Hirdetés

2014. szeptember 20., szombat

Hozzászólások

(#26601) sz.balazs.95 válasza Gubek-Einste (#26599) üzenetére


sz.balazs.95
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha azt csinálom, hogy a meglévő routerre kötök még egy routert, amit jól lejelszavazok, és arra egy NAS-t, akkor az ezen a routeren kívüli eszközöket ki tudom zárni a körből?
Vagyis hogy csak a router maga egy „lezárt kapu” de azon belül szabadon mehetnek a bitek bármerre. :D

önjelölt mobil fotós :B bit.ly/b95photo * ( ͡° ͜ʖ ͡°) * Lumia 820 RED & WP 8.1 GDR1 * powered by AMD FX & openSUSE 13.1 & WinNT6.2 * xbox: balazs95 * mowned.com/balazs95

(#26602) club1 válasza sz.balazs.95 (#26601) üzenetére


club1
(Szakértő)

A routernek ez az egyik feladata, a külső lába felől ui. alapból a saját hálózatába nem lehet belátni.

A privát üzenetek közül a fórumba való kérdésekre nem tudok válaszolni, azt az időt inkább a családommal töltöm.

(#26603) sz.balazs.95 válasza club1 (#26602) üzenetére


sz.balazs.95
(PH! addikt)
LOGOUT blog

oké, köszi! :R

és persze Gubek-Einste-nek is köszönöm a választ! :R

[ Szerkesztve ]

önjelölt mobil fotós :B bit.ly/b95photo * ( ͡° ͜ʖ ͡°) * Lumia 820 RED & WP 8.1 GDR1 * powered by AMD FX & openSUSE 13.1 & WinNT6.2 * xbox: balazs95 * mowned.com/balazs95

(#26604) PETEE78


PETEE78
(lelkes újonc)

Sziasztok!

DIGI Net van haveromnál. Most raktunk össze egy gépet, és szeretném win 8 alatt beállítani neki a neten. A bejövő netkábel közvetlenül az alaplapon található csatlakozóra kötöttem. beállítottam a jelszót felhasználónév jelszó párost, és nem jegyezte meg a gép. Illetve sokszor 691-es üzenetet is küld emiat..
Tudnátok segíteni, mi lehet a legegyszerűbb megoldás egy ezen a téren laikus számára? Egy rövid beállítási leírást megköszönnék.. :R
üdv:
Peti

(#26605) Gubek-Einste válasza PETEE78 (#26604) üzenetére


Gubek-Einste
(Szakértő)
LOGOUT blog

PPPoE kapcsolat beállítása Win8 alatt

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#26606) PETEE78 válasza Gubek-Einste (#26605) üzenetére


PETEE78
(lelkes újonc)

Köszönöm!
Így csináltam, de nem voltam benne biztos, hogy jó-e. A jelszót egyébként nem akarja megjegyezni, erre találtam egy leírást, parancssort kell hozzá írni...
Szóval ezt még majd megpróbálom
[link]

(#26607) hviiick


hviiick
(újonc)

Sziasztok!!

Létezik olyan program amely megállapytja, h mi a a wifimhez csatlakozott eszköz MAC címe és szűrőszabályt lehessen létrehozni, hogy engedem e a MAC címet csatlakozni a wifim internet eléréséhez?

Azaz szeretnék letiltani bizonyos MAC címek csatlakozását a hálozathoz, de routerem, csak azt engedi, h csak megengedett MAC címek csatlakozhassanak, újak pedig nem.

Én viszont szeretnék értesítést kapni az új mac címekkről akik csatlakoztak, majd később eldönthessem, h újra csatlakozhat a wifimhez, vagy sem?!!

Köszönöm a válaszokat!!

(#26608) mobal


mobal
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Ezek a Power Adapterek mennyire jók? Otthon 120-as net van és azt szeretném "kábelesen" elvinni.

mobal,

BNET: mobal#2813 • XBL: mobalomatic • Kohana: The Swift PHP Framework

(#26609) Kapor_Ur


Kapor_Ur
(lelkes újonc)

Sziasztok,

egy - számomra - összetett ügyben kérnék tanácsot:

Adott egy félkész lakás, felújítás alatt van, a villanyszerelés, kábelezés már "kész".
Az utcában, ahol a lakás van, Telekom iptv+vezetékes telefon+internet szolgáltatás van, "telefonkábelen" jön, a lakó erre akar előfizetni.

