Hirdetés

2014. október 1., szerda

Hozzászólások

(#26651) MaCS_70


MaCS_70
(senior tag)

Üdvözletem a T. Fórumtagoknak!

Komoly gondom van NAS-okkal. Adott egy sima családi hálózat, jellemzően windowsos gépekkel, androidos telefonokkal -- és immáron két NAS-sal.

Az egyik PC azonban egyszerűen nem látja a NAS-okat a hálózaton.
Jelenleg két NAS is csatlakozik a LAN-hoz, egy WD és egy NetGear. Mindkettőnek fenntartott DHCP-s IP je van, meg is kapják, illetve a GUI-jukat el is érem szépen erről a gépről is.

Csak magát a tárterületet a fájlokat nem. Ha beírom az Explorerbe, hogy "\\192.168.###.###", azt kapom vissza, hogy "A Windows nem tud kapcsolatot létesíteni az <<IP>> összetevővel." Hibakód: 0x0004005 Meghatározhatatlan hiba

A LAN-hoz kapcsolódó többi gép, sőt, az adott nem látó gép alatti VMWare-virtuálisgépek is elérik wifin és dróton is, tehát egyetlen Windows-zal van a gond -- de mi lehet az? A tűzfalat már próbáltam kikapcsolni -- nem segített. Csereberéltem routereket, semmi változás.

Hol keressem a hibát? Mit kell átállítani?

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26652) kecz válasza Jim74 (#26649) üzenetére


kecz
(fanatikus tag)

Az a baj, hogy két laptop van a háztartásban.
És ha beállítom a fix IP-t, akkor ha mondjuk egy mobillal, ha csatlakozni akarok vagy akármilyen új eszközzel, akkor annak is meg kell adni a fix IP-t?

(#26653) Jedster válasza Stehe (#26650) üzenetére


Jedster
(tag)

Használj QoS-t.

Első lépésben mérd le pontosan, mennyi a neted sávszélessége.

Lépj be a router kezelőfelületére->Forgalomkezelő: QoS bekapcs. Alatta add meg a mért sebesség 90%-át (a feltöltés ne legyen több, a letöltés lehet 95% körül is). Ezután kattints a mentés gombra. Így már működik a QoS, de alapból automata módban van.

Jobb oldalon fent van egy gördülőmenü (automata mód). Ezt lehet helyettesíteni "felhasználó által megadott QoS szabályokkal". Alapból ezek vannak ott:
Web Surf 80 tcp 0~512
HTTPS 443 tcp 0~512
File Transfer 80 tcp 512~
File Transfer 443 tcp 512~

Attól függően, hogy hogyan szeretnéd kiosztani a hálózati prioritásokat, itt több megoldás is van. Megadhatod a torrentkliensekben beállított portokat is, és ezekhez lehet rendelni prioritást (a legalacsonyabb ajánlott, TCP/UDP opcióval), vagy akár IP/MAC címhez is lehet rendelni. Megoldható, hogy a szomszéd gépeit alacsony prioritásba teszed kompletten. Ehhez a legördülőmenüből kiválasztod az IP-t/MAC címet. Portnak megadod: Any, Prioritásnak pedig legalacsonyabb. Alkalmaz gomb legyen lenyomva a végén.

A "Felhasználó által megadott prioritás" fül alatt megadható az egyes prioritáshoz rendelt sávszélességek fel/le irányban.

Ha a wifis eszközöket nem szeretnéd, hogy prioritással kezelje a router, akkor érdemes az ACK, SYN és ICMP fülekből kivenni a pipát. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a wifis torrent jobban leterheli a routert, mint a vezetékes. Pláne, ha sok kapcsolattal is jár. A torrent nagyon sok kis csomagot generál. Tehát ha valaki torrentezéskor prioritást ad az ACK csomagoknak, akkor a torrent miatt generált forgalom is (gyakran akaratlanul) prioritást kap.

(#26654) Jedster válasza kecz (#26652) üzenetére


Jedster
(tag)

Nem kell. Ha azok DHCP-ben voltak, akkor utána is DHCP-ből kapnak IP-t.

Elolvasva a problémád, a barátnőd gépének beállításaival lehet a gond. Lehet, hogy pont valaki kézzel megadott értékeket, és ezért korlátozott a kapcsolat. Nézd meg a beállításokat, és ha nem ott van, akkor először tedd át automatikusba és próbáld úgy ki.

