a PC-n meg maradt a ZTE előtti mód ? (Ez utóbbit nem kellene elindítani vagy ha automatikusan indul, le kell állítani.)

mezis

(#26942) tepenzed válasza mezis (#26941) üzenetére


tepenzed
(tag)

A probléma az volt hogy az internet port binding csak a lan1-en volt bekapcsolva :)

Dell Inspiron 7537,PS4:tomyp92,Lg G2 CloudyG3+Dorimanx

(#26943) mezis válasza ignisz (#26939) üzenetére


mezis
(PH! kedvence)

Ha nem használod az alaplapit, akkor az Disable legyen.
Az alaplap drivereit töltsd le a gyár honlapjáról és frissítsd !

mezis

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.