A lakásban több szobában is, a tv/számítógép/telefon elképzelt helyéhez el van vezetve a falon belül egy kábel, ami azt hiszem 7 -eres utp kábel /vagy négy eres "telefonvezeték" ezt még ellenőrzöm/.

Az elképzelés az volt, hogy ezen a kábelen fogja az iptv-t fogni, tehát az iptv dekódereket ide csatlakoztatják.

Van egy "központi kiállás a lakásban", ahova a modemet-routert is tervezik (ez egy egység, Telekom adja), ez a pont össze van kötve az előbbi helyekkel.

Arra nem gondoltak előzőleg, hogy az iptv mellett az "internetet" és talán a vezetékes telefont is el kéne vinni valahogy a további kiállásokhoz, de most felmerült ez az igény.

A kérdés az lenne, hogy a falba behúzott, iptv-nek szánt kábelt az iptv jelekkel együtt, egyidejűleg lehet-e internet-adatforgalomra is használni /illetve esetleg emellé még hangszolgáltatásra is/? Tehát, a router, ami szétosztja az internetes sávszélességet, "után", annak a belső hálózati portjába ezt a kábel (valami közösítővel, elágaztatóval megkettőznék a kábel "végét", hogy legyen "iptv-s" és "internetes" vége, megfelelő csatlakozóval) bedughatják, működni fog ez úgy, hogy az iptv-t nem zavarja? Vagy ezen a kábelen csak az egyik vagy másik mehet, és az internethez (router "belső" oldalán, belső hálózatként) külön kábel szükséges?
És IPTV/internet mellett a hang működhet, tehát hogy ezt a kábelt vezetékes telefonba is bedugják?

A kiállásokhoz az alapvetően iptv-nek szánt kábel mellett párhuzamosan koax kábelt is vezettek, arra gondolva, hogy lehet, hogy szolgáltatóváltás lesz ebben a városrészben, és pl. upc kábelen fognak tv-zni majd egyszer.
Ez nem látszik valószínűnek, így a koax kábelt pl. arra lehetne felhasználni, hogy a társasház közös tetőantennájára csatlakoztatva a MindigTV-t is tudják fogni.

De ezt a koaxot lehet valamire használni a fent leírt cél eléréséhez, tehát a lakáson belül ezen elosztani az internet-hozzáférést /+vezetékes telefont/ ?

Nagyon köszönöm a segítséget!

(#26610) krealon válasza Kapor_Ur (#26609) üzenetére


krealon
(Szakértő)
LOGOUT blog

"A kérdés az lenne, hogy a falba behúzott, iptv-nek szánt kábelt az iptv jelekkel együtt, egyidejűleg lehet-e internet-adatforgalomra is használni /illetve esetleg emellé még hangszolgáltatásra is/?"

Lehet el lehet osztani az IPTV settopbox-ba meno adatkabelt, de ahhoz egy mulicast-kepes menedzselheto switch kell, ami valoszinuleg sokkal tobbe kerul (es szakertelmet is igenyel (ez tovabb noveli a koltsegeket)), mint egy ujabb kabel behuzasa a falba.

(#26611) Skalci


Skalci
(kvázi-tag)

Valaki el tudná magyarázni, hogy hogyan tudnék beállítani egy Dlink DIR-300 típusú routert access pointként?
A jelenlegi t-home router/modem-hez szeretnék vele csatlakozni wifi-n keresztül, hogy a lakás egy távolabbi pontjában ossza tovább a netet.

Tehát a hálózat a következőképpen nézne ki: T-home router -> (wifi) -> DIR-300 ->gépek

A hálózatokhoz totál láma vagyok, de remélem érthető. :)

(#26612) Gubek-Einste válasza Skalci (#26611) üzenetére


Gubek-Einste
(Szakértő)
LOGOUT blog

Mit szeretnél pontosan?
A router felcsatlakozzon a HGW wifi-jére és kábelen ossza tovább a netet?
vagy
A router kiterjessze a HGW wifi jelének hatótávját?
Egyik üzem mód sem AP, ez első kliens, a második repeater de ez a router egyiket sem tudja gyári firmware-rel. Ha A1 vagy B1 verziójú akkor tehetsz rá OpenWRT vagy DD-WRT amivel megoldható.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#26613) hypno skate válasza kali (#26595) üzenetére


hypno skate
(fanatikus tag)

Az UTP kábelek tartalmaznak árnyékolást? :F

Az UTP nem azt jelenti, hogy "árnyékolatlan csavart érpár"?