(#26655) Jedster válasza MaCS_70 (#26651) üzenetére


Jedster
(tag)

Úgy néz ki, nem a NAS-sal és nem is a routerrel lesz a gond, hanem a kliens van rosszul beállítva. Egy alhálózatban van? Nem tudom milyen protokollal osztod meg, de az is jól van beállítva? Nincs külön domain/csoportban a gép? Portok át vannak engedve?

(#26656) Jim74 válasza kecz (#26652) üzenetére


Jim74
(PH! kedvence)

Úgy szoktam beállítani a routert, hogy DHCP-n a 100-199-es tartományból oszt címeket, kézzel pedig 200-asokat adok fixen. Így nem fordulhat elő, hogy adott esetben egy fixen kiosztott IP-címet lefoglaljon egy DHCP-s eszköz.
A családban minden eszköznek kiosztottam így az IP címet, emrt úgy érzem, hogy így stabilabb a kapcsolat. Az okát nem tudom, de ez a tapasztalatom. Egyszer kell csak végigcsinálni és utána már nincs vele gond.

Keresem (NEM ELEKTRONIKUS formátumban) a Magyarország története című 24 részes könyvsorozat 18. részét (1920 - 1941) !!!

(#26657) MaCS_70 válasza Jedster (#26655) üzenetére


MaCS_70
(senior tag)

Kutya közönséges Windows-hálózat, minden beállítgatás nélkül.
A routernek megmondtam, hogy adjon IP-t, ő meg adott, a NAS-ok elfogadták, és a kapcsolat ugye él is, hiszen az adminfelületet gyönyörűen elérem, pingelni is tudom őket!

És fogalmam sincs róla, hogy mit változtattam meg ezen a gépen, hogy nem látja a NAS-ok tartalmát.
Tehát nem magával a kapcsolattal van gond, hanem a megjelenítéssel (gondolom én).

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26658) MaCS_70 válasza MaCS_70 (#26657) üzenetére


MaCS_70
(senior tag)

Valamivel tán közelebb kerültem a megoldáshoz: ha a Windowsban bemegyek a "Hálózat" helyre, ott ugye a "Számítógép" sorban látom magát a sajátgépet is. Na, ha erre kattintok rá, a problémás gépen azt vágja a képembe, hogy:
"\\számítógépnév nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához...
A megadott hálózati szolgáltatónév érvénytelen."

WTF???

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26659) Jedster válasza MaCS_70 (#26657) üzenetére


Jedster
(tag)

Csak a NAS-okat nem érni el róla, vagy mást sem?

(#26660) Stehe válasza Jedster (#26653) üzenetére


Stehe
(fanatikus tag)

Köszi szépen!

Beállítanám, ha a router admin felülete nem szállna el minden indulásnál, és nem maradna le a fél képernyő... :( Fél óra alatt a fw-t sikerült frissítemem 3.0.0.4.374_5517-ra, de bármely menüpontra kattintok, kifagy a honlap. Firefox, Explorer ugyanaz... Vírusirtőt kipróábltam, hard reset is megvolt, de alig jön be a konfig képernyő...

Mit tudok még próbálni? Asus RT-N12 D1 a router...

(#26661) Jedster válasza Stehe (#26660) üzenetére


Jedster
(tag)

Lehet, hogy nem jól frissítetted a firmware-t. Próbáld újratenni, de kövesd a leírást. LAN portról frissítsd és a befejezés után még várj 10 percet, mielőtt újraindítanád.

(#26662) MaCS_70 válasza Jedster (#26659) üzenetére


MaCS_70
(senior tag)

Magát a sajátgépet ugye nem érem el a hálózatok ablakából. A hálózaton lógó többi gépet is látom ott, azok sem engednek be, bár a Users-ablakig lehet, hogy el kéne jutnom? (A másik gépről a problémás gép beenged, szabad is neki.)

A NAS-okat Explorerből nem érem el -- ahonnét a routerbe se látok bele, ha beírom az IP-címét, bár mondjuk ezt is tekinthetem NAS-nak (mert nem értek hozzá). Tehát a könyvtármegosztással rendelkező eszközökbe nem látok bele Explorerből \\IP-vel.

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26663) Stehe válasza Jedster (#26661) üzenetére


Stehe
(fanatikus tag)

Csak a frissítés előtt volt újraindítva, de azért megpróbálom. Azért raktam fel a FW-t, mert már előtte sem jelent meg normálisan az admin felület. Néha-néha tudtam egyet-kettőt kattintani, de ennyi...

(#26664) Stehe válasza Jedster (#26653) üzenetére


Stehe
(fanatikus tag)

Köszi szépen, végül megoldódott az Admin felület megjelenítési probléma, egy Asusokra jellemző nonszensz hiba volt...

Elkezdtem a beállításokat nézegetni, tényleg elég jól testre lehet szabni. 2 kérdésem lenne:

- Ha egy adott IP-t akarok teljesen bekorlátozni, akkor a porthoz valóban elég beírni annyit, hogy "any"? Hiába vár számot?

- Ill. a servicek mellett megadott utsó két szám tartomány mit jelent? (Pl. HTTPS 443 tcp 0~512, File Transfer 80 tcp 512~) Erre nem találtam magyarázatot a user manualban sem... Utóbbi példa esetén pl. a 80-as portra megadott prioritás csak akkor aktiválódik, ha meghaladta a forgalom az 512kb-ot?

Előre is köszi!

(#26665) Jedster válasza MaCS_70 (#26662) üzenetére


Jedster
(tag)

Próbáld meg pingelni őket a gépről. A network discovery legyen bekapcsolva. IPv6 legyen kikapcsolva. IPv4-ben a Netbios over TCP/IP engedélyezve.

(#26666) Jedster válasza Stehe (#26664) üzenetére


Jedster
(tag)

Az utolsó két szám a forgalom mértékét jelenti.

Any megadása esetén (az újabb firmwarekben legalábbis) nem kér portokat. Nem is lehet megadni őket. Csak IP vagy MAC kell hozzá. Javaslom, hogy teszteld le valami saját eszközzel is a hálózatot.

(#26667) Jazz


Jazz
(PH! addikt)

Sziasztok!

Egy PC-t (integrált alaplapi hálókártya) és egy notit szeretnék összekötni keresztkötésű utp kábellel.

A PC közben internet kapcsolaton van egy másik külön PCI wlan hálókártyán keresztül wifi-n, egy routerhez kapcsolódva (DHCP).

A noti, és a PC (alaplapi) hálókártyáján beállítottam azonos munkacsoportot, 150.150.0.1 és 150.150.0.2 ip címeket, 255.255.255.0 alhálózati maszkal. Alapértelmezett átjárót kitöltetlenül hagytam. TCP/IP protokoll v4.

Mégsem látják egymást. Mi lehet a baj? Van esetleg valami direkt progi az ilyen esetekre, ami akkor is kapcsolatot létesít ha a fene fenét eszik?

(A PC XP 32bit, a noti W7 64 bit. De ez nem gond, mert oda-vissza ez működött routeren keresztül. - nem, nincs lehetőség hogy routeren kapcsolódjanak. Mindenképpen a fenti összekötésben kell megoldani.)

Köszi!

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#26668) Jazz


Jazz
(PH! addikt)

....Azt is próbáltam hogy egy routeren vannak, wifi-n: 192.168.0.20, 192.168.0.102....255.255.255.0...stb. egy munkacsoport, és még sem látják egymást.

Van erre valami megoldás? Akár külön hálózatkezelő program. (Tudom, xp 32, meg w7 64, de ezek működtek valamikor egy hálózaton lanon, tehát nem lehetetlen. És oda-vissza.)

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#26669) PumpkinSeed válasza Jazz (#26668) üzenetére


PumpkinSeed
(őstag)
LOGOUT blog

Megosztottad a munkacsoport számára azokat az állományokat amiket láttatni szeretnél? :)

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#26670) Jazz válasza PumpkinSeed (#26669) üzenetére


Jazz
(PH! addikt)

:) Üres a munkacsoport. Nincs benne számítógép.... Már ott elakad a történet. (amúgy igen, van megosztva file)

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#26671) mezis válasza Jazz (#26670) üzenetére


mezis
(PH! kedvence)

A Win frissítések el tudnak babrálni beállításokat, drivereket.
(Nekem most egx frissen installált Win7/32 nem talált semmit a Win hálózaton. Aztán most elárulta, hogy nincs bekapcsolva a hálózat felderítése. Lehet olyannal is kísérletezni, hogy előbb a Win7-eset indítani, a WinXP-t meg csak egy kávé után.)

mezis

(#26672) Jedster válasza Jazz (#26670) üzenetére


Jedster
(tag)

Pingelni próbáltad a gépeket? Ha lecsatlakozol a wifiről, és a másik hálókártyát is lehúzod, működik? Gateway mezőben van valami megadva?