A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász''

(#26614) kali válasza hypno skate (#26613) üzenetére


kali
(Szakértő)

azt, de létezik árnyékolt és duplán árnyékolt is, ha valakinek kényes környezetbe olyan kellene, ezért írtam zárójelbe.

[ Szerkesztve ]

(#26615) pixelshader


pixelshader
(újonc)

Üdv! Lenne egy kis problémám, ha valaki tudna segíteni azt megköszönném!

Van 2 gép, mindkettőn xp sp3 van. Egy crosslink utp kábellel vannak összekötve. Megy minden a gépeken, távoli verérlés, fájlmegosztás működik, de az internetet valamiért nem tudom megosztani. Amit eddig beállítottam:

Gép1: Ezen van az internet, egy usb-s wifi antennáról kapja(ennek az ip címe 192.168.0.1). Megadtam neki egy fix ip címet, mert csak így műküdik 192.168.0.2, alhálózati maszk 255.255.255.0
Hálózat beállítása varázslónál "közvetlenül kapcsolódik a netre, többbi számítógép a hálózaton ezen a gépen keresztül kapcsolódik" ez van kiválasztva, és megadtam, hogy a wifi modem az eszköz amit megosztanék.

Gép2: ip cím 192.168.0.3, beállítás varázslónál "a hálózat egy másik számítógépről kapcsolódik a netre".

Mi lehet a probléma, mit kéne másképpen beállítanom? köszi a választ

(#26616) krealon válasza pixelshader (#26615) üzenetére


krealon
(Szakértő)
LOGOUT blog

"Gép1: Ezen van az internet, egy usb-s wifi antennáról kapja(ennek az ip címe 192.168.0.1). Megadtam neki egy fix ip címet, mert csak így műküdik 192.168.0.2, alhálózati maszk 255.255.255.0
Hálózat beállítása varázslónál "közvetlenül kapcsolódik a netre, többbi számítógép a hálózaton ezen a gépen keresztül kapcsolódik" ez van kiválasztva, és megadtam, hogy a wifi modem az eszköz amit megosztanék.

Gép2: ip cím 192.168.0.3, beállítás varázslónál "a hálózat egy másik számítógépről kapcsolódik a netre".

Mi lehet a probléma, mit kéne másképpen beállítanom? köszi a választ"

Gep2-n automatikus (DHCP) cimkerest kell beallitani, mert a Gep1 internet megosztasa eseten automatikusan elinditja a DHCP szervert a hatterben.

(#26617) pixelshader válasza krealon (#26616) üzenetére


pixelshader
(újonc)

Köszi, sikerült.

(#26618) adriano18


adriano18
(tag)

Hellosztok
Nekem van egy modem+router egyben és innen elakarom vinni az internetet egy másik szobába, majd kettéosztani. Ez a kettéosztás, hogy kivitelezhető? Ilyen esetben megoldást jelent az UTP Y elosztó vagy Switcherrel kellene elosztanom, hogy egyidejűleg is használható legyen a két gép (ami egy xbox360 és egy számitógép)? Illetve vannak ezek a 2-es UTP aljzatok, azokhoz elvileg 2 utp kábelt kell elvinni. Ezt nem lehetne kompenzálni úgy hogy egy UTP kábelt viszek el és áthidalom az aljzatot, hogy mindkettő UTP foglalat müködjön?

(#26619) Skalci válasza Gubek-Einste (#26612) üzenetére


Skalci
(kvázi-tag)

Az első verziót szeretném, tehát hogy kábelen ossza tovább a netet. A T router egyébként ZTE. Tehát akkor másik fw-t kell tennem rá, ennek utánanézek. Ha a ZTE-re kliensként csatlakozok a dlink routerrel, akkor továbbra is tudok csatlakozni a wifi-re pl telefonnal?