(#26673) Jazz válasza mezis (#26671) üzenetére


Jazz
(PH! addikt)

Az a baj túl vagyok ezeken, meg már bele is fáradtam...nincs valami progi ami megoldás egy normális hálózat kezelésre? Csak file-okat akarok mozgatni.

free your mind

(#26674) Jedster válasza Jazz (#26673) üzenetére


Jedster
(tag)

Miért nem kötöd mindegyik gépet a routerre?

(#26675) Jazz válasza Jedster (#26674) üzenetére


Jazz
(PH! addikt)

Azon van, wifi-n. lásd korábbi hsz.-ek. (vezetéken nincs lehetőség)

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#26676) MaCS_70 válasza Jedster (#26665) üzenetére


MaCS_70
(senior tag)

Köszönöm -- most két napig nem zaklatlak ezzel!
Pingelni egyébként szépen tudom a "láthatatlan" eszközöket.

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26677) sepsi0


sepsi0
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Otthoni gigabites hálót akarok csinálni.
WDR4300 (van) és WDR3600 (beszerzés alatt). Kérdésem, hogy ezek a kábelek megfelelőek lesznek? Ha esetleg tudtok jobbat ilyen árfekvésben szívesen veszem. A darabszám és a méretek adottak.

Equip 805511 UTP gigabit CAT6 2m patch kábel 60 hó gar. 5 db 415 Ft

Equip 805518 UTP gigabit CAT6 15m patch kábel 60 hó gar. 1 db 2,410 Ft

Equip 805532 3m kék CAT6 UTP patch kábel 60 hó gar. 2 db 603 Ft

Van ezeknek egy olcsóbb változata Cat6, de nincs odaírva a nevébe a gigabit, gondolom jelent valamit.... ezért esett ezekre a választásom.

Köszönöm! :R

Nem tudom ezt merjem venni?

Equip 625418 CAT6 bézs 15m UTP patch kábel 1213 Ft (Pcx)

[ Szerkesztve ]

(#26678) PumpkinSeed válasza sepsi0 (#26677) üzenetére


PumpkinSeed
(őstag)
LOGOUT blog

A CAT6 gigabites, attól függetlenül, hogy oda van-e írva vagy nincs. :)

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#26679) sepsi0 válasza PumpkinSeed (#26678) üzenetére


sepsi0
(fanatikus tag)

Azt a google megmondta, de túlságosan olcsónak tűnik. Az összes kábel fele annyiba kerülne a két fajtából. Talán ez segít, melyiket választanátok:

Equip 805518 UTP gigabit CAT6 15m patch kábel 60 hó gar. 1 db 2,410 Ft

Key Features
Stranded 26AWG with 250MHz performance
Foil-shielded to reduce EMI interference
Class E ISO/IEC 11801 2nd Edition & EN 50173
Gold plated contacts for best connection
Molded assemblies with great strain relief properties
PVC jacket for flexibility and durability
Copper (CU) wire, oxygen-free

Equip 625418 CAT6 bézs 15m UTP patch kábel 1213 Ft

Key Features
Stranded 26AWG with 250MHz performance
Gold plated contacts for best connection
Molded assembly, great strain relief properties
PVC jacket for flexibility and durability
Class E ISO/IEC 11801 2nd Edition & EN 50173

Megéri az első fajta a dupla árat?
Ja most nézem a drágább árnyékolt, akkor gondolom azt válasszam...

[ Szerkesztve ]

(#26680) PumpkinSeed válasza sepsi0 (#26679) üzenetére


PumpkinSeed
(őstag)
LOGOUT blog

Amit hiányolok az olcsóbból az a

- Foil-shielded to reduce EMI interference
- Copper (CU) wire, oxygen-free

azaz az árnyékolás, hogy ne legyen interferencia illetve a réz vezetékek. De ezek otthoni környezetben nem számottevő tényezők. Az alumínium vezeték is képes ugyanarra a sebességre.