(#26620) Gubek-Einste válasza adriano18 (#26618) üzenetére


Gubek-Einste
(Szakértő)
LOGOUT blog

A legegyszerűbb és legjobb megoldás egy switch-et tenni a kihúzott kábel végére, az osztással ilyesmit megvalósítani bonyolultabb.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#26621) Gubek-Einste válasza Skalci (#26619) üzenetére


Gubek-Einste
(Szakértő)
LOGOUT blog

Akkor nekem kliens módú használat kell amihez mindenféleképpen custom firmware kell raknod a D-Link router-re de sajnos csak az A1 és a B1 verziókra van ilyen firmware támogatás.
Természetesen továbbra is ugyan úgy tudod használni a ZTE wifi-jét mint eddig, a kliens módú müködés ugyan olyan mint ha pl egy telefonnal kapcsolódnál a wifi-re.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#26622) kezo0


kezo0
(újonc)

Sziasztok,
az szerintetek normális, ha a saját belső hálózatomon csak 7-8 MB/s sebességgel tudok másolni fájlokat egy asztali PC-ről egy Dune HD lejátszóra?
ASUS RT-AC68U a router (ez ugye gigabites), a Dune HD viszont csak 100 Mbps-es LAN-kapcsolatra képes, tehát elvileg ez utóbbi eszköz a szűk keresztmetszet. Mindkettő CAT5e kábellel lóg a routeren, a Dune egy gigabites switch-en keresztül (amin még más "okoseszközök" is - pl. tévé - lógnak, de azok szinte semmilyen forgalmat nem generálnak soha, kb. csak firmware-frissítéskor kapcsolódnak a netre).
Ennél azért gyorsabban kéne mennie, nem? Ha egy sima USB-s vinyót dugok kívülről a Dune-re, arról stabilan 17 MB/s sebességgel tudok a Dune-re írni, tehát még úgy is több mint kétszer gyorsabban, mint a hálózaton keresztül.

(#26623) Gubek-Einste válasza kezo0 (#26622) üzenetére


Gubek-Einste
(Szakértő)
LOGOUT blog

Egy 100 Mbps kapcsolaton kb 11-12 MB/s érhető el de ez kevesebb is lehet több tényező befolyása által.
Mivel ebben az esetben hálózati forgalomról van szó amit az eszközöknek le kell kezelniük, így könnyen lehet, hogy a Dune HD nem képes hálózatos módban a teljes sebesség kihasználására.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#26624) PETEE78 válasza PETEE78 (#26606) üzenetére


PETEE78
(lelkes újonc)

Az előzményekben csatolt link alapján sikerült megszüntetni a problémát, ha valaki hasonló cipőben járna mint én...

(#26625) gPoint


gPoint
(tag)

Sziasztok!

Ftp szerver beállításában kérnék segítséget. Visszaolvastam a fórumban találtam is néhány számomra hasznos infót de még mindíg nem áll össze a kép. Kérem írja le valaki, hogy logikailag hogy rakjam össze a rendszert.

Adott egy DIR-600 router 192.168.0.1 és egy Dlink 320-as NAS 192.168.0.110 címen.
Dlink DDNS- aktív a következő beállításokkal:
Hostname xy.dlinkddns.com
IP in DNS 188.6.136.xxx
Last Modified xxx 2014
Browser IP Address 84.2.32.xxx

A célom az lenne, hogy mobilnetről TotalCMD-n keresztül el tudjam érni a nas könyvtárait.
LAN-on működik a TotalCMD LAN pluginjával de FTP pluginnal nem tudom összefésülni.

Kérdéseim a visszaolvásasok után:
Routerben ÉS nas-on is enabled legyen a DDNS? Megjegyzem működik mert az admin felületen sikeres szinkront ad.
Port forvardingot a 192.168.0.110-es nas-ra állítsam? 20-as és 21-es portra is? Itt jegyzem meg, hogy a legördűlő menűből 192.168.0.100-105-ig vannak felsorolva az ip-k a 110-es portot nem adja be de manuálisan beírva elmenthető a beállítás.
NAS admin felületen FTP hozzáférést lehet beálítani, ezt megtettem.
Virtual machine-t kell -e állítanom a 192.168.0.110-re?
A 192.168.0.100 asztali gépen lévő Totalcommanderben kell-e beáűllítanom FTP servert vagy ennek megfelel a NAS-felületen beállított?
NAS adminon végigtoltam egy Adding new network shares wizzardot ahol az FTP-t is kipipáltam.
Valamint a végére egy igazán beginner kérdés :) - telefonomon a total commanderbe ip helyett az xy.dlinkddns.com -ot kell beírnom. Én logikusan úgy gondolom, hogy igen mert ez alakítja a dinamikus ip-met.

Amint látszik nagy a zűrzavar de ha valaki leírná mi hogy működik szerintem be tudnám állítani.

Segítsetek pls!

(#26626) mobilizmo válasza gPoint (#26625) üzenetére


mobilizmo
(fanatikus tag)

Teljesen felesleges mindkét helyen beállítani a DDNS-t. Elvileg mindkét helyen működhet, de mivel a router az útválasztó, én ott állítanám be (pontosabban ott is állítottam be, bár más típusú készülékeim vannak, de a hálózati konfiguráció úgy néz ki, mint nálad).
A másodikat nem értem, nekem nem legördül, hanem kézzel beírom azt az ip-t amit meg akarok címezni. Ugye nem DHCP-vel osztod ki a címeket a routerben? Ha igen, írd át static DHCP-re, MAC Address alapján mindig ugyanazt az IP-t kapja az eszköz.
FTP-hez nem tudom miért kell virtual machine. Nálam be lehet állítani, hogy az FTP ne a szabványos 21-es porton legyen, hanem ahova én szeretném. Arra figyelj ha ez a lehetőség nálad is adott, akkor a port forwardnál arra a portra hivatkozz ami be van állítva.
Ha az asztali gépen beállítod az FTP szervert, az vajon hogy befolyásolja a NAS-od elérését FTP-n keresztül, amikor az asztali géped ki van kapcsolva? Természetesen nem kell, ha mégis csinálsz, akkor az asztali gépedet tudod elérni FTP-n, már ha be van kapcsolva és a port forward is be van állítva hozzá.
Igen csak ne felejtsd el a végére odaírni a PF-ban beállított portot is. Nálam nagyjából így néz ki: felhasználó.minidns.net:nnnn. Ez minden a saját hálózatodba lévő eszköz elérésére igaz. A DDNS szolgáltatás annak az eszköznek a címét adja vissza amire beállítottad (router), minden mögötte lévő eszközre egy porton keresztül tudsz hivatkozni, amit a port forwardban be kell állítanod.

[ Szerkesztve ]

(#26627) krealon válasza gPoint (#26625) üzenetére


krealon
(Szakértő)
LOGOUT blog

"Routerben ÉS nas-on is enabled legyen a DDNS?"

Mivel a DDNS arra valo, hogy egy nevhez egy IP-t (a rendszer internet feloli IP cimet) rendeljen, eleg, ha egy helyen fut, lehetoleg ott, ahol gyorsan kiderul, ha valtozik a WAN kapcsolat IP cime (ez tipikusan a router).

"Port forvardingot a 192.168.0.110-es nas-ra állítsam?"

Igen.

"20-as és 21-es portra is?"

A 20-as portra felesleges.
Az FTP osszesen 2 db csatornat (portszammal azonositott kapcsolatot) hasznal.

Az egyik a parancs csatorna, amit a kliens egy veletlenszeru (es nagyobb ont 1024-es szamu) portrol kezdemenyez a szerver 21-es portjara.
A masik az adatcsatorna,
- amit aktiv esetben a szerver kezdemenyez egy veletlenszeru magas portrol (nagyobb mint 1024) a kliens 20-as portjara,
- valamint a passziv esetben (PASV parancs) a kliens kezdemnyezi (PORT parancs) a szerver egy magas portjara.

Mint latszik ez egy eleg osszetett kommunkacios forma, igy szukseges a cimforditast vegzo router-ek reszerol tamogatas, amit az alap 21-es port hasznalata eseten biztositott is szokott lenni.

"Itt jegyzem meg, hogy a legördűlő menűből 192.168.0.100-105-ig vannak felsorolva az ip-k a 110-es portot nem adja be de manuálisan beírva elmenthető a beállítás."

Az ilyen menukben a router DHCP szervere altal kiosztott IP cimek szoktak szerepelni, igy ha manualis IP bealitas van a NAS-on, nem csoda, ha nem listazza.