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#26681) sepsi0 válasza PumpkinSeed (#26680) üzenetére


sepsi0
(fanatikus tag)

Akkor inkább maradok a drágábbnál. Későbbi fejfájások elkerülése miatt. Úgy is a upc műholdas kábelei mellett lesz elvezetve. Bár azok is árnyékoltak.
Akkor jók lesznek a drágábbak?
Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#26682) hviiick


hviiick
(újonc)

Sziasztok!!
Létezik olyan program amely megállapítja, h mi a a wifimhez csatlakozott eszköz MAC címe és szűrőszabályt lehessen létrehozni, hogy engedem e a MAC címet csatlakozni a wifim internet eléréséhez? Esetleglebannolni?

Azaz szeretnék letiltani bizonyos MAC címek csatlakozását a hálózatomhoz, de routerem, csak azt engedi, h csak megengedett MAC címek csatlakozhassanak, újak pedig nem.

Én viszont szeretnék értesítést kapni az új mac címekkről akik csatlakoztak, majd később eldönthessem, h újra csatlakozhat a wifimhez, vagy sem?!!

Köszönöm a válaszokat!!

(#26683) Dakhara


Dakhara
(újonc)

Hali!

A segítségeteket szeretném kérni, router - hálózat problémában. Miután a net mellé iptv-t beköttettük a régi modemet lecserélték erre a minden egybe eszközre: http://www.zyxel.com/hu/hu/products_services/p_660hn_txa.shtml?t=p , de nekem van egy asus routerem ez: http://www.asus.com/hu/Networking/RTN15U/
és ezt beépítette a szerelő a hálózatba. A végeredmény a kövi lett: a zyxel-ből ment közvetlen a tv, meg kábelen át a net az asusba, ami szétosztotta netet. Az asusra egy gép volt rákötve kábelesen, meg egy csatlakozott wifin és ez így tökéletesen működött is több hónapig. De egyik napról a másikra elment a net, de az asus menüjében azt mutatja, hogy minden oké, de még sincs net egyik gépen se. Én nem állítottam át semmit és elvileg senki se nyúlt semmihez. Az én minimális hálózati tudásommal próbáltam megcsinálni, de nem jött össze, így azt állítottam be, hogy a zyxel osszon netet. Ez volt kb. 1hónapja és most megint megpróbáltam visszaállítani a régi felállást. Amint összekötöttem mindent, az első próbaoldalt behozta, de onnantól megint semmi, egy oldalt se tölt be. Mi lehet a gond? Mit kéne átállítani? Az asus hálózati része tesztelve lett több gépen, több felállásban és tökéletesen működött, a net részét sajnos nem tudtam tesztelni. A segítséget előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#26684) mezis válasza Dakhara (#26683) üzenetére


mezis
(PH! kedvence)

Üdv.!

Tedd vissza a Zyxel-t, olvasd ki (esetleg kis mértékben módosítsd a DHCP tartományt) és állítsd be így az Asus routeredet. Ezek után működnie kell mindkét routernek, WiFi-knek, internetnek.

mezis

(#26685) Stehe


Stehe
(fanatikus tag)

Köszi!

Ezt a forgalom mértékét viszon nem értem teljesen: Ha azt adom meg, hogy 0 ~ 512 (ami az alapbeállítás), az azt jelenti, hogy az első 512 kb forgalomig van prioritás, utána pedig nincs?
Vagy az 512 ~ beállítás jelentése az, hogy az első 512 kb-ra nem érvényes a QOS priorizáció, viszont ha ezt elérte, akkor automatikusan a beállított prioritás lesz aktuális?

(#26686) Nagynozi


Nagynozi
(fanatikus tag)

Sziasztok, lenne egy kérdésem: Adott egy HGW modem, amit a t-home biztosított és egy TP-Link wifi router. A T-home által biztosított HGW nem képes semmilyen jelen se szórni a földszintre, mert nagyon vastagak a falak, namármost én azt szeretném elérni, hogy a wifi router és HGW ( Cisco epc valami ), ugyan azt a jelet adja és ha lemegyek a földszintre ne másik hálózatra, hanem ugyanarra csatlakozzon az eszközöm, kábé ne vegye észre, hogy másik eszköz adja a jelet. PLZ help.