"Virtual machine-t kell -e állítanom a 192.168.0.110-re?"

Virtualis geprol eddig szo sem esett... Mi ez?

"A 192.168.0.100 asztali gépen lévő Totalcommanderben kell-e beáűllítanom FTP servert vagy ennek megfelel a NAS-felületen beállított?"

A TotalCommanderben FTP kapcsolatot allitasz be, a szerver program a NAS-on fut.

"Valamint a végére egy igazán beginner kérdés :) - telefonomon a total commanderbe ip helyett az xy.dlinkddns.com -ot kell beírnom. Én logikusan úgy gondolom, hogy igen mert ez alakítja a dinamikus ip-met."

Jol gondolod.
Valoszinuleg a DDNS nevvel letrehozott kapcsolat csak kulso halorol fog mukodni, mert az otthoni routerkben nem szokas implementalni a NAT loopback-et, igy ha az otthoni WiFi-re csatlakozol, akkor annak uj kapcsolatot kell beallitani a NAS helyi IP cimevel vagy a NAS nevevel.

(#26628) bzoly válasza bzoly (#26528) üzenetére


bzoly
(tag)

Sajnos nem megy. B router nem engedi, hogy az ip címe ugyabban a hálózatban legyen mint A routeré.

Hogy állítsam akkor be a hálózatot, hogy B router alatt lévő kamerát kívülről is lássam? :W

(#26629) Zoli133 válasza Zoli133 (#26597) üzenetére


Zoli133
(őstag)
LOGOUT blog

Nos a vége az lett, hogy került a falba mégegy lyuk, hogy ne az áram melett menjen a kábel. (menjünk biztosra).
Annyit még, hogy azt jól sejtem, hogy két UTP kábel, hoszabb távon ha egymás melett fut az nem okoz semmilyen gondot? (3-4m)

[ Szerkesztve ]

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#26630) Jim74


Jim74
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Az alábbi - számomra már nagyon idegesítő és lassan az őrületbe kergető - hibajelenségre szeretnék megoldást találni.
Adott egy router, amire a következő eszközök csatlakoznak kábelesen:
- PC Win7-tel
- switch , majd a switchbe bekötve:
- NAS
- médialejátszó

A NAS-omat most cseréltem le, ezért pár napig úgy használtuk a médialejátszót, hogy a PC-n volt egy megosztott mappa, amiből tudta olvasni a médiafile-okat. Miután beüzemeltem az új NAS-t a PC-n lévő megosztást a könyvtárral együtt töröltem.
Amióta ezt megtettem, azóta a médialejátszó csak akkor látja NAS-t (WORKGROUP), ha a PC is be van kapcsolva. Ha nincs a PC bekapcsolva, akkor a médialejátszó nem látja a helyi hálózatot, ezáltal a NAS-t sem. Ahogy visszakapcsolom a PC-t és feláll a Win7, rögtön látja médialejátszó a hálózatot és a NAS-t. (mondjuk erre is elment fél napom mire rájöttem, hogy ez okozza a hibajelenséget).

Olyan, mintha a Win7 kiütné a router által létrehozott hálózatot :F

Mit kellene, hol és hogyan átállítanom, hogy végre megszűnjön ez a hiba?

Előre is köszönöm a segítséget :R

Keresem (NEM ELEKTRONIKUS formátumban) a Magyarország története című 24 részes könyvsorozat 18. részét (1920 - 1941) !!!

(#26631) gPoint válasza krealon (#26627) üzenetére


gPoint
(tag)

Hű köszi! mobilizmo neked is! ez sokat segített! Este megpróbálom összehozni.

(#26632) Skalci válasza Gubek-Einste (#26621) üzenetére


Skalci
(kvázi-tag)

A1 verziójú a router. Addig eljutottam, hogy frissítsem a dlink gyári fw-jét, de a ddwrt-nél megakadtam.Ezek közül a fájlok közül melyiket kellene feltöltenem elsőként? A dlink webes felületén megpróbáltam feltölteni a "webflash image" nevű fájlt, de sikertelen üzenettel záródik.

szerk.: rossz a link, a keresőbe rá kell keresni a dir300 A1-es routerre

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.