"the future is not where my dream is"

(#26687) slashing


slashing
(senior tag)

win xp esetén jól gondolom ha routeren be van állítva a pppoe kapcsolat akkor semmit sem kell csinálni ahhoz hogy net legyen? a routeren tuti hogy jól van beállítva a net mert wifin simán lehet böngészni csak ez az egy gép ami kábelen lóg a routeren, ezen nem megy...

a gép megkapja az ip-t a routertől, a routert pingelve válaszol is de sehogy sem sikerül elérni a netet :F rohadt régen volt dolgom utoljára xp-vel. Mit hagyok ki?

[ Szerkesztve ]

(#26688) krealon válasza Jazz (#26667) üzenetére


krealon
(Szakértő)
LOGOUT blog

"Egy PC-t (integrált alaplapi hálókártya) és egy notit szeretnék összekötni keresztkötésű utp kábellel.

A PC közben internet kapcsolaton van egy másik külön PCI wlan hálókártyán keresztül wifi-n, egy routerhez kapcsolódva (DHCP).

A noti, és a PC (alaplapi) hálókártyáján beállítottam azonos munkacsoportot, 150.150.0.1 és 150.150.0.2 ip címeket, 255.255.255.0 alhálózati maszkal. Alapértelmezett átjárót kitöltetlenül hagytam. TCP/IP protokoll v4.

Mégsem látják egymást. Mi lehet a baj?"

Az a baj, hogy elbonyolitotad.
A PC-n wlan kapcsolatot megosztod a kabeles kapcsolat fele, a notit pedig automatikus cimkiosztasra allitod (DHCP). Igy nem kell kezzel mokolni.
(Radasul a 150.150.0.x publikus internetcim, amivel jo nagy kavarodast lehet elerni.)

(#26689) HaJózsi


HaJózsi
(tag)

sziasztok,hátha valaki nekem is segít. Adott agy otthoni hálózat: NAS zyxel nsa 310 benne benne egy 1 terrás Seagate 7200 rpm-esmerevlemez, Router d link dir 636 l, média player ASUS Oplay r1. Mindenhol CAT 5e kábelek természetesen. Full HD filmeket nézek a NAS-ról,de időnként beszaggat,mert a hálózati sebesség leesik.Ha gigabites módba kapcsolom a routert ( ami különben auto állásban van ) akkor a modem eldobja az internetet.A kérdés: miért ingadozik a hálózati sebesség 18 000 és 45 000 kbit/sec között, miért nem elég mondjuk 25 000 kbit/sec, amikor a film bitrátája csak 18 000, megoldás-e ha a modemet kicseréltetem a szolgáltatóval gigabitesre?Szerintem mindent megtettem ezért a hálózatért,de mégis akadnak vele problémák időről-időre.
Köszönöm

'Ne higgy el mindent, amit az interneten látsz.' - Albert Einstein

(#26690) Gordiann


Gordiann
(őstag)

Sziasztok

Ausztriában, egy albérletben adott egy Wi-fi hálózat, amire HP egyéni felhasználóval/jelszóval, webes felületen lehet belépni, egyidőben max 4 eszköznek.
Sajnos nem egyéni a hálózat, médialejátszó és iPad is, minden, csak külön-külön kapcsolódnak netre.
Meg lehet oldani, hogy valami eszköz befogja ezt az adott internetet, és szétossza egy egyéni saját wifi hálózatként? Hogy legyen kapcsolat az eszközök között...

?

(#26691) Gubek-Einste válasza Gordiann (#26690) üzenetére


Gubek-Einste
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ehhez a legjobb két eszközt használni, az egyik kliens módban felkapcsolódik a wifi hálózatra, a másik pedig kialakítja a saját belső hálózatot.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#26692) XmoD


XmoD
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! Lehet nem ide valo a kerdes. De adott egy ZTE ZXV10 H201L t-home router/modem kombo. A lakason belul tokeletes eleg a wifi jele ( nem is kell tobb). De a muhelybe mar nagyon keves. Ezert egy routert tennek be AP modban oda. Az aldozatom egy Tenda N3 150M lenne. Szerintetek kivitelezheto a dolog ?

"ezek már sata3-on szívták az apatejet mit vársz?" by Nirvanus

(#26693) Gordiann válasza Gubek-Einste (#26691) üzenetére


Gordiann
(őstag)

Ez a kliens mód sajnos nem tudom hogy működik, utána olvasok, de ha van valami kellemes leírás ehhez, azt szívesen fogadom.
Köszönöm szépen

SZERK: És még a kérdésem, hogy kliens mód létrehozható akkor is, ha nincs hozzáférésem a netet biztosító rendszerhez? ( csak ez a webfelületes bejelentkezés)

[ Szerkesztve ]

(#26694) Gordiann válasza Gubek-Einste (#26691) üzenetére


Gordiann
(őstag)

Illetve milyen 2 eszközről beszélünk?

(#26695) PumpkinSeed


PumpkinSeed
(őstag)
LOGOUT blog

Olyan kérdésem lenne, hogyha van 10 AP kihelyezve amelyek részben fedik egymást akkor a channel kiosztást hogy kellene megoldani, hogy ne legyen interferecnia, illetve számít ez egy SSID-val rendelkező hálózat esetén?

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#26696) Gordiann válasza Gordiann (#26694) üzenetére


Gordiann
(őstag)

Közben kiderítettem, hogy - ha jól gondolom- egy Access Pointra van szükségem, AP módban.
Onnan be egy routerbe, és onnan már úgy osztom, ahogy akarom. Világos.

Viszont egy Access Point képes egy ilyen HP webes felületes bejelentkezésre?

(#26697) Gubek-Einste válasza XmoD (#26692) üzenetére


Gubek-Einste
(Szakértő)
LOGOUT blog

Megoldható ezzel a módszerrel a wifi lefedettség javítása, ÍGY állítsd be.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#26698) Gubek-Einste válasza Gordiann (#26696) üzenetére


Gubek-Einste
(Szakértő)
LOGOUT blog

Sajnos az ilyen webfelületes bejelentkezéssel nem működik az általam leírt rendszer, bocs valami miatt nem olvastam el elég figyelmesen.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#26699) Gubek-Einste válasza PumpkinSeed (#26695) üzenetére


Gubek-Einste
(Szakértő)
LOGOUT blog

Az egy mást feddő AP által használt csatornák ne fedjék egymást, mindenféle hálózat esetén számít, legyen 1 vagy több SSID. inSSIDer programmal szépen végig kell menni és megnézni, hogy hol melyiknek ilyen a jelerőssége és melyiknek a hatótávjában melyik érthető el és ennek fényében szépen beállítani, hogy melyik melyik csatornán legyen. Törekedni kell, hogy lehetőség szerint a használt csatornák 1-11 közöttiek legyenek mert vannak olyan eszközök amelyek nem szeretik a 12-13 csatornákat.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#26700) VeryByte válasza Gordiann (#26696) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Ha jól emlékszem, németországban egy panzióban találkoztam hasonlóval és én ott ezt egy Connectify nevű cuccal oldottam meg, persze annak laptopon/gépen kellett mennie.

Sony Xperia Z (4.4.2), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.3)

(#26701) Gordiann válasza Gubek-Einste (#26698) üzenetére


Gordiann
(őstag)

Hát sajnos akkor :(
De köszönöm a segítséget azért!
VeryByte: ez a Connectify jó lehet, bár elég drága sajnos. De lehetséges hogy megpróbálom. Köszi

(#26702) Dakhara válasza mezis (#26684) üzenetére


Dakhara
(újonc)

Hali!

Próbálkoztam, de nem jött össze. Nálam kicsit mások az ip-k, mint amit linkeltél, de ahhoz hasonlóan próbáltam beállítani. A zyxel lan ipje: 192.168.1.1 a dhcp start ipje: 192.168.1.64 és nincs '-ig' rész csak, hogy hány darab átjárót nyithat. Ez alapján beállítottam az asus lan ipját: 192.168.1.63-ra és off a dhcp, de nem lett net. Ha módosítottam a zyxel dhcp ip-jét egyátalán nem volt net. Ha a lan ip-t módosítottam nem tudtam belépni a menüjébe. (A zyxel menüjébe csak úgy lehet belépni, ha a windowsba a hálozati kapcsolatnál az ip automatikusról erre az ip-re állítom: 192.168.1.2, de akkor meg net nincs). A sok állítgatással el is ment minden, de a netet sikerült visszahozni, de tv most nincs :D Mit kéne máshogy csinálni?

(#26703) Dakhara


Dakhara
(újonc)

A tv probléma megoldódott, az most már van.

(#26704) MaCS_70 válasza Jedster (#26665) üzenetére


MaCS_70
(senior tag)

No, végigmentem a listádon, és elvben minden stimmel:

- IPv6 inaktív,
- az IPv4-ben NetBIOS feltétel nélkül engedélyezve
- Felderítés és megkeresés a hálózaton engedélyezve (Kapcsolati réteg topológiafelderítési válaszadója)

Mindennek ellenére a Hálózat ablakban a saját gépbe nem tudok belépni (\\#név# nem érhető el.Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával, hogy van-e hozzáférési joga. A megadott hálózati szolgáltatónév érvénytelen.)

És a NAS-okat sem érem el \\IP-cím alapján, holott a kapcsolat él velük, pingelhetőek és az adminfelületük is megjelenik a Chrome-ban (és minden böngészőben).

Rendszergazda vagyok a saját gépemen, és futtattam egy sfc /scannow-t is.

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26705) slashing válasza MaCS_70 (#26704) üzenetére


slashing
(senior tag)

szerintem jogosultság kezelés a gond... a Nas-on nézz küröl hogy lehet-e kiosztani felhasználónak engedélyeket/jelszót stb.. ha lehet akkor csinálj egy felhasználót aztán a wines gépen vezérlőpult/hitelesítő adatok kezelője

(#26706) MaCS_70 válasza slashing (#26705) üzenetére


MaCS_70
(senior tag)

A NAS-okat minden más gép látja, nem ott van a gond. Valami a PC-mmel nem stimmel, és kísértetiesen egybe cseng az, hogy nem látja a NAS-ok fájlterületét, azzal, hogy nem látja saját magát mint hálózati gépet.

Üdv: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26707) atti1848


atti1848
(senior tag)

Sziasztok.

Adott egy TP-link TL-WR841N router, amire csatlakozok én és uncsi tesom laptoppal. Az én gépemen Windows 8.1 prof 64bit az övén windows 7 prof 64bit rendszer fut.

Azt szeretném elérni, hogy ha én megosztok egy mappát benne adatokkal akkor lássa ő is.

A megosztás nálam kész. A mappát felcsatoltam neki hálózati meghajtóként, hogy ne kelljen keresgélnie folyton. Csak a gond itt már előjön, hogy nem is látja a gépemet, pedig egy WIFI hálózaton vagyunk. Beállítottam fix IP-ek, hogy hátha azzal, de azzal sem.

A kérdésem, hogy még mit kellene beállítanom? A gépeket berakni OTTHON munkacsoportba vagy valami másba? :R :R

Szerkesztve:
Ha létrehozom a gépemen az otthoni csoport-ot és aztán a másik gépen szeretnék csatlakozni hozzá, azt a lehetőséget, hogy csatlakozás sajna nem dobja föl, csak hogy új otthoni csoport létrehozása. :F

[ Szerkesztve ]

06-20-943-1695 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.

(#26708) Jedster válasza MaCS_70 (#26704) üzenetére


Jedster
(tag)

Most mondjam azt, hogy XP-n én is találkoztam a jelenséggel, és amikor újratelepítettem, megszűnt?

Nem tudom pontosan mi okozza. Szerintem valami bug az SMB-ben. Az XP-ben a jogosultságokkal is meggyűlt már a bajom, amikor nem ismerte fel a beállított felhasználót hálózatról. Nem tudom, hogy lehetne megoldani. Talán részleges újratelepítés, esetleg rendszer upgrade.

(#26709) MaCS_70 válasza Jedster (#26708) üzenetére


MaCS_70
(senior tag)

Valami ilyesmitől rettegtem én... :O

Egyelőre nem adom fel a reményt, aztán jöhet egy nap újratelepítés...

De addig hátha támad valakinek egy ötlete... :R

Köszönettel: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26710) krealon válasza MaCS_70 (#26709) üzenetére


krealon
(Szakértő)
LOGOUT blog

Utolso mentsvar Windows 7 halozati hibatkra:
netsh int ip reset c:\resetlog.txt

(#26711) MaCS_70 válasza krealon (#26710) üzenetére


MaCS_70
(senior tag)

Köszi, remélem nem lesz már rá szükségem. Még az éjjel nekiültem, és lassan végzek az újratelepítéssel.

Üdv: